Lijkt me niet Ik heb behalve deze nooit witte wijnsaus gemaakt, geen idee of dit een goed recept is verder.quote:Op donderdag 21 november 2013 18:17 schreef minilot het volgende:
Er gaat een ons margarine in, getver! Kan vast geen kwaad om daar gewoon roomboter van te maken
quote:Op donderdag 21 november 2013 15:20 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
het is volvette meuk hoor
Bij de Turkse groente boer? dan krijg je vaak ook Turkse yoghurt.. laatste was er een heel verhaal op keuringsdienst van ware.. Dat er in Turkse yoghurt gewone yoghurt zit met een Turkse bacterie cultuur, die komt overigens niet uit Turkije, maar uit een onbeduidend dorp in Holland, daar komt ook de bulgaarse, griekse, en noem maar op welke bacterie cultuur vandaan..quote:Op woensdag 20 november 2013 18:21 schreef Adomas het volgende:
Ik koop trouwens ook altijd de Turkse yoghurt. Geen idee waar je anders zulke yoghurt kunt kopen voor die prijs (1,49 per kilo)
En was het wat...quote:Op donderdag 21 november 2013 15:50 schreef minilot het volgende:
Vanavond heb ik precies tien minuten om eten klaar te maken, dus heb ik iets min of meer kant-en-klaars gekocht (doe ik eigenlijk nooit ):
[ afbeelding ]
Met paddestoelen en truffel gevulde pasta uit het feestdagen-assortiment. Ben benieuwd. Ik eet het op met een sausje van sjalotten, buikspek (tevens van de Lidl) crème fraîche en wat spinazie uit de diepvries. Ben benieuwd!
Is geen nepperij. Is gewoon turkse/griekse stijl-yoghurt. Of dacht je serieus dat het uit Griekenland werd geïmporteerd.quote:Op donderdag 21 november 2013 20:10 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Bij de Turkse groente boer? dan krijg je vaak ook Turkse yoghurt.. laatste was er een heel verhaal op keuringsdienst van ware.. Dat er in Turkse yoghurt gewone yoghurt zit met een Turkse bacterie cultuur, die komt overigens niet uit Turkije, maar uit een onbeduidend dorp in Holland, daar komt ook de bulgaarse, griekse, en noem maar op welke bacterie cultuur vandaan..
Zelf koop ik vaak die grote potten griekse Yoghurt, allemaal nepperij, is gewoon dikke volle yoghurt, maar wel erg lekker om een flinke hoeveelheid tzatziki van te maken..
Ja! Pasta was in vier minuten klaar. Ondertussen fijngesneden sjalotten glazig gebakken met wat boter en buikspek, met een schep crème fraîche en een handje spinazie tot sausje geroerd, daar de pasta doorheen geschept en dat was voor iets dat in vijf minuten op tafel staat nog prima te eten ook. Net een klein hintje truffel, was precies goed. Voor zo weinig geld althans wel.quote:
Wat een bullshitquote:Op donderdag 21 november 2013 15:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat is ook weer niet waar. Alleen als er zoetstoffen in zitten, dan krijg je er honger van.
Oohh Ik ga van de week ook even speuren!quote:Op vrijdag 22 november 2013 20:17 schreef Perenijsje het volgende:
Zojuist ook even langs de Lidl gegaan, de vangst van vandaag:
[ afbeelding ]
- Kangoeroesteaks
- Kreeft(Canadees)
- Beef Bourguignon
- Soep uit blik (Italiaanse tomaten-basilicum)
- Belgische pate (port)
- Engelse fudge (Irish cream likeur)
- Desserttaartjes (aardbei kwark)
- Cheesecake (citroen)
- Regenboogforel
Ben benieuwd naar de kwaliteit, vooral omdat het bijna allemaal uit de vriezer komt.
Gegeten met Parmigiano en peper, best leuk.quote:Op donderdag 21 november 2013 15:50 schreef minilot het volgende:
Vanavond heb ik precies tien minuten om eten klaar te maken, dus heb ik iets min of meer kant-en-klaars gekocht (doe ik eigenlijk nooit ):
[ afbeelding ]
Met paddestoelen en truffel gevulde pasta uit het feestdagen-assortiment. Ben benieuwd. Ik eet het op met een sausje van sjalotten, buikspek (tevens van de Lidl) crème fraîche en wat spinazie uit de diepvries. Ben benieuwd!
Ik vond de cheesecake echt verrassend lekkerquote:Op vrijdag 22 november 2013 20:17 schreef Perenijsje het volgende:
Zojuist ook even langs de Lidl gegaan, de vangst van vandaag:
[ afbeelding ]
- Kangoeroesteaks
- Kreeft(Canadees)
- Beef Bourguignon
- Soep uit blik (Italiaanse tomaten-basilicum)
- Belgische pate (port)
- Engelse fudge (Irish cream likeur)
- Desserttaartjes (aardbei kwark)
- Cheesecake (citroen)
- Regenboogforel
Ben benieuwd naar de kwaliteit, vooral omdat het bijna allemaal uit de vriezer komt.
De fudge had inderdaad wat romiger en plakkerig mogen zijn. Daarnaast vond ik de smaak van de likeur ook niet echt goed tot zijn recht komen. Ik kan overigens niet zeggen dat het mij heeft weerhouden om het doosje in 1x leeg te eten.quote:Op vrijdag 22 november 2013 22:52 schreef Greys het volgende:
Ik vond de cheesecake echt verrassend lekker
De fudge ook trouwens. Had iets plakkeriger gemogen, maar zeer goed te doen.
Ik ookquote:Op vrijdag 22 november 2013 22:59 schreef Perenijsje het volgende:
[..]
De fudge had inderdaad wat romiger en plakkerig mogen zijn. Daarnaast vond ik de smaak van de likeur ook niet echt goed tot zijn recht komen. Ik kan overigens niet zeggen dat het mij heeft weerhouden om het doosje in 1x leeg te eten.
Toch wel.. 19, 96 per kilo is echt niet zo duur voor barbarie eendenborst. Zou het goedkoper zijn, zou ik het helemaal niet meer vertrouwen.quote:Op vrijdag 22 november 2013 22:27 schreef Leintjeuh het volgende:
Vandaag de Barbarie-eendenborst meegenomen. Toch niet echt goedkoop, ¤5,99 voor 350 gram.
Eendenlever is een ander product dan ganzen lever een stukgoedkoper ook. Eendenlever wordt op een veel kleineres chaal gegeten dan ganzenlever. Voor zover ik weet worden levers uit 'gewone' eenden gehaald deze worden niet gemarteld zoals bij ganzen het geval is.. maar zoals ik zei dat is voor zover ik weet.quote:Op vrijdag 22 november 2013 22:26 schreef Perenijsje het volgende:
Als je geen eendenlever wenst te eten, dan kun je de paté (met port) van de Lidl in het schap laten staan. Er zit 4% eendenlever (en 44% varkenslever) in verwerkt. De smaak is in orde, maar ook niet meer dan dat.
Eendenlever heeft de naam diervriendelijk(er) te zijn, maar naar het schijnt zijn er bepaalde landen (ik geloof vnl Oostblok en delen van Frankrijk) die er zo hun eigen regeltjes en voedermethoden op nahouden. Anyway, ik dacht laat ik het even melden.quote:Op zaterdag 23 november 2013 01:30 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Eendenlever is een ander product dan ganzen lever een stukgoedkoper ook. Eendenlever wordt op een veel kleineres chaal gegeten dan ganzenlever. Voor zover ik weet worden levers uit 'gewone' eenden gehaald deze worden niet gemarteld zoals bij ganzen het geval is.. maar zoals ik zei dat is voor zover ik weet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |