abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:55:58 #166
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146082876
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 08:10 schreef Halcon het volgende:

[..]

Als je hem hoort praten dan ligt het weer aan alles en iedereen, behalve aan hem....
quote:
De Freya-factuur

Wie betaalt de extra kosten voor de groenestroomsubsidies? Die vraag duikt levensgroot op na een item in het VRT-zondagsprogramma De Zevende Dag, waarin werd verwezen naar een rapport van de SERV van dit voorjaar.

Daaruit blijkt dat de netbeheerders een schuld van 1,7 miljard euro hebben opgebouwd voor de financiering van groenestroomcertificaten (GSC). Dat is het geld dat producenten van hernieuwbare energie krijgen toegestopt per geproduceerde kilowattuur elektriciteit.

Als die schuld in de periode 2015-2019 in de stroomtarieven wordt opgenomen, verzwaart de elektriciteitsfactuur met 35 procent voor gezinnen (+246 euro) en met 27 procent voor kmo's (+6000 euro). Dat is de prijs van het uitstelbeleid van de vorige regering. De prijsstijgingen kregen al een koosnaampje: de Freya-factuur.

Dat niet alleen de socialisten op het beklaagdenbankje mogen, is duidelijk. Het beleid van Freya Van den Bossche werd mee goedgekeurd door de coalitiepartners N-VA en CD&V, die nu ook in de regering zitten. Maar het was wel de sp.a die zich met het dossier wilde profileren, en voluit koos voor een struisvogelpolitiek. De zon was immers toch gratis? Terwijl Hilde Crevits als minister van Energie de subsidieregeling al een eerste maal aanpaste, wachtte haar opvolgster daar veel te lang mee. Het federale prijzenbevriezingsbeleid waarmee Johan Vande Lanotte wilde scoren, verergerde de problemen alleen maar.

De oplossingen die Vande Lanotte nu uit zijn mouw schudt, blijven in hetzelfde bedje ziek. Volgens de Oostendse politicus gaat het om slechts 600 miljoen euro die de eigenaars van zonnepanelen (PV) via een netvergoeding zouden moeten afdragen, na aftrek van enkele eenmalige bonussen. Die 600 miljoen euro - intussen aangegroeid tot 850 miljoen euro- is wat de netbeheerders contractueel moesten betalen aan de PV-eigenaars per megawatt groene stroom.

Het andere deel, een klein miljard euro, heeft te maken met overschotten op de certificatenmarkt. In principe kunnen de netbeheerders hun gekochte GSC-certificaten daar doorverkopen aan de energieleveranciers - zoals Electrabel, EDF-Luminus en Lampiris _ die elk jaar een bepaald quotum aan certificaten moeten halen. Maar omdat het aanbod _naast de netbeheerders ook de productie van bijvoorbeeld biomassacentrales en windmolenparken_ groter is dan de vraag, ligt de prijs op hooguit 90 euro. Een hoop minder dan de subsidie die de netbeheerders zelf moeten betalen aan de PV-bezitters.

Maar ook dat miljard moet op de een of andere manier worden verrekend. Ofwel door middelen uit de algemene begroting te halen - en dus elders besparingen of nieuwe belastingen te realiseren - ofwel door de tarieven te verhogen. De federale netvergoeding, die eerder dit jaar door de rechter werd afgeschoten, voorstellen als een oplossing, klopt evenmin. Die was bedoeld om de PV-eigenaars te doen meebetalen voor de netinvesteringen, niet om de Vlaamse GSC-problematiek op te lossen.

Een echte oplossing voor de schuldenproblematiek zal niet eenvoudig zijn, en juridisch hoe dan ook een moeilijke zaak. Intuïtief voelt iedereen dat de PV-bezitters die hebben kunnen profiteren van de oversubsidiëring, op de een of andere manier een stukje moeten inleveren van hun winst van de komende jaren - de subsidiesteun werd toegezegd voor twintig jaar.

Alleen: niet elke PV-bezitter kon even hard profiteren. Een paneel dat certificaten van 450 euro oplevert, is doorgaans minder efficiënt dan de later geplaatste exemplaren, die slechts 350 of 90 euro per megawattuur opleveren. Bovenal betekent het dat de beloften van de overheid _ en de contracten tussen de PV-bezitters en de netwerkbeheerders - eigenlijk een Kaupthing-statuut hebben: die IJslandse bank beloofde ook rendementen op haar spaarvergoeding waarvan je kon voorspellen dat ze onhaalbaar zouden zijn. Tot zover de rechtszekerheid.

Tegelijk zou het onrechtvaardig zijn de hele extra kostprijs uitsluitend af te wentelen op de PV-bezitters. De keuze voor een groener energieproductiepark is een maatschappelijke keuze. Ook de vervanging van ons verouderde en grotendeels op fossiele brandstoffen gebaseerde stroomproductiepark, maakt een tariefverhoging onvermijdelijk. Voor iedereen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146301580
Het aantal werkzoekenden in Wallonië is in oktober opnieuw gedaald op jaarbasis, en dat voor de vijfde maand op rij. De daling is het sterkst bij jongeren onder 25 jaar, zo meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem. In Vlaanderen stijgt de werkloosheid ondertussen.

Eind oktober telde Wallonië 190.325 werkloze werkzoekenden en 25.961 jongeren in hun beroepsinschakelingstijd. Dat zijn er 7.740 of 3,5 procent minder dan eind oktober 2013. De werkloosheidsgraad klokt daarmee af op 13,7 procent van de Waalse beroepsbevolking.

Alleen bij de vijftigplussers stijgt het aantal werkzoekenden op jaarbasis, met 3,6 procent. Opvallend is de daling met 7,4 procent bij de jongeren onder 25 jaar.

Ondertussen is de werkloosheid in Vlaanderen in oktober gestegen met 2,8 procent, zo raakte maandag al bekend. De werkloosheidsgraad ligt in Vlaanderen met 7,94 procent wel nog een stuk lager dan in Wallonië.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)e-maand-op-rij.dhtml

Goed !
pi_146302628
Wallonië presteert steeds beter. Vandaag werd ook nog bekendgemaakt dat Wallonië de 3de aantrekkelijkste regio is voor distributiebedrijven in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. http://www.engineeringnet(...)ren%20links%20liggen
pi_146376458


NATIONALE BETOGING Meer dan honderdduizend betogers trokken vandaag door de straten van Brussel om te protesteren tegen de besparingen van de regering-Michel I. Tientallen heethoofden zorgden voor rellen aan de Hallepoort. Ze zijn door de politie met geweld verdreven. Daarbij vielen tientallen gewonden. Verschillende voertuigen werden in brand gestoken.


Enkele sfeerbeelden:













  donderdag 6 november 2014 @ 19:44:43 #170
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146378638
"Uitzonderlijk grote betoging voorbode van maand vol sociale strijd"

De nationale betoging in Brussel heeft zo'n 120.000 betogers op de been gebracht. "Dat is een uitzonderlijk grote betoging die je niet een keer om de 10 jaar meemaakt", zegt Stefaan Walgrave, professor politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij ziet een groot mobilisatiepotentieel bij de vakbonden voor alle andere sociale acties de komende weken.

Volgens professor Walgrave moeten we al terug naar de Witte Mars in 1996 voor een dergelijke grote betoging in de hoofdstad. "Maar sindsdien is de betoging van vandaag een van de allergrootste die we in Brussel hebben gezien." Andere grote acties waren de antirakettenbetogingen in de jaren 80 en de winterstakingen begin jaren 60.

Een uitzonderlijk grote betoging vandaag dus, maar kunnen we ook spreken van een succesvolle betoging? "Succes heeft te maken met mobilisatie, maar het heeft ook te maken met de gevolgen en het zal nog moeten blijken of de regering haar plannen zal bijsturen."

Dat de impact op de bedrijven relatief beperkt is gebleven, vindt de professor normaal. "Om de bedrijven te treffen, gebruik je het stakingswapen en niet het betogingswapen."
"Het belooft een maand van sociale strijd te worden"

Uit de omvang van de betoging vandaag blijkt wel dat heel veel mensen zich getroffen voelen door de besparingsmaatregelen van de regeringen. "De mobilisatie vandaag betekent dat we de komende maand een echte sociale strijd gaan krijgen. Het zal er bovenarms opzitten want als je zo je campagne kan aftrappen als vakbond, dan wil dat zeggen dat je basis echt wel warm staat."

De professor voorspelt dan ook een succesvolle nationale stakingsdag op 15 december, maar daarna komt er misschien wel een "natuurlijk eindpunt" voorspelt Walgrave. "In de kerstvakantie gaat wellicht alles op een lager pitje. Het wordt voor de vakbonden moeilijk om de mobilisatiegolf over de vakantie heen te tillen."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 6 november 2014 @ 19:52:02 #171
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_146379018
Degoutant dit:

http://www.demorgen.be/bi(...)ies-a1404983/1cJYdw/

Ik dacht eerst dat het een parodie was
  donderdag 6 november 2014 @ 22:58:09 #172
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_146386995
Benieuwd of men gaat blijven proberen om de focus te leggen op de rellen en niet op 't feit dat er 120.000 mensen door Brussel liepen (wat er misschien wel 150.000 waren geweest als de treinen niet moeilijk hadden gedaan).
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  donderdag 13 november 2014 @ 18:13:03 #173
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146619233
quote:
"Provincie Antwerpen omdopen tot Midden-Brabant"

De Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD willen de provincie Antwerpen omdopen in Midden-Brabant. Volgens hen logisch in het kader van de ontvoogding van de "grootsteden" Antwerpen en Gent. Steden met meer dan 200.000 inwoners kunnen volgens het regeerakkoord uit de provincie stappen en zelf de provinciale bevoegdheden uitvoeren. In dat geval zou het absurd zijn dat de provincie Antwerpen die naam behoudt, luidt het.

"Het regeerakkoord laat toe dat de grootsteden Antwerpen en Gent zich volledig ontvoogden van de provincies. In de praktijk komt het erop neer dat ze uit het provinciale verband stappen. Antwerpen ligt dan de facto buiten het provinciale werkingsgebied. Om verwarring te vermijden is deze evolutie het juiste moment om onze provincie een nieuwe naam te bezorgen", zeggen Kris Van Dijck (N-VA), Koen Van den Heuvel (CD&V) en Bart Somers (Open VLD), de fractieleiders van de regeringspartijen in het Vlaams Parlement.

"Als we kijken naar de provincie Antwerpen, zonder de stad Antwerpen, lijkt het ons evident dat we die provincie een andere naam geven, waarbij de duidelijkheid voor de burgers ook toeneemt. Een voor de hand liggende naam is dan Midden-Brabant, denken wij", licht Van Dijck het voorstel van decreet toe. Midden-Brabant, omdat de provincie onder de Nederlandse provincie Noord-Brabant en boven Vlaams- en Waals-Brabant ligt.
Historisch

"Midden-Brabant" is bovendien "een historische referentie die veel beter de verscheidenheid van onze regio vat dan de naam van de grootste Vlaamse stad. Deze benaming liet ook niet altijd een vanzelfsprekende identificatie met het provinciale niveau toe. In sommige subregio's was dit niet evident", luidt het nog.

De drie Vlaamse Parlementsleden geloven dat het moment dat Antwerpen effectief ontvoogd wordt het juiste moment is om deze nieuwe naam te adopteren. Ze willen het debat over de beleidsbrief gebruiken om deze naamdiscussie op de agenda te plaatsen.

Het idee om Antwerpen om te dopen tot Midden-Brabant is niet nieuw, want in 2008 diende Vlaams Belang in de Kamer al een voorstel in om de provincie zo te noemen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 13 november 2014 @ 18:13:18 #174
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146619236
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146658818
Dyab Abou Jahjah legt ook in ons land Pietendiscussie op tafel


In Nederland wordt al het onderscheid gemaakt tussen zwarte Pieten en roetpieten. © anp.


Dyab Abou Jahjah. © belga.

Movement X, de burgerrechtenbeweging van Dyab Abou Jahjah, wil vanaf 2015 een neutrale en niet-racistische intocht van Sinterklaas in Antwerpen. Een delegatie gaat morgenmiddag -enkele uren voor de boot van de goedheilig man aanmeert in de Scheldestad- op een ludieke manier een ingebrekestelling overhandigen aan het stadsbestuur. Daarin vraagt ze om uiterlijk tegen 15 januari 2015 een overleg daarover op te starten. De beweging wil de huidige zwarte Piet vervangen zien door een neutrale Piet, zonder racistische elementen.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)ussie-op-tafel.dhtml

Lekker hoor. :')
pi_146659384
Met Bartje De Wever op 't schoon verdiep zal het uiteindelijk toch nooit zover komen.

Leve Bartje!!
  vrijdag 14 november 2014 @ 21:51:34 #177
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_146662685
quote:
Haha, in het noorden gelijk juichen. Eerste stap naar het herstel van Brabant? :P

quote:
Commissaris lovend over voorstel ‘Midden-Brabant’ in België: ‘Hoe meer Brabant, hoe beter’

EINDHOVEN - Commissaris van de Koning Wim van de Donk is positief over het voorstel van de Vlaamse regering om de provincie Antwerpen om te dopen tot ‘Midden-Brabant’. Drie regeringspartijen in het Vlaams parlement vinden dat de tijd rijp is om de naam van de provincie Antwerpen te wijzigen.


Zij stelden donderdag als naam Midden-Brabant voor. “Hoe meer Brabant, hoe beter”, reageert Van de Donk enthousiast. “We hebben het al vaker gezegd: wij zien Brabant als een belangrijke regio van Europa. Door deze naamsverandering zal die regio alleen maar sterker worden.”

'Band zal sterker worden'
Die mening delen de regeringspartijen. Zij vinden het verwarrend dat de stad Antwerpen in de provincie Antwerpen ligt. Daarom zijn er plannen om Antwerpen 'los' te maken van de provincie Antwerpen. Daarover is de commissaris minder enthousiast. “Je moet nooit een stad loskoppelen van een provincie, dat is niet goed voor de stad en omliggende steden.”

België heeft naast de provincie Vlaams-Brabant ook al de provincie Waals-Brabant. De teller kan op drie komen te staan als de nu al veelbesproken naamsverandering doorgaat. “Wij Brabanders hebben altijd al een hechte band met onze Vlaamse vrienden gehad. Die band zal hierdoor alleen maar sterker worden”, spreekt Van de Donk vol vertrouwen.

Machtige Europese staat
Zowel Vlaams-Brabant als Waals-Brabant herinnert aan het middeleeuwse hertogdom Brabant, dat ruim 900 jaar geleden werd gesticht en eeuwenlang een machtige Europese 'staat' was. Het idee om Antwerpen om te dopen tot Midden-Brabant is niet nieuw, want in 2008 diende Vlaams Belang al een voorstel in om de provincie zo te noemen.

Van de Donk heeft verder geen stem in het besluit, maar zou ‘het wel leuk vinden’ als het plan doorgaat'. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”
Say what?
  vrijdag 14 november 2014 @ 23:13:53 #178
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146666173
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 20:16 schreef xodox het volgende:
Dyab Abou Jahjah legt ook in ons land Pietendiscussie op tafel

[ afbeelding ]
In Nederland wordt al het onderscheid gemaakt tussen zwarte Pieten en roetpieten. © anp.

[ afbeelding ]
Dyab Abou Jahjah. © belga.

Movement X, de burgerrechtenbeweging van Dyab Abou Jahjah, wil vanaf 2015 een neutrale en niet-racistische intocht van Sinterklaas in Antwerpen. Een delegatie gaat morgenmiddag -enkele uren voor de boot van de goedheilig man aanmeert in de Scheldestad- op een ludieke manier een ingebrekestelling overhandigen aan het stadsbestuur. Daarin vraagt ze om uiterlijk tegen 15 januari 2015 een overleg daarover op te starten. De beweging wil de huidige zwarte Piet vervangen zien door een neutrale Piet, zonder racistische elementen.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)ussie-op-tafel.dhtml

Lekker hoor. :')
Tis wel opvallend hoe men in Vlaanderen krampachtig lijkt te proberen diezelfde Pietendiscussie ook op gang te krijgen , maar dat dit eigenlijk totaal niet lukt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 14 november 2014 @ 23:20:29 #179
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_146666420
Dat ze zwarte piet verbieden in Midden-Brabant, dan kunnen we alle onzin mooi combineren.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_146667023
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:13 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Tis wel opvallend hoe men in Vlaanderen krampachtig lijkt te proberen diezelfde Pietendiscussie ook op gang te krijgen , maar dat dit eigenlijk totaal niet lukt ...
Aan wat zou dat liggen denk je?
  vrijdag 14 november 2014 @ 23:52:09 #181
43584 Beregd
absolutely inch perfect
  zondag 16 november 2014 @ 02:28:57 #182
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146702233
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:38 schreef xodox het volgende:

[..]

Aan wat zou dat liggen denk je?
Zou men in Nederland dit snappen ?

Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146738887
quote:
Abou Jahjah krijgt doodsbedreigingen na pietenactie



Dyab Abou Jahjah legt klacht neer bij de politie nadat op de sociale media werd opgeroepen om hem dood te schieten. Dat meldt de burgerrechtenactivist via Twitter.

Dyab Abou Jahjah kwam afgelopen weekend zwaar onder vuur te liggen nadat hij zaterdag, tijdens de intrede van de Sint in Antwerpen, met zijn beweging Movement X actie voerde tegen ‘het racistische karakter van Zwarte Piet’.

Die, rustig verlopen, actie joeg kennelijk heel wat mensen in de gordijnen, want op de sociale media bulkte het in een mum van tijd van haatreacties. Het ging zelfs zo ver dat Abou Jahjah met de dood werd bedreigd. Daarop besliste de van Libanon afkomstige Abou Jahjah om naar de politie te stappen.

Ook enkele politici mengden zich in de Twitteroorlog. Ze stelde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: ‘Seg Abou Jahjah, weet je waar ze geen Zwarte Piet hebben? Libanon.’ en ‘Ik wil Abou Jahjah terug naar Libanon.’ Ook andere politici als Filip Dewinter (VB) en Zuhal Demir (N-VA) lieten duidelijk hun ongenoegen blijken over de actie van Movement X.
________

quote:
Ben Weyts: ‘Mijn kinderen en ik zijn met de dood bedreigd’



Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt dat hij en zijn kinderen met de dood bedreigd zijn. De verdachte moet zich eind deze maand verantwoorden voor de rechter, bericht De Zondag

Volgens De Zondag dateren de feiten van 24 maart. De verdachte schreef de bedreigingen anoniem neer in het contactformulier op de website van Weyts, toen nog federaal parlementslid. De politie kon de identiteit van de verdachte identificeren via zijn IP-adres. De man moet op 27 november verschijnen voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

In het interview waarin Weyts de feiten bekendmaakt, verwijt hij oppositiepartij SP.A ook ‘een gevaarlijk sfeertje’ te creëren door ‘zo heftig’ te reageren op de nieuwe regeerakkoorden. Op de vraag of hij de doodsbedreigingen aan de politieke sfeer wijt, antwoordt Weyts ‘de oppositie zoiets niet te zullen verwijten’.

Partijgenoten Theo Francken en Jan Jambon maakten eerder al gewag van doodsbedreigingen. Beiden waren kort daarvoor in opspraak gekomen. Francken na het bijwonen van een feestje van ex-collaborateur en gewezen VU-senator Bob Maes, en na het opduiken van oude, voor sommigen racistische mails, Jambon na een controversiële uitspraak over de collaboratie.
Gaat lekker in het altijd gezellige België!
  maandag 17 november 2014 @ 14:35:09 #184
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_146742151
En ook dit is weer de schuld van de socialisten :D schitterend
  maandag 17 november 2014 @ 18:35:26 #185
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146749551
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 14:35 schreef Beregd het volgende:
En ook dit is weer de schuld van de socialisten :D schitterend
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146766235
Het grote probleem van deze tijd, teveel burgers die zich door de politiek om de vinger laten winden of laten beinvloeden, er als kip zonder kop achteraan hollen.
De oplossing is onafhankelijk worden als individu of gezin (dus niet zoals de Schotten, via de politiek denken dat je het krijgt), want de politiek sleurt je in een politieke oorlog en zal uiteindelijk tot een revolutie kunnen leiden, m.a.w tot het zoveelste zinloze stuk geschiedenis op rij.
Ook De Wever weeft er politiek op los, maar uiteraard ook niet in voordeel burger.
pi_148342201


Hahahaha was een baas is die Theo



HEEELD ! Links ziet zwarte sneeuw met hem hahaaha :D :D

Ik voel de kracht van verandering al !!
pi_148356331
Jihad-dreiging in België: geen dure ‘Contrapropaganda Actie’ Barbara Pas: “Door te proberen islamiserende moslims en jihadisten hier te houden, werkt Minister Jambon jihadistische aanslagen op Belgische en Europese bodem in de hand.” Barbara Pas: “Niet de ‘deradicalisering’ van individuele moslims, maar wel de de-islamisering van onze cultuur en samenleving door islamiserende moslims en jihadisten het land uit te zetten (en buiten te houden).”

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft te kennen gegeven dat hij slaafs de opdracht van de EU zal uitvoeren om islamiserende moslims, jihadisten in wording, actief te ontraden om naar conflictgebieden zoals Syrië te vertrekken. Hij zal daartoe via internet een zogenaamde ‘Contrapropaganda Actie’ opzetten, waarvan hij beweert dat een dergelijke aanpak in het Verenigd Koninkrijk vruchten heeft afgeworpen.

Of islamiserende moslims werkelijk in groten getale kunnen worden overtuigd door ze via internet tegenboodschappen te sturen om ze te overhalen geen jihad in het Midden-Oosten te gaan voeren, is bijzonder moeilijk vast te stellen. Dat er tot nog toe vanuit Groot-Brittannië minder jihad-strijders zijn vertrokken dan vanuit België (koploper), is daarvan ook absoluut geen bewijs. Wat echter wel vaststaat, is dat de Britse samenleving veel meer en sneller islamiseert dan de Belgische, zoals aangetoond in dit jaaroverzicht van 2014.

Een van de oorzaken van de snelle(re) islamisering van Groot-Brittannië, en als exponent daarvan de toenemende onveiligheid door de moslimterreurdreiging in dat land, is het feit dat meer jihadisten in Groot-Brittannië blijven (alsook naar Groot-Brittannië afreizen). Door middels zijn ‘Contrapropaganda Actie’ te proberen islamiserende moslims en jihadisten hier te houden, werkt Minister Jambon jihadistische aanslagen op Belgische en Europese bodem in de hand. Het zijn immers niet alleen terugkerende jihadisten die een groot veiligheidsrisico vormen, maar evenzeer jihadisten en andere kalifaatliefhebbers die worden verhinderd te vertrekken (zie: ‘sudden jihad syndrome’). Zij zullen hun moordzuchtige jihadistische intenties en martelaarsdoodplannen, oorspronkelijk bedoeld voor Islamitische Staat in Syrië of Irak, immers in ons land (of elders in Europa) willen uitvoeren.

Voor het Vlaams Belang moet niet de zogenaamde ‘deradicalisering’ van individuele moslims een ‘topprioriteit’ zijn, zoals Jambons woordvoerder stelt, maar wel de de-islamisering van onze cultuur en samenleving. Dat doe je niet door islamiserende moslims en jihadisten hier te houden, in een hopeloos naïeve (en dure) poging hen op andere ideeën te brengen, maar door hen het land uit te zetten (en buiten te houden).

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke
  woensdag 28 januari 2015 @ 19:19:48 #189
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_149147013
quote:
Homans slikt woorden over kinderopvang niet in

Vlaams minister van onder meer Armoedebestrijding Liesbeth Homans neemt geen woord terug van haar gecontesteerde uitspraak dat gesubsidieerde kinderopvang in de eerste plaats dient voor mensen die werken. Dat is woensdagmiddag duidelijk geworden tijdens een actualiteitsdebat over de kwestie in het Vlaams Parlement. ‘Ik blijf achter elk woord staan’, klonk het. Ook vindt ze dat het parlement zich met deze discussie ‘een beetje belachelijk’ maakt.

Alles begon met een interview afgelopen weekend in De Zondag, waarin Homans onder meer haar visie op kinderopvang, en dan vooral op de gesubsidieerde kinderopvang, uit de doeken deed. Volgens de minister dient die in eerste instantie voor mensen die gaan werken, die ons sociaal systeem mee in stand houden dus. Voor kinderen die in armoede opgroeien, kan de overheid andere oplossingen uitwerken, klonk het, want het is beter voor hen dat ze naar de kinderopvang gaan dan dat ze thuis zitten of worden meegenomen op café.

Het duurde niet lang of Homans werd bedolven onder een storm van kritiek. Uit het middenveld, uit de oppositie, maar ook van coalitiepartners CD&V en Open VLD. De uitspraken kunnen gelezen worden als een pleidooi voor een gescheiden circuit voor kinderen uit kansarme gezinnen, luidde het onder meer, en ook de suggestie dat armen op café zitten, schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. ‘Beledigend en boertig’ zo bestempelde Groen-parlementslid Elke Van den Brandt de uitspraak. ‘Onnodig stigmatiserend en kwetsend’, verwoordde SP.A-parlementslid Freya Van den Bossche het.

Groen eiste uitdrukkelijk excuses, en op vraag van Open VLD en CD&V, nochtans twee meerderheidspartijen, kwam er woensdagmiddag in het Vlaamse halfrond een actualiteitsdebat. CD&V-parlementslid Katrien Schryvers noemde de communicatie nogmaals ‘ongelukkig’, en in de coulissen, bij Villa Politica, bestempelde ook Open VLD-fractieleider Bart Somers nogmaals het gebruikte beeld van kansarmen die op café zouden zitten als ‘onzorgvuldig’. ‘We mogen kansarmen niet stigmatiseren’, zei hij.

‘Parlement maakt zich een beetje belachelijk’

De gevraagde excuses kwamen er echter niet: in de plaats benadrukte Homans nogmaals dat ze geen woord terugneemt van het interview in De Zondag. ‘Ik heb nooit gepleit voor gescheiden circuits voor kinderen in armoede. Wat ik bedoelde, is dat er voldoende kinderopvang moet zijn, zeker voor de mensen die werken, maar ook voor niet-werkende mensen. Zo staat het ook in het regeerakkoord. Daarnaast heb ik verwezen naar waardevolle initiatieven die er momenteel op lokaal niveau bestaan om bepaalde groepen van mensen op te vangen, die momenteel niet de toegang tot de kinderopvang vinden.’

Homans vond de heisa ook duidelijk overdreven. ‘Het parlement maakt zich een beetje belachelijk met het debat’, klonk het. ‘Want zeg me nu eens eerlijk: was al die commotie op de kap van de allerzwaksten nu echt nodig?’
Ik begin die Homans steeds enger te vinden. Die weet echt niet waarover ze 't heeft en lijkt te denken dat een kinderopvang alleen dient om ouders te ontlasten. Naar mijn bescheiden mening zijn die er vooral voor de kinderen en hebben die in de huidige maatschappij ook een heel belangrijke pedagogische rol.

Dat ze dat allemaal op bepaalde manier verkondigt, daar stoor ik me al niet meer aan, daar hoort nu eenmaal bij de partij. Dat zal wel verkocht worden als in-your-face realisme, terwijl het gewoon lompe arrogantie is.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  vrijdag 30 januari 2015 @ 11:50:52 #190
66825 Reya
Fier Wallon
pi_149204690
quote:
Vrijdag 30 januari
Verwarde minister-president eist zendtijd op radio

Een verwarde minister-president is zwaaiend met een gevaarlijke Hitlervergelijking de redactie van de krant De Tijd binnengevallen. De man wilde geciteerd worden in een interview, zodat alle radiozenders zijn boodschap zouden overnemen. "Omdat we beter dan hem beseften hoe slecht zijn woorden zouden vallen, hebben we hem een forum gegeven, maar toch zullen we laten onderzoeken hoe die idioot voorbij onze portiers geraakt is", zegt hoofdredacteur Isabel Albers.

Het is nog niet bekend om welke minister-president het gaat, maar duidelijk is wel dat hij in het hoofdstedelijk gewest woont, zegt de Brusselse politie. Meer informatie over de verdachte wordt er voorlopig niet gegeven, al eist de oppositie in het Brusselse parlement wel zijn onmiddellijke aftreden.

Volgens de PS, de partij van de verwarde minister-president, had de dader geen terroristische motieven, maar joeg hij vooral paniek door de eigen rangen. "Hij wou absoluut zijn brief voorlezen", zegt Paul Magnette, de minister-president van Wallonië. "Dat is hem helaas nog gelukt ook. Voor één keer ben ik blij dat Wallonië niet aan Brussel grenst, dat maakt het net iets gemakkelijker om mij van de verdachte te distantiëren."

In de brief die de verwarde minister-president kon voorlezen aan De Tijd stond onder andere: "Eén van de eerste maatregelen van de nazi's was de joden hun Duitse nationaliteit afnemen." Geen idee wat de dader daar precies mee bedoelde, maar ongepast was het zeker wel, zeggen zowel oppositieleden als coalitiepartners. "Ik ben blij dat ik zelf eens niet de dommerik ben die zich laat gaan in groteske vergelijkingen", blaast Olivier Maingain (FDF) opgelucht.
http://www.demorgen.be/ni(...)t-zendtijd-a2200290/

:+
  zaterdag 31 januari 2015 @ 22:09:58 #191
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_149248420
Ondertussen is er weer het wekelijks relletje tussen CD&V en N-VA, begint een beetje vervelend en genant te worden.

Geen idee meer wat CD&V nu juist wil, want bij zowat elke regeringsbeslissing moeten die laten blijken dat ze 't, ondanks het feit dat 't hebben goedgekeurd, toch niet echt eens zijn met N-VA. Stap er dan gewoon uit.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 22:13:37 #192
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_149248544
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 22:09 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ondertussen is er weer het wekelijks relletje tussen CD&V en N-VA, begint een beetje vervelend en genant te worden.

Geen idee meer wat CD&V nu juist wil, want bij zowat elke regeringsbeslissing moeten die laten blijken dat ze 't, ondanks het feit dat 't hebben goedgekeurd, toch niet echt eens zijn met N-VA. Stap er dan gewoon uit.
Hoe gaat dat dan? Na elke aangekondigde maatregel roept CD&V dat ze zich ver van N-VA distantiëren?
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 22:33:17 #193
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_149249279
In dit geval hebben ze hun militanten gevraagd om via sociale media te protesteren tegen de aanwezigheid van militairen in het stadsbeeld van Antwerpen, iets wat ze zelf mee hebben goedgekeurd (blijkbaar tegen hun zin).
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_161483849

Goede oude tijd toen Vlaams Blok/Belang! Leuk om nog eens terug te zien.

Het Blok legde toen echt het vuur aan de schenen van de politieke elite en haalde van 1991 ('zwarte zondag' --> officiële doorbraak) tot en met 2004 (24,2%) enkel overwinningen binnen zowel lokaal, regionaal als federaal. Vandaag is het VB niet veel meer dan een zweeppartij om de NVA wat in de juiste richting te sturen. Terug meer dan 10% in de peilingen is een goed begin maar niet echt indrukwekkend als je de successen van Wilders en Le Pen ziet in de buurlanden. Het Blok mist zo'n charismatisch figuur vandaag.

Het mooiste zou zijn om in 2019 aan pro Vlaamse frontvorming te doen met de NVA, het VB en LDD om eindelijk die Belgische grap te splitsen! Verdeeldheid op rechts speelt in de kaart van de belgicisten.

[ Bericht 10% gewijzigd door berko13 op 17-04-2016 02:46:18 ]
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 19 april 2016 @ 18:27:26 #195
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_161555009
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 02:35 schreef berko13 het volgende:

Goede oude tijd toen Vlaams Blok/Belang! Leuk om nog eens terug te zien.

Het Blok legde toen echt het vuur aan de schenen van de politieke elite en haalde van 1991 ('zwarte zondag' --> officiële doorbraak) tot en met 2004 (24,2%) enkel overwinningen binnen zowel lokaal, regionaal als federaal. Vandaag is het VB niet veel meer dan een zweeppartij om de NVA wat in de juiste richting te sturen. Terug meer dan 10% in de peilingen is een goed begin maar niet echt indrukwekkend als je de successen van Wilders en Le Pen ziet in de buurlanden. Het Blok mist zo'n charismatisch figuur vandaag.

Het mooiste zou zijn om in 2019 aan pro Vlaamse frontvorming te doen met de NVA, het VB en LDD om eindelijk die Belgische grap te splitsen! Verdeeldheid op rechts speelt in de kaart van de belgicisten.
stelt LDD nog wat voor dan?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_161572844
Uitgespuwd door de linkse media, maar kijk eens wat enkele jaren "rechts" NVA-beleid als resultaat heeft in Antwerpen na decennia onder socialistisch bestuur...

quote:
Criminaliteit in Antwerpen daalt spectaculair
18/04/16

De criminaliteit is het voorbije jaar in de stad Antwerpen met 13 procent gedaald. Sedert 2012 is er zelfs een terugloop van 23 procent. Dat deelden burgemeester Bart De Wever (N-VA) en korpschef Serge Muyters mee. Het gaat om de derde daling in de jaarcijfers op rij. Sinds 2012 ging de criminaliteit al in totaal met 23 procent achteruit.

Op zowat alle vlakken werden er minder feiten vastgesteld. De sterkste daling is er vergeleken met 2014 voor de drugsmisdrijven: -29 procent. Verder waren er ook minder agressieve diefstallen (-20 procent), intrafamiliaal geweld (-6 procent) en woninginbraken (-5 procent).

Toch past De Wever voor euforie. Zo is de drugscriminaliteit meer 'ondergronds' gegaan - in panden en auto's - en vertoont begin 2016 een lichte stijging. "We passen ons aan en pakken die verschoven criminaliteit gericht aan", zegt De Wever.

Volgens Serge Muyters heeft de reorganisatie van de lokale politie in 2015, zonder een hoger budget, bijgedragen tot een betere beteugeling van de criminaliteit. "We zetten méér blauw in op straat (150 operationele agenten extra) en we doen het intelligenter."

“Het lik-op-stukbeleid werpt zijn vruchten af. De zichtbare overlast die drugscriminaliteit veroorzaakt is duidelijk afgenomen. De toestroom van afnemers van drugs is ook gedaald”, aldus Muyters.

"De tendens van dalende cijfers wordt jaar na jaar duidelijker", zegt burgemeester Bart De Wever, die ook Defensie bedankt voor hun hulp om Antwerpen "open en gastvrij te houden in een jaar vol terreurdreiging". De aanwezigheid van de militairen in het straatbeeld had wel slechts een "marginaal rechtstreeks effect" op de cijfers, zo blijkt.

http://www.gva.be/cnt/dmf(...)n-daalt-spectaculair
pi_161594881
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 02:35 schreef berko13 het volgende:

Goede oude tijd toen Vlaams Blok/Belang! Leuk om nog eens terug te zien.

Het Blok legde toen echt het vuur aan de schenen van de politieke elite en haalde van 1991 ('zwarte zondag' --> officiële doorbraak) tot en met 2004 (24,2%) enkel overwinningen binnen zowel lokaal, regionaal als federaal. Vandaag is het VB niet veel meer dan een zweeppartij om de NVA wat in de juiste richting te sturen. Terug meer dan 10% in de peilingen is een goed begin maar niet echt indrukwekkend als je de successen van Wilders en Le Pen ziet in de buurlanden. Het Blok mist zo'n charismatisch figuur vandaag.

Het mooiste zou zijn om in 2019 aan pro Vlaamse frontvorming te doen met de NVA, het VB en LDD om eindelijk die Belgische grap te splitsen! Verdeeldheid op rechts speelt in de kaart van de belgicisten.
Ja, want dat hebben we echt nodig, extreem rechtse fascisten. En een splitsing zeker niet, er zijn wel belangrijkere zaken dan communautaire spelletjes.
pi_161623908
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 08:18 schreef BramKVO het volgende:

[..]

Ja, want dat hebben we echt nodig, extreem rechtse fascisten.
Ik ben het daar niet mee eens. Het Vlaams Belang is een nationalistische partij die geen schrik heeft om heilige huisjes (koningshuis, open grenzen, islam, België, EU) te tackelen en orders uit het zionistische Washington te negeren. Het Vlaams Belang staat voor een veilig, welvarend, sociaal en warm Vlaanderen. Het is ook een partij met een katholieke invalshoek en durft ethische thema's zoals abortus of homohuwelijk met gezond verstand te benaderen.

quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 08:18 schreef BramKVO het volgende:En een splitsing zeker niet
België is al voor meer dan de helft gesplitst. De vraag is enkel nog wanneer deze non-country definitief naar de geschiedenisboeken kan verwezen worden.

quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 08:18 schreef BramKVO het volgende:er zijn wel belangrijkere zaken dan communautaire spelletjes.
Belgen zijn intellectueel niet in staat om die belangrijke zaken aan te pakken. Met Belgen krijg je anarchie.
pi_161623968
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 18:27 schreef rubbereend het volgende:

[..]

stelt LDD nog wat voor dan?
Niet zoveel. :')

Hun kopman Jean-Marie De Decker kan wel nog wat aardig wat stemmen opleveren.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 april 2016 @ 11:03:51 #200
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_161819822
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 30 april 2016 @ 16:30:53 #201
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_161825452
quote:
Als er een belasting naar je genoemd wordt dan is je politieke carrière wel voorbij ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_161825973
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 16:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Als er een belasting naar je genoemd wordt dan is je politieke carrière wel voorbij ...
Redelijk funest inderdaad. Al deed Wim Kok het hier na zijn kwartje nog jaren prima :P

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-04-2016 16:50:48 ]
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 11 oktober 2016 @ 07:09:08 #203
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165888426
Maar even dit topic afstoffen.
De begroting wil maar niet rondkomen en Michel stelt zijn beleidsverklaring uit...
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/2.47078?eid=1.2790270
http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-762895.html

Er moet zo'n 3 tot 4 mld gevonden worden om te bezuinigen.

[ Bericht 17% gewijzigd door borisz op 11-10-2016 07:14:33 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_165920338
Dat wordt voor mij binnenkort weer afreizen naar de ambassade in Den Haag om mijn Belgische stemplicht weer te vervullen. Stelletje faalhazen daar ook. Ze weten het zelfs zonder de Ps nog te verprutsen.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 14 oktober 2016 @ 22:48:11 #205
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165962311
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 januari 2018 @ 20:24:57 #206
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_176352595
Vroegtijdige verkiezingen ja of nee?
https://www.vrt.be/vrtnws(...)raagt--trekt-de-n-v/

Dit najaar sowieso gemeenteraadsverkiezingen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 januari 2018 @ 22:47:12 #207
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_176356352
Blijft wel lachen met de N-VA en hun lange tenen. Theoke zit vlotjes te liegen tegen de premier en als daar zelfs maar iemand kritisch over durft zijn, beginnen ze al met hun "kop houden of we blazen de regering op" chantage. Nog nooit zo'n bende calimero's bij elkaar gezien. De Trump-tactiek, maar dan coherent. Jammer dat ze zelden naar serieuze debatten durven komen en alleen wat zitten janken op sociale media.

Electoraal gezien uiteraard wel een goede zet. De Wever was nochtans te pakken in Antwerpen, maar daar heeft Groen succesvol zijn eigen ramen ingegooid en met dit gedoe heeft de N-VA zich definitief in hun geliefde en tevens enige positie gebracht waarin ze echt goed zijn, namelijk de slachtofferrol.

Maar goed, het is niet zo dat de andere partijen veel beter of competenter zijn, maar raar dat het stemvee blijft denken dat Bartje en co anders zijn.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 8 januari 2018 @ 07:02:50 #208
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_176359161
Op migratie is het altijd scoren. Eerst was Maggie de populairste. Maar gelijk welke idioot je er zet (hebben ze nu dus geprobeerd), is het scoren.

NVA is ook de eerste partij ooit die er in slaagt consequent oppositie te blijven voeren, ook al zitten ze mee in de regering.
pi_178222543
quote:
99s.gif Op zondag 7 januari 2018 22:47 schreef SaintOfKillers het volgende:

Maar goed, het is niet zo dat de andere partijen veel beter of competenter zijn, maar raar dat het stemvee blijft denken dat Bartje en co anders zijn.
Er is maar weinig keuze.
pi_181805626
Dit is de huidige politieke situatie in Vlaanderen:
https://datawrapper.dwcdn.net/tSUB0/3/

Volgend jaar trekken we met z'n allen opnieuw naar de stembus!

Mijn stem zal opnieuw naar Vlaams Belang gaan om volgende redenen:
1. Afschaffing Belgische monarchie, stichting Vlaamse republiek.
2. Pensioenleeftijd is deze legislatuur verhoogd van 65 naar 67. Deze mag van mij terug omlaag naar 65.
3. Problematiek met immigratie en Islam: volksvertegenwoordigers mogen maar één paspoort hebben om de schijn van dubbele loyaliteit tegen te gaan en zaken zoals boerkini's in de zwembaden en halalslacht vind ik niet passen bij de Vlaamse cultuur.
4. Vlexit-referendum en gewoon meer referenda in het algemeen. België staat 32ste op de democratie-index. Belachelijk laag.

[ Bericht 0% gewijzigd door berko13 op 10-09-2018 01:27:53 ]
pi_181966070
Voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen stem ik voor de extreemlinkse maar oprecht socialistische partij PVDA voor de eerste keer.

Voor de federale verkiezingen en Vlaamse verkiezingen stem ik volgend jaar ook voor de eerste keer voor de extreemlinkse partij PVDA. Bij de Europese verkiezingen twijfel ik nog tussen extreemlinks of een eurosceptische partij. In 2014 stemde ik op VLD (federaal), CD&V (Vlaams) en Groen (Europees), maar mijn politieke opvattingen sindsdien zijn nogal veranderd. VLD is nu wellicht letterlijk de laatste partij waar ik nog op zou stemmen.

[ Bericht 21% gewijzigd door TheRussianBear op 17-09-2018 17:46:41 ]
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_181966111
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 21:47 schreef berko13 het volgende:
Dit is de huidige politieke situatie in Vlaanderen:
https://datawrapper.dwcdn.net/tSUB0/3/

Volgend jaar trekken we met z'n allen opnieuw naar de stembus!

Mijn stem zal opnieuw naar Vlaams Belang gaan om volgende redenen:
1. Afschaffing Belgische monarchie, stichting Vlaamse republiek.
2. Pensioenleeftijd is deze legislatuur verhoogd van 65 naar 67. Deze mag van mij terug omlaag naar 65.
3. Problematiek met immigratie en Islam: volksvertegenwoordigers mogen maar één paspoort hebben om de schijn van dubbele loyaliteit tegen te gaan en zaken zoals boerkini's in de zwembaden en halalslacht vind ik niet passen bij de Vlaamse cultuur.
4. Vlexit-referendum en gewoon meer referenda in het algemeen. België staat 32ste op de democratie-index. Belachelijk laag.
1. Akkoord met de republiek.
2. Akkoord, maar PVDA is daar ook voorstander van.
3. Deels akkoord, maar niet generaliseren. Er zijn zeker heel wat voorbeeldige immigranten. Ik geloof eerder in verder gaan met de huidige generatie allochtonen, en daar volop gaan inzetten, maar immigratie (tijdelijk) stopzetten, omdat het onze maatschappij te veel destabiliseert op dit moment, en te veel onvrede bij de burgers genereert.
4. Akkoord, al is een Vlexit-referendum nu niet nodig denk ik. Ik vind N-VA trouwens ook geen superdemocratische partij, dus zowel de traditionele partijen als N-VA kunnen op dat vlak niet op mijn stem rekenen.

Vind Vlaams Belang te extreem verder, maar op bepaalde zaken hebben ze zeker gelijk, en op economisch vlak zijn sommige parlementsleden links.
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_181987037
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 21:47 schreef berko13 het volgende:
Dit is de huidige politieke situatie in Vlaanderen:
https://datawrapper.dwcdn.net/tSUB0/3/

Volgend jaar trekken we met z'n allen opnieuw naar de stembus!

Mijn stem zal opnieuw naar Vlaams Belang gaan om volgende redenen:
1. Afschaffing Belgische monarchie, stichting Vlaamse republiek.
2. Pensioenleeftijd is deze legislatuur verhoogd van 65 naar 67. Deze mag van mij terug omlaag naar 65.
3. Problematiek met immigratie en Islam: volksvertegenwoordigers mogen maar één paspoort hebben om de schijn van dubbele loyaliteit tegen te gaan en zaken zoals boerkini's in de zwembaden en halalslacht vind ik niet passen bij de Vlaamse cultuur.
4. Vlexit-referendum en gewoon meer referenda in het algemeen. België staat 32ste op de democratie-index. Belachelijk laag.
Nederland staat 10e, kan ook nog altijd beter ;)
  vrijdag 28 september 2018 @ 07:53:42 #215
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182179103
Ondertussen kunnen we lachen met Antwerpen. Peiling 2 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen:

• N-VA 29,9%
• Groen 19,2%
• SP-A 16%
• Vlaams Belang 11,6%
• PVDA 8,3%
• CD&V 7,1%
• Open VLD 5,8%

Bartje had graag verder gegaan met zijn huidige coalitie, maar die haalt maar 43%. Ze moeten dus het gehate links of het Vlaams Belang erbij nemen. Of er komt gewoon een coalitie zonder N-VA, de hoeren van CD&V kunnen ook gaan samenwerken met de 3 linkse partijen (al hadden ze geweigerd om met PVDA samen te werken, maar dat zal Peeters wel snel vergeten als hij De Wever daarmee kan pijnigen).
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:28:56 #216
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182192564
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 september 2018 07:53 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ondertussen kunnen we lachen met Antwerpen. Peiling 2 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen:

• N-VA 29,9%
• Groen 19,2%
• SP-A 16%
• Vlaams Belang 11,6%
• PVDA 8,3%
• CD&V 7,1%
• Open VLD 5,8%

Bartje had graag verder gegaan met zijn huidige coalitie, maar die haalt maar 43%. Ze moeten dus het gehate links of het Vlaams Belang erbij nemen. Of er komt gewoon een coalitie zonder N-VA, de hoeren van CD&V kunnen ook gaan samenwerken met de 3 linkse partijen (al hadden ze geweigerd om met PVDA samen te werken, maar dat zal Peeters wel snel vergeten als hij De Wever daarmee kan pijnigen).
Peeters zit in een zetel, hij kan wellicht bij de SPa en Groen gewoon de burgemeestersstoel opeisen als 'wisselgeld' ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 29 september 2018 @ 19:03:19 #217
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182208781
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:28 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Peeters zit in een zetel, hij kan wellicht bij de SPa en Groen gewoon de burgemeestersstoel opeisen als 'wisselgeld' ...
Dat is Van Besien blijkbaar absoluut niet van plan.

Nu vind ik zo'n charisma-vacuüm als Van Besien ook geen geschikte burgemeester. Dan nog liever Beels of Mertens. Of natuurlijk Tom Meeuws, als ultieme troll-actie, al hadden ze die idioot gewoon uit de partij moeten gooien.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_182211902
Beetje triestig van Groen dat ze samenwerking met NVa sowieso uitsluiten. Als ze dat wél doen gaan ze in steden als Antwerpen en Oostende wellicht gewoon mee in de coalitie en worden ze de grootste linkse partij ipv SPA.
pi_182220114
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:28 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Peeters zit in een zetel, hij kan wellicht bij de SPa en Groen gewoon de burgemeestersstoel opeisen als 'wisselgeld' ...
lol, als PVDA-stemmer wil ik nog liever De Wever dan Peeters als burgemeester.

quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 21:28 schreef BramKVO het volgende:
Beetje triestig van Groen dat ze samenwerking met NVa sowieso uitsluiten. Als ze dat wél doen gaan ze in steden als Antwerpen en Oostende wellicht gewoon mee in de coalitie en worden ze de grootste linkse partij ipv SPA.
Als je hele campagne draait rond "de anti-N-VA stem" en als je je als partij gaat opwerpen als uitdager van N-VA dan is zeggen dat je in een coallitie gaat treden met N-VA simpelweg not done en verder ook zeer dom, want ik betwijfel dat stemmers van Groen hen dat in dankbaarheid zullen afnemen. Bovendien is het nog voluit campagne, je brengt je eigen campagne schade toe door te zeggen mogelijk met N-VA samen te regeren.

Ik zeg niet dat een coallitie tussen Groen en N-VA onmogelijk is, maar als het zal gebeuren, zal het na de federale verkiezingen van volgend jaar zijn, waar ik een Ecolo-Groen, N-VA en MR-VLD coallitie niet onmogelijk acht (economisch centrumrechts, sociaal centrumlinks + overheid die van de strijd v/h klimaat één van zijn speerpunten maakt), en ik zie het best gebeuren dat dat ook de coallitie zal worden in Antwerpen, maar dat de onderhandelingen door de te grote tegenstellingen en door de campagne voor federale verkiezingen lang zullen aanslepen indien er geen duidelijk overwinning is.

[ Bericht 28% gewijzigd door TheRussianBear op 30-09-2018 06:53:36 ]
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
  zondag 30 september 2018 @ 09:13:49 #220
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_182220706
Groen heeft ook niet gezegd dat ze uit principe weigeren samen te werken met N-VA, maar dat de standpunten over enkele specifieke thema's (die voor beide partijen belangrijk zijn en waarop ze geen toegevingen willen doen) zó ver uit elkaar liggen dat een compromis gaan zoeken vrij zinloos is
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')