abonnement Unibet Coolblue
pi_133161550


Waar ben ik nu weer beland?
Welkom in het centrale Pokémon topic op FOK!! Voor de release van Black & White kreeg elk deel zijn eigen topic, maar die liepen, zodra de game een paar maanden uit was, niet bijzonder goed meer. Hoeft ook niet, maar hopelijk krijgt de franchise op deze manier een impuls op het forum. Bovendien kun je hier ook terecht met vragen en opmerkingen over de vele andere games uit zowel de hoofdserie als alle spin-offs.

Hoewel ik denk dat iedereen wel weet waar Pokémon over gaat, toch even een korte uitleg, te beginnen met de geschiedenis.

De geschiedenis van Pokémon, dat is vast reuze interessant.
Dat is het zeker! Het begon allemaal met Pokémon Red, Green en Blue in Japan, waar ze in 1996-1997 verschenen op de Game Boy. De games werden een groot succes, niet alleen in het Aziatische land, maar ook in Noord-Amerika, Australië en Europa, waar Pokémon Red en Blue in 1998-1999 uitkwamen. Een jaar later verscheen ook nog Pokémon Yellow, dat gericht was op fans van de tekenfilmserie (animé). Deze vier games vormden uiteindelijk de eerste generatie, bestaande uit 151 Pokémon.

De tweede generatie zag in 2000-2001 het levenslicht, volledig in kleur op de GameBoy Color. Pokémon Gold en Silver, en uiteindelijk ook Pokémon Crystal, voegden een heel aantal nieuwe features toe aan de sterke fundering die gelegd was met de eerste generatie; features die we tien jaar later, ondertussen in de vijfde generatie, nog steeds tegenkomen. Naast 100 nieuwe pokémon werden bijvoorbeeld ook breeding, de dag/nacht cyclus en de optie om als meisje te spelen geďntroduceerd.

Hoewel de initiële hype rond Pokémon toen al weg was, verkochten de games uit de tweede generatie goed en werd er een derde generatie aangekondigd. Pokémon Ruby en Sapphire kwamen in 2002-2003 uit en voerden de speler weg van de twee provincies uit de eerste twee generaties (Kanto en Johto). Daarvoor in de plaats werd het eiland Hoenn geďntroduceerd, waar 135 nieuwe pokémon gevangen konden worden. Dit bracht het totaal aantal pokémon op 386. Deze games, die op de Game Boy Advance uitkwamen, konden echter niet ruilen met games uit de eerste twee generaties. Daardoor waren 184 van 251 originele pokémon niet beschikbaar in het spel, een tegenvaller in een franchise die als motto "Gotta catch 'em all!" heeft. Dit werd echter opgelost met de introductie van Pokémon FireRed en LeafGreen, remakes van de games waar het allemaal mee begon, vijf jaar eerder. Later kwam er ook nog Pokémon Emerald uit, een geüpgrade versie van Ruby en Sapphire, die onder andere de Battle Frontier met zich meebracht.

De vierde generatie begon in 2006-2007, met de release van Pokémon Diamond en Pearl, de eerste games uit de main serie die voor de Nintendo DS ontwikkeld werden. De graphics waren sterk verbeterd en voor het eerst kon men via het internet ruilen en vechten met mensen over de hele wereld. Er werden 107 nieuwe pokémon geďntroduceerd, waarmee het totaal op 493 uit kwam. Ondertussen werd er druk gespeculeerd over remakes van Gold en Silver, die in 2009-2010 uitkwamen als Pokémon HeartGold en SoulSilver. Tussendoor werd ook nog Platinum uitgebracht, een verbeterde versie van Diamond en Pearl.

Met de release van Pokémon Black en White, september 2010 in Japan en maart 2011 in de rest van de wereld, is de franchise aangekomen bij de vijfde generatie, die gezien kan worden als een "reboot"; een nieuw begin. De speler wordt meegenomen naar het compleet nieuwe Unova, een gebied gebaseerd op New York, waar hij/zij 156 nieuwe pokémon kan vangen. Pokémon uit de eerdere generaties worden pas later in de game beschikbaar, waarmee de game breekt met een lange traditie van bijvoorbeeld Geodudes en Zubats die in elke cave te vinden waren, in/op welke provincie/eiland de game ook plaatshad.

In 2012 zijn Black 2 en White 2 uitgekomen. Het speelt zich wederom af in Unova, maar wel 2 jaar dan Black en White. Er is dan ook behoorlijk wat veranderd in de regio. Dit keer kun je vanaf het begin Pokémon van alle generaties vangen.

Januari 2013 zijn X & Y, de eerste spellen van de 6e generatie aangekondigd. De spellen komen uit in oktober. Nieuw is ook dat deze spellen alleen speelbaar zijn op een Nintendo 3DS.

De Pokémon franchise is na zestien jaar nog altijd zeer populair en er staan ongetwijfeld nieuwe games in de franchise gepland.

Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nog nooit een Pokémon game gespeeld. Wat moet ik me erbij voorstellen?
Pokémon is een zogenaamde Role Playing Game waarin je als speler de rol aanneemt van een beginnende Pokémon trainer. Je krijgt aan het begin van het spel je eerste pokémon, een klein en kleurrijk monstertje, waarmee je vervolgens door de wereld trekt met als doel de beste Pokémon trainer allertijden te worden. Dat doel bereik je door onderweg pokémon te vangen en te trainen, andere trainers te verslaan en badges te verdienen bij Gym Leaders. Ook krijg je te maken met criminele organisaties, die pokémon willen gebruiken om hun snode plannen werkelijkheid te laten worden. Aan jou en je pokémon om hen tegen te houden en om je sterker te tonen dan alle andere trainers in de game. Alleen dan mag je jezelf de Champion noemen...

Dat is het verhaal, vertel ook eens wat over de gameplay.
Zoals gezegd gaat het erom dat je pokémon vangt en traint. Dit doe je door met andere pokémon te vechten in een soort opgeblazen vorm van rock-paper-scissors. Iedere pokémon heeft namelijk een bepaald type, zoals Fire, Grass of Water. Elke type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en het is aan jou als speler om die uit te buiten. Er zijn in totaal zeventien types in totaal, die veelal in combinaties voorkomen, waardoor je goed moet nadenken welke pokémon en welke aanvallen je gebruikt.

Er zijn echter nog duizend andere dingen om rekening mee te houden. Stats zijn erg belangrijk, zij geven aan op welk gebied je pokémon sterk is. Items spelen ook een cruciale rol, een potion kan het verschil maken tussen eeuwige glorie en bitter verlies. Dan zijn er ook nog weersomstandigheden, aandoeningen zoals verlamming en vergiftiging... teveel om op te noemen. Ik zou zeggen: gewoon spelen die game, dan leer je het vanzelf wel.

Ik las ook iets over spin-offs...
Klopt. Naast de games uit de zogenaamde "main franchise" zijn er ook een heel aantal spin-offs ontwikkeld. Ik ga ze niet allemaal opnoemen en beschrijven; dit zijn waarschijnlijk de bekendste op een rijtje:

- Pokémon Stadium en Pokémon Stadium 2. Games voor de Nintendo 64 console van Nintendo, waarmee de pokémon uit de handheld games in 3D op je televisie met elkaar konden vechten.
- Pokémon Pinball. Spreekt voor zich lijkt me. Later kwam er een vervolg uit onder de naam "Pokémon Pinball Ruby & Sapphire".
- Pokémon Snap. Een spel voor de Nintendo 64, waarin je als een jongen genaamd Todd Snap foto's moest maken van Pokémon. In 3D, dus cooler dan het klinkt. Écht.
- Pokémon Colosseum en Pokémon XD: Gale of Darkness. De opvolgers van Pokémon Stadium, uitgebracht op de GameCube. Beide games hadden, naast de (multiplayer)stadiongevechten ook een singleplayer mode, waarin je Pokémon op een speciale manier moest vangen in een land genaamd "Orre".
- Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Blue Rescue Team. Opvallend doordat je als speler in de huid van een daadwerkelijke pokémon kroop én dat de rode versie voor de Game Boy Advance ontwikkeld was en de blauwe versie voor de Nintendo DS. Later kwamen er nog eens drie vervolgen uit, deze allemaal enkel voor de Nintendo DS en gebaseerd op de vierde generatie, waar de originele games gebaseerd waren op de derde.
- Pokémon Ranger. In deze game, waar later nog eens twee vervolgen op uitkwamen, speel je een ranger, die met behulp van pokémon, maar zonder ze te vangen, de balans van de natuur bewaakt. Één van de leuke spin-offs volgens mij, al heb ik ze nog nooit zelf gespeeld.

Juist ja. Geef eens een aantal linkjes, het is me nog niet helemaal duidelijk allemaal.
Officiële sites:
- Nederland
- Noord-Amerika
- Japan

Fansites:
- Serebii Pokédex - Een database met daarin alle pokémon, de aanvallen die ze kunnen leren, de stats die ze hebben, locaties in de game... Erg handig als je snel iets op moet zoeken over een pokémon.
- Serebii Pokéarth - Een database ingedeeld op locatie. Alle routes, alle caves en alle steden staan erin, samen met de pokémon én de trainers die je op die locatie kunt vinden.
- Bulbapedia - Wikipedia... Pokémon style. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je hier bakken vol info kunt vinden.

En om af te sluiten, de mascotte van dit alles:



D'aaaaaawwwww. O+

Game on!

Trading zone:
Gen 1

Gen 2

Gen 3

Gen 4

Gen 5

Friendcodes Pokémon X/Y
http://wiki.fok.nl/index.php/Pokemon

Wil je ook in deze lijst?
Voeg het toe aan de Wiki!
Noteer het als volgt: FC - FOK! username - Mii name - Ingame name

Friendsafari types en pokémons
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Regels van het chainen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133163958
Goed ik heb nu Adamant Pichu's met ThunderPunch en ik wil het zo snel mogelijk als Pikachu hebben. Helpt dat Pokemon Amie om de happiness te verhogen? Zo nee, hoe kan ik dat dan het beste doen?
HT: FC Dinamo Assen (504765)
  maandag 11 november 2013 @ 21:22:59 #3
279054 WARE_HEIDEN
Locatie: Het vagevuur
pi_133164132
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 21:19 schreef MrMoon het volgende:
Goed ik heb nu Adamant Pichu's met ThunderPunch en ik wil het zo snel mogelijk als Pikachu hebben. Helpt dat Pokemon Amie om de happiness te verhogen? Zo nee, hoe kan ik dat dan het beste doen?
Soothe bell geven als holditem en stukje papier onder je pad terwijl je rondjes om de eiffeltoren fietst en na 15 mins heb je wel genoeg is mijn ervaring.
pi_133164180
Mensen die mewtwo gebruiken in online battles, not done :N
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_133165480
quote:
10s.gif Op maandag 11 november 2013 21:23 schreef Roburtt het volgende:
Mensen die mewtwo gebruiken in online battles, not done :N
Gebruik Kanghaskan.

Die eet Mewtwo voor ontbijt.

Edit: Mawhile trouwens ook.
pi_133165948
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 21:47 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Gebruik Kanghaskan.

Die eet Mewtwo voor ontbijt.

Edit: Mawhile trouwens ook.
1e keer dat ik mewtwo tegen kwam, daar ga ik niet heel mn team voor aanpassen :P

Mooie ditto trouwens
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_133167478
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 21:22 schreef WARE_HEIDEN het volgende:

[..]

Soothe bell geven als holditem en stukje papier onder je pad terwijl je rondjes om de eiffeltoren fietst en na 15 mins heb je wel genoeg is mijn ervaring.
thnx voor de tip.. Gaan we even 15 min fietsen :)
Heb ik straks mooi Adamant Pikachu/Raichu met Volt Tackle en ThunderPunch :)
HT: FC Dinamo Assen (504765)
pi_133170992
Morgen maar weer eens verder met Pokémon. Beetje druk geweest met andere dingen en sinds mijn laatste post in deze reeks niet meer gespeeld :o Ik had geloof ik nog een Munchlax aan iemand beloofd, wie ook al weer? :@
pi_133173047
Garchomp is ready for action, Jolly met 6 perfecte IV's en 252 speed/attack, swords dance, fire fang, outrage en earthquake _O_

Wat nu ;( Een Gengar? Of een Tyranitar? Eigenlijk wil ik een Alakazam maar ik ken niemand met Kadabra's in zijn safari en die hidden ability is toch wel erg goed. Iemand die me kan helpen? :P

Oh en Signal Beam is ook niet meer mogelijk, gekke tijden.
Ga weg
pi_133173072
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 november 2013 00:26 schreef Nikmans het volgende:
Garchomp is ready for action, Jolly met 6 perfecte IV's en 252 speed/attack, swords dance, fire fang, outrage en earthquake _O_

Wat nu ;( Een Gengar? Of een Tyranitar? Eigenlijk wil ik een Alakazam maar ik ken niemand met Kadabra's in zijn safari en die hidden ability is toch wel erg goed. Iemand die me kan helpen? :P

Oh en Signal Beam is ook niet meer mogelijk, gekke tijden.
Protean Froakie
pi_133173561
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 00:27 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Protean Froakie
Ohja goeie, ik had twee topics terug al eens gevraagd naar de moveset voor zoiets maar ik ben het vergeten :P Roep eens iets? Hydro Pump sowieso lijkt me
Ga weg
pi_133173700
Stiekem ziet Scizor er ook wel tof uit om Fairy types op te ruimen
Ga weg
  dinsdag 12 november 2013 @ 07:58:37 #13
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_133174872
quote:
11s.gif Op dinsdag 12 november 2013 00:55 schreef Nikmans het volgende:
Stiekem ziet Scizor er ook wel tof uit om Fairy types op te ruimen
die ziet er sowieso tof uit :P daar stel je dan ook je team op samen! Hoe tof het eruit ziet :7 like a boss
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_133174978
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 00:48 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Ohja goeie, ik had twee topics terug al eens gevraagd naar de moveset voor zoiets maar ik ben het vergeten :P Roep eens iets? Hydro Pump sowieso lijkt me
Ik gebruik zelf liever surf, ik hou niet zo van misses :p. Mijn moveset:

Ice Beam;
Dark Pulse;
Surf;
U-turn;
Life orb als item.

Ik kan je, mocht je het willen, wel helpen met een perfect froakie. Ik heb nog een 5x IV(niet de goede nature) mannetje in mn box zitten en ik kan er ook heel snel 1 met de goede nature voor je breeden. Ik kreeg zelf met wat geluk een perfect vrouwtje :p
  dinsdag 12 november 2013 @ 08:51:30 #15
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_133175320
Misschien spuitelf maar iemand deze al gezien? Iemand heeft een Arduino gebruikt voor een constructie waarmee je automatisch Shinies kunt vangen.

Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_133175393
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 00:48 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Ohja goeie, ik had twee topics terug al eens gevraagd naar de moveset voor zoiets maar ik ben het vergeten :P Roep eens iets? Hydro Pump sowieso lijkt me
Ik heb surf, icebeam, dark pulse en extrasensory. Heb er gister 4 pokémons mee gesweept.
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_133175458
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 november 2013 08:51 schreef boem-dikkie het volgende:
Misschien spuitelf maar iemand deze al gezien? Iemand heeft een Arduino gebruikt voor een constructie waarmee je automatisch Shinies kunt vangen.

Sick wel, alleen niet zo 1, 2, 3, te doen, en lijkt me ook erg minder voldaan.
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_133181165
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 08:14 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf liever surf, ik hou niet zo van misses :p. Mijn moveset:

Ice Beam;
Dark Pulse;
Surf;
U-turn;
Life orb als item.

Ik kan je, mocht je het willen, wel helpen met een perfect froakie. Ik heb nog een 5x IV(niet de goede nature) mannetje in mn box zitten en ik kan er ook heel snel 1 met de goede nature voor je breeden. Ik kreeg zelf met wat geluk een perfect vrouwtje :p
Zou nice zijn ja :) Maar dan wel graag met de goede nature. Ik kan er vrij weinig voor geven vrees ik ;( Behalve mijn friendcode en bijbehorende vette friendsafari met venusaurs en quilladins, of ik kan iets vangen uit de friendsafari's die ik zelf heb (ditto's bijv)
Ga weg
pi_133181278
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:19 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Zou nice zijn ja :) Maar dan wel graag met de goede nature. Ik kan er vrij weinig voor geven vrees ik ;( Behalve mijn friendcode en bijbehorende vette friendsafari met venusaurs en quilladins, of ik kan iets vangen uit de friendsafari's die ik zelf heb (ditto's bijv)
Ik ben op zoek naar een jolly ditto, IV's maken niet uit. En anders nog een andere ditto, maar de nature kan ik thuis pas opzoeken ;). Mijn volgende project wordt een honedge breeden, daarna blaziken
pi_133181745
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:23 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Ik ben op zoek naar een jolly ditto, IV's maken niet uit. En anders nog een andere ditto, maar de nature kan ik thuis pas opzoeken ;). Mijn volgende project wordt een honedge breeden, daarna blaziken
Ik zoek een Jolly ditto voor je, verder heb ik (van de interessantere dingen) Ferroseeds en Skarmories rondhangen in mijn friend safari's dus mocht je daar iets mee kunnen :P
Ga weg
pi_133183865
Wow die base speed van Greninja is echt gestoord, breed je hem modest?
Ga weg
pi_133184869
quote:
11s.gif Op dinsdag 12 november 2013 14:46 schreef Nikmans het volgende:
Wow die base speed van Greninja is echt gestoord, breed je hem modest?
Ik timid, attack gebruik ik toch niet(op u-turn na, maar de damage maakt me daar toch niet zoveel uit)

+ de sp. attack is ook al behoorlijk hoog, sneller zijn dan de tegenstanders greninja is ook wat waard.
pi_133185074
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 15:18 schreef Lhyanna het volgende:

[..]

Ik timid, attack gebruik ik toch niet(op u-turn na, maar de damage maakt me daar toch niet zoveel uit)

+ de sp. attack is ook al behoorlijk hoog, sneller zijn dan de tegenstanders greninja is ook wat waard.
Lijkt me wel ja, maar hij raced bijv een jolly Garchomp/Salamence er gewoon keihard uit ook zonder timid, voor zover ik weet heeft ie die speedboost alleen nodig voor Alakazam :)
Ga weg
pi_133185190
En Alakazam verslaat ie tóch wel dankzij zijn typing? Of is dit een vreemde gedachtentrein omdat ik iets heel belangrijks over het hoofd zie omdat ik een enorme noob ben?
Ga weg
pi_133185624
Hij outspeed zelfs een timid Latios met één punt meer
Ga weg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')