abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_134195649
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat ik (en met mij, meerdere mensen hier) die stekers wilden hebben? Misschien dit jaar toch maar 'ns aanschaffen dan, echt amper ervaring met zulke koekjes maar ze zijn zo mooi O+
pi_134196542
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me? :)
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 18:32:07 #203
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134196689
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me? :)
cookie cutter & texture set oid

http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
pi_134196834
quote:
Dankjewel! ^O^
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 18:51:58 #205
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134197296
quote:
7s.gif Op donderdag 12 december 2013 18:36 schreef Holyme het volgende:

[..]

Dankjewel! ^O^
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijk :')
http://www.deleukstetaartenshop.nl/aanbiedingen/outlet

ik heb die set met de vlinder. daar heb ik nog de volle mep voor betaald -O-
maar hij is wel heel mooi

[ Bericht 7% gewijzigd door lady-wrb op 12-12-2013 20:03:46 ]
  donderdag 12 december 2013 @ 19:48:40 #206
130755 Kinga
versier hier
pi_134199523
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes :P Morgen een nieuwe oefenpoging...
pi_134199974
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 20:06:17 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134200326
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
dat is fondant ja.
en dan verschilt het nog wat voor fondant je gebruikt, heb ik gemerkt :@
ik had fondant liggen van de xenos (fout ja, maar ik was te lui om naar de taartenwinkel te gaan voor goede fondant) maar er was niet mee te werken met die matjes.
dus ik waarschuw maar even: als je met die matjes aan de gang gaat, kijk uit wat voor fondant je gebruikt.
  donderdag 12 december 2013 @ 20:16:28 #209
130755 Kinga
versier hier
pi_134200847
Verdomd, nou jullie het zeggen :@ Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
  donderdag 12 december 2013 @ 21:07:46 #210
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134204367
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggen :@ Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
:D Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte.
  donderdag 12 december 2013 @ 21:11:14 #211
130755 Kinga
versier hier
pi_134204570
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
  donderdag 12 december 2013 @ 21:40:15 #212
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134206098
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.
  donderdag 12 december 2013 @ 22:02:16 #213
130755 Kinga
versier hier
pi_134207220
Ik heb juist problemen met die consistentie van dat lijntje... het blijft meestal niet plakken aan het koekje. Maar die tip van in de oven laten drogen had ik nog niet gehoord, super dankjewel!
  zondag 15 december 2013 @ 16:33:14 #214
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_134293806
Kerstcakejes ~:)

pi_134295560
Mooie koekjes en kerstcakejes!

Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage zondag 15 december 2013 @ 17:31:14 #216
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_134296801
Snickerdoodles gemaakt :D :9

http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)

[ Bericht 22% gewijzigd door Etcetera op 15-12-2013 17:46:13 ]
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_134301863
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt :D :9

http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage zondag 15 december 2013 @ 20:02:31 #218
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_134302631
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Zit daar chocolade en pindakaas in?
nee :D ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt :@ )
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_134303479
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!

Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader :)
  zondag 15 december 2013 @ 20:48:18 #220
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134305138
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader :)
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!
pi_134306925
gisteren speculaas gemaakt. helemaal 'from scratch'.
zelfs de kruiden heb ik zelf gemengd.
op zich goed gelukt, maar het is meer speculaas cake geworden, ipv een knapperig koekje.
ik weet ook al wat ik fout heb gedaan; ik had er geen ei in moeten doen.
nou ja. weet ik dat alvast voor een gevulde speculaas

geen foto's, helaas.
de speculaas was zo lekker, dat het al op is.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_134331931
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 16 december 2013 @ 21:53:12 #223
39237 crew  H_T
2733
pi_134345739
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?

Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_134420732
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')

nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
pi_134421862
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')

nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')