abonnement Unibet Coolblue
pi_134817559
Ziet er goed uit allemaal!

Hier voor het eerst eens spelt gebruikt, in plaats van volkoretarwe, smaakt prima!

  zaterdag 4 januari 2014 @ 11:27:02 #102
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135058945
Ook voor het eerst een speltbrood gebakken:

pi_135072276
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 11:27 schreef Erasmo het volgende:
Ook voor het eerst een speltbrood gebakken:

[ afbeelding ]
Veel gist gebruikt?

Mijn laatste speltbrood vond ik wat korrelig (kruimelt veel). Volgende keer mix ik er wat roggemeel doorheen.
  zaterdag 4 januari 2014 @ 18:04:32 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135072953
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 17:47 schreef cafca het volgende:

[..]

Veel gist gebruikt?

Mijn laatste speltbrood vond ik wat korrelig (kruimelt veel). Volgende keer mix ik er wat roggemeel doorheen.
8 gram droge en een nachtje laten rijzen in de bijkeuken. Zat tegen de theedoek over het blik aan.
pi_135073493


Take twee: brioche als zondagsbrood. Wel zo leuk als ik toch in Frankrijk vertoef :)
mag het weten
pi_135074270
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 18:04 schreef Erasmo het volgende:

[..]

8 gram droge en een nachtje laten rijzen in de bijkeuken. Zat tegen de theedoek over het blik aan.
Hele nacht laten rijzen? Zakt ie dan niet in?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 23:47:34 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_135216972


Niet de allermooiste tot nu toe maar toch weer erg tevreden :s)
Twee maal more sourdough norwich eenmaal grote normale norwich
  † In Memoriam † woensdag 8 januari 2014 @ 18:21:15 #108
91830 MaximusTG
pi_135241436
Ik mag nooit meer stoppen van vriendlief, hij is zo mogelijk nog verslaafder dan ik aan de eigen zuurdesems!
pi_135243190
Iemand hier nog tips om snel uitdrogen van zelfgebakken brood tegen te gaan?
  † In Memoriam † woensdag 8 januari 2014 @ 21:42:27 #111
91830 MaximusTG
pi_135251577
Papieren zak, niet aansnijden voor afgekoeld, vet in je brood doen zoals olie of boter..?
Oh, en natuurlijk sneller opeten of kleiner brood bakken.
pi_135256863
Check, check, check, al gebruik ik over het algemeen plastic zakken omdat ik het brood ook invries. Ik heb alleen het idee dat het sinds ik spelt gebruik ipv tarwe het sneller uitdroogt.
  † In Memoriam † vrijdag 10 januari 2014 @ 11:45:36 #113
91830 MaximusTG
pi_135310340
100% volkoren broodje uit "artisan breads every day" van Peter Reinhart;

  vrijdag 10 januari 2014 @ 11:49:18 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135310453
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 23:12 schreef cafca het volgende:
Check, check, check, al gebruik ik over het algemeen plastic zakken omdat ik het brood ook invries. Ik heb alleen het idee dat het sinds ik spelt gebruik ipv tarwe het sneller uitdroogt.
Klopt, meer gluten
Oud worden van brood is het effect van gluten
Zuurdesembrood van roggemeel blijft veel langer vers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135310488
80% hydratatie stokbroodjes uit mijn nieuwe NEFF oven

Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_135311186
Mooi! Hoe zien ze er doorgesneden uit?

Hier mijn more sourdough norwich, nog lekkerder dan de gewone!
pi_135316927
Vraag over naan; ik laat mijn deeg normaal gesproken een uur op kamertemperatuur rijzen en dan verwerk ik het meteen. Nu wil ik het echter van tevoren maken omdat ik tussendoor weg moet. Kan het kwaad om het ruim 3 uur te laten staan of kan ik het beter in de koelkast laten rijzen?
  † In Memoriam † vrijdag 10 januari 2014 @ 14:58:11 #118
91830 MaximusTG
pi_135317306
Kan allebei eigenlijk wel. Als je buiten koelkast laat staan wel minder gist gebruiken.
pi_135317353
Thanks, dan gebruik ik iets minder gist en laat ik het gewoon staan.
pi_135336520
Ik moet der maar weer eens eentje bakken. Misschien wel een zuurdesem.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 09:49:37 #121
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_135347582
Ik bak vandaag voor het eerst in lange tijd weer eens brood. Zag een pak mix staan bij de Lidl en dacht ach laat ik het weer eens proberen. Ben benieuwd hoe het smaakt straks :s) Dan langzaam eens beginnen met helemaal zelf maken en varieren :9
pi_135348581
Ik heb mijn desem ook weer eens opgezocht. Hij is geloof ik wat grieperig want de activiteit is er flink uit. Nu iedere dag verversen en dan lekker warm inpakken, en hopen dat hij snel weer beter wordt.
Heb wel weer eens zin in een lekkere Norwich, zeker als ik jullie foto's hier weer zie. :9
Afgelopen weken alleen een suikerbrood en een duivekater gebakken. Tijd voor het echte werk!
  dinsdag 14 januari 2014 @ 13:16:46 #123
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_135475454
Ben ik hier ook een beetje op de juiste plek voor advies voor een broodbakmachine? Ik wil 2/3 keer per week een brood bakken, maar heb geen zin in het kneden etc. Mijn ex had een broodbakmachine en dat werkte eigenlijk wel makkelijk. Meel erin, water erbij, zout erbij, boter en gist en dat ding aan, 6 uur later heb je een brood. Ideaal.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  † In Memoriam † dinsdag 14 januari 2014 @ 13:23:06 #124
91830 MaximusTG
pi_135475685
Niet echt, daar is een ander topic voor. Maar dat topic is heel wat minder populair dan dit topic :+;
Zou zeggen, ga gewoon naar marktplaats.nl en koop een tweedehands BBM. Die dingen worden namelijk heel vaak gekocht en daarna na 3 keer gebruiken weggedaan.
  dinsdag 14 januari 2014 @ 13:26:32 #125
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_135475830
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 13:23 schreef MaximusTG het volgende:
Niet echt, daar is een ander topic voor. Maar dat topic is heel wat minder populair dan dit topic :+;
Zou zeggen, ga gewoon naar marktplaats.nl en koop een tweedehands BBM. Die dingen worden namelijk heel vaak gekocht en daarna na 3 keer gebruiken weggedaan.
Oh, dat vond ik zo snel niet :') Wel hier in CUL? Dan zoek ik ff verder ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')