abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_6058682
Hallo mensen,

Vanaf vorige maand (2 september) zit in Noorwegen voor mijn verdiepingsstage. Op mijn website houd ik een dagboek bij en zijn er foto's te vinden die gemaakt zijn tijdens enkele uitstapjes.

Als je een stageplek zoekt of op zoek bent naar een vakantiebestemming neem dan eens een kijkje op mijn site en wordt je misschien net als ik op dit mooie land .

Daarnaast is dit topic een mooie gelegenheid om met mensen in contact te komen die in Noorwegen zijn geweest - die misschien wat tips kunnen geven over plaatsen die ik hier moet bezoeken - en mensen die op dit moment in Noorwegen zitten.

pi_6058734
Er zijn al meerdere topics over Noorwegen en wat je daar kunt doen. Dit topic moet dus eigenlijk dicht, maar wij willen heel graag meer reisverslagen in travel. Wil je dus hier ook je dagboeken posten? (of de hoogtepunten daarvan). Dan kan ik het topic open laten, want wat ik net even heb bekeken ziet er leuk uit.

-edit- Noorwegen topics:
Reisverslag Noorwegen - Zweden - Finland 2002
Noorwegen
Noorwegen - tips?

[Dit bericht is gewijzigd door YPPY op 01-10-2002 17:10]

"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  dinsdag 1 oktober 2002 @ 17:09:07 #3
14187 Amos
Sweet child in me, heaaaaal
pi_6058744
Een verdiepingsstage? Nog nooit van gehoord. Ikzelf ben net klaar met Bedrijfskundige Informatica in Arnhem, maar zo'n stage heb ik niet gehad? Derde jaars stage ofzo?

[Dit bericht is gewijzigd door Amos op 01-10-2002 17:09]

Happiness is a warm gun
pi_6058749
Leuke foto's , schitterend land!

Dit jaar naar toe geweest op mijn huwelijksreis en wil zeker nog eens terug!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_6058802
Ik ben dit jaar dus ook in Noorwegen geweest. Prachtig land.

Er zijn hier genoeg mensen die veel weten van het land en die je dus om info kunt vragen, waaronder ikzelf.

pi_6058863
quote:
Op dinsdag 1 oktober 2002 17:13 schreef Leatherface het volgende:
Ik ben dit jaar dus ook in Noorwegen geweest. Prachtig land.

Er zijn hier genoeg mensen die veel weten van het land en die je dus om info kunt vragen, waaronder ikzelf.


Hij mag best info vragen, maar dan in een bestaand topic. Tenzij dit een reisverslag/dagboek wordt natuurlijk.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_6058945
quote:
Op dinsdag 1 oktober 2002 17:17 schreef YPPY het volgende:

[..]

Hij mag best info vragen, maar dan in een bestaand topic. Tenzij dit een reisverslag/dagboek wordt natuurlijk.


Ow....

Nou ja, je had al gereplied toen ik nog mijn text aan het typen was, dus had ik je comment nog niet gezien

Hij kan dus idd in de andere topics vragen stellen

pi_6059095
Ik had niet goed gekeken toen ik dit topic opende .
Ik zal in dit topic dan de leukste verslagen uit mijn dagboek posten .

Dag 1, maandag 2 september 2002

Stond vanochtend om half vier op om een uur later in de auto te zitten richting Schiphol. Ik had goed geslapen, dit tegen verwachting in, ik had gedacht dat ik de hele tijd aan het vertrek moest denken maar dit was niet het geval. Hoewel mijn vlucht pas om half elf vertrok hadden mijn ouders en ik wat extra tijd ingecalculeerd voor eventuele files die we misschien tegen konden komen.
Eenmaal onderweg was het vrij rustig, gelukkig geen enkele maal in de file gestaan waardoor we al om iets na zevenen de auto parkeerden op het Schiphol terrein. Dit was erg vroeg maar zo konden mijn ouders en ik op ons dooie gemak Schiphol verkennen.
Allereerst moest ik naar het GWK om Noorse Kronen te halen, jammer genoeg is Noorwegen nog niet aan de Euro. Na lang in de rij gewacht te hebben zijn we een bakkie koffie gaan halen en hebben daar gewacht op Sven en zijn ouders.
Na de aankomst van Sven zijn we beiden gaan inchecken bij de balie SAS. Eerst checkte ik in en even later vertelde Sven dat we samen vlogen, waarop de baliemedewerkster antwoorde dat we dat wel eerder konden aangeven, en op zo'n toon dat vriendelijkheid ver te zoeken was.
Toen we richting de gate liepen kwamen we steeds tentjes met Heineken bier tegen. Het leek ons wel gepast om waardig afscheid te nemen van Nederland d.m.v. een biertje. De barman keek een beetje vreemd dat er door ons al om 10.00 bier werd besteld.
Na het biertje zijn we het vliegtuig ingestapt. Ik vond het wel spannend om op te stijgen want ik had nog nooit eerder gevlogen. Ik moet zeggen dat het een geweldige ervaring is om tijdens het opstijgen de stoel in je rug geduwd te krijgen en je los komt van de grond.
Na een vlucht van anderhalf uur landden we op het vliegveld van Oslo. We hadden volgens het schema 55 minuten om over te stappen maar het vliegtuig was iets later vertrokken waardoor we nog iets van drie kwartier hadden. We moesten de ingecheckte bagage van de band halen en opnieuw inchecken. Voor dat dit goed en wel gebeurt was was het al 20 voor één terwijl het vliegtuig al om vijf voor één zou vertrekken. Dus wij gehaast naar de gate die ook nog weer eens vrij ver lopen was en dat terwijl we onze dikste kleding aan hadden om zoveel mogelijk gewicht te besparen in onze koffer. Bezweet kwamen we in het vliegtuig aan die kort daarna vertrok.
De vlucht van Oslo naar Trondheim was zo voorbij, tijdens de vlucht kregen we een koude maaltijd en wat koffie (tenminste dat was het volgens de stewardessen ) maar tegen de tijd dat je de koffie nog niet eens op had begon het vliegtuig al met dalen. Dus snel de koffie achterover gegooid en gereedgemaakt voor de landing.
Eenmaal geland zijn we met een bus die van het vliegveld naar de stad ging naar het centrum gegaan volgens de routebeschrijving. Toen we aankwamen in het centrum hadden we geen flauw idee waar de faculteit was dus wij vragen aan mensen waar de faculteit was. Een meisje zei dat we na het zien van een bord met een vrouw met Piaf erboven na rechts moeten gaan. Na het lopen van 300 meter met al onze bagage nog maar eens vragen want we hadden geen bord gezien. Ditmaal een schilder en die vertelde ons dat we na de brug (die nog eens 300 meter verder lag) naar links moesten. Dus wij rechtdoor lopen maar na 200 meter konden we bijna niet verder, wij nogmaals vragen aan een vrouw. Zij vertelde dat we terug moesten en dan rechts, gelukkig had ze gelijk en vonden we het gebouw. Het kwam er dus op neer dat we onnodig ver gelopen met al onze koffers en onze dikke kleding .
Hier ontmoetten we onze contactpersoon Jan Nilsen en die gaf ons de sleutel tot onze kamer en het beddengoed. Hij heeft ons toen met de auto naar het studentendorp gebracht en onderweg nog enkele bezienswaardigheden getoond.
Nadat ik mijn koffers had uitgepakt heb ik kennis gemaakt met mijn huisgenoten; 2 Noren en 1 Pakistaan. Het zijn aardige lui maar zijn erg individualistisch ingesteld zo eet ieder persoon namelijk apart.
s Avonds nog wat aan mijn dagboek gewerkt en om 21.00 mijn bed ingedoken.


Dag 2, dinsdag 3 september 2002

Vandaag al om 07.00 uit mijn bed gegaan om de borg te betalen voor de kamer en bij de organisatie die de kamers verhuurd de papieren op te halen en ondertekenen. Gelijk ook de internetaansluiting geregeld .
Diezelfde ochtend lopend naar het centrum gegaan, was nog best wel een lange wandeling. Nog even in de stad gekeken en om 01.00 naar de faculteit gegaan voor wat handelingen m.b.t. de identiteitskaart voor de faculteit.
Daarna naar het bureau voor vreemdelingen gegaan om ons in te schrijven als inwoners van Trondheim. Hier komt weer het nodige papierwerk om de hoek kijken.
De rest van de middag zijn we door de stad gelopen (een kilometertje of 3, heuvel op heuvel af). In Trondheim staan op een aantal plaatsen in de stad fietsen die je voor 20 NOK (€ 2,5) kunt gebruiken. Wanneer je deze fietsen weer aflevert op een van de daarvoor bestemde plekken krijg je je geld weer terug. Wij kwamen op den duur zon plek tegen en besloten om de fiets te pakken om een gedeelte van de terugweg per fiets af te leggen. Dit hadden we achteraf beter niet kunnen doen want toen we eenmaal een gedeelte hadden afgelegd en de fietsen wilden gaan stallen konden we nergens zon stalling vinden, al met al hebben we een half uur zitten zoeken voordat we eindelijk een stalling vonden. Het was efficiënter geweest om gewoon terug te gaan lopen.
Toen we terug waren in Moholt (het studentendorp) hebben we wat inkopen gedaan voor het avondeten (macaroni) en heb ik nog wat zitten internetten.
Om een uur of 5 hebben het eten bereid en weggespoeld met een (duur) biertje.
Na het eten nog even op het internet geweest en bij Sven TV gekeken, maar ik was zo duf dat ik even later naar mijn kamer ben gegaan en het bed in ben gedoken (22.00).


Dag 3, woensdag 4 september 2002

Deze ochtend redelijk uitgeslapen, was om 09.00 wakker. Vandaag stond de reparatie van mijn vaste telefoon en het proberen Jan Nilsen (onze begeleider) te pakken te krijgen op de agenda.
Allereerst ben ik naar het gebouw van de conciërge gelopen voor een andere telefoon. De oude in de tas en omruilen dat ding. Ik kwam binnen en zei dat mijn telefoon stuk was, er werd gevraagd of ik de oude bij me had. Ik overhandigde de telefoon en kreeg zonder pardon een nieuwe mee. Voordat heen ging dacht ik dat ik wel weer de nodige formulieren moest invullen of dat ze moeilijk zouden doen maar het ging allemaal zeer makkelijk.
Na deze inruilactie zijn we naar het centrum gelopen (alweer) om de verblijfspapieren in te leveren van Sven en te kijken of Jan Nilsen ons te woord kon staan.
Aangekomen op de faculteit was zijn kantoor leeg dus besloten we om een meeltje te tikken voor een afspraak. Na het tikken van het meeltje nogmaals langs zijn kantoor gelopen en ditmaal was hij er wel. Afspraak gemaakt voor vrijdag en nog wat gesproken over wat zaken zoals cabin trips en bezienswaardigheden in Trondheim.
Na dit gesprek zijn we naar de VVV hier in Trondheim gegaan om wat informatie in te winnen over wandeltochten en cabin trips. Helaas hadden ze hier geen informatie over, ze verwezen ons naar een ander bedrijf die hierin gespecialiseerd was. Dit bedrijf bevond zich aan de rand van het centrum dus er moest weer een aantal meters te voet afgelegd worden. Eenmaal aangekomen kregen we een aantal brochures mee met daarin wandeltochten en georganiseerde cabin trips.
Nadat we bij een fietsen handel die er vlak bij in de buurt zat geïnformeerd hadden naar een 2e hands fiets (die ze natuurlijk niet hadden ) zijn we terug gelopen naar onze kamers.
Als avond eten stond macaroni op het menu dat nog over was van gisteren en dit ging wederom vergezeld met een biertje.
s Avonds waren we uitgenodigd bij een feestje van een aantal Noren. Het begon al weer lekker toen we erachter kwamen dat iedereen zijn eigen drank mee neemt en wij niets mee hadden genomen . Gelukkig kregen we een paar drankjes aangeboden waarmee we onze keel konden smeren. Doordat drank heel duur is maken ze ook kun eigen likeur, zo stampten ze een soort snoepjes fijn, vermengden dit met een alcoholhoudend goedje en deden er nog wat water bij om zo tot een soort dropshot drankje te komen. Best wel te drinken.
Na het feestje zijn we nog naar neWs geweest, een soort bar/disco. Na 30 NOK (€ 4,- )betaald te hebben bestelden we 2 biertjes (1 biertje = 0,41 liter) voor 80 NOK (€ 11) en dit was nog tegen gereduceerd tarief omdat het een of andere speciale avond was. Na 00.00 bestelden we nog 2 biertjes en toen moesten we ineens 102 NOK (€ 14) lappen, het bleek dat de speciale avond om middernacht eindigde .
Na deze dure avond besloten we maar om weg te gaan en weer aan de lange tocht naar huis te beginnen.


Dag 4, donderdag 5 september 2002

Vanochtend opende ik mijn ogen rond een uurtje of 8 terwijl de wekker pas om half tien zou gaan. Geprobeerd verder te slapen maar dit lukte niet dus toen ben ik maar verder gegaan met mijn website.
Om 10.00 naar Sven gegaan om te ontbijten. Rond uurtje of 11.00 vertrokken naar het centrum om verblijfspapieren in te leveren. Onderweg weer van die fietsen gepakt en daarmee naar de Alien Office gereden. Daar zaten al zeven mensen te wachten dus het kon nog wel ff gaan duren .
Na een half uur gewacht te hebben kon ik eindelijk de formulieren inleveren en konden we daarna de stad nog ff in.
In de stad zijn we naar het haventerrein geweest en hebben het Sentral Stasjon van Trondheim gezien, zag er leuk uit maar was eigenlijk best wel klein met maar iets van 5 spoorbanen.
Uiteindelijk maar weer naar de kamers gegaan om verder te werken aan de website.
s Middags boodschappen gedaan voor het avondeten; schnitzel, sla en aardappels, kortom: een voedzame maaltijd.
s Avonds naar een kroegje/discotheek genaamd Kjeller'n (De kelder, nee niet zo suf als die tent in Baflo ). We kwamen om 21.00 aan en de tent was afgeladen met Noorse studenten. Het bier was hier erg goedkoop namelijk 18 NOK (€ 2,5) voor een flesje van 33 cl. Op een gegeven moment zat ik met Sven te praten, komt er een jongen voorbij die heel raar naar ons kijkt, begint in het Noors een eind weg te lullen totdat ik zeg dat wij uit Nederland komen. Ineens begint hij Nederlands te praten, blijkt hij tot zijn 12e in Nederland gewoond te hebben en sinds zeven jaar in Noorwegen woont. Gaandeweg de avond nog een aantal malen met hem gesproken over de verschillen tussen Noorwegen en Nederland.
Om 01.00 sluit de toko en staan we buiten, nog snel ff telefoonnummer uitgewisseld want misschien dat we in de winter periode samen gaan snowboarden. Als het een beetje mee zit dan sneeuwt het tijdens december en januari en kan er geskied en gesnowboard worden in Noorwegen of Zweden.
Buiten regent het best wel hard en we lopen extra snel naar huis om niet zo heel nat te worden, dit plan mislukt helaas. Eenmaal thuis gekomen is mijn fleece trui doorweekt . Snel duik ik het bed in om van mijn nachtrust te genieten.


Dag 8, maandag 9 september 2002

Dit is onze eerste 'echte' stagedag, daarom vroeg uit de veren gegaan.
Allereerst ontbeten en daarna de mogelijkheden onderzocht voor de database en de applicatie. Daarnaast een begin gemaakt in een boek over Java Server Pages.
's Middags pc geformatteerd. Ik kreeg een e-mail binnen over een cabintrip naar Lofoten, dit is ongeveer 700 km vanaf Trondheim. Er waren 40 plaatsen beschikbaar en deze middag was de eerste inschrijfdag. Het leek ons heel leuk toe en we hebben ons daarom gelijk maar ingeschreven voor dit uitstapje van 4 dagen. Het inschrijven begon om 17.00 en we arriveerden om 16.40. Om 17.00 kantoor binnen gelopen en het bleek dat we de eerste waren. 1900 NOK lichter verlieten we het kantoor .
's Avonds weer een goede maaltijd genuttigd (hamburger, aardappels en groenten). Daarna rond uurtje of 21.00 vertrokken naar de internationale studentenbar onder één van de studenthuizen. Wat zitten kletsen met een aantal Fransozen en een Duits/Oostenrijks meisje. Was erg gezellig, op den duur nog een Nederlander (jawel) tegengekomen. Na afloop nog wat lopen praten met deze jongen, terwijl we aan het praten waren zagen het Noorderlicht. Dit was erg mooi om te zien maar het verdween op het ene moment en op het andere moment was het weer duidelijk zichtbaar. Zeer vreemd maar wel erg mooi om te zien.


De rest zal ik morgen plaatsen want ik heb vandaag verder geen tijd meer.

[edit]
Verdiepingsstage:
Voor de opleiding BI heb je 2 stages, 1 orientatiestage waarin je 8 week lang proeft van het bedrijfsleven. Dit vindt plaats in het tweede jaar. In het 4e jaar heb je dan een 'verdiepingsstage' van een semester waarin je dus een opdracht krijgt of volwaardig mee draait in het bedrijf.
[/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door Flat-Eric op 01-10-2002 17:36]

pi_6064756
Dagboek... (vervolg)

Dag 9, dinsdag 10 september 2002

Vanochtend wederom vroeg opgestaan, gedouched en bij ontbeten bij Sven. Hierna wat ingelezen over Java Server Pages tot het avondeten. Rond 17.00 naar de supermarkt gegaan om de spullen te kopen voor het avondeten. De laatste paar dagen al aardappelen gegeten dus nu maar eens rijst. Bij deze rijst Ome Ben's zoet-zure saus en kipfilet. We moesten op tijd eten want die avond stond een info meeting gepland in de Studenterhytta: een grote cabin waar gegeten en overnacht kan worden en waar feesten worden georganiseerd.
Om 18.00 vertrok de bus naar de Studenterhytta. De busreis was al zeer amusant, al vanaf derde halte (waar wij stonden + nog heel wat andere mensen) zat de bus al grotendeels vol en er zouden nog vier haltes komen. Uiteindelijk paste iedereen erin en kon de tocht voort worden gezet. De Studenterhytta bevindt zich op een heuvel rond Trondheim en de bus, volgeladen met mensen, had duidelijk moeite het gewicht langs de steile hellingen omhoog te krijgen. In de Studenterhytta vond een info meeting plaats over de Studenterhytta zelf, cabin trips en ski trips. Helaas was de info in het Noors en werd ondersteund met een paar sheets en dia's. Vanuit deze sheets en dia's konden we nog wel wat opmaken maar 90% van de info vingen we niet op. Na de meeting werden de mensen opgedeeld in iets van zes groepen, gelukkig gingen de leiders van deze groepen over op Engels en konden we eindelijk eens vragen naar de inhoud van de meeting. Nadat we een tour door de Studenterhytta hadden gekregen moest elke groep een taartbodem decoreren m.b.v. slagroom, vruchten, jam, advocaat , etc. Dit was wel grappig om te doen want zodoende kwam je in contact met de groep die bestond uit Italianen, Noren, Duitsers en Nederlanders dus. De makers van de mooiste en lekkerste taart kregen een prijs. Helaas vielen wij niet in de prijzen, maar de taart smaakte dankzij de advocaat goed en daar ging het om. Het gebeuren was om 22.00 afgelopen en doordat de bus de heenweg al vol zat zijn we wat eerder weggegaan om een zitplek te bemachtigen. Helaas stond er nog geen bus en even later was de meerderheid van de mensen ook al op de plek gearriveerd. Na paar minuutjes gewacht te hebben reed er eindelijk een bus het terrein op maar deze was nog kleiner dan de bus van de heenreis. Dus een sprintje getrokken naar de deur en gelukkig een stoel kunnen bemachtigen. Meer als de helft van de groep stond nog buiten en moest wachten. Toen we net waren vertrokken arriveerde de andere bus dus dat ging allemaal nog goed. De bus waar wij in zaten was een stadsbusje en dat ding was echt afgeragd, tijdens hobbels werkte de vering niet goed meer, bij elke hobbel voelde en hoorde je hoe het onderstel tegen de onderkant van de bus aan klapte. Ook tijdens het rijden hoorde je van allerlei sissende geluiden. Uiteindelijk toch nog thuis gekomen, nog even aan dagboek gewerkt en ben toen gaan slapen.


Dag 11, donderdag 12 september 2002

Vanochtend weer vroeg opgestaan en bij Sven ontbeten. De rest van de ochtend besteed aan het schrijven van dagboek en het onderzoek voor de stageopdracht. 's Middags om 13.30 vertrokken naar de Faculteit in het centrum voor de eerste les van de Noorse cursus. De cursisten bestonden uit Nederlanders, Duitsers en een Slowaak.
De cursus was wel grappig, we begonnen met een aantal standaardzinnetjes zoals Hoe heet je (Hva heter du) en Ik heet <naam> (Jeg heter <naam>). De lerares vertelde gedurende de les regelmatig over haar familie en haar belevenissen in het buitenland. Er zaten wel een paar leuke verhalen tussen en op de manier gingen de twee uur die voor deze les stonden ook nog een beetje snel voorbij.
Rond een uurtje of 17.00 liep ik naar Sven's huis om het avondeten klaar te maken. Eenmaal aangekomen zie ik een huisgenoot van Sven, een kameraad daarvan en Sven aan de eettafel zitten. Op de tafel staan allerlei soorten drank, wiskey, bier en wijn. Het bleek dat de huisgenoot en die kameraad ervan die avond een gala hadden in de Studenten Samfundet (Studenten Sociëteit). Ze zaten nu dus al een beetje in te drinken. Ze boden mij ook een biertje aan, dat kon ik natuurlijk niet weigeren . Na een paar slokken bier gehad te hebben vroeg die huisgenoot of ik wat wiskey wilde, dat aanbod heb ik ook maar aangenomen . Zo zaten wij daar om 17.30 aan de wiskey en bier, de huisgenoot en zijn kameraad dronken er zelfs nog een glas wijn bij. Om iets na zessen vertrokken de huisgenoot en zijn kameraad dus toen zijn we maar eens begonnen met het avondeten.
Het avondeten bestond uit sla, aardappelen en vissticks. Toch weer een verantwoordelijke en voedzame maaltijd .
Na het avondeten nog ff ge-internet, rond half negen naar het centrum gelopen om naar de Kjeller'n te gaan. Toen we aankwamen begon het net te regenen dus we waren net op tijd binnen. Het was binnen minder druk dan vorige week maar toch nog wel gezellig druk. Toen we weg gingen regende het nog steeds , de terugtocht begon verdacht veel te lijken op die van vorige week donderdag. Onderweg kwamen we langs de Studenten Samfundet en daar zat ook een hamburgertentje, je kon hier verschillende types hamburgers bestellen met een hamburger van 100 gram tot 333 gram . Volgens mij kun je op de laatste wel een week leven, deze kost daarom ook 112 NOK. Toch maar voor de lichtste variant gegaan. Ik had de Hotburger genomen en deze was echt lekker, lekker fel maar niet zo fel dat je daarna een liter water moest gaan drinken. Na deze tussenstop de terugtocht weer hervat en helaas was het nog niet opgehouden met regenen.
Eenmaal thuis gekomen mijn jas laten drogen en gaan slapen.


Dag 13, zaterdag 14 september 2002

Vanochtend kon er weer uitgeslapen worden, desondanks werd ik stipt om acht uur wakker . Nog geprobeerd verder te slapen maar dat lukte niet. Ben die ochtend maar met website bezig geweest. Ontbeten bij Sven en wasmiddel gekocht want het was tijd om het eerste wasje in Noorwegen erdoor te draaien. Samen met Sven de was gedaan, hij het witgoed en ik de gekleurde was. Al het wasgoed in de machines gegooid en weer weggegaan. Na ongeveer 45 minuten waren de machines klaar en hebben we het wasgoed weer opgehaald. Mijn spullen in de droogkast gelegd en ook nog even mijn kamer stofgezogen. Het huishoudelijk niveau van vandaag was weer bereikt dus het werd weer tijd voor wat anders namelijk internet . Hiermee heb ik me de rest van de middag vermaakt.
's Avonds de macaroni van gisteren opgewarmd in de magnetron. Lekker makkelijk .
Rond negen uur naar de Studenten Samfundet gegaan voor de internationale studenten avond. Was gezellig, maar hier kwam weer het rare prijssysteem naar voren dat de Noorse kroegen hanteren. Tot een bepaalde tijd is het relatief goedkoop waarna het na een bepaald tijdstip enorm duur wordt, zo koste een halve liter bier voor elf uur 28 NOK en na elf uur ineens 49 NOK. Een prijsstijging van meer dan 50% .
Rond middernacht naar huis gegaan.


Dag 18, donderdag 19 september 2002

Vandaag op de normale tijd opgestaan, ontbeten. Na het ontbijt wezen shoppen voor het avondeten en ik moest nieuwe deo hebben. Nergens de deo te vinden die ik altijd gebruik, alleen maar van die stink Axe en wat andere vage merken. Bij de 2e supermarkt - Coop Mega- waar we nog nooit waren geweest wel de deo die ik zocht (Nivea) maar hadden alleen een roller ipv een verstuiver. Toch maar meegenomen want je moet toch wat .
Voor lunch eitje gegeten en wat plakken brood, de rest van de middag voorbereidingen getroffen voor de trip die vanavond begint.
's Avonds vissticks, aardappelen en spinazie gegeten.
Die avond nog ff de laatste dingetjes ingepakt voor de trip naar Lofoten .
De bus vertrok om 20.30 naar Lofoten maar ging eerst nog langs een aantal plaatsen in de stad om andere mensen op te halen. Rond 21.30 waren we onderweg naar Bodø waar we een vliegtuig museum zouden gaan bezoeken.
Tijdens de busreis niet goed kunnen slapen door de bochtige wegen en de hobbels in de weg, al met al iets van drie uur geslapen .


Dag 19, vrijdag 20 september 2002

Doordat de buschauffeur aardig het gaspedaal had ingedrukt kwamen we rond 08.00 aan in Bodø, een uur eerder dan gepland. We hebben deze tijd gebruikt om te ontbijten op een picknickplaats. Het was echter enorm koud buiten en ondanks mijn T-shirt, trui, fleecetrui en winterjas had ik het nog steeds koud. Snel broodjes naar binnen gewerkt en beetje rond gelopen om van het uitzicht te genieten en warm te blijven. Gelukkig konden we in de bus warme koffie krijgen en hierdoor kwam ik weer een beetje op temperatuur.
Om iets voor 10.00 naar het vliegtuig museum gegaan voor een rondleiding. Het was een groot museum en er waren een groot aantal vliegtuigen te zien, erg interessant.
Al met al duurde de tocht door het museum een kleine twee uur en daarna met de bus vertrokken naar een plek genaamd Saltstraumen waar dankzij de getijden op bepaalde momenten van de dag draaikolken en stroomversnellingen te zien zijn. Inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en begon het warm te worden. Op deze plek hadden de begeleiders een aantal grills aangestoken waarna we konden eten.
Na hier zo'n tweeënhalf uur vertoeft te hebben met de bus naar de boot gegaan voor de boottocht naar het eiland Lofoten.
De tocht met de boot duurde drieëneenhalf uur, vooral in het begin was het nog redelijk warm en op het dek zitten te genieten van de zon en zee. Eenmaal op volle zee begon het door de wind erg koud te worden en ben ik maar naar binnen gegaan om een potje te kaarten.
Om 20.00 meerde de boot aan in de haven van het eiland Lofoten, vanaf hier was het 10 minuten rijden naar de cabins. Deze cabins waren gerenoveerde vissershuisjes en waren best groot. Sven en ik zaten in een cabin met nog vier anderen; 1 Noor, 1 Australier, 1 Fransman en een jongen van Alaska. Onze cabin was bestemd voor maximaal negen personen dus we hadden alle ruimte.
Ik had voor het laatst gegeten tijdens die grill actie bij de Saltstraumen en dat was inmiddels al weer een aantal uren geleden. De begeleiders zouden het eten uitdelen maar dat duurde erg lang en we konden pas eten tegen een uurtje of half elf . Het eten bestond uit gekookte garnalen die we nog moesten pellen en brood. Ik had die dingen nog nooit gegeten en het pellen ging ook niet echt geweldig. Maar goed uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Hierna gelijk gaan slapen na deze mooi maar vermoeiende dag.


Dag 20, zaterdag 21 september 2002

Na een welverdiende nachtrust er om 09.30 uitgegaan voor ontbijt. Vrijdag hadden we boodschappen gekregen voor het hele weekend, doordat er maar drie broden waren hebben we zuinig aan gedaan, dus ieder persoon maar drie plakjes. Bleek achteraf dat we de broden voor gisteren en vandaag waren en dat we vandaag nog nieuwe broden zouden krijgen. Niets voor niets zo zuinig aan gedaan .
We moesten om 10.00 verzamelen voor een wandeling over het eiland. Wederom was het echt schitterend weer, het zonnetje scheen en het was niet koud. De wandeling leidde ons door een dorpje naar een aantal heuvels waarvandaan je een heel mooi uitzicht had over de zee en de rest van de eiland.
Na een korte lunch met de bus afgereisd naar het dorpje Borg dat 50 kilometer van de cabins lag. Hier hebben we een bezoek gebracht aan een viking museum. Dit museum bestond uit een opgraving van een "Long house", een reconstructie van dit gebouw en een viking schip. Allereerst een tour gekregen door het gebouw waarna we in dit gebouw hebben gegeten; soep met vlees en veel groenten, je mocht hier zoveel van eten als je wilde dus dat was goed geregeld . Bij dit eten werd een typisch viking drankje geserveerd, genaamd Mjød, soort wijn met honingachtig smaakje.
Na het eten het viking schip nog even bekeken en terug gegaan naar de bus.
Rond 20.30 arriveerden we weer bij de cabins, voor deze avond stond een feest op het programma welke gehost werd in onze cabin , voor de gelegenheid omgedoopt tot partycabin, omdat we een grote zitkamer hadden.
Het was een goed feest, erg gezellig. Niet al te laat (02.30) gaan slapen want morgen zou er vroeg gewandeld worden.


Dag 21, zondag 22 september 2002

Om 07.30 wakker geworden, snel ontbeten en om 08.00 verzameld voor de grote wandeling naar de bergen en de beklimming ervan. Het weer liet zich weer van zijn beste kant zien dus het zou een mooie wandeling worden.
De wandeling leidde allereerst over de verharde weg naar een pad welke de heuvels/bergen in leidde. In het begin was het nog redelijk vlak met een snel stromend beekje slingerend door het landschap. Na een tijdje kwamen we aan bij de echte helling en het was echt zwaar om dit te beklimmen. Op ongeveer driekwart van de hoogte was ik moe en warm en ben ik op een steen gaan zitten om van het uitzicht te genieten en uit te rusten. Het was echt een spectaculair uitzicht met rondom bergen met een meertje ertussen en uitzicht op het dorpje en de zee aan de voorkant. De natuur is echt schitterend in Noorwegen. Heb hier ongeveer een half uur gezeten en nog wat blue berries gegeten die daar groeien. Ben daarna aan de terugtocht begonnen.
Terwijl ik terug aan het lopen was kwam ik de Australier tegen, hij was een half uur later vertrokken met een andere groep. Hij vertelde dat hij wilde gaan zwemmen in de zee vlak bij onze cabins. Het leek mij ook een hele ervaring om in het koude water te gaan zwemmen en vertelde hem dat ik ook wel mee zou gaan.
Eenmaal aangekomen bij de cabin gingen de Fransman en de jongen uit Alaska ook mee. Alle radiatoren in de cabin op iets van 25 graden gezet zodat we bij terugkomst in een lekker verwarmde cabin konden zitten.
Dus liepen we daar in onze boxershorts naar het water, het water was echt koud - ongeveer 5 graden - zodra je erin zat had je het enorm koud maar na er een minuutje in te hebben gezeten en wat rond te hebben gezwemd viel het wel mee. Na een paar minuten eruit gegaan en een lekkere warme douche gepakt .
Het gaf toch een goed gevoel als je eenmaal weer op temperatuur in de cabin zat, heel erg verfrissend.
Na het zwemmen met de rest van de jongens de cabin opgeruimd (er stond nogal wat troep van gisteravond). Toen dit klaar was hebben we de spaghetti bereid als lunch. Na het eten tas ingepakt, afgewassen en de cabin verder schoongemaakt.
Om 14.00 met de bus vertrokken voor de terugtocht naar Trondheim. Weer drieëneenhalf uur op de boot gezeten. In Bodø met 40 man naar de Burger King geweest voor het avond eten.
Na het eten het laatste stuk van de reis afgelegd naar Trondheim (reis van ongeveer 11 uur). Ik was moe dus ik heb voor zover mogelijk goed kunnen slapen.


Dag 24, woensdag 25 september 2002

Vanochtend om 09.30 ontbeten, hierna ff wat huishoudelijke klusjes gedaan zoals stofzuigen en het handwassen van mijn overhemd.
's Middags gelucht en zitten lezen.
Het avondeten van vandaag bestond uit chili con carne die we zelf gemaakt hadden. Er was alleen geen wok aanwezig dus we moesten het vlees en de bonen apart verwarmen. Omdat we koken op electrisch duurt het erg lang voordat die platen goed en wel warm zijn. Daarom hadden we de plaat waarop de pan stond waar uiteindelijk alles in gegooid zou worden alvast aangezet. Toen het vlees eenmaal klaar was gooiden we het in de pan en die bleek flink heet te zijn wat een enorme rookontwikkeling tot gevolg had. Dit duurde zo'n 5 seconden en de halve keuken zag blauw. Maar ff een raampje open gezet om de rook te laten verdwijnen . Al met al liep het toch nog goed af met een laagje verbrand gehakt op de bodem maar niets ernstigs .
Dit was niet de enige keer dat het raam open ging die avond . De bereiding van de chili con carne had aardig wat rotzooi tot gevolg en de vuilnisemmer was vol. Dit moest dus naar een container gebracht worden hier ergens op het terrein.
Een van de huisgenoten van Sven had gisteren soep met garnalen gegeten en had het restafval van die garnalen gewoon in de afvalemmer gegooid en dat gewoon laten staan. Dat gaat na een dag lekker stinken en daar kwamen we bij het verwijderen van de afvalzak ook achter . Een ranzige lucht verspreidde zich (wederom) door de keuken, dus weer het raam geopend voor wat verse lucht en de keuken .
De rest van de avond beetje zitten surfen.


Dag 28, zondag 29 september 2002

Vandaag naar de Studenterhytta geweest. Om 12.30 met de bus vertrokken, we werden ongeveer 200 meter voor de cabin afgezet. Eenmaal in de cabin ff gezeten en gekeken of de sauna op temperatuur was, dit was helaas niet het geval.
FF paar kaartspelletjes gespeeld en om 15.00 werd het eten opgediend, voor 50 NOK kun je zoveel eten als je wilde. Je kon kiezen uit vlees, gekookte aardappelen, gele rijst, gemixte groentes, champignons en uien in jus, salades, etc; genoeg dus . Als dessert waren er verschillende soorten fruit, verschillende soorten kaas. Was erg lekker.
Na afloop bij het haardvuur koffie gedronken en zitten relaxen.
Rond 17.00 vertrokken, we moesten ongeveer 3 a 4 kilometer lopen naar de halte voor de tram want de laatste bus hadden we gemist. Het was weer gaan regenen dus het was niet echt een mooie wandeltocht.
's Avonds naar de kelder van HK 24 (studentenhuis) geweest om de film Some Like It Hot uit 1959 gezien (info). Was echt een leuke film, de film zat goed inelkaar en was erg komisch.
Na afloop dit dagboekje getikt en gaan slapen.

[edit]
layout
[/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door Flat-Eric op 01-10-2002 23:11]

pi_6065760
Is inderdaad een erg mooi land!!!

Hier nog meer Noorwegen

pi_6068088
Leuk zo!
Als je zelf nog hits wilt, hoef je natuurlijk niet alles te posten, maar zo lezen we wat extra over Noorwegen. Je mag best wat vraagjes stellen tussendoor, maar nu er verslagen in staan, kunnen we het als topic open houden.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_6068194
quote:
Op woensdag 2 oktober 2002 09:20 schreef YPPY het volgende:
Leuk zo!
Als je zelf nog hits wilt, hoef je natuurlijk niet alles te posten, maar zo lezen we wat extra over Noorwegen. Je mag best wat vraagjes stellen tussendoor, maar nu er verslagen in staan, kunnen we het als topic open houden.
Hits zijn natuurlijk nooit weg maar zo kunnen de lezers iig een 1e indruk krijgen en als ze meer willen weten en/of de foto's bekijken dan kunnen ze daarvoor op me website kijken
pi_6068802
quote:
Op woensdag 2 oktober 2002 09:33 schreef Flat-Eric het volgende:

[..]

Hits zijn natuurlijk nooit weg maar zo kunnen de lezers iig een 1e indruk krijgen en als ze meer willen weten en/of de foto's bekijken dan kunnen ze daarvoor op me website kijken


Nu kan iedereen een beetje nieuwsgierig worden naar je site.
We proberen reisverhalen hier te stimuleren, leuk dat je dan jouw verslagen post. Ik ga proberen het allemaal bij te houden.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_6149886
Ik ben gisteren terug gekomen van een cabin trip naar Agdenes, een plaatsje gelegen aan de kust van Noorwegen gelegen en het fjord van Trondheim.
Klik op onderstaande link voor het verslag + de foto's

Ik wil meer weten!

pi_6660331
Sinds de laatste posting heb ik weer verscheidene dingen beleeft; ben inmiddelds weer op twee cabin trips geweest. In beide gevallen was het een hele ervaring, vooral die trip van afgelopen weekend waarin ik het extreem koud heb gehad.

Hieronder de verslagen:


Trip naar Flåkoia

Dag 48, zaterdag 19 oktober 2002

Vanochtend was het zeer vroeg opstaan: 06.50. Het was een tijd geleden dat ik zo vroeg had opgestaan, was dus ff weer wennen. Nog snel de laatste dingen in mijn tas gedaan en snel gedoucht.
Had om 07.30 afgesproken met Sven voor ontbijt, toch weer stressen om het te halen want kon niet alle spullen meteen in mijn tas kwijt. Uiteindelijk toch alles mee weten te krijgen, kamer afgesloten en naar Sven gelopen.
Snel ontbeten en om 08.00 naar de receptie gelopen waar we met de andere personen uit Moholt hadden afgesproken om gezamelijk naar de bushalte te lopen.
De bus zou om 08.50 vertrekken van een halte aan de rand van het centrum, ter compensatie van de te laat komers hadden we extra vroeg afgesproken.
Goed en wel half negen arriveerden we bij de bushalte, we moesten dus nog ff wachten.
De bus was op tijd en rond kwart voor tien waren we aangekomen in Lundamo, de plaats waarvandaan het ongeveer twee uur lopen zou zijn naar de cabin.
Na een vrij steile klim, enkele redelijke vlakke wegen en tenslotte de natuur rond het meer arriveerden we rond de middag bij de cabin. In de cabin zaten nog mensen die de cabin waarschijnlijk voor vrijdag/zaterdag gereserveerd hadden; ze waren aan het schoonmaken dus besloten we om eerst snel iets te eten; chocola en koekjes . Na het "eten" hebben we een wandeling gemaakt langs het meer waaraan de cabin lag.
Weer aangekomen bij de cabin waren de andere mensen vertrokken en ze hadden een welkomst geschenk achtergelaten namelijk een bijna volle fles wijn .
De andere mensen hadden het vuur laten branden maar doordat we een redelijke wandeling hadden gemaakt was er alleen smeulende kolen over. Er was hout genoeg, het probleem was dat het redelijk vochtig was waardoor het niet echt goed brandde. Nadat we enkele blokken vonden die redelijk droog waren werd het eindelijk weer een beetje warm in de cabin.
Doordat er buiten aardig wat sneeuw lag besloten we om een sneeuwbal gevecht te houden. Na ongeveer een uur van sneeuwballen gooien en inpeperen hadden we het toch wel weer koud gekregen dus gingen we snel weer naar binnen.
Na weer wat opgewarmd te zijn, begonnen we aan het bereiden van het avondeten; eerst de groeten snijden en het water laten koken. Het koken van het water voor de macaroni duurde erg lang waardoor het vrij lang duurde voordat we uiteindelijk konden eten.
De rest van de avond gevuld met praten en kaartspellen.


Dag 49, zondag 20 oktober 2002

Vanochtend rond 10.00 opgestaan, gelukkig een goede nachtrust gehad; geen last gehad van de snurkers .
Het was erg koud in de cabin dus zo lang mogelijk in de slaapzak gebleven totdat het vuur in de kachel de cabin weer enigszins had verwarmd.
Toen het eenmaal weer wat warmer was hebben we ontbeten. We wilden misschien nog een wandeling maken maar doordat we rond 14.30 weer weg moesten om de bus te halen en ook de cabin nog moesten schoonmaken hebben we hier vanaf gezien. We besloten om naar buiten te gaan en wederom een sneeuwbal gevecht te houden. In de nacht was er weer sneeuw gevallen en er lag nu een laag van ongeveer 10 cm.
Na sneeuwbal gevecht de rest van de groep een sneeuwpop gemaakt .
Na het sneeuwplezier was het tijd om de tassen in te pakken en de cabin schoon te maken.
Om 14.30 vertrokken we richting Lundamo om de bus te pakken van 16.55. Door de sneeuwval was het toch wel zwaar lopen maar na een tijdje kwamen we kwamen terecht op wegen waar een sneeuwschuiver de sneeuw verwijderd had. Dit liep toch wel wat makkelijker.
We arriveerden ongeveer 40 minuten te vroeg voor de bus, die tijd gebruikten om nog wat te eten en om wat thee te drinken.
Om ongeveer 18.30 waren we weer terug in Moholt.
's Avonds nog wat zitten internetten en vroeg op bed gegaan.

Paar fotootjes:

Trip naar Mortenskåten

Dag 62, zaterdag 2 november 2002

Vanochtend om 06.40 opgestaan, had toch wel wat moeite om eruit te komen . Na me gedouched te hebben en de laatste spullen in mijn tas gedaan te hebben naar Sven gelopen voor ontbijt.
Na het onbijt naar de bushalte gelopen om de bus van 08.25 naar Røros te pakken. Na een busrit van ongeveer anderhalf uur netjes afgezet voor de weg die de heuvels in leidde.
Het eerste stuk van de wandeltocht (ongeveer 2 uur lopen) ging over een redelijke steile besneeuwde weg maar toch was het wel begaanbaar doordat auto's de sneeuw grotendeels plat hadden gedrukt. Na twee uur over de openbare weg kwamen uit op een eigen weg waar geen auto's hadden gereden en waar dus een vol pak sneeuw lag (ongeveer 15 à 20 cm). Dit was ineens een stuk zwaarder, maar het werd nog erger; na 500 meter eigen weg ging het over in wildernis. Hier zakte je soms tot je knieën weg in de sneeuw, erg zwaar om te lopen. Na ongeveer een uur lopen door de wildernis kwamen we op de plek waar de cabin in de buurt zou staan. Doordat de vorm van de cabin was het niet makkelijk te vinden en de sneeuw maakte het er ook niet veel makkelijker op. Maar na ongeveer een half uur rond gelopen te hebben vonden we de cabin eindelijk. Toch wel opgelucht dat we de cabin hadden gevonden want voelde er weinig voor om te overnachten in de buitenlucht of om terug te lopen naar de dichtbijzijnde cabin om daar eventueel de nacht door te brengen.
Eenmaal in de cabin geprobeerd het vuur aan te krijgen maar dit was niet even makkelijk doordat het hout enigzins nattig was. Maar na anderhalf uur hadden we toch eindelijk een vuurtje aan.
Nog wat boompjes omgehakt en op maat gezaagd zodat we genoeg hout hadden voor vandaag en voor de eerste helft van de zondag.
Ondanks het vuur was het de eerste tijd nog erg koud in de cabin, met een deken die in de cabin aanwezig was kreeg ik het eindelijk weer een beetje warm.
Gelukkig nadat het vuur enige tijd brandde begon het comfortabel warm te worden in de cabin.
Rond 19.00 begonnen met het avondeten, pakje pasta, mengen met heet water... klaar!
De rest van de avond beetje zitten spelen met het vuur, biertjes gedronken en zitten kaarten.
Rond 23.00 gaan slapen.


Dag 64, zondag 3 november 2002

Afgelopen nacht gaat de boeken in als één van de ergste nachten die ik heb meegemaakt: door de harde ondergrond en extreme kou heb ik niet veel kunnen slapen. Werd elk uur wel een keer wakker enerzijds doordat ik het onwijs koud had of anderzijds doordat mijn botten zeer deden van de harde ondergrond waardoor mijn been enkele malen sliep (heeft misschien wel meer geslapen dan ikzelf ).
Was erg blij dat het ochtend was, bibberend mijn kleren aangedaan en geprobeerd het vuur aan te krijgen. Ditmaal ging het weer niet makkelijk, toen het vuur half brandde ben ik naar buiten gegaan om wat hout te zagen en te splijten. Door de beweging kreeg ik het tenminste warm .
Toen ik weer naar binnen ging had Sven inmiddels het vuur goed brandende waardoor het gelijk weer wat aangenamer werd. Het nieuwe hout op de kachel gelegd zodat het wat kon drogen.
Na het ontbijt nog wat met het vuur zitten spelen en de spullen opgeruimd en tas gepakt.
Om 14.30 vertrokken zodat we in ieder geval het eerste stuk door de wildernis in ieder met daglicht zouden lopen.
Door de harde wind waren sommige stukken redelijk onbedekt met sneeuw en op sommige plekken had de sneeuw zich opgehoopt waardoor je soms tot boven je knieën in de sneeuw stond.
De terugtoch ging vrij vlot, mede doordat 90% van de terugtocht uit afdalen bestond.
Rond 17.00 stonden we op de weg waar we zaterdagochtend waren afgezet door de bus. De bus zou pas vertrekken om 19.00. Zolang wilden we niet op één plaats blijven dus liepen we langs de weg hopend op een lift van een auto.
Na iets van 20 auto's ons hadden gepasseerd stopte er eindelijk een auto en konden we ongeveer 40 kilometer meerijden tot aan een plaatsje genaamd Ler, 30 kilometer van Trondheim. Hier werden we afgezet bij een Shell benzinestation waar naast een bushalte was. Om iets voor 19.00 ging de bus en rond 19.30 waren we weer in Trondheim.
We waren net op tijd voor de bus naar Moholt en zodoende waren we iets voor achten weer thuis.
Terug in Moholt mijn tas uitgepakt en mijn o zo warme en zachte bed opgezocht .

Ook hier paar fotootjes:

pi_6660440
Het is daar echt mooi!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_6660610
quote:
Op woensdag 6 november 2002 17:37 schreef YPPY het volgende:
Het is daar echt mooi!
Ja dat is het zeker, zal ook zeer wennen zijn als ik eind januari weer naar Nederland ga.

Het is een heel avontuur om door de wildernis te lopen en te weten dat er binnen een straal van een paar kilometer geen of heel weinig mensen zijn.
Daarnaast is het leuk om zelf je weg te zoeken - zoals bij de laatste trip - en alles bedekt is met sneeuw. Je kunt niet goed zien wat er onder de sneeuw zit waardoor ik afgelopen weekend soms tot boven mijn knieën in de sneeuw stond of bijna door het ijs zakte omdat ik boven een bevroren beekje stond.

pi_6660621
Ik wil ook weer naar Noorwegen
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_6660748
quote:
Op woensdag 6 november 2002 17:47 schreef MissMSX het volgende:
Ik wil ook weer naar Noorwegen
Ik hoor van meer mensen dat ze graag terug willen naar Noorwegen. In het voorjaar of zomer ga ik zeker nog een keer terug om dan met een lekker warm zonnetje te genieten van Noorwegen

Waar en hoelang heb je in Noorwegen gezeten?

pi_6661692
Die foto's brengen mooie herinneringen naar boven

Eens zal ik er terugkeren. Ik heb niet voor niks een stenen torentje op de Noordkaap gebouwd

pi_6671537
quote:
Op woensdag 6 november 2002 17:55 schreef Flat-Eric het volgende:

[..]

Ik hoor van meer mensen dat ze graag terug willen naar Noorwegen. In het voorjaar of zomer ga ik zeker nog een keer terug om dan met een lekker warm zonnetje te genieten van Noorwegen

Waar en hoelang heb je in Noorwegen gezeten?


Ben afgelopen zomer 3 weken geweest naar Zuid-Noorwegen, waarvan 5 dagen wandelen over de Hardangervidda. Dat wilde ik al erg lang een keer doen en ondanks wat pijntjes hier en daar heb ik er geen moment spijt van gehad... volgend jaar weer!!
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')