abonnement Unibet Coolblue
pi_138944224
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 14:33 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben zondag een paaslunch, met 5 volwassenen en 5 kinderen (2 tot 9 jaar oud). Ik ga voor het brood zorgen. :) maarre, wat zal ik maken? In elk geval een zuurdesem, maar verder? Wat zouden jullie doen? En hoeveel?
Een paasstol! Is het nu wel een beetje laat voor, als je nog spijs moet maken, maar wel lekker :9
pi_138944739
Vraagje: kan ik tarwebloem zomaar vervangen door speltbloem of heb je dan heel andere verhoudingen nodig? Met koekjes doe ik het regelmatig en dat gaat prima.
pi_138945346
Ik wil met pasen de Hot cross buns van 24Kitchen maken. Hier gaat piment in. Maar die AH bij ons is zo slecht gesorteerd dat ik het donkerbruine vermoeden heb dat ze dat niet gaan hebben. (Zelfs koekkruiden hebben ze niet meer in het schap, wel 5 soorten kaneel poeder en stokjes)

Wat is een goede vervanging hiervoor?
pi_138945528
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil met pasen de Hot cross buns van 24Kitchen maken. Hier gaat piment in. Maar die AH bij ons is zo slecht gesorteerd dat ik het donkerbruine vermoeden heb dat ze dat niet gaan hebben. (Zelfs koekkruiden hebben ze niet meer in het schap, wel 5 soorten kaneel poeder en stokjes)

Wat is een goede vervanging hiervoor?
De AH heeft het normaal gesproken wel... Waar woon je? Je mag wel wat van mij.
En anders even zoeken bij de coop of andere supermarkten (niet Aldi/Lidl) of de Dille&Kamille
pi_138945658
Ik ga zo straks uit het werk eerst wel eens checken of ze het hebben. Maar ik dacht zo niet, dan weet ik wat ik anders nog mee kan nemen.

We hebben anders nog een Jumbo en een Emte waar ik het kan proberen. (regio Breda-Tilburg)

Maar bedankt voor je aanbod! ^O^
pi_138946191
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 15:25 schreef cafca het volgende:

[..]

Een paasstol! Is het nu wel een beetje laat voor, als je nog spijs moet maken, maar wel lekker :9
Vrijwel niemand in de familie houdt van spijs, dus dat is geen optie. Maar rozijnenbrood wel. Croissants lijkt me ook leuk, maar vrij ingewikkeld. Nog nooit gedaan. Iemand een goed recept?

Ik kan vrijdag beginnen, dus dat lijkt me tijd genoeg, toch?
pi_138946901
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik ga zo straks uit het werk eerst wel eens checken of ze het hebben. Maar ik dacht zo niet, dan weet ik wat ik anders nog mee kan nemen.

We hebben anders nog een Jumbo en een Emte waar ik het kan proberen. (regio Breda-Tilburg)

Maar bedankt voor je aanbod! ^O^
Anders bij de grote AH in Tilburg toch wel?
pi_138946987
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:48 schreef cafca het volgende:

[..]

Anders bij de grote AH in Tilburg toch wel?
oh, ongetwijfeld, maar daar kom ik dus nooit.
pi_138971375
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)

Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
pi_138972186
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 15:43 schreef B.ertha het volgende:
Vraagje: kan ik tarwebloem zomaar vervangen door speltbloem of heb je dan heel andere verhoudingen nodig? Met koekjes doe ik het regelmatig en dat gaat prima.
Iemand?
pi_138972550
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:03 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!! was het lekker?
:)
pi_138972573
Crosspost uit het paastopic, zag te laat dat er ook een broodtopic was:

quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:51 schreef mignonne het volgende:
Oh wat een leuk idee die kuiken-eitjes! Die gaan op de lijst.

Ik wilde die konijnenrboodjes maken voor mijn dochter, maar het deeg moet glutenvrij zijn. Heeft iemand enig idee hoe ik dat het handigst aanpak? De glutenvrije broodjes die ik normaal maak daarvan is het deeg niet geschikt om in te knippen, dat zakt weer in, het blijft vrij nat. Meer bloem toevoegen heeft als resultaat dat het brood vervolgens niet te eten is :X voor zover het al te eten is met minder bloem...
En met die konijnenbroodjes bedoel ik deze: http://kirbiecravings.com/2011/04/bunny-buns.html
:)
pi_138972574
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:54 schreef mignonne het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!! was het lekker?
Het was erg lekker :)
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
pi_138972611
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:54 schreef raulbouli het volgende:

[..]

Het was erg lekker :)
Welk recept heb je gebruikt? Ik zag hier in zo'n 500 glutenvrije recepten boekje ook een focaccia staan die ik wel t proberen waard vond.
:)
pi_138972774
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:55 schreef mignonne het volgende:

[..]

Welk recept heb je gebruikt? Ik zag hier in zo'n 500 glutenvrije recepten boekje ook een focaccia staan die ik wel t proberen waard vond.
Eigen recept ;) 300 gram Schar B mix, flinke scheut olijf olie, 5 gram gist. snufje zout 250ml lauw water en een flinke hand gesneden olijfjes.

Alles goed mengen (heb zelf mengmachine) Bakplaat bakken en dan de focaccia in vorm leggen en duwen (wel even de bakplaat/bakpapier invetten met olijfolie)

Deeg niet rollen, maar zelf in vorm duwen. Daarna onafgedekt 30 min in een warme omgeving, zodat het iets rijst.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Focaccia bestrijken met olijfolie en wat grof zeezout en stukjes rozemarijn erop verdelen.

+- 20 tot 30 min in de oven en smullen maar :)
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
pi_138972788
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 11:02 schreef raulbouli het volgende:

[..]

Eigen recept ;) 300 gram Schar B mix, flinke scheut olijf olie, 5 gram gist. snufje zout 250ml lauw water en een flinke hand gesneden olijfjes.

Alles goed mengen (heb zelf mengmachine) Bakplaat bakken en dan de focaccia in vorm leggen en duwen (wel even de bakplaat/bakpapier invetten met olijfolie)

Deeg niet rollen, maar zelf in vorm duwen. Daarna onafgedekt 30 min in een warme omgeving, zodat het iets rijst.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Focaccia bestrijken met olijfolie en wat grof zeezout en stukjes rozemarijn erop verdelen.

+- 20 tot 30 min in de oven en smullen maar :)
thanks! Ga k eens proberen :Y)
:)
  donderdag 17 april 2014 @ 12:55:49 #267
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_138975828
Als ik een poolish maak en daarna het deeg en dit twee keer laat rijzen, kan ik dan het deeg in de koelkast zetten en de volgende dag afbakken? Blijft alles dan intact?
Trotse mamma :)
pi_138977540
quote:
5s.gif Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:

[..]

Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Ik zag gisteren voor het eerst rijsmandjes in de winkel. Kookwinkel Huismuis in Haarlem verkoopt rieten. Ik heb ze ook bij weekendbakery vandaan, prima site!
pi_139021320
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 14:52 schreef MaximusTG het volgende:...
Even lokken, hoewel iemand anders het misschien ook wel weet: ik wil morgen je volkorenbrood uit de op maken, maar hoe nauw luistert die 8 uur voor de poolish? Kan dat ook een uur of 10 zijn?

En dan heb ik ook nog een zuurdesemvraag: mn starter heeft twee weken ongeveer in de koelkastbgestaan. Gisteren erui gehaald en ververst, vanochtend weer ververst. Er gebeurt wel wat, maar niet heel veel. Ik wil er eigenlijk morgen mee bakken. Zal ik hem dan vanavond nog een keer verversen, of juist niet?
pi_139023122
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 13:37 schreef cafca het volgende:
Is bij jullie de spelt ook zo belachelijk gestegen in prijs?
Hier "doordat er zoveel vraag naar is" gestegen van 8,50 naar 11 euro voor 5kg.

Kuthype :{w
Mislukte oogst. Biologisch doet het zes de kilo.
pi_139023144
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 15:43 schreef B.ertha het volgende:
Vraagje: kan ik tarwebloem zomaar vervangen door speltbloem of heb je dan heel andere verhoudingen nodig? Met koekjes doe ik het regelmatig en dat gaat prima.
Dat kan, je deeg zal natter voelen maar qua resultaat maakt dat niet heel veel uit.
pi_139023347
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:40 schreef Bleie het volgende:

[..]

Even lokken, hoewel iemand anders het misschien ook wel weet: ik wil morgen je volkorenbrood uit de op maken, maar hoe nauw luistert die 8 uur voor de poolish? Kan dat ook een uur of 10 zijn?

En dan heb ik ook nog een zuurdesemvraag: mn starter heeft twee weken ongeveer in de koelkastbgestaan. Gisteren erui gehaald en ververst, vanochtend weer ververst. Er gebeurt wel wat, maar niet heel veel. Ik wil er eigenlijk morgen mee bakken. Zal ik hem dan vanavond nog een keer verversen, of juist niet?
Qua poolish; hoe langer, hoe beter. Dus twee uur extra is 2 uur meer smaak :P

Desem: Durf ik niet te zeggen. Wat je kan doen: Split je desem in 2e. Als je 200 gram hebt, 2x 100 gram van maken. 100 terug in de koelkast.

De overige 100 vul je aan met 300 gram water en 300 gram meel/bloem. Mengen, en in een hoge bak met theedoek erop (of afgesloten bak) op het aanrecht laten staan.

Als je morgen gaat bakken 11 gram zout erbij en 200 gram meel/bloem. Kneden, vormen, 2 uur laten rijzen, bakken. Is het een baksteen dan is je desem nog niet goed. Is het een brood dan is'ie prima. :)
  vrijdag 18 april 2014 @ 21:10:27 #273
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139024928
De volkoren poolish gemaakt. Maar ik zet hem maar in de koeling want ik kan pas morgen om 3 uur verder. Want ik moet morgenvroeg werken.
In de kelder rijst die toch te snel...
Dit keer exact het recept gevolgd zodat het makkelijk te herhalen is.
Wel verse gist, zoals altijd, 10gr (40g/Kg maar de gist is erg 'sterk' en het wordt pas zondag ).
Totaal gewicht van brood is uiteindelijk theoretisch 750 gram.
Volkorenmeel 11,9 eiwit
wit meel type1050 12,5 eiwit

Het grootste voordeel na de smaak, is dat je perfect de macro's kunt berekenen!
pi_139025239
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2014 20:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Qua poolish; hoe langer, hoe beter. Dus twee uur extra is 2 uur meer smaak :P

Desem: Durf ik niet te zeggen. Wat je kan doen: Split je desem in 2e. Als je 200 gram hebt, 2x 100 gram van maken. 100 terug in de koelkast.

De overige 100 vul je aan met 300 gram water en 300 gram meel/bloem. Mengen, en in een hoge bak met theedoek erop (of afgesloten bak) op het aanrecht laten staan.

Als je morgen gaat bakken 11 gram zout erbij en 200 gram meel/bloem. Kneden, vormen, 2 uur laten rijzen, bakken. Is het een baksteen dan is je desem nog niet goed. Is het een brood dan is'ie prima. :)
Dank!
pi_139027044
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:03 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)

[ afbeelding ]
Bak je ook wel eens met glutenvrije melen zoals boekweit, haver, teff etc?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')