abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 oktober 2018 @ 22:12:17 #251
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_182518418
Overigens blij dat dat wicht Beels het zo slecht gedaan heeft, stel je voor dat da sujet burgemeester zou worden... Ik zou nog eerder PvdA stemmen dan, lol.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_182523947
Stemden jullie ook voor de provincie ?
En hanteert België een kiesdrempel ?
  maandag 15 oktober 2018 @ 14:20:15 #253
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_182529366
Jezus man, dat Forza Ninove :') :') :')



"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_182529500
Lijkt wel op de Nederlandse Volks-Unie :P
pi_182529582
Ik ben benieuwd of hier mensen denken aan hun persoonlijke belangen en niet perse hangen aan een partij. In m'n gemeente is het de VLD die de meeste stemmen heeft behaald en van een aantal hebben we in het verleden mooie gunsten gekregen. Partij maakt dan minder uit...
  maandag 15 oktober 2018 @ 18:17:11 #256
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_182534089
Vld zijn wel echt machtsgeil. Zowel in Gent als in Oostende eisen ze de burgemeestersjaal op, hoewel ze duidelijk pas tweede zijn. Beleid doet er weinig toe als je ze zo hoort.
  maandag 15 oktober 2018 @ 21:51:57 #257
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182539286
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 18:17 schreef Beregd het volgende:
Vld zijn wel echt machtsgeil. Zowel in Gent als in Oostende eisen ze de burgemeestersjaal op, hoewel ze duidelijk pas tweede zijn. Beleid doet er weinig toe als je ze zo hoort.
Dat gedraai van Rutten om de burgemeesterclaim in Gent recht te lullen :').
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 15 oktober 2018 @ 22:15:48 #258
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_182539964
Ook nieuw: een kartel maken na de verkiezingen
pi_182540431
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 14:20 schreef Dven het volgende:
Jezus man, dat Forza Ninove :') :') :')

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Allemaal tandartsen en ingenieurs, dat zie je zo.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_182542832
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 18:17 schreef Beregd het volgende:
Vld zijn wel echt machtsgeil. Zowel in Gent als in Oostende eisen ze de burgemeestersjaal op, hoewel ze duidelijk pas tweede zijn. Beleid doet er weinig toe als je ze zo hoort.
In Menen en Ieper ook.

Hier wordt dat niet in dank afgenomen. de huidige burgemeester had meer dan dubbel zoveel stemmen als de liberale kandidaat. Zelfs de nummer 2 van de CD&V lijst had meer stemmen dan de liberale kandidaat. En ondanks dat CD&V vooruitgaat, gaat VLD in zee met N-VA en s.pa. Nog maar eens een reden waarom ik nooit voor s.pa of VLD zal stemmen. N-VA is een optie, maar dan moeten ze opschuiven naar het centrum, hun war on Drugs achter zich laten en Francken buitengooien en dat gaat niet gebeuren. CD&V op federaal niveau stemmen ga ik nooit doen. s.pa is zowel op lokaal als federaal niveau een partij v/d absolute macht dus daar stem ik niet op. VB is een extreme partij, hoewel ook niet zo extreem als soms beweerd wordt, en ze soms rake punten hebben. De VLD heeft een economisch te rechts programma op federaal niveau en maakt van het klimaat geen speerpunt (maar kiest resoluut voor meer bedrijventerreinen ipv groen), en in de stad hier stem ik niet op hen (zeker niet na wat er gebeurd is). De enige twee realistische opties hier zijn Groen en PVDA, en PVDA vind ik een ambitieuzere en meer eerlijke partij. Groen heeft hier lokaal ook gezegd dat ze de criminaliteit en de druggebruiker hard willen aanpakken en dat het beleid van N-VA, CD&V en Open VLD te laks was omdat ze daar geen prioriteit van wilden maakten. En ik had zoiets van: "lol, bedankt om de keuze zo makkelijk te maken". Ik zit al vijf jaar te hopen tot dat er een partij de legalisering van cannabis op zijn programma zou zetten, en dan zegt de lokale partij-afdeling zoiets. En omdat er al een gerucht was van een voorakkoord tussen s.pa, Open VLD en N-VA wilde ik ook niet op één van die partijen stemmen.

Super blij met de shift naar links in Brussel en Wallonie. Jammer dat Vlaanderen nog altijd zo oerconservatief is. Maar ik ben echt trots op wat Brussel en Wallonië heeft gedaan. En tijdens de federale verkiezingen volgend jaar kan het misschien nog wel harder. Liberalen zullen wel afgestraft worden voor hun regeringsdeelname en gezien worden als Vlaamse puppet, CdH wordt altijd gezien als opportunisten en scoren enkel in de provincie Luxemburg. PTB gaat flink vooruit, en is een partij die aan veel jongeren en vrouwen kansen hebben gegeven tegenover de oude generatie die vaak klappen krijgt. We hebben onze eerste zwarte burgemeester. We hebben nog nooit zoveel vrouwen gehad in de gemeenteraad. Zo moet het. Brussel kan nu pas een erg mooie stad worden!

quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 14:20 schreef Dven het volgende:
Jezus man, dat Forza Ninove :') :') :')
Ik weet wel dat het framing is, maar dat rechts gepraat op heel het internet (reacties van HLN, facebook, sociale media), op reddit en op 9lives bijvoorbeeld in combinatie met dit soort foto's of S&V schandalen, en de aard van de mensen die vaak op N-VA lijsten staan en die clubjes zoals KHVH enzovoort, zal er toch voor zorgen dat ik niet rap op VB of N-VA ga stemmen. Ook al hebben ze op sommige vlakken wel gelijk. Maar dit soort zaken moeten eruit, en om de zoveel tijden komt dat gewoon terug. Dat gaat er niet uit.

Het is zeker framing. Ik bedoel... tuurlijk is 40% van de Ninovieters geen racist, maar ik heb wel een reportage gezien van voor de verkiezingen over Ninove, en de manier waarop hij stemmen ronselde (als man v/h volk) was toch echt wel op een boertige en onbeleefde manier (en echt zo een soort van vriendjespolitiek: op de goeden stemmen). Ik denk dat hij een zeer grote aanhang heeft bij de vijftigplusser. En dat soort vriendjespolitiek enzovoort baart me meer zorgen dan het klein percentage fascisten die op VB / N-VA stemmen. Ik moet soms gewoon al jaloers zijn op de Brusselaars en de Walen die voor zo een alternatieve partijen kiezen, terwijl het hier op bepaalde vlakken gewoon niet vooruitgaat. Groen maakt kleine winsten, PVDA breekt door in de centrumsteden, ja. Het blijft een goede zondag, maar er is nog zo een lange weg te gaan hier, en links in het algemeen staat hier gewoon minder sterk dan in Brussel en Wallonië. (en neen s.pa is niet links!)

[ Bericht 19% gewijzigd door TheRussianBear op 16-10-2018 02:37:18 ]
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_182600403
Wat betreft BDW die de hand uitsteekt naar de Groenen in Antwerpen...

Groen kan het niet accepteren want de campagne van Groen draaide er vooral om rond dat je Groen moest stemmen als je niet langer De Wever als burgemeester wilde. Bovendien heeft Van Besien herhaaldelijk tijdens de campagne gezegd niet met N-VA te willen besturen. De Wever zei hetzelfde tot enkele maanden geleden, tot hij de deur op een kier zette, en nu wel zegt wel naar Groen te willen luisteren. De Groenen hebben in principe geen enkele andere optie om resoluut te weigeren, gezien ze zich in deze positie hebben genesteld voor de verkiezingen. Het nadeel van deze zet is dat Groen hun goede prestatie of hun momentum niet kan omzetten in daadwerkelijk beleid, en niet zal kunnen wegen op het beleid, waardoor de winst van Groen eerder aanvoelt als een pyrrhusoverwinning.

Bart De Wever weet maar al te goed dat de Groenen neen zullen blijven zeggen, maar probeert op deze manier druk te zetten bij CD&V en Open VLD dat wellicht wederom hetzelfde proberen te doen bij de N-VA omdat ze weten dat de N-VA mogelijk maar één optie heeft. Anderzijds denk ik ook dat BDW misschien niet echt al te happy is met wat CD&V heeft gedaan (Peeters speciaal naar Antwerpen laten verhuizen om een gooi te doen naar de sjerp, ook al had hij maar 5 procent). Het getuigt van weinig respect, maar uiteindelijk houdt men daar na een tijd ook geen rekening meer mee, want het is en blijft politiek van het hoogste niveau, en dan laat men principes al wat sneller varen. Nog een andere reden voor deze zet is dat de coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD geen brede coalitie heeft met maar één zetel overschot, en dat dit ook een reden is waarom de N-VA de hand uitsteekt naar Groen. En tevens wilt de N-VA wellicht ook op deze manier verdere groei van de Groenen voorkomen, want in de oppositie zitten is exact hetgeen wat ze willen met het oog op de federale verkiezingen en misschien zelfs al de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Nu zorg je meer voor verdeeldheid in het Groene kamp omdat een deel vind dat Groen hun goede resultaten moet kunnen omzetten in beleid nu (en tevens zo rechtse milieubewusten en nog meer CD&V'ers kunt aantrekken), en anderen kost wat kost niet met N-VA willen regeren.

Tactisch gezien een meesterzet van BDW, wat het resultaat ook is
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_182628979
quote:
1s.gif Op maandag 15 oktober 2018 22:35 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Allemaal tandartsen en ingenieurs, dat zie je zo.
:D
Maar beschamend om een Ninovieter te zijn :@ |:(
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 15:31:00 #263
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182629480
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 23:11 schreef TheRussianBear het volgende:
Tactisch gezien een meesterzet van BDW, wat het resultaat ook is
Bij Groen doen ze serieus hun best om naar de achterban te verkondigen dat ze dit allemaal wel door hebben en er niet in gaan trappen. Denk niet dat het veel effect gaat hebben. De Groenen zullen wel blijven geloven in hun principiële helden en de N-VA'ers zullen wel blijven geloven in hun grote verzoener.

Ik vraag me af hoe De Wever een weigering gaat verkopen naar de buitenwereld. Moeilijk om met een sentimenteel, hoogdravend pleidooi te komen aanzetten waarbij het nu toch eindelijk eens gedaan moet zijn met die vreselijke, negatieve en zinloze wij/zij tegenstellingen, dat samenwerking de oplossing is, om dan te concluderen dat WIJ hebben geprobeerd en dat ZIJ niet wilden. Hij ondermijnt zijn eigen intenties als hij een weigering negatief gaat kadreren.

[ Bericht 2% gewijzigd door SaintOfKillers op 21-10-2018 09:19:17 ]
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_182635188
Je kan de Groenen moeilijk iets kwalijks nemen. Links krijgt al een kleine tiental jaar vanalles naar hun hoofd gezwierd, en nu zou men plots alles moeten vergeven. Kijk, oude wonden groeien niet zomaar dicht. En daarnaast kunnen de Groenen dat na hun campagne echt niet maken tegen de kiezer. "Stem voor ons als je De Wever buiten wilt", en dan uiteindelijk met BDW in zee gaan. Hoe ga je dat verkocht krijgen aan je achterban. Met de verkiezingen voor de deur gaan ze dat risico echt niet lopen. BDW weet ook dat links wellicht in 2024 aan zet is, en wilt het risico verkleinen door met een linkse partij in een coalitie te treden, zodat er geen links front tegen hem ontstaat dan. Verder wilt BDW ook dat zijn partij zeggenschap heeft in alle districten, en heeft de Zweedse coalitie 1) een heel krappe meerderheid en 2) bovendien waren ze niet loyaal aan hem. Wat Peeters gedaan heeft, kan je toch alleen maar een gebrek aan respect noemen.

BDW heeft zelf ook het wij-zij verhaal gecreerd. En als je personen als Francken in je partij hebt rondlopen en een jongerenafdeling hebt die radicaliseert is het niet meer dan normaal dat je dit als resultaat krijgt. Wat je zaait, zal je oogsten. Het is jammer ook dat er zeer gepolariseerd gedacht wordt, dat men een misdaadbeleid van de vorige eeuw er op hanteert, net zoals de andere centrum en rechtse partijen niet voldoende klimaatbewust is (hoewel ik N-VA toch een betere partij vind op milieu & klimaat dan zowel CD&V als Open VLD), en dat ze dus die rechterflank hebben (enerzijds wel goed omdat ze anders op VB zouden stemmen, maar anderzijds schrikt het mij wel weer af). Niet alles aan de partij is slecht, maar het is toch ook niet goed.

Groen en PVDA zijn met voorsprong de enige twee partijen waar ik op overweeg te stemmen. Maar daarna komen dus de centrumpartijen met N-VA inclusief. Van de lokale afdelingen hangt het dus af of ik meer sympathie voor s.pa, N-VA, CD&V of Open VLD heb. In mijn stad geef ik de voorkeur aan CD&V maar in andere steden zou ik juist de voorkeur geven aan één v/d drie andere genoemde partijen. Dat hangt er een beetje van af. Niet dat het relevant is want Groen of PVDA zouden toch altijd mijn kans krijgen vooraleer één van zij er aanspraak op maken.

[ Bericht 9% gewijzigd door TheRussianBear op 20-10-2018 21:38:13 ]
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_182635519
quote:
11s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:12 schreef Lothiriel het volgende:
Overigens blij dat dat wicht Beels het zo slecht gedaan heeft, stel je voor dat da sujet burgemeester zou worden... Ik zou nog eerder PvdA stemmen dan, lol.
Vind Beels toch één v/d weinige lichtpunten binnen s.pa, maar misschien is het ook omdat zij die partijkaart niet heeft.
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
  dinsdag 6 november 2018 @ 12:06:14 #266
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182975581
quote:
Kandidaat-gouverneur Open VLD scoort duidelijk slechter, maar toch houdt Rutten vol dat zij het moet worden

Open VLD-politica Carina Van Cauter scoorde volgens documenten die De Tijd kon inkijken een pak minder goed dan haar concurrent Wim Leerman in de selectieprocedure voor gouverneur van Oost-Vlaanderen, maar dat schijnt voor Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten geen argument te zijn. Ze is niet te spreken over “het gebrek aan professionalisme” in de aanpak van het dossier. De gelekte informatie is volgens haar een reden om de hele procedure nietig te laten verklaren.
De liberale partij benadrukte de voorbije dagen dat Van Cauter net zo goed scoorde als Leerman op de tests. Maar volgens de documenten van het selectiebureau Ascento was er wel degelijk een groot verschil. Leerman scoorde voor vijf van de zes competenties vier op vijf. Voor elke competentie scoort hij minstens even hoog of hoger dan eender welke andere kandidaat.

Van Cauter haalt slechts op een van de zes competenties een vier op vijf. Twee keer scoort ze zelfs maar twee op vijf. Het gaat om de competenties ‘visie’ en ‘richting geven’. Daarmee test het bureau of kandidaten een langetermijnstrategie kunnen uitwerken.

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open VLD, blijft achter Van Cauter staan. Volgens haar was de test enkel bedoeld om te kijken wie geschikt is voor de job, niet om een ranking te maken. “Dat kon niet en dat staat expliciet in het dossier”, aldus Rutten in De Tijd. “Het zou appelen met peren vergelijken zijn.”

Met een serie tweets en een interview bij Radio 1 zet ze haar standpunt kracht bij. “Dat is een enorme schending van de privacy”, klinkt het. Zij is er ook van overtuigd dat dit soort lekken de ganse procedure op losse schroeven kan zetten. “In de privé zou dat reden zijn om heel de procedure kaduuk te laten verklaren”, aldus Rutten.

De Open Vld-voorzitster vermoedt ook dat de lekken passen in een “politiek manoeuvre” om Carina Van Cauter te beschadigen. “Dit is een manoeuvre. Dat men het dan zegt, dat men aan politiek aan het doen is. Maar verschuil je dan niet achter zogezegde procedures om kandidaten met de grond gelijk te maken”, klonk het scherp in De Ochtend.

Rutten blijft daarom ook vasthouden aan Van Cauter. “Wij vinden Carina Van Cauter een uitstekende kandidaat-gouverneur. Zij heeft alle competenties om geschikt te zijn voor de functie. Het enige wat wij vragen, is een beoordeling die op een professionele manier gebeurt”.

Ondanks het betoog van Rutten werpen de scores een nieuw licht op de discussie over de opvolging van afscheidnemend gouverneur Jan Briers. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) benadrukte eerder al dat het selectiekantoor geen specifieke ranking had doorgegeven. De vijftien kandidaten moesten daarom elk apart nog eens op gesprek bij de regeringstop. Homans ging zelf door de testen en stelde naar eigen zeggen vast dat uit die lijst maar “één kandidaat het best scoorde op de verschillende competenties”.

Dat bleek dus Wim Leerman, de directeur van stad Aalst. Homans benadrukte dat haar kandidaat een politiek onafhankelijke keuze is. De man heeft inderdaad geen partijkaart, maar draagt wel een geschiedenis mee. Hij is de neef van N-VA-ondervoorzitter Sander Loones en kwam in 1994 bij de lokale verkiezingen in Koksijde op als Volksuniër op de lijst van vader Loones. Als algemeen directeur van de stad Aalst werkt Leerman ook nauw samen met de plaatselijke N-VA-burgemeester Christoph D’Haese.

Coalitiepartij Open VLD stelde onmiddellijk vragen bij die keuze, aangezien Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter volgens hen als beste uit de gesprekken was gekomen.

Homans blijft echter achter haar mening staan. “We moeten de beste man of vrouw kiezen”, benadrukt de minister. “Ik ga geen vrouw voortrekken als een man beter scoort.”
Nieuwste hoofdstuk in het "lachen met Gwendolyn" verhaal. Beweren dat uit tests blijkt dat jouw kandidaat de betere is, dan lekken die tests uit en bewijzen die dat je staat te liegen.

En dan plots gaan stellen dat tests niet relevant zijn, dan het vooral schandalig is dat de privacy wordt geschonden en gewoon schaamteloos blijven volhouden dat jouw kandidaat duidelijk de betere is. Het was nooit een groot licht, maar is die aan het dementeren?

Al is Homans ook wel hilarisch met haar "Wij willen die politiek onafhankelijke kandidaat, negeer even de N-VA tattoo op zijn voorhoofd". Het is altijd politiek, hou dat hypocriete verkooppraatje voor jezelf en zeg dat het gewoon de beste kandidaat was.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 6 november 2018 @ 23:19:08 #267
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_182990784
Samen met de discussie over de RvB in de NB.

Wie de illusie had dat er nog bestuurd zou worden tussen de twee verkiezingen in...
  dinsdag 6 november 2018 @ 23:52:58 #268
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182991283
Trouwens ook wel fan van de vergevorderde kennis van onze Theo over GDPR. Ach ja, ondertussen zit hij zich alweer op te winden over een Sinterklaas-prentje, terwijl vettig Polleke in Brugge over de naam van een markt zit te janken. Het eindeloze lijden van de N-VA moet toch zwaar om dragen zijn.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_183022989
Ik ben het ook echt gewoon allemaal beu, nu weer die onzin met die benoemingen van de Vlaamse jeugdraad... Ik wil echt dat dat gedoe met identity politics, political correctness, recht op vrije meningsuiting, en dat media zich niet meer hysterisch gedragen hersteld wordt.

Echt ongelooflijk als je merkt waar we tien jaar geleden stonden en waar we nu staan. In de jaren '90 en begin jaren '00 was de samenleving normaal.
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
  donderdag 8 november 2018 @ 18:39:25 #270
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_183026178
Na de verkleutering van de media, nu de verkleutering van de politiek.
  donderdag 8 november 2018 @ 19:52:31 #271
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_183027624
Allemaal de schuld van het internet. Dat heeft een stem gegeven aan degenen die niemand wil horen en iedereen wijsgemaakt dat de mening van de burger belangrijk is. Die is 1 minuut belangrijk, namelijk tussen de 4 muren van het kieshokje, de rest van 't jaar moet de media en de politiek al die "meningen" gewoon negeren in plaats van er nieuws van te maken en er op te reageren.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_183093644
Fijn dat PVDA mag meebesturen in Zelzate. Hun bestuursakkoord bevestigt voor mij wederom waarom ik op die partij stem. Voor mij de partij met de beste ideeën.
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 8 december 2018 @ 20:42:49 #273
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183611983
Nou dat was het dan met de regering.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 8 december 2018 @ 20:55:14 #274
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_183612287
Het kibbelkabinet, dan toch nog gevallen. Nog ff een kwartiertje afwachten.
  zaterdag 8 december 2018 @ 21:05:47 #275
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_183612547
Nog ff calimro bellen voor de afscheidsspeech
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 8 december 2018 @ 21:13:55 #276
408813 crew  trein2000
pi_183612748
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 september 2019 @ 13:16:30 #277
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188769691
Dag 100 na de verkiezingen. And counting
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188769914
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 september 2019 13:16 schreef borisz het volgende:
Dag 100 na de verkiezingen. And counting
De Wever en Di Rupo zouden elkaar nog niet eens gesproken hebben over het eventueel vormen van een regering, begrijp ik.

https://www.trouw.nl/buit(...)-lang-niet~bcae913a/


Terwijl N-VA en PS toch wel vrij essetieel zijn. Als het niet in het vormen van een regering is, dan toch eerst in het zeker weten dat het geen optie is dat zij gaan samenwerken. In NL zouden die 2 binnen een week samen in een kamer hebben gezeten.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  dinsdag 3 september 2019 @ 16:09:12 #279
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_188772170
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2019 13:32 schreef Hanca het volgende:

[..]

De Wever en Di Rupo zouden elkaar nog niet eens gesproken hebben over het eventueel vormen van een regering, begrijp ik.

https://www.trouw.nl/buit(...)-lang-niet~bcae913a/

Terwijl N-VA en PS toch wel vrij essetieel zijn. Als het niet in het vormen van een regering is, dan toch eerst in het zeker weten dat het geen optie is dat zij gaan samenwerken. In NL zouden die 2 binnen een week samen in een kamer hebben gezeten.
Ja, in Nederland is dat nog een dingetje, met formateurs enzo, en toch regelmatige media-aandacht. In België lijken ze haast vergeten dat er nog een regering gevormd moet worden.
pi_188937979


Voor het eerst sinds heel lange tijd is N-VA niet meer de grootste partij van Vlaanderen volgens de peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL TVI en Le Soir.

Dit zal de regeringsonderhandelingen niet vergemakkelijken want in Wallonië verliezen de socialisten aan de communisten.

Kort samengevat: Vlaanderen schuift op naar radicaal-rechts, Wallonië naar radicaal-links.

Bron
  zaterdag 14 september 2019 @ 14:59:26 #281
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_188942463
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 16:09 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ja, in Nederland is dat nog een dingetje, met formateurs enzo, en toch regelmatige media-aandacht. In België lijken ze haast vergeten dat er nog een regering gevormd moet worden.
Er zijn bij ons ook formateurs ... Alleen zijn die bezig voor zichzelf europese postjes te pakken ondertussen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 21 september 2019 @ 22:21:14 #282
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_189061810
hoe staat het er eigenlijk voor?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_189062030
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 september 2019 22:21 schreef rubbereend het volgende:
hoe staat het er eigenlijk voor?
Wat ik vrijdag begreep op de radio komt er eerst een Vlaamse regering voor ze serieus over een Belgische regering gaan praten. Di Rupo heeft met De Wever gepraat, maar een dag later zei hij dat hij een regering wil zonder NVA.

Ondertussen zouden ze bij NVA in paniek zijn door de laatste peilingen, waar ze voor het eerst in 10 jaar niet meer de grootste zijn. Ze zijn bang naar 15% te zakken en dat VB naar 30% stijgt, volgens DeMorgen. Ze denken in die krant ook dat er een links centrale landelijke regering komt zonder NVA en Open VLD. Premier zou Koen Geens (CD&V) moeten worden.

De Vlaamse regering lijkt nu ook een dichtgetimmerd regeerakkoord te krijgen, net als in Nederland.

https://www.demorgen.be/n(...)it-is-meer~be19f6cb/
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 22 september 2019 @ 04:13:56 #284
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_189065748
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 september 2019 22:30 schreef Hanca het volgende:

[..]

Wat ik vrijdag begreep op de radio komt er eerst een Vlaamse regering voor ze serieus over een Belgische regering gaan praten. Di Rupo heeft met De Wever gepraat, maar een dag later zei hij dat hij een regering wil zonder NVA.

Ondertussen zouden ze bij NVA in paniek zijn door de laatste peilingen, waar ze voor het eerst in 10 jaar niet meer de grootste zijn. Ze zijn bang naar 15% te zakken en dat VB naar 30% stijgt, volgens DeMorgen. Ze denken in die krant ook dat er een links centrale landelijke regering komt zonder NVA en Open VLD. Premier zou Koen Geens (CD&V) moeten worden.

De Vlaamse regering lijkt nu ook een dichtgetimmerd regeerakkoord te krijgen, net als in Nederland.

https://www.demorgen.be/n(...)it-is-meer~be19f6cb/

Een links centrale regering zonder Nva en VLD?

Dan heb je nodig: Cd&V, Spa, Groen, Ecolo, Cdh, PS en dan kom je nog 9 zetels te kort. Krijg je dan de MR zover dat ze als liberale zonder de VLD erin stappen? Of neem je dan de communisten van de Ptv/pvda erbij?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_189066392
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 04:13 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Een links centrale regering zonder Nva en VLD?

Dan heb je nodig: Cd&V, Spa, Groen, Ecolo, Cdh, PS en dan kom je nog 9 zetels te kort. Krijg je dan de MR zover dat ze als liberale zonder de VLD erin stappen? Of neem je dan de communisten van de Ptv/pvda erbij?
Ja, daar kwam ik ook niet uit. Dat een deel van CD&V liever een ruk naar links maakt is bekend, maar helemaal over links kan inderdaad alleen met de PVDA en dat lijkt me uitgesloten. Voor de duidelijkheid nogmaals de zetels:

PS + sp.a: 20 + 9 = 29 zetels
Open Vld + MR: 14 + 12 = 26 zetels
N-VA: 25 zetels
Ecolo + groen = 13 + 8 = 21 zetels
Vlaams Belang: 18 zetels
CD&V + cdH: 12 + 5 = 17 zetel
PVDA: 12 zetels
DéFi: 2 zetels
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 22 september 2019 @ 13:12:50 #286
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_189069473
Paars groen + cd v
pi_189071531
quote:
2s.gif Op zondag 22 september 2019 13:12 schreef Beregd het volgende:
Paars groen + cd v
Kun je daar een vertaling van geven in partijen? Ik weet dat in België het populair is om met kleuren te werken (Zweedse coalitie e.d.), maar ik heb geen idee welke kleur bij welke partij hoort en ik denk de meeste Nederlanders niet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 22 september 2019 @ 18:45:11 #288
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_189075785
quote:
2s.gif Op zondag 22 september 2019 13:12 schreef Beregd het volgende:
Paars groen + cd v
Maar dan heb je de VLD erbij. Gaan die dat aandurven, in zo'n linkse regering stappen? Dat is bijna gelijk aan electorale zelfmoord ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_189076229
Als ik het goed begrijp stellen jullie Open Vld, MR, sp.a, PS, Ecolo, Groen en CD&V voor. Zonder CD&V is er trouwens ook een meerderheid, maar dan wel maar van 1 zetel, toch?

Op zich zou het helemaal geen onlogische regering zijn. Je laat de beide vleugels (PVDA, NVA, VB) en de 2 kleintjes (cdH, DéFi) liggen en gaat door het midden. In Nederland zou dat er wel van komen. Maar voor België lijkt dat toch net wat moeilijker te liggen, volgens mij.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 22 september 2019 @ 22:44:07 #290
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_189080008
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 19:13 schreef Hanca het volgende:
Als ik het goed begrijp stellen jullie Open Vld, MR, sp.a, PS, Ecolo, Groen en CD&V voor. Zonder CD&V is er trouwens ook een meerderheid, maar dan wel maar van 1 zetel, toch?

Op zich zou het helemaal geen onlogische regering zijn. Je laat de beide vleugels (PVDA, NVA, VB) en de 2 kleintjes (cdH, DéFi) liggen en gaat door het midden. In Nederland zou dat er wel van komen. Maar voor België lijkt dat toch net wat moeilijker te liggen, volgens mij.
Zonder cdnv is het vlaamse draagvlak te klein.

Vld heeft ook de vorige paarse regering overleefd (de eerste maal), dus moet wel lukken.
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 september 2019 @ 22:31:02 #291
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189184897
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 september 2019 @ 06:56:13 #292
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189186821
Oh ze zijn nog bezig. Wel een persco gepland om 11u
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 30 september 2019 @ 07:11:56 #293
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189186845
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 19:13 schreef Hanca het volgende:
Als ik het goed begrijp stellen jullie Open Vld, MR, sp.a, PS, Ecolo, Groen en CD&V voor. Zonder CD&V is er trouwens ook een meerderheid, maar dan wel maar van 1 zetel, toch?

Op zich zou het helemaal geen onlogische regering zijn. Je laat de beide vleugels (PVDA, NVA, VB) en de 2 kleintjes (cdH, DéFi) liggen en gaat door het midden. In Nederland zou dat er wel van komen. Maar voor België lijkt dat toch net wat moeilijker te liggen, volgens mij.
7 partijen, klinkt stabiel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_189186856
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 07:11 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

7 partijen, klinkt stabiel.
Zoiets is het in België vaak. Het zijn natuurlijk 3 blokjes van aan elkaar verwante partijen en dan de CD&V.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 30 september 2019 @ 07:44:38 #295
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189186931
Jan Ham zojuist:

quote:
We hebben een akkoord. Stevig pakket aan maatregelen voor een sterk Vlaanderen. Dank aan de drie partijen. Straks persconferentie.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_189187206
Waarom zijn de deelstaat verkiezingen op dezelfde dag als de federale?? Ze leggen het hele land plat.
speak only if it improves the silence.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 30 september 2019 @ 09:13:10 #297
408813 crew  trein2000
pi_189187445
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 08:46 schreef TjjWester het volgende:
Waarom zijn de deelstaat verkiezingen op dezelfde dag als de federale?? Ze leggen het hele land plat.
Het zijn Belgen.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  maandag 30 september 2019 @ 10:24:31 #298
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_189188103
Nu de regionale regeringen gevormd zijn, kunnen de partijen makkelijker over hun schaduw stappen en een federale regering vormen. Ergens in januari kan het al rond zijn.
  maandag 30 september 2019 @ 21:41:55 #299
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_189198888
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 08:46 schreef TjjWester het volgende:
Waarom zijn de deelstaat verkiezingen op dezelfde dag als de federale?? Ze leggen het hele land plat.
vroeger was het los van emkaar en lag het land 2 vd 5 jaar plat ipv 1 vd 5
pi_189293290
Voorspelling:

Gwendolyn Rutten wordt de eerste vrouwelijke Belgische premier ooit.

Zij zal een paars-groene coalitie leiden met 76 zetels op 150.

Of CD&V meedoet, hangt af van de nieuwe voorzittersverkiezingen.

Hendrik Bogaert wil een centrum-rechtse koers varen, een soort N-VA light zeg maar, en zal niet meedoen.

Sammy Mahdi zal de huidige Merkeliaanse koers verder zetten en wel meedoen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')