lekker herfstvoerquote:Op zaterdag 23 november 2013 17:07 schreef NutKees het volgende:
Knien in't zoer (konijn op z'n Maastrichts), stoofpeertjes, aardappelpuree en rode kool.
dan doe je het niet, er zijn tig andere manier om aardappels te eten met de schil.quote:Op zaterdag 23 november 2013 17:26 schreef Sunshine1982 het volgende:
Prakkie van rode kool, aardappelen, en cordon blue. Alleen ik weet niet hoe laat, want ik ben het aardappelschillen steeds uit aan het stellen
Als ik iets wel haat zijn het aardappels schillen.
Da's waar. Maar ondertussen staan ze al opquote:Op zaterdag 23 november 2013 17:45 schreef Prego het volgende:
[..]
dan doe je het niet, er zijn tig andere manier om aardappels te eten met de schil.
Het is dat ik al boodschappen gedaan heb, anders had ik ook een varkenshaas gaan halenquote:Op zaterdag 23 november 2013 18:18 schreef Dragonberry het volgende:
Varkenshaas gewikkeld in bacon, met sperziebonen en aardappel uit de oven.
quote:Op zondag 24 november 2013 19:36 schreef Greys het volgende:
Kip met aardappels uit de oven met zoetzure komkommer
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
heb je n receptje voor je shabu komkommers de mijne lukken niet precies als die daarquote:Op zondag 24 november 2013 19:36 schreef Greys het volgende:
Kip met aardappels uit de oven met zoetzure komkommer
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).quote:Op zondag 24 november 2013 21:33 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
heb je n receptje voor je shabu komkommers de mijne lukken niet precies als die daar
ah ik heb ze de vorige keer meteen opgegeten volgende keer wat langer laten staanquote:Op zondag 24 november 2013 22:09 schreef Greys het volgende:
[..]
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).
In een steelpannetje doe je ca 10 eetlepels natuurazijn en 4,5 eetlepel suiker.
Even roerend 1 minuutje beetje verwarmen (niet koken) zodat de suiker mooi oplost in de azijn.
Daarna even proeven, of het de gewenste zoet/zuur smaak heeft van Shabu.
Zaadjes uit rode peper halen en in kleine stukjes door je komkommer doen.
Giet het azijnsuikermengsel over je komkommer (mag gewoon nog warm zijn).
Lekker husselen en in de koelkast zetten. In de uren er na af en toe nog even door het vocht husselen. Je merkt dat er meer vocht komt (door het toegevoegde zout).
Dus een paar uur voor het eten maken, het liefst de avond er voor
Ik had anderhalve komkommer en dat was precies genoeg voor 2 personen. Maar volgende keer doe ik twee...
Jazeker de sfeer doet veel voor de smaakbelevingquote:
zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?quote:Op maandag 25 november 2013 13:16 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Jazeker de sfeer doet veel voor de smaakbeleving
quote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]
zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
Alleen op zon en feestdagenquote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]
zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
quote:
oooh ik dacht al, anders zou het wel een beetje ráár zijn!!!quote:
Daar ben ik me ook, middels pils, al mentaal op aan het voorbereiden.quote:Op maandag 25 november 2013 16:42 schreef Geerd het volgende:
En pils natuurlijk, stofgezogen, gedweild, was gedaan dus wel verdient
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inderdaad!!quote:Op maandag 25 november 2013 15:35 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Dat is helemaal geen verkeerd idee
Ik ook, maarf ik moet zeggen dat ik de witlofovenschotel met gehakt van ? Maggi ofzo? erg lekker vindquote:Op dinsdag 26 november 2013 15:48 schreef BlackLining het volgende:
Vanavond bij wat vrienden eten. Zag al foto's voorbij komen van witlof en van gehakt.
Ben benieuwd. Ik háát witlof.
Ik vond hem vrij aardig te doen.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:29 schreef Mirjam het volgende:
zometeen snert van de hema, ik hoop dat die een beetje te pruimen is
Witlof met niks is ook niet lekker maar in een schotel of ham en kaas héérlijk.quote:Op dinsdag 26 november 2013 15:48 schreef BlackLining het volgende:
Vanavond bij wat vrienden eten. Zag al foto's voorbij komen van witlof en van gehakt.
Ben benieuwd. Ik háát witlof.
Ruikt lekker hierquote:Op dinsdag 26 november 2013 16:57 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Ik ben eruit het worden kipkluiven
Bonen als groente en een rood sloebberwijntje erbij
Ik vond hem niet zo Veel te zetmelig en de smaak was ook meh. Ik maak 't voortaan wel weer zelfquote:
Ik vond em niet zo lekker, is ook absoluut geen snert.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:29 schreef Mirjam het volgende:
zometeen snert van de hema, ik hoop dat die een beetje te pruimen is
Hmmmmquote:Op woensdag 27 november 2013 12:27 schreef Myraela het volgende:
Voor vanavond ga ik voor het eerst varkensbuik maken.
Gemaakt maar niet gegeten, of alleen even geproefd. Ik lust het niet.quote:Op woensdag 27 november 2013 12:27 schreef Myraela het volgende:
Voor vanavond ga ik voor het eerst varkensbuik maken.
wat zonde!quote:Op woensdag 27 november 2013 19:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Gemaakt maar niet gegeten, of alleen even geproefd. Ik lust het niet.
Misluktquote:Op woensdag 27 november 2013 11:05 schreef BlackLining het volgende:
Net rundvlees in blokkies gesneden en dat ligt nu te marineren in rode wijn met laurierblad, tijm, jeneverbes en een kaneelstokje.
Boeuf bourguignon vanavond
Is alleen geen fijn werk dat koken zo op de vroege morgen met een mega-kater.
wat heb je daar voor gebruikt, een recept of gewoon zelf bij elkaar gemikt?quote:Op woensdag 27 november 2013 20:10 schreef Greys het volgende:
Ovenschotel met pasta, champignons, chorizo, prei en kaas
[ afbeelding ]
Ik vind zulke dingen er altijd goddelijk uitzien.quote:Op woensdag 27 november 2013 20:10 schreef Greys het volgende:
Ovenschotel met pasta, champignons, chorizo, prei en kaas
[ afbeelding ]
Ik ben niet van de mixjes, maar deze mix MOET je een keer proberen (o.a. bij Jumbo en AH)quote:Op woensdag 27 november 2013 21:09 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wat heb je daar voor gebruikt, een recept of gewoon zelf bij elkaar gemikt?
Dat is wat anders dan ik vandaag gedaan heb ja zes uur snijden, hakken, mengen en kruiden, en dan te lang op je komt zitten zodat er zwartgeblakerde meuk uit de oven komtquote:Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:
[..]
Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
Oef! Zonde!quote:Op woensdag 27 november 2013 20:55 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Mislukt
Had sowieso maar 2 uur tijd om te stoven wat véél te kort is, meestal doe ik 6 uur. En de handel is toen ik ff niet op zat te letten aan de kook gegaan. Bijzonder taai vlees dus, en teveel saus die ik niet ingekookt kreeg. Daarnaast de laag puree die er nog overheen gaat laten verbranden in de oven.
dat ga ik zeker eens proberenquote:Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik ben niet van de mixjes, maar deze mix MOET je een keer proberen (o.a. bij Jumbo en AH)
Je koopt dit zakje:
[ afbeelding ]
Je gooit 250 gram ongekookte harde pasta in een ovenschaal en gooit er door wat je lekker vindt. Op het zakje mix staat 'blokjes ham', maar ik hak in plaats daarvan een chorizo/salamiworst aan stukkies, dat geeft honderd keer meer smaak En dan preiringen en champignons of paprika, wat je wilt. Er over een laag geraspte oude kaas.
Dan 700 ml water mengen met 125 ml ongeslagen room (op het zakje staat 125 ml Bueband Finesse, maar da's kul, zo'n klein bakje ongeslagen room is precies 125 ml en goed zat) en daardoor het zakje mix, dat roer je door elkaar en giet je er overheen. En dan 45 minuten op 200 graden.
Dat wordt je nieuwe favo ovenschotel, wedden? Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
Gewoon dat ik maak van de boeuf altijd een ovenschotel. Boeuf onderin de schaal, daar overheen een laag puree besmeerd met eigeel. Dat was verbrand, maar bovenste laagje eraf scheppen en dan is het wel te doen. Dat is mijn redding geweestquote:Op woensdag 27 november 2013 23:30 schreef Greys het volgende:
[..]
Oef! Zonde!
En wat heb je toen gegeten?
