abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_133650393


Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.


Een voorbeeld van een e-sigaret.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:


NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...


Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)


JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)


JoyeTech eCab systeem met verwisselbare verdamper en batterij (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:


Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube


Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)


Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst



E-shops

-http://www.e-rookshop.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk

Forums:

- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.elektrisch-roken.com

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_
pi_133650451
Laatste post:

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 19:15 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Bedankt voor je snelle reactie. Heb je hem zelf ook? En ik heb net gegoogled wat een clearomizer is, is dat een doorzichtig ding waardoor je ziet hoeveel liquid je hebt? Thanks.
pi_133650463
Ik mis hybride-roker in de tabel. Ik rook op mijn werk elektrisch en thuis gewone sigaretten.

Overigens in het bezit van een Joyetech eRoll wit.
Hier staat niets.
  dinsdag 26 november 2013 @ 19:20:09 #4
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133650484
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 19:15 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Bedankt voor je snelle reactie. Heb je hem zelf ook? En ik heb net gegoogled wat een clearomizer is, is dat een doorzichtig ding waardoor je ziet hoeveel liquid je hebt? Thanks.
ja. Ik heb een c twist, c en evic (das zon dikke unit :P ).

Clearomizer/atomizer is dat wat je op ke batterij schroeft. Daar zit je vloeistof in. In het midden zit een wick (touwtje) met een metalen draad die de boel verwarmd. Dat werkt beter dan de cartomizers die je ook hebt.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133650866
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 19:20 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ja. Ik heb een c twist, c en evic (das zon dikke unit :P ).

Clearomizer/atomizer is dat wat je op ke batterij schroeft. Daar zit je vloeistof in. In het midden zit een wick (touwtje) met een metalen draad die de boel verwarmd. Dat werkt beter dan de cartomizers die je ook hebt.
Dus als ik bijv. hier een eGo-c koop:

http://www.happydamp.nl/c-2043690/joyetech-ego-c-starterskit/

Zou ik er eigenlijk nog een Twist 1000mah batterij bij moeten kopen (26 euro) en losse atomizers (5 euro). Wordt dan wel best duur :o
  dinsdag 26 november 2013 @ 19:35:09 #6
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133651071
Nee :)

De ego c twist en ego c zijn beide batterijen. Dus je hoeft ze niet beide te hebben.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133653339
Snap het nu inmiddels denk ik. Kan alleen geen kit met een Twist batterij vinden, alleen de standaard, jammer.
pi_133659194
quote:
'E-sigaret in de ban'

Volgens een voorstel van de Europese Commissie, welke door de website Nicotine and Science Policy is onderschept, wordt er gewerkt aan nieuwe regels omtrent de E-sigaret. Door de regels zou een groot deel van de modellen E-sigaretten verboden worden.

Ondanks dat het Europees Parlement in oktober nog tegen de nieuwe regels heeft gestemd, is er afgelopen week toch een nieuw voorstel van de Europese Commissie opgedoken. Het voorstel zou onder meer de nicotine in E-sigaretten limiteren tot 10 milligram, hervulbare modellen verbieden en mag er geen reclame meer worden gemaakt.

Met dit nieuwe voorstel heeft de Europese Commissie de onderzoeken rond de E-sigaret, waaruit is gebleken dat de E-sigaret ruim 99 procent minder schadelijk is voor de gezondheid dan tabak, aan de kant geschoven. Daarnaast zijn er geen experts geraadpleegd voor dit nieuwe voorstel.

De Europese Commissie heeft nog geen reactie gegeven op het voorstel. Als het voorstel de normale procedure zal volgen, dan zou het nog een aantal maanden kunnen duren voordat de nieuwe regels van kracht worden.
ff van de fp gehaald
  dinsdag 26 november 2013 @ 23:46:00 #9
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133663426
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 20:33 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Snap het nu inmiddels denk ik. Kan alleen geen kit met een Twist batterij vinden, alleen de standaard, jammer.
als je 1 1000mah hebt is dat ook prima.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 26 november 2013 @ 23:47:35 #10
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133663479
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 22:20 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

ff van de fp gehaald
zie t niet gebeuren. Dit is gewoon de tabakslobby die tof doet
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133663537
Beter verbieden ze de anologe sigaret, nu je elektrisch kunt roken.

Oh wacht, zo lopen ze teveel belasting mis :')
BlaBlaBla
pi_133668200
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 08:47 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Bedankt Denniz :)

Zijn er fokkers die ervaring hebben met de Steamline e-liquids?
Er zijn zoveel e-liquid aanbieders dat het lastig is om hier een keuze in proberen te maken. Als ik http://ebnferro.com moet geloven is het een Europees merk, dus lijkt mij dat de kans niet zo hoog is dat er stoffen inzitten die je liever niet wilt inhaleren.

Om te beginnen wil ik starten met appel en watermeloen :)
your welcome.

verder zijn de Europees geproduceerde liquids 9/10 keer ook niet volledig Europees geproduceerd.
het is dan vaak de smaakstof die in Europa wordt gemaakt, maar de basis VG, PG en nicotine komen vaak alsnog uit andere landen.
uit een beetje eigen research blijkt dat de meeste basis ingrediënten in de Filipijnen wordt gemaakt.

maar goed, dampen is ook nog steeds niet goed voor je he, het is alleen 1000x beter als normaal roken. echter blijft nicotine een schadelijke stof. en zijn er geen lange termijn onderzoeken naar dampen.
logisch ook, gezien het pas een jaar of 7 op de markt is en de hype nu pas echt komt.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 20:33 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Snap het nu inmiddels denk ik. Kan alleen geen kit met een Twist batterij vinden, alleen de standaard, jammer.
je kan ook alles lost bestellen he, dus gewoon je eigen kit samenstellen zeg maar.

hiervoor kan je het beste bij ebnferro.nl zijn.


ps: waarom in hemelsnaam een nieuw topic na 5 pagina's? zijn de Fok! servers zo slecht :?
  woensdag 27 november 2013 @ 09:39:22 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133668281
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 09:33 schreef denniz0229 het volgende:

[..]

your welcome.

verder zijn de Europees geproduceerde liquids 9/10 keer ook niet volledig Europees geproduceerd.
het is dan vaak de smaakstof die in Europa wordt gemaakt, maar de basis VG, PG en nicotine komen vaak alsnog uit andere landen.
uit een beetje eigen research blijkt dat de meeste basis ingrediënten in de Filipijnen wordt gemaakt.

maar goed, dampen is ook nog steeds niet goed voor je he, het is alleen 1000x beter als normaal roken. echter blijft nicotine een schadelijke stof. en zijn er geen lange termijn onderzoeken naar dampen.
logisch ook, gezien het pas een jaar of 7 op de markt is en de hype nu pas echt komt.

[..]

je kan ook alles lost bestellen he, dus gewoon je eigen kit samenstellen zeg maar.

hiervoor kan je het beste bij ebnferro.nl zijn.

ps: waarom in hemelsnaam een nieuw topic na 5 pagina's? zijn de Fok! servers zo slecht :?
Legacy. 301 posts is het max.

Maar gelukkig is het topicchainsysteem wel goed. Als je in een reeks hebt gepost komen nieuwe delen wel in je AT.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133670165
Iemand hier die brandy-nut-bridge wilt ruilen? 28ml over / 18mg, vind indo tea heerlijk van easyvapes, maar brandy nut bridge is niet mijn ding terwijl vele anderen hem weer heerlijk vinden.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_133689282
'E-sigaret in de ban'
quote:
Volgens een voorstel van de Europese Commissie, welke door de website Nicotine and Science Policy is onderschept, wordt er gewerkt aan nieuwe regels omtrent de E-sigaret. Door de regels zou een groot deel van de modellen E-sigaretten verboden worden.

Ondanks dat het Europees Parlement in oktober nog tegen de nieuwe regels heeft gestemd, is er afgelopen week toch een nieuw voorstel van de Europese Commissie opgedoken. Het voorstel zou onder meer de nicotine in E-sigaretten limiteren tot 10 milligram, hervulbare modellen verbieden en mag er geen reclame meer worden gemaakt.

Met dit nieuwe voorstel heeft de Europese Commissie de onderzoeken rond de E-sigaret, waaruit is gebleken dat de E-sigaret ruim 99 procent minder schadelijk is voor de gezondheid dan tabak, aan de kant geschoven. Daarnaast zijn er geen experts geraadpleegd voor dit nieuwe voorstel.

De Europese Commissie heeft nog geen reactie gegeven op het voorstel. Als het voorstel de normale procedure zal volgen, dan zou het nog een aantal maanden kunnen duren voordat de nieuwe regels van kracht worden.
Ja.. ga het daadwerkelijk roken anders gewoon weer even stimuleren..
  woensdag 27 november 2013 @ 21:25:57 #16
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_133690137
In Europa in de ban en hier Spanje(ook eu) deze week een nieuwe wet dat de sigaren boeren nu ook E-sigs en alle toebehoren mogen verkopen 8)7 :? 8)7
Eu wet is een voorstel dus nog ff afwachten .
pi_133696589
Op welke grond moeten ze het verbieden dan?
Er zitten geen verboden stoffen in. Het is in feite net zo schadelijk als nicotinekauwgum/pleisters. Er zijn mensen die hartkloppingen krijgen door alleen nicotinepleisters en die verbieden ze toch ook niet?
pi_133701518
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:32 schreef quirina het volgende:
Op welke grond moeten ze het verbieden dan?
Er zitten geen verboden stoffen in. Het is in feite net zo schadelijk als nicotinekauwgum/pleisters. Er zijn mensen die hartkloppingen krijgen door alleen nicotinepleisters en die verbieden ze toch ook niet?
quote:
Elektronische sigaretten zijn zeer schadelijk en verslavend. Gebruikers hebben vaak last van mond- en keelirritatie, duizeligheid en misselijkheid en de uitgeademde lucht bevat veel schadelijke stoffen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), schrijft het AD vandaag.

Wie de e-sigaret denkt te gebruiken als onschuldig alternatief voor een gewone sigaret, komt volgens het RIVM bedrogen uit. Het instituut gaat nog verder onderzoeken hoe schadelijk de damp van e-sigaretten met nicotine is en adviseert ze niet in de buurt van kinderen te gebruiken tot er meer duidelijkheid is.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA), die om het onderzoek had gevraagd, zegt de waarschuwingen serieus te nemen en gaat maatregelen treffen. Hij denkt aan stappen op het gebied van reclame, kwaliteit en etikettering.

Of deze waarschuwing ook geldt voor e-sigaretten zónder nicotine is onduidelijk
van de fp , was net trouwens ook al op het nieuws

daar gaan weer
Ik heb trouwens nooit last van keelirritatie, duizeligheid of misselijkheid
maar goed kan ik straks weer naar de supermarkt voor gezonde sigaretten :+

[ Bericht 3% gewijzigd door michiel_merk op 28-11-2013 07:53:42 ]
pi_133701593
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 07:44 schreef michiel_merk het volgende:

[..]


[..]

van de fp , was net trouwens ook al op het nieuws

daar gaan weer
Ik heb trouwens nooit last van keelirritatie, duizeligheid of misselijkheid
maar goed kan ik straks weer naar de supermarkt voor gezonde sigaretten :+
Dit. Dan zit je gewoon te veel aan dat ding te lurken. En waarschijnlijk met een te hoog aantal mg nicotine.
pi_133701780
Sja, en waar is het onderzoek dan.

[ Bericht 80% gewijzigd door Soldier2000 op 28-11-2013 08:24:14 ]
BlaBlaBla
  donderdag 28 november 2013 @ 08:28:46 #21
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133701891
Ik ben niet zon regeltjesfreak, maar het zou wel goed zijn als er enige vorm van kwaliteitscontrole ed komt. Men rookt maar raak en er is 0 controle op hetgeen je binnen krijgt. Als je bij louche webshops goedkope meuk besteld weet je dus niet wat je mogelijk binnen kan krijgen.

En het is allicht gezonder dan reguliere sigaretten en het wordt vooralsnog vooral gebruikt door verstokte rokers die willen stoppen met analoog roken volgens mij. Dus verbieden zou erg dom zijn
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133703009
Ik maak mij echt geen illusies dat een electronische sigaret ineens goed voor je zou zijn. Ik was al verbaasd dat iedereen dat ding overal kan kopen en in principe overal mag gebruiken, dat vind ik zelf heel merkwaardig.

Voor mij werkt het overigens wel als stophulp. Sinds ik over ben op de electronische sigaret heb ik in 4 weken slechts 1 cartridge leeggerookt en maar 5 normale sigaretten gerookt, allemaal in de kroeg als het al iets later is. Ik heb minder aandrang tot roken, ook niet van de electronische sigaret. Na één hijsje vind ik het wel weer genoeg.
pi_133705067
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 09:47 schreef Mystikvm het volgende:
Voor mij werkt het overigens wel als stophulp. Sinds ik over ben op de electronische sigaret heb ik in 4 weken slechts 1 cartridge leeggerookt en maar 5 normale sigaretten gerookt, allemaal in de kroeg als het al iets later is. Ik heb minder aandrang tot roken, ook niet van de electronische sigaret. Na één hijsje vind ik het wel weer genoeg.
Aandrang? _O-
pi_133707672
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 11:27 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Aandrang? _O-
"Zin" klinkt niet per definitie beter, als je het zo bekijkt :')
pi_133709529
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:47 schreef Syd het volgende:
Tot we over 10jaar achter komen dat dit toch slechter bleek dan de normale sigaret.

Ik lees nog weinig over de eventuele gevolgen van dat vloeibaar siroop spul die op 1 of andere manier verbrandt wordt en dan de rook die eraf komt gaat inademen, iets wat verbrandt en rook uitstoot is meestal niet echt gezond om in te ademen.
Zo;n gevoel had ik al, uiteraard nog niks bekend of echt zo is maar de twijfel die ik had wordt nu bevestigd, ik blijf bij mijn pakjes shag :P
pi_133709762
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 14:09 schreef Syd het volgende:

[..]

Zo;n gevoel had ik al, uiteraard nog niks bekend of echt zo is maar de twijfel die ik had wordt nu bevestigd, ik blijf bij mijn pakjes shag :P
In eerste instantie lijkt het een prima literatuurstudie te zijn, maar als je dan de bronnen gaat checken merk je toch wel dat RIVM veel punten verkeerd heeft geïnterpreteerd. De RVIM studie lijkt opgesteld te zijn met als hoofddoel om aan te tonen dat een e-sigaret slecht is, dan om op een kritische manier alle feiten op een rijtje te zetten.

Check deze studie maar eens, oa. een bron van RIVM:

http://www.dkfz.de/en/pre(...)-E-Cigarettes-EN.pdf

Ik hoop dat Martin van Rijn regels gaat opstellen die de kwaliteit van de e-liquids kunnen waarborgen. Maar ik verwacht dat hij eerder producten gaat verbieden.
BlaBlaBla
pi_133711534
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 14:19 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

In eerste instantie lijkt het een prima literatuurstudie te zijn, maar als je dan de bronnen gaat checken merk je toch wel dat RIVM veel punten verkeerd heeft geïnterpreteerd. De RVIM studie lijkt opgesteld te zijn met als hoofddoel om aan te tonen dat een e-sigaret slecht is, dan om op een kritische manier alle feiten op een rijtje te zetten.

Check deze studie maar eens, oa. een bron van RIVM:

http://www.dkfz.de/en/pre(...)-E-Cigarettes-EN.pdf

Ik hoop dat Martin van Rijn regels gaat opstellen die de kwaliteit van de e-liquids kunnen waarborgen. Maar ik verwacht dat hij eerder producten gaat verbieden.
Ik vind dat toch een keurige studie.
pi_133719018
Ik hoorde net op t nieuws dat er ook mensen zijn die er vergiftigd door waren.
Dat heb ik nog niet eerder gehoord?
Zijn daar bronnen over?
  donderdag 28 november 2013 @ 20:20:35 #29
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_133720432
Vorige week vrijdag besloten dat ik hier ook mee wil beginnen, krijgen we deze heisa weer.
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
pi_133720567
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2013 19:46 schreef quirina het volgende:
Ik hoorde net op t nieuws dat er ook mensen zijn die er vergiftigd door waren.
Dat heb ik nog niet eerder gehoord?
Zijn daar bronnen over?
Klopt, maar je moet ook geen flesje e-liquid gaan leegdrinken, nicotine is in die hoeveelheden erg gevaarlijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Soldier2000 op 28-11-2013 20:29:38 ]
BlaBlaBla
pi_133723553
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 20:23 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

nicotine is in die hoeveelheden erg gevaarlijk.
Gegarandeerd dodelijk zelfs, maar goed we gaan toch ook niet flessen bleek, spiritus, terpentine, wasbenzine, ammonia en thinner op zitten zuipen.

Overigens zit er in een pak shag ook genoeg nicotine om je om zeep te helpen, ik hoor daar niemand over. Nee, het is mij duidelijk, pharma en overheden zijn de laatste tijd een oorlog begonnen vanwege de inkomsten die ze letterlijk zien verdampen.

Minister Schippers heeft vorig jaar al een poging gedaan om deze markt naar de pharma te schuiven dat is echter niet gelukt. Dus nu deze stap maar, het bewerken van de publiek opinie.

[ Bericht 9% gewijzigd door eP2e op 28-11-2013 21:31:27 ]
pi_133726632
Als een peuter een nicotinekauwgum in zijn mondje steekt is het ook dodelijk.
Maar nicotinekauwgum is wel legaal.
En wat te denken van die nieuwe Nicorette spray.. Is spray met nicotine inhaleren dan ook niet gevaarlijk? Zit daar ook voldoende beveiliging op?
Is wonen langs de A10 gezond?
pi_133728053
Goed heb voor mijn smokestik een clearomizer en een atomizer aangeschaft B-) nu word het bijvullen ook een stuk makkelijker :Y)
cartomizers elke keer bijvullen werd een beetje vermoeiend ;)
pi_133748138
Heb helemaal in het begin toen de supersmoker er net was, zo een ding gekocht, paar maanden later weggedonderd omdat je een chemische smaak in je bek ervan kreeg, en gewoon roken gewoon veel beter is

Nou vraag ik me af, is de smaak inmiddels verbeterd enz
  † In Memoriam † vrijdag 29 november 2013 @ 18:41:49 #35
7074 moussy
kuttekop
pi_133749388
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 17:51 schreef arjan1112 het volgende:
Heb helemaal in het begin toen de supersmoker er net was, zo een ding gekocht, paar maanden later weggedonderd omdat je een chemische smaak in je bek ervan kreeg, en gewoon roken gewoon veel beter is

Nou vraag ik me af, is de smaak inmiddels verbeterd enz
Ja. Die supersmoker was echt te smerig :r
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133749469
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 18:41 schreef moussy het volgende:

[..]

Ja. Die supersmoker was echt te smerig :r
ok morgen maar eens zo een doosje kopen bij het tankstation, ze staan al maanden op de toonbank
  † In Memoriam † vrijdag 29 november 2013 @ 18:48:09 #37
7074 moussy
kuttekop
pi_133749558
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 18:44 schreef arjan1112 het volgende:

[..]

ok morgen maar eens zo een doosje kopen bij het tankstation, ze staan al maanden op de toonbank
Van die wegwerpdingen? Vind ik ook vies :@

Ik mis www.zwoofs.nl wel in de OP fijne liquids en ook leuk, je kan er 5 ml flesjes kopen om smaakjes te proberen :)
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133750606
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 18:48 schreef moussy het volgende:

[..]

Van die wegwerpdingen? Vind ik ook vies :@

Ik mis www.zwoofs.nl wel in de OP fijne liquids en ook leuk, je kan er 5 ml flesjes kopen om smaakjes te proberen :)
Waarom? Binnenkort is t toch verboden.
  vrijdag 29 november 2013 @ 19:48:29 #39
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133751756
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 19:20 schreef quirina het volgende:

[..]

Waarom? Binnenkort is t toch verboden.
:')
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133751884
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 19:20 schreef quirina het volgende:

[..]

Waarom? Binnenkort is t toch verboden.
Nou ja dan bestellen we die dingen toch in de VS of China ? :+ maar goed zover zal dat niet komen En grondig onderzoek in o.a de VS hebben aangetoond dat dat ding vele malen minder schadelijk zijn dan normaal roken en als er 1 land is die hier in streng is , is dat de VS wel .
krijg daar beetje het Wij van WC eend adviseren Wc eend gevoel van, met dat onderzoekje

Vanavond trouwens een discussie over dampen bij Pauw&Witteman.Met de directeur van het Longfonds (Michael Rutgers)En met iemand die e-sigaretten verkoopt, dus dat ga ik maar even volgen

edit Wouke van Scherrenburg. schuift ook aan als damper :P

[ Bericht 8% gewijzigd door michiel_merk op 29-11-2013 19:57:00 ]
pi_133752113
P&W begint om 23.10. Normaal kijk ik er nooit naar maar nu wil ik het toch wel even zien!
  † In Memoriam † vrijdag 29 november 2013 @ 23:20:57 #42
7074 moussy
kuttekop
pi_133761464
Ik vrees dat het een hoop bla bla is en dan 2 minuutjes dampen :')
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133762268
Hij heeft wel gelijk dat het een opstapje naar echt roken kan zijn voor kinderen.
Je wil niet dat kinderen gaan roken.
Chocoladesigaretten zijn ook al verboden dus daar heeft hij een punt.
pi_133763014
En dat was ook t enige punt.. Waardeloze discussie.
Ik had verwacht te horen wat er allemaal voor slechte stoffen in een e-cig zitten.
ja nicotine is slecht maar dat zit ook in sprays inhalers kauwgom en pleisters.
Ik denk dat er gewoon een verbod gaat komen op esigaretten die je zelf vult met spul en dat je binnenkort voor 16 euro Nicorette esigaretten kan kopen op recept bij de apotheek.
  zaterdag 30 november 2013 @ 00:03:52 #45
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133763352
Wat een mongool die vent :')

Nicotine is slecht. Ja cafeïne ook.

Maar geen kind gaat roken door esigaretten. Regulering mbt leeftijd voor esigs lijkt me ook goed (18+). Maar dan nog is het onzin. Ik vraag me af of er überhaupt niet-rokers zijn die gaan dampen.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zaterdag 30 november 2013 @ 00:06:33 #46
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_133763463
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 23:55 schreef quirina het volgende:
En dat was ook t enige punt.. Waardeloze discussie.
Ik had verwacht te horen wat er allemaal voor slechte stoffen in een e-cig zitten.
ja nicotine is slecht maar dat zit ook in sprays inhalers kauwgom en pleisters.
Ik denk dat er gewoon een verbod gaat komen op esigaretten die je zelf vult met spul en dat je binnenkort voor 16 euro Nicorette esigaretten kan kopen op recept bij de apotheek.
Ik denk(en hoop) dat er helemaal geen verbod gaat komen ;) of er komen na een jaartje of 10 resultaten dat het toch echt slecht voor je is.
Voorlopig wijzen alle onderzoeken uit dat het niet schadelijk is.
En wat die vrouw zei klopt voor mij helemaal ,in de morgen geen hoestbuien meer ,en traplopen gaat mij ook weer aardig af .
Volgende maand heb ik weer een medische keuring ,de laatste keer zei die arts na het blazen (om je longinhoud te meten) dat ik echt moest stoppen ,ik merk nu zelf al dat dat mij beter af zal gaan :)
  zaterdag 30 november 2013 @ 00:09:25 #47
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133763566
Er is ook weinig dat schadelijk kan zijn. Pg en vg is niets. Nicotine is inderdaad niet goed voor je, maar dat is caffeine ook niet. Natuurlijk kan je beter helemaal niets roken, maar het nettoresultaat van eroken gereguleerd toestaan (leeftijd en controle op ingredienten) zal gigantisch positief zijn. Als ik zie hoe snel het aantal esmokers op fok (en op tweakers) toeneemt...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133763718
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 00:03 schreef Catch22- het volgende:
Wat een mongool die vent :')

Nicotine is slecht. Ja cafeïne ook.

Maar geen kind gaat roken door esigaretten. Regulering mbt leeftijd voor esigs lijkt me ook goed (18+). Maar dan nog is het onzin. Ik vraag me af of er überhaupt niet-rokers zijn die gaan dampen.
Er zullen geheid niet-rokers zijn die alleen voor de smaakjes gaan.
Ik ken niet-rokers die ook aan de shisha pen fruitsmaakjes lurken en bij t loungecafe aan de waterpijp met appeltjestabak hangen.
Ik ben ook meer van de smaakjes en hoef de nicotinesmaak niet.
  zaterdag 30 november 2013 @ 00:15:24 #49
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133763821
Zit er nicotine in die shishapennen? Of in een waterpijp?

En dan nog; dat moeten mensen zelf weten. Ik ken niemand die dampt (laten we het niet over shishapennen of waterpijpen hebben) die niet rookte (mensen van dit topic, t topic op tweakers en irl)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zaterdag 30 november 2013 @ 00:18:58 #50
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_133763964
Ik ken wel een paar mensen die dampen en nooit gerookt hebben ,alleen ik damp zoals ik rookte(vrij veel) en die mensen dampen af en toe(voor de smaakjes)
pi_133763968
Ik geloof dat er twee versies zijn van shisha met en zonder nicotine.
Van waterpijp weet ik dat er wel tabak in gaat ja. Er zit volgens mij ook accijns op.
pi_133768356
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 23:40 schreef quirina het volgende:
Hij heeft wel gelijk dat het een opstapje naar echt roken kan zijn voor kinderen.

Serieus? Na een aantal weken geleden overgestapt te zijn op dampen om op termijn er helemaal mee te gaan kappen heb ik vorige week een shaggie opgestoken puur om te kijken hoe dat zou smaken/zijn na een aantal weken. Dat was extreem goor en ik zat me te verbazen waarom ik dat al die jaren zo lekker vond. Ik heb hem geeneens op kunnen roken omdat ik kotsmisselijk werd en al aan een spurt naar de wc zat te denken. Ik ben overigens niet de enige damper die na een tijdje de normale sigaret niet meer te pruimen vindt. Alleen diegenen die naast het dampen deels zijn blijven roken.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat jongeren die nooit hebben gerookt en begonnen zijn met dampen dat ze een normale peuk wel zo lekker gaan vinden. Dampen een opstap naar roken is naar mijn inzien niet bepaald logisch.
pi_133768542
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 23:40 schreef quirina het volgende:
Hij heeft wel gelijk dat het een opstapje naar echt roken kan zijn voor kinderen.
Je wil niet dat kinderen gaan roken.
Chocoladesigaretten zijn ook al verboden dus daar heeft hij een punt.
Theoretisch zou het kunnen zijn dat kinderen eerst gaan dampen, en daarna de echte sigaret gaan nemen. Maar de praktijk heeft nu al uitgewezen dat mensen die dampen niet meer terug willen gaan naar roken, daarnaast is roken ook ontzettend saai tegenover dampen. Dampen heeft veel meer flexibiliteit in smaken, sterkten, gadgets. Dat maakt de kans wel zo freaking klein dat een kid besluit om de dure sigaretten te gaan kopen, omdat hij verslaafd is geraakt aan dampen.
Maar net als sigaretten, zou dampen gewoon verboden moeten voor kinderen tot 18 jaar, dan voorkom je dit hele probleem.
BlaBlaBla
pi_133768935
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 08:08 schreef eP2e het volgende:

[..]

Serieus? Na een aantal weken geleden overgestapt te zijn op dampen om op termijn er helemaal mee te gaan kappen heb ik vorige week een shaggie opgestoken puur om te kijken hoe dat zou smaken/zijn na een aantal weken. Dat was extreem goor en ik zat me te verbazen waarom ik dat al die jaren zo lekker vond. Ik heb hem geeneens op kunnen roken omdat ik kotsmisselijk werd en al aan een spurt naar de wc zat te denken. Ik ben overigens niet de enige damper die na een tijdje de normale sigaret niet meer te pruimen vindt. Alleen diegenen die naast het dampen deels zijn blijven roken.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat jongeren die nooit hebben gerookt en begonnen zijn met dampen dat ze een normale peuk wel zo lekker gaan vinden. Dampen een opstap naar roken is naar mijn inzien niet bepaald logisch.
Het is niet zo dat kinderen gaan roken omdat het lekker is. Ze doen het omdat het stoer is. Daarna pas worden ze verstokte rokers die best over willen stappen naar een minder schadelijk alternatief.
pi_133769015
Kinderen/jongeren jutten elkaar wel op.
Jongeren zijn gevoelig voor dure dingen omdat ze er dan bij horen. Als 1 met een shishapennetje staat en zijn vrienden staan marlboros te roken en zeggen dat diegene een paupertje is om dat ie geen marlboro's kan betalen zijn ze zo om en staan ze de volgende keer ook met een peuk in hun waffel.
Net zoals alcohol drinken stoerder/interessanter staat dan een colaatje/sapje drinken in de kroeg.
En alles wat niet mag en een volwassene wel is extra aantrekkelijk voor een puber.
Die willen ermee experimenteren. Al is het maar om bij een groep te horen. Al is het maar om volwassener te lijken of om zich af te zetten tegen in hun ogen belerende volwassenen.
Zo werkt het gewoon.
pi_133769070
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2013 10:03 schreef quirina het volgende:
Kinderen/jongeren jutten elkaar wel op.
Jongeren zijn gevoelig voor dure dingen omdat ze er dan bij horen. Als 1 met een shishapennetje staat en zijn vrienden staan marlboros te roken en zeggen dat diegene een paupertje is om dat ie geen marlboro's kan betalen zijn ze zo om en staan ze de volgende keer ook met een peuk in hun waffel.
Net zoals alcohol drinken stoerder/interessanter staat dan een colaatje/sapje drinken in de kroeg.
En alles wat niet mag en een volwassene wel is extra aantrekkelijk voor een puber.
Die willen ermee experimenteren. Al is het maar om bij een groep te horen. Al is het maar om volwassener te lijken of om zich af te zetten tegen in hun ogen belerende volwassenen.
Zo werkt het gewoon.
Dan moeten ze juist de leeftijd om sigaretten en drank te kopen verlagen naar 0 , want als het mag dan doen ze het niet
pi_133769090
Oh en vergeet niet de kinderen die met roken zijn opgevoed.
Pa en/of ma rokend achter de kinderwagen enzo.
kind word puber en jat wat sigaretten van pa en ma en gaat stiekem roken.
Helaas betrapt...
Zeggen pa en ma ga dan maar lekker shishapennen roken. Want dat kan geen kwaad...
Gevolg > hun kind gaat alsnog roken.
pi_133769128
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 10:10 schreef arjan1112 het volgende:

[..]

Dan moeten ze juist de leeftijd om sigaretten en drank te kopen verlagen naar 0 , want als het mag dan doen ze het niet
Niet waar want dan vinden kinderen het gewoon normaal en gaan ze het eerder doen.
pi_133769138
ik snap jou niet
  zaterdag 30 november 2013 @ 11:15:38 #60
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_133769834
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 08:08 schreef eP2e het volgende:

[..]

Serieus? Na een aantal weken geleden overgestapt te zijn op dampen om op termijn er helemaal mee te gaan kappen heb ik vorige week een shaggie opgestoken puur om te kijken hoe dat zou smaken/zijn na een aantal weken. Dat was extreem goor en ik zat me te verbazen waarom ik dat al die jaren zo lekker vond. Ik heb hem geeneens op kunnen roken omdat ik kotsmisselijk werd en al aan een spurt naar de wc zat te denken
Ik moet al bijna kotsen van de lucht van een gevulde asbak :r :r :r
pi_133769983
ik heb de snoke gekocht, nam gelijk een trekje maar proefde niks, moet je dus eerst opladen
whaha

ben benieuwd
pi_133770419
nou volgens mij doe ik iets verkeerd, er zit helemaal geen smaak aan, komt ook geen rook uit me mond, alsof je aan een plastic staafje zit te lurken
pi_133771086
toch zie ik op youtube dat er wel rook uit hoort te komen, waarschijnlijk moet ie toch eerst 6 uur opladen dan
  zaterdag 30 november 2013 @ 12:28:46 #64
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133771161
Edit je posts en lees de manual.

Bitte.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_133774802
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2013 10:03 schreef quirina het volgende:
Als 1 met een shishapennetje staat en zijn vrienden staan marlboros te roken en zeggen dat diegene een paupertje is om dat ie geen marlboro's kan betalen zijn ze zo om en staan ze de volgende keer ook met een peuk in hun waffel.

Voor de situatie die je nu omschrijft hebben ze echt niet eerst de e-sigaret nodig.
Het lijkt mij eerlijk gezegd dat die persoon juist niet overstapt, hij/zij zal misschien inderdaad op dat moment die peuk in zijn bek steken maar ook tegen dezelfde beleving als die van mij en vele andere ex-rokers (nu dampers) aanlopen namelijk 'dat is niet te pruimen'.

De smaakbeleving van een e-sigaret vergeleken met een echte peuk is als een dure Merc vergelijken met een 20 jaar oude roestige Fiat Panda.

Overigens als de e-sigaret verboden zou worden, zou die persoon die met zijn shishapennetje staat niet gewoon van de start al normaal roken? Ik denk van wel namelijk.
pi_133779825
Nou ik vind het maar niks, die e-sigaret veel te licht, ga van de week nog eens zo een vulling halen maar dan de allerzwaarste die ze hebben
  zaterdag 30 november 2013 @ 19:07:22 #67
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133779977
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 15:13 schreef eP2e het volgende:

[..]

Voor de situatie die je nu omschrijft hebben ze echt niet eerst de e-sigaret nodig.
Het lijkt mij eerlijk gezegd dat die persoon juist niet overstapt, hij/zij zal misschien inderdaad op dat moment die peuk in zijn bek steken maar ook tegen dezelfde beleving als die van mij en vele andere ex-rokers (nu dampers) aanlopen namelijk 'dat is niet te pruimen'.

De smaakbeleving van een e-sigaret vergeleken met een echte peuk is als een dure Merc vergelijken met een 20 jaar oude roestige Fiat Panda.

Overigens als de e-sigaret verboden zou worden, zou die persoon die met zijn shishapennetje staat niet gewoon van de start al normaal roken? Ik denk van wel namelijk.
het is meer een porsche vergelijken met een electrische fisker. Doet alles t zelfde, maar is toch anders.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † zaterdag 30 november 2013 @ 23:04:06 #68
7074 moussy
kuttekop
pi_133788356
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 19:02 schreef arjan1112 het volgende:
Nou ik vind het maar niks, die e-sigaret veel te licht, ga van de week nog eens zo een vulling halen maar dan de allerzwaarste die ze hebben
_O- jij wilde zo'n supersmokerachtigding ;)
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133788543
Koop dan een e-roll als ie een beetje op een gewone sigaret moet lijken.
Daar komt wel flink damp uit. En dat is ook niet zo'n lang mal ding als die supersmoker.
pi_133795870
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 23:04 schreef moussy het volgende:

[..]

_O- jij wilde zo'n supersmokerachtigding ;)
die supersmoker achtige dingen zijn tegenwoordig wel goed, alleen je moet er niet op bezuinigen en zo'n goedkoop ding halen ;) heb zelf de smokestik en ben er erg tevreden mee, heb op de smokestik gisteren een clearomizer gezet. maar de smaak is wel minder dus ik zet mn cartridges (filter) achtige ding er weer op en ga daar weer verder mee dampen :Y
  † In Memoriam † zondag 1 december 2013 @ 11:52:38 #71
7074 moussy
kuttekop
pi_133798168
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 09:11 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

die supersmoker achtige dingen zijn tegenwoordig wel goed, alleen je moet er niet op bezuinigen en zo'n goedkoop ding halen ;) heb zelf de smokestik en ben er erg tevreden mee, heb op de smokestik gisteren een clearomizer gezet. maar de smaak is wel minder dus ik zet mn cartridges (filter) achtige ding er weer op en ga daar weer verder mee dampen :Y
Eensch, goedkoop is echt duurkoop in het geval van dampen.

Koop je die cartridges, of vul je ze zelf bij?
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133798720
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 11:52 schreef moussy het volgende:

[..]

Eensch, goedkoop is echt duurkoop in het geval van dampen.

Koop je die cartridges, of vul je ze zelf bij?
Ik vul ze zelf bij , heb inmiddels ook ontdekt dat je lege cartridges kunt bestellen , voor 6 euro heb ik er 5 stuks en kan ze dan ongeveer 15 x gebruiken. De 'levenslange' garantie op de smokestik komt dan wel te vervallen
pi_133799757
Ikzelf ben 2 maanden geleden begonnen met vapen. In de eerste instantie had ik liquid van 18 en 11mg en het bleek dat beiden echt een beetje teveel van het goede waren. Vermindering van nicotine beviel me al stukken beter. Helaas was het minderen van de nicotine niet de oplossing voor mijn keelpijn. Sinds die dag ben ik me beginnen te verdiepen in liquids, en het bleek dat ik dus een lichte allergie had voor de PG vloeistoffen. Na het overschakelen naar pure VG zonder ook maar enige aroma werd ineens voor mij het punt bereikt dat dit ding dus echt mijn analoge sigaret kon vervangen. VG produceeert namelijk veel meer damp dan de PG vloeistoffen. Ondanks er geen aroma's inzitten vind ik het heel goed te dampen.

Al snel werd me duidelijk dat andere mensen dezelfde problemen hadden als ik en eigenlijk helemaal geen oplossing voor dat probleem vonden. Keelpijn, heesheid, hoofdpijn, duizeligheid en meer van dat spul hadden wel degelijk de overhand. Dit bleek dus net als bij mij een teveel aan nic (eerste probleem) en een teveel aan PG vloeistoffen. Dit was voor mij dan ook de doorslag om ook een handeltje in deze spullen te beginnen maar waarbij ik de gebruiker iets beter informeer dan het gros van de winkeltjes out there, waar het enige belangrijke is om de sale te maken.

Dus heb je last van bovenstaande symptomen dan raad ik jullie aan op VG vloeistoffen over te schakelen om zodoende de bijwerkingen van de PG vloeistoffen te elimineren. En eerlijk zeggen, zelfs zonder enige aromas of smaakjes toegevoegd is VG vloeistof heel goed te vapen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bieleke op 01-12-2013 19:18:07 ]
esmokersbyorder, als het even wat minder PG moet zijn.
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:25:23 #74
416058 escobar-010
Supremacy through insanity.
pi_133872196
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 08:57 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Theoretisch zou het kunnen zijn dat kinderen eerst gaan dampen, en daarna de echte sigaret gaan nemen. Maar de praktijk heeft nu al uitgewezen dat mensen die dampen niet meer terug willen gaan naar roken, daarnaast is roken ook ontzettend saai tegenover dampen. Dampen heeft veel meer flexibiliteit in smaken, sterkten, gadgets. Dat maakt de kans wel zo freaking klein dat een kid besluit om de dure sigaretten te gaan kopen, omdat hij verslaafd is geraakt aan dampen.
Maar net als sigaretten, zou dampen gewoon verboden moeten voor kinderen tot 18 jaar, dan voorkom je dit hele probleem.
Ook niet onbelangrijk is dat als je nooit hebt gerookt, en alleen gedampt, dan smaakt een normale sigaret gewoonweg smerig. Daarom vind ik het "beginnende rokers" eerder zou weerhouden van het echte roken. Zo kan je het dan ook weer bekijken. Vooral als ze zonder nicotine zouden roken, dan is een echte sigaret heel erg zwaar op de keel.
Our modern society is engaged in polishing and decorating the cage in which man is kept imprisoned.
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:29:32 #75
416058 escobar-010
Supremacy through insanity.
pi_133872304
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 00:15 schreef Catch22- het volgende:
Zit er nicotine in die shishapennen? Of in een waterpijp?

En dan nog; dat moeten mensen zelf weten. Ik ken niemand die dampt (laten we het niet over shishapennen of waterpijpen hebben) die niet rookte (mensen van dit topic, t topic op tweakers en irl)
De term shishapen word meestal gebruikt bij disposable e-sigaretten zonder nicotine met alleen een fruitsmaak. De term E-sigaret word meestal gebruikt bij disposables met nicotine die dan een echte sigaret zou nabootsen met/zonder fruitsmaak.

Maar in fruit/shisha-tabak van de waterpijp zit wel degelijk nicotine.
Our modern society is engaged in polishing and decorating the cage in which man is kept imprisoned.
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:38:51 #76
416058 escobar-010
Supremacy through insanity.
pi_133872516
Mensen het E-roken ligt alweer onder vuur. Ze verliezen teveel accijnzen.

Help het E-roken te beschermen tegen absurde en overmatige regulatie door de petities te tekenen!De 3 meest recente petities zitten bij de onderstaande link:


http://www.justsmokegreen.nl/bescherm-e-roken-teken-petities/
Our modern society is engaged in polishing and decorating the cage in which man is kept imprisoned.
pi_133885768
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 12:38 schreef escobar-010 het volgende:
Mensen het E-roken ligt alweer onder vuur. Ze verliezen teveel accijnzen.

Help het E-roken te beschermen tegen absurde en overmatige regulatie door de petities te tekenen!De 3 meest recente petities zitten bij de onderstaande link:


http://www.justsmokegreen.nl/bescherm-e-roken-teken-petities/
Beetje te laat he?
pi_133907408
Ik heb nu een Tabak liquid van Dekang van 18mg. Vind de nasmaak niet echt top, heeft iemand een goede suggestie voor een andere liquid die wat zachter smaakt (wel tabak, geen rare cappucino ofzo).
En ik moet misschien sowieso de medium nicotine maar proberen, misschien ligt het daar aan.
  woensdag 4 december 2013 @ 14:01:51 #79
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133907456
Je hebt altijd een zoete nasmaak, komt door de VG.

Ik vond Red JP wel te doen, dat is een tabakssmaak.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † woensdag 4 december 2013 @ 14:08:25 #80
7074 moussy
kuttekop
pi_133907684
Ik heb shag van zwoofs geproefd en schrok zelfs van de "smerige shag" smaak die er aan zit _O- het zoete nasmaakje vind ik zelf wel meevallen er van
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_133908691
quote:
Mee eens.
Overigens ik zie nog niets in de media over t overleg dat ze gisteren hadden.
pi_133990280
Vandaag mijn pakketje binnen gekregen:

Joyetech Ego-C Twist 650mA
Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)

Met een 6mg nictotine appel smaakje erbij, en howly moly, dit dampt ff helemaal anders dan een wegwerp sigaret :+.
BlaBlaBla
  vrijdag 6 december 2013 @ 18:43:13 #84
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_133990307
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 18:42 schreef Soldier2000 het volgende:
Vandaag mijn pakketje binnen gekregen:

Joyetech Ego-C Twist 650mA
Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)

Met een 6mg nictotine appel smaakje erbij, en howly moly, dit dampt ff helemaal anders dan een wegwerp sigaret :+.
:)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  Moderator vrijdag 6 december 2013 @ 20:03:13 #85
236264 crew  capricia
pi_133993648
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 18:42 schreef Soldier2000 het volgende:
Vandaag mijn pakketje binnen gekregen:

Joyetech Ego-C Twist 650mA
Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)

Met een 6mg nictotine appel smaakje erbij, en howly moly, dit dampt ff helemaal anders dan een wegwerp sigaret :+.
^O^
Goed zo!
Definitely not CIA
pi_134001606
Te koop wegens het toch niet gebruiken.

Zilveren e-roll(2x) compleet in doosje, met 1 extra atomizer, en 1 nieuw tankje sealed, 4 flesjes juice erbij.

VP 50 euro


[ Bericht 20% gewijzigd door debengel24 op 07-12-2013 12:29:47 ]
We're the ones your mum warned you about
pi_134112590
Iemand nog een hele goede tabak/shag smaak?
  dinsdag 10 december 2013 @ 16:15:11 #88
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134119195
Heb voor 135 euro liquids gekocht bij inawera
1 liter 50/50(18 nic) en 1 liter pg(12nic) en heel wat smaakstoffen en wat mix flesjes en 10 ml flesjes..
die 2 liters heb ik vermengt dus ik kom uit op 75/25 met 15 nicotine .
Is echt simpel om zo je eigen liquids te maken ,per 10 ml ongeveer 6 a 8 druppels smaakstof er in ,en roken maar.
De eerste die ik gemaakt heb is chocolade cream en de smaak is perfect..,beter zelfs *O* *O*
Hier voor betaalde ik voor 30 ml zo´n 7,50 nu ben ik echt veeeel goedkoper uit :)
Vrienden willen ook mijn homemade liquids kopen dus die euro´s heb ik zo terug verdient . :D :D
pi_134121848
volgens mij is dit ook schadelijk, en voor de ECHTE rokers zal dit nooit de echt sigaret doen vergeten lijkt mij
  dinsdag 10 december 2013 @ 18:12:10 #90
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134122956
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 17:34 schreef DenisevHoof het volgende:
volgens mij is dit ook schadelijk, en voor de ECHTE rokers zal dit nooit de echt sigaret doen vergeten lijkt mij
je onderbouwing overtuigt me echt.

Zucht.

Het is ongezond en schadelijk. Dat klopt. Alleen ongeveer 1000x minder dan een peuk.

En er zijn genoeg echte rokers overgestapt. Dus get educated.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134123025
die nep sigaret is gewoon zwaar kut, een echt sjekkie is 15 keer zo sterk
  dinsdag 10 december 2013 @ 18:15:05 #92
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134123037
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 18:14 schreef arjan1112 het volgende:
die nep sigaret is gewoon zwaar kut, een echt sjekkie is 15 keer zo sterk
nou mooi. Doei.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:13:46 #93
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134129951
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 17:34 schreef DenisevHoof het volgende:
en voor de ECHTE rokers zal dit nooit de echt sigaret doen vergeten lijkt mij
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 18:14 schreef arjan1112 het volgende:
die nep sigaret is gewoon zwaar kut, een echt sjekkie is 15 keer zo sterk
15 jaar "ECHT" gerookt (zware van nelle) ,ik zou zeggen in plaats van zwaar kut ,probeer het en het is gewoon Top .
Ik moet er niet meer aan denken om gewoon te roken
En wat bedoel je met 15X zo sterk :? :? :? :?
pi_134130033
ik heb de snoke . 5 jaar geleden had ik de supersmoker, en die was chemisch, ok dat heb die snoke niet, maar het is gewoon veel minder sterk als een echte peuk

en echte sigaretten zijn gewoon veel beter
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:24:43 #95
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134130569
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:15 schreef arjan1112 het volgende:
ik heb de snoke . 5 jaar geleden had ik de supersmoker, en die was chemisch, ok dat heb die snoke niet, maar het is gewoon veel minder sterk als een echte peuk

en echte sigaretten zijn gewoon veel beter
Ben ik helemaal niet met je eens.
En je kunt het zo sterk maken als je wil(kwa nicotine) ,gewoon een beetje testen en mixen met liquids.
Zo kun je ook als je dat wil een sterkere troth hit krijgen ..
Ik heb een Vamo v2 met een protank dan kun je ook nog met meer voltage/watts roken ,komt ook harder/sterker in je longen..
En echte sigaretten zijn gewoon veel beter ... voor wat je longen???
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:27:15 #96
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134130721
Hij heeft geen fatsoenlijke gear en dan is het idd kut. Ik heb nu 18mg in mijn vivi nova en dat is sterk zat.

En dan kan je nog hoger krijgen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134130835
Nou dan moet ik maar een keer, naar een speciale winkel met die shit gaan ofzo
pi_134130881
Dit ding komt van het tankstation

En er zijn haast geen sigaren zaken meer

mja.

de meeste zijn weg of van die halve cadeau shops ofzo

best kut
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:33:09 #99
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134131076
http://www.zwoofs.nl/startsets/justfog-maxi-premium-900mah/

Bestel eens zon set.

http://www.zwoofs.nl/liquids/fruit-smaak/zwoofs-appel-liquid/

Die liquid met 20mg nicotine. Daar krijg je je fix echt wel van.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134131098
Zeikerd kijk in de openingspost voor webshops.
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:35:45 #101
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134131217
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:33 schreef quirina het volgende:
Zeikerd kijk in de openingspost voor webshops.
ik doe nog een, wellicht naïeve, poging om hem te helpen.

Ik had ook mijn twijfels. Ik moest even wennen, maar heb nu al acht dagen geen sigaret aangeraakt.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:35:48 #102
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134131222
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:29 schreef arjan1112 het volgende:
Nou dan moet ik maar een keer, naar een speciale winkel met die shit gaan ofzo
Ik zou zeggen probeer het ,ik weet niet wat ze bij de pomp in NL verkopen .
Of je besteld er eentje in china ,daar heb ik die van mij ook vandaan ,is een stuk goedkoper en werkt perfect KLIK
pi_134131511
http://www.fasttech.com/category/1411/electronic-cigarettes

ja hier snap ik echt geen fluit van hé
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:41:57 #104
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134131550
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:41 schreef arjan1112 het volgende:
http://www.fasttech.com/category/1411/electronic-cigarettes

ja hier snap ik echt geen fluit van hé
bestel t gewoon bij zwoofs. Heb je alles in een pakket.

Reken er op dat 10ml ongeveer zes pakjes sigaretten is
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:55:30 #105
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134132268
Ff gekeken bij zwoof maar is vrij prijzig ,voordeel is wel dat je het in een paar dagen in huis hebt.
Als je daar wat besteld zou ik wel voor een Ego-C Twist gaan met deze of deze clearomizer/atomizer,dan kan je het voltage ook wat hoger zetten.
  dinsdag 10 december 2013 @ 21:58:01 #106
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134132392
Sja als je chinese sites niet snapt...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134132598
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:35 schreef Catch22- het volgende:

[..]


Ik had ook mijn twijfels. Ik moest even wennen, maar heb nu al acht dagen geen sigaret aangeraakt.
ik zit nog in de fase waar ik ook nog normale tabak rook (5 a 6 per dag) ik denk dat ik mn shag maar eens thuis moet laten als ik naar werk ga
  dinsdag 10 december 2013 @ 22:02:48 #108
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134132623
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:58 schreef Catch22- het volgende:
Sja als je chinese sites niet snapt...
Ze hebben daar bij fasttech ook wel een extreem groot assortiment e-sigaretten :)
  † In Memoriam † dinsdag 10 december 2013 @ 22:09:39 #109
7074 moussy
kuttekop
pi_134132942
fasttech schijnt echt slecht aangeschreven te staan, schijnt he, ik heb er geen ervaring mee.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  dinsdag 10 december 2013 @ 22:09:43 #110
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134132946
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:02 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

ik zit nog in de fase waar ik ook nog normale tabak rook (5 a 6 per dag) ik denk dat ik mn shag maar eens thuis moet laten als ik naar werk ga
je moet je er gewoon overheen zetten. Geen nieuw pak shag kopen en gaan.

Zo heb ik het iig gedaan
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 22:23:11 #111
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134133623
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:09 schreef moussy het volgende:
fasttech schijnt echt slecht aangeschreven te staan, schijnt he, ik heb er geen ervaring mee.
Ik heb er geen slechte ervaringen mee :D ,alleen tis altijd ff een paar weekjes wachten voordat je je bestelling ontvangt
Al kan ik wel begrijpen dat de webshops in NL of hier in Spanje niet blij met ze zijn ,omdat het veeel goedkoper is voor dezelfde producten .
  † In Memoriam † dinsdag 10 december 2013 @ 22:32:46 #112
7074 moussy
kuttekop
pi_134134049
Ik wil deze!! O+



voor de heb O+
Je zou er haast een boek over schrijven!
  dinsdag 10 december 2013 @ 22:32:50 #113
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134134052
Wel bizar goedkoop. 7 euro voor een twist
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 22:33:17 #114
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134134071
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:32 schreef moussy het volgende:
Ik wil deze!! O+

[ afbeelding ]

voor de heb O+
ze zien er uit of je ze in kan brengen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † dinsdag 10 december 2013 @ 22:34:07 #115
7074 moussy
kuttekop
pi_134134121
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:33 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ze zien er uit of je ze in kan brengen
ja nu is ie niet leuk meer :6
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134135496
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:33 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ze zien er uit of je ze in kan brengen
Ehm.. Ja eigenlijk wel.
Het lijken wel buttplugs o.i.d.
  dinsdag 10 december 2013 @ 23:14:47 #117
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134135979
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 22:34 schreef moussy het volgende:

[..]

ja nu is ie niet leuk meer :6
sorry schat
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 10 december 2013 @ 23:39:24 #118
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134136974
http://www.fasttech.com/p(...)age-e-cigarettes-set

Ik ga die bestellen denk ik. Voor de leuk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134141450
Haha, gisteren toevallig ook voor de leuk besteld, heb alleen ego varianten, maar dit sprak me qua budget ook wel aan! Daarbij nog wat tabaksmaken geprobeerd in de jacht op de juiste smaak

http://www.smokesmarter.nl/elektronische-sigaretten/ismoka/ismoka-ikit/ismoka-ikit.html
  woensdag 11 december 2013 @ 10:50:06 #120
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134143151
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 23:39 schreef Catch22- het volgende:
http://www.fasttech.com/p(...)age-e-cigarettes-set

Ik ga die bestellen denk ik. Voor de leuk
goede keus ik gebruik nu al een maandje of 6 deze en nooit problemen mee :)
Extra batterij erbij en gaan .
Ik geloof wel dat de batterij lader die ik heb beter is .
  woensdag 11 december 2013 @ 11:51:20 #121
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134144734
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 10:50 schreef SanAnt het volgende:

[..]

goede keus ik gebruik nu al een maandje of 6 deze en nooit problemen mee :)
Extra batterij erbij en gaan .
Ik geloof wel dat de batterij lader die ik heb beter is .
is voor naast mijn eVic :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134192974
Na 45 jaar gerookt te hebben ben ik aan het dampen geslagen sinds 20 november j.l. en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.
Hier een poosje meegelezen, gewoon geen shag meer gekocht maar wel een e-Cab en wat liquids en geen shaggie meer gerookt. Ik ben er zelf verbaasd over dat het me geen enkele moeite heeft gekost.
pi_134198345
ik heb de
Joyetech Ego-CC
-1000 mAh Zwart

besteld

met het proefpakket

shag usa-red Lucky palm en sinasappel! allemaal met 18mg

ben benieuwd

want die snoke was helemaal niks
  donderdag 12 december 2013 @ 19:24:30 #124
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134198468
Dan moet t goedkomen. Dat is een prima set.

En netjes pandora!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134198652
hoe zit het met die smaken ?

heb alle tabaks smaken die ze hebben behalve sigaar dan maar gedaan, voor het proefpakket

smaakt die usa red naar malboro o.i.d
  donderdag 12 december 2013 @ 19:32:04 #126
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134198768
ik heb twee tabakssmaken gehad en vond t niets doe mij maar fruit
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134199358
Heb een dikke week geleden een vgo 2 mini (of een imitatie, lijkt er in ieder geval op) als geschenk gekregen. De eerste paar dagen was de smaak perfect, maar sinds ik de batterij gisteren opgeladen heb is de smaak veranderd, smaakt nu verbrand.
Is er een manier om van rare smaakjes af te komen?
  donderdag 12 december 2013 @ 19:57:20 #128
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134199955
Even een dry burn doen.

Atomizer leeghalen. Wick uitspoelen en afdrogen. Terug op de batterij en dan elke keer zeven seconden power aan doen. Tot hij niet meer rookt. Dan reservoir opbouwen, vullen en even paar minuten de vloeistof laten intrekken
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 21:13:24 #129
7074 moussy
kuttekop
pi_134204698
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:29 schreef arjan1112 het volgende:
hoe zit het met die smaken ?

heb alle tabaks smaken die ze hebben behalve sigaar dan maar gedaan, voor het proefpakket

smaakt die usa red naar malboro o.i.d
tabaksmaak kan je echt niet vergelijken met een echte peuk.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134204782
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:13 schreef moussy het volgende:

[..]

tabaksmaak kan je echt niet vergelijken met een echte peuk.
dus het is weggegooit geld ?
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 21:17:09 #131
7074 moussy
kuttekop
pi_134204885
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:15 schreef arjan1112 het volgende:

[..]

dus het is weggegooit geld ?
nee hoor, kan best zijn dat er een smaakje bij zit wat je lekker te dampen vind. Je gaat gewoon op zoek naar een smaakje wat je bijv. de hele dag door zou kunnen dampen. Ik hou bijv. niet van vanille en mier zoet. De rest puf ik gewoon weg, tabak, fruit, gummiberen, noem maar op.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134206292
Je moet gewoon even wennen aan de smaak, even doorzetten , op een gegeven moment ga je er aan wennen en is het prima te doen :) ik damp nu Desert ship (camel)
  donderdag 12 december 2013 @ 23:07:54 #133
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134210638
Wat ook handig is, is een flesje menthol erbij hebben. Die smaak is zo sterk dat als je het bij een vies smaakje gooit, het wel te doen is.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134271026
Bij het uitpakken werd ie helemaal gek. wat moet je met al die zooi

vrijdag nog e-mail dat ie dinsdag zou komen, maar kwam vandaag al

zit er een zakje bij met plastic dingetjes die zit je over het mondstuk te murmen, zitten er nog 2 kleine plastic dingen bij waar ik geen idee heb waar die voor dienen... en toen bleek dat je de doppen van die potjes moest draaien , zit je weer aan dat plastic te murmen pfff nou ja vullen dat ding, ik draaien aan dat potje mja toen moest je erin knijpen nou oke dat ging erin... nou opladen heleboel keer op dat knopje zitten drukken, je moet er 5 keer op drukken om um te activeren ofzo

mja nu opladen lichhtje is rood

tsja vind het maar moeilijk tot nu toe
pi_134272789
Gadver. fakkin' chemicaliën smaak, die shag rookontwikkeling is wel goed

pff
pi_134272876
Heb je de handleiding wel gelezen?
:{
pi_134277805
Ik heb kretek in de vape.
Best lekker ^O^
  zondag 15 december 2013 @ 03:20:41 #138
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134281789
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 22:04 schreef kievitsboom het volgende:
Heb je de handleiding wel gelezen?
die vent is geretardeerd volgens mij
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134282964
Zijn er fokkers die ervaring hebben met Koko e-liquid? Ben er wel benieuwd naar omdat ze bestaan uit 50% Propylene Glycol - 50% Vegetable glycerine, en ik niet zo goed tegen PG kan :(.

Ik twijfel om KoKo Black Cherry of Blueberry te proberen :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Soldier2000 op 15-12-2013 10:48:24 ]
BlaBlaBla
  † In Memoriam † zondag 15 december 2013 @ 12:22:08 #140
7074 moussy
kuttekop
pi_134285041
Klinkt misschien een beetje lullig, maar er is maar 1 manier om er achter te komen of je er tegen kan..
Je zou er haast een boek over schrijven!
  zondag 15 december 2013 @ 14:10:09 #141
296378 SanAnt
Monica_l_Sigaar
pi_134288370
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 12:22 schreef moussy het volgende:
Klinkt misschien een beetje lullig, maar er is maar 1 manier om er achter te komen of je er tegen kan..
Of gewoon een flesje met 90%vg en 10%water/wodka en je eigen smaakje toevoegen :)
  † In Memoriam † zondag 15 december 2013 @ 14:33:53 #142
7074 moussy
kuttekop
pi_134289405
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 14:10 schreef SanAnt het volgende:

[..]

Of gewoon een flesje met 90%vg en 10%water/wodka en je eigen smaakje toevoegen :)
ja maar er werd gevraagd om koko
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134290969
Ik bedoelde dat ik slecht tegen PG kan en daarom een andere verhouding wil gaan proberen :). 80/20 verdraag ik slecht.
BlaBlaBla
pi_134356170
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 18:42 schreef Soldier2000 het volgende:
Vandaag mijn pakketje binnen gekregen:

Joyetech Ego-C Twist 650mA
Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)

Met een 6mg nictotine appel smaakje erbij, en howly moly, dit dampt ff helemaal anders dan een wegwerp sigaret :+.
Met wat voor coils dampen jullie? De Kanger wordt standaard geleverd met 2.5 ohm, ik denk dat dit een beetje too much is voor mij, en twijfel daarom om er een 1.8 ohm setje bij te gaan kopen.
BlaBlaBla
  † In Memoriam † dinsdag 17 december 2013 @ 12:44:29 #145
7074 moussy
kuttekop
pi_134360967
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 09:44 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Met wat voor coils dampen jullie? De Kanger wordt standaard geleverd met 2.5 ohm, ik denk dat dit een beetje too much is voor mij, en twijfel daarom om er een 1.8 ohm setje bij te gaan kopen.
er zit ook nog wat tussen toch?

Ik damp met een 1,8 ohm bcc (van vision) en een 350mah batterij, deze set http://ebnferro.com/start(...)c-express-kit-yellow
Je zou er haast een boek over schrijven!
  woensdag 18 december 2013 @ 18:13:32 #146
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134412235
16 dagen rookvrij *O*
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134418469
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 18:13 schreef Catch22- het volgende:
16 dagen rookvrij *O*
*O* good for you!

heb net de hele rambam besteld voor mijn Postbode die eindelijk wil stoppen met analoog roken!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
...
  woensdag 18 december 2013 @ 20:49:47 #148
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134420216
Mooi :)

Nu de passievrucht van novosmoke.nl in de evic. Lekker!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134421008
heb nu de sinasappel erin zitten

niet echt lekker

ook lijkt het lekkerder als ie ong. half vol is
  woensdag 18 december 2013 @ 21:03:28 #150
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134421073
je moet ze idd niet te vol doen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134510804
de Lucky vind ik de lekkerste tot nu toe
  zaterdag 21 december 2013 @ 02:32:56 #152
269262 PalmRoyale
Life's a bitch.
pi_134516092
Hier de Vamo V5 met de Anyvape Davide. Op moederdag m'n laatste peuk gerookt en sinds een paar weken damp ik alleen nog maar Indo Tea (6mg/ml) van Easy Vapes. Echt een aanrader, dat spul is zo verdomde lekker.
"Our rights are not granted by governments. They are inherent to our nature. But it's entirely the opposite for governments: their privileges are precisely equal to only that which we suffer them to enjoy." - Edward Snowden
pi_134594562
Bij sommige chinese webshops wordt olie verkocht bij de tabaksolie. waarvoor is dat?

Deze bijvoorbeeld:
http://www.tmart.com/2pcs(...)-Bottle_p227864.html
Waarvoor is dat linker flesje?
  † In Memoriam † maandag 23 december 2013 @ 08:35:38 #154
7074 moussy
kuttekop
pi_134596521
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 02:59 schreef Byte_Me het volgende:
Bij sommige chinese webshops wordt olie verkocht bij de tabaksolie. waarvoor is dat?

Deze bijvoorbeeld:
http://www.tmart.com/2pcs(...)-Bottle_p227864.html
Waarvoor is dat linker flesje?
dat is gewoon liquid, maar ze noemen het daar blijkbaar olie en een leeg naaldflesje, om je clearomizer makkelijker te vullen.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  Moderator maandag 23 december 2013 @ 10:04:29 #155
236264 crew  capricia
pi_134597507
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 02:59 schreef Byte_Me het volgende:
Bij sommige chinese webshops wordt olie verkocht bij de tabaksolie. waarvoor is dat?

Deze bijvoorbeeld:
http://www.tmart.com/2pcs(...)-Bottle_p227864.html
Waarvoor is dat linker flesje?
Let wel op dat je geen olie-product in je e-sigaret stopt. Liquids die wij hier in NL gebruiken zijn op basis van water, en niet op basis van olie. Sterker nog, je helpt daar je atomiser/clearomiser mee om zeep.
Definitely not CIA
pi_134608105
Waarschijnlijk noemen ze het olie bij gebrek aan verstand..
pi_134621995
Ging net bijvullen lekt ie, die vloeistof loopt er zo aan de andere kant uit

teminste even

wat is dat
  maandag 23 december 2013 @ 20:38:07 #158
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134622079
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:36 schreef arjan1112 het volgende:
Ging net bijvullen lekt ie, die vloeistof loopt er zo aan de andere kant uit

teminste even

wat is dat
je moet t niet in het middelste buisje stoppen he.

En ik Zou nooit chinese meuk roken. o duur is t in nederland ook weer niet.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134622117
huh ? hoezo niet daar moet het wel
  maandag 23 december 2013 @ 20:41:33 #160
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134622261
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:38 schreef arjan1112 het volgende:
huh ? hoezo niet daar moet het wel
wat voor atomizer heb je?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134622421
ego cc
pi_134622471
http://pauwenwitteman.vara.nl/media/305244

uitzending 29 nov. over e-smoken

had ik nog niet gezien
  maandag 23 december 2013 @ 20:46:45 #163
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134622560
Die mongool van t longfonds :')
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134622800
Gelul dat kinderen rokers sukkels vinden

13 , 14 jarige roken allemaal
  † In Memoriam † maandag 23 december 2013 @ 21:20:24 #165
7074 moussy
kuttekop
pi_134624332
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:51 schreef arjan1112 het volgende:
Gelul dat kinderen rokers sukkels vinden

13 , 14 jarige roken allemaal
echt niet
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134624538
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 21:20 schreef moussy het volgende:

[..]

echt niet
ok 18 jarige roken het meest. zelfs meer dan 25-34 jarige mannen



pi_134738698
Kinderen die stoer willen roken gaan dit trouwens echt niet met een e-sig doen, een normale sigaret is vele malen stoerder.
  vrijdag 27 december 2013 @ 11:03:25 #168
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134739186
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 10:43 schreef Bobross88 het volgende:
Kinderen die stoer willen roken gaan dit trouwens echt niet met een e-sig doen, een normale sigaret is vele malen stoerder.
en dan nog. Er moet gewoon een leeftijdsgrens op. Nicotine is niet goed voor je.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134739288
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 11:03 schreef Catch22- het volgende:

[..]

en dan nog. Er moet gewoon een leeftijdsgrens op. Nicotine is niet goed voor je.
Wakker worden, die zit er al op.
  vrijdag 27 december 2013 @ 11:11:34 #170
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134739339
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 11:09 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Wakker worden, die zit er al op.
ook wettelijk?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134739386
Zo goed als ja: http://www.volkskrant.nl/(...)en-onder-de-18.dhtml

Zal niet lang duren en dat is maar goed ook, een van de meest grote onzin argumenten van de tabakslobby+politiek is hiermee vrijwel helemaal van de baan.
  vrijdag 27 december 2013 @ 11:17:22 #172
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134739470
Nog niet dus. Wakker worden.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † vrijdag 27 december 2013 @ 15:00:53 #173
7074 moussy
kuttekop
pi_134746786
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 10:43 schreef Bobross88 het volgende:
Kinderen die stoer willen roken gaan dit trouwens echt niet met een e-sig doen, een normale sigaret is vele malen stoerder.
Tja helaas, toch wel als ik de schoolpleinverhalen zo hoor van mijn dochter. (zit op een middelbare school, is 14jr en er lopen leeftijdsgenoten met die dingen)
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_134805948
zeg als je je e-sigaret hebt gevuld hoe lang doe je er dan mee?

had um om 7 uur helemaal vol gedaan, en nu is ie al weer half leeg
pi_134806746
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
zeg als je je e-sigaret hebt gevuld hoe lang doe je er dan mee?

had um om 7 uur helemaal vol gedaan, en nu is ie al weer half leeg
nou en?
rook je er nog naast?
je zou ook kunnen denken dat hij nog half vol is :)
...
pi_134806774
ja
pi_134807621
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 22:51 schreef arjan1112 het volgende:
ja
fijn zo!
...
pi_134987277
Gelukkig vape year :)
pi_134989312
Gisteren zo'n ding geprobeerd, wegwerp van het tankstation. Ze werken best goed moet ik zeggen.
pi_134989400
die wegwerp dingen zijn juist niet goed
  donderdag 2 januari 2014 @ 17:12:49 #181
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134989501
Hoeveel mah heb je arjan? En hoe weet je dat hij half leeg is?

Of is je tank half leeg?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134989549
wat is mah

sinds ik dat type heb ik um al 5 keer bijgevult ofzo
  donderdag 2 januari 2014 @ 17:15:20 #183
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134989615
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 17:13 schreef arjan1112 het volgende:
wat is mah

sinds ik dat type heb ik um al 5 keer bijgevult ofzo
kracht/inhoud van je accu.

Maargoed, ik heb verder geen zin om je te helpen. Je roept maar wat zonder enige verdere info
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134989714
ow dat is 1000

heb um al 3 keer opgeladen.. 2 keer een uur ofzo en 1 keer best lang
pi_135042009
Leuk topic! Ik ben nu 75 dagen rookvrij! Eerst met zo'n joye-tech kanon gelopen, met meer lekken en sputteren dan roken. Nu de flavor-vape, wat lastiger te krijgen, wat duurder maar voor mij perfect in het gebruik. Geen gezeik met lekkage, bijvullen etc. En ik gebruiken hem alleen 's avond soms of in de kroeg!
Feel the fuzz!
pi_135042204
Hoort dat sputteren niet dan?
  vrijdag 3 januari 2014 @ 21:33:00 #187
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135042249
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 21:32 schreef arjan1112 het volgende:
Hoort dat sputteren niet dan?
nee.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135042326
pfff moet maar eens naar een 'echte' winkel gaan dan

utrecht maria straat dacht ik
pi_135043111
Tsja ik snap het verschil tussen sputteren en geluid maken niet.. de e-cigaret hoort toch geluid te maken immers de vloeistof moet omgezet worden in rook
  vrijdag 3 januari 2014 @ 21:50:57 #190
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135043163
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 21:49 schreef arjan1112 het volgende:
Tsja ik snap het verschil tussen sputteren en geluid maken niet.. de e-cigaret hoort toch geluid te maken immers de vloeistof moet omgezet worden in rook
ja. Maar niet door sputteren. De wick zuigt vloeistof op en door verwarming verdampt dat.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135043356
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 21:27 schreef Kalebatz het volgende:
Leuk topic! Ik ben nu 75 dagen rookvrij! Eerst met zo'n joye-tech kanon gelopen, met meer lekken en sputteren dan roken. Nu de flavor-vape, wat lastiger te krijgen, wat duurder maar voor mij perfect in het gebruik. Geen gezeik met lekkage, bijvullen etc. En ik gebruiken hem alleen 's avond soms of in de kroeg!
nah kan die flavor vape ook wel eens proberen, dat is toch die van de tv reclame op comedy central?

texaco had die dingen af en toe.

die jocetech ego vind ik prima, i.i.g beter dan andere kant en klare die ik heb geprobeerd
  zaterdag 4 januari 2014 @ 00:13:14 #192
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135050618
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 21:27 schreef Kalebatz het volgende:
Leuk topic! Ik ben nu 75 dagen rookvrij! Eerst met zo'n joye-tech kanon gelopen, met meer lekken en sputteren dan roken. Nu de flavor-vape, wat lastiger te krijgen, wat duurder maar voor mij perfect in het gebruik. Geen gezeik met lekkage, bijvullen etc. En ik gebruiken hem alleen 's avond soms of in de kroeg!
wat voor atomizer had je?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135051937
Ik vind die joyetech cc niks. Steeds slurp je vloeistof naar binnen of hij dampt helemaal niet ( batterij slaat niet aan)
Waardeloos, tevens gorgelt dat ding.
Loop steeds te vegen met keukenpapier.
Schoonmaken atomizer vervangen doet nog niks.. Ben er nou al helemaal klaar mee.
pi_135065363
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 00:13 schreef Catch22- het volgende:

[..]

wat voor atomizer had je?
Geen idee, een doorzichtige :o
Feel the fuzz!
pi_135073296
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 00:41 schreef quirina het volgende:
Ik vind die joyetech cc niks. Steeds slurp je vloeistof naar binnen of hij dampt helemaal niet ( batterij slaat niet aan)
Waardeloos, tevens gorgelt dat ding.
Loop steeds te vegen met keukenpapier.
Schoonmaken atomizer vervangen doet nog niks.. Ben er nou al helemaal klaar mee.
Koop gewoon een ego accu en een kanger t3s 1.8ohm.

Geen gezeur gewoon een goede damper.
pi_135077060
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 17:10 schreef arjan1112 het volgende:
die wegwerp dingen zijn juist niet goed
Ik weet dat dat de gangbare mening is en daarom was ik ook wel verbaasd dat ik het wel lekker vond. Ik merkte wel dat je niet al te hard moest teugen want dan werkte hij ineens veel minder goed.

Ik heb het eens 's avonds voor de TV geprobeerd. Normaal rook ik nooit thuis, en wat minder leuk is, is dat ik sindsdien zin in zo'n ding heb als ik thuis ben :(
  woensdag 8 januari 2014 @ 10:59:56 #197
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135225218
Ik ben sinds zojuist ook een damper :D

Ben naar een winkel geweest die alleen maar e-sigaretten en toebehoren verkoopt. Mocht een aantal smaken proeven. En kwam uit op de smaak die het meest op Marlboro lijkt :P.

Ik heb een "ego ce6 starterset in blisterverpakking" gekocht. Deze heeft een minder krachtige batterij, maar was ook maar 17,50. En gezien de hoeveelheid die ik rook (2 dagen met een pakje) redde ik het daar wel mee volgens de verkoopster.

Vond de rook-ervaring prima! Wel dat geprikkeld in mijn keel en al na een paar trekjes een "bevredigd" gevoel. Ik heb zomaar het gevoel dat dit voor mij gaat werken :D
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 8 januari 2014 @ 18:25:12 #198
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135241195
Eerste ervaring: heb vandaag maar een halve gewone sigaret gerookt :D . De smaak van de e-sigaret is veel beter en net zo bevredigend :D
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 8 januari 2014 @ 18:47:49 #199
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135242075
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 18:25 schreef MaLo het volgende:
Eerste ervaring: heb vandaag maar een halve gewone sigaret gerookt :D . De smaak van de e-sigaret is veel beter en net zo bevredigend :D
super! Als je een paar dagen helemaal over bent is een sigaret vies.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 8 januari 2014 @ 19:20:26 #200
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135243743
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2014 18:47 schreef Catch22- het volgende:

[..]

super! Als je een paar dagen helemaal over bent is een sigaret vies.
Ik rook normaal een half pakje per dag, dus dit is voor mij een enorme stap in de goede richting :D. Die halve gewone sigaret was ook meer om te testen, of hij nog smaakte. Nou, een stuk minder lekker dan in mijn herinnering dus, daarom niet eens helemaal opgerookt.

Morgen gaat hij mee naar mijn werk. Denk dat ik maar gewoon buiten ga staan roken dampen, geloof nooit dat ze het leuk vinden als ik met dat ding achter mijn bureau zit te stomen :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 8 januari 2014 @ 19:52:01 #201
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135245536
Pff, toch veel te koud man. Ze hebben niet voor niets een WC. :P
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  woensdag 8 januari 2014 @ 20:17:18 #202
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135247031
Ik damp achter mijn buro. Chill is dat
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135248849
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 19:20 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ik rook normaal een half pakje per dag, dus dit is voor mij een enorme stap in de goede richting :D. Die halve gewone sigaret was ook meer om te testen, of hij nog smaakte. Nou, een stuk minder lekker dan in mijn herinnering dus, daarom niet eens helemaal opgerookt.

Morgen gaat hij mee naar mijn werk. Denk dat ik maar gewoon buiten ga staan roken dampen, geloof nooit dat ze het leuk vinden als ik met dat ding achter mijn bureau zit te stomen :P.
Wat voor smaakje heb je nu? :)
BlaBlaBla
  woensdag 8 januari 2014 @ 21:05:02 #204
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135249671
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 20:49 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Wat voor smaakje heb je nu? :)
Flavour Art RY4.
Die smaakte het meest naar gewone sigaretten :P
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:29:09 #205
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135254417
Oke, kan iemand een kleine samenvatting geven? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat is nou het merk met de beste prijs/kwaliteit verhouding en welke liquid moet ik hebben?
pi_135255145
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:29 schreef Sunri5e het volgende:
Oke, kan iemand een kleine samenvatting geven? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat is nou het merk met de beste prijs/kwaliteit verhouding en welke liquid moet ik hebben?
Volgens de meeste heeft de kanger de beste bottom coil clearomizer(koude damp), justfog de beste top coil clearomizer(warme damp). De ego batterijen zijn allemaal wel vergelijkbaar. Kwa liguid kan ik je alleen maar adviseren een duurdere soort te kiezen. (Koko, easyvape etc)
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:42:26 #207
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135255191
Ego C (twist eventueel) met 1000mAh is de beste keus.

Kanger Protank 2 is een goede atomizer.

Beste neem je van beiden twee. Zit je nooit met een lege.

Liquid is echt heel persoonlijk. Ik vind de fruitsmaakjes lekker en de sigaretsmaakjes niks. Net als t nicotinegehalte. Sommigen vinden 12mg goed, ik heb het liefst 18mg.

Bestellen doe je op ebnferro.com, zwoofs.nl of goedkooproken.net
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135255510
Ik heb ook een vraag! Ik wil ook van het roken af..
Hebben jullie last van slecht tandvlees (door het dampen)? Merken jullie iets aan je gezondheid sinds het overstappen?
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:51:35 #209
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135255626
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:49 schreef friekin_ het volgende:
Ik heb ook een vraag! Ik wil ook van het roken af..
Hebben jullie last van slecht tandvlees (door het dampen)? Merken jullie iets aan je gezondheid sinds het overstappen?
geen slecht tandvlees.

Merk wel iets aan mijn gezondheid. Namelijk dat ik steeds fitter ben ;)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:55:31 #210
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135255881
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:42 schreef Catch22- het volgende:
Ego C (twist eventueel) met 1000mAh is de beste keus.

Dat "twist" is toch een andere batterij? Of begrijp ik dat verkeerd? En wat is het voordeel daar van?
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:59:12 #211
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135256071
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:55 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Dat "twist" is toch een andere batterij? Of begrijp ik dat verkeerd? En wat is het voordeel daar van?
twist heeft een regelbaar voltage. Dan kan je zelf je damp bepalen en eventueel speler met andere coils. Ik zou niet zonder willen.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 8 januari 2014 @ 23:02:15 #212
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135256255
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:59 schreef Catch22- het volgende:

[..]

twist heeft een regelbaar voltage. Dan kan je zelf je damp bepalen en eventueel speler met andere coils. Ik zou niet zonder willen.
En die past dan op elke eGo?

Klopt het dat er 2 merken eGo zijn? De Joyetech eGo en de "gewone" eGo?
  woensdag 8 januari 2014 @ 23:06:36 #213
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135256508
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 23:02 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

En die past dan op elke eGo?

Klopt het dat er 2 merken eGo zijn? De Joyetech eGo en de "gewone" eGo?
die andere zijn imitaties.

De twist is een variant van de ego c.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 8 januari 2014 @ 23:09:32 #214
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135256667
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2014 23:06 schreef Catch22- het volgende:

[..]

die andere zijn imitaties.

De twist is een variant van de ego c.
de eGo is dus de namaak van de Joyetech ego?
Is die namaak veel minder? En past die Twist gewoon op de namaak eGo?
pi_135256680
Ik ben nog steeds tevreden met m'n Smoke Stik, ^O^

aanschaf was wel prijzig, maar dat geld heb ik er al lang uit. Kan met een flesje liquid 2 weken doen en met 5 lege cartomizers een maand (6 euro) spendeer ongeveer 15 euro per maand aan deze hobby, en als m'n batterij kapot is krijg ik een nieuwe, i.v.m levenslange garantie :D (heb 1 keer een nieuwe moeten halen)
pi_135256975
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:49 schreef friekin_ het volgende:
Ik heb ook een vraag! Ik wil ook van het roken af..
Hebben jullie last van slecht tandvlees (door het dampen)? Merken jullie iets aan je gezondheid sinds het overstappen?
nee geen slechte bijwerkingen, betere conditie en als het goed is volgende week een blije mond hygiënist :P
  woensdag 8 januari 2014 @ 23:16:35 #217
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135257076
Ik zie trouwens ook dat je de eGo CE4 en CE5 hebt.
  woensdag 8 januari 2014 @ 23:21:20 #218
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135257357
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 23:09 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

de eGo is dus de namaak van de Joyetech ego?
Is die namaak veel minder? En past die Twist gewoon op de namaak eGo?
de joyetech ego c twist is een model. Je kan volgens mij t beste de joyetechs hebben. Die andere weet ke de kwaliteit niet. Kan goed zijn, kan ook zo stuk zijn.

Ze hebben wel allemaal dezelfde ego 501 aansluiting waar de meeste atomizers op passen.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135262004
Het blijft een raar fenomeen, werkte vandaag achter de bar en dacht tot 2 keertoe . Steekt die nu echt een peuk op? :(.

Maar was gelukkig zo'n e-ding. Laatst wel een zeikende vrouw gehad in de lobby. Die vond het een absolute schande dat mensen bij ons regelmatig e-roken
pi_135262285
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 02:46 schreef Kandijfijn het volgende:
Het blijft een raar fenomeen, werkte vandaag achter de bar en dacht tot 2 keertoe . Steekt die nu echt een peuk op? :(.

Maar was gelukkig zo'n e-ding. Laatst wel een zeikende vrouw gehad in de lobby. Die vond het een absolute schande dat mensen bij ons regelmatig e-roken
In sommige gelegenheden mag je daarom niet e-roken.
Gewoon de huisregels aanpassen dus.
pi_135262611
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 06:29 schreef quirina het volgende:

[..]

In sommige gelegenheden mag je daarom niet e-roken.
Gewoon de huisregels aanpassen dus.
Waarom zouden mensen niet mogen e-roken? We gaan de regels niet aanpassen voor zo'n verzuurd kutlijk waar we amper geld aan verdienen.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:38:01 #222
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135264108
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 23:16 schreef Sunri5e het volgende:
Ik zie trouwens ook dat je de eGo CE4 en CE5 hebt.
CE4 en CE5 slaan op het type atomizer dat er bij zit.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_135264217
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:38 schreef rockstah het volgende:

[..]

CE4 en CE5 slaan op het type atomizer dat er bij zit.
Clearomizer ;)
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:43:16 #224
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135264234
Haha ik snap er echt helemaal niks meer van.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:44:11 #225
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135264255
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:42 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Clearomizer ;)
Atomizer is een verzamelnaam, clearo's vallen daar ook onder.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:45:29 #226
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135264289
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:43 schreef Sunri5e het volgende:
Haha ik snap er echt helemaal niks meer van.
Je zult denk ik toch wat meer moeten lezen dan :P. Heb je de OP al gezien?
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:49:30 #227
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135264392
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:45 schreef rockstah het volgende:

[..]

Je zult denk ik toch wat meer moeten lezen dan :P. Heb je de OP al gezien?
Dat ga ik maar eens doen denk ik :)
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:51:21 #228
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135264447
Hier is overigens de OP van de vorige reeks topics (eens in de zoveel tijd sterven ze af en komt er weer een nieuwe reeks). Is wat uitgebreider op bepaalde gebieden dan de huidige, voor degenen die nog meer informatie willen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:54:30 #229
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135264518
Bedankt voor je post! Ik zal het straks een rustig doornemen. Dat Joyetech is wel een goed merk als ik het zo bekijk.
  donderdag 9 januari 2014 @ 10:00:06 #230
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135264658
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:54 schreef Sunri5e het volgende:
Bedankt voor je post! Ik zal het straks een rustig doornemen. Dat Joyetech is wel een goed merk als ik het zo bekijk.
Jep.

Het is niet zo heel lastig hoor.

Je hebt een batterij. Bijvoorbeeld de Ego C, Ego T, Ego C Twist. Deze laadt je op. Hier schroef je een atomizer op. Dan heb je VV (variable voltage) varianten als de Ego C Twist, Evic, Vamo etc. En de niet-regelbare varianten, zoals de Ego C/T/Roll.

Een atomizer kan een cartomizer zijn, of een clearomizer. Cartomizers zijn lastig bij te vullen en daar gaan cartridges in. Ook wat duurder om te dampen dus. Een clearomizer kan je makkelijk bijvullen. Bekende/goede clearomizers zijn de (mini) Vivi Nova (ST), Kanger Protank 2, Anysmoke Davide.

In een atomizer zit dus vloeistof. En een wick. Die wick is een touwtje met een stukje metaaldraad erom heen. Dat metaaldraad warmt op, waardoor je damp krijgt. dat metaaldraad heeft een weerstand (Ohm), grofweg tussen de 1.5 en 2,7 ohm

En dan heb je nog topcoil (vivi nova bijv) en bottomcoil (protank). Topcoil geeft wat hetere damp. Die had ik totnogtoe, heb nu 2 bottomcoils besteld om te proberen.

dat is in het kort het verhaal. Je kan het beste starten met een setje Ego C met Kanger Protank 2's. Dan heb je gewoon een goed setje waarmee je kan starten met dampen. Dit zou ongeveer je bestellijst kunnen zijn

2 Ego C's (Twist) (zitten laders bij)
2 Kanger Protanks
5 extra coils (die raken 'op')
en liquids.

die liquids zijn smaakafhankelijk. Je kan het beste een aantal 5 of 10ml liquids in verschillende smaken en sterktes nicotine kopen, dan kan je proeven wat je lekker vindt, qua smaak en nicotine.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 10:06:40 #231
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135264811
I.p.v. protanks zou ik eerder met een eVod of t3s of iets dergelijks beginnen. De protank is meer een premium apparaat en de evod staat mooier op een eGo.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_135265508
quote:
7s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:44 schreef rockstah het volgende:

[..]

Atomizer is een verzamelnaam, clearo's vallen daar ook onder.
Bij de CE4-5 zit vrijwel altijd een clearomizer, waarbij de coil het verdampdeel is. Een wezenlijk verschil. Als je dan dingen wilt uitleggen, doe het dan goed.
  donderdag 9 januari 2014 @ 10:42:18 #233
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135265690
de CE4/5 ís toch de atomizer?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 10:51:40 #234
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135265930
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 10:36 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Bij de CE4-5 zit vrijwel altijd een clearomizer, waarbij de coil het verdampdeel is. Een wezenlijk verschil. Als je dan dingen wilt uitleggen, doe het dan goed.
CE4/5 is een type clearomizer, ongeacht wat webwinkels ervan maken. Een eGo CE4 set is een eGo batterij met een CE4 clearomizer.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_135266037
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 10:51 schreef rockstah het volgende:

[..]

CE4/5 is een type clearomizer, ongeacht wat webwinkels ervan maken. Een eGo CE4 set is een eGo batterij met een CE4 clearomizer.
Ik refereerde naar de set, zoals je vast wel doorhad, maar zo te zien kun je niet tegen kritiek groentje.
  donderdag 9 januari 2014 @ 10:56:06 #236
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135266067
ok
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_135266323
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:29 schreef Sunri5e het volgende:
Oke, kan iemand een kleine samenvatting geven? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat is nou het merk met de beste prijs/kwaliteit verhouding en welke liquid moet ik hebben?
Je moet in eerste instantie niet heel veel gaan kopen, wat ik zou kopen:

- Kanger Pro Tank 2 Mini
- Joyetech Ego Twist batterij: 650/900/1000 mah type
- Ego oplader
- Misschien nog een opberg hoes.

Liquid:
- Sample pack kopen bij de shop waar je bovenstaande hardware besteld.
- Anders Halo Malibu of Halo Tribeca

Als het dampen je echt bevalt kun je je hardware gaan uitbreiden, als starterskit heb je echt niet meer nodig.
BlaBlaBla
  donderdag 9 januari 2014 @ 11:23:55 #238
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135266916
Echt alles is stuk aan het gaan bij mij de laatste tijd trouwens. Vroeger had ik nooit problemen, de laatste maanden zijn 3 18350 accu's, een vamo, een vmax en een iTaste VV ermee opgehouden, alsmede een iclear 30 en de tank van mijn taifun. Ook mijn janty MID one is kapot, hoewel ik hem met veel moeite nog wel af kan vuren. Echt een drama. Misschien een teken om eens wat anders te proberen. Zit te denken om toch de overstap naar mechanische mods te maken.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 11:28:53 #239
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135267070
Koop je orginele of meuk uit china? Wel apart dat het allemaal stuk gaat.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 11:38:53 #240
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135267390
Nope allemaal origineel. Kijk ik snap dat die dingen een beperkte levensduur hebben maar dat ze allemaal rond dezelfde tijd het loodje leggen is toch vreemd. Heb ze wel allemaal voor een goede periode kunnen gebruiken hoor.

Elektronica is natuurlijk altijd kwetsbaar, vandaar dat ik het nu zoveel mogelijk uit wil bannen.
Sinds ik mijn eigen coils bouw en zelf de weerstand bepaal is het denk ik ook niet zo'n issue meer om op een ongereguleerd apparaat over te stappen.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_135267642
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 11:38 schreef rockstah het volgende:
Nope allemaal origineel. Kijk ik snap dat die dingen een beperkte levensduur hebben maar dat ze allemaal rond dezelfde tijd het loodje leggen is toch vreemd. Heb ze wel allemaal voor een goede periode kunnen gebruiken hoor.

Elektronica is natuurlijk altijd kwetsbaar, vandaar dat ik het nu zoveel mogelijk uit wil bannen.
Sinds ik mijn eigen coils bouw en zelf de weerstand bepaal is het denk ik ook niet zo'n issue meer om op een ongereguleerd apparaat over te stappen.
Valt er niets meer binnen garantie, het is wel zonde als het stuk gaat en zoals ik het lees is het niet zomaar 1 batterij maar een behoorlijke uitrusting.
  donderdag 9 januari 2014 @ 12:02:23 #242
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135268062
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 11:47 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Valt er niets meer binnen garantie, het is wel zonde als het stuk gaat en zoals ik het lees is het niet zomaar 1 batterij maar een behoorlijke uitrusting.
In de meeste gevallen niet nee. Apparaten met accu's hebben over het algemeen alleen DOA garantie, omdat de accucellen zelf nou eenmaal geen eeuwig leven hebben. Daarnaast zijn ze over het algemeen meer dan een jaar geleden aangeschaft en komen ze uit verscheidene webwinkels uit allerlei landen, wat het behoorlijk irritant maakt om uit te zoeken hoe en waarnaar het teruggestuurd moet worden.

Vandaar ook dat ik het tijd vind om in wat duurzamers te investeren. Ik gebruik nu een atomizer die volledig uit RVS bestaat en waarin ik zelf de coils kan bouwen, dat gaat dus niet zo snel stuk. Met batterijen wil ik een vergelijkbare filosofie gaan volgen: geen electronica meer behalve de accucellen zelf en goede materialen zonder verf. Zou op termijn een hoop schelen.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 12:09:14 #243
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135268266
Zo, ook maar in dit topic beland. Ben vanaf 1 januari gestopt met roken.. Ik heb het er best wel moeilijk mee :')
Ik blijf de drang houden om te roken, de zin er in hebben. Maar het is voor mij echt geen optie om weer te beginnen (ben gestopt vanwege astma) dus daarom wel nieuwsgierig geworden door dit topic.

Ik heb alleen wel een paar vraagjes, ik hoop dat iemand die zou willen beantwoorden?

- Zo'n e-smoker, heb je smaakjes waarbij het echt haast identiek is aan een echte sigaret? In tegenstelling tot veel mensen, houd ik van de smaak van een sigaret en ook na 8 dagen gestopt te zijn houd ik van de geur van sigarettenrook :P Dus ik zal niet zo blij zijn met appelsmaak denk ik, maar wil gewoon sigarettensmaak. Die tabakssmaak die je hebt, is die goed genoeg?

- Zijn er goedkope alternatieven om te proberen die lijken op de duurdere exemplaren? Ik zit er niet op te wachten om een vermogen uit te geven aan alles wat ik nodig ben, om vervolgens te kunnen concluderen dat het toch eigenlijk m'n ding niet is :P

- Degenen die dit zijn gaan gebruiken na gestopt te zijn met echte sigaretten, is het bevredigend genoeg? Blijf je écht makkelijk van gewone peuken af? En hoe rook je het, af en toe een hijsje? Of zoals een gewone peuk, 1x in de zoveel tijd 5 min hijsen? :D

Ik ben benieuwd!
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
  donderdag 9 januari 2014 @ 12:37:42 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135269163
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:09 schreef VeerEli het volgende:
Zo, ook maar in dit topic beland. Ben vanaf 1 januari gestopt met roken.. Ik heb het er best wel moeilijk mee :')
Ik blijf de drang houden om te roken, de zin er in hebben. Maar het is voor mij echt geen optie om weer te beginnen (ben gestopt vanwege astma) dus daarom wel nieuwsgierig geworden door dit topic.

Ik heb alleen wel een paar vraagjes, ik hoop dat iemand die zou willen beantwoorden?

- Zo'n e-smoker, heb je smaakjes waarbij het echt haast identiek is aan een echte sigaret? In tegenstelling tot veel mensen, houd ik van de smaak van een sigaret en ook na 8 dagen gestopt te zijn houd ik van de geur van sigarettenrook :P Dus ik zal niet zo blij zijn met appelsmaak denk ik, maar wil gewoon sigarettensmaak. Die tabakssmaak die je hebt, is die goed genoeg?

- Zijn er goedkope alternatieven om te proberen die lijken op de duurdere exemplaren? Ik zit er niet op te wachten om een vermogen uit te geven aan alles wat ik nodig ben, om vervolgens te kunnen concluderen dat het toch eigenlijk m'n ding niet is :P

- Degenen die dit zijn gaan gebruiken na gestopt te zijn met echte sigaretten, is het bevredigend genoeg? Blijf je écht makkelijk van gewone peuken af? En hoe rook je het, af en toe een hijsje? Of zoals een gewone peuk, 1x in de zoveel tijd 5 min hijsen? :D

Ik ben benieuwd!
- Nee, haast niet. Maar geloof me, er zijn genoeg lekkere smaakjes.

- Je bent wel zo ongeveer 50 euro kwijt als je het een serieuze kans wil geven. Maar vergelijk het met peuken qua prijs en dan valt het wel mee. Die goedkopere meuk is kak.

- Het is voor mij bevredigend genoeg sinds ik 18mg ipv 12mg damp. En ik doe om de zoveel tijd een paar hijsjes

Maar als je zonder dampen kan, zou ik dat doen :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 12:53:46 #245
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135269669
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:37 schreef Catch22- het volgende:

[..]

- Nee, haast niet. Maar geloof me, er zijn genoeg lekkere smaakjes.

- Je bent wel zo ongeveer 50 euro kwijt als je het een serieuze kans wil geven. Maar vergelijk het met peuken qua prijs en dan valt het wel mee. Die goedkopere meuk is kak.

- Het is voor mij bevredigend genoeg sinds ik 18mg ipv 12mg damp. En ik doe om de zoveel tijd een paar hijsjes

Maar als je zonder dampen kan, zou ik dat doen :)
- Andere smaakjes hoef ik dus niet.. Want ik wil juist die vervanging voor sigaret, inclusief de sigarettensmaak.

- Mja, ik rookte altijd sigaretten die m'n pa uit Duitsland meenam, 13,50 per slof dus dat viel reuze mee qua prijs :P

- Thanks voor die info!

Yes... Ik overweeg de e-smoker ook puur en alleen voor als ik mijzelf niet meer kan gaan beheersen en echt naar een peuk wil gaan grijpen. Zo thuis houd ik het nog wel redelijk vol, maar als ik bij mensen in de buurt ben die roken (zowat mijn gehele vriendengroep :') ) dan kan ik mijzelf echt nog maar net beheersen... :P
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:00:21 #246
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135269880
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:53 schreef VeerEli het volgende:

[..]

- Andere smaakjes hoef ik dus niet.. Want ik wil juist die vervanging voor sigaret, inclusief de sigarettensmaak.

- Mja, ik rookte altijd sigaretten die m'n pa uit Duitsland meenam, 13,50 per slof dus dat viel reuze mee qua prijs :P

- Thanks voor die info!

Yes... Ik overweeg de e-smoker ook puur en alleen voor als ik mijzelf niet meer kan gaan beheersen en echt naar een peuk wil gaan grijpen. Zo thuis houd ik het nog wel redelijk vol, maar als ik bij mensen in de buurt ben die roken (zowat mijn gehele vriendengroep :') ) dan kan ik mijzelf echt nog maar net beheersen... :P
Je kan de tabakssmaken wel proberen, er zijn mensen die ze wel lekker vinden.

Als je het wil doen, moet je echt geen goedkope set nemen. Dan ben je namelijk sowieso teleurgesteld.

Ik zou zeggen; probeer het gewoon!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:01:19 #247
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135269911
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:00 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Je kan de tabakssmaken wel proberen, er zijn mensen die ze wel lekker vinden.

Als je het wil doen, moet je echt geen goedkope set nemen. Dan ben je namelijk sowieso teleurgesteld.

Ik zou zeggen; probeer het gewoon!
Mja, gewoon proberen voor 50 euries vind ik nogal wat _O-
Maar zal eens rond kijken.. Koop je gewoon kant en klare pakketten? Heb de boel hier namelijk doorgelezen en snap er vrij weinig van met alle attributen die je nodig bent :D
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:03:14 #248
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135269986
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:09 schreef VeerEli het volgende:

- Zo'n e-smoker, heb je smaakjes waarbij het echt haast identiek is aan een echte sigaret? In tegenstelling tot veel mensen, houd ik van de smaak van een sigaret en ook na 8 dagen gestopt te zijn houd ik van de geur van sigarettenrook :P Dus ik zal niet zo blij zijn met appelsmaak denk ik, maar wil gewoon sigarettensmaak. Die tabakssmaak die je hebt, is die goed genoeg?
Nee. Een E-liquid met tabak smaak smaakt letterlijk naar tabak. De smaak van verbrandende tabak is gewoon niet vast te leggen in een smaakstof. Kijk ik vond het ook lekker maar je kunt ook beredeneren dat je er inmiddels genoeg van geproefd hebt. Daarnaast kan een goede tabak e-liquid nog steeds gewoon erg lekker zijn.

quote:
- Zijn er goedkope alternatieven om te proberen die lijken op de duurdere exemplaren? Ik zit er niet op te wachten om een vermogen uit te geven aan alles wat ik nodig ben, om vervolgens te kunnen concluderen dat het toch eigenlijk m'n ding niet is :P
Niet echt nee, tenzij je een gekloond product wil proberen maar het is wel een risico dat je neemt.
quote:
- Degenen die dit zijn gaan gebruiken na gestopt te zijn met echte sigaretten, is het bevredigend genoeg? Blijf je écht makkelijk van gewone peuken af? En hoe rook je het, af en toe een hijsje? Of zoals een gewone peuk, 1x in de zoveel tijd 5 min hijsen? :D

Ik ben benieuwd!
Het bevredigt zeker qua nicotine, maar de gewoonte miste ik persoonlijk nog een tijdje.
Toch was het overstappen vrij makkelijk omdat je vrij snel gewend raakt aan de voordelen en dus al snel niets anders meer wil. Toch denk ik wel dat je het echt moet willen anders is het natuurlijk sowieso gedoemd te mislukken.
Verder leent het zich vooral voor een paar hijsjes tussendoor omdat je niet meer gebonden bent aan het volledig oproken van een sigaret, maar hoe je het gebruikt is verder volledig aan de gebruiker natuurlijk.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:09:57 #249
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135270232
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:01 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Mja, gewoon proberen voor 50 euries vind ik nogal wat _O-
Maar zal eens rond kijken.. Koop je gewoon kant en klare pakketten? Heb de boel hier namelijk doorgelezen en snap er vrij weinig van met alle attributen die je nodig bent :D
Als het je echt alleen om het proberen gaat, koop een standaart eGo/eVod/eSmart/Justfog of whatever batterij voor een tientje, een clearomizer van 5 euro en een lader van 3-4 euro.
Dan vervolgens een proefpakketje e-liquid en je kunt aan de slag.

Linkjes:
http://goedkooproken.net/ego-batterij-650-mah.html
http://goedkooproken.net/usb-lader.html
http://goedkooproken.net/innokin-iclear-16.html

Is verder kwalitatief gezien niets mis mee.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:13:55 #250
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135270393
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:09 schreef rockstah het volgende:

[..]

Als het je echt alleen om het proberen gaat, koop een standaart eGo/eVod/eSmart/Justfog of whatever batterij voor een tientje, een clearomizer van 5 euro en een lader van 3-4 euro.
Dan vervolgens een proefpakketje e-liquid en je kunt aan de slag.
Thanks voor de tips. Ik ga er eens over nadenken.
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135272490
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:09 schreef rockstah het volgende:

[..]

Als het je echt alleen om het proberen gaat, koop een standaart eGo/eVod/eSmart/Justfog of whatever batterij voor een tientje, een clearomizer van 5 euro en een lader van 3-4 euro.
Dan vervolgens een proefpakketje e-liquid en je kunt aan de slag.

Linkjes:
http://goedkooproken.net/ego-batterij-650-mah.html
http://goedkooproken.net/usb-lader.html
http://goedkooproken.net/innokin-iclear-16.html

Is verder kwalitatief gezien niets mis mee.
Of:

http://ebnferro.com/onder(...)-battery-650mah-pink
http://ebnferro.com/450ma-ego-fast-usb-charger-with-cord
http://ebnferro.com/kange(...)coil-clearomizer-red

Mooi roze en voor 17,52 euro incl verzenden klaar. :o
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:09:07 #252
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135274823
Met mijn startersset is ook niets mis om het mee te proberen.
Ik heb deze dus sinds gisterochtend:
http://www.nudampen.nl/pr(...)blister-starter-set/
(Maar dan voor 17.50)

En een flesje Flavour ART RY4 (tabaksmaak O+ ) en het bevalt me tot nu toe prima.

Heb vandaag nog maar één normale sigaret gerookt :o .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:11:33 #253
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135274939
op die site
quote:
Wilt u die “terugslag” op uw keel meer voelen kan u het voltage opschroeven, wilt u meer damp toename kunt u het wattage opvoeren
o|O o|O o|O |:( |:(
http://www.nudampen.nl/product/deepsin-lambo-6-0-l-rider/
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135276133
quote:
Ongelooflijk dat dit soort webshops bestaan, pure onzin uitkramen naar (vaak) onwetende consumenten.
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:48:20 #255
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135276478
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:40 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Ongelooflijk dat dit soort webshops bestaan, pure onzin uitkramen naar (vaak) onwetende consumenten.
ja...

Heb mijn protank 2 nu binnen en in gebruik. Vind hem wel wat fijner, die nova's begonnen steeds te sputteren en te borrelen. Dit lijkt wel beter.

Wel de driptip van de nova overgezet, want die metalen vind ik niets.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:12:13 #256
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135277588
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:40 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Ongelooflijk dat dit soort webshops bestaan, pure onzin uitkramen naar (vaak) onwetende consumenten.
Ik heb het ook niet via die site hoor, was de eerste hit toen ik googlede op mijn set :P.

In mijn winkel zeiden ze dat je voor "keelgevoel"gewoon moest proeven welke liquid je het fijnste keelgevoel gaf.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:16:45 #257
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135277784
quote:
Er zitten echt heel veel amateuristische sites tussen. Er is er niet echt een waar ik super veel vertrouwen in heb.
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:26:00 #258
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135278137
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:16 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Er zitten echt heel veel amateuristische sites tussen. Er is er niet echt een waar ik super veel vertrouwen in heb.
Die ik eerder noemde zijn prima, EBNFerro.com, Zwoofs.nl en goedkooproken.net

en natuurlijk novosmoke.nl voor je liquids!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:30:41 #259
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_135278295
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:26 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Die ik eerder noemde zijn prima, EBNFerro.com, Zwoofs.nl en goedkooproken.net

en natuurlijk novosmoke.nl voor je liquids!
Klopt dat zijn de betere maar ik vind ze niet betrouwbaar overkomen. Het is wel duidelijke dat ook dat bedrijven zijn die vanuit een zolderkamertje werken. Ik komt echt ontiegelijk veel spelfouten op die sites tegen.
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:48:53 #260
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135279086
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:30 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Klopt dat zijn de betere maar ik vind ze niet betrouwbaar overkomen. Het is wel duidelijke dat ook dat bedrijven zijn die vanuit een zolderkamertje werken. Ik komt echt ontiegelijk veel spelfouten op die sites tegen.
Sja dat krijg je met zoiets nieuws. Maar ze leveren wel betrouwbaar en hebben goede service, dat is wat telt toch?

Ik bestel liever van een klein zolderkamertje dan bij een wehkamp oid, waar van alles mis gaat.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135279722
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:26 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Die ik eerder noemde zijn prima, EBNFerro.com, Zwoofs.nl en goedkooproken.net

en natuurlijk novosmoke.nl voor je liquids!
novosmoke voor je liquids, je maakt een grapje toch?
  donderdag 9 januari 2014 @ 17:12:47 #262
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135280041
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:04 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

novosmoke voor je liquids, je maakt een grapje toch?
hoezo? Prima liquids.

De eigenaar zit hier ook in het topic trouwens :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135280360
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:12 schreef Catch22- het volgende:

[..]

hoezo? Prima liquids.

De eigenaar zit hier ook in het topic trouwens :)
Dat was te verwachten ja, maar dit soort webshops kunnen per direct dicht na een bezoek van de VWA. Dat zal dan ook niet de eerste zijn.
  donderdag 9 januari 2014 @ 17:24:09 #264
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135280520
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:20 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Dat was te verwachten ja, maar dit soort webshops kunnen per direct dicht na een bezoek van de VWA. Dat zal dan ook niet de eerste zijn.
Want?

Ik vraag me af of er uberhaupt regelgeving omtrent liquids is.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135280696
quote:
11s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:24 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Want?

Ik vraag me af of er uberhaupt regelgeving omtrent liquids is.
Want de VWA komen gewoon onaangekondigd langs bij alle shops om te controleren of onder andere alle labels aan de Nederlandse wet voldoen. Zo niet, dan kun je per direct dicht plus eventuele sancties.

Als je producten verkoopt waarbij de regelgeving nog niet helemaal is vastgelegd dan wil dat niet zeggen dat je je nergens aan hoeft te houden, moet je eens voorstellen wat voor zooitje het dan wordt.
  donderdag 9 januari 2014 @ 18:09:32 #266
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135282201
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:28 schreef Bobross88 het volgende:

[..]

Want de VWA komen gewoon onaangekondigd langs bij alle shops om te controleren of onder andere alle labels aan de Nederlandse wet voldoen. Zo niet, dan kun je per direct dicht plus eventuele sancties.

Als je producten verkoopt waarbij de regelgeving nog niet helemaal is vastgelegd dan wil dat niet zeggen dat je je nergens aan hoeft te houden, moet je eens voorstellen wat voor zooitje het dan wordt.
en wie zegt dat dat bij hem niet in orde is dan?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135283496
niemand hier die flesjes liquid bij de tabakzaak haald ?Ik koop m'n liquids gewoon bij de tabak zaak hier om de hoek, ruim aanbod en word goed geholpen ^O^
  donderdag 9 januari 2014 @ 18:53:45 #268
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135283660
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 18:50 schreef michiel_merk het volgende:
niemand hier die flesjes liquid bij de tabakzaak haald ?Ik koop m'n liquids gewoon bij de tabak zaak hier om de hoek, ruim aanbod en word goed geholpen ^O^
wel eens gedaan, maar tis niet zo praktisch. En daarbij vrij duur.

Heb wat testsmaakjes van zwoofs. Mango is lekker, dark love is echt ranzig. Ik hou niet zo van die koffie/tabaksmaken geloof ik.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 9 januari 2014 @ 19:11:19 #269
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135284532
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 18:50 schreef michiel_merk het volgende:
niemand hier die flesjes liquid bij de tabakzaak haald ?Ik koop m'n liquids gewoon bij de tabak zaak hier om de hoek, ruim aanbod en word goed geholpen ^O^
Ik heb mijn spullen gekocht bij een winkel die alleen maar e-sigaretten en accessoires verkoopt. Ideaal, ik kon mooi smaakjes proeven en kreeg goed advies! En echt niet duur, heb die startersset die ik heb op internet nog niet goedkoper gevonden dan de prijs waar ik hem voor in de winkel heb gekocht.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_135285396
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 07:39 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Waarom zouden mensen niet mogen e-roken? We gaan de regels niet aanpassen voor zo'n verzuurd kutlijk waar we amper geld aan verdienen.
Om dat nietrokers en antirokers denken dat er dan gerookt word.
In veel restaurants en cafe's hebben ze liever niet dat je gaat e-roken om problemen te voorkomen.
Het zou netter geweest zijn van de e-roker als hij/zij had gevraagd of hij/zij mag dampen.
Daarom hebben veel restaurants een verbod in hun huisregels staan omdat ze het eigenlijk niet mogen verbieden zoals met gewone tabak.
pi_135286112
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:01 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Mja, gewoon proberen voor 50 euries vind ik nogal wat _O-
Maar zal eens rond kijken.. Koop je gewoon kant en klare pakketten? Heb de boel hier namelijk doorgelezen en snap er vrij weinig van met alle attributen die je nodig bent :D
Als je een kant en klaar pakket wilt kopen zou ik gaan voor een migcig:

http://www.migcigs.com/el(...)rter-kits-s/1821.htm

Die schijnen echt goed te zijn.
BlaBlaBla
  donderdag 9 januari 2014 @ 19:39:11 #272
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135286316
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 19:36 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Als je een kant en klaar pakket wilt kopen zou ik gaan voor een migcig:

http://www.migcigs.com/el(...)rter-kits-s/1821.htm

Die schijnen echt goed te zijn.
Snap erg weinig van die site. :@ Maar zal eens checken.
Wil sowieso eerst eens die wegwerp dingen kopen, die ook de vorm van een sigaret hebben. Gewoon om een keer te proberen :P Kun je die dingen gewoon in de supermarkten kopen?
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135286832
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 19:39 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Snap erg weinig van die site. :@ Maar zal eens checken.
Wil sowieso eerst eens die wegwerp dingen kopen, die ook de vorm van een sigaret hebben. Gewoon om een keer te proberen :P Kun je die dingen gewoon in de supermarkten kopen?
Migcigs kun je alleen online bestellen, ik zou niet zomaar een wegwerp ding kopen, de meeste dampen erg slecht; weinig damp, weinig smaak, weinig throathit.

Anders zou je ook nog kunnen kijken naar:

http://www.nucig.co.uk/NU(...)rette-Kits-s/104.htm

Die zijn ook nog wel ok zover ik weet, en ook wat goedkoper. Maar feit blijft wel dat een clearomizer echt veel beter dampt dan zo'n wegwerp e-sigaret. De hele beleving is anders. Persoonlijk zou ik geen wegwerp kopen maar iets meer uitgeven en een batterij + clearomizer kopen zodat je wat meer variatie in smaken en nicotinegehaltes hebt .
BlaBlaBla
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:01:59 #274
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135287608
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 19:47 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Migcigs kun je alleen online bestellen, ik zou niet zomaar een wegwerp ding kopen, de meeste dampen erg slecht; weinig damp, weinig smaak, weinig throathit.

Anders zou je ook nog kunnen kijken naar:

http://www.nucig.co.uk/NU(...)rette-Kits-s/104.htm

Die zijn ook nog wel ok zover ik weet, en ook wat goedkoper. Maar feit blijft wel dat een clearomizer echt veel beter dampt dan zo'n wegwerp e-sigaret. De hele beleving is anders. Persoonlijk zou ik geen wegwerp kopen maar iets meer uitgeven en een batterij + clearomizer kopen zodat je wat meer variatie in smaken en nicotinegehaltes hebt .
MaLo zei hierboven tevreden te zijn over deze met tabakssmaak:
http://www.nudampen.nl/pr(...)blister-starter-set/

Is dat iets dan denk je?
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135288489
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 19:25 schreef quirina het volgende:

[..]

Om dat nietrokers en antirokers denken dat er dan gerookt word.
In veel restaurants en cafe's hebben ze liever niet dat je gaat e-roken om problemen te voorkomen.
Het zou netter geweest zijn van de e-roker als hij/zij had gevraagd of hij/zij mag dampen.
Daarom hebben veel restaurants een verbod in hun huisregels staan omdat ze het eigenlijk niet mogen verbieden zoals met gewone tabak.
In restaurant heb ik het nog niemand zien doen, waarschijnlijk mede omdat wij er direct naast fijne rookruimte hebben.

Alleen ik heb geen schurfthekel aan van die verzakte oude wijven die direct gaan gaan zeveren omdat ze vermoeden dat er iemand rookt in de lobby. Zelfs als ze dat deden was het nog haar zaak niet. En al helemaal geen excuus een irritante pedante schreeuwhoer te zijn.
pi_135288680
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:01 schreef VeerEli het volgende:

[..]

MaLo zei hierboven tevreden te zijn over deze met tabakssmaak:
http://www.nudampen.nl/pr(...)blister-starter-set/

Is dat iets dan denk je?
Nou dan ben je inclusief e-juice dadelijk nog 30+ kwijt, dan kun je beter meteen 2 tientjes erbij investeren en iets fatsoenlijks kopen :+

Deze clearomizer zou ik erbij kopen: Ook interessant om wat meer filmpjes van hem te bekijken, ik denk dat je het dampen dan sowieso wat interessanter gaat vinden, ik kon een paar weken terug ook door de bomen het bos niet meer zien :+
BlaBlaBla
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:24:07 #277
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135288747
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:22 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Nou dan ben je inclusief e-juice dadelijk nog 30+ kwijt, dan kun je beter meteen 2 tientjes erbij investeren en iets fatsoenlijks kopen :+

Deze clearomizer zou ik erbij kopen: Ook interessant om wat meer filmpjes van hem te bekijken, ik denk dat je het dampen dan sowieso wat interessanter gaat vinden, ik kon een paar weken terug ook door de bomen het bos niet meer zien :+
Ik ben hier sowieso echt beroerd in. Het liefst heb ik dat iemand me een kant en klaar pakket aanraadt, ik op ''in winkelwagen'' klik, betaal en het binnen krijg en kan beginnen. Allemachtig man, ik snap er allemaal geen reet meer van hoor :')
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135288930
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 19:36 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Als je een kant en klaar pakket wilt kopen zou ik gaan voor een migcig:

http://www.migcigs.com/el(...)rter-kits-s/1821.htm

Die schijnen echt goed te zijn.
Lijkt me net zo kut als de supersmoker.
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:27:41 #279
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135288939
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:22 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Nou dan ben je inclusief e-juice dadelijk nog 30+ kwijt, dan kun je beter meteen 2 tientjes erbij investeren en iets fatsoenlijks kopen :+

Deze clearomizer zou ik erbij kopen: Ook interessant om wat meer filmpjes van hem te bekijken, ik denk dat je het dampen dan sowieso wat interessanter gaat vinden, ik kon een paar weken terug ook door de bomen het bos niet meer zien :+
Ik heb dus 17,50 voor het setje en 5 euro voor de liquid betaald. 22,5 euro, ik rook(te?) 3 a 4 pakjes per week, dus kosten stonden voor mij gelijk aan 1 week roken :+ . Vind ik voor uitproberen een acceptabele prijs :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:28:48 #280
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135289002
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:27 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ik heb dus 17,50 voor het setje en 5 euro voor de liquid betaald. 22,5 euro, ik rook(te?) 3 a 4 pakjes per week, dus kosten stonden voor mij gelijk aan 1 week roken :+ . Vind ik voor uitproberen een acceptabele prijs :P.
Ja en het bevalt je ook echt, toch? Geen klote ding of niet bevredigend, zoals sommige e-smokers volgens bepaalde users hier, toch? Juist daarom trekt deze me ook wel aan.. Enige 2 dingen die voor mij belangrijk zijn aan een e-smoker is dat ze heftig genoeg zijn zodat ik wat in m'n longen voel en dat er een fatsoenlijke rook-smaak aan zit.
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:29:00 #281
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135289013
quote:
10s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:24 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Ik ben hier sowieso echt beroerd in. Het liefst heb ik dat iemand me een kant en klaar pakket aanraadt, ik op ''in winkelwagen'' klik, betaal en het binnen krijg en kan beginnen. Allemachtig man, ik snap er allemaal geen reet meer van hoor :')
Zoek of er in jouw buurt ook winkels zijn die gespecialiseerd zijn in e-sigaretten. Echt, dat was voor mij ook heel verhelderend. Dat je het gewoon ziet, proeft en vasthoudt. En dat je uitleg krijgt over hoe het werkt, hoe je hem oplaadt, hoe je hem vult etc.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_135289114
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:19 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

In restaurant heb ik het nog niemand zien doen, waarschijnlijk mede omdat wij er direct naast fijne rookruimte hebben.

Alleen ik heb geen schurfthekel aan van die verzakte oude wijven die direct gaan gaan zeveren omdat ze vermoeden dat er iemand rookt in de lobby. Zelfs als ze dat deden was het nog haar zaak niet. En al helemaal geen excuus een irritante pedante schreeuwhoer te zijn.
Ik wil niet tussen de rokers zitten dampen!
Dan ga ik naar rook ruiken en dat vind ik vies.
Bovendien sta je dan nog de walm van een ander naar binnen te halen. :{w
pi_135289203
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:30 schreef quirina het volgende:

[..]

Ik wil niet tussen de rokers zitten dampen!
Dan ga ik naar rook ruiken en dat vind ik vies.
Bovendien sta je dan nog de walm van een ander naar binnen te halen. :{w
Weet ik veel :P, ik heb gewoon nog nooit iemand zien dampen in een resto. Alleen bar en lounge tot nu toe.

tis nu ook weer niet dat het dagelijks gebruik is ofzo, alhoewel de populariteit wel lijkt toe te nemen. Zie ze ook steeds meer in het uitgaansleven.
  donderdag 9 januari 2014 @ 20:32:32 #284
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135289217
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:29 schreef MaLo het volgende:

[..]

Zoek of er in jouw buurt ook winkels zijn die gespecialiseerd zijn in e-sigaretten. Echt, dat was voor mij ook heel verhelderend. Dat je het gewoon ziet, proeft en vasthoudt. En dat je uitleg krijgt over hoe het werkt, hoe je hem oplaadt, hoe je hem vult etc.
Ik woon helaas in een klein kut stadje. Ik neem aan dat winkels zoals Primera niet gespecialiseerd zijn? :') We hadden vroeger 1 tabakszaakje en daar is de Primera voor in de plek gekomen.. Verder helemaal niks dus. ;(
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135291741
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:32 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Ik woon helaas in een klein kut stadje. Ik neem aan dat winkels zoals Primera niet gespecialiseerd zijn? :') We hadden vroeger 1 tabakszaakje en daar is de Primera voor in de plek gekomen.. Verder helemaal niks dus. ;(
Primera verkoopt ook e-sigaretten , maar of ze je daar goed advies kunnen geven weet ik niet, gewoon een keertje binnen lopen
  donderdag 9 januari 2014 @ 21:30:03 #286
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135292130
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:24 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

Primera verkoopt ook e-sigaretten , maar of ze je daar goed advies kunnen geven weet ik niet, gewoon een keertje binnen lopen
Ga ik morgen gelijk doen :') Vind van die vage Engelstalige sites bestellen ook niet echt wat, helemaal omdat ik er geen verstand van heb en niemand ken die me er iets over vertellen kan.
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
pi_135292265
in utrecht in de maria straat heb je een specialistische winkel, veereli
pi_135292288
ben er zelf niet geweest, heb besteld bij zwoofs
pi_135294983
quote:
10s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:24 schreef VeerEli het volgende:

[..]

Ik ben hier sowieso echt beroerd in. Het liefst heb ik dat iemand me een kant en klaar pakket aanraadt, ik op ''in winkelwagen'' klik, betaal en het binnen krijg en kan beginnen. Allemachtig man, ik snap er allemaal geen reet meer van hoor :')
Onderstaande items zijn hetzelfde als een kant en klaar pakket:

Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)
http://www.zwoofs.nl/verd(...)protank-2-v2-zwoofs/

Joyetech Ego-C Twist 650/900/1000 mAh
http://www.zwoofs.nl/batt(...)oyetech-ego-c-twist/

Zwoofs Lader Universeel
http://www.zwoofs.nl/batt(...)s-laadkabel-510-EGO/

Halo Torque56 E-LIQUID (7ML 12mg nicotine)
http://www.rookesigaret.n(...)s/torque56-e-liquid/
BlaBlaBla
  donderdag 9 januari 2014 @ 22:48:22 #290
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135296793
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:15 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Onderstaande items zijn hetzelfde als een kant en klaar pakket:

Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)
http://www.zwoofs.nl/verd(...)protank-2-v2-zwoofs/

Joyetech Ego-C Twist 650/900/1000 mAh
http://www.zwoofs.nl/batt(...)oyetech-ego-c-twist/

Zwoofs Lader Universeel
http://www.zwoofs.nl/batt(...)s-laadkabel-510-EGO/

Halo Torque56 E-LIQUID (7ML 12mg nicotine)
http://www.rookesigaret.n(...)s/torque56-e-liquid/
prima setje!

Ben erg blij met mijn langer protank 2! Dampt heerlijk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135298828
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:48 schreef Catch22- het volgende:

[..]

prima setje!

Ben erg blij met mijn langer protank 2! Dampt heerlijk
Heb je ook een evod clearomizer gehad? Indien ja, zit er een groot verschil tussen de evod en protank?
  donderdag 9 januari 2014 @ 23:25:48 #292
266754 VeerEli
Nee, ik ben niet Pools.
pi_135298834
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:15 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Onderstaande items zijn hetzelfde als een kant en klaar pakket:

Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)
http://www.zwoofs.nl/verd(...)protank-2-v2-zwoofs/

Joyetech Ego-C Twist 650/900/1000 mAh
http://www.zwoofs.nl/batt(...)oyetech-ego-c-twist/

Zwoofs Lader Universeel
http://www.zwoofs.nl/batt(...)s-laadkabel-510-EGO/

Halo Torque56 E-LIQUID (7ML 12mg nicotine)
http://www.rookesigaret.n(...)s/torque56-e-liquid/
Thanks! Zal het eens doornemen.
B-b-b-bird, Bird, The Bird is the word.
  donderdag 9 januari 2014 @ 23:49:58 #293
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135299967
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:25 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

Heb je ook een evod clearomizer gehad? Indien ja, zit er een groot verschil tussen de evod en protank?
heb vivi nova's gehad.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 10 januari 2014 @ 10:45:18 #294
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135308446
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:25 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

Heb je ook een evod clearomizer gehad? Indien ja, zit er een groot verschil tussen de evod en protank?
Qua dampervaring niet echt volgens mij, zijn ook dezelfde coils. De protank heeft alleen betere materialen (rvs met een glazen tank ipv polycarbonaat, voordeel daarvan is dat glas ook agressievere e-liquids kan hebben), daarnaast kun je bij de protank II volgens mij ook de driptip vervangen.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 11:12:19 #295
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135309255
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 10:45 schreef rockstah het volgende:

[..]

Qua dampervaring niet echt volgens mij, zijn ook dezelfde coils. De protank heeft alleen betere materialen (rvs met een glazen tank ipv polycarbonaat, voordeel daarvan is dat glas ook agressievere e-liquids kan hebben), daarnaast kun je bij de protank II volgens mij ook de driptip vervangen.
Gelukkig wel. Metalen tips vind ik echt heel vervelend
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 10 januari 2014 @ 11:21:14 #296
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135309536
Ja de meningen zijn verdeelt daarover geloof ik. Ik vind de vorm eigenlijk belangrijker dan het materiaal, maar metaal voelt wel wat koud aan ja.

Ik vind die vaasjes eigenlijk het prettigst in gebruik, maar het ziet er niet uit op mijn apparaten :P
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 11:23:47 #297
63302 rockstah
New World Disorder
pi_135309608
Deze vind ik ook heel vet, van handgeblazen glas. Alleen stervensduur volgens mij:

Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 11:58:01 #298
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135310736
dat is een kwestie van smaak

:T
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135429154
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:15 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Onderstaande items zijn hetzelfde als een kant en klaar pakket:

Kanger™ Mini ProTank 2 (v2)
http://www.zwoofs.nl/verd(...)protank-2-v2-zwoofs/

Joyetech Ego-C Twist 650/900/1000 mAh
http://www.zwoofs.nl/batt(...)oyetech-ego-c-twist/

Zwoofs Lader Universeel
http://www.zwoofs.nl/batt(...)s-laadkabel-510-EGO/

Halo Torque56 E-LIQUID (7ML 12mg nicotine)
http://www.rookesigaret.n(...)s/torque56-e-liquid/
Verstook zelf een pakje sigaretten per dag, moet ik dan zeker een 1000mAh batterij nemen? Wordt meteen een soort van blindenstok qua lengte dan..
  maandag 13 januari 2014 @ 11:45:35 #300
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135430187
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 11:05 schreef Deshain het volgende:

[..]

Verstook zelf een pakje sigaretten per dag, moet ik dan zeker een 1000mAh batterij nemen? Wordt meteen een soort van blindenstok qua lengte dan..
zou ik wel doen ja. Het verschil is niet zo heel groot hoor :)

of je moet 2 van 650 nemen...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_135457893
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 11:05 schreef Deshain het volgende:

[..]

Verstook zelf een pakje sigaretten per dag, moet ik dan zeker een 1000mAh batterij nemen? Wordt meteen een soort van blindenstok qua lengte dan..
Ik zou gewoon de batterij nemen waarvan het formaat je het beste bevalt, een 650mAh is waarschijnlijk echt meer dan genoeg om dag mee door te komen. De meeste elektrische dampers gebruiken daarnaast twee accu's.
BlaBlaBla
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')