abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 23 april 2014 @ 21:31:29 #126
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_139195209
registreer om deze reclame te verbergen
Bij mij was 't grotendeels hetzelfde, alleen stond CD&V bovenaan.

Yeah, right, daar ga ik echt op stemmen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 23 april 2014 @ 23:30:27 #127
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_139200614
Bij de stemtest kwam ik op SPA terecht.

Het gekke is , ik ben echt geen socialist
Ode aan legende tong80! Hij zal voor altijd mijn nummer #1 zijn!
tong80 nummer #1 van 29/07/2005 tot 04/11/2018
  donderdag 24 april 2014 @ 08:10:36 #128
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_139204728
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 23:30 schreef capuchon_jongen het volgende:
Bij de stemtest kwam ik op SPA terecht.

Het gekke is , ik ben echt geen socialist
Dat is niet gek, de SPA zijn zelf ook allang geen socialisten meer ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_139204826
registreer om deze reclame te verbergen
Stemtest van de Standaard gedaan:

NVA 70%
VB 68%
Open VLD 60%
CD&V 53%
Groen 25%
SP.A 23%
  donderdag 24 april 2014 @ 19:05:16 #130
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_139222750
quote:
Top 10 grofste beledigingen aan het adres van N-VA

Elkaar af en toe eens goed beledigen maakt deel uit van het politieke theater. Het leidt vaak tot weinig verheven volksvermaak en het kan zelden rekenen op goedkeuring van de kiezer. Politici die ruzie maken, worden dikwijls afgestraft in het stemhokje.

Wie de zittingen van het Vlaams en het federaal parlement volgt, weet dat een aantal N-VA-mandatarissen niet meteen van een overvloed aan fijnbesnaardheid kunnen beschuldigd worden in hun tussenkomsten. Maar in hun commentaar op politici van andere partijen maken ze het zelden zo bont als wat ze zelf in de aanloop van deze verkiezingen te slikken krijgen.

Eerste minister Elio Di Rupo vergeleek de N-VA met gecastreerde mannen in een harem. Zelfs Bart De Wever moest toegeven dat het 'geestig en pittig geformuleerd' was. 'Maar wel onzin,' vond De Wever.

Hier de top 10 van grove beledigingen aan het adres van N-VA.

1. De N-VA is een partij van eunuchen in een harem
Eerste minister Elio Di Rupo tijdens het debat in de bevoegde kamercommissie over de lijst met grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar zijn.

Di Rupo noemde N-VA ook nog 'de karabiniers van Offenbach', personages in een opera die altijd ten tonele verschijnen als alles al voorbij is. 'Jullie manier van denken dateert uit de middeleeuwen. Wat hebben jullie met jullie mandaat gedaan? Rien, niks, nada.'

2. Bart De Wever is puberaal en gevaarlijk en haalt zijn inspiratie bij Judas
Europees Commissaris Karel De Gucht in een opiniebijdrage voor De Morgen

'Als de populairste politicus, burgemeester van de grootste stad, boegbeeld van de enige toonaangevende partij, aan het bewind in de sterkste en meest bevolkte regio van een van de rijkste landen van het meest ontwikkelde continent ter wereld, als uitgerekend diť als voornaamste boodschap heeft dat 'ze' tegen hem zijn, is dat in het beste geval puberaal te noemen. In een minder optimistische interpretatie zou je het gevaarlijk kunnen noemen,' schreef De Gucht die met zijn uithaal naar de N-VA niet aan zijn proefstuk toe was. Eerder noemde hij alle N-VA'ers 'een bende caracteriels'.

'De Wever haalt zijn inspiratie tegenwoordig in religieuze sferen en weet dat er maar ťťn personage in de Bijbel voorkomt die iets weet te verzilveren, en dat is Judas,' schreef De Gucht nog in het opiniestuk.

3. Bart De Wever is een aasgier
SP.A-voorzitter Bruno Tobback in een reactie op een interview in Knack waarin Bart De Wever zich vrolijk maakt over de afwezigheid van Yasmine Kherbache (SP.A) terwijl ze ziek in bed lag.

'De Wever vraagt zelf zoveel begrip voor zijn gezondheidssituatie en krijgt daar nooit een scheve opmerking voor, ook al heeft hij er al debatten voor afgezegd. Dat is helemaal terecht, van zo'n zaken maak je geen politiek misbruik. Maar dat hij dan zelf als een aasgier op een collega die met griep in bed ligt, afvliegt, is dan ook al te gortig,' zo zei Tobback. Meteen daarna verontschuldigde Bart De Wever zich. Hij wist naar eigen zeggen niet dat Kherbache ziek was en liet in ťťn adem weten dat hij onverkort bleef staan achter alle andere kritiek over de afwezigheid van SP.A in de Antwerpse politiek.

4. Nazi's die een schouderklopje geven
Europarlementslid Ivo Belet (CD&V) op Twitter

'Dit roept het beeld op van nazi's die de joden op weg naar de gaskamer nog snel een opmonterend schouderklopje geven,' tweette Ivo Belet nadat Bart De Wever bij het ontslag van minister van FinanciŽn Steven Vanackere zich liet ontvallen dat hij zich niet kon inbeelden dat Vanackere een oneerlijk man zou zijn.

De vergelijking met de nazi's zorgde voor een storm van protest. Belet verontschuldigde zich en trok de tweet weer in.

5. De EndlŲsung van de N-VA
Ook Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) gebruikte een historisch beladen term die slecht viel bij de N-VA.

De N-VA wil de EndlŲsung van de Belgische staat, zei Van Rompuy in een interview met Gazet van Antwerpen. Op die uitspraak kwam veel kritiek.

'De N-VA zet de mensen op een dwaalspoor,' zei Van Rompuy. 'Ze doet alsof je alles wat de laatste 50 jaar in BelgiŽ is opgebouwd, met ťťn pennentrek kan uitvegen.'

6. Partij voor minder intelligente ondernemers
Philippe Moureaux (PS) in De Tijd

En ook voormalig burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux trok de parallel tussen N-VA en nazi-Duitsland. In een interview met De Tijd waarschuwde Moureaux voor een mogelijke regeringsdeelname van N-VA.

'Vergeet niet dat het nationaal-socialisme door veel van de toenmalige Duitse ondernemers werd gesteund. In tijden van crisis hebben minder intelligente ondernemers vaak de neiging om naar sterke, rechtse waarden te zoeken,' liet Moureaux noteren.

7. Koude rillingen van de speech van 'wolf in schaapsvacht' Bart De Wever
DaniŽl Termont (SP.A) op de VPRO-radio

'In de stijl en taal van Bart De Wever en de N-VA vind ik veel trekjes terug van extreemrechts. Ik kreeg echt koude rillingen bij de overwinningsspeech van Bart De Wever. Die deed mij heel erg terugdenken aan de harde taal van het Vlaams Belang,' zo zei de Gentse burgemeeser DaniŽl Termont op de VPRO-radio, daags na de gemeenteraadsverkiezingen.

In een interview met De Standaard zei Termont dat hij zijn valies pakt als N-VA de meerderheid haalt. 'Als de N-VA aan de macht komt, dan zullen de zwakken in onze maatschappij nog vťťl zwakker worden. De Wever wil duizenden mensen in de armoede storten. We moeten tonen welke wolf er in de schaapsvacht zit.'

8. N-VA is Niks voor Anderen
Brussels Open-VLD-kopstuk Guy Vanhengel in La Libre

Vanhengel stelde voor om de afkorting op de IJzertoren (AVV-VVK, Alles voor Vlaanderen - Vlaanderen voor Kristus) te veranderen in AVA-NVA 'Alles voor Antwerpen - Niks voor Anderen'. Vanhengel zei dat de partij van Bart De Wever een 'leugenachtig' parcours volgt, alles inzet op Antwerpen en niks wil doen voor Brussel

9. Goeiemorgen imbecielen
Daan Stuyven in een anti-Bart De Wever lied

'Met je kutgevoel voor humor, je zelfverzonnen tumor,' zong Daan. 'Jouw land is niet mijn land.'

Nadat Tom Naegels, de Ombudsman van De Standaard, had aangekondigd dat hij persoonlijk ging toezien op de kwaliteit van de online reacties (geen sneren en gehoon meer) kreeg hij een lastige vraag van een aantal lezers. 'Waarom mag Daan dan, op vraag van de krant bovendien, een lied publiceren dat start met 'goeiemorgen imbecielen'?'

10. De cactus in de broek van formateur Yves Leterme
Herman De Croo

De prijs voor de grappigste vergelijking gaat - hoe kan het ook anders - naar minister van staat Herman De Croo. Hij noemde de N-VA bij de vorige regeringsonderhandelingen de cactus in de broek van formateur Yves Leterme.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 24 april 2014 @ 19:18:36 #131
380998 DarkAccountant
Dark numbers, full daylight
pi_139223273
Bart De Wever roept de kritiek toch ook een beetje over zichzelf af?

Na een theatrale verhuizing om daar in Antwerpen dan verkozen te worden. In navolging van meneer Dewinter. Brussel gaan ze toch nooit meer "terugwinnen" hoor, of wat wil je dan gaan doen als Vlaams-nationalist? Iedereen in Brussel verplicht op Nederlandse les en anders je leefloon kwijt of zo? :')
pi_139225205
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 19:18 schreef DarkAccountant het volgende:
Bart De Wever roept de kritiek toch ook een beetje over zichzelf af?

Na een theatrale verhuizing om daar in Antwerpen dan verkozen te worden. In navolging van meneer Dewinter. Brussel gaan ze toch nooit meer "terugwinnen" hoor, of wat wil je dan gaan doen als Vlaams-nationalist? Iedereen in Brussel verplicht op Nederlandse les en anders je leefloon kwijt of zo? :')
Als Vlaamse nationalisten realistisch zijn en echt werk willen maken van een afscheiding, dan moeten ze beginnen met Brussel op te geven of in elk geval accepteren dat Brussel gebruikt gaat worden als wisselgeld. Doe je zoiets niet, dan vergeet het maar.
  vrijdag 25 april 2014 @ 18:04:59 #133
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_139256618
Ik kom uit op NVA, dan CD&V en Vlaams Belang ( :')), dan een kloofje, dan OVLD, dan SPA en dan Groen; dat op Vlaams niveau.

Op Federaal eigenlijk ongeveer hetzelfde, behalve dat ik daar meer CD&V en minder NVA heb (en dus dichter bij elkaar). Verder steeds hetzelfde.

Groen hangt bij mij steeds achterop, ik stoor me aan bijna elke Groen-politicus met hun wereldvreemde ideeŽn en fantasieŽn.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  zaterdag 26 april 2014 @ 23:17:08 #134
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_139290240
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 april 2014 18:04 schreef Lothiriel het volgende:
Ik kom uit op NVA, dan CD&V en Vlaams Belang ( :')), dan een kloofje, dan OVLD, dan SPA en dan Groen; dat op Vlaams niveau.

Op Federaal eigenlijk ongeveer hetzelfde, behalve dat ik daar meer CD&V en minder NVA heb (en dus dichter bij elkaar). Verder steeds hetzelfde.

Groen hangt bij mij steeds achterop, ik stoor me aan bijna elke Groen-politicus met hun wereldvreemde ideeŽn en fantasieŽn.
Ik heb nog meegedaan aan de lokale verkiezingen :P ik stond op de lijst van Groen ergens in een vlaams dorp :P

Maar om doodeerlijk te zijn. Ik ben groen Beu en ben wat rechtser geworden,
Ode aan legende tong80! Hij zal voor altijd mijn nummer #1 zijn!
tong80 nummer #1 van 29/07/2005 tot 04/11/2018
  zondag 27 april 2014 @ 11:25:17 #135
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_139297916
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2014 23:17 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

Ik heb nog meegedaan aan de lokale verkiezingen :P ik stond op de lijst van Groen ergens in een vlaams dorp :P

Maar om doodeerlijk te zijn. Ik ben groen Beu en ben wat rechtser geworden,
Ja, lokaal zou ik er misschien nog op stemmen, hangt af van welke politici het net zijn. Ik ben gewoon dat rare wereldbeeld wat beu enzo, ze willen alle kerncentrales bijvoorbeeld dichtgooien, dat we dan te weinig elektriciteit hebben is niet van tel want ze moeten nu dicht... Daar stoor ik me aan.

1 van m'n lievelingspolitici is wel een Groen-politicus, Lukas Van der Taelen, misschien ken je hem wel! Hij wordt wel verketterd door de helft van z'n partij :D
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  zondag 27 april 2014 @ 16:04:19 #136
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_139306466
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 11:25 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

Ja, lokaal zou ik er misschien nog op stemmen, hangt af van welke politici het net zijn. Ik ben gewoon dat rare wereldbeeld wat beu enzo, ze willen alle kerncentrales bijvoorbeeld dichtgooien, dat we dan te weinig elektriciteit hebben is niet van tel want ze moeten nu dicht... Daar stoor ik me aan.

1 van m'n lievelingspolitici is wel een Groen-politicus, Lukas Van der Taelen, misschien ken je hem wel! Hij wordt wel verketterd door de helft van z'n partij :D
hem ken ik niet zo goed, maar ik heb nog samen aan tafel gezeten met wouter devriendt :P
Ode aan legende tong80! Hij zal voor altijd mijn nummer #1 zijn!
tong80 nummer #1 van 29/07/2005 tot 04/11/2018
  zondag 27 april 2014 @ 16:20:20 #137
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_139307335
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 16:04 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

hem ken ik niet zo goed, maar ik heb nog samen aan tafel gezeten met wouter devriendt :P
Die ken ik ook wel een beetje :).

Ik heb kort bij Jong CD&V gezeten maar ik vond er niks aan. Politiek interesseert me wel maar ik ben niet geschikt voor de politiek :P
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_139371624
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 20:01 schreef Halcon het volgende:

[..]

Als Vlaamse nationalisten realistisch zijn en echt werk willen maken van een afscheiding, dan moeten ze beginnen met Brussel op te geven of in elk geval accepteren dat Brussel gebruikt gaat worden als wisselgeld. Doe je zoiets niet, dan vergeet het maar.
De nagel op de kop. Dit is de grootste zwakte van de Vlaamse nationalisten: dat halsstarrig vasthouden aan Brussel, alsof ze de kop in het zand steken voor de realiteit. En toch zullen ze moeten kiezen: ofwel een zelfstandige Vlaamse staat zonder het Franstalige Brussel, ofwel vasthouden aan Brussel en in BelgiŽ blijven. Vooralsnog willen zowel NVA als VB Brussel "niet opgeven" (alsof ze het nu hebben) en dus is er van een splitsing van BelgiŽ geen sprake. Brussel is de levensverzekering van BelgiŽ, en de Vlaams nationalisten houden ze gewoon in stand.
pi_145726005
quote:
Bart De Wever (N-VA): 'Kan ik me aub bezighouden met de problemen van dťze eeuw?'

Volgens Bart De Wever stond een groot deel van de Vlaamse Beweging wel degelijk aan de verkeerde kant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar dat was in de eerste helft van de vorige eeuw. Volgens de N-VA-voorzitter zijn de problemen van de huidige eeuw aan de orde van de dag.

1439337.jpg

Bart De Wever, net terug van een handelsmissie in Shanghai, reageerde in De Zevende Dag op de commotie rond de uitspraken van minister Jan Jambon en staatssecretaris Theo Francken die kwaad bloed hebben gezet bij de oppositiepartijen. Vooral dan het citaat van Jambon, die had gezegd dat er in de Tweede Wereldoorlog 'redenen waren om te collaboreren'.

De Wever benadrukte zondag dat zijn partij al jaren zegt dat de collaboratie fout was. Wat niet betekent dat er voor bepaalde mensen geen redenen waren om te collaboreren. "Dat zal wel, hť. Mitterand (vroegere president van Frankrijk, nvdr) heeft gecollaboreerd en is daar later mee in het reine gekomen, de koning van BelgiŽ is bij Hitler op de koffie geweest om te vragen of hij de macht mocht overnemen. Je moet dat in de context van die tijd bekijken, maar het was natuurlijk allemaal wel behoorlijk fout, zowel principieel als tactisch, " aldus De Wever.

"Dat een groot deel van de Vlaamse beweging aan de verkeerde kant stond is een behoorlijke zwarte bladzijde, maar kan ik mij - ik ben van 1970 - alstublieft bezighouden met de problemen van deze eeuw?", luidde het.

Dat vandaag in het parlement een debat wordt gevoerd over de problemen uit de eerste helft van vorige eeuw, omschreef de N-VA-voorzitter als 'surrealistisch'. "Zeker als je het vanuit China bekijkt, dan lijkt het nog surrealistischer."(BO)

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-444289.html
We ❤ Bartje _O_
pi_145726048
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 12:59 schreef lolcat8811 het volgende:

[..]

De nagel op de kop. Dit is de grootste zwakte van de Vlaamse nationalisten: dat halsstarrig vasthouden aan Brussel, alsof ze de kop in het zand steken voor de realiteit. En toch zullen ze moeten kiezen: ofwel een zelfstandige Vlaamse staat zonder het Franstalige Brussel, ofwel vasthouden aan Brussel en in BelgiŽ blijven. Vooralsnog willen zowel NVA als VB Brussel "niet opgeven" (alsof ze het nu hebben) en dus is er van een splitsing van BelgiŽ geen sprake. Brussel is de levensverzekering van BelgiŽ, en de Vlaams nationalisten houden ze gewoon in stand.
Klopt. De vraag is natuurlijk of NVA BelgiŽ echt op wil splitsen of dat ze af willen van wat geldstromen. Door vast te houden aan Brussel gaat het in elk geval nooit lukken. Zoveel is wel zeker.
pi_145726223
quote:
1s.gif Op maandag 20 oktober 2014 10:32 schreef Halcon het volgende:

[..]

Klopt. De vraag is natuurlijk of NVA BelgiŽ echt op wil splitsen of dat ze af willen van wat geldstromen. Door vast te houden aan Brussel gaat het in elk geval nooit lukken. Zoveel is wel zeker.
NVA wil vooral de Vlaming het beleid geven waar hij voor stemt en dat is centrum rechts. Dat stemmen we al jaren maar door WalloniŽ dat vooral links stemt krijgt de Vlaming dus vaak een federale regering met socialisten in waar hij niet voor gekozen heeft. Dat is dit maal gelukkig anders.
  maandag 20 oktober 2014 @ 10:59:24 #142
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_145726705
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 10:40 schreef xodox het volgende:

[..]

NVA wil vooral de Vlaming het beleid geven waar hij voor stemt en dat is centrum rechts. Dat stemmen we al jaren maar door WalloniŽ dat vooral links stemt krijgt de Vlaming dus vaak een federale regering met socialisten in waar hij niet voor gekozen heeft. Dat is dit maal gelukkig anders.
Maar met al te veel strapatsen met extreem rechts duurt zoiets niet lang...
Ik kan tellen
  maandag 20 oktober 2014 @ 22:19:47 #143
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_145755170
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 10:40 schreef xodox het volgende:

[..]

NVA wil vooral de Vlaming het beleid geven waar hij voor stemt en dat is centrum rechts. Dat stemmen we al jaren maar door WalloniŽ dat vooral links stemt krijgt de Vlaming dus vaak een federale regering met socialisten in waar hij niet voor gekozen heeft. Dat is dit maal gelukkig anders.
Meer door het cordon sanitaire dan door WalloniŽ.

Maar het latente racisme van de NVA wordt blijkbaar wel gedoogd.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 19:24:51 #144
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_145786105
quote:
FGTB: "Actie tegen MR-hoofdkwartier was slechts voorsmaakje"
media_xll_7219613.jpg
Zelfs de ruiten van het MR-hoofdkwartier moesten eraan geloven, maar de actie van de socialistische vakbond FGTB vanochtend was "slechts een voorsmaakje", klinkt het bij vertegenwoordigers van de FGTB afdeling Namen. "De regering maakt zich zelf schuldig aan het gebruik van geweld."

Ongeveer 200 vakbondsmensen van het Franstalige ABVV bekladden dinsdagochtend het Brusselse hoofdkwartier van de MR met paintballverf en gooiden stenen door de ruiten. Met de actie wilde de vakbond protesteren tegen de besparingen van de federale regering van Charles Michel (MR). De voorzitter van de MR, Olivier Chastel, veroordeelde de actie. "Het is een totaal onaanvaardbare daad van vandalisme en geweld", zegt hij.

De socialistische vakbond in Namen spreekt oorlogstaal. Naar eigen zeggen zijn ze vanmorgen niet te ver gegaan. "De regering laat veel meer geweld zien: blokkering van de lonen, indexsprong, stijging van de pensioenleeftijd, beperking van het tijdskrediet... Dat zijn evengoed frontale aanvallen tegen de werknemers en de uitkeringsgerechtigden", reageren Jean-Claude Hubert en Arnaud LevÍque van de FGTB.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_145786826
quote:
Dat is kennelijk normaal gedrag bij de vakbonden?
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 19:44:30 #146
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_145787190
Daar spelen ze de regering mooi mee in de kaart. triest idd.
pi_145787418
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 19:44 schreef Beregd het volgende:
Daar spelen ze de regering mooi mee in de kaart. triest idd.
En met dat soort lieden moet je dan gaan onderhandelen over een akkoord... :{
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:07:13 #148
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_145788118
Nou ja, ze moeten onderhandelen, maar als ze niet akkoord zijn met wat de regering voorstelt, dan gaan ze het gewoon opleggen. Het is maar wat je onderhandelen noemt.
pi_145803757
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 22:19 schreef Beregd het volgende:

[..]

Meer door het cordon sanitaire dan door WalloniŽ.

Maar het latente racisme van de NVA wordt blijkbaar wel gedoogd.
NVA is net een antiracistische partij. Racisme (en NIET alleen van de rechtse blanke man/vrouw zoals de media ons wel eens willen doen geloven want daar kunnen enkel blanken kunnen racistisch zijn) moet hard worden aangepakt.

Maar over racisme gesproken. 25 jaar zaten we in BelgiŽ met een federale regering waar onafgebroken socialisten in zitten en toch scoren we in quasi alle onderzoeken hierover hťťl slecht ten opzichte van andere landen. Hier (http://www.demorgen.be/bi(...)-migranten-a1301587/) zijn we in een wereldwijd onderzoek met 23 landen zelfs het land met de meest negatieve gevoelens tov migranten. Zijn wij dan racistischer dan andere volkeren? Zeker niet. Dit alles heeft gewoon te maken met het zťťr slechte integratiebeleid dat gevoerd geweest is de voorbije decennia. Een partij als de NVA zal er net voor zorgen dat migranten beter moeten integreren in onze samenleving en als de OORZAKEN van racisme worden aangepakt (bv migrantengroepen die overweldigend aanwezig zijn in sociale zekerheid of criminaliteit) ben ik ervan overtuigd dat we in een veel verdraagzamer land kunnen leven.
pi_145806077
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:07 schreef Beregd het volgende:
Nou ja, ze moeten onderhandelen, maar als ze niet akkoord zijn met wat de regering voorstelt, dan gaan ze het gewoon opleggen. Het is maar wat je onderhandelen noemt.
Gebouwen bekladden en vernielen? Dat valt onder onderhandelen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')