Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat ik (en met mij, meerdere mensen hier) die stekers wilden hebben? Misschien dit jaar toch maar 'ns aanschaffen dan, echt amper ervaring met zulke koekjes maar ze zijn zo mooiquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
cookie cutter & texture set oidquote:Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me?
Dankjewel!quote:Op donderdag 12 december 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
cookie cutter & texture set oid
http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijkquote:
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes Morgen een nieuwe oefenpoging...quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
dat is fondant ja.quote:Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte.quote:Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggen Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.quote:Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Zit daar chocolade en pindakaas in?quote:Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt
http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
nee ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt )quote:Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanraderquote:Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!
Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!quote:Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader
Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.quote:Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?quote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |