abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175047805
registreer om deze reclame te verbergen
Tijdens mijn zoektocht over hematomen dit topic gevonden, dus * schop*. Hier kan ik beter mijn ei kwijt.

Ik heb nu mijn tweede hematoom (of derde) tijdens mijn zwangerschap (ben nu 14 +3) en was een beetje aan het zoeken wat nu te doen. Het rood bloedverlies blijft maar aanhouden sinds zaterdagmiddag.

Nu lees ik dat de meningen verdeeld zijn onder gynaecologen van bedrust tot geen zware dingen tillen etc. Lastig! Denk dat ik toch maar ga ziekmelden vanaf morgen, of liggen in bed werken. Want ik krijg nog steeds de kriebels van het rode bloed.
  maandag 13 november 2017 @ 18:26:52 #77
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_175048612
DG, het lijkt me verstandig om de adviezen serieus te nemen en een paar tandjes terug te schroeven. Op basis van mijn eigen ervaringen heb ik gezegd: ‘en zo doe ik het nooit meer.’ Dus dat zou ik een ander, jou in dit geval, ook adviseren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:* goed op jezelf (laten) passen en je rust nemen.

Oh Enne, een hoop steun heb ik gehad aan de vrouw die me destijds via DM liet weten dat mijn verhaal zo herkenbaar was en dat zij inmiddels een gezonde dochter had. Het hoeft niet te leiden tot een rampscenario, echt niet. Dat gegeven vond ik op de momenten dat ik het zwaar had met alle zorgen erg waardevol, dus ik zeg het jou ook: hier stuitert inmiddels een prachtig Duracell konijntje rond, gezond en wel, geboren na ruim 37 weken zwangerschap. :*
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_175068134
Jeetje Kim, wat een verhaal. Lief dat je het hebt gedeeld.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb je advies opgevolgd en ben plat gegaan. Maar dus niet omdat mij dat werd aangeraden. Het voelt als een opluchting om in bed te liggen. Het bloeden is nu bruin en al heel weinig. Heb echt het gevoel dat het werkt. Ik heb mijn werkgever ingelicht en die is heel erg geschrokken en begripvol. Ik werk nu gewoon vanuit bed, haha. En dat gaat heel makkelijk want ik heb een hele relaxte baan. En mijn vriend is zo lief, wordt goed verzorgd.

En nu de grote schrik weg is, heb ik ook een idee waardoor het komt. In week negen heb ik dus ook een bloeding gehad door een hematoom met daarna een aantal weken bruin bloedverlies. In die weken heb ik toevallig fysiek niets gedaan omdat ik een beroerd gevoel had de hele dag en moe was.

Een week geleden is het bruine bloeden gestopt. Afgelopen weekend voelde ik me weer beter en ben van hot naar her gefietst voor afspraken, geklust in huis, grote opruiming gehouden. Zaterdagmiddag wilde ik een kraantje dichtdraaien in de gangkast, verloor mijn evenwicht en viel op mijn hurken achterover. En toen is het begonnen
.
Dus het is mij te toevallig dat dezelfde hematoom weer actief is geworden.. Wetenschappelijk gezien zijn de artsen het waarschijnlijk niet met mij eens want er is schijnbaar niets tegen te doen. Op internet lees ik hele andere verhalen. Ik heb gewoon het gevoel dat dit niet was gebeurd als ik niet zo actief was geweest. En dat we enorme mazzel hebben gehad.

Gister in het ziekenhuis heb ik een AIOS gesproken. Wilde een second opinion van een andere arts (vooral voor rust) en ik word na 4-en gebeld. Ook weer door een AIOS dus dat schiet niet op. Maar via haar kan ik telefonisch een gynaecoloog spreken. Ik ben benieuwd…

[ Bericht 0% gewijzigd door DorothyGale op 14-11-2017 17:05:43 ]
pi_175070345
registreer om deze reclame te verbergen
Zonet weer een arts (in opleiding) gesproken. Had hier echt helemaal niets aan en maak wel een afspraak met een gynaecoloog. Als die er überhaupt anders over denkt.

Hematoom is 2x3 cm en zit bij de uitgang. Dat was weer iets anders wat de echoscopist zei. In ieder geval had volgens haar bedrust helemaal geen zin en ze kunnen niets over het verloop zeggen. En dat was het dan.

Zucht...
pi_175389961
Zo, we zijn alweer twee weken verder en ik verlies alleen nog bruin bloed :) Hoe langer geleden het is gebeurd, hoe zekerder ik me voel over een goede afloop. Alleen heb ik soms wel angstgedachten dat de baby in ene dood is :@

Morgen weer een echo. Weet eigenlijk niet wat ik met het ziekenhuis aanmoet. We hadden aansluitend een gesprek staan met ik dacht een gynaecoloog maar dat bleek wéér een AIOS te zijn :{ Dus dat maar afgezegd en nu hebben we de 21e december écht een gesprek met een gynaecoloog.

Heb alleen de eerste week na de bloeding plat gelegen en daarna rustig aan meer gedaan. Heb tot nu toe alleen nog thuisgewerkt en kijk uit met tillen, kruipen, bukken etc, So far so good. Ben benieuwd of de hematomen zijn gekrompen :) En kijk er naar uit om kleintje weer te zien *;
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')