abonnement Unibet Coolblue
pi_134089825
quote:
6s.gif Op maandag 9 december 2013 17:46 schreef Andyy het volgende:
Gaan ze echt de LaRos en MBs vercangen door de zeer betrouwbare Volkswagens?
Dat niet alleen het onderhoud ook.
Dus je ziet straks gewoon de lease maatschappij in Afghanistan langskomen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator maandag 9 december 2013 @ 21:42:12 #77
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_134106384
Ze zouden bij ons dit voorjaar al ingevoerd worden. Zie ze graag verschijnen.
Blood Sugar Sex Magik
  dinsdag 10 december 2013 @ 11:19:24 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134110634
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 21:42 schreef jitzzzze het volgende:
De Amarok wordt alleen gedurende de vredesbedrijfsvoering gebruikt.

http://www.defensie.nl/ac(...)wagens_voor_Defensie
Gaan ze serieus een dealer inschakelen als je met pech in de prut staat? :D

quote:
Besparing aanschafkosten
Met de keuze voor de Amarok bespaart de krijgsmacht allereerst op de aanschafkosten. Het is feitelijk een civiel voertuig, dat in grotere aantallen wordt geproduceerd dan militaire wagens. De militaire aanpassingen bestaan uit de toevoeging van onder meer een militaire radio, wapenklemmen en sjorogen voor lucht- of zeetransport.
De Mercedes G is toch ook een civiel voertuig?

quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 13:42 schreef Pumatje het volgende:
Is dat overigens niet de locatie waar de keuringen plaatsvinden?
Onder andere.
  Moderator dinsdag 10 december 2013 @ 11:29:22 #80
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_134110883
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 11:19 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gaan ze serieus een dealer inschakelen als je met pech in de prut staat? :D

[..]

De Mercedes G is toch ook een civiel voertuig?

[..]

Onder andere.
Neuh, ik denk dat ze dat kreng eruit trekken en naar de kazerne terug slepen. Maar het is wel opvallend, want waarom zou je dan nog het complete assortiment aan voertuigen in stand houden voor als je wel op missie gaat?
  dinsdag 10 december 2013 @ 13:14:32 #81
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_134113819
Defensie gaat nog wel meer veranderen. Afschaffing "staand" leger.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 11 december 2013 @ 10:45:25 #82
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_134143043
Ombudsman kraakt Defensiebenoeming
door Roy Klopper

den haag -
De politieke top van Defensie heeft een janboel gemaakt van de benoeming van civiel ambtenaar Hillie Beentjes tot plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Marechaussee.

Dit concludeert de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer na zijn onderzoek naar de procedure rond de omstreden aanstelling in maart 2012. Door de promotie van een burgermedewerker naar een functie van vlagofficier voelden veel topmilitairen zich gepasseerd. Bovendien vrezen ze nog altijd voor ongelukken als de van elke krijgservaring gespeende Beentjes leiding moet geven aan militaire operaties.

De officierenvereniging GOV/MHB diende een klacht over de benoemingsprocedure in bij de ombudsman. Deze laat in zijn rapport geen spaan heel van de handelwijze van de opeenvolgende defensieministers Hans Hillen en Jeanine Hennis. De eerste verwijt hij een gebrek aan transparantie en ’fair play’. De huidige bewindsvrouw krijgt kritiek omdat ze de keuze voor Beentjes tot op de dag van vandaag nog steeds niet goed heeft gemotiveerd.

„Zowel richting de Tweede Kamer als tijdens mijn onderzoek is geen antwoord gegeven op de vraag waarom er geen geschikte militair voor de betreffende functie voorhanden was”, aldus Brenninkmeijer. Volgens hem bestond de ’gerechtvaardigde verwachting’ dat één van de hoge militairen voor de topbaan in aanmerking zou komen: „Indien de minister van dit verwachtingspatroon wil afwijken, dan had dit duidelijk gemotiveerd moeten worden.”

Klacht

De ombudsman veegt de vloer aan met Hillens weigering in 2012 om een klacht van de officierenkoepel GOV/MHB over de benoeming in behandeling te nemen. De bewindsman stelde zich op het standpunt dat louter individuele militairen een bezwaar kunnen indienen. De ombudsman acht echter klip-en-klaar dat de officierenbond ook de individuele belangen van militairen vertegenwoordigt. De GOV/MHB is verheugd over de bevindingen. Er komen geen verdere stappen om de benoeming van Beentjes alsnog ongedaan te krijgen. „Het gaat ons niet om de persoon maar om de procedure”, aldus duovoorzitter Marc de Natris.

Defensie belooft beterschap. „We nemen het advies ter harte om in het vervolg anders om te gaan met een klacht. We betreuren dat onze uitleg in Kamerbrieven over de wijze waarop de benoeming tot stand kwam, blijkbaar niet bij iedereen als transparant is overgekomen”, zo reageert zegsman Maarten Hilbrandie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nsie_gekraakt__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † woensdag 11 december 2013 @ 13:13:18 #83
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_134147134
Kamer zet in op Nederlandse transportheli's in Mali
Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet dinsdagavond uitlegt waarom het geen transporthelikopters meestuurt met de missie in Mali.

Dit blijkt uit een rondgang van NU.nl onder de verschillende partijen.
Die staan bijna allemaal 'welwillend' tegenover de missie, die dinsdag en woensdag tijdens twee debatten in de Tweede Kamer ter sprake komt.
Maar de 'actieradius' van die missie wordt vergroot als Nederland haar eigen transportcapaciteit heeft, aldus VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

Zelfstandig
En ook de andere coalitiepartij lijkt een voorkeur te hebben voor eigen transporthelikopters. Michiel Servaes van de PvdA laat weten: "De wenselijkheid daarvan onderschrijf ik. Het helpt je als land zo zelfstandig mogelijk te zijn binnen de VN-missie."
CDA'er Raymond Knops noemt het het meesturen van de helikopters 'heel belangrijk' voor de effectiviteit van de missie. Ook Joël Voordewind van de ChristenUnie gaat op dit onderwerp ‘flink doorvragen’.

Rutte
Het idee van het kabinet is tot nu toe dat de VN, die de missie in Mali leidt, regelt dat er voor Nederland transporthelikopters beschikbaar zijn afkomstig uit andere landen. "Onze inschatting is dat het goed in VN-verband te organiseren is", aldus Mark Rutte eind november.
Ook minister Jeanine Hennis (Defensie) stelde destijds dat de VN-missie in Mali nog steeds moet worden opgebouwd en dat ze nog geduldig afwacht tot andere landen transporthelikopters voor de missie aanbieden. Hier heeft ze vertrouwen in.

Veilig
Sjoerd Sjoerdsma van D66 vindt dat er dan wel de garantie moet zijn dat dit veilige helikopters zijn. Op dit moment hebben Afrikaanse buurlanden als Niger en Burkina Faso transporthelikopters voor de missie geleverd.
Op een hoorzitting in de Tweede Kamer eind november uitten ook verschillende experts in de Tweede Kamer hun zorgen over het gebrek aan transporthelikopters. Zo stelden de militaire vakbonden ACOM en VBM zich zorgen te maken over de kwaliteit van de transporthelikopters.

Overleden
VBM stelt dinsdag te vrezen dat er commerciële helikopterbedrijfjes zullen worden ingezet tijdens de missie. "Het zou onverantwoord zijn om het lot van militairen in hun handen te leggen", aldus voorzitter Jean Debie. De vakbond wijst er op dat in Afghanistan twee Nederlandse militairen om het leven kwamen toen de helikopter van een commercieel bedrijf, waarin zij vervoerd werden, neerstortte.
Kees Homan van het instituut Clingendael stelde dat het nog maar de vraag is of de transporthelikopters uit Burkina Faso en Niger "het wel zullen doen." Peter Knoope, directeur van het International Centre for Counter-Terrorism voorspelde dat de druk van de VN op Nederland om toch transporthelikopters te leveren de komende tijd zal toenemen.

Vertrouwen
Rob de Wijk, directeur van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) stelde dat de vraag of Nederland meer transporthelikopters moet leveren, afhankelijk is van welke andere landen de benodigde helikopters wel zullen leveren.
"Als het landen zijn waar je geen vertrouwen in hebt, dan moet je niet in die helikopters stappen."

Doelstellingen
In de Kamer leven ook nog andere zorgen rondom de missie in Mali. Zo vindt de VVD dat de doelstellingen van de Nederlandse bijdrage aan de missie nog helderder moeten worden afgebakend. Een van die doelstellingen moet het opzetten van een eigen inlichtingendienst in Mali zijn, aldus Ten Broeke.
De Pvda en D66 vinden dat de VN-missie in zijn geheel beter in moet zetten op het creëren van vrede in Mali. Servaes noemt dit vredesproces nu nog "heel fragiel. Het is essentieel dat daar wel maximaal op ingezet wordt."
De VVD vindt dat Nederland zich juist alleen moet richten op het deel van de missie zoals afgesproken: het verkrijgen van inlichtingen. "We moeten dat niet weer gaan verwarren zoals bij Afghanistan gebeurde, dat het doel van de missie ineens werd dat het mogelijk moest worden voor meisjes om naar school te kunnen gaan."

Medische evacuaties
De ChristenUnie wil garanties dat Nederlandse militairen die om medische redenen geëvacueerd moeten worden altijd per helikopter vliegen. "We moeten voorkomen dat de Nederlandse militairen werkloos op de compound komen te zitten omdat dat niet geregeld is."
Alle politieke partijen hebben zorgen over de voortgang van het compleet maken van de VN-missie. Momenteel zijn er ruim vijfduizend blauwhelmen in het gebied. Dit moeten er in totaal echter twaalfduizend worden, zo is de wens van de VN.
De militairen in het gebied hebben als doel de burgers in Mali te beschermen tegen aan al-Qaeda gelieerde groepen. Deze veroverden begin dit jaar Noord-Mali en schonden daar veel mensenrechten.
De sharia werd in het gebied ingevoerd, waardoor vrouwen die weigerden gesluierd over straat te gaan werden mishandeld. Van kleine criminelen werd de hand afgehakt.
Ook werd gevreesd voor een nieuw bolwerk van extremistische moslims. Daarop hebben Franse troepen hebben het gebied heroverd, die missie is nu overgegaan in een VN-missie.

Bron: http://www.nu.nl/mali/365(...)rthelis-in-mali.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_134152562
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 10:45 schreef Cobra4 het volgende:

Ombudsman kraakt Defensiebenoeming

Defensie belooft beterschap. We nemen het advies ter harte om in het vervolg anders om te gaan met een klacht. We betreuren dat onze uitleg in Kamerbrieven over de wijze waarop de benoeming tot stand kwam, blijkbaar niet bij iedereen als transparant is overgekomen, zo reageert zegsman Maarten Hilbrandie.
Blabla, ja niet goed, blabla, dat gaan we anders doen, blabla, Mea culpa, blabla...

Ondertussen zit die muts mooi op die stoel en lacht de hele wereld uit. :{w
  woensdag 11 december 2013 @ 16:56:46 #85
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_134155031
quote:
7s.gif Op zaterdag 7 december 2013 15:43 schreef Rave_NL het volgende:
LEGERAANVOERDER VINCE MILLER ZWAAIT AF: “IK HAAT JULLIE. ALLEMAAL!”

Amerikaanse soldaten. Massieve brokken testosteron met een vaderlandsliefde waar je U tegen zegt: ‘MURICAH!!! De spierbonken die de wereld een veiligere plek maken. Die nog voor volk en vaderland heroïsch hun leven geven. Die het fier wapperen van de stars & stripes het allergrootste goed vinden. En o wee als de vlag de grond raakt! In sommige staten is zelfs in de wet verankerd dat in zo’n geval de overtreder ter plekke geëxecuteerd mag worden. De mannen voor wie purple hearts een nobel streven zijn om naar toe te leven. Etcetera etcetera… Het is een verromantiseerd beeld, geboetseerd door films als Black Hawk Down, Platoon en Apocalypse Now. De US Army is naar buiten toe slechts onderdeel van propaganda, een prachtig beeld van de perfecte vechtmachine. Maar soms, heel soms, laat de werkelijkheid een heel ander beeld zien.
Toen compagniebevelhebber Captain Vince Miller afzwaaide als bevelhebber gebeurde dat, zoals gebruikelijk is, in het bijzijn van ‘zijn’ mannen. En de hogere rangen uiteraard. Vince Miller was echter niet van plan om zich te laten piepelen door het protocol. In tegendeel: hij brak met elke (on)geschreven wet die in het Amerikaanse leger bestaat. Miller had namelijk een en ander te vertellen. Hij had een eigen mening over de gang van zaken. En die paste niet bepaald in het plaatje dat de wereld heeft van het Amerikaanse leger. Vince Miller is een echte held. Een man die weigert in de pas te lopen wanneer hem onrecht wordt aangedaan. Wat volgt na de break is een (door MWNW.nl) vertaalde transcriptie van zijn afscheidsspeech:

“Goedemorgen iedereen. Normaliter zou ik beginnen met ons compagniemotto. Maar nadat ik na tweeëneenhalf jaar elke meeting en elk gesprek daarmee ben begonnen komt het me m’n neus uit. Daarom zeg ik ‘goedemorgen’, zoals elk normaal mens dat doet.

Ik word geacht mijn battaljoncommandant te bedanken voor de kans die ik kreeg om deze compagnie te mogen leiden de afgelopen jaren. Maar ik zou eigenlijk naar de parkeerplaats moeten lopen om z’n auto te bekrassen met een sleutel. Puur vanwege het feit dat hij me heeft opgezadeld met de grootste verzameling idioten, simulanten en criminelen die er ooit op deze aarde heeft rondgelopen.

U merkt dat mijn vrouw en dochters niet in het publiek zitten. Dat komt omdat Sheila me zes maanden geleden heeft verlaten toen ik ons 10-jarig huwelijksjubileum moest overslaan. De trip naar Jamaica met haar moest laten schieten omdat ik naar de zaak moest. Een van jullie klootzakken vond het namelijk nodig om zonder toestemming te gaan stappen en voor de derde keer opgepakt te worden wegens rijden onder invloed.

Toen ons huwelijk onder grote druk kwam te staan mocht ik van de commandant niet in huwelijkstherapie omdat hij vond dat de soldaten prioriteit 1 moesten hebben. Ik gaf daarop mijn tijd aan soldaat Steadman en zijn vrouw, een hoertje die hij een maand daarvoor had ontmoet tijdens verlof in Brazilië. Toen zij terugkwamen jatte ze al zijn geld en Steadman pleegde zelfmoord. Dus,
alsnog bedankt daarvoor.

Heeft één van jullie idioten enig idee hoeveel papierwerk het oplevert wanneer jullie je zielige koppies er af schieten? Heb dan tenminste de beleefdheid in je donder om er tussenuit te sneaken zonder permissie. Maar blijf dan wel minstens 30 dagen weg. Dan kan ik je tenminste uitschrijven uit mijn boekhouding en mag een andere sukkel de administratie opknappen van de zielige mislukking die je jouw leventje noemt.

In dit derde deel van mijn speech behoor ik nu een stuk op te gaan hangen over de glorieuze overwinningen die wij tijdens de gevechten hebben behaald. Jammer joh, er is niets glorieus aan om 12 maanden door Afghanistan te lopen en IED’s op te sporen met je voeten. Ik ben nu doof aan één oor, heb een halve kilo schroot in m’n reet en om de zoveel tijd word ik schreeuwend wakker zonder enige fucking reden. Maar weet je wat? Dat maakt verdomme nog steeds geen held van me. Want dat was het kutste gedeelte van thuiskomen; niet mijn lege huis, lege bed, of versplinterende dromen. Nee, het was jullie, de randdebielen die zichzelf hard op de borst slaan en maar blijven pochen over hoe bad ass jullie zijn. Heeft één van jullie werkelijk één dode op zijn naam staan? Eén?
Dat dacht ik ook niet.

Afsluitend wil ik het volgende zeggen: Dankjewel voor de ontelbare weekenden met mijn dochters die ik heb moeten laten schieten omdat ik jullie onbeduidende bullshit moest opknappen. Dank ook voor de twee moordonderzoeken waardoor ik trainingen moest afzeggen die ik al een jaar gepland had staan. Maar bovenal dank voor de oneerlijkheid, het totaal gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en de regelrechte diefstal van 2 miljoen dollar aan materiaal, wat er voor heeft gezorgd dat ik pas weer in februari salaris krijg.

Tegen de nieuwe commandant wil ik het volgende zeggen: Succes ermee en God behoede het gevolg van het maken van zúlke slechte keuzes in je leven. Er ligt een fles whisky in de derde la van mijn bureau. Je gaat het nodig hebben.

Ik haat jullie. Allemaal.“

http://mwnw.nl/blog/2013/(...)ullie-allemaal-37303
Dit is echt het meest geniale wat ik de afgelopen maanden op internet heb gelezen.
Ik denk dat we inmiddels toegekomen zijn aan een jaarlijkse Def genialiteit uitreiking.
De PDF van Marine officieren gedrag van Achja, en nu dit verhaal van een CC die jij aanlevert....

Ik kreeg een steeds grotere lach op mijn gezicht, en iedereen in defensie moet die vent begrijpen. Is er meer materiaal van, zoals film? of audio?

Heel mooi
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 11 december 2013 @ 17:42:00 #87
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134156481
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 17:41 schreef AchJa het volgende:
Rapport nationale ombudsman aanstelling Beentjes.

:X
Even koffie halen c_/
pi_134156639
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:56 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Dit is echt het meest geniale wat ik de afgelopen maanden op internet heb gelezen.
Ik denk dat we inmiddels toegekomen zijn aan een jaarlijkse Def genialiteit uitreiking.
De PDF van Marine officieren gedrag van Achja, en nu dit verhaal van een CC die jij aanlevert....

Ik kreeg een steeds grotere lach op mijn gezicht, en iedereen in defensie moet die vent begrijpen. Is er meer materiaal van, zoals film? of audio?

Heel mooi
Even ter verduidelijking, dit verhaal komt van het Duffel blog... Satire ende comedy. ;)
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 11 december 2013 @ 17:48:22 #89
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_134156664
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 17:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Even ter verduidelijking, dit verhaal komt van het Duffel blog... Satire ende comedy. ;)
Whehe. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 11 december 2013 @ 18:14:24 #90
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_134157349
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:56 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Dit is echt het meest geniale wat ik de afgelopen maanden op internet heb gelezen.
Ik denk dat we inmiddels toegekomen zijn aan een jaarlijkse Def genialiteit uitreiking.
De PDF van Marine officieren gedrag van Achja, en nu dit verhaal van een CC die jij aanlevert....

Ik kreeg een steeds grotere lach op mijn gezicht, en iedereen in defensie moet die vent begrijpen. Is er meer materiaal van, zoals film? of audio?

Heel mooi
Neen. :N
SPOILER: Bereid je voor op de anti-climax
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_134157692
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 18:14 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Neen. :N
SPOILER: Bereid je voor op de anti-climax
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 11 december 2013 @ 18:37:50 #92
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_134157953
Ah shit.. ik zat er helemaal in :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_134176876
Hennis wijst eis Kamer transportheli's Mali af
Minister Jeanine Hennis (Defensie) heeft dinsdagavond de eis van de meerderheid van de Tweede Kamer om Nederlandse transporthelikopters mee te sturen naar Mali afgewezen.

Dit is volgens Hennis niet noodzakelijk voor het slagen van de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie. "Als die noodzaak er wel was geweest, hadden we niet geaarzeld."
Hennis erkent dat er nog transporthelikopters nodig zijn voor de VN-missie. "Maar de vraag is: moet Nederland die behoefte invullen, of kunnen andere landen dat ook?" Dit wil het kabinet eerst afwachten.
De bewindsvrouw stelde goede indicaties te hebben dat een ander land wél de transporthelikopters gaat leveren.
Realistisch
Ze stelde dat er niet sprake is van onwil, maar een "realistische kijk op de zaak." Volgens de bewindsvrouw is het beleid van het kabinet niet 'nice to have' maar 'need to have'.
"En dan hoef je niet je hele hebben en houden te verplaatsen naar het land waar je naartoe gaat." Dit is bij andere missies, zoals die in Afghanistan ook niet zo geweest. "Daar zijn we ook afhankelijk geweest van partnerlanden."
Kostenplaatje
Hennis wees er op dat er bovendien een flink kostenplaatje aan het sturen van 3 transporthelikopters hangt: 50 miljoen euro voor 2 jaar. Ook liet ze weten dat deze Nederlandse helikopters dan niet alleen voor de Nederlandse troepen, maar ook voor de andere VN-troepen beschikbaar zullen zijn
Een meerderheid in de Kamer had eerder op de dag bij NU.nl wel aangedrongen op het meesturen van transporthelikopters. VVD, Pvda, D66, CDA, ChristenUnie en de SGP zijn hiervoor, zo bleek nog eens tijdens het debat woensdagavond.
Wildcard
Met de uitleg van Hennis nam de Kamer nog geen genoegen. "Dat lijkt net op een onbekende wildcard", aldus Sjoerd Sjoersma van D66. Joël Voordewind van de ChristenUnie wil weten hoelang het kabinet die inzet vanuit andere landen dan af wil wachten.
Ook de VVD maakt zich er nog zorgen over dat op dit moment alleen landen als Burkina Faso en Niger transporthelikopters hebben toegezegd.
"Ik begrijp uw zorgen, maar tegelijkertijd zeg ik ook: het is geregeld", aldus Hennis.
April
Hennis liet weten in april, wanneer de Nederlandse troepen in Mali compleet zullen zijn, te kunnen inschatten of de situatie rondom het aantal beschikbare transporthelikopters binnen de VN-missie voor Nederland problematisch is. Dan zou Nederland als laatste mogelijkheid toch nog anders kunnen besluiten.
"As het echt noodzakelijk is dan zal ik dan bij u daar in de Kamer op terugkomen."
http://www.nu.nl/politiek(...)rthelis-mali-af.html

Echt een minister die alles doet voor haar troepen, want ach ze hoeft er zelf niet in te zitten en dat er al twee doden zijn gevallen vergeet ze maar even voor het gemak..
pi_134180955
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 00:02 schreef Aapsoldaat het volgende:
Hennis wijst eis Kamer transportheli's Mali af
Minister Jeanine Hennis (Defensie) heeft dinsdagavond de eis van de meerderheid van de Tweede Kamer om Nederlandse transporthelikopters mee te sturen naar Mali afgewezen.

Dit is volgens Hennis niet noodzakelijk voor het slagen van de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie. "Als die noodzaak er wel was geweest, hadden we niet geaarzeld."
Hennis erkent dat er nog transporthelikopters nodig zijn voor de VN-missie. "Maar de vraag is: moet Nederland die behoefte invullen, of kunnen andere landen dat ook?" Dit wil het kabinet eerst afwachten.
De bewindsvrouw stelde goede indicaties te hebben dat een ander land wél de transporthelikopters gaat leveren.
Realistisch
Ze stelde dat er niet sprake is van onwil, maar een "realistische kijk op de zaak." Volgens de bewindsvrouw is het beleid van het kabinet niet 'nice to have' maar 'need to have'.
"En dan hoef je niet je hele hebben en houden te verplaatsen naar het land waar je naartoe gaat." Dit is bij andere missies, zoals die in Afghanistan ook niet zo geweest. "Daar zijn we ook afhankelijk geweest van partnerlanden."
Kostenplaatje
Hennis wees er op dat er bovendien een flink kostenplaatje aan het sturen van 3 transporthelikopters hangt: 50 miljoen euro voor 2 jaar. Ook liet ze weten dat deze Nederlandse helikopters dan niet alleen voor de Nederlandse troepen, maar ook voor de andere VN-troepen beschikbaar zullen zijn
Een meerderheid in de Kamer had eerder op de dag bij NU.nl wel aangedrongen op het meesturen van transporthelikopters. VVD, Pvda, D66, CDA, ChristenUnie en de SGP zijn hiervoor, zo bleek nog eens tijdens het debat woensdagavond.
Wildcard
Met de uitleg van Hennis nam de Kamer nog geen genoegen. "Dat lijkt net op een onbekende wildcard", aldus Sjoerd Sjoersma van D66. Joël Voordewind van de ChristenUnie wil weten hoelang het kabinet die inzet vanuit andere landen dan af wil wachten.
Ook de VVD maakt zich er nog zorgen over dat op dit moment alleen landen als Burkina Faso en Niger transporthelikopters hebben toegezegd.
"Ik begrijp uw zorgen, maar tegelijkertijd zeg ik ook: het is geregeld", aldus Hennis.
April
Hennis liet weten in april, wanneer de Nederlandse troepen in Mali compleet zullen zijn, te kunnen inschatten of de situatie rondom het aantal beschikbare transporthelikopters binnen de VN-missie voor Nederland problematisch is. Dan zou Nederland als laatste mogelijkheid toch nog anders kunnen besluiten.
"As het echt noodzakelijk is dan zal ik dan bij u daar in de Kamer op terugkomen."
http://www.nu.nl/politiek(...)rthelis-mali-af.html

Echt een minister die alles doet voor haar troepen, want ach ze hoeft er zelf niet in te zitten en dat er al twee doden zijn gevallen vergeet ze maar even voor het gemak..
Que?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 12 december 2013 @ 09:35:10 #95
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134181197
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 09:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Que?
Twee Fransen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 12 december 2013 @ 09:48:41 #96
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_134181450
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_134182542
Zag ik net op intranet eoa link voorbij komen over een "i-bundel", ff gelezen en wat blijkt, we hebben tegenwoordig een soort beltegoed voor pgu ruilingen... :') :')

Anyway, eea heeft in november al eens bij de bonden op de site gestaan:

quote:
Proef met virtueel KPU-budget

Defensie wil de verstrekking van kleding en uitrusting op een andere leest schoeien. Doel: geld besparen (wat dacht u anders?). Het Defensie KPU-bedrijf begint daarom in december met een proef. U krijgt een virtueel budget waarmee u uw bestellingen kunt betalen. Bonden en Defensie spreken dit op 13 november af in het overleg.

In de formele defensietaal klinkt dat zo: "Om een efficiencyslag te maken, maar ook om kosten te beheersen brengt KPU in december een proef-release van de zogenaamde I-bundel uit. Afnemers krijgen jaarlijks een (virtueel) budget van 10% van de gemiddelde waarde van hun kleding en uitrusting toegekend. Met dat budget kunnen aankopen gedaan worden. De gekozen 10% ligt iets boven de huidige gemiddelde jaarlijkse bestelling. Om het aantal (kleine) bestellingen terug te dringen zal het aantal bestellingen waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht worden gemaximeerd op 2 in een periode van 365 dagen. Voor een extra bestelling zal 6 euro in rekening worden gebracht. Een bedrag dat overigens in rekening wordt gebracht op het toegekende 10 %-budget."
KPU gaat dus droogzwemmen, ervaring opdoen. Er zullen in de proefperiode geen gevolgen zijn. Niemand krijgt een echte rekening. Overschrijdingen van het virtuele budget zal Defensie als feit accepteren. Wel kan het zo zijn dat de verantwoordelijke functionaris iemand aanspreekt, de vraagt stelt hoe komt het dat ...
De eerste ervaringen komen medio 2014 samen met de uitkomsten van een tweede actie, die gelijktijdig begint (in december). Een werkgroep kleding en uitrusting, bestaande uit vertegenwoordigers van de bonden en Defensie, gaan kritisch kijken naar de behoefte aan kleding en uitrusting, wie wat nodig heeft en wat dat kost.
Er zijn op dit moment verschillen. Bij het ene krijgsmachtdeel heb je aanspraak op twee uniformen en bij het andere op één. Bij het ene krijgsmachtdeel zit de slaapzak standaard in de PSU en bij het andere niet.
Zowel de proef als het onderzoek van de werkgroep moeten leiden tot antwoorden op vragen als: moet het budget van 10 % niet omhoog (bijvoorbeeld omdat de kosten van 1 artikel het budget volledig of nagenoeg volledig uitputten), moet er wel of niet gedifferentieerd worden in het budget, is een harmonisatie van verstrekking wel of niet noodzakelijk of gewenst?
Defensie zal binnenkort starten met een communicatie over de I-bundel.
VBM

:')
pi_134182591
Het mooiste is nog een ruiling wordt van je budget afgetrokken een vermissing bij RM niet... Als je dus een aannemelijk verhaal hebt kun je beter een vermissing inschieten en de ouwe troep houden.

En dit is natuurlijk een aanloop richting "zelluf betalen", daar kan je op wachten.
pi_134183815
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 10:43 schreef AchJa het volgende:
Het mooiste is nog een ruiling wordt van je budget afgetrokken een vermissing bij RM niet... Als je dus een aannemelijk verhaal hebt kun je beter een vermissing inschieten en de ouwe troep houden.

En dit is natuurlijk een aanloop richting "zelluf betalen", daar kan je op wachten.
Terug naar de griekse tijd waar soldaten ook hun eigen uitrusting moesten betalen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 12 december 2013 @ 11:52:05 #100
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134184197
Ik hoor net dat ik even de catalogus leeg ga bestellen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')