Een paasstol! Is het nu wel een beetje laat voor, als je nog spijs moet maken, maar wel lekkerquote:Op woensdag 16 april 2014 14:33 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben zondag een paaslunch, met 5 volwassenen en 5 kinderen (2 tot 9 jaar oud). Ik ga voor het brood zorgen. maarre, wat zal ik maken? In elk geval een zuurdesem, maar verder? Wat zouden jullie doen? En hoeveel?
De AH heeft het normaal gesproken wel... Waar woon je? Je mag wel wat van mij.quote:Op woensdag 16 april 2014 16:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil met pasen de Hot cross buns van 24Kitchen maken. Hier gaat piment in. Maar die AH bij ons is zo slecht gesorteerd dat ik het donkerbruine vermoeden heb dat ze dat niet gaan hebben. (Zelfs koekkruiden hebben ze niet meer in het schap, wel 5 soorten kaneel poeder en stokjes)
Wat is een goede vervanging hiervoor?
Vrijwel niemand in de familie houdt van spijs, dus dat is geen optie. Maar rozijnenbrood wel. Croissants lijkt me ook leuk, maar vrij ingewikkeld. Nog nooit gedaan. Iemand een goed recept?quote:Op woensdag 16 april 2014 15:25 schreef cafca het volgende:
[..]
Een paasstol! Is het nu wel een beetje laat voor, als je nog spijs moet maken, maar wel lekker
Anders bij de grote AH in Tilburg toch wel?quote:Op woensdag 16 april 2014 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik ga zo straks uit het werk eerst wel eens checken of ze het hebben. Maar ik dacht zo niet, dan weet ik wat ik anders nog mee kan nemen.
We hebben anders nog een Jumbo en een Emte waar ik het kan proberen. (regio Breda-Tilburg)
Maar bedankt voor je aanbod!
oh, ongetwijfeld, maar daar kom ik dus nooit.quote:Op woensdag 16 april 2014 16:48 schreef cafca het volgende:
[..]
Anders bij de grote AH in Tilburg toch wel?
Iemand?quote:Op woensdag 16 april 2014 15:43 schreef B.ertha het volgende:
Vraagje: kan ik tarwebloem zomaar vervangen door speltbloem of heb je dan heel andere verhoudingen nodig? Met koekjes doe ik het regelmatig en dat gaat prima.
Ziet er goed uit!! was het lekker?quote:Op donderdag 17 april 2014 10:03 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)
[ afbeelding ]
En met die konijnenbroodjes bedoel ik deze: http://kirbiecravings.com/2011/04/bunny-buns.htmlquote:Op donderdag 17 april 2014 10:51 schreef mignonne het volgende:
Oh wat een leuk idee die kuiken-eitjes! Die gaan op de lijst.
Ik wilde die konijnenrboodjes maken voor mijn dochter, maar het deeg moet glutenvrij zijn. Heeft iemand enig idee hoe ik dat het handigst aanpak? De glutenvrije broodjes die ik normaal maak daarvan is het deeg niet geschikt om in te knippen, dat zakt weer in, het blijft vrij nat. Meer bloem toevoegen heeft als resultaat dat het brood vervolgens niet te eten is voor zover het al te eten is met minder bloem...
Het was erg lekkerquote:Op donderdag 17 april 2014 10:54 schreef mignonne het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!! was het lekker?
Welk recept heb je gebruikt? Ik zag hier in zo'n 500 glutenvrije recepten boekje ook een focaccia staan die ik wel t proberen waard vond.quote:
Eigen recept 300 gram Schar B mix, flinke scheut olijf olie, 5 gram gist. snufje zout 250ml lauw water en een flinke hand gesneden olijfjes.quote:Op donderdag 17 april 2014 10:55 schreef mignonne het volgende:
[..]
Welk recept heb je gebruikt? Ik zag hier in zo'n 500 glutenvrije recepten boekje ook een focaccia staan die ik wel t proberen waard vond.
thanks! Ga k eens proberenquote:Op donderdag 17 april 2014 11:02 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Eigen recept 300 gram Schar B mix, flinke scheut olijf olie, 5 gram gist. snufje zout 250ml lauw water en een flinke hand gesneden olijfjes.
Alles goed mengen (heb zelf mengmachine) Bakplaat bakken en dan de focaccia in vorm leggen en duwen (wel even de bakplaat/bakpapier invetten met olijfolie)
Deeg niet rollen, maar zelf in vorm duwen. Daarna onafgedekt 30 min in een warme omgeving, zodat het iets rijst.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Focaccia bestrijken met olijfolie en wat grof zeezout en stukjes rozemarijn erop verdelen.
+- 20 tot 30 min in de oven en smullen maar
Ik zag gisteren voor het eerst rijsmandjes in de winkel. Kookwinkel Huismuis in Haarlem verkoopt rieten. Ik heb ze ook bij weekendbakery vandaan, prima site!quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:
[..]
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Even lokken, hoewel iemand anders het misschien ook wel weet: ik wil morgen je volkorenbrood uit de op maken, maar hoe nauw luistert die 8 uur voor de poolish? Kan dat ook een uur of 10 zijn?quote:
Mislukte oogst. Biologisch doet het zes de kilo.quote:Op woensdag 16 april 2014 13:37 schreef cafca het volgende:
Is bij jullie de spelt ook zo belachelijk gestegen in prijs?
Hier "doordat er zoveel vraag naar is" gestegen van 8,50 naar 11 euro voor 5kg.
Kuthype
Dat kan, je deeg zal natter voelen maar qua resultaat maakt dat niet heel veel uit.quote:Op woensdag 16 april 2014 15:43 schreef B.ertha het volgende:
Vraagje: kan ik tarwebloem zomaar vervangen door speltbloem of heb je dan heel andere verhoudingen nodig? Met koekjes doe ik het regelmatig en dat gaat prima.
Qua poolish; hoe langer, hoe beter. Dus twee uur extra is 2 uur meer smaakquote:Op vrijdag 18 april 2014 19:40 schreef Bleie het volgende:
[..]
Even lokken, hoewel iemand anders het misschien ook wel weet: ik wil morgen je volkorenbrood uit de op maken, maar hoe nauw luistert die 8 uur voor de poolish? Kan dat ook een uur of 10 zijn?
En dan heb ik ook nog een zuurdesemvraag: mn starter heeft twee weken ongeveer in de koelkastbgestaan. Gisteren erui gehaald en ververst, vanochtend weer ververst. Er gebeurt wel wat, maar niet heel veel. Ik wil er eigenlijk morgen mee bakken. Zal ik hem dan vanavond nog een keer verversen, of juist niet?
Dank!quote:Op vrijdag 18 april 2014 20:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Qua poolish; hoe langer, hoe beter. Dus twee uur extra is 2 uur meer smaak
Desem: Durf ik niet te zeggen. Wat je kan doen: Split je desem in 2e. Als je 200 gram hebt, 2x 100 gram van maken. 100 terug in de koelkast.
De overige 100 vul je aan met 300 gram water en 300 gram meel/bloem. Mengen, en in een hoge bak met theedoek erop (of afgesloten bak) op het aanrecht laten staan.
Als je morgen gaat bakken 11 gram zout erbij en 200 gram meel/bloem. Kneden, vormen, 2 uur laten rijzen, bakken. Is het een baksteen dan is je desem nog niet goed. Is het een brood dan is'ie prima.
Bak je ook wel eens met glutenvrije melen zoals boekweit, haver, teff etc?quote:Op donderdag 17 april 2014 10:03 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |