abonnement Unibet Coolblue
pi_134664204
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
pi_134666535
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
pi_134666697
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zien ;)
pi_134667058
Haha niemand die het ziet :P

Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
pi_134667180
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Was dat lady?
Weet t niet mar heb t recept uit de allerhande gebruikt met crème fraiche.
Erg lekker.
pi_134668457
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet :P

Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bheggg :r )
pi_134670125
Ow voorverpakt is niet lekker als je m eenmaal zelf hebt gemaakt.
pi_134715414
Mijn kersttaart





De boom was al 'gekapt' voordat de taart werd opgediend en eenmaal op tafel rolde het hoofd van de kerstman er ook nog af _O-
De toefjes mokka zijn door mijn neefje gedaan, die wilde nog een beetje meehelpen
  † In Memoriam † donderdag 26 december 2013 @ 14:55:56 #284
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134715636
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
sorry, ik zie het nu pas :@

ik maak altijd deze : http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar ik laat de hazelnoten er altijd uit
  † In Memoriam † donderdag 26 december 2013 @ 14:57:37 #285
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134715710
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken :D

Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):
800 gram (5-5,5 cups/1250ml) Bloem
5,7 gram (1 tsp) Backing Soda
7,3 gram (1 tsp) Zout
4,4 gram (2 tsp) Gemberpoeder (mag wel wat meer zijn vind ik, 6,6 gram of 3 tsp)
6,4 gram (2 tsp) Kaneel
2,5 gram (1 tsp) Gemalen nootmuskaat
2,5 gram (1 tsp) Gemalen kruidnagel
225 gram (1 cup) Boter
150 gram (1 cup) Suiker (ik heb witte basterdsuiker genomen)
300 ml (1,25 cup) Mais siroop of Maple siroop of ongezwavelde melasse
2 geklutste eieren
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng bloem, soda, zout en specerijen door mekaar. Smelt de boter in een grote pan, laat het een beetje afkoelen. Doe er de suiker, siroop en ei doorheen en meng het goed. Doe 4 cups droge ingrediënten erbij en mix het weer goed door mekaar. Doe het mengsel op een licht bebloemde oppervlakte. Kneed de laatste overgebleven droge ingrediënten met de hand er door heen. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te slap is. Rol het deeg uit tot ongeveer 7mm dikte. Steek de koekjes uit en bak het met de volgende tijden:
Klein en medium: 6-10 minuten
Grote: 10-15 minuten
Het deeg is goed ingepakt in folie ongeveer 1 week in de koelkast houdbaar. Het heeft ongeveer 3 uur nodig om het uit de koelkast te verwerken.
Met 1x dit recept kan je ongeveer 40 (normale maat) koekjes
pi_134719699
Ik heb deze tulband voor kerst gemaakt. Erg lekker geworden!

Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_134729139
Tiramisu taart valt wel tegen ;(
precies waar ik al bang voor was: het is heel stevig en niet lekker zacht zoals tiramisu hoort. Verder heel machtig en smaakt sterk naar slagroom.. Geen aanrader dus voor mij, maar ik heb verder geen klachten gehad :P
pi_134737316
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...

Ik heb ook wat gebakken met Kerst:


Koekjes gemaakt met dochter.





Citroen-meringuetaart
  † In Memoriam † vrijdag 27 december 2013 @ 10:24:58 #289
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134738305
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...

Ik heb ook wat gebakken met Kerst:

[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Citroen-meringuetaart
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet :D
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto :)

was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm O+
pi_134738484
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet :D
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto :)

was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm O+
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbranden :+ ). Daar zat ook een rendier bij, maar die is vrij onhandig. Dochterlief wilde nu graag ook vlinders maken. Deze dus heel 'braaf' van zelfgemaakt deeg, volgens recept van Nigella (lekker, maar volgende keer doe ik er meer vanille in).
pi_134840571
Ik heb cupcakes gemaakt en daar gaat zo'n merengue/ baiser/ marshmallow toefje op. Is dat morgen nog lekker als ik het vanavond maak of wordt het dan klef?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_135057278
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt :) Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  zondag 5 januari 2014 @ 01:20:31 #293
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_135091854
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
pi_135092042
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euro
  zondag 5 januari 2014 @ 07:50:00 #295
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_135094446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt :) Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade. :)

Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_135094461
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.
pi_135095784
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.
pi_135096103
quote:
1s.gif Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade. :)

Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaan :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  zondag 5 januari 2014 @ 12:41:10 #299
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_135097832
Dank dank!! Morgen langs de hema en AHxl
Anders de kleintjes bij de blokker
  woensdag 8 januari 2014 @ 19:01:53 #300
411738 Uiltje90
High up in a tree
pi_135242709
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich! :D ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden :P nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
You only live once, but if you do it well, once will be enough
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')