abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_133676510

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:19:00 #2
230491 Zith
pls tip
pi_133676523
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676545
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:19 schreef Zith het volgende:
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
pi_133676557
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:20 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
Dat dacht ik ook
pi_133676656
Ja, dit is ook gewoon altcoins, maar geen slowchat/trollboxkloon zoals in het andere topic. Dus gewoon zoals het 2 weken geleden ging zeg maar. :P
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:27:19 #6
230491 Zith
pls tip
pi_133676750
Bijna $1000.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676777
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Zowel op mtgox als op bitstamp, ze gaan beiden erg snel nu.
pi_133676849
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Alleen maar goed, BTC komt dan weer volop in het nieuws.
pi_133676898
quote:
1878 BTC is niks, verspreid over 70 dollar.

De wall van 900, vanaf 860 gemeten, was 4300 BTC op 40 dollar spread.
Daarom was die wall belangrijk. Dan gaat het erg erg hard.

Na 1 week lang onder 900 gehangen te hebben, knalt het nu $1000 voorbij. :)
pi_133677174
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:05 schreef Waterdrinker het volgende:
Ondertussen weer een all time high op bitstamp en mtgox. Ben benieuwd wanneer we die $1k gaan halen.
Nog 1878 BTC op Gox.
nog 766 BTC *O*
  woensdag 27 november 2013 @ 15:41:57 #11
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_133677191
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
pi_133677451
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Qua fees bij pure bitcoin-transacties:
https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_fees

Verder heb je nog fees die de exchanges rekenen (bepaald percentage per trade, kosten bij deposit of withdrawal van fiat).
pi_133677469
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees hoef je niet te gebruiken, tenzij je wilt dat je transactie direct door de miners verwerkt wordt.
pi_133677477
DUIZEND DOLLAR OMGASH *O* *O* :D :D
pi_133677508
1008 al _O_

1011 :')
pi_133677512
Het schiet als een gek naar $1015!
pi_133677540
1020, dat ging snel _O-

edit; 1025
pi_133677584
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees maak je nooit over, die halen zij er af als je transacties doet.

Bij trades (dus je koopt het ene soort geld voor het andere, bijvoorbeeld je koopt BTC met EUR, of je koopt LTC met BTC, etc) betaal je 0.2%. Dus als je 100 LTC koopt op een koers van ¤20, betaal je ¤2000 en je krijgt er dan 99.8 ipv 100.
Verder betaal je 1% deposit en withdrawal fee bij deposits (met een minimum fee van ¤15). Wat fokking duur is trouwens. Dus als je ¤2000 naar ze overmaakt komt er ¤1980 op je balans te staan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677610
*O*
De vlag kan uit, historische dag _O_
pi_133677648
En daar is ie!! *O*
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677669
BTC on the MOON!

pi_133677681
pi_133677699
*O*
pi_133677782
Waar komt die epische spike vandaan?

http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')