abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_133676510

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:19:00 #2
230491 Zith
pls tip
pi_133676523
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676545
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:19 schreef Zith het volgende:
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
pi_133676557
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:20 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
Dat dacht ik ook
pi_133676656
Ja, dit is ook gewoon altcoins, maar geen slowchat/trollboxkloon zoals in het andere topic. Dus gewoon zoals het 2 weken geleden ging zeg maar. :P
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:27:19 #6
230491 Zith
pls tip
pi_133676750
Bijna $1000.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676777
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Zowel op mtgox als op bitstamp, ze gaan beiden erg snel nu.
pi_133676849
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Alleen maar goed, BTC komt dan weer volop in het nieuws.
pi_133676898
quote:
1878 BTC is niks, verspreid over 70 dollar.

De wall van 900, vanaf 860 gemeten, was 4300 BTC op 40 dollar spread.
Daarom was die wall belangrijk. Dan gaat het erg erg hard.

Na 1 week lang onder 900 gehangen te hebben, knalt het nu $1000 voorbij. :)
pi_133677174
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:05 schreef Waterdrinker het volgende:
Ondertussen weer een all time high op bitstamp en mtgox. Ben benieuwd wanneer we die $1k gaan halen.
Nog 1878 BTC op Gox.
nog 766 BTC *O*
  woensdag 27 november 2013 @ 15:41:57 #11
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_133677191
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
pi_133677451
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Qua fees bij pure bitcoin-transacties:
https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_fees

Verder heb je nog fees die de exchanges rekenen (bepaald percentage per trade, kosten bij deposit of withdrawal van fiat).
pi_133677469
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees hoef je niet te gebruiken, tenzij je wilt dat je transactie direct door de miners verwerkt wordt.
pi_133677477
DUIZEND DOLLAR OMGASH *O* *O* :D :D
pi_133677508
1008 al _O_

1011 :')
pi_133677512
Het schiet als een gek naar $1015!
pi_133677540
1020, dat ging snel _O-

edit; 1025
pi_133677584
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees maak je nooit over, die halen zij er af als je transacties doet.

Bij trades (dus je koopt het ene soort geld voor het andere, bijvoorbeeld je koopt BTC met EUR, of je koopt LTC met BTC, etc) betaal je 0.2%. Dus als je 100 LTC koopt op een koers van ¤20, betaal je ¤2000 en je krijgt er dan 99.8 ipv 100.
Verder betaal je 1% deposit en withdrawal fee bij deposits (met een minimum fee van ¤15). Wat fokking duur is trouwens. Dus als je ¤2000 naar ze overmaakt komt er ¤1980 op je balans te staan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677610
*O*
De vlag kan uit, historische dag _O_
pi_133677648
En daar is ie!! *O*
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677669
BTC on the MOON!

pi_133677681
pi_133677699
*O*
pi_133677782
Waar komt die epische spike vandaan?

http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
pi_133677811
Episch dit, beetje jammer dat er geen schot zit in 'ons eigen' subforum, nog geen (F)A te vinden...

FB / [REQUEST] Nieuw Cryptocurrencies subforum
  woensdag 27 november 2013 @ 16:00:23 #27
44521 strawberry
strawberry surprise
pi_133677873
Als ik m'n LTC van BTC-e naar m'n wallet wil sturen krijg ik de volgende melding:

Money hold. 698 hours left

Ik moet dus bijna een maand wachten, waarom is dat?
pi_133677881
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:58 schreef Robuustheid het volgende:
Waar komt die epische spike vandaan?

http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
Iemand met deep pockets dacht: en nu is het genoeg, HOP een bestens ordertje van een half miljoen en *weg* met die wall.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  Knapste mannelijke user 2022 woensdag 27 november 2013 @ 16:02:03 #30
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133677936
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:59 schreef Loveless85 het volgende:
Episch dit, beetje jammer dat er geen schot zit in 'ons eigen' subforum, nog geen (F)A te vinden...

FB / [REQUEST] Nieuw Cryptocurrencies subforum
Ja weet eigenlijk niet hoe dat werkt een nieuw forum. De procedure dan
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
  woensdag 27 november 2013 @ 16:02:11 #31
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_133677939
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:52 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Fees maak je nooit over, die halen zij er af als je transacties doet.

Bij trades (dus je koopt het ene soort geld voor het andere, bijvoorbeeld je koopt BTC met EUR, of je koopt LTC met BTC, etc) betaal je 0.2%. Dus als je 100 LTC koopt op een koers van ¤20, betaal je ¤2000 en je krijgt er dan 99.8 ipv 100.
Verder betaal je 1% deposit en withdrawal fee bij deposits (met een minimum fee van ¤15). Wat fokking duur is trouwens. Dus als je ¤2000 naar ze overmaakt komt er ¤1980 op je balans te staan.
Top thanks voor je duidelijke uitleg! Lees al een tijd mee en dacht dus dat ik het zelf moest overmaken, omdat de transactie anders lang zou duren.

Ben nog redelijk noob. Gelukkig gisteren een risico genomen en ingestapt toen BTC net in de lift zat.
pi_133677940
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:01 schreef JOHAN410 het volgende:
Bijna miljonair!
In satoshii?
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133678081
quote:
Bitcoin doorbreekt grens van duizend dollar

De waarde van virtuele valuta bitcoin is vandaag de mijlpaal van duizend dollar gepasseerd.

De waarde van bitcoins maakt de afgelopen maanden een enorme groei door. In januari van dit jaar lag de waarde van een bitcoin nog onder de twintig dollar.

Na een piek van 238 dollar in april lag de koers tot oktober steeds rond de honderd dollar. In oktober zette de bitcoin een waardestijging in, op 17 november passeerde de munt voor het eerst de grens van vijfhonderd dollar. Stabiel is de waarde van de munt echter niet, kortstondige terugvallen in de waarde zijn eerder regel dan uitzondering.

De groei in waarde van bitcoin is op verschillende manieren te verklaren. Analisten wijzen doorgaans naar Chinese investeerders, die in toenemende mate in bitcoins beleggen.

Waardestijging
Dat zou komen door aandacht die de Chinese staatsmedia aan de munt besteedt. Ook de toenemende berichtgeving in westerse media zou een factor zijn in de alsmaar stijgende wisselkoers van de niet-gereguleerde digitale munt.

Gebleken is al dat nieuwsverhalen een vrij sterke invloed hebben op de waarde van de munt. Bij positieve berichten, bijvoorbeeld over mensen die door bitcoin in één klap miljonair werden, stijgt de koers. Berichten over gehackte wisseldiensten doen de waarde dalen.

Verschillende landen pleiten er inmiddels voor de bitcoin als officieel betaalmiddel te gaan behandelen. In Nederland kan al op een toenemend aantal plekken met bitcoins betaald worden.
http://mobiel.nu.nl/tech/(...)-duizend-dollar.html
  woensdag 27 november 2013 @ 16:17:20 #34
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_133678406
quote:
quote:
Verschillende landen pleiten er inmiddels voor de bitcoin als officieel betaalmiddel te gaan behandelen
Toch vraag ik me nu af wat er van deze berichtgevingen waar is, en hoeveel er gemanipuleerd wordt. Banken gaan hier toch niet mee akkoord evenals de rest van de financiële wereld
burning dinosaur bones
Dolly O+ Blondie O+
pi_133678482
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:17 schreef Speedball het volgende:
Toch vraag ik me nu af wat er van deze berichtgevingen waar is, en hoeveel er gemanipuleerd wordt. Banken gaan hier toch niet mee akkoord evenals de rest van de financiële wereld
Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  woensdag 27 november 2013 @ 16:20:50 #36
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_133678516
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:19 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Banken hebben middelen zat om dit tegen te gaan lijkt mij, alleen vraag ik me af waarom ze dat niet eerder hebben gedaan. De bitcoin is een waanzinnig goed idee dat zwaar onderschat is.
burning dinosaur bones
Dolly O+ Blondie O+
pi_133678662
Kan iemand mij vertellen waarom BTC-e niet automatisch refreshed (orders en zo)? Is dat normaal of mis ik ergens een instelling?
pi_133678676
1mBTC to $1 paririteit bereikt.

Gentlemen, commence your engines to shift into second gear …
pi_133678695
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:25 schreef Ranjit het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom BTC-e niet automatisch refreshed (orders en zo)? Is dat normaal of mis ik ergens een instelling?
Dat doet 'ie wel, maar met een vertraging.
Het is niet het handigste handelssysteem helaas.
pi_133678780
op btc voor 0.73 bitcoin gekocht op 806 dollar en 10 litecoins op 16dollar.

Gaat nog netjes omhoog :)
  woensdag 27 november 2013 @ 16:34:17 #41
401928 anti-loper
brengt oldschool back
pi_133678966
Ik had nog een paar dagen terug 0.7 btc gehaald voor 670 en 12 ltc voor 9,5 per stuk.
Gaat lekker dit
Op woensdag 6 februari 2019 00:47 schreef SideEffect het volgende
Als dima voor 31 december 2019 een relatie krijgt met treinmeisje, krijg jij van mij 10¤
pi_133679283
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:19 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Bitcoins schaden niet alleen banken maar ook overheden. Ik ben er niet zo zeker van dat zij zich zonder tegen te stribbelen naar de slachtbank laden leiden.
Je länger ein Blinder lebt, desto mehr sieht er - Viva la revolucion !
pi_133679728
Wtf , iedereen die zei dat die bij de 300 ging inklappen. En weer balen hier dat ik vorig jaar niet gekocht had.
  woensdag 27 november 2013 @ 17:04:35 #45
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_133679841
Geef alleen NMC en LTC nog kans om echt te groeien. (en later misschien PPC nog)
pi_133680221
Pfff, ik heb vorige week LTC verkocht voor $7.
"A goal without a plan is just a wish." - Antoine de Saint-Exupery
pi_133680354
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:04 schreef Che_ het volgende:
Geef alleen NMC en LTC nog kans om echt te groeien. (en later misschien PPC nog)
:') sure.
pi_133680902
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:44 schreef druide het volgende:
Bitcoins schaden niet alleen banken maar ook overheden. Ik ben er niet zo zeker van dat zij zich zonder tegen te stribbelen naar de slachtbank laden leiden.
Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133681033
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:36 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Hoe oud ben je?
pi_133681046
Ik heb een account aangemaakt op BTC-E, wat is op dit moment de goedkoopste/snelste manier om er geld op te krijgen? Of kan ik mijn coins beter op een andere exchange aanschaffen?
pi_133681091
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:36 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Het is in ons belang dat er straatverlichting is, politie om orde te handhaven, militairen om ons tegen buitenlandse mogendheden te beschermen, infrastructuur om te rijden.

Daar is er belasting voor. De BTC bemoeilijkt dat. Logisch dat de overheden, voor algemeen belang van de burger, ertegen zijn.

Zonder belasting had je niet achter je computer kunnen kruipen, daar het niet lonend was om electriciteitsvoorziening aan te leggen.
pi_133681187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:41 schreef DylanAce het volgende:
Ik heb een account aangemaakt op BTC-E, wat is op dit moment de goedkoopste/snelste manier om er geld op te krijgen? Of kan ik mijn coins beter op een andere exchange aanschaffen?
Bitonic.nl (snelste)
  woensdag 27 november 2013 @ 17:45:48 #53
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681195
Help mij even starten, hoi hoi ik ben dagjesmens die wilt investeren.

Ik heb nu multibit, nu heb ik bij mij Ontvangen een adres staan van een random aantal tekens van (hoofd)letters en cijfers enzo, dat is nu toch mijn bitcoin adres ofzoiets? :)
Nu moet ik ergens BTC kopen en die naar dat adres sturen. En als ik daar weer een bedrag van wil verkopen moet ik dat weer naar een plek sturen om ze te verkopen en ze dan "te koop" aan te bieden, correct?

Klopt dit zo? En verder nog een vraagje,

Bitonic wilt dat je tenminste 0,1 BTC koopt, zijn er plekken waar je minder BTC kan kopen?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681248
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
  woensdag 27 november 2013 @ 17:47:57 #55
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681288
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:46 schreef Loveless85 het volgende:
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
Eigenlijk tweakers :P
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 17:48:19 #56
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_133681303
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:46 schreef Loveless85 het volgende:
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
Tegenwoordig staat er bijna elke dag een artikel over bitcoin op nu.nl :P
  woensdag 27 november 2013 @ 17:48:27 #57
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681309
En ik zag het anderhalf jaar geleden al in een signature van iemand staan hier op FOK!, jeuzes die mensen moeten nu rijk zijn :')
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681471
Het kwam net onder in beeld bij RTL Z nog voorbij dat 1 bitcoin over de USD1000 is gegaan :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 27 november 2013 @ 17:52:45 #59
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681483
quote:
10s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:45 schreef Dalando het volgende:
Help mij even starten, hoi hoi ik ben dagjesmens die wilt investeren.

Ik heb nu multibit, nu heb ik bij mij Ontvangen een adres staan van een random aantal tekens van (hoofd)letters en cijfers enzo, dat is nu toch mijn bitcoin adres ofzoiets? :)
Nu moet ik ergens BTC kopen en die naar dat adres sturen. En als ik daar weer een bedrag van wil verkopen moet ik dat weer naar een plek sturen om ze te verkopen en ze dan "te koop" aan te bieden, correct?

Klopt dit zo? En verder nog een vraagje,

Bitonic wilt dat je tenminste 0,1 BTC koopt, zijn er plekken waar je minder BTC kan kopen?
Maar nee, niemand ;(
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681509
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:52 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Het kwam net onder in beeld bij RTL Z nog voorbij dat 1 bitcoin over de USD1000 is gegaan :)
Nu zelfs een kort item over Bitcoin bij RTL Z!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133681632
quote:
Erg frustrerend als je zoiets overkomt, zo zullen er nog wel meer zijn denk ik.
pi_133681739
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:52 schreef Dalando het volgende:

[..]

Maar nee, niemand ;(
Je verhaal klopt. Vanuit je wallet kan je doorsturen naar BTC-e.com.
  woensdag 27 november 2013 @ 18:02:35 #65
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681848
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:59 schreef .PRISM het volgende:

[..]

Je verhaal klopt. Vanuit je wallet kan je doorsturen naar BTC-e.com.
BTC-e doet vanaf 0,01 BTC, dat is al een stuk prettiger ^O^

Edit, maar dan moet ik meer geld neerleggen? :?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 18:10:24 #66
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682046
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:02 schreef Dalando het volgende:

[..]

BTC-e doet vanaf 0,01 BTC, dat is al een stuk prettiger ^O^

Edit, maar dan moet ik meer geld neerleggen? :?
Als je rechtstreeks Euro's bij BTC-e wil neerleggen tellen ze een minimum van $2000.
Lijkt me tijd dat je zelf een beetje gaat inlezen, want het lijkt erop dat je je geld in iets aan het stoppen bent waar je totaal niks vanaf weet. Is je eigen keuze natuurlijk, maar ik zou het niet aanraden.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  woensdag 27 november 2013 @ 18:12:28 #67
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133682087
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:10 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Als je rechtstreeks Euro's bij BTC-e wil neerleggen tellen ze een minimum van $2000.
Lijkt me tijd dat je zelf een beetje gaat inlezen, want het lijkt erop dat je je geld in iets aan het stoppen bent waar je totaal niks vanaf weet. Is je eigen keuze natuurlijk, maar ik zou het niet aanraden.
Kun je iets aanbevelen?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 18:13:27 #68
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682110
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:12 schreef Dalando het volgende:

[..]

Kun je iets aanbevelen?
Als je echt wil leren: https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  woensdag 27 november 2013 @ 18:16:53 #69
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133682196
Op Youtube staan ook erg veel goede uitleg video's!
  woensdag 27 november 2013 @ 18:20:20 #70
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682289
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:16 schreef strbo het volgende:
Op Youtube staan ook erg veel goede uitleg video's!
Klopt, maar ik lees er liever over. In de tijd dat ik 2 video's bekijk heb ik 10 keer zo veel informatie opgenomen van papier.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133682609
Als het in dit tempo doorgaat zitten we tegen de kerst op $2000 8-)
pi_133682814
waar kun je ltc kopen?

geen btc-e graag
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133682841
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:44:00 #75
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133682912
quote:
8s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:41 schreef Peunage het volgende:
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
Ligt aan de fee die je betaalt.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683029
Wanneer komt de boem?
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683031
quote:
8s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:41 schreef Peunage het volgende:
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
Waar heb je in godsnaam 6 confirmations voor nodig?

Maar met 0.0001 BTC fee moet een normale transactie meteen verwerkt worden (d.w.z. gelijk in het eerstvolgende block zitten). Doe zelf ook wel eens transacties met 0.00001 BTC (dus 10x zo weinig, gewoon omdat het kan :)) en die gaan ook gelijk goed.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683050
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
-Real power isn't given, it must be taken-
  woensdag 27 november 2013 @ 18:49:34 #79
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133683080
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins komen. Meer is 't niet. Of bedoel je de algoritmiek die erachter zit?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:50:36 #80
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683104
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Vraag en Aanbod oftewel speculaaaaaas
pi_133683146
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:50 schreef lf2 het volgende:

[..]

Vraag en Aanbod oftewel speculaaaaaas
Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Nou "heel snel" gaat het niet lukken om deze technologie te doorgronden, want het zit redelijk complex in elkaar. Helder gedocumenteerd, en uiteraard alles open source en 100% transparant, doch wel complex.

Maar de TL;DR versie = waar je bij fiat geld (euro's, dollars, etc) moet vertrouwen op een bank of andere autoriteit, is die vertrouwensfunctie bij Bitcoin via een ingenieuze constructie overgenomen door wiskunde en cryptografie. En die zijn betrouwbaarder dan bankiers.

Dat, plus het feit dat Bitcoin een zeer efficiënt en praktisch betaalmiddel is (vrijwel gratis, razendsnel, rechtstreeks van betaler naar ontvanger zonder tussenpartij, veilig, makkelijk, en wereldwijd toepasbaar) maakt Bitcoin een zeer veelbelovende innovatie met een gigantische potentie.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  woensdag 27 november 2013 @ 18:53:35 #83
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683190
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Zit er ook in maar geef tenminste toe dat het idd windhandel is...sommige mensen maken het mooier dan dat het is...

Zal er niet van opkijken als het volgende week weer 1 dollar kost
pi_133683193
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Wanneer komt de boem?
Wanneer ga je een ander topic verzieken?
ONZ is verderop.
  woensdag 27 november 2013 @ 18:53:51 #85
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133683196
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Je punt ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683198
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Iedere valuta is lucht, waar denk je dat de dollars vandaan komen?
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 27 november 2013 @ 18:54:39 #87
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683216
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:53 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Iedere valuta is lucht, waar denk je dat de dollars vandaan komen?
1 woord: Militair
pi_133683232
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:
Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Dat geldt inderdaad voor euro's. Bankiers die hun fopgeld met een druk op de knop uit het niets kunnen toveren, en die zich in de praktijk bovendien zo corrupt als de pest hebben getoond, dat lijkt me evident een piramidespel. Pure gebakken lucht, die euro's. Voor de dollar geldt uiteraard hetzelfde.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683267
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:55 schreef henk3412 het volgende:
tulpenbollen-bubble
Wat doe je dan in dit topic?
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 27 november 2013 @ 18:56:37 #90
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683279
Zijn er btw op het forum nog echte "winnaars" die dus tientallen of honderdtallen bitcoins hadden van jaar geleden ofzo ?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:57:37 #91
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133683306
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:55 schreef henk3412 het volgende:
tulpenbollen-bubble
U mad bro ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683314
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:57 schreef henk3412 het volgende:

[..]

OMGWTFKIWF! ...voordat er echte ongelukken gebeuren
Verder alles goed?
٩๏̯͡๏)۶
pi_133683337
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:56 schreef lf2 het volgende:
Zijn er btw op het forum nog echte "winnaars" die dus tientallen of honderdtallen bitcoins hadden van jaar geleden ofzo ?
Check!
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683345
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683367
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:59 schreef henk3412 het volgende:
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
Goede onderbouwing ook. Jaloers dat je als de ballen van de beer te laat bent?
  woensdag 27 november 2013 @ 19:00:16 #96
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683389
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
Awsomee hoeveel BTC heb je of had je wss al weer wat verkocht :p
pi_133683403
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
pi_133683416
quote:
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683421
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683454
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:59 schreef henk3412 het volgende:
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
Wat, de euro? 100% mee eens inderdaad. Gelukkig heb ik de meeste van mijn euro's nog op tijd kunnen dumpen, toen ik er nog meer dan 2 mBTC per stuk voor kreeg.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683532
Ik zit nu dus te twijfelen wat ik met die 0.15 bitcoins ga doen die ik heb. Wil er eigenlijk litecons mee kopen, maar twijfel nog.
pi_133683573
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:00 schreef lf2 het volgende:
Awsomee hoeveel BTC heb je of had je wss al weer wat verkocht :p
Laten we hier geen absolute bedragen gaan noemen :)
En ik heb sinds het begin wel wat BTC verkocht, maar het meeste heb ik gelukkig nog. En dat gaat zo blijven ook, want die euro, daar heb ik totaal geen vertrouwen in.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683582
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:05 schreef Peunage het volgende:
Ik zit nu dus te twijfelen wat ik met die 0.15 bitcoins ga doen die ik heb. Wil er eigenlijk litecons mee kopen, maar twijfel nog.
In je wallet houden en volgend jaar met pensioen gaan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:23:14 #104
230491 Zith
pls tip
pi_133684163
Vergeet niet dat je over de (dag)handel in cryptocurrecies je hier moet posten: AEX / [SC] Cryptocurrencies #5 - Boom 1000$

Daar kan men ook vragen of the LTC morgen omhoog gaat, melden dat je twijfelt tussen je BTCs verkopen tussen LTC en NMC, etc.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133684246
Zit mezelf (denk dat nog wel meer mensen dit hebben) me wel flink voor m'n kop te slaan. In Mei of April de investering willen maken in btc. Was toen zo'n 40 dollar. Maar als arme student toch maar vanaf gezien..

als, als, als.

Wil nu misschien met litecoins gaan instappen. Raden jullie dat aan? Of zitten beiden crypto's nu in een periode om juist niet in te stappen.

Edit: ik lees net dat dit eigenlijk in het andere topic moet, excuses.
pi_133684292
BTC stort aardig in zo ineens
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:27:45 #107
230491 Zith
pls tip
pi_133684350
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:25 schreef doo. het volgende:
Zit mezelf (denk dat nog wel meer mensen dit hebben) me wel flink voor m'n kop te slaan. In Mei of April de investering willen maken in btc. Was toen zo'n 40 dollar. Maar als arme student toch maar vanaf gezien..

als, als, als.

Wil nu misschien met litecoins gaan instappen. Raden jullie dat aan? Of zitten beiden crypto's nu in een periode om juist niet in te stappen.

Edit: ik lees net dat dit eigenlijk in het andere topic moet, excuses.
Je kan ook 20 mBTC kopen voor 20$ :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 27 november 2013 @ 19:27:57 #108
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133684364
Uhoh.
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133684402
Ddos aanval? Ik kom BTC-e niet meer op.
pi_133684420
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:27 schreef Zith het volgende:

[..]

Je kan ook 20 mBTC kopen voor 20$ :)
Dat begrijp ik, heb het ook niet over 20$ investering. Heb nu wat meer vermogen tot mijn beschikking. Maar ik vroeg me af of ltc in verhouding meer zullen stijgen dan btc.
  woensdag 27 november 2013 @ 19:29:08 #111
416570 litecoin
cryptocurrency
pi_133684421
Naar mening ben je nog lang niet te laat met instappen. Zolang cryptocurrency niet mainstream is valt er goed mee te speculeren. :)
"Bitcoin is to banks, what email was to postal offices."
  woensdag 27 november 2013 @ 19:30:32 #112
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133684502
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:28 schreef tralalala het volgende:
Ddos aanval? Ik kom BTC-e niet meer op.


Laatste ~5 min gebeurde dat

http://bitcoin.clarkmoody.com/
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133684543
Veel verkocht voor 950
pi_133684545
Op Bitstamp is er 10K nodig om door de $1000 te raken :D
pi_133684697
There we go.
జ్ఞ‌ా
pi_133684751
Hoe was het ook alweer? Stil blijven zitten terwijl je wordt geschoren? ;)
pi_133684809
In de laatste 3 a 4 weken was telkens een dip als deze binnen 12 uur weer winstgevend, nu ook?
pi_133684843
Laat maar lekker even wat zakken, ga ik fijn wat nieuwe bitcoin kopen :)
٩๏̯͡๏)۶
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:39:56 #119
230491 Zith
pls tip
pi_133684912
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:37 schreef WebBeestje het volgende:
In de laatste 3 a 4 weken was telkens een dip als deze binnen 12 uur weer winstgevend, nu ook?
Het lijkt inderdaad herkenbaar. Elke keer na een zware stijging crasht hij naar een punt tussen de piek en de prijs ervoor, na een dag of twee stijgt hij dan verder.

Ik ben nog steeds van mening dat hij zal aantrekken - vannacht nog. Er is te veel nieuw (salaris)geld deze week dat erin wilt. Weet alleen niet hoe de 'leak' van BTC naar LTC van invloed is.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133684963
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:39 schreef Zith het volgende:
Ik ben nog steeds van mening dat hij zal aantrekken - vannacht nog. Er is te veel nieuw (salaris)geld deze week dat erin wilt. Weet alleen niet hoe de 'leak' van BTC naar LTC van invloed is.
Het lijkt mij dat die leak op een bepaalde manier ook de koers laat stijgen. Veel mensen kopen BTC om aan LTC te komen.
pi_133684987
Wat een gekkenhuis zeg, zit hier met zweethanden te traden :o
pi_133685024
Die fluctaties _O_ schittttttttterend dit allemaal
pi_133685043
Ik vind het idioot.

Van 10 minuten van 1040 dollar naar 912 dollar.

In 1 MINUUT van 912 dollar naar 1020 dollar
pi_133685076
Inderdaad crash lijkt alweer voorbij :D
pi_133685184
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:43 schreef Robuustheid het volgende:
Ik vind het idioot.

Van 10 minuten van 1040 dollar naar 912 dollar.

In 1 MINUUT van 912 dollar naar 1020 dollar
Die 920 naar 1020 is wel een keer of 3 langsgekomen :P
pi_133685212
Error 504 Ray ID: d40f91af61202d9
Gateway time-out

btc-e.com
Host
Error
:(
pi_133685218
pi_133685250
_O-
pi_133685304
Maar weer eens tijd voor deze denk ik: ;)
http://www.reddit.com/r/B(...)o_for_crash_selling/
pi_133685578
Waarom zou de rijke elite van nu die hun rijkdom in fiat geld hebben ooit iets als bitcoins toelaten vraag ik me nu ineens af.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133685743
Bitcoins staan op het punt dit na te doen ;)

pi_133685778
1 ding snap ik niet.

Een bitcoin bestaat dus uit een reeks getallen. Hoe wordt er vastgesteld dat die reeks cijfers een bticoin is, en niet een ander door elkaar gehusselde reeks cijfers?
pi_133685786
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:55 schreef tofastTG het volgende:
Waarom zou de rijke elite van nu die hun rijkdom in fiat geld hebben ooit iets als bitcoins toelaten vraag ik me nu ineens af.
Dat doen ze uiteindelijk ook niet, maar dan is het hek al van de dam.
peer to peer ftw
pi_133685842
Wat is de beste plek om te kopen en verkopen?
pi_133685927
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:01 schreef jatochneetoch het volgende:
Wat is de beste plek om te kopen en verkopen?
www.dievraagisalhonderdkeergesteld.nl
pi_133686005
quote:
Maar krijg nooit een duidelijk antwoord.
pi_133686008
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:59 schreef Robuustheid het volgende:
1 ding snap ik niet.

Een bitcoin bestaat dus uit een reeks getallen. Hoe wordt er vastgesteld dat die reeks cijfers een bticoin is, en niet een ander door elkaar gehusselde reeks cijfers?
Dat is een nogal technisch verhaal, wat ik zelf ook niet helemaal begrijp, laat staan uit kan leggen. :@

Leesvoer:
https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wik(...)of_Bitcoin_addresses
pi_133686022
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:04 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Maar krijg nooit een duidelijk antwoord.
www.bitonic.nl
pi_133686169
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:04 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dat is een nogal technisch verhaal, wat ik zelf ook niet helemaal begrijp, laat staan uit kan leggen. :@

Leesvoer:
https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wik(...)of_Bitcoin_addresses
Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
pi_133686189
Dit is verslavend. Ik ga proberen om vandaag gewoon niet meer te kijken.
pi_133686482
verkeerd
pi_133686534
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:07 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
Een bitcoin zelf bestaat eigenlijk niet, de private key welke hoort bij een public key is eigenlijk een sleutel om via de blockchain een bepaald aantal bitcoins te claimen. Maar ik denk dat iemand anders het beter kan uitleggen. :P
  woensdag 27 november 2013 @ 20:16:38 #143
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133686619
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:07 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
Dat gebeurt ook, en dat heet minen. Dat is juist de hele bedoeling. Het probleem is alleen dat het idioot veel rekenkracht nodig heeft om een block (50 BTC) te vinden. Maar ja, je kan nu software op je PC gaan draaien en de volgende BTC's 'berekenen'. En ja, als je veel geluk hebt heb je binnen afzienbare tijd 50BTC verdient. Maar die kans is wel heel erg klein. Daarom zijn er 'mining pools', waar mensen samenwerken om die 50 BTC te vinden. En als je de BTC's eenmaal hebt, kan je die niet 'kopieeren' en zo extra geld krijgen, omdat alle transacties van het Bitcoin netwerk opgeslagen zijn. Als er dus ineens BTC vanuit het niets verschijnen, wordt dat door de meerderheid van de miners niet geaccepteerd en is je BTC dus niets waard.

Als ik het enigzins begrijp werkt het ongeveer zo.
pi_133686715
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:16 schreef strbo het volgende:

[..]

Dat gebeurt ook, en dat heet minen. Dat is juist de hele bedoeling. Het probleem is alleen dat het idioot veel rekenkracht nodig heeft om een block (50 BTC) te vinden. Maar ja, je kan nu software op je PC gaan draaien en de volgende BTC's 'berekenen'. En ja, als je veel geluk hebt heb je binnen afzienbare tijd 50BTC verdient. Maar die kans is wel heel erg klein. Daarom zijn er 'mining pools', waar mensen samenwerken om die 50 BTC te vinden. En als je de BTC's eenmaal hebt, kan je die niet 'kopieeren' en zo extra geld krijgen, omdat alle transacties van het Bitcoin netwerk opgeslagen zijn. Als er dus ineens BTC vanuit het niets verschijnen, wordt dat door de meerderheid van de miners niet geaccepteerd en is je BTC dus niets waard.

Als ik het enigzins begrijp werkt het ongeveer zo.
Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
pi_133686865
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
Er is geen cijferreeks die een bitcoin vertegenwoordigd. Via de blockchain wordt constant bijgehouden welke Public adressen hoeveel "saldo" aan bitcoin hebben. Als je daar iets mee wilt doen (naar een ander adres sturen bijvoorbeeld) kan dat, maar alleen als je de bijbehorende private key ook hebt.

Deze al bekeken?
  woensdag 27 november 2013 @ 20:22:51 #146
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133686920
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
Ik geloof niet dat er zoiets is als een 'bitcoin'. Er zijn slechts transactielogs van, nou ja, alle transacties. Bij elk gevonden block worden die coins dus verdeelt onder de wallets van de miners, maar het niet zo dat een bitcoin een bepaalde cijferreeks vertegenwoordigd. Anders wordt het ook erg lastig om achter de komma te gaan werken.

Precies hetzelfde als hierboven dus :@
pi_133686967
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:49 schreef Tourniquet het volgende:
Maar weer eens tijd voor deze denk ik: ;)
http://www.reddit.com/r/B(...)o_for_crash_selling/
Inderdaad. Ik hold ook nog gewoon.
pi_133687874
Leuke analyse weer van BitcoinChannel.

pi_133691326
FOK!BITS

Ik dacht aan een mini-QR code waar je Bitcoin adres achter hangt.
Klik er op en de QR-code wordt groot (smartphone) of je kan het adres copy-pasten.

Vervolgens kan je dan een klein fee (FOK!Bit) sturen naar iemand als hij/zij behulpzaam of grappig is.

pi_133691973
Leuk idee. Echter, dat QR-code leest alleen het adres uit.

Hoe wou je het instellen dat hij slechts 1 Mbtc stuurt naar degene?
pi_133692027
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 21:56 schreef Robuustheid het volgende:
Leuk idee. Echter, dat QR-code leest alleen het adres uit.

Hoe wou je het instellen dat hij slechts 1 Mbtc stuurt naar degene?
Hoeveel je stuurt mag je zelf weten :P

1
2
3
4
5
<div>
  <a href="bitcoin:1Ak8Yb7o4G17fJx4RAF9yEpaJZMQY3yxzB?amount=0.0001&label=MaGNeT%20FOK!BIT">
  <img data-src="http://fok.nl/forum/qr/magnet.png" style="visibility:hidden;" ></a>
  <p>1Ak8Yb7o4G17fJx4RAF9yEpaJZMQY3yxzB</p>
</div>
pi_133692083
Kan ik van iemand voor ¤400 euro BTC kopen? Rabo of ING.
pi_133692117
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 21:57 schreef ColeJ het volgende:
Kan ik van iemand voor ¤400 euro BTC kopen? Rabo of ING.
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133692188
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 21:57 schreef ColeJ het volgende:
Kan ik van iemand voor ¤400 euro BTC kopen? Rabo of ING.
Wil jij ze dan aan mij verkopen voor ¤100?
Makkelijk online geld verdienen, iedereen wilt dat wel! Nu is er eindelijk een site waar dat makkelijk en relatief snel kan. Kijk eens op: http://mytrafficvalue.com/ref/colasander .
pi_133692242
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 21:57 schreef ColeJ het volgende:
Kan ik van iemand voor ¤400 euro BTC kopen? Rabo of ING.
Hoeveel denk je daarvoor te kunnen kopen?
Misschien interesse.
pi_133692618
Was een kort stukje over Bitcoins net bij het 22 uur Journaal. :)
  woensdag 27 november 2013 @ 22:10:56 #157
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_133692816
Waar kan k direct litecoins uitcashen naar bank? Geen btc-e
pi_133692869
Krijg meerdere DM's of ik Bitcoins verkoop, antwoord is ja, tegen de juiste prijs :)
Maar hoe los je/lossen jullie/hebben jullie het probleem van het geld overmaken op(gelost)?

Want ik wil natuurlijk wel eerst het geld hebben voordat ik BTC naar random mensen ga sturen ;)
En aan de andere kant snap ik de kopers dat zij ook een stukje zekerheid willen dat ik niet met het geld er vandoor ga zonder BTC te sturen...
(Ookal zal ik dat nooit doen, maarja geloof dat maar eens van iemand die je niet kent :') )
pi_133692880
Quarkcoin is weer aardig gedaald?
PSN: Duuc-nl
pi_133693103
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:12 schreef DarkNoize het volgende:
Krijg meerdere DM's of ik Bitcoins verkoop, antwoord is ja, tegen de juiste prijs :)
Maar hoe los je/lossen jullie/hebben jullie het probleem van het geld overmaken op(gelost)?

Want ik wil natuurlijk wel eerst het geld hebben voordat ik BTC naar random mensen ga sturen ;)
En aan de andere kant snap ik de kopers dat zij ook een stukje zekerheid willen dat ik niet met het geld er vandoor ga zonder BTC te sturen...
(Ookal zal ik dat nooit doen, maarja geloof dat maar eens van iemand die je niet kent :') )
Gewoon lekker houden die bitcoins, je weet nooit wie hier allemaal zitten
٩๏̯͡๏)۶
pi_133693226
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:17 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Gewoon lekker houden die bitcoins, je weet nooit wie hier allemaal zitten
Daarom wil ik graag eerst het geld zien, maarja, denk inderdaad niet dat ik er zo uit ga komen.
pi_133693319
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:12 schreef DarkNoize het volgende:
Krijg meerdere DM's of ik Bitcoins verkoop, antwoord is ja, tegen de juiste prijs :)
Maar hoe los je/lossen jullie/hebben jullie het probleem van het geld overmaken op(gelost)?

Want ik wil natuurlijk wel eerst het geld hebben voordat ik BTC naar random mensen ga sturen ;)
En aan de andere kant snap ik de kopers dat zij ook een stukje zekerheid willen dat ik niet met het geld er vandoor ga zonder BTC te sturen...
(Ookal zal ik dat nooit doen, maarja geloof dat maar eens van iemand die je niet kent :') )
Ik zou het traden via FOK! uit je hoofd zetten, komt alleen maar gezeik van.
Het is hier geen exchange, hoe verleidelijk de extra Euro's ook zijn ;)
pi_133693359
Even een vraagje over het back uppen van mijn portemonnee. Als ik mijn wallet.dat bestand ergens veilig op sla en mijn computer crasht. Moet ik dat gewoon een nieuwe wallet downloaden en daarna mijn .dat bestand openen met het nieuwe programma?

Heb het net even getest met een lege wallet LTC (aangezien die nou op BTC-e staan) en dat lukte wel. Maar toch even checken voor de zekerheid.
pi_133693439
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:21 schreef Harveo het volgende:
Even een vraagje over het back uppen van mijn portemonnee. Als ik mijn wallet.dat bestand ergens veilig op sla en mijn computer crasht. Moet ik dat gewoon een nieuwe wallet downloaden en daarna mijn .dat bestand openen met het nieuwe programma?

Heb het net even getest met een lege wallet LTC (aangezien die nou op BTC-e staan) en dat lukte wel. Maar toch even checken voor de zekerheid.
Bewaar per coin de wallet.dat en je zit safe :)

Als je veel nieuwe ontvangstadressen aanmaakt, maak dan een nieuwe back-up van je wallet.
De eerste 100 (?) zitten al in je wallet.dat geloof ik, dus voorlopig is 1 kopie genoeg.
pi_133693552
De private key exporteren en bewaren is ook een backup toch? Kun je hem later weer importeren en alles is weer terug dacht ik
٩๏̯͡๏)۶
pi_133693606
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:25 schreef Ronaldsen het volgende:
De private key exporteren en bewaren is ook een backup toch? Kun je hem later weer importeren en alles is weer terug dacht ik
Kan ook.
Je kan 'm dan ook uitprinten en in een kluisje leggen.
  woensdag 27 november 2013 @ 22:27:40 #167
334225 Driftkikkerrrrr
100% failure in 72 hours.
pi_133693647
Holy fuck, ik herinner me net dat ik twee jaar terug ook met bitcoins aan de gang ben geweest, en als ik het me goed herinner moet er nog wat in m'n wallet staan.

Alleen.... ik weet m'n wachtwoord niet meer. |:( |:( :')
This conversation can serve no purpose anymore. Goodbye.
pi_133693650
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:23 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Bewaar per coin de wallet.dat en je zit safe :)

Als je veel nieuwe ontvangstadressen aanmaakt, maak dan een nieuwe back-up van je wallet.
De eerste 100 (?) zitten al in je wallet.dat geloof ik, dus voorlopig is 1 kopie genoeg.
Oke top. Dus stel ik maak nou een back up en volgende week zet ik er 50 LTC op. Is het dan verstandig om een nieuwe back up te maken of maakt dat niet uit?
pi_133694249
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:27 schreef Harveo het volgende:

[..]

Oke top. Dus stel ik maak nou een back up en volgende week zet ik er 50 LTC op. Is het dan verstandig om een nieuwe back up te maken of maakt dat niet uit?
Nope, alleen als je in die week ook nog 100 andere addressen hebt aangemaakt (of transacties, maken ook nieuwe key aan) en naar het laatste adres ook nog coins stuurt.

1 back-up is dus genoeg, tenzij >100 ontvangst-adressen en/of transacties.

quote:
Securing the Bitcoin-QT or bitcoind wallet

Bitcoin transactions send Bitcoins to a specific public key. A Bitcoin address is an encoded hash of a public key. In order to use received Bitcoins, you need to have the private key matching the public key you received with. This is sort of like a super long password associated with an account (the account is the public key). Your Bitcoin wallet contains all of the private keys necessary for spending your received transactions. If you delete your wallet without a backup, then you no longer have the authorization information necessary to claim your coins, and the coins associated with those keys are lost forever.
The wallet contains a pool of queued keys. By default there are 100 keys in the key pool. The size of the pool is configurable using the "-keypool" command line argument. When you need an address for whatever reason (send, “new address”, generation, etc.), the key is not actually generated freshly, but taken from this pool. A brand new address is generated to fill the pool back to 100. So when a backup is first created, it has all of your old keys plus 100 unused keys. After sending a transaction, it has 99 unused keys. After a total of 100 new-key actions, you will start using keys that are not in your backup. Since the backup does not have the private keys necessary for authorizing spends of these coins, restoring from the old backup will cause you to lose Bitcoins.

Creating a new address generates a new pair of public and private keys, which are added to your wallet. Each keypair is mostly random numbers, so they cannot be known prior to generation. If you backup your wallet and then create more than 100 new addresses, the keypair associated with the newest addresses will not be in the old wallet because the new keypairs are only known after creating them. Any coins received at these addresses will be lost if you restore from the backup.
The situation is made somewhat more confusing because the receiving addresses shown in the UI are not the only keys in your wallet. Each Bitcoin generation is given a new public key, and, more importantly, each sent transaction also sends some number of Bitcoins back to yourself at a new key. When sending Bitcoins to anyone, you generate a new keypair for yourself and simultaneously send Bitcoins to your new public key and the actual recipient's public key. This is an anonymity feature – it makes tracking Bitcoin transactions much more difficult.
So if you create a backup, do more than 100 things that cause a new key to be used, and then restore from the backup, some Bitcoins will be lost. Bitcoin has not deleted any keys (keys are never deleted) – it has created a new key that is not in your old backup and then sent Bitcoins to it.

bron: https://en.bitcoin.it/wiki/Securing_your_wallet
  Moderator woensdag 27 november 2013 @ 22:42:41 #170
257132 crew  Awsom
pi_133694413
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:25 schreef Ronaldsen het volgende:
De private key exporteren en bewaren is ook een backup toch? Kun je hem later weer importeren en alles is weer terug dacht ik
Ja. Met een privatekey heb je de volledige controle over een adres.

quote:
The owner of this website (blockchain.info) has banned your IP address ().
Foutje in een script wat voor iets teveel requests zorgde :'( :'(
pi_133694448
Iemand die 0.35 bitcoin kwijt wil voor 250,- :)
  Moderator woensdag 27 november 2013 @ 22:44:35 #172
257132 crew  Awsom
pi_133694502
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:43 schreef videonatic het volgende:
Iemand die 0.35 bitcoin kwijt wil voor 250,- :)
Bitonic koopt het voor ¤253,78 :7
pi_133694516
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:43 schreef videonatic het volgende:
Iemand die 0.35 bitcoin kwijt wil voor 250,- :)
Ik denk niet dat we er goed aan doen om hier te gaan traden.
Kan me niet voorstellen dat FOK! er achter staat, aangezien het in V&A ook niet is toegestaan om BTC te verhandelen.

Daarnaast, als een trade misgaat (scam) dan krijgen we hier een hoop gezeur van.
  woensdag 27 november 2013 @ 22:47:01 #174
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133694611
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:44 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik denk niet dat we er goed aan doen om hier te gaan traden.
Kan me niet voorstellen dat FOK! er achter staat, aangezien het in V&A ook niet is toegestaan om BTC te verhandelen.

Daarnaast, als een trade misgaat (scam) dan krijgen we hier een hoop gezeur van.
Opzich zou het opzetten van escrow niet zo lastig zijn, maar denk niet dat Danny er vrolijk van wordt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133694616
Ik zit me eigenlijk al een tijdje af te vragen wat er gebeurt zodra alle bitcoins gemined zijn. Ik geloof wel dat cryptocurrency de toekomst heeft en de financiele wereld misschien zelfs radicaal kan veranderen, maar als de hoeveelheid eindig is, dan komt er ooit toch een probleem?

Of denk ik nog te veel in het eindeloos bijdrukken van Euro's en Dollars zoals dat nu gebeurt?
٩๏̯͡๏)۶
pi_133694671
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef Robuustheid het volgende:
Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
Zoals al een paar keer opgemerkt: bitcoins bestaan niet. Niet fysiek, ook niet digitaal, nergens.

Er bestaan alleen transacties. Bijvoorbeeld 25 BTC uit het niets naar A (dat kan alleen in geval van minen), en daarna zeggen we dat er op A 25 bitcoins staan. Vervolgens 13.7 van A naar B, en dan zeggen we dat er 13.7 op B staan (en nog 11.3 op A). Maar er zijn dus nergens 13.7 of 11.3 bitcoins of "dingen" of wat dan ook. Alleen een lijst van transacties tussen adressen, dat is alles.

En transacties worden alleen geaccepteerd als:
• ze zijn 'gesigned' (voorzien van een cryptografische handtekening) met de private key van het from-adres (zodat niemand geld kan uitgeven dat niet van hemzelf is)
• het from-adres voldoende saldo heeft, dus als er daarvoor al voldoende transacties naar het from-adres zijn geweest (zodat niemand geld kan uitgeven dat hij niet heeft)

Of in geval van minen, het creëren van nieuwe coins:
• als de miner een correct block heeft gevonden (dus waarvan de hash voldoet aan de huidige difficulty) en het juiste bedrag (de block reward, da's momenteel 25 BTC, plus de transactie fees) 'uit het niets' naar zijn adres toeschrijft

Dus "een random reeks cijfers", dat betekent niks. Als jij een stukje data op het bitcoin netwerk gooit en beweert dat het een transactie is, dan valt dat te checken (conform bovenstaande criteria) en als het daar inderdaad aan voldoet, dan wordt je transactie verwerkt, en anders wordt je data genegeerd.

Je bedoelt misschien "een random reeks cijfers" als een private key. Dat is inderdaad een random getal van 256 bits. Hoe kun je nagaan of dat een bitcoin-saldo vertegenwoordigt: extraheer uit de private key het bijbehorende adres (da's een soort hash van de private key), en dan kun je zien wat het saldo van dat adres is, oftewel of er transacties naar dat adres hebben plaatsgevonden.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133695080
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:47 schreef Ronaldsen het volgende:
Ik zit me eigenlijk al een tijdje af te vragen wat er gebeurt zodra alle bitcoins gemined zijn. Ik geloof wel dat cryptocurrency de toekomst heeft en de financiele wereld misschien zelfs radicaal kan veranderen, maar als de hoeveelheid eindig is, dan komt er ooit toch een probleem?

Of denk ik nog te veel in het eindeloos bijdrukken van Euro's en Dollars zoals dat nu gebeurt?
Dan krijg je inderdaad deflatie.

Ze hebben daar wel wat over geschreven, maar de argumenten vind ik een beetje dubieus. PPCoin heeft een slimmer systeem mijns inziens.

https://en.bitcoin.it/wiki/Deflationary_spiral
pi_133695185
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:48 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Zoals al een paar keer opgemerkt: bitcoins bestaan niet. Niet fysiek, ook niet digitaal, nergens.

Er bestaan alleen transacties. Bijvoorbeeld 25 BTC uit het niets naar A (dat kan alleen in geval van minen), en daarna zeggen we dat er op A 25 bitcoins staan. Vervolgens 13.7 van A naar B, en dan zeggen we dat er 13.7 op B staan (en nog 11.3 op A). Maar er zijn dus nergens 13.7 of 11.3 bitcoins of "dingen" of wat dan ook. Alleen een lijst van transacties tussen adressen, dat is alles.

En transacties worden alleen geaccepteerd als:
• ze zijn 'gesigned' (voorzien van een cryptografische handtekening) met de private key van het from-adres (zodat niemand geld kan uitgeven dat niet van hemzelf is)
• het from-adres voldoende saldo heeft, dus als er daarvoor al voldoende transacties naar het from-adres zijn geweest (zodat niemand geld kan uitgeven dat hij niet heeft)

Of in geval van minen, het creëren van nieuwe coins:
• als de miner een correct block heeft gevonden (dus waarvan de hash voldoet aan de huidige difficulty) en het juiste bedrag (de block reward, da's momenteel 25 BTC, plus de transactie fees) 'uit het niets' naar zijn adres toeschrijft

Dus "een random reeks cijfers", dat betekent niks. Als jij een stukje data op het bitcoin netwerk gooit en beweert dat het een transactie is, dan valt dat te checken (conform bovenstaande criteria) en als het daar inderdaad aan voldoet, dan wordt je transactie verwerkt, en anders wordt je data genegeerd.

Je bedoelt misschien "een random reeks cijfers" als een private key. Dat is inderdaad een random getal van 256 bits. Hoe kun je nagaan of dat een bitcoin-saldo vertegenwoordigt: extraheer uit de private key het bijbehorende adres (da's een soort hash van de private key), en dan kun je zien wat het saldo van dat adres is, oftewel of er transacties naar dat adres hebben plaatsgevonden.
Dat wordt al stukje duidelijker, hartelijk dank daarvoor. :)
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 23:14:05 #179
230491 Zith
pls tip
pi_133695807
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:48 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Zoals al een paar keer opgemerkt: bitcoins bestaan niet. Niet fysiek, ook niet digitaal, nergens.

Er bestaan alleen transacties. Bijvoorbeeld 25 BTC uit het niets naar A (dat kan alleen in geval van minen), en daarna zeggen we dat er op A 25 bitcoins staan. Vervolgens 13.7 van A naar B, en dan zeggen we dat er 13.7 op B staan (en nog 11.3 op A). Maar er zijn dus nergens 13.7 of 11.3 bitcoins of "dingen" of wat dan ook. Alleen een lijst van transacties tussen adressen, dat is alles.

En transacties worden alleen geaccepteerd als:
• ze zijn 'gesigned' (voorzien van een cryptografische handtekening) met de private key van het from-adres (zodat niemand geld kan uitgeven dat niet van hemzelf is)
• het from-adres voldoende saldo heeft, dus als er daarvoor al voldoende transacties naar het from-adres zijn geweest (zodat niemand geld kan uitgeven dat hij niet heeft)

Of in geval van minen, het creëren van nieuwe coins:
• als de miner een correct block heeft gevonden (dus waarvan de hash voldoet aan de huidige difficulty) en het juiste bedrag (de block reward, da's momenteel 25 BTC, plus de transactie fees) 'uit het niets' naar zijn adres toeschrijft

Dus "een random reeks cijfers", dat betekent niks. Als jij een stukje data op het bitcoin netwerk gooit en beweert dat het een transactie is, dan valt dat te checken (conform bovenstaande criteria) en als het daar inderdaad aan voldoet, dan wordt je transactie verwerkt, en anders wordt je data genegeerd.

Je bedoelt misschien "een random reeks cijfers" als een private key. Dat is inderdaad een random getal van 256 bits. Hoe kun je nagaan of dat een bitcoin-saldo vertegenwoordigt: extraheer uit de private key het bijbehorende adres (da's een soort hash van de private key), en dan kun je zien wat het saldo van dat adres is, oftewel of er transacties naar dat adres hebben plaatsgevonden.
_O_ duidelijke stuff!
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 27 november 2013 @ 23:29:31 #180
334225 Driftkikkerrrrr
100% failure in 72 hours.
pi_133696475
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:27 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:
Holy fuck, ik herinner me net dat ik twee jaar terug ook met bitcoins aan de gang ben geweest, en als ik het me goed herinner moet er nog wat in m'n wallet staan.

Alleen.... ik weet m'n wachtwoord niet meer. |:( |:( :')
Inmiddels geraden, maar er staat dus niks op. :{

Een tijd terug heeft iemand bitcoins naar mij overgemaakt. Ik heb toen een adres gegeven, maar weet nu niet meer bij welke wallet o.i.d. dat adres hoort. Is er nog een mogelijkheid om na te gaan waar die bitcoins nu zijn?
This conversation can serve no purpose anymore. Goodbye.
  Moderator woensdag 27 november 2013 @ 23:33:10 #181
257132 crew  Awsom
pi_133696635
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:29 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:

[..]

Inmiddels geraden, maar er staat dus niks op. :{

Een tijd terug heeft iemand bitcoins naar mij overgemaakt. Ik heb toen een adres gegeven, maar weet nu niet meer bij welke wallet o.i.d. dat adres hoort. Is er nog een mogelijkheid om na te gaan waar die bitcoins nu zijn?
Heb je dat adres nog? Voer die hier in en je ziet de transactie geschiedenis en de huidige balans
  woensdag 27 november 2013 @ 23:39:19 #182
334225 Driftkikkerrrrr
100% failure in 72 hours.
pi_133696984
quote:
99s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:33 schreef Awsom het volgende:

[..]

Heb je dat adres nog? Voer die hier in en je ziet de transactie geschiedenis en de huidige balans
Shit, daar staat dus dat er niets op staat. :|W
This conversation can serve no purpose anymore. Goodbye.
pi_133697146
Zal wel even duren, voordat bitstamp op 1000 staat, of juist niet...

http://bitcoinity.org/markets/bitstamp/USD

Een wall van 9000 BTC. :{.
  woensdag 27 november 2013 @ 23:45:01 #184
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133697252
Litecoin in de lift _O_

Had ik ze nu maar gehouden, alweer, 6.6LTC
Verkocht voor 45 euro ;(

Omzetten naar btc en dat op bitonic verkopen is nu:
156,84
pi_133697259
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:39 schreef Driftkikkerrrrr het volgende:

[..]

Shit, daar staat dus dat er niets op staat. :|W
Je kan zien waar je ze heen hebt gestuurd, misschien naar een ander adres ofzo?
  Moderator woensdag 27 november 2013 @ 23:45:35 #186
257132 crew  Awsom
pi_133697281
quote:
7s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:45 schreef lipjes het volgende:
Litecoin in de lift _O_

Had ik ze nu maar gehouden, alweer, 6.6LTC
Verkocht voor 45 euro ;(
:D
pi_133697321
Daytrading en dit topic worden weer eens door elkaar gehaald. :{.

Wanneer komt dat subforum nou?
  woensdag 27 november 2013 @ 23:46:27 #188
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133697324
quote:
99s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:45 schreef Awsom het volgende:

[..]

:D
even 110 euro door m;n strot heen geramd, alweer.
Met bitcoin hetzelfde.

Had er 2 jaar geleden 6, toen 3 verkocht 3 gehouden.
Eerder dit jaar laatste 3 verkocht voor, een whopping 250 euro.

bitonic prijs nu:
2141,79
  woensdag 27 november 2013 @ 23:48:23 #189
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133697422
Oh en om me nog harder met mijn kop tegen te muur aan te slaan.
In den tijd dat ik begon met een ATI 5770 kaart, minde ik per 4 dagen 1BTC

|:(
pi_133697575
Grootste sukkel van Youtube:
(Bitcoin hater)
Vooral dat gezicht aan het begin van de video..of wij gek zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2013 00:14:31 ]
  donderdag 28 november 2013 @ 00:01:10 #191
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133697911
Ik heb de afgelopen maanden met zweethandjes zitten kijken naar exploderende koersen (familie is toch iets belangrijker dan je laatste centen vergokken).

Nu mijn overuren van de laatste 3 maanden besteed aan BTC (al is het maar om de 50% belasting terug te verdienen :( ) om te kunnen spelen met andere coins.

Het voelt als een kind in een speelgoedwinkel ;)
The best firms advertise the least...
  donderdag 28 november 2013 @ 00:05:56 #192
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133698053
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:01 schreef edcetera het volgende:
Ik heb de afgelopen maanden met zweethandjes zitten kijken naar exploderende koersen (familie is toch iets belangrijker dan je laatste centen vergokken).

Nu mijn overuren van de laatste 3 maanden besteed aan BTC (al is het maar om de 50% belasting terug te verdienen :( ) om te kunnen spelen met andere coins.

Het voelt als een kind in een speelgoedwinkel ;)
Doe net als ik, richt een miner op LTC, kick back and relax.

Pas alleen wel op dat je niet net als mij tot 3 keer toe te vroeg verkoopt _O-

Expected Rewards
24 hours 0.31708586 LTC 10.38 USD
7 days 2.21960105 LTC 72.66 USD
30 days 9.51257593 LTC 311.39 USD
pi_133698098
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:05 schreef lipjes het volgende:

[..]

Doe net als ik, richt een miner op LTC, kick back and relax.

Pas alleen wel op dat je niet net als mij tot 3 keer toe te vroeg verkoopt _O-

Expected Rewards
24 hours 0.31708586 LTC 10.38 USD
7 days 2.21960105 LTC 72.66 USD
30 days 9.51257593 LTC 311.39 USD

Lipjes, hier is het trading/slowchat topic: AEX / [SC] Cryptocurrencies #6 - Litecoin $30!
  donderdag 28 november 2013 @ 00:08:42 #194
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133698135
Ah sinds kort zo te zien, had al zoiets van WTF :P
pi_133698243
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:08 schreef lipjes het volgende:
Ah sinds kort zo te zien, had al zoiets van WTF :P
Ja, het werd hier zo druk, het leek op een gegeven moment de trollbox van BTC-e wel. :+ Vandaar dus nu een slowchat-topic en deze is voor de nieuwtjes, wat meer inhoudelijke discussies, etc. Is ook dan wat beter terug te lezen als je een dagje niet kijkt. ;)
pi_133698280
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:05 schreef lipjes het volgende:

[..]

Doe net als ik, richt een miner op LTC, kick back and relax.

Pas alleen wel op dat je niet net als mij tot 3 keer toe te vroeg verkoopt _O-

Expected Rewards
24 hours 0.31708586 LTC 10.38 USD
7 days 2.21960105 LTC 72.66 USD
30 days 9.51257593 LTC 311.39 USD

Specs, kosten en foto`s willen we graag zien :)
  donderdag 28 november 2013 @ 00:19:00 #197
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133698452
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:05 schreef lipjes het volgende:

[..]

Doe net als ik, richt een miner op LTC, kick back and relax.

Pas alleen wel op dat je niet net als mij tot 3 keer toe te vroeg verkoopt _O-
Minen op LTC? Loont dat nog zonder investeringen en forse energiekosten.

Ik mine momenteel FTC, cloud servertje geschonken van een vriend

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door edcetera op 28-11-2013 00:27:22 ]
The best firms advertise the least...
  donderdag 28 november 2013 @ 00:20:03 #198
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_133698480
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:11 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ja, het werd hier zo druk, het leek op een gegeven moment de trollbox van BTC-e wel. :+ Vandaar dus nu een slowchat-topic en deze is voor de nieuwtjes, wat meer inhoudelijke discussies, etc. Is ook dan wat beter terug te lezen als je een dagje niet kijkt. ;)
Groot gelijk :+
Maar ik draai een Asus HD7950 DirectCU II
Als volgt, zonder stroomkosten.
Als ik er een 2e bij hang heb ik dat er binnen een maand uit, nadeel, zijn niet meer te krijgen maar ben nog wel op zoek


Dan wordt het als volgt:

24 hours 0.63417173 LTC 20.76 USD
7 days 4.43920210 LTC 145.31 USD
30 days 19.02515186 LTC 622.78 USD


Dus als iemand nog een vergelijkbare Graka weet te vinden als deze:
http://tweakers.net/price(...)-3gd5/specificaties/
Ga ik em kopen en op LTC richten :+

[ Bericht 6% gewijzigd door lipjes op 28-11-2013 00:26:06 ]
  donderdag 28 november 2013 @ 00:37:14 #199
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133698909
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:20 schreef lipjes het volgende:

[..]

Groot gelijk :+
Maar ik draai een Asus HD7950 DirectCU II
Als volgt, zonder stroomkosten.
Als ik er een 2e bij hang heb ik dat er binnen een maand uit, nadeel, zijn niet meer te krijgen maar ben nog wel op zoek
[ afbeelding ]

Dan wordt het als volgt:

24 hours 0.63417173 LTC 20.76 USD
7 days 4.43920210 LTC 145.31 USD
30 days 19.02515186 LTC 622.78 USD

Dus als iemand nog een vergelijkbare Graka weet te vinden als deze:
http://tweakers.net/price(...)-3gd5/specificaties/
Ga ik em kopen en op LTC richten :+
Deze kwam recentelijk voorbij.

http://alpha-t.net/
The best firms advertise the least...
pi_133699048
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:37 schreef edcetera het volgende:

[..]

Deze kwam recentelijk voorbij.

http://alpha-t.net/
Jep mijn post.
Ik ben zeer happy mee als dit betaalbaar wordt.
pi_133699089
All Time High weer op Gox! $1080 nu
  donderdag 28 november 2013 @ 00:48:05 #202
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133699138
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:43 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Jep mijn post.
Ik ben zeer happy mee als dit betaalbaar wordt.
Dank :s)

Info van die jongens over de prijs, performance, energieverbruik en in welke vorm zou interessant zijn.

Je kunt nu inschrijven, maar voor wat?

Net zoiets als die 33000 Mhs USB sticks?
The best firms advertise the least...
pi_133699334
Doe vanacht geen oog dicht vrees ik, heb vanmiddag 100 LTC gekocht :D
Ik zou zeggen dat het een keer moet crashen met zulke stijgingen, wist ik maar wanneer!
pi_133699494
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:56 schreef lf2 het volgende:
Zijn er btw op het forum nog echte "winnaars" die dus tientallen of honderdtallen bitcoins hadden van jaar geleden ofzo ?
Ik heb er nog 25 uit Juni 2011. Die maken het verlies op mijn goudpositie een beetje goed :P
Ik had er trouwens 26, maar ik heb er één weggegeven als fooitje aan degene die toen Bitmarket.eu runde.

Dit scriptplaatje waarmee ik hier dagelijks de koers check is trouwens kapot, waarschijnlijk omdat Arcee nooit verwachtte dat de Bitcoin ooit boven de $1000 zou komen:

quote:
3s.gif Op maandag 10 juni 2013 15:11 schreef Arcee het volgende:
En Arcee, als je dit gaat fixen zou het erg leuk zijn als je ook de eurokoersen erbij kunt zetten, en de datum/tijd van de hoogste stand.
  donderdag 28 november 2013 @ 01:24:36 #205
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133699875
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:56 schreef Byte_Me het volgende:
Doe vanacht geen oog dicht vrees ik, heb vanmiddag 100 LTC gekocht :D
Ik zou zeggen dat het een keer moet crashen met zulke stijgingen, wist ik maar wanneer!
Lief verhaaltje voor het slapen gaan:

(moet ik het blijven herhalen)

Ik heb ook ooit 21 BTC gehad en verloren (weg, foetsie, foutje) en het knaagt, maar DAAR slaap ik niet minder om: Als je slecht slaapt PUUR vanwege deze currencies, dan gebruik je een onverantwoordelijk risico of ben je niet realistisch t.o.v je toekomst OF moet je het risico nemen: Ik hou mijn huidige job OF bepaal in mijn vrije tijd / werktijd zonder het je werk beinvloedt om een keuze te maken om deze risicowereld in te stappen.

Ik zeg mijn baan er niet voor op iig.
The best firms advertise the least...
  donderdag 28 november 2013 @ 01:30:29 #206
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133699981
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:03 schreef dvr het volgende:

[..]

Ik heb er nog 25 uit Juni 2011. Die maken het verlies op mijn goudpositie een beetje goed :P
Ik had er trouwens 26, maar ik heb er één weggegeven als fooitje aan degene die toen Bitmarket.eu runde.

Bitmarket.eu , 25 juni, dat was na de crash, 8-10 euro / BTC :D :( :'(

Heb je die andere nog wel bewaard/ iets mee gedaan?
The best firms advertise the least...
pi_133700012
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:24 schreef edcetera het volgende:

[..]

Lief verhaaltje voor het slapen gaan:

(moet ik het blijven herhalen)

Ik heb ook ooit 21 BTC gehad en verloren (weg, foetsie, foutje) en het knaagt, maar DAAR slaap ik niet minder om: Als je slecht slaapt PUUR vanwege deze currencies, dan gebruik je een onverantwoordelijk risico of ben je niet realistisch t.o.v je toekomst OF moet je het risico nemen: Ik hou mijn huidige job OF bepaal in mijn vrije tijd / werktijd zonder het je werk beinvloedt om een keuze te maken om deze risicowereld in te stappen.

Ik zeg mijn baan er niet voor op iig.
Ik slaap niet slecht vanwege stress om het geld te verliezen, eerder van de opwinding over alle nieuwe mogelijkheden en ik ben extreem nieuwsgierig aangelegd, wat ook niet helpt.
pi_133700043
Nog iemand die voor 350 euro een 0.X btc aan mij wilt verkopen? Liefst via de ABN.
pi_133700092
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:34 schreef ColeJ het volgende:
g iemand die voor 350 euro een 0.X btc aan mij wilt verkopen? Liefst via de
Ik kan je Litecoin verkopen.
pi_133700159
Ik heb er weer 1 een perm-ban moeten uitdelen na de oeverloze notes die ik binnenkreeg over het gezeik en getrol van een user hier. En terecht, wat een getrol het was. Maar kunnen julie het niet beschaafd houden? Neem een voorbeeld aan users zoals Arcee of DVR or CBB.

Vergeet niet dat je mede (gekke) users ook verantwoordelijk zijn voor het stouwen van deze prijs. Ik zie hier met name veel speculanten en geen beleggers. En ik heb deze ritjes al vaker mee mogen maken en helaas eindigen er vaak een boel op de R&P hoop omdat ze hun geld kwijt zijn geraakt.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  donderdag 28 november 2013 @ 01:41:40 #211
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_133700162
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:32 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

Ik slaap niet slecht vanwege stress om het geld te verliezen, eerder van de opwinding over alle nieuwe mogelijkheden en ik ben extreem nieuwsgierig aangelegd, wat ook niet helpt.
Hier hetzelfde. Ik heb vandaag weer eens BTC kunnen kopen en dat is zooo een gerustgevend gevoel: Geen "had ik maar" van de zijlijn, maar gewoon keuzes kunnen maken: Al dondert een market in mekaar: Je kunt wel weer meedoen en je eigen keuzes maken.

Dat vind ik zo mooi aan Bitcoin en de rest.

Ik slaap vannacht weer lekker en kijk niet meer op currencies ( minder en enkel als ik handel)

Welterusten ;)
The best firms advertise the least...
pi_133700187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:46 schreef Robuustheid het volgende:
Daytrading en dit topic worden weer eens door elkaar gehaald. :{.

Wanneer komt dat subforum nou?
Waarom zou dat subforum er moeten komen?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133700208
Wachten is op een crash, ongeacht of de waarde in de toekomst nog verder gaat stijgen maar dit is gewoon bizar. :P
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_133700264
Om de een of andere reden kan ik geen bitcoins verzenden met multibit. Wanneer ik op verzenden klik krijg ik steeds de melding: "een ander programma heeft deze portemonnee aangepast. Om fouten te voorkomen is deze multibit gestopt met updaten".
Je länger ein Blinder lebt, desto mehr sieht er - Viva la revolucion !
pi_133700292
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:45 schreef SuperHarregarre het volgende:
Wachten is op een crash, ongeacht of de waarde in de toekomst nog verder gaat stijgen maar dit is gewoon bizar. :P
Dit is het aard van het beestje. Nu is het bitcoins, volgend jaar is het Apple en het jaar er op is het weer Zilver. Comes and goes.. pak je winst. En flink en kap er dan mee.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133700293
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:30 schreef edcetera het volgende:

Bitmarket.eu , 25 juni, dat was na de crash, 8-10 euro / BTC :D :( :'(

Heb je die andere nog wel bewaard/ iets mee gedaan?
Wat ik bedoelde is dat ik nu nog 25 BTC heb, die ik in juni 2011 via Bitmarket.eu gekocht had (althans ik had er 26 gekocht, en ééntje aan de eigenaar van de exchange gedoneerd). Ik geloof dat de koers toen inderdaad zo'n 10 euro was. Die klom nog op tot 20 euro en zakte toen weer in. De exchange zelf is geloof ik door hackers opgeblazen.. :7
pi_133700427
Hoe snel is een litecoin transactie? Bitcoin is 60-120min zou ik zeggen, als je fee betaalt. Litecoin zou sneller zijn, maar ik heb er nog geen ervaring mee...
pi_133700502
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 02:00 schreef Byte_Me het volgende:
Hoe snel is een litecoin transactie? Bitcoin is 60-120min zou ik zeggen, als je fee betaalt. Litecoin zou sneller zijn, maar ik heb er nog geen ervaring mee...
Bitcoin is vrijwel instant hoor, kwestie van een paar seconden. Als degene waar je de bitcoin heen stuurt wil wachten op verificatie duurt dat wat langer, meestal heb je de eerste verificatie na ongeveer 10 minuten (mits genoeg miners-fee inderdaad). Litecoin-transactie is ook vrijwel instant, verificatie is ongeveer 2,5 minuut per block. Maar dat zijn gemiddelden. Vorige week duurde het een keer bijna 5 kwartier voor er een nieuw block werd gevonden bij Bitcoin. :D
pi_133700764
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 02:05 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Bitcoin is vrijwel instant hoor, kwestie van een paar seconden. Als degene waar je de bitcoin heen stuurt wil wachten op verificatie duurt dat wat langer, meestal heb je de eerste verificatie na ongeveer 10 minuten (mits genoeg miners-fee inderdaad). Litecoin-transactie is ook vrijwel instant, verificatie is ongeveer 2,5 minuut per block. Maar dat zijn gemiddelden. Vorige week duurde het een keer bijna 5 kwartier voor er een nieuw block werd gevonden bij Bitcoin. :D
ik dacht litecoin misschien te kunnen gebruiken om snel fondsen heen en weer te schuiven tussen beursen. bitcoins duurt best lang (voordat je ze kunt gebruiken).
pi_133700772
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 02:43 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

ik dacht litecoin misschien te kunnen gebruiken om snel fondsen heen en weer te schuiven tussen beursen. bitcoins duurt best lang (voordat je ze kunt gebruiken).
Ah, dat zou wel kunnen maar dat ligt er dan maar net aan hoeveel confirmations ze wachten. Dat verschilt per beurs. Ook geen idee of dat ook nog per coin verschilt.
pi_133700836
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:41 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb er weer 1 een perm-ban moeten uitdelen na de oeverloze notes die ik binnenkreeg over het gezeik en getrol van een user hier. En terecht, wat een getrol het was. Maar kunnen julie het niet beschaafd houden? Neem een voorbeeld aan users zoals Arcee of DVR or CBB.

Vergeet niet dat je mede (gekke) users ook verantwoordelijk zijn voor het stouwen van deze prijs. Ik zie hier met name veel speculanten en geen beleggers. En ik heb deze ritjes al vaker mee mogen maken en helaas eindigen er vaak een boel op de R&P hoop omdat ze hun geld kwijt zijn geraakt.
Mensen die hiervoor proberen te waarschuwen worden snel ondergesneeuwd. Is natuurlijk ook logisch, tot nu toe gaat het voor iedereen goed en is niemand armer geworden. Alleen kunnen mensen veel geld kwijtraken als dit uiteindelijk de grootste bubbel ooit blijkt te zijn.
Er zijn wel vaker dingen geweest die later wel heel veel geld waard gingen zijn maar wat uiteindelijk een grote flop bleek te zijn omdat iedereen het zag als ideale investering.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 28 november 2013 @ 04:10:08 #222
416570 litecoin
cryptocurrency
pi_133701041
Ik heb gewoon heel veel vertrouwen in het concept, het systeem achter de Bitcoin. Los van de valuta zelf is dit de toekomst. Of we nou met een Bitcoin of met een ?Coin gaan betalen. Prachtige investering.
"Bitcoin is to banks, what email was to postal offices."
pi_133701072
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 01:41 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb er weer 1 een perm-ban moeten uitdelen na de oeverloze notes die ik binnenkreeg over het gezeik en getrol van een user hier. En terecht, wat een getrol het was. Maar kunnen julie het niet beschaafd houden? Neem een voorbeeld aan users zoals Arcee of DVR or CBB.

Vergeet niet dat je mede (gekke) users ook verantwoordelijk zijn voor het stouwen van deze prijs. Ik zie hier met name veel speculanten en geen beleggers. En ik heb deze ritjes al vaker mee mogen maken en helaas eindigen er vaak een boel op de R&P hoop omdat ze hun geld kwijt zijn geraakt.
Volgens mij is de gulden regel dat je niet moet 'spelen' met geld dat je niet kunt missen. Zolang je je daar aan houdt kan er weinig misgaan.
In een eigen forum, ook al is het een hype, kan zoiets beter gestuurd worden. Disclaimers in sticky topics, noobvragen, tips en adviezen in aparte topics ipv moeten zoeken in een reeks of de vraag al voorbij is gekomen. Dat soort dingen.

Je kunt het er niet mee eens zijn en in het extreme geval discussies over cryptocurrencies proberen te vermijden of zelfs te verbannen, maar dat gaat 'm ook niet worden.
Echte elektriciëns gebruiken geen jokari.
pi_133701094
BTC en LTC GAAN KAPOT VERKOOP JE RESTERENDE COINS AAN MIJ VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS
Forcefield City Bewoner
pi_133701099
Maar zonder gekkigheid, de boel zakt aardig in. Ik verkoop niks meer. Elke keer als een crash komt, is het 2 uur later weer rechtgetrokken.
En als nu langer duurt, ach, dan slaap ik toch.
Als ik wakker word is het weer mooi op peil.
Forcefield City Bewoner
pi_133701123
What the fuck man. Uurtje of 14 niet gekeken en ondertussen staat die al boven de $ 1000,-.
If not now, then when.
pi_133701134
quote:
10s.gif Op donderdag 28 november 2013 05:16 schreef Yuri_Boyka het volgende:
What the fuck man. Uurtje of 14 niet gekeken en ondertussen staat die al boven de $ 1000,-.
Waar kijk jij Gox?
Forcefield City Bewoner
pi_133701135
Eindelijk iemand oinline :D
Forcefield City Bewoner
  donderdag 28 november 2013 @ 05:28:04 #229
416570 litecoin
cryptocurrency
pi_133701141
Raakt hyped he als je je geld ziet vermenigvuldigen haha.
"Bitcoin is to banks, what email was to postal offices."
pi_133701145
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 05:28 schreef litecoin het volgende:
Raakt hyped he als je je geld ziet vermenigvuldigen haha.
Lekker toch :P
Forcefield City Bewoner
  donderdag 28 november 2013 @ 05:51:10 #231
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_133701179
Ik zou inmiddels wel een paar stop-losses gaan zetten jongens. Dit ding is behoorlijk volatiel, dus een procentje of 25% onder de huidige waarde is geen slecht idee denk ik.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_133701184
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 05:51 schreef star_gazer het volgende:
Ik zou inmiddels wel een paar stop-losses gaan zetten jongens. Dit ding is behoorlijk volatiel, dus een procentje of 25% onder de huidige waarde is geen slecht idee denk ik.
jeej iemand online
Forcefield City Bewoner
pi_133701186
Alles is de komende 1/2 weken op zn minst nog niet stabiel. Het is nu simpel binnenharken.
Forcefield City Bewoner
pi_133701188
Net ging alles ook weer hard omlaag. Simpelweg een half uurtje/uurtje niet kijken en het is weer goed.
Forcefield City Bewoner
pi_133701191
LTC WIL over de 50 en BTC over de 1000.
Daarna zien we wel weer,
Forcefield City Bewoner
pi_133701407
"gelukkig" nog in bezit van 10 ltc (voor 12 ofzo gekocht)...

Maar had er wel meer mogen bezitten :o
pi_133701511
In Augustus verkoop ik.... hoop dan van mijn 0.77 BTC (gekocht in April voor 100 euro) op vakantie te kunnen met mijn vriendin naar Bali a 2500 euro :P
pi_133701594
Nog een weekje in dit tempo omhoog en ik kan m'n hypotheek in 1 klap aflossen.
pi_133701618
Had ik maar wat eerder wat gekocht.
Maar dat heb je met alles, "achteraf"
Alleen ook niet te veel geld over om mee te spelen.
pi_133701629
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 07:56 schreef MaGNeT het volgende:
Nog een weekje in dit tempo omhoog en ik kan m'n hypotheek in 1 klap aflossen.
:D

Wow..
pi_133701634
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:00 schreef robin007bond het volgende:

[..]

:D

Wow..
Ja, idd.

Het voelt nog wat onwennig dat ik die "molensteen" waar ik anders nog 26 jaar mee zou moeten rondlopen, als het meezit, over een week al van me af zou kunnen werpen.

Maakte een paar jaar geleden nog als opmerking "voor m'n 40e wil ik m'n hypotheek afgelost hebben" en toen was ik 35 :P Nooit verwacht dat ik zo dicht bij dat doel zou komen.

Mocht je de koersen zien klappen dan weet je dat ik m'n doel niet gehaald heb :P
pi_133701711
Goed bezig MaGNet. Mijn doel is om een huis te kopen zonder een hypotheek.
pi_133701787
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:01 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ja, idd.

Het voelt nog wat onwennig dat ik die "molensteen" waar ik anders nog 26 jaar mee zou moeten rondlopen, als het meezit, over een week al van me af zou kunnen werpen.

Maakte een paar jaar geleden nog als opmerking "voor m'n 40e wil ik m'n hypotheek afgelost hebben" en toen was ik 35 :P Nooit verwacht dat ik zo dicht bij dat doel zou komen.

Mocht je de koersen zien klappen dan weet je dat ik m'n doel niet gehaald heb :P
Al enig idee hoe je gaat uitcashen?
pi_133701859
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:18 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Al enig idee hoe je gaat uitcashen?
LTC verkopen via BTC-E, BTC eerst terug naar m'n wallet.

Dan de BTC in stapjes van 10,000 Euro, via Bitstamp, naar m'n bankrekening.

Aan de andere kant wil ik helemaal niet uitcashen, vind Bitcoin geweldig en wil er onderdeel van zijn.

Maar tegelijk kan ik het me niet veroorloven om dit te laten lopen.
Dilemma...

Misschien ga ik voor de 50/50 oplossing.
Betaal ik de helft van m'n huis af en hou ik de rest van de coins.
  donderdag 28 november 2013 @ 08:38:01 #245
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133701980
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:25 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

LTC verkopen via BTC-E, BTC eerst terug naar m'n wallet.

Dan de BTC in stapjes van 10,000 Euro, via Bitstamp, naar m'n bankrekening.

Aan de andere kant wil ik helemaal niet uitcashen, vind Bitcoin geweldig en wil er onderdeel van zijn.

Maar tegelijk kan ik het me niet veroorloven om dit te laten lopen.
Dilemma...

Misschien ga ik voor de 50/50 oplossing.
Betaal ik de helft van m'n huis af en hou ik de rest van de coins.
Bitstamp te vertrouwen naar rekening ? niet sneller/veiliger via bv het dure bitonic ?
  donderdag 28 november 2013 @ 08:47:35 #246
235552 Mr.Houdoe
Officiële Timur-fanboy
pi_133702071
Ik zit inmiddels virtueel voor het eerst boven de 1.0 BTC :) (dankzij LTC)
pi_133702160
"International Wire Transfer - the minimum deposit amount is 2000 USD, commission. min fee 20$"
bron

2000 dollar minimum deposit bij BTC-E. Klopt dit??
  donderdag 28 november 2013 @ 09:00:44 #248
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133702221
quote:
5s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:54 schreef FastFox91 het volgende:
"International Wire Transfer - the minimum deposit amount is 2000 USD, commission. min fee 20$"
bron

2000 dollar minimum deposit bij BTC-E. Klopt dit??
Ja denk t wel wire...min fee 20$ ? kan er meer bij dan... zoek dan beter een alternatief
  donderdag 28 november 2013 @ 09:08:02 #249
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_133702296
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 07:56 schreef MaGNeT het volgende:
Nog een weekje in dit tempo omhoog en ik kan m'n hypotheek in 1 klap aflossen.
_O_
  donderdag 28 november 2013 @ 09:08:13 #250
235552 Mr.Houdoe
Officiële Timur-fanboy
pi_133702299
quote:
5s.gif Op donderdag 28 november 2013 08:54 schreef FastFox91 het volgende:
"International Wire Transfer - the minimum deposit amount is 2000 USD, commission. min fee 20$"
bron

2000 dollar minimum deposit bij BTC-E. Klopt dit??
Jep. Handigste is om je BTC via Bitonic uit te laten betalen...
  donderdag 28 november 2013 @ 09:09:17 #251
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_133702310
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:08 schreef Mr.Houdoe het volgende:

[..]

Jep. Handigste is om je BTC via Bitonic uit te laten betalen...
Die hebben niet genoeg ¤ meer.
  donderdag 28 november 2013 @ 09:10:08 #252
235552 Mr.Houdoe
Officiële Timur-fanboy
pi_133702319
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:09 schreef Che_ het volgende:

[..]

Die hebben niet genoeg ¤ meer.
Dan even wachten ;( Of ja, eigenlijk sowieso nog lang niet uit laten betalen :D
  donderdag 28 november 2013 @ 09:10:54 #253
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_133702325
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:10 schreef Mr.Houdoe het volgende:

[..]

Dan even wachten ;( Of ja, eigenlijk sowieso nog lang niet uit laten betalen :D
Je kan sws pas na 3 dagen withdrawen ;(
pi_133702333
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:08 schreef Mr.Houdoe het volgende:

[..]

Jep. Handigste is om je BTC via Bitonic uit te laten betalen...
Ik heb het over deposit, niet withdraw.
pi_133702338
GRATIS GELD ! 8-)
pi_133702361
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 07:56 schreef MaGNeT het volgende:
Nog een weekje in dit tempo omhoog en ik kan m'n hypotheek in 1 klap aflossen.
Lekker. Maar dat ga je toch niet doen? :P
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 09:13:39 #257
230491 Zith
pls tip
pi_133702373
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 28 november 2013 @ 09:19:35 #258
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_133702490
MFW ik zojuist op BTC-e keek nadat ik gisteravond 80% van mijn Bitcoins naar Litecoins heb omgezet:



Ik vraag me af wat de LTC nog meer gaat doen deze week.
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_133702928
Ik vraag me trouwens af hoe de belastingdienst Bitcoin ziet, je zou het als kansspel kunnen zien.

En dan lees ik dat sommigen hier er hun huis mee af willen lossen.. hou je daar wel rekening mee ?

Verder lijkt Bitcoin steeds meer op een goed lopend witwassysteem. Niet bang dat de overheid het aan banden gaat leggen ?
pi_133702952
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:43 schreef gelly het volgende:
Ik vraag me trouwens af hoe de belastingdienst Bitcoin ziet, je zou het als kansspel kunnen zien.

En dan lees ik dat sommigen hier er hun huis mee af willen lossen.. hou je daar wel rekening mee ?

Verder lijkt Bitcoin steeds meer op een goed lopend witwassysteem. Niet bang dat de overheid het aan banden gaat leggen ?
Zelfde als aandelen, box3 dus
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 09:48:46 #261
230491 Zith
pls tip
pi_133703037
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:43 schreef gelly het volgende:
Ik vraag me trouwens af hoe de belastingdienst Bitcoin ziet, je zou het als kansspel kunnen zien.

En dan lees ik dat sommigen hier er hun huis mee af willen lossen.. hou je daar wel rekening mee ?
Box3. Niet anders dan dat je een lading goud hebt in je huis.
quote:
Verder lijkt Bitcoin steeds meer op een goed lopend witwassysteem. Niet bang dat de overheid het aan banden gaat leggen ?
Zoals cash? :P
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133703132
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:48 schreef Zith het volgende:

[..]

Box3. Niet anders dan dat je een lading goud hebt in je huis.

Nou ja, niet anders.. de waarde van goud fluctueert niet zo debiel als die van de Bitcoin. En die van aandelen ook niet. Mijn vraag is eigenlijk of de belastingdienst Bitcoin uberhaupt erkent als iets dat waarde heeft en niet gewoon kijkt naar hoeveel Euro je erin stop en er weer uithaalt en daarbij tot de conclusie komt dat het meer een kansspel dan speculatie is en of het simpelweg niet een vorm van witwassen is.

Heeft de belastingdienst daar als eens uitspraak over gedaan, recent ?
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 09:55:29 #263
230491 Zith
pls tip
pi_133703163
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:53 schreef gelly het volgende:

[..]

Heeft de belastingdienst daar als eens uitspraak over gedaan, recent ?
Zie Kamervraag 8:

http://www.rijksoverheid.(...)p-vragen-bitcoin.pdf

quote:
Een belastingplichtige die met activiteiten in het economisch verkeer een bron van inkomsten heeft zoals winst uit onderneming of resultaat uit een werkzaamheid zal daarover met inachtneming van de bepalingen in de Wet inkomstenbelasting 2001 belasting moeten betalen. De omstandigheid dat de voordelen uit een dergelijke bron worden berekend aan de hand van een ander stelsel dan het in ons land geldende wettig betaalmiddel maakt dat niet anders. Ook een dergelijk voordeel in de vorm van een resultaat in Bitcoins zal leiden tot belastingheffing. Wel zal de vaststelling van een belast inkomen betekenen dat de waarde van het behaalde resultaat in Bitcoins moet worden omgezet in een bedrag in euros. Voor de loon- en omzetbelasting geldt een vergelijkbare benadering.

Ik wijs u tenslotte nog op een eerder uitgebracht beleidsbesluit over de fiscale behandeling van lokale geldstelsels waar gelijke problematiek aan de orde is5.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133703339
quote:
Ja.. en dan als peildatum 31-12. Staat de Bitcoin op zeg 1000 euro. Dan moet iemand als Magnet dus belasting moet betalen over 64000 euro. En zo zullen er wel meer zijn. Virtuele winst is leuk maar op een gegeven moment zal je het wit moeten maken.

En dan komt eigenlijk nog een groter probleem boven water bij Bitcoin, wie gaat je Bitcoins uitbetalen ? De Bitcoin is dan virtueel wel 1000 euro waard, niemand heeft ooit dat geld erin gestoken. Het geld is er simpelweg niet. Ja, pas als alle bitcoins verkocht worden.
pi_133703443
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:05 schreef gelly het volgende:

[..]

Ja.. en dan als peildatum 31-12. Staat de Bitcoin op zeg 1000 euro. Dan moet iemand als Magnet dus belasting moet betalen over 64000 euro. En zo zullen er wel meer zijn. Virtuele winst is leuk maar op een gegeven moment zal je het wit moeten maken.

En dan komt eigenlijk nog een groter probleem boven water bij Bitcoin, wie gaat je Bitcoins uitbetalen ? De Bitcoin is dan virtueel wel 1000 euro waard, niemand heeft ooit dat geld erin gestoken. Het geld is er simpelweg niet. Ja, pas als alle bitcoins verkocht worden.
Als je ze verkoopt betaald iemand er toch 1000 dollar voor?
PSN: Duuc-nl
pi_133703448
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:05 schreef gelly het volgende:

[..]
De Bitcoin is dan virtueel wel 1000 euro waard, niemand heeft ooit dat geld erin gestoken.
Het alternatief is minen. En dat kost een hoop geld aan hardware en energie. Dat geld moet je er dus in steken.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2013 10:11:02 ]
pi_133703485
quote:
19s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:10 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

Als je ze verkoopt betaald iemand er toch 1000 dollar voor?
Dat hoop je maar ja. Als het aanbod groter is dan de vraag dan is er niet genoeg geld.
pi_133703500
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:10 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Het alternatief is minen. En dat kost een hoop geld aan hardware en energie. Dat geld moet je er dus in steken.
Ja, maar dat geld staat niet in verhouding tot de waarde.
pi_133703514
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:12 schreef gelly het volgende:

[..]

Dat hoop je maar ja. Als het aanbod groter is dan de vraag dan is er niet genoeg geld.
En dan is de koers dus lager en betaal je er minder belasting over.

Je zit alleen met het probleem dat als je van je laatste geld 10 bitcoins gekocht hebt, je geen geld hebt om belasting te betalen.
Maarja, daar zijn ook nog wel weer mogelijkheden voor.. :D
pi_133703541
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:12 schreef gelly het volgende:

[..]

Dat hoop je maar ja. Als het aanbod groter is dan de vraag dan is er niet genoeg geld.
De koers wordt volledig bestuurd door V&A dus ja, als de koers op 1000 staat is er vraag, desnoods verkoop je wat lager.
PSN: Duuc-nl
pi_133703579
Man gooit harde schijf weg met 5,5 miljoen euro aan bitcoins
De Engelsman James Howells gooide afgelopen zomer per ongeluk een harde schijf in de prullenbak met 7.500 bitcoins. De totaalwaarde bedraagt ongeveer 5,5 miljoen euro.
http://www.nu.nl/internet(...)n-euro-bitcoins.html

Was vast al gepost maar toch _O-
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 10:18:16 #272
230491 Zith
pls tip
pi_133703616
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:05 schreef gelly het volgende:

[..]

En dan komt eigenlijk nog een groter probleem boven water bij Bitcoin, wie gaat je Bitcoins uitbetalen ? De Bitcoin is dan virtueel wel 1000 euro waard, niemand heeft ooit dat geld erin gestoken. Het geld is er simpelweg niet. Ja, pas als alle bitcoins verkocht worden.
?

Bitcoinity.nl /mtgox /btc-e /kraken.com / bitstamp.net / etc... allemaal willen ze rond de 1000$ betalen voor mijn bitcoin.

Als de koers omhoog gaat willen ze er meer voor betalen, als de koers omlaag gaat willen ze er minder voor betalen....
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133703623
quote:
19s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:14 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

De koers wordt volledig bestuurd door V&A dus ja, als de koers op 1000 staat is er vraag, desnoods verkoop je wat lager.
Dat wat lager wordt natuurlijk een gigantisch verlies als er een run komt.

Volgend probleem : als het aantal transacties zo enorm groot is geworden dat enkel partijen met enorm veel rekenkracht tot beschikking transacties kunnen verifieren, maakt dat de Bitcoin niet enom kwetsbaar voor beinvloeding door die partijen of van buitenaf ? (ddos)
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 10:25:12 #274
230491 Zith
pls tip
pi_133703763
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:18 schreef gelly het volgende:

[..]

Dat wat lager wordt natuurlijk een gigantisch verlies als er een run komt.
Ja, dan crasht de bitcoin... zo gaat dat.. ... ehh... doe alsjeblieft niet alsof de rest hier nog niet over nagedacht heeft...

quote:
Volgend probleem : als het aantal transacties zo enorm groot is geworden dat enkel partijen met enorm veel rekenkracht tot beschikking transacties kunnen verifieren, maakt dat de Bitcoin niet enom kwetsbaar voor beinvloeding door die partijen of van buitenaf ? (ddos)
Het aantal transacties is niet het probleem. De nodige rekenkracht wordt bepaald aan de hand van de aanwezige rekenkracht. Oftewel: als er veel rekenkracht aanwezig is dan worden de transacties beter versleuteld, als er minder rekenkracht aanwezig is worden de transacties simpeler versleuteld. Hierdoor duurt het altijd gemiddeld even lang om de blockchain te ontsleutelen.

Als er een groep is die 51% van de rekenkracht kan leveren zou deze de regels kunnen veranderen. Echter, hoe populairder, hoe meer rekenkracht, hoe meer rekenkracht de 'illegale partij' nodig heeft. Maar ook dit zou niet het einde hoeven te zijn, de overige 49% kan zich dan afsplitsen en de rest kan bepalen of ze de resultaten van de 51% of van de 49% zullen volgen, de veranderingen die de 51% groep dan aanmaakt komt in een parallel systeem terecht die niemand zal accepteren.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133703803
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:12 schreef gelly het volgende:

[..]

Ja, maar dat geld staat niet in verhouding tot de waarde.
Waarom ga je dan niet grootschalig minen?
pi_133703808
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:18 schreef gelly het volgende:

[..]

Dat wat lager wordt natuurlijk een gigantisch verlies als er een run komt.
Ja, en wil je de gok maken dan hou je je bitcoins, en als je denkt dat er een crash komt of wat dan ook dan verkoop je je coins.

Het is niet zo moeilijk allemaal.
  donderdag 28 november 2013 @ 10:27:19 #277
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_133703813
wie er wil verkopen, mag mij een PM sturen :)
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
  donderdag 28 november 2013 @ 10:28:17 #278
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_133703828
quote:
10s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:16 schreef WammesWaggel het volgende:
Man gooit harde schijf weg met 5,5 miljoen euro aan bitcoins
De Engelsman James Howells gooide afgelopen zomer per ongeluk een harde schijf in de prullenbak met 7.500 bitcoins. De totaalwaarde bedraagt ongeveer 5,5 miljoen euro.
http://www.nu.nl/internet(...)n-euro-bitcoins.html
Tsja, het geeft leuk aan dat het niets is.
Net zoals ik een oerlelijk schilderij van 100 miljoen euro ook zo zou weggooien als ik niet wist dat er een speculant is die er zoveel geld voor over heeft :)
censuur :O
  donderdag 28 november 2013 @ 10:29:58 #279
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133703864
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:27 schreef Sosa het volgende:
wie er wil verkopen, mag mij een PM sturen :)
Succes daarmee.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133703879
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:27 schreef Sosa het volgende:
wie er wil verkopen, mag mij een PM sturen :)
Je mag mijn 1.2475 FTC kopen :P (minus transactiefee)
pi_133703886
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:28 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Tsja, het geeft leuk aan dat het niets is.
Net zoals ik een oerlelijk schilderij van 100 miljoen euro ook zo zou weggooien als ik niet wist dat er een speculant is die er zoveel geld voor over heeft :)
En net zoals je een pak vreemd papier ook weg zou gooien als je niet wist dat het een bestaande valuta was en een miljoen euro waard was in een of ander exotisch land.
pi_133705599
$1,10 dollar voor 1 mBTC *O*
pi_133705814
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:49 schreef Waterdrinker het volgende:
$1,10 dollar voor 1 mBTC *O*
Wat is mBTC precies? Ook weer zo'n alternatieve coin?
pi_133705881
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:56 schreef Piethur het volgende:

[..]

Wat is mBTC precies? Ook weer zo'n alternatieve coin?
1000 mBTC = 1 BTC ;)
pi_133705884
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:56 schreef Piethur het volgende:

[..]

Wat is mBTC precies? Ook weer zo'n alternatieve coin?
Een duizendste Bitcoin. Zoals Millimeter.
pi_133705952
Willen jullie hier nog bepaalde policy in dit topic hebben? Ik heb al verscheidene users moeten wegsturen, waaronder Henk en DrHeisenberg die een permanente ban hebben. Zonder regels komt er natuurlijk meer gespuis. Kan er 1 van jullie wat regels verzinnen over wat wel en niet kan binnen dit topic? Daar jullie hier 24/7 mee bezig zijn. Dan ruim ik de rommel wel op.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133705977
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:58 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

1000 mBTC = 1 BTC ;)
Ongelofelijk wat simpel, ben nog niet helemaal wakker. Het is trouwens zo wel lekker op stap gaan, je gaat op stap en de volgende ochtend word je wakker en heb je het geld alweer terugverdiend met BTC ^O^
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 12:01:57 #288
230491 Zith
pls tip
pi_133706013
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:59 schreef sitting_elfling het volgende:
Willen jullie hier nog bepaalde policy in dit topic hebben? Ik heb al verscheidene users moeten wegsturen, waaronder Henk en DrHeisenberg die een permanente ban hebben. Zonder regels komt er natuurlijk meer gespuis. Kan er 1 van jullie wat regels verzinnen over wat wel en niet kan binnen dit topic? Daar jullie hier 24/7 mee bezig zijn. Dan ruim ik de rommel wel op.
Zou graag -of- een bitcoin only topic willen hebben (naast een altcoin topic), -of- een cryptocoin nieuws-topic only (waarin niemand het mag hebben over 'heb zojuist mijn FTE omgewisseld in NMC _O_ ').

Nog steeds te veel slowchat/daytrading BS hier wat voor enorm veel ruis zorgt bij mensen die wat dieper op de stof in willen gaan.

Bitcoin-only topic zou het makkelijkst zijn. Is gelijk duidelijk waar je post naartoe moet. Het is ook de enige coin met nieuwsartikelen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133706066
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:01 schreef Zith het volgende:

[..]

Zou graag -of- een bitcoin only topic willen hebben (naast een altcoin topic), -of- een cryptocoin nieuws-topic only (waarin niemand het mag hebben over 'heb zojuist mijn FTE omgewisseld in NMC _O_ ').

Nog steeds te veel slowchat/daytrading BS hier wat voor enorm veel ruis zorgt bij mensen die wat dieper op de stof in willen gaan.
Dus ...

Bitcoin topic
Altcoin topic?
Cryptocoin-nieuws topic?

En dat we het houden op 3 topics?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133706069
Als er een panic sell komt gaan heel veel mensen verlies lijden. Je zag het vannacht al, een kleine crash in BTC, iedereen wilde een sell doen, btc-e ging offline, niemand kon bij z'n coins terwijl de koers verder daalde. Let daar op people ;)
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 12:04:36 #291
230491 Zith
pls tip
pi_133706089
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:03 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dus ...

Bitcoin topic
Altcoin topic?
Cryptocoin-nieuws topic?

En dat we het houden op 3 topics?
Bij zo'n indeling zou een nieuwstopic niet meer hoeven van mij. Men weet dan precies waar ze wat moeten posten.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133706155
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:03 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dus ...

Bitcoin topic
Altcoin topic?
Cryptocoin-nieuws topic?

En dat we het houden op 3 topics?
Ik ben het wel redelijk eens met deze user, graag een goede onderverdeling tussen BTC - Altcoins en dergelijke. Kwaliteit van het topic gaat flink omlaag, een beginnerstopic zou prettig zijn voor ervaren Bitcoiners maar ook voor de onervaren mensen.
pi_133706179
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:03 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dus ...

Bitcoin topic
Altcoin topic?
Cryptocoin-nieuws topic?

En dat we het houden op 3 topics?
Ik zou het bij 2 topics houden. Gewoon 1 wat serieuzer topic met nieuwtjes, discussies, goed onderbouwde vragen (dus geen vragen die met 1 google search te vinden zijn). Het "vieren" van een nieuwe mijlpaal kan natuurlijk best nog wel. En een slowchat topic waar de waan van de minuut van het daytraden wordt gedaan en alle one-liners en noob-vragen gepost kunnen worden.
pi_133706222
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:07 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ik zou het bij 2 topics houden. Gewoon 1 wat serieuzer topic met nieuwtjes, discussies, goed onderbouwde vragen (dus geen vragen die met 1 google search te vinden zijn). Het "vieren" van een nieuwe mijlpaal kan natuurlijk best nog wel. En een slowchat topic waar de waan van de minuut van het daytraden wordt gedaan en alle one-liners en noob-vragen gepost kunnen worden.
Dit lijkt me handiger ja.

Als je een apart bitcoin- en een apart overige-currencies-topic gaat maken dan raakt het nieuws dáárin weer snel verdwenen onder een shitload van slowchat en daytrade-info (wat totaal niet erg is maar dus wel de goede opmerkingen snel laat verdwijnen).
pi_133706267
Wil iemand nog een beetje BTC kopen? Goedkoper dan via www.bitonic.nl en alleen via ING, DM maar :)
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 12:11:35 #296
230491 Zith
pls tip
pi_133706286
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:07 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ik zou het bij 2 topics houden. Gewoon 1 wat serieuzer topic met nieuwtjes, discussies, goed onderbouwde vragen (dus geen vragen die met 1 google search te vinden zijn). Het "vieren" van een nieuwe mijlpaal kan natuurlijk best nog wel. En een slowchat topic waar de waan van de minuut van het daytraden wordt gedaan en alle one-liners en noob-vragen gepost kunnen worden.
Maar dat werkt niet, want die split is voor iedereen anders. Ook dit topic zit weer vol met slowchat.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133706328
Een vraagje ..

Is er een (mobiele) website / mobiele app die in één overzicht laat zien ..
- de koers in euro/dollar (ook voor de altcoins daar die vaak in ltc/btc zijn)
- je laat kiezen welke coins je wilt zien (zodat ik niet door 40 altcoins hoef te scrollen)
- koersverloop laatste 24 uur (voor de winst / het verlies)
- een notificatie bij een (in te stellen) x% daling of stijging in de laatste y minuten (tegen pump & dumps)
- eventueel een submenu-tje of tooltip met een specificatie met de buy en sell orders (evt walls)

Zo ja, hoe heet het en waar vind ik het?
Zo nee, wil een technische fokker deze app aub ontwikkelen en mij 1% van de donaties geven voor het idee?
"Pools are perfect for holding water"
pi_133706336
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:11 schreef Zith het volgende:

[..]

Maar dat werkt niet, want die split is voor iedereen anders. Ook dit topic zit weer vol met slowchat.
Omdat nu totaal niet duidelijk is of hier enkel het nieuws moet, of alles (dus ook slowchat + daytrade) over Bitcoin.
Het is gewoon totaal onoverzichtelijk ingedeeld nu.
  † In Memoriam † donderdag 28 november 2013 @ 12:15:51 #299
230491 Zith
pls tip
pi_133706408
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 12:13 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Omdat nu totaal niet duidelijk is of hier enkel het nieuws moet, of alles (dus ook slowchat + daytrade) over Bitcoin.
Het is gewoon totaal onoverzichtelijk ingedeeld nu.
Maar als je terugleest is alle bullshit vooral over de daghandel in de altcoins. Over de BTC zie je discussies over de belastingen, nieuws en af en toe een koersupdate. Een duidelijke splitsing (BTC / altcoin) zal de ruis enorm veel terugbrengen.

Een selectie vanaf pagina 8...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133706590
2
  donderdag 28 november 2013 @ 12:30:14 #301
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133706858
Dicht.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')