Smaakt het heel erg naar (gesmolten) kaas, of valt dat wel mee?quote:Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik ben niet van de mixjes, maar deze mix MOET je een keer proberen (o.a. bij Jumbo en AH)
Je koopt dit zakje:
[ afbeelding ]
Je gooit 250 gram ongekookte harde pasta in een ovenschaal en gooit er door wat je lekker vindt. Op het zakje mix staat 'blokjes ham', maar ik hak in plaats daarvan een chorizo/salamiworst aan stukkies, dat geeft honderd keer meer smaak En dan preiringen en champignons of paprika, wat je wilt. Er over een laag geraspte oude kaas.
Dan 700 ml water mengen met 125 ml ongeslagen room (op het zakje staat 125 ml Bueband Finesse, maar da's kul, zo'n klein bakje ongeslagen room is precies 125 ml en goed zat) en daardoor het zakje mix, dat roer je door elkaar en giet je er overheen. En dan 45 minuten op 200 graden.
Dat wordt je nieuwe favo ovenschotel, wedden? Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
Ik ga hem vanavond makenquote:Op donderdag 28 november 2013 14:57 schreef Anne het volgende:
[..]
Smaakt het heel erg naar (gesmolten) kaas, of valt dat wel mee?
SD houdt daar namelijk niet van, helaas.
Met de kaas die je er zelf in strooit zorg ik wel dat het maar op 1 helft komt (doe ik altijd met van die ovenschotels ), dus dat komt wel goed.quote:Op donderdag 28 november 2013 15:19 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik ga hem vanavond maken
Dus ik kan daar nog wel over posten later
Overigens, als je oude kaas gebruikt wordt die wat harder, knapperiger, ik weet niet of hij dat wel lekker vindt?
Ik laat het je wetenquote:Op donderdag 28 november 2013 15:29 schreef Anne het volgende:
[..]
Met de kaas die je er zelf in strooit zorg ik wel dat het maar op 1 helft komt (doe ik altijd met van die ovenschotels ), dus dat komt wel goed.
Het gaat mij meer om de 'saus'. Als jij zou willen laten weten of die erg naar kaas smaakt, ben ik een blij (of juist niet als het zo is, lol) mens .
Echt heel erg smakelijk klinkt het nietquote:Op donderdag 28 november 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
Anne, het smaakt naar ham/kaas zoals die ham/kaas broodjes van de turk of warme bakker soms kunnen smaken, kun je daar wat mee?
45 minuten op 200 graden? Is je oven dan wel goed qua warmte? Ik heb echt van de 30 keer dat ik het gemaakt heb ofzo nog nooit gehad dat het een ongare kledderbende was namelijk. En degenen die ik ken die het ook altijd maken met datzelfde recept ook nietquote:Op donderdag 28 november 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
ja, volgens mij is die prima het wasquote:Op donderdag 28 november 2013 20:26 schreef Greys het volgende:
[..]
45 minuten op 200 graden? Is je oven dan wel goed qua warmte? Ik heb echt van de 30 keer dat ik het gemaakt heb ofzo nog nooit gehad dat het een ongare kledderbende was namelijk. En degenen die ik ken die het ook altijd maken met datzelfde recept ook niet
De kaaskorst is natuurlijk 'hard' achtig en de pasta gewoon zacht. De eerste drie minuten na het uit de oven halen pruttelt het nog een beetje na aan de randjes, dat hoort zo, dat is na een paar minuten weg.
Jammer dat je het geen succes vond. Ik ga hem volgende week weer maken
best aardigquote:Op donderdag 28 november 2013 18:39 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Echt heel erg smakelijk klinkt het niet
250/300 gram, maar het was best nattig, misschien heb ik teveel water gebruikt, kan natuurlijkquote:Op donderdag 28 november 2013 20:46 schreef Greys het volgende:
Hoeveel salami/chorizo had je er in Mirjam?
Want het hoort niet 'best aardig' te zijn, het hoort goddelijk te zijn
Ik heb vanavond al gegeten maar ik zou zo die kliek van gister van de pasta uit de vriezer trekken nog
Ik maak het wel altijd met ongeslagen room ipv die Finesse die op de verpakking staat.
Nou, dat ga ik dus zo meteen maken, met een rookworst.quote:Op donderdag 28 november 2013 18:17 schreef Anne het volgende:
Ik wilde eigenlijk hutspot maken, maar ik ben vergeten de aardappelen uit de vriezer te halen, dus dat eten we morgen.
