Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?quote:Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zienquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bheggg )quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet
Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
sorry, ik zie het nu pasquote:Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken
Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog nietquote:Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...
Ik heb ook wat gebakken met Kerst:
[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Citroen-meringuetaart
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbranden ). Daar zat ook een rendier bij, maar die is vrij onhandig. Dochterlief wilde nu graag ook vlinders maken. Deze dus heel 'braaf' van zelfgemaakt deeg, volgens recept van Nigella (lekker, maar volgende keer doe ik er meer vanille in).quote:Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto
was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euroquote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaanquote:Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.
Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |