abonnement Unibet Coolblue
pi_133186273
Het was echt geweldig gisteren in Dusseldorf!! wat een top concert, publiek op de vloer ging helemaal los. en dat heb ik gemerkt, haha. stond helemaal geplet tegen het hek aan :P :D
Maar goed stond vooraan precies in het midden, dus dat hebben we goed gedaan. :D
Maar echt geweldig, wat kan ik anders zeggen, had wel graag Knee Socks gehoord, die miste ik. :'(
pi_133189794
De mosh pit is een goede manier om calorieën te verbranden, zeker als je daarbij nog 3 lagen kleding aan hebt. Ik viel bijna flauw van de hitte en krapte.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_133194255
Holy shit was was dit goed _O_

I Want It All was echt een complete verrassing voor mij. Gewoon 10 van de 12 AM nummers op één avond gehoord! En ik vond het ook prima dat ze Mardy Bum niet speelden maar Piledriver wel. Die werkte trouwens echt zo goed live, had ik echt niet verwacht. Het enige minpuntje aan de set is misschien dat het einde wel erg rustig was maar voor de rest niks te klagen *)

Ze zijn (wéér) 'on top-form' en het is zonde dat ze Nederland niet aandoen met deze show, dat was een regelrecht succes geworden *O*.

Al is het ook zonde dat niet iedereen hier gewoon naar Dusseldorf is gegaan, jullie hebben wat gemist.

Oja en: 'I Wanna be Dusseldorfed' O+
pi_133195199
Ik begrijp nog steeds niet hoe ik Brussel en Dusseldorf gemist kan hebben ;(
pi_133201231


De nieuwe merch is vanaf nu te koop in de webwinkel: http://www.arcticmonkeys-store.co.uk
pi_133201289
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:41 schreef Aisumasen het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

De nieuwe merch is vanaf nu te koop in de webwinkel: http://www.arcticmonkeys-store.co.uk
Ik wil een kam.
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:44:16 #83
159761 Arn0
Abbey Road
pi_133201385
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:42 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik wil een kam.
Zucht. Mijn hele trauma van mijn Suck It And See kam die ik ergens tussen een Miles Kane en een Arctic Monkeys concert verloren ben komt weer boven, bedankt ;(
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_133201694
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:42 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik wil een kam.
Haha, had je 'em al sinds 2011 kunnen oppikken :P.

Kwam er laatst achter dat er een plastic en een hard plastic variant was, collectie incompleet, in alle staten.
pi_133201713
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:51 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Haha, had je 'em al sinds 2011 kunnen oppikken :P.

Kwam er laatst achter dat er een plastic en een hard plastic variant was, collectie incompleet, in alle staten.
Ik bedacht me net dat we het daar eerder al over hebben gehad, inderdaad :P
pi_133204527
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:41 schreef Aisumasen het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

De nieuwe merch is vanaf nu te koop in de webwinkel: http://www.arcticmonkeys-store.co.uk
die muts is toch echt vreselijk hoor. :P die kerels gisteren bij de merch liepen er mee rond, hahaha.
pi_133206605
Wederom een fabuleuze show gisterenavond in Dusseldorf. Wederom een shake-up in de setlist. Wederom een show die ik niet had willen missen. Zeker gezien het wel weer eens een maand of 8 kan duren voordat ze alleen al in de buurt komen. 3 keer in 2,5 week lijkt op papier overkill, maar is het verre van.

Vond zelf het publiek wel heel erg gereserveerd, na het in het begin duwen om het duwen was, en ik later ook nog op veel asociale idioten ben gestuit, heb ik veel ongelofelijk ergerlijk "playzzz some rock unnn rollll"-geschreeuw uit m'n opnames moeten knippen, en sloegen de langzamere nieuwe nummers behoorlijk dood, wat haaks stond op de reacties in Brussel en uiteraard Londen en zelfs al Antwerpen een dag na release. Ik heb Helders de 'slow clap' zien doen na een nummer, hij keek demonstratief op zijn denkbeeldige horloge naar Turner na ik geloof 'No. 1 Party Anthem', en Turner had ook een hilarisch gespeelde teleurgestelde pose na opnieuw een roep om wat enthousiasme tijdens 'Pretty Visitors'. Veel "you can do better than that"'s ook. En de reactie op 'I Want It All' was schokkend, zo'n absoluut hoogtepunt in de huidige set, een echte stomper van een track met een nog verder uitgebouwde hard rock-vibe, zeker aan het eind als Helders een beuk op die crashes geeft en Bll-Ryder Jones los gaat met zijn solo's: ik leek de enige in mijn buurt te zijn die het nummer überhaupt al herkende.

Dit deed verder niets af aan hoe imposant ook deze show weer was. En de band bleef alles geven, Turner veel naar voren en de zijkanten als hij geen gitaar omhad, en Cookie zat helemaal in 'Piledriver Waltz'. De sfeer is ook heel aangenaam: de roadies die hier en daar aanschuiven en een tamboerijn in de handen nemen, Bill-Ryder Jones die steeds achterlangs het podium op komt lopen - na zijn eerste verplichting zag ik hem uitgebreid op de set kijken wanneer hij nou ook alweer aan de buurt was - een echte muzikale hoofdrol vertolkt en onmisbaar in deze tour is, en de harmonieën van alle losse en vaste leden maken het een aantrekkelijk geheel om te zien (en te horen).

Nog maar twee songs van het debuut in de set, dat is best een statement, en wat werkt het goed. Hier staat een band met het nieuwe album, een nieuwe creatieve en succesvolle piek in hun carrière. 10 nummers van de nieuwe plaat, en de nieuw-nieuwe single zit daar nog niet eens bij. Helaas wederom veel geluiden om mij heen dat mensen toch wel aan het wachten waren op de hits. Eigenlijk is dit hetzelfde als wat ze deden in de 'Humbug'-tijd, alleen dan met veel meer catchy songs. Maar vooral het Duitse publiek leek te zijn blijven hangen in de FWN-tijd. Aan de andere kant duurde de 'impact' tijdens 'Dancefloor' ook ongekend lang, en moesten ze echt even wakker geschud worden. Persoonlijk heb ik ook wel het idee dat, zeker na 3 keer deze set gezien te hebben, met telkens een hele aantrekkelijke variatie ('Reckless Serenade', 'Piledriver Waltz', 'I Want It All', en 'Mardy Bum' en 'Teddy Picker' niet elke avond), één up-tempo klassieker in het 'ballad'-blokje niet zou misstaan. De keuze is reuze.

Dit is een erg gedurfd einde van de reguliere set:

Cornerstone
No. 1 Party Anthem
Piledriver Waltz
Fluorescent Adolescent
I Wanna Be Yours

En dan is de toegift ook nog eens poppy ('Snap Out Of It'), en wéér een akoestische track ('Mardy Bum', of nu dus 'Piledriver Waltz' recent), en dan kan de party-crowd de energie alleen kwijt tijdens de afsluiter 'R U Mine?'. Daarom werkt die ook zo goed als afsluiter overigens, en zie ik elke avond weer dat het de status van 'Dancefloor' live aan begint te nemen. Hier nog twee hoogtepunten die ik gevangen heb, tussen de armen en het willekeurige geduw door:


Nederland is voor de tweede tour op rij beroofd!
  FOK!fotograaf woensdag 13 november 2013 @ 11:06:54 #88
145146 Andyy
pi_133211395
Trage nummers zijn saai, dat wil je meestal niet op een concert horen waar je wilt feesten.
pi_133211465
Jezus, wat die Duitsers allemaal lopen te gillen. Totaal misplaatste 'Dorothy was right though.'
pi_133220412
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 11:09 schreef MilanILF het volgende:
Jezus, wat die Duitsers allemaal lopen te gillen. Totaal misplaatste 'Dorothy was right though.'
Zeg dat wel. Al is de 'Old Yellow Bricks'-fout eentje die 6,5 jaar terug ook al gebeurde. Check ook dat intro trouwens: verlengd intro welke ze ook al in Brussel deden, maar deze avond met een bijzonder interlude vooraf. Spoedoverleg? Maar voor de rest, geroep zo ergerlijk, dat ik flink heb lopen knippen in het intro van 'Arabella'. Dit waren totaal onaangepaste Engelsen trouwens. De Duitsers die je hoort riepen vooral "some guitars please" en "now some rock and rollllll".

Dag daarna in Munich, gisteren dus, zijn 'No. 1 Party Anthem' en 'Piledriver Waltz' vervangen door 'Reckless Serenade' en 'Do Me a Favour'. Ze blijven het opschudden, al roteren nu telkens dezelfde nummers, je weet nooit welke set je te zien krijgt. Nu 'Cornerstone' in de toegift, 'One For The Road' in het eerder genoemde meer mellow stukje aan het eind. Wel goede keuzes.

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 19:56 schreef Jacobuspower het volgende:
[..] Ze zijn (wéér) 'on top-form' en het is zonde dat ze Nederland niet aandoen met deze show, dat was een regelrecht succes geworden *O*.

Al is het ook zonde dat niet iedereen hier gewoon naar Dusseldorf is gegaan, jullie hebben wat gemist.
Mag ik dit nog even benadrukken O-). Düsseldorf maandagavond was wat de Ziggo Dome had moeten zijn deze ronde, en wat het overkomen absoluut waard was. Veel mensen beseften zich dit: ik heb ontzettend veel Nederlands om me heen gehoord.

De tour is nog lang niet over, ze staan in ieder geval nog in de komende 9 maanden op het podium, maar het luik om nog een volledige show in de buurt op touw te zetten lijkt gesloten. Ik heb in de afgelopen dagen vernomen dat ze in vele landen één grote headline-set op festivals gaan doen, en dat dit het verder is. Nederland heeft gewoon wederom, om welke reden dan ook, flink de boot gemist. Niets is onmogelijk, maar hoe groot is de kans dat ze nog een arena-show doen, met de festivalprogramma's op dat moment alweer aangekondigd? Of een showcase in een zaal zoals in 2011, het lijkt me vergezocht. Plus de band zelf heeft al andermaal aangegeven ook Australië te gaan bezoeken, en met de vele staten in Amerika waar ze al tijden niet gestaan hebben zit je zo in mei/juni.

Dus dan kom je al gauw weer uit op Lowlands. Ze zijn die periode in Europa voor in ieder geval 3 shows in het weekend van Reading/Leeds, wat een week daarna zal plaatsvinden, en wat een exclusieve (festival-)show in Engeland zal zijn, nadat ze 3 maanden daarvoor de grootste headline-shows die ze ooit hebben gedaan in hun thuisland zullen doen, met een bekend in de oren klinkend en misschien zelfs wel een aan Don Valley Bowl terugdenkend randprogramma voor deze mega-gigs. Het is de enige weg: groter dan groots.

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 19:56 schreef Jacobuspower het volgende:

[..] Oja en: 'I Wanna be Dusseldorfed' O+

(2:04)
pi_133250504
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:15 schreef Piles het volgende:
Ik begrijp nog steeds niet hoe ik Brussel en Dusseldorf gemist kan hebben
Dit!
pi_133263306
XFM zojuist: "mega-aankondiging omtrent Arctic Monkeys morgenochtend, vooral interessant voor degene die in Londen wonen".

Vooralsnog capaciteit voor twee avonden 50,000 man.
pi_133271354
Ik zeg, FOK-uitstapje naar Londen.
pi_133274673
quote:
12s.gif Op donderdag 14 november 2013 20:17 schreef Aisumasen het volgende:
XFM zojuist: "mega-aankondiging omtrent Arctic Monkeys morgenochtend, vooral interessant voor degene die in Londen wonen".

Vooralsnog capaciteit voor twee avonden 50,000 man.
stadion concert??? wembley ofzo?
pi_133275782
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 00:59 schreef MidnightShow_ het volgende:

[..]

stadion concert??? wembley ofzo?
Ik weet niet van niets, alleen dat deze volledig willekeurige video wel het posten waard is:


*kuch drieëntwintig en vierentwintig vijf tweeduizendviertien
pi_133275875
Ik ga hier wel echt proberen bij te zijn.
Dit wordt zo groots _O_
  vrijdag 15 november 2013 @ 09:06:39 #97
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_133277000
2000 light years from home
pi_133277014
Met Tame Impala! Vet!
pi_133277312
http://www.arcticmonkeys.com/news.php?id=628 !

Hoeveel mensen passen er in dat park?
pi_133277609
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 09:30 schreef Leonos het volgende:
http://www.arcticmonkeys.com/news.php?id=628 !

Hoeveel mensen passen er in dat park?
quote:
12s.gif Op donderdag 14 november 2013 20:17 schreef Aisumasen het volgende:
[..] Vooralsnog capaciteit voor twee avonden 50,000 man.
Woensdag pre-sale.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')