Daar kan ik wel wat mee. Gewoon niks tegen SD zeggen dus en gewoon proberen.quote:Op donderdag 28 november 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
Anne, het smaakt naar ham/kaas zoals die ham/kaas broodjes van de turk of warme bakker soms kunnen smaken, kun je daar wat mee?
Waar heb je de satesaus voor dan?quote:Op vrijdag 29 november 2013 16:21 schreef bloodymary1 het volgende:
Frites Speciaal, kroket, frikandel speciaal en satesaus!
Voor over de Frites Speciaal, Kroket en Frikandel Speciaal!. Ik weet het..... maar ik vind dat lekker.quote:
quote:
Mja, ach, ik vind een friet oorlog ook lekker en dat komt eigenlijk aardig in de buurt !quote:Op zaterdag 30 november 2013 09:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Voor over de Frites Speciaal, Kroket en Frikandel Speciaal!. Ik weet het..... maar ik vind dat lekker.
Sligro, toko of turk al eens bezocht?quote:Op zaterdag 30 november 2013 17:27 schreef raptorix het volgende:
Grote lamsbout en bieflappen, daarnaast 5 soorten verse kruiden van de markt en nog veel meer, trouwens vraagje: waarom zijn lauriersbladeren zo achterlijk duur?
Ja goed punt, normaal loop ik ook even langs mijn turk, maar was het nu vergeten, had rest van mijn verse kruiden wel op de markt gekocht (munt, peterselie, dille, etc.) Ik woon op 200 meter van Ten Kate markt, beste en goedkoopste stal van Nederland, alles 50 cent of een euroquote:Op zaterdag 30 november 2013 17:35 schreef foodlover het volgende:
[..]
Sligro, toko of turk al eens bezocht?
Salade is geen eten, alles wat een konijn eet, eet ik niet.quote:Op zaterdag 30 november 2013 20:10 schreef BlackLining het volgende:
Vandaag bij een vriendin gaan eten om daarna te gaan stappen. Krijg ik net een lullige salade voorgeschoteld met een paar stukjes kip en een paprika Dat is toch geen bodem mensen. Straks nog maar even de snackbar in glippen anders wordt het niks en val ik aan het einde om van de honger.
Owwwwwwwww, zo jaloers!!quote:Op zaterdag 30 november 2013 20:46 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zit nog bij de wok lekker veel biefstuk en zalm gegeten
Geweldig, die neus op de foto haha, dat mis ik wel....quote:
Goed gezien, stokbroodjes heb ik later nog even teruggedaan in de ovenquote:Op zaterdag 30 november 2013 21:07 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Geweldig, die neus op de foto haha, dat mis ik wel....
Heerlijk, kaasfondue, al weer veel te lang geleden dat ik dat gegeten heb. Zijn je stikbroden zo bleek, of ligt dat aan de foto?
Wilde al zeggen dat je ze wel in de oven moet afbakkenquote:Op zaterdag 30 november 2013 21:09 schreef foodlover het volgende:
[..]
Goed gezien, stokbroodjes heb ik later nog even teruggedaan in de oven
quote:Op zaterdag 30 november 2013 23:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wilde al zeggen dat je ze wel in de oven moet afbakken
Geborreld bij vriendin met veel coolbest, pure chocola met amandel, borrelnootjes en bbq-chips.
die neus van je hondquote:
1664!quote:Op zondag 1 december 2013 14:48 schreef Prego het volgende:
[..]
die neus van je hond
OT: kersjes van Haribo en een biertje (1664)
vanavond boeuf bourguignon die ik gisteren gemaakt heb
Die ga ik zodra ik thuis ben ook een fabriceren jaquote:
Die waren erg lekker trouwens. Leuk werk vind ik dat, van die kleine dingen maken. Wasabi en bacon is een leuke combi.quote:Op zondag 1 december 2013 16:37 schreef BlackLining het volgende:
Etentje met wat vrienden, allemaal tapas achtige hapjes meenemen. Ik sta rolletjes bacon te maken gevuld met kip, champignon en wasabi
hier ook aan de mandarijntjesquote:Op maandag 2 december 2013 15:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu mandarijnen en kop warme chocolade.
Vanavond ravioli met chili-tomatensaus.
Omnomquote:Op maandag 2 december 2013 15:34 schreef Mirjam het volgende:
Vanavond boerenkool met spekjes en rookworst.
Er staan ook stoofperen op, eventueel als dessert en anders morgen
Dat klinkt echt goddelijk!quote:Op maandag 2 december 2013 19:02 schreef motorbloempje het volgende:
Pasta met peer en walnoot in een gorgonzolasaus met wat uitgebakken spekjes
Is het ook! En supersimpelquote:
Nou ja, pasta koken lukt wel hè?quote:
Dank je! En helemaal na afloop pas de walnoot er over of gaat dat ergens halverwege er door?quote:Op maandag 2 december 2013 19:10 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Nou ja, pasta koken lukt wel hè?
Saus maak ik met een bechamel met een deel single cream en een deel melk en dan gorgonzola er in smelten. Gebruik de piccante gorgonzola van de Lidl hiervoor
En dan peer in stukjes gesneden met de saus opwarmen en wat uitgebakken spekjes erbij. Oh, en wat knoflook, naar smaak, naast wat peper en zout en nootmuskaat eventueel.
Oh ja, op 't einde ergens, gewoon met de peer mee, ofzo!quote:Op maandag 2 december 2013 19:34 schreef Greys het volgende:
[..]
Dank je! En helemaal na afloop pas de walnoot er over of gaat dat ergens halverwege er door?
Slavinken, zo gewoon maar zo lekkerquote:Op maandag 2 december 2013 19:16 schreef BlackLining het volgende:
Zo maar weer eens hutspot.
Zonder klapstuk trouwens. Dat duurt mij veel te lang. Maak wel wat slavinken.
Driebuurveen? Hoe smaakt dat?quote:Op dinsdag 3 december 2013 13:34 schreef uniekhoorn het volgende:
Net een kom aardappel en preisoep met stukken gedroogde worst. Beker ijskoude melk twee boterhammen met ham, gekokt ei en tomaat.
Straks om driebuurveen wit bolletje met zoute haring en ui.
Vanavond bloemkool, kippendijen, aardappel kroketten en een salade
Aan kip moet je toch ook vooral zelf de smaak toevoegen ?quote:Op maandag 2 december 2013 22:54 schreef Geerd het volgende:
Niet echt lekker, kip van de Jumbo zat totaal geen smaak aan, Volgens de verpakking wat ik er van af las geen plofkip.
Nou hier geen vlees van de Jumbo meer,
Ja voor broodbeleg meer ook niet.
Mwja hoeft niet wanneer je goede kip hebt heb je geen kruiden nodig, heerlijk malse filetjesquote:Op dinsdag 3 december 2013 18:01 schreef Anne het volgende:
[..]
Aan kip moet je toch ook vooral zelf de smaak toevoegen ?
Hier wordt het vandaag een soepje (uit blik: Goulash of Erwten) met stokbrood (en voor mij kruidenboter) en een ciabatta.
Geen erwten, want die krijg ik weer vers- en huisgemaakt van mijn vader aankomende donderdag/vrijdag.
Ja hequote:Op woensdag 4 december 2013 18:16 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik geloof dat mijn chef aardappelgratin, snijboontjes en groentenburgers aan het bakken is. Zo lekker als het eten klaar is als je thuis komt
lekkerr alleen wat is imitatiekaas? nog nooit van gehoord!?quote:Op woensdag 4 december 2013 19:41 schreef SEMTEX het volgende:
Zelf pizza gemacht:
[ afbeelding ]
Met imitatiekaas, tomatenpuree, kastanje champignons, tomaatjes en rucola Het deeg is met speltbloem gemaakt.
quote:Op woensdag 4 december 2013 19:43 schreef aadspagaat het volgende:
[..]
lekkerr alleen wat is imitatiekaas? nog nooit van gehoord!?
ik heb vandaag 8 mandarijnen naar binnen gewerkt en nu nog een bak kwark
aha oke duidelijk!quote:Op woensdag 4 december 2013 19:44 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Speciaal spul dat smelt zodra je het verhit. Ik ben allergisch voor normale kaas.
Ik zou volgende keer eerst even je champignons koken of bakken voor je ze op de pizza doet. Nu lijken ze erg droog/licht/rauw.quote:Op woensdag 4 december 2013 19:41 schreef SEMTEX het volgende:
Zelf pizza gemacht:
[ afbeelding ]
Met imitatiekaas, tomatenpuree, kastanje champignons, tomaatjes en rucola Het deeg is met speltbloem gemaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |