abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 november 2013 @ 11:02:06 #1
862 Arcee
Look closer
pi_132847293


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_132848847
The Green Mile.
Scary Movie 3
Saw VII

The Green Mile is wel leuk, de rest vind ik erg nep
  zondag 3 november 2013 @ 13:41:06 #3
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_132850603
We`re the Millers

Nja, echt lachen kon ik niet om de film. Een paar grappen en dat was het.

Pluspunt is toch wel de striptease van Jennifer Aniston, :9

En de bloopers op het eind zijn leuker, vooral de allerlaatste _O-

6/10
pi_132854044
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 10:56 schreef JDx het volgende:

[..]

Dan moet je ook The Way Way Back kijken, die vond ik zelf leuker.
Check, die stond ook al in de rij voor een download.

Net The Heat gekeken.



Meer dan simpel vermaak is het niet. Ik vind Bullock wat vlakjes, ze speelt een rol die ze eigenlijk te vaak speelt. McCarthy speelt dan wel weer een leuke, pittigere rol. Het geheel zorgt echter niet voor de combi waar de regisseur naar op zoek is: een humoristische clash tussen twee verschillende agentes die tot een partnerschap moet leiden...maar dat komt wat mij betreft niet uit de verf. De scenes waarin je compassie moet krijgen met de hoofdpersonen zijn te langgerekt en voorspelbaar om aan te slaan, de humor vond ik te veel geforceerd en er is geen sprake van echte chemie.

Verder dan een 5,5 kom ik niet.

[ Bericht 9% gewijzigd door Piet__Piraat op 03-11-2013 15:35:19 ]
Schip ahoy!
  zondag 3 november 2013 @ 20:52:08 #5
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_132866772
Dit weekend gezien:

The Frighteners
Jackson`s eerste film waarin hij veel computer effecten gebruikt. Na ruim 15 jaar zien die nog steeds goed uit en is de film nog altijd erg genietbaar. Een leuke mix van comedy en horror met Michael J. Fox in de hoofdrol en een coole bijrol voor Jake Busey.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 7,5/10

King of New York
Abel Ferrara`s sfeervolle vertelling over Frankie White, de grote drugs koning van New York.
Typisch een product van z`n tijd met de (eind)jaren `80 soundtrack en manier van filmen. Het kan misschien dan wat gedateerd aanvoelen maar ik vond `m best goed, vooral het laatste deel is sterk.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
pi_132881129
Al Pacino avondje gehad dit weekend:

Carlito's Way (1993) - IMDb
Deze film hoeft denk ik geen uitleg meer, heerlijke film!

9.

Scent of a Woman (1992) - IMDb
Zelfde geld voor deze film, zijn gewoon films die je eenmaal ziet en niet meer vergeet.

8.

Mijn vriendin gaf trouwens de eerste een 8 en de tweede een 9, dus wellicht is Carlito's Way iets populairder bij mannen en Scent of a Woman bij vrouwen. ;)
  maandag 4 november 2013 @ 09:32:54 #7
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_132881443
Recent gezien: Cinema Paradiso

Een verhaal dat over de liefde voor film gaat, en de vriendschap tussen 2 mensen. Een prachtige en sentimentele film die zich afspeelt in het na oorlogse Italie.

Cijfer: 8,5
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
pi_132881524
White House Down
quote:
While on a tour of the White House with his young daughter, a Capitol policeman springs into action to save his child and protect the president from a heavily armed group of paramilitary invaders.


Waarom heb ik dit gekeken? Het doet pijn aan je ogen. Ook de gevestigde namen vallen keihard door de mand. Van script tot acteren alles is slecht. In potentie een hedendaagse Die Hard maar in praktijk een slecht en veel en veel te lang monster van een film.

Een 3

La piel que habito
quote:
A brilliant plastic surgeon, haunted by past tragedies, creates a type of synthetic skin that withstands any kind of damage. His guinea pig: a mysterious and volatile woman who holds the key to his obsession.


Prachtig en intigrerend verhaal. Het verhaal klopt gewoon van kop tot staart.
Het spingt van bizar naar mysterieus naar ontroerend met een gemak waar menig film jaloers op kan zijn. Een aanrader.

Een 8

Dans la maison
quote:
A high school French teacher gets increasingly drawn into a precocious student's increasingly transgressive story about his relationship with a friend's family.


Een 16 jarige jongen met een schijftalent krijgt hulp in zijn schrijf ontwikkeling van zijn leraar. Maar is zijn verhaal echt of fictie. Als hij de avonturen echt beleefd dan is het in toenemende mate een verontrustend verhaal. Een verhaal welke de leraar dieper meesleept.

Een leuk en boeiend verhaal. Beetje jammer van het einde. Iets te veel zoekend om er een leuk einde van te maken en daardoor iets teveel gedaan. Halve punt aftrek voor het einde.

Een 6.8
  maandag 4 november 2013 @ 11:00:40 #9
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_132882939
Gravity (2013) - IMDb

Ik vond het een interessante film en ben het op zich wel eens met de recensies, hier en daar toch een beetje aan de vlakke kant en een paar 'toevalligheden' die ik niet heel goed kon verkroppen maar gewoon het feit dat het niet per se een science fiction is omdat het een ruimte verhaal is met de hedendaagse technologie maakt het wat mij betreft een goed te kijken film. Over het algemeen goed geacteerd en mooie special effects. Het wordt weleens vergeleken met Moon maar die vergelijking gaat op meerdere punten mank.

8- /10
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_132887030
Gekeken naar aanleiding van TV / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXXIV

Sound of My Voice (2011) - IMDb


Twee journalisten gaan undercover in een sekte waarvan de leider beweert uit de toekomst te komen en proberen ondanks de strenge beveiliging haar te ontmaskeren.

Wederom een goed stukkie werk van Brit Marling en Zal Batmanglij. De psychologische oorlogsvoering die komt kijken bij de acceptatie in een groep door een ijzersterk en charismatische leider wordt netjes weergegeven. Ik vond deze zelfs wat beter uitgewerkt dan The East, echter had ik wat problemen met het einde, maar dat mocht de pret niet drukken. Goede film, aanrader. :Y

Imdb: 6.6
Ik: 7+
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 4 november 2013 @ 18:49:01 #11
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_132897463

The Berlin File (2013)
Deze film was blijkbaar een grote hit in Zuid-Korea, dus ik had vrij hoge verwachtingen, maar daar kon de film niet aan voldoen. Het plot draait rond wat Noord-Koreaanse spionnen in Berlijn, die al dan niet dubbelspionnen zijn, dit wordt aangevuld met wat Zuid-Koreanen, wat Amerikanen, wat Duitsers en voor de lol worden er ook nog Russen, Israelis en moslimterroristen tussen gegooid. De film is nergens origineel en door al die betrokkenen, wordt het een warrig geheel dat helaas niet verder raakt dan semi-interessant. Wel leuk om Ji-Hyun Jun nog eens terug te zien, die was 12 jaar geleden nog hip omdat ze in films als My Sassy Girl en Il Mare opdook, maar was ondertussen toch wat in de obscuriteit verdwenen.


Hottarake no shima - Haruka to maho no kagami (Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror) (2009)
Dit is een Japanse animatiefilm die gaat over een meisje dat ontdekt dat er wezens uit een andere dimensie bestaan die naar onze wereld komen om daar allerlei snuisterijen te "stelen" omdat wij ze toch niet meer nodig hebben. Nou ja, verhaal maakt niet zo heel veel uit, het komt er op neer dat ze naar die dimensie trekt om haar spiegel (uit de titel) te zoeken. Daarna krijgen we een kleurrijke wereld voorgeschoteld met een verhaal dat een mix is tussen The Wizard of Oz, Spirited Away en Alice in Wonderland. Nu zijn dat 3 films waarmee ik zelf niet zo heel veel kan, maar degenen die hier fan van zijn, zullen deze film ook wel kunnen waarderen. Soms wel een beetje raar met 3D animaties tegen een 2D achtergrond.


Klovn: the Movie (2010)
Ene Frank krijgt te horen dat zijn vriendin zwanger is, maar zij vindt hem geen vader-materiaal. Hij wil haar ongelijk bewijzen en besluit zijn neefje Bo mee te nemen op de kayak-uitstap die hij had gepland met zijn vriend Casper. Het loopt allemaal echter niet zoals gepland. Persoonlijk vond ik het de grappigste komedie die ik in tijden heb gezien. De film beperkt zich grotendeels tot één vorm van humor en dat is het dumpen van de hoofdpersonages in de meest genante situaties, men gaat daar soms erg ver in, allemaal gebracht op de koele, neutrale manier die je wel vaker ziet bij Scandinaviërs. Aanrader. Er schijnt ook een TV-serie van te bestaan.


Thor: The Dark World (2013)
Laat ik beginnen door te stellen dat het de beste superhero-film van het jaar is, al betekent dat niet veel als de tegenstand bestaat uit matigheid als Iron Man 3, The Wolverine en Man of Steel (en eventueel nog Kick-Ass 2). Hij was in ieder geval doordachter dan die andere films, al is het soms een ietwat rare mix. Actie-scenes hangen tussen Lord of the Rings en Star Wars en de aanwezige humor is weliswaar geslaagd, maar duikt op de meest rare momenten op. Cast doet het wel goed, alleen de Warriors Three krijgen een beetje te weinig te doen en lopen wat als halve figuranten rond. Grootste held uit de film is uiteraard Loki, je ziet gewoon dat Hiddleston zich aan het uitleven is. Ik was niet zo'n fan van de bad guys uit de film, die elfjes zijn wat nietszeggend (al zagen Malekith en Kurse er wel "vet" uit), qua Thor-vijanden had ik dan liever wat trollen gezien, maar je kan niet alles hebben.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 4 november 2013 @ 18:54:52 #12
277865 Sejt
Ondertitel
pi_132897692
quote:
99s.gif Op maandag 4 november 2013 18:49 schreef SaintOfKillers het volgende:
[ afbeelding ]
Klovn: the Movie (2010)
Ene Frank krijgt te horen dat zijn vriendin zwanger is, maar zij vindt hem geen vader-materiaal. Hij wil haar ongelijk bewijzen en besluit zijn neefje Bo mee te nemen op de kayak-uitstap die hij had gepland met zijn vriend Casper. Het loopt allemaal echter niet zoals gepland. Persoonlijk vond ik het de grappigste komedie die ik in tijden heb gezien. De film beperkt zich grotendeels tot één vorm van humor en dat is het dumpen van de hoofdpersonages in de meest genante situaties, men gaat daar soms erg ver in, allemaal gebracht op de koele, neutrale manier die je wel vaker ziet bij Scandinaviërs. Aanrader. Er schijnt ook een TV-serie van te bestaan.
Is die beschikbaar buiten Denemarken joh? :D
Er is inderdaad een serie, die ter fundament van deze film staat. Deense humor ten voete uit.
I love my mispoken words.
  maandag 4 november 2013 @ 19:34:49 #13
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_132899339

Sinister (2012) - IMDb

Ik vond dat-ie goed in elkaar zat. Zoals ik al vaker gepost heb, ben ik snel bang en bij deze film heb ik de angst constant gevoeld. Ik vond de filmpjes die gevonden worden in het huis van een nieuw soort weerzinwekkendheid, misschien ook wel door de combinatie enge beelden en 'Sinistere' muziekjes. Ik heb wel het gevoel dat er de laatste tijd veel van dit soort films uitkomen, ik vond hem hier en daar ook best denken aan The Conjuring of Insidious. Ik rate mijn films altijd op Flixster.com en daar heb ik hem 4 van de 5 sterren gegeven :)

(ah, zie nu ook dat-ie van de maker van Paranormal activity en Insidious is. Die blijft dan aardig dezelfde dingen doen :P )
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_132901947
Junkie (2012)
Geromantiseerd beeld van een stel Junkies, moet een komedie voorstellen maar er viel weinig te lachen. Deed me in de verte een beetje denken aan fear and loathing.
Zeker geen aanrader

pi_132902077
5je
pi_132902696
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 november 2013 16:20 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
jOBS

Daarom is de tv serie genaamd Pirates of Silicon Valley veel leuker,gevarieerder en onderhoudender dat deze film jOBS die het m.i.ook alleen maar moet hebben van de griezelige overeenkomst die hoofdrolspeler Ashton Kutcher met de echte Steve Jobs heeft.

6
/ 10
Serie? Dat was ook gewoon een film. Maar uiteraard wel met een geheel andere insteek, want bij Jobs staat in feite de persoon centraal wat bij Pirates veel minder het geval is.

Ik heb jOBS gisteren gezien en als je het verhaal een beetje kent zitten er weinig verrassingen in. Desalniettemin zet Kutcher Steve Jobs ijzersterk neer. Qua verhaal heeft het voor mij dus niet veel om het lijf, maar het acteerwerk vond ik erg goed. Gemiddeld een 7 uit 10 dus.
  dinsdag 5 november 2013 @ 21:53:04 #17
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_132942065
Inferno
Het tweede deel (na Suspiria) in Dario Argento`s Three Mothers trilogy. Anders dan in Suspiria is het tempo hier redelijk laag en bouwt Argento de spanning op tot grote hoogte. De kracht ligt in de combinatie van dat lage tempo, het gebruik van licht en (vooral) schaduw en de mysterieuze schaduwen en silhouetten.
De beeldkwaliteit van de Blue Underground blu-ray onderstreept dit nog eens extra. De kleuren zijn vol, het beeld scherp met veel detail. Dat is met name heel goed te zien in de onderwaterscene helemaal aan het begin. Zo hoort een transfer (en zeker één van een Argento film) uit te zien.
Net niet zo goed als Suspiria maar wel een geweldige film in een net zo geweldige BU uitgave.

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_132945883
HAUNTER

Verwacht als je deze film gaat kijken geen horror film, maar het is een goeie mysterie film!
Tis geen film die je nog weken bij gaat staan, maar wel een goeie film die zeker het kijken waard is en waar je een spannende avond mee hebt.
De film gaat over een meisje die begint te ontdekken dat ze elke dag steeds dezelfde dag herleeft.. en dan begint ze overal rare geluiden en dingen te zien...
het acteerwerk is prima, en ook hangt er een lekkere spannende sfeer in de film.
gewoon een prima film om te zien, 6.5

  dinsdag 5 november 2013 @ 23:11:37 #19
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_132946131
Dark Skies.

Niet zomaar een horrror science-fiction, maar een heeeeeeel goede!
Althans, dat vond ik.
Ik had 10 minuten na de film nog steeds van: Wow :o
The Outside Agency
pi_132946421
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 23:11 schreef haakon het volgende:
Dark Skies.

Niet zomaar een horrror science-fiction, maar een heeeeeeel goede!
Althans, dat vond ik.
Ik had 10 minuten na de film nog steeds van: Wow :o
Echt? Ik was de film na 10 seconden alweer vergeten :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  woensdag 6 november 2013 @ 12:17:41 #21
346757 ChrisHantzen
Hoofd zonder man!
pi_132956771


The mortal instruments - City of bones
Wat een dampende hoop emo-stront.
3/10
  woensdag 6 november 2013 @ 12:21:12 #22
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_132956893
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

Olympus has fallen, patriotic film over bullshit het gaat zo

pew pew pew pew pew, ahhh. pew pew pew PEW PEW boem bats.

vinden die amerikanen het prachtig om naar een film te kijken zonder verhaal. hersenloze actie zonder diepgang. waar je met een vinger in je neus en verstand op 0 naar kan kijken.

en dan vergeet ik nog de rare plot twists

ohw en er komt nog een vervolg

London Has Fallen - IMDb :'(

2/10
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_132956981
quote:
11s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:17 schreef ChrisHantzen het volgende:
[ afbeelding ]

The mortal instruments - City of bones
Wat een dampende hoop emo-stront.
3/10
Haha wat een perfecte omschrijving van die film _O-
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_132957571
Vehicle 19 (2013) - IMDb

Vehicle 19 scoort een 4.6 op imdb. Ik kan me wel een beetje inleven waarom: auto's die crashen en dan exploderen, ongepaste emoscene's, langdradige scene's waar niks in gebeurt en (misschien) een verkeerd beeld van Zuid Afrika. Kritische kijkers vinden hier niks aan. Toch vind ik dat deze film wel een voldoende mag hebben.

Plot
Paul Walker zit de gehele film in zijn huurautootje in een Zuid Afrikaanse stad en komt er gedurende rit achter dat de auto niet deugd. Wat resulteert in achtervolgingen. Verwacht geen 2 fast 2 furious scene's.

Als je niet al te kritisch kijkt naar deze film en met geen verwachtingen erin stapt kan het een leuk en spannend anderhalf uur worden.

Trailers:
Helaas werd ik gespoiled door het kijken van de trailer, die het kijken van de film daarna verneukt. Als je de trailer van 2 min hebt gezien dan heb je een hele samenvatting van de film gezien en kan je de film verder links laten liggen. Dit probleem heb ik de laatste tijd met meerdere films, ik kijk een trailer om te kijken of ik die film eventueel leuk zal vinden, en ik word meteen gespoiled..

Mijn cijfer voor Vehicle 19: 6,5
pi_132961654
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:21 schreef cherrycoke het volgende:

ohw en er komt nog een vervolg

wat :') 1 film van dergelijk ellende was toch wel genoeg
  woensdag 6 november 2013 @ 16:18:43 #26
8369 speknek
Another day another slay
pi_132965773
Monsters Universiteit (2013) - IMDb (OV natuurlijk)

Aardige pixar-film over Mike en Sulley die elkaar leren kennen op de universiteit, en zo een typische college/coming of age film is. Begint wat tam en cliche, maar heeft in de tweede helft een paar goede vondsten waar je toch weer van moet lachen. Het is iets teveel een kinderfilm naar mijn smaak, maar je moet ze toch kudos geven voor de redelijk complexe karakterisaties, die ze ook volhouden tot het einde. Geen klassieker, maar wel een aanrader.

7.

The Wolverine (2013) - IMDb

Competente actiefilm (veel beter dan Origins) waar desondanks wel meer in had gezeten. Beetje te simplistisch verhaal, en de constante expositie om de plot uit te leggen voor de grootste boneheads begint te irriteren. Aan de andere kant hangt het verhaal aan zulke onwaarschijnlijke dingen aan elkaar dat het misschien ook wel nodig is dat iemand heel zelfverzekerd zegt wat er gebeurt. De film is opgezet als een computergame, met tussenbazen en eindbazen en een twist die je mijlenver aan ziet komen, maar dan een game die niet leuk zou zijn om te spelen, omdat je niet dood kunt gaan. Het raakt aan interessante existentiele vragen, wat doe je als je onsterfelijk bent, maar doet hier te weinig mee, wat alles een beetje random maakt. De random vijanden (van yakuza mobsters naar ninjas..is dit de huidige tijd?) helpen ook niet. De setting en actie is wel goed.

6

Pacific Rim (2013) - IMDb

Grote robots en Japanse monsters die de boel kort en klein slaan, what's not to like? Helaas speelt deze inherent debiele film het veel te serieus, een enkele kwinkslag notwithstanding. De Japanse hoofdrolspeler speelt daarnaast houteriger dan eender de monsters of de robots. Het ziet er mooi uit, maar voor de rest, jammer.

4

[ Bericht 1% gewijzigd door speknek op 06-11-2013 17:31:27 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 6 november 2013 @ 16:46:09 #27
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_132967109
Shijie (2004) - IMDb
Hmm, Shijie is een lange zit en het heeft zijn plus- en minpunten. Met het laatste zal ik maar beginnen. Het verhaal (de relatie van een jong stel verloopt nogal hobbelig) kon mijn aandacht totaal niet trekken. Het is nogal soaperig en na de zoveelste keer dat de één issues heeft met het gsm-gedrag van de ander of wil weten waar die geweest is, had ik het wel gezien.

Gelukkig blijft er nog wel iets over van de film, wat de moeite waard is! Regisseur Zhang Ke Jia laat nauwgezet zien hoe de Chinese samenleving eruit ziet. Af en toe is het niet te doorgronden, maar realistisch komt het wel over. Het decor waarin het magere verhaal zich afspeelt, helpt mee. Het is namelijk een pretpark (een afzichtelijke madurodam-versie maar dan op de hele wereld gericht), waarvan het motto geldt: "Zie de wereld, zonder uit Peking te gaan!" Dat leverde gedurende de lange speelduur toch nog een paar mooie sfeerbeelden op. Cijfer: 6

Monsieur Verdoux (1947) - IMDb
Vind Chaplin altijd zwaar overschat en ik snap niet waarom anderen met hem weglopen. Hij komt over als een zelfgenoegzaam persoon die iedereen eventjes uitlegt hoe alles in elkaar steekt. In Monsieur Verdoux geldt dit ook min of meer en speelt Chaplin een vervelend typetje, namelijk dat van een gluiperige womanizer. Dit gaat eigenlijk de hele film door met scenes waarin ie oude vrouwen op stand probeert te belazeren. Het wil maar niet boeiend worden doordat uiteindelijk maar weinig gebeurt en dan komt er uiteindelijk nog een einde, dat echt heel matig is. Cijfer: 5

Saraband (TV Movie 2003) - IMDb
Bergmans laatste film is gewoonweg een sequel! En wel van Scener ur ett Äktenskap met dezelfde acteerkanonnen Liv Ullmann en Erland Josephson. Beide zijn inmiddels jaren gescheiden maar raken met elkaar weer in contact in de herfst van hun leven. De problemen van Josephson zoon en zijn kleindochter spelen dit keer vooral op de voorgrond en dat maakt deze Bergman wederom een intrigrerend en zwaar familiedrama. Het is knap in elkaar gezet, boeiend en bovendien heel mooi. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 6 november 2013 @ 17:25:42 #28
338108 SecretStoryWous
Geld verdienen met Jort Kelder
pi_132968910
Blackfish (2013)



Zeer mooie documentaire over gevangenschap van orka's. Je ziet dat er echt dringend verandering nodig is in parken als Seaworld.

IMDB: 7,9
Ik: 8,4

[ Bericht 28% gewijzigd door SecretStoryWous op 06-11-2013 20:12:08 ]
Dit is gewoon raar :l
  woensdag 6 november 2013 @ 17:29:00 #29
380557 RipMcPants
STEEDS! MAAR! WEER!
pi_132969094
Ik heb gister de nieuwe Thor gezien, The Dark World.
Ben op zich niet zo'n comic/superhelden-fan, maar desondanks vond ik de film vrij onderhoudend. Wel een ontzettend voorspelbaar verhaal, maar de film is best vermakelijk.

IMDb komt op een gemiddelde van 7,8 uit. Persoonlijk zit ik iets lager met een mooie 7.
  woensdag 6 november 2013 @ 22:02:03 #30
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_132982186
Het Diner (2013) - IMDb

Nederlandse film, ik ben daar niet meteen fan van. Waarom precies kan ik je niet zeggen.

Deze film begon traag en ook nog eens met een hoofdrolspeler die de hele tijd zijn gemoedstoestand uitlegt aan de kijker, ook iets waar ik niet echt meteen fan van ben eigenlijk maar hier past het op zich wel en doet het niet aan als luiheid van de regisseur.

Maar ik moet zeggen dat ik een paar keer goed gelachen heb om de film en het ook nog eens intrigerend werd op een gegeven moment. Het einde vond ik erg benauwend en stiekem wel een goed uitgewerkte twist.

al met al een 7,5
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_132983662
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2013 22:02 schreef jogy het volgende:
Het Diner (2013) - IMDb

Nederlandse film, ik ben daar niet meteen fan van. Waarom precies kan ik je niet zeggen.

Deze film begon traag en ook nog eens met een hoofdrolspeler die de hele tijd zijn gemoedstoestand uitlegt aan de kijker, ook iets waar ik niet echt meteen fan van ben eigenlijk maar hier past het op zich wel en doet het niet aan als luiheid van de regisseur.

Maar ik moet zeggen dat ik een paar keer goed gelachen heb om de film en het ook nog eens intrigerend werd op een gegeven moment. Het einde vond ik erg benauwend en stiekem wel een goed uitgewerkte twist.

al met al een 7,5
Ook wel benieuwd naar deze film. Boek was verrassend goed, en volgens mij uitstekend verfilmbaar.
pi_133032278
The To Do List (2013) - IMDb

Matige en trage comedy. Acteren ging nog wel en wilde nog wel weten hoe het eindigde. Helaas te voorspelbaar.

5.5/10
pi_133040781
The Best Offer



Wow, wat een film....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8.
pi_133041356
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:23 schreef Wootism het volgende:

[..]

Haha wat een perfecte omschrijving van die film _O-
Dit beaam ik.

2 Guns

Ik ben sowieso wel fan van Mark Whalberg's actiekomedies en ook deze was weer heerlijk om naar te kijken. Het verhaal was best leuk hoewel je wel al heel snel aan ziet komen hoe het gaat eindigen. Dat mag de pret echter niet drukken. De film is lekker vlot, genoeg actie en Denzel en Mark doen het goed samen. Uiteraard geen hoogvlieger, maar gewoon lekker om te kijken.

6.5/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  vrijdag 8 november 2013 @ 13:32:28 #35
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_133041399
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 13:14 schreef kevin_ het volgende:
The Best Offer

[ afbeelding ]

Wow, wat een film....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8.
Goeie recensie, zo compleet.
Hoef de film niet eens meer te zien.
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
pi_133070835


A Letter to Three Wives (1949)
Drie getrouwde vrouwen (vlnr: Ann Sothern, Linda Darnell, Jeanne Crain) gaan een dagje weg met de boot. Vlak voordat ze vertrekken, ontvangen ze een brief van hun vriendin Addie met de mededeling dat zij is vertrokken en één van hun echtgenoten heeft meegenomen. Ze vermeldt er echter niet bij wie. Tel daarbij op dat elk van hun drie echtgenoten een connectie heeft met Addie en dat elk van hen recentelijk nog wat eigenaardig gedrag heeft vertoont.

Dit idee, dat op zich al veelbelovend klinkt, is op een fantastische manier verfilmd met veel humor, een zeer fijne flashbackstructuur en veel details die het hoofdverhaal op zeer vermakelijke manier verrijken. Elk van de drie huwelijken is op een geheel eigen wijze tot stand gekomen en bevindt zich op het moment van de brief in een geheel ander stadium. Met die variatie wordt veel gedaan en het zorgt er voor dat je je geen moment verveelt. De film verliest nooit het momentum.

In één van de hoogtepunten van de film barst echtgenoot Kirk Douglas uit in een tirade over reclameboodschappen op de radio tegenover twee stijve harken die in de reclamebranche werken. Het ontstaan van het huwelijk tussen Linda Darnell en haar gefortuneerde man is ook een leuke om te volgen. :+

Er zitten veel leuke momenten in deze film die veel meer biedt dan je in eerste instantie zou verwachten: 8/10
pi_133071496
How I Live Now (2013) - IMDb

An American girl sent to the English countryside to stay with relatives finds herself fighting for her survival as the UK turns into a violent military state.

een beetje een film met twee gezichten; een post apocaliptische overlevingsfilm, en een vreemd liefdesverhaal tussen een neef en een nicht.

moeilijk om iets over deze film te zeggen, aan de ene kant is het een raar, bijna twilight-achtig tiener gedoe, aan de andere kant raakt deze film toch ook echt wel de juiste toon, met een beklemmende spanning, drama, oorlogsellende en goed acteerwerk van saoirse ronan en het meisje met het rode haar, die haar kleine nichtje speelt.
en doordat je veel niet ziet, en er wel veel wordt gesuggereerd, komt het ook nog eens best wel realistisch over.

eigenlijk vond ik hem wel goed. een 7.
pi_133075592
Gisteren 2 films gezien die al veel te lang op mn watchlist stonden.

In Bruges (2008) - IMDb
Man waarom had ik deze film niet eerder gezien. Echt helemaal mijn humor, werd helemaal het verhaal in gezogen, verveelde geen moment. Dat einde had ik ook niet zien aankomen. En wat is Brugge toch mooi. O+
Imdb: 7.9
Ik: 9

Billy Elliot (2000) - IMDb
Prachtige film over een jongen die opgroeit in een gebroken gezin vol ellende. Zijn vlucht vindt hij uiteindelijk in ballet. Vol emotie, humor, kon me ook helemaal inleven in de film. Komt misschien ook wel omdat mijn familie uit die streek van Engeland komt.

Imdb: 7.6
Ik: 9

Super filmavond gehad dus. ^O^
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_133078335
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:46 schreef habitue het volgende:

In Bruges (2008) - IMDb
Man waarom had ik deze film niet eerder gezien. Echt helemaal mijn humor, werd helemaal het verhaal in gezogen, verveelde geen moment. Dat einde had ik ook niet zien aankomen. En wat is Brugge toch mooi. O+
Imdb: 7.9
Ik: 9
Toffe film inderdaad 'God, I hate Bruges' _O- Vond die baas ook echt goed geacteerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-11-2013 14:45:10 ]
pi_133078739
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:44 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Toffe film inderdaad 'God, I hate Bruges' _O- Vond die baas ook echt goed geacteerd.
Haha op de DVD extra stond een filmpje met F*ck Bruges. 3 minuten lang alleen maar te horen: God fucking Bruges, Fucking Bruges, Cunt, Fuck I hate Bruges etc etc... _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_133079015
Gisteren We're the Millers gekeken.
Vond hem bij vlagen hilarisch! ^O^ O+
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_133079389
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 09:12 schreef JDx het volgende:
Al Pacino avondje gehad dit weekend:

Carlito's Way (1993) - IMDb
Deze film hoeft denk ik geen uitleg meer, heerlijke film!

9.


Die ga ik nog eens uit de kast trekken :D ik zocht een leuke voor vanavond, maar deze
wil ik best nog een keertje zien, is al zo lang geleden.
Mooi hoef ik niet verder te zoeken :+
pi_133083741
THE WOLVERINE



Ik heb me opzich wel vermaakt met de film, al ben ik er wel ook deels teleurgesteld in, ik vind Wolverine ontzettend tof - 1 van de gaafste superhelden - Een stoere, harde en groffe superheld, echter kwam dit in de film totaal niet zo voor.. en was wolferine in de film eerder redelijk zacht.
Dus als ik hem zou beoordelen op een superhelden/wolverine film zou ik heel negatief worden.

Als ik hem, zoals ik nu ga doen, beoordeel als actie film, Dan is het een simpele actiefilm maar die wel vermakelijk is omdat er veel actie is - die zich rap achter elkaar opvolgt en zijn ook de acteerprestaties prima.
Je kijkt vermaakt je ermee en vergeet het daarom een kleine 6
maar wolverine? nee
pi_133087440
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 13:36 schreef HostiMeister het volgende:
Gekeken naar aanleiding van TV / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXXIV

Sound of My Voice (2011) - IMDb
[ afbeelding ]

Twee journalisten gaan undercover in een sekte waarvan de leider beweert uit de toekomst te komen en proberen ondanks de strenge beveiliging haar te ontmaskeren.

Wederom een goed stukkie werk van Brit Marling en Zal Batmanglij. De psychologische oorlogsvoering die komt kijken bij de acceptatie in een groep door een ijzersterk en charismatische leider wordt netjes weergegeven. Ik vond deze zelfs wat beter uitgewerkt dan The East, echter had ik wat problemen met het einde, maar dat mocht de pret niet drukken. Goede film, aanrader. :Y

Imdb: 6.6
Ik: 7+
Gezien, inderdaad toffe film.
Vond die leidster ronduit fascinerend om naar te kijken en te luisteren, geniaal geacteerd dus!

Het einde vond ik vervelend ;(
Er zou volgens meerdere fora nog een vervolg op komen.... daar leent de film zich wel voor maar acht de kans toch zeer klein. Heb er in ieder geval van genoten! :)

Van mij een 7!
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  zaterdag 9 november 2013 @ 21:07:06 #45
347535 46
Kent Farm.
pi_133089827
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 18:24 schreef casper019 het volgende:
THE WOLVERINE

[ afbeelding ]

Ik heb me opzich wel vermaakt met de film, al ben ik er wel ook deels teleurgesteld in, ik vind Wolverine ontzettend tof - 1 van de gaafste superhelden - Een stoere, harde en groffe superheld, echter kwam dit in de film totaal niet zo voor.. en was wolferine in de film eerder redelijk zacht.
Dus als ik hem zou beoordelen op een superhelden/wolverine film zou ik heel negatief worden.

Als ik hem, zoals ik nu ga doen, beoordeel als actie film, Dan is het een simpele actiefilm maar die wel vermakelijk is omdat er veel actie is - die zich rap achter elkaar opvolgt en zijn ook de acteerprestaties prima.
Je kijkt vermaakt je ermee en vergeet het daarom een kleine 6
maar wolverine? nee
Heb m gister gezien, wel geinig :Y
Wat een bakker met 40 broden verdient, verdient een hoer met 1 snee!
  zaterdag 9 november 2013 @ 23:58:14 #46
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133096019
The World's End (2013) - IMDb



Five friends who reunite in an attempt to top their epic pub crawl from 20 years earlier unwittingly become humankind's only hope for survival.

Daar zijn ze weer, BFF's Simon Pegg en Nick Frost met weer een comedy.
De film begint wat traag en sloom maar de 2e helft is zeker goed te doen, een leuk verhaal, leuke karakters en leuke grappen.
De actie scenes zijn uitstekend btw! Had ik niet verwacht van deze film.

Ik heb me er prima mee vermaakt. :)

imdb: 7,4
Ikke: 7.0
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_133096691
Makkelijk bruggetje van de film hiervoor, want gister heb ik This Is the End (2013) - IMDb gezien. Heel kort; de vrienden van James Franco komen bij elkaar voor een housewarming, en terwijl judgement day zich aan de wereld voorbij trekt proberen een aantal vrienden en James Franco in zijn huis te overleven.

Ik heb er bij vlagen enorm om moeten lachen ("There's a rapey vibe in here"). Gewoon een behoorlijk grappige film.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  zondag 10 november 2013 @ 00:32:31 #48
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_133097273
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:46 schreef habitue het volgende:
Gisteren 2 films gezien die al veel te lang op mn watchlist stonden.

In Bruges (2008) - IMDb
Man waarom had ik deze film niet eerder gezien. Echt helemaal mijn humor, werd helemaal het verhaal in gezogen, verveelde geen moment. Dat einde had ik ook niet zien aankomen. En wat is Brugge toch mooi. O+
Imdb: 7.9
Ik: 9

Billy Elliot (2000) - IMDb
Prachtige film over een jongen die opgroeit in een gebroken gezin vol ellende. Zijn vlucht vindt hij uiteindelijk in ballet. Vol emotie, humor, kon me ook helemaal inleven in de film. Komt misschien ook wel omdat mijn familie uit die streek van Engeland komt.

Imdb: 7.6
Ik: 9

Super filmavond gehad dus. ^O^
Jij gooit met negens alsof je alsof het niets is ;)
In Bruges heb ik een paar keer gezien en iedere keer liet die film een eigenaardige nasmaak achter bij me, maar ik vergat altijd waarom. Daarom heb ik 'm onlangs weer bekeken en weet ik weer wat de oorzaak ervan was: het einde. Het einde duurt zooooooooooooo lang en past totaal niet bij de rest van de film, vind ik. Ben het wel eens met je over de humor en de film krijgt ook gewoon een 8 van me.
  zondag 10 november 2013 @ 12:04:42 #49
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133104588
Take Shelter (2011) - IMDb
Beklemmende en beklijvende thriller. Michael Shannon lijdt aan psychoses waarin stormen in voorkomen en langzamerhand leidt zijn gezin daar ook onder. Een van de bizarre dingen die hij onderneemt is het bouwen van een bunker in zijn achtertuin voor het geval er een storm opdoemt. Vond de film wel goed in elkaar gezet. In sommige scenes is de onderhuidse spanning duidelijk voelbaar. Cijfer: 7,5

Thor: The Dark World (2013) - IMDb
Hmm, redelijk vervolg op de eerste Thor-film. Marvelfilms vervelen vrijwel nooit, dus ook nu heb ik me prima weten te amuseren. Het zag er allemaal leuk uit plus dat de film ook nog Natalie Portman heeft! Heel niet verkeerd dus, alleen jammer van die onderbroekenlol. Stellan Skarsgard in onderbroek is dan nog het enige acceptabele, maar al die andere lolligheden vond ik suf. Cijfer: 6,5

The Master (2012) - IMDb
Haalt niet het niveau van een There Will Be Blood of een Magnolia, maar het is onmiskenbaar een Paul Thomas Anderson-film waar bezeten waanzinnigheid weer een grote rol speelt. Aan het acteerwerk van Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman (dat is gewoonweg briljant) ligt het niet, maar de manier waarop The Master verteld wordt, vond ik niet super. Het was nogal afstandelijk, observerend, waardoor ik niet de film ingesleurd werd. Cijfer: 7

The Naked City (1948) - IMDb
Dit is niet de gebruikelijke film-noir die in de typische noir-decors afspeelt, want The Naked City speelt zich voornamelijk op klaarlichte dag op de New Yorkse straten af. Dat maakt de film wel aangenaam om te zien, want New York blijft een gave stad die nooit verveelt. Het verhaal en dan vooral de uitwerking van een detectiveplot vond ik alleen niet zo denderend. Een vertelstem commentarieert veel te veel, terwijl dat echt niet altijd overal nodig is. De twee detectives, een ouwe ervaren rot en een suffige jongeman, konden ook niet op mijn sympathie rekenen. Denk dat hier wel wat meer ingezeten had. Cijfer: 6,5

Waking Life (2001) - IMDb
Waking Life neemt je mee in ettelijke droomsequentie van een jongeman. Hij krijgt een lift van een of andere knakker die in een bootauto rijdt en vanaf daar gaat het los met allerlei quasi-diepzinnige gesprekken en semi-schokkende scenes. Ik vond het erg veel slap gelul allemaal, zoals Linklater wel meer liet zien in zijn 'Before'-films. De clou op het einde was nog wel aardig gevonden, maar daarvoor moet je allemaal zelfverklaarde filosofen weerstaan die hele verhalen ophangen tegenover de jongeman.

Van de rotoscope-stijl van Waking Life ben ik ook al niet zo'n grote fan. Door het onrustige geschud van het beeld maar ook de in beeld genomen personages of objecten leidt het erg af. Desalniettemin heeft Linklater toch nog wat geinige visuele vondsten verwerkt, waarbij dit stijltje toch nog een meerwaarde heeft. Gelukkig maar, anders was deze film er niet met een magere voldoende afgekomen! Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 10 november 2013 @ 12:43:18 #50
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_133105606
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 18:24 schreef casper019 het volgende:
THE WOLVERINE

Een stoere, harde en groffe superheld, echter kwam dit in de film totaal niet zo voor.. en was wolferine in de film eerder redelijk zacht.
Dus als ik hem zou beoordelen op een superhelden/wolverine film zou ik heel negatief worden.

maar wolverine? nee
Ik denk dat je een totaal verkeerd beeld van Wolverine hebt, want als het over Mariko gaat, is het altijd een ontzettende softie geweest, zelfs nog veel erger dan in deze film te zien was.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_133113416
SPIJT



Zonder meer 1 van de betere nederlandse jeugd films, hoewel hij (ben zelf 25) zonder meer ook goed te zien is voor volwassenen.
Het acteer werk is over het algemeen prima, op een aantal scenes van Robin Boissevain na dan, vond hem af en toe een beetje nepperig spelen. Maar dat maakte de film niet minder sterk.
Want het verhaal in de film is ijzersterk, het gaat over een jongen in een klas in het begin van de middelbare school die gepest word.. en niemand doet er wat tegen, Terwijl die jongen eigenlijk gewoon een hele leuke kant heeft ook, maar dan komt hij niet meer thuis na een klassenavond..
De film geeft een aardige indruk hoe het er aan toe kan gaan in een klas, de sfeer en de onderlinge relaties, en wat de effecten van pesten kunnen hebben.
Kreeg zelfs kippenvel van het einde van de film, was ijzingwekkend sterk einde
Daarom een echte aanrader
8
pi_133118356
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Die ga ik nog eens uit de kast trekken :D ik zocht een leuke voor vanavond, maar deze
wil ik best nog een keertje zien, is al zo lang geleden.
Mooi hoef ik niet verder te zoeken :+
Het is toch deze geworden _O_


Seizoen 1 dat waren heel wat uurtjes :D nu de rest nog ik geloof dat er 4 seizoenen zijn :+

cijfer? eh............ 9
pi_133118419
huh wat je hebt heel seizoen 1 gekeken in 24 uur? Uurtje of 12 in totaal? :D :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_133118516
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 19:06 schreef Tim86 het volgende:
huh wat je hebt heel seizoen 1 gekeken in 24 uur? Uurtje of 12 in totaal? :D :')
Ja vanaf gisteravond, en vandaag de hele dag, met af en toe plas. drink of eetpauze :')
pi_133119211
Carrie (2013) - IMDb


Ik heb het origineel gezien toen ik een jaar of 15 was gok ik, en was niet zo heel erg onder de indruk. Maar toen deze uitkwam dacht ik: hmm interessant. Jammer maar helaas. Voorafgaand aan de film werden trailers van horrorfilms laten zien die enger waren dan de gehele film. De film heeft wat goede en spannende momenten, maar overall is het niet spannend, de film bouwt niet goed op, sommige scenes zijn zelfs lachwekkend (letterlijk; de bioscoopzaal liet een luid gebulder horen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en niemand acteert echt overtuigend, behalve Julianne Moore.

Jammer, want ik had er blijkbaar toch wat meer van verwacht. Jammer ook van de hoofdrolspeelster (Chloë Grace Moretz). In Kick-ass echt tof, maar hier kwam ze totaal niet uit de verf. Misschien was ze ook veel te knap voor deze rol? Ik ben nu weer benieuwd naar het origineel. Hoewel ik die destijds niet zo vond, denk ik dat ik die nu heel wat beter kan waarderen.
pi_133127000
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 00:16 schreef Cheiron het volgende:
Makkelijk bruggetje van de film hiervoor, want gister heb ik This Is the End (2013) - IMDb gezien. Heel kort; de vrienden van James Franco komen bij elkaar voor een housewarming, en terwijl judgement day zich aan de wereld voorbij trekt proberen een aantal vrienden en James Franco in zijn huis te overleven.

Ik heb er bij vlagen enorm om moeten lachen ("There's a rapey vibe in here"). Gewoon een behoorlijk grappige film.

Idd grappige film. Hoewel ik het einde wel weer minder vond.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 12% gewijzigd door Mike op 11-11-2013 08:43:34 ]
  zondag 10 november 2013 @ 21:49:12 #57
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_133128463
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 13:14 schreef kevin_ het volgende:
The Best Offer

[ afbeelding ]

Wow, wat een film....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8.
Bedankt voor deze tip.

Erg goede film, mooie sfeer 9/10
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zondag 10 november 2013 @ 21:53:39 #58
202421 Mr_DG
Areeverdairchee
pi_133128796
Psycho (1960) - IMDb

Een bekende film van Hitchcock. Een secretaresse steelt $ 40.000,- van haar baas en gaat op de vlucht. Ze wil overnachten in een motel en vanaf dat moment gaat het mis. Net als andere werken van Hitchcock (Vertigo, Secret Window) viel ook deze film mij erg tegen. Het verhaal is goed, alleen het plot zie je van mijlen aankomen en het acteerwerk is niet best, al is het acteren van Anthony Perkins wel prima.

IMDb: 8,6
Mijn cijfer: 6,0

The World's End (2013) - IMDb

Weer een nieuwe film van Simon Pegg en Edgar Wright. Leuke film om te zien. Goede grappen en een verrassend verhaal. Wel iets minder dan Shaun of the dead en Hot Fuzz, maar zeker de moeite waard om te kijken.

IMDb: 7,3
Mijn cijfer: 7.5

Kiss Kiss Bang Bang (2005) - IMDb

Een film over een dief die per ongeluk als acteur in Hollywood terecht komt. Daar beland hij de penarie en moet hij zijn best doen om nog meer ongeluk te voorkomen en tegelijkertijd wil hij zijn jeugdliefde veroveren. Lekkere mix van actie en comedy met goed geacteerde rollen van Val Kilmer en Robert Downey jr.

IMDb: 7,6
Mijn cijfer: 8,0
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”
pi_133133363
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Idd grappige film. Hoewel ik het einde wel weer minder vond.
Major spoiler man :{w
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_133133767


The Black Pirate (1926)
Douglas Fairbanks in een actierijke avonturenfilm waarin hij onder meer de dood van zijn vader wil wreken en een beeldschone vrouw tegenkomt. Vooral het eerste kwart van de film is leuk. Je wordt klaargestoomd voor een tijdloos avontuur om samen met de held te vechten tegen de slechteriken. Pretentieloos, simpel, maar zeer vermakelijk.

Na ongeveer 45 minuten (op de helft) zakt de film echter volledig in. Het verhaal duurt veel en veel te lang, de actie heeft weinig meer te bieden, de personages zijn inmiddels allemaal geïntroduceerd en bieden niets nieuws meer... niets in de film is nieuw meer. Fairbanks die ongegeneerd de perfecte man speelt, dat is leuk voor even, maar niet voor een film van zo'n 90 minuten.

The Black Pirate schijnt de eerste Technicolor film te zijn geweest die geld in het laatje bracht. Er waren een paar films die voor deze ook aan Technicolor deden, maar die waren blijkbaar geen kassuccessen.

Voor die kleuren hoef je het echter ook niet te doen. De technologie bevond zich uiteraard nog in een vroeg stadium, maar de kleuren zijn in de meeste scenes zo 'vaag' dat het lijkt alsof ze er volledig 'uitgewassen' zijn door te veel wasbeurten. Een beetje als een spijkerbroek die zo oud is dat je er nog wel indigo in kan ontdekken als je er lang naar staart, maar daar is alles wel mee gezegd. Misschien kan je hem nog beter in zwart-wit kijken. Als je hem al wil kijken... want uiteindelijk is hij niet al te best.

Pluspuntje voor het we-gaan-op-avontuur-gevoel in het begin, maar anders was het nog lager: 4/10
pi_133137434
heerlijk potje pedofilm gekeken ;)

Schatjes (1984)
Schatjes! (1984) - IMDb



imdb 6,2
wij/ik 6.0

Het is niet veel soeps, na al de ophef (Akkemay tietjes.. 15 jaar enz) wou moeder de vrouw hem eens zien. Had hem zelf al eens eerder gezien maar blijf het niet echt super vinden. Begin was leuk maar gaat als snel berg afwaarts tot het absurde aan toe.

Leuk vermaak voor als je ff mindless tv wil kijken.
do you have the guts to smell my nuts?
pi_133139029
quote:
13s.gif Op zondag 10 november 2013 23:02 schreef Hoogstaande het volgende:

[..]

Major spoiler man :{w
Aangepast.
pi_133140474
The World's End (2013) - IMDb

WTF is dit, dacht eerst dat het een usa Scary Movie achtige parodie was, toen begonnen met kijken, oh nee, gewoon een britse comedy... wtf brits, nouja laten we het proberen, even doorbijten JDx, toch benieuwd wat er gaat gebeuren, wat? WAT? :')

Na een uur en nog wat afgezet, achterlijke teringzooi.

1.

Ok een 2, want Disaster Movie had ik al een 1 gegeven en deze was net iets beter dan die.
  maandag 11 november 2013 @ 22:18:53 #64
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133167270
De afgelopen dagen gezien:

Piranha 3D
Maar dan niet de 3D versie. Kan er kort over zijn: ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Lekker bloederig en goor, leuke humor, toffe effecten en een geniaal einde.
Binnenkort Piranha 3DD maar eens checken.

IMDB Cijfer: 5,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10

Het Diner
Naar het boek van Herman Koch. Aangrijpend verhaal dat goed is uitgewerkt en waarin sterk wordt geacteerd. Voor Jacob Derwig in de hoofdrol vond ik heerlijk spelen. Een verschrikkelijk personage, absoluut, maar met briljante one-liners en dialogen.
Er zitten ook een aantal schokkende scenes in waarbij het helemaal stil was in de zaal, heel goed gedaan. En eindelijk was Daan Schuurmans een niet irritant, ook dat mag gezegd worden.
Al met al zeker een bezoekje waard.

IMDB Cijfer: 6,5/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

Singin` In The Rain
Nog steeds één van de beste musicals allertijden. Leuke liedjes met briljante choreografie en een lust voor het oog.
Een mooie ode aan de (stomme) film en de Broadway musical.
De beeldkwaliteit van de blu-ray kan er mee door. Het is mooi opgepoetst en vrij van iedere vorm van beschadiging maar het oogt wel vaak flets. Had het gevoel dat Warner hier niet alles uit heeft gehaald wat mogelijk was.

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
  maandag 11 november 2013 @ 23:01:19 #65
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133169385
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 22:18 schreef Timo20 het volgende:
De afgelopen dagen gezien:

Piranha 3D
Maar dan niet de 3D versie. Kan er kort over zijn: ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Lekker bloederig en goor, leuke humor, toffe effecten en een geniaal einde.
Binnenkort Piranha 3DD maar eens checken.

IMDB Cijfer: 5,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
Ik ga hem ook maar eens kijken nu!

Zelf onlangs gezien:
House at the End of the Street


Een horrorfilm die bijwijlen doet denken aan klassiekers als Halloween, maar dan volledig verkeerd uitgevoerd. Rommelig, niet spannend en ook al niet best geacteerd. Erg jammer allemaal.
Alleen Jennifer Lawrence speelt wel aardig en ziet er natuurlijk ook wel aardig uit.

vandaar een 5
(IMDb 5,4)
pi_133169718
Op aanraden van anderen hier gekeken

LA MIGLIORE OFFERTA



Wat een geweldige film, spannend, drama en een vleugje romantiek.
Ook sterk acteerwerk, vind echt dat deze film meer aandacht verdiend dan dat hij nu krijgt. 1 van de betere films die ikdit jaar gezien heb
hele dikke 9
pi_133171162
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:45 schreef casper019 het volgende:
SPIJT

[ afbeelding ]

Zonder meer 1 van de betere nederlandse jeugd films, hoewel hij (ben zelf 25) zonder meer ook goed te zien is voor volwassenen.
Het acteer werk is over het algemeen prima, op een aantal scenes van Robin Boissevain na dan, vond hem af en toe een beetje nepperig spelen. Maar dat maakte de film niet minder sterk.
Want het verhaal in de film is ijzersterk, het gaat over een jongen in een klas in het begin van de middelbare school die gepest word.. en niemand doet er wat tegen, Terwijl die jongen eigenlijk gewoon een hele leuke kant heeft ook, maar dan komt hij niet meer thuis na een klassenavond..
De film geeft een aardige indruk hoe het er aan toe kan gaan in een klas, de sfeer en de onderlinge relaties, en wat de effecten van pesten kunnen hebben.
Kreeg zelfs kippenvel van het einde van de film, was ijzingwekkend sterk einde
Daarom een echte aanrader
8
Net gekeken, en zie wel veel dingen terug, idd (zelf 26) Werd ook altijd als laatste gekozen behalve met volleybal etc ik was de langste.
Maar dat zag ik niet als pesten,

Enja die kleren vlogen ook wel in het rond na het gymmen maar na 5 min was het leuk geweest gaf je de bende weer terug en volgende week was je zelf aan de beurt..

Ging het echt los, gingen de jasjes uit :P en was het weer over.
We gingen altijd crossen in het bos na schooltijd dat weet ik nog wel. gloed nieuwe cross fiets paar van die oudere jongens die wouden daar wel even op/ik had niet veel anders te zeggen dan ja.

Maar heb toen die gozer een ros op zijn oog gegeven nooit geen last meer van gehad.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 12 november 2013 @ 02:29:22 #68
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133174226
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 23:08 schreef casper019 het volgende:
Op aanraden van anderen hier gekeken

LA MIGLIORE OFFERTA

Wat een geweldige film, spannend, drama en een vleugje romantiek.
Ook sterk acteerwerk, vind echt dat deze film meer aandacht verdiend dan dat hij nu krijgt. 1 van de betere films die ik dit jaar gezien heb
hele dikke 9
Ik heb hem ook net gekeken (in plaats van Piranha 3D...) en sluit me hier volledig bij aan. Geweldige film, een mix van Hitchcock en Fincher en ERG Europees. Waarom die zo onder de radar is gebleven, is me een raadsel. Sylvia Hoeks moet ook meer Engelstalige rollen gaan spelen, ze is daarin een stuk beter dan in Nederlandstalige. Daarin lijkt ze namelijk maar één ding te kunnen: cynisch zijn.

Ook een 9

[ Bericht 1% gewijzigd door Lemans24 op 12-11-2013 18:52:04 ]
pi_133174405
The Croods

Eerlijk gezegd ben ik wat huiveriger geworden met animatiefilms. Vroeger werden ze getekend en waren alleen goede verhalen de moeite waard om zoveel moeite in te stoppen. Toen begon het digitale tijdperk en was er een tijd waarin het nog vrij lastig was om alles goed te animeren waardoor het ook nog veel tijd en moeite kostte. De laatste vijf tot tien jaar rollen de films echter van de lopende band waardoor je ook een hoop rommel krijgt. Gelukkig zitten er af en toe ook nog goede films tussen.

In die laatste categorie past The Croods wat mij betreft ook. Het verhaal zit op zich wel goed in elkaar al voelt het hier en daar wat onevenwichtig. Uiteindelijk is het toch een heel bevredigend geheel. Aanvankelijk vond ik het jammer dat de aankleding van de wereld zo fantasierijk was maar ook dat werkt uiteindelijk bijzonder leuk. Voor zowel kinderen als volwassenen (ben zelf 25) zit er genoeg in om vermakelijk te zijn. Persoonlijk vond ik
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natuurlijk geen Finding Nemo maar als je thuis een rijtje DVD's hebt staan met Ice Age, Finding Nemo, Monsters Inc., Up, etc. dan past deze daar prima tussen.

IMDB: 7.3
Ik: 7.5
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_133174411
How I Live Now (2013)

Dit was me toch een verrassing. Een soort romantische, coming-of-age, roadtrip film met als achtergrond het in de derde wereldoorlog verkerende Groot-Brittannië. In het begin denk je waar gaat dit heen, maar daarna wordt het behoorlijk spannend en zitten er zelfs actiescenes in. De film schuwt ook niet om nare oorlogstoestanden te laten zien. Het heeft soms ook wat weg van 28 Days Later. Heb echt geboeid zitten kijken. Aanrader, laat je vooral niet afschrikken door het minimale IMDb cijfer, waar ik niks van begrijp.

8
  dinsdag 12 november 2013 @ 08:18:25 #71
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_133175008
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 10:12 schreef JDx het volgende:
The World's End (2013) - IMDb

WTF is dit, dacht eerst dat het een usa Scary Movie achtige parodie was, toen begonnen met kijken, oh nee, gewoon een britse comedy... wtf brits, nouja laten we het proberen, even doorbijten JDx, toch benieuwd wat er gaat gebeuren, wat? WAT? :')

Na een uur en nog wat afgezet, achterlijke teringzooi.

1.

Ok een 2, want Disaster Movie had ik al een 1 gegeven en deze was net iets beter dan die.
:') is de enige mogelijke reactie op deze review.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
pi_133176542
quote:
9s.gif Op dinsdag 12 november 2013 08:18 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

:') is de enige mogelijke reactie op deze review.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133177893
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:11 schreef JDx het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo kun je alles wel de grond in boren. Jurrasic Park->dino's, District 9->Aliens 'n da ghetto, etc. etc.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  dinsdag 12 november 2013 @ 11:28:05 #74
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_133178229
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:11 schreef JDx het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Britse humor is waarschijnlijk te lastig voor je, aangezien je wel geniet van Scary Movie-humor :')

Sowieso Simon Pegg _O_ en Nick Frost _O_ niet kunnen waarderen.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
pi_133178256
JDx haat sowieso alles dat Brits is :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  dinsdag 12 november 2013 @ 11:33:03 #76
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_133178374
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:11 schreef JDx het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Denk niet dat een film van Edgar Wright en Simon Pegg bedoeld is om serieus genomen te worden.
pi_133179449
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 11:28 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

Sowieso Simon Pegg _O_ en Nick Frost _O_ niet kunnen waarderen.
zijn ook maar overgewaardeerd. Alleen shaun of the dead was echt goed, de rest middelmatig.
Wie dit leest is hek.
  dinsdag 12 november 2013 @ 17:36:29 #78
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133189818
Dayereh (2000)
Deze maatschappijkritische film uit Iran viel lichtelijk tegen. Verschillende problematische verhaallijnen worden achter elkaar uitgerold, waarin telkens het zware bestaan van de Iraanse vrouw centraal staat. Van het ene probleemgeval kabbelt de film voort naar een andere vrouw, die weer andere problemen heeft. Het gaat hier dan om issues als zwangerschap zonder gehuwd te zijn, stiekem roken of gevangenschap.

Op zich heeft het interessante en zware thematiek, maar heel hoogstaand vond ik de film niet. Uiteindelijk kreeg ik het gevoel dat ik naar veel van hetzelfde zat te kijken. Daarnaast was het ook dat alles heel sober is gefilmd, waardoor het zelfs saai begon te worden. De manier waarop A Separation een beeld van de Iraanse maatschappij laat zien (die leek me ook meer alledaags) plus daarbij ook een lastige probleemsituatie, spreekt me dan ook veel meer aan. Cijfer: 6

In film nist (2011)
Na Dayereh van Jafar Panahi deze docu maar eens gezien om een antwoord te krijgen wat de gevolgen zijn als je maatschappijkritische films in Iran maakt. Het lijkt erop dat Panahi huisarrest heeft gekregenen dat ie erg beperkt wordt in zijn wil om nieuwe films met zijn eigen denkbeelden te maken. Panahi zit op de praatstoel en tegenover een andere regisseurcollega vertelt ie bijvoorbeeld breeduit over hoe zijn nieuwe film in elkaar moet steken en verandert zijn woonkamer en tapijt in een filmdecor. Ook wat andere zaken komen ter sprake, zoals niet heel spannende telefoongesprekken met zijn advocate en een tripje met de lift met iemand die vuilniszakken per etage verzamelt. Tsja :'), het is allemaal eigenlijk maar sneuïg.

Echt heel boeiend vond ik het dus niet, daarvoor is het toch een erg minieme film geworden. Echter is er toch nog iets dat de show steelt, namelijk de leguaan van Panahi! Wat een bazig dier was dat :D. Maar als dat het hoogtepunt moet zijn, dan is dat niet best voor een docu als deze. Cijfer: 6

De dief van Bagdad (1940)
Hoera voor Technicolor! Al die oude kleurenfilms van rond 1940 zien er altijd bijzonder spetterend mooi en kleurrijk uit en deze ook! The Thief of Bagdad vertelt een vermakelijk verhaal dat zich afspeelt in de klassieke Arabische setting met sultans en vliegende tapijten. Maar ook komt er een episch gevecht in voor met een spin en de grootste attractie is een reus die uit een fles ontsnapt. Anyway genoeg ingrediënten voor een vermakelijke film met erg charmante special effects! Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:01:17 #79
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_133197005

Insidious 2 (2013)
Een film van James Wan met Patrick Wilson in de hoofdrol waar een gezin wordt geplaagd door een "entiteit". Deze sluit vrij direct aan op de eerste Insidious en ik was eerlijk gezegd compleet vergeten wat daarin ook alweer was gebeurd, al bleek dat uiteindelijk niet echt nodig. Kijkt wel lekker weg, alleen vond ik dat het verhaal wat simpeler had gemogen, nu was het wat omslachtig, de demonen gaan het allemaal nogal ver zoeken als je 't mij vraagt.


The Conjuring (2013)
Een film van James Wan met Patrick Wilson in de hoofdrol waar een gezin wordt geplaagd door een "entiteit". Deze vond ik iets beter dan Insidious 2, vooral omdat het geplaagde gezin iets beter wordt neer gezet waardoor je iets meer met hen gaat meeleven, meer to-the-point zonder overbodige franjes. Natuurlijk is de hele film bij elkaar gepikt, maar dat mag de pret niet drukken. Al mag Wan nu wel eens iets anders gaan doen dan haunted house films, dat hebben we nu wel gezien.


About Time (2013)
Ik kan de films van Richard Curtis altijd wel waarderen, ook deze. Hier gaat het over een sympathieke kerel (zonder al te veel geluk bij de vrouwen) die te horen krijgt van zijn vader dat de mannen uit de familie kunnen tijdreizen, weliswaar enkel naar het verleden. De film heeft het hart op de juiste plaats, maar zweeft net iets te veel tussen verschillende genres. Het is wel komedie, maar toch niet echt. Het is ook drama, maar weer niet helemaal. Het is een beetje sci-fi, maar eigenlijk ook weer niet, want het tijdreizen is niet meteen de drijfveer van de film. Ik denk dat de film gewoon een half uur korter had mogen zijn, zolang ze dan maar geen scenes met de immer charmante Rachel McAdams en de altijd fantastische Bill Nighy knippen. Ook leuk om met Domhnall Gleeson eens een leading man te hebben die wat chemistry heeft met zijn tegenspeelster, daar kunnen de generieke Hollywood-hunks nog iets van leren.


Machi Action (2013)
Een acteur speelt al 10 jaar de rol van Superhero Fly, je weet wel, zo'n Aziatische superheld die een maquette kapot trapt terwijl hij met een monster aan het vechten is. Helaas gaan de ratings van zijn show achteruit en wordt hij vervangen door de blitse Superhero Face. Wat volgt is een semi-geslaagde dramedy die qua niveau wat in de buurt zit van Zebraman van Miike, alleen is deze iets serieuzer qua opzet. Luchtig doch genietbaar dertien-in-een-dozijn filmpje.


Inside Llewyn Davis (2013)
Dit schijnt een schitterend eerbetoon aan de melancholie van de folkmuziek te zijn. Kan best zijn, maar ik vond het vooral een eentonig en ietwat doelloos verhaal. De Llewyn Davis uit de titel is een aanmodderende muzikant die een hele film... tja.... blijft aanmodderen. Het is geen al te sympathieke figuur die wat heen en weer loopt tussen locaties, wat zinloze interacties heeft met andere personages en meestal eindigt waar hij begonnen is. Hier en daar krijg je zowaar wat toelichting bij het hoe en waarom van Llewyn, maar elke keer als je denkt "ga hier wat dieper op in" is hij weer weg om elders wat triest te staan staren. Ja, de muziek is wel goed, er is niets mis met het acteerwerk en we weten al langer dat de Coens kunnen regisseren, maar toch ontbreekt er iets, het is me gewoon te saai en ik voelde geen betrokkenheid met de personages.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_133197105
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:01 schreef SaintOfKillers het volgende:


About Time (2013)
Ik kan de films van Richard Curtis altijd wel waarderen, ook deze. Hier gaat het over een sympathieke kerel (zonder al te veel geluk bij de vrouwen) die te horen krijgt van zijn vader dat de mannen uit de familie kunnen tijdreizen, weliswaar enkel naar het verleden. De film heeft het hart op de juiste plaats, maar zweeft net iets te veel tussen verschillende genres. Het is wel komedie, maar toch niet echt. Het is ook drama, maar weer niet helemaal. Het is een beetje sci-fi, maar eigenlijk ook weer niet, want het tijdreizen is niet meteen de drijfveer van de film. Ik denk dat de film gewoon een half uur korter had mogen zijn, zolang ze dan maar geen scenes met de immer charmante Rachel McAdams en de altijd fantastische Bill Nighy knippen. Ook leuk om met Domhnall Gleeson eens een leading man te hebben die wat chemistry heeft met zijn tegenspeelster, daar kunnen de generieke Hollywood-hunks nog iets van leren.

Verhaal klinkt bekend bij Rachel McAdams ;)

Volgens mij had ze al eerder last van tijdreizende mensen :D
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_133208537
Elysium



Recensie:
Waardeloos en zonde van de tijd die daaraan besteed is. Plot rommelig, karakters eendimensionaal zonder ontwikkeling, acteurs matig (Foster belachelijk), FX redelijk tot goed en daarom nog enigszins het kijken waard.

Hieronder een paar facepalms

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo zijn er vast nog wel meer, maar ik ben de film al weer half vergeten.

Oordeel:
4/10
pi_133244647
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 08:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
Elysium

[ afbeelding ]

Recensie:
Waardeloos en zonde van de tijd die daaraan besteed is. Plot rommelig, karakters eendimensionaal zonder ontwikkeling, acteurs matig (Foster belachelijk), FX redelijk tot goed en daarom nog enigszins het kijken waard.

Hieronder een paar facepalms

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo zijn er vast nog wel meer, maar ik ben de film al weer half vergeten.

Oordeel:
4/10
Ik heb Elysium laatst ook gezien in de bioscoop. Beetje jammer van m'n geld, 'k had beter kunnen wachten en 'm dan downloaden. Ik weet niet meer zeker of het deze film was maar de shaky cam gevechten waren zo onduidelijk dat ik er alleen maar geïrriteerd door werd. Verder deed het me heel erg denken aan de game Halo.

Ik geef de film wel een voldoende, maar dan ook nét: 5.5

Als ze zo'n film maken, kunnen ze toch ook Halo (mits op een goede manier) verfilmen!
pi_133246920
The Wolverine (2013) - IMDb

Na The World's End wederom een film waarbij ik het na een uur heb opgegeven en dat doe ik niet vaak (nieuwsgierig dat ik ben). Erg jammer, want bijvoorbeeld X-men en vooral prequel X-men First Class was erg leuk!

4.
  Moderator donderdag 14 november 2013 @ 11:58:33 #84
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_133247346
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 11:41 schreef JDx het volgende:
The Wolverine (2013) - IMDb

Na The World's End wederom een film waarbij ik het na een uur heb opgegeven en dat doe ik niet vaak (nieuwsgierig dat ik ben). Erg jammer, want bijvoorbeeld X-men en vooral prequel X-men First Class was erg leuk!

4.
Oh ik vond wolverine eigenlijk best tof :) maar heb dan ook wel een zwak voor the x-men
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_133248526
HAPPY ACCIDENTS



Leuke, grappige Sf/roman

De film heeft een grappig verhaal, het gaat over een man die zegt van de toekomst te zijn en die krijgt dan een relatie met een vrouw
en die vrouw gaat dan toch een beetje zijn ''tic'' onderzoeken, de gesprekken die in de film gevoerd worden zijn grappig en orgineel en ook het acteer werk is prima
Tis net een wat andere film dan de standaard romkomedie en daarom extra leuk om te zien

7
  donderdag 14 november 2013 @ 22:24:42 #86
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133269102
Boyz n the Hood
Eén van de eerste en beste films over het leven in the Hood, in South Central Los Angeles. Met de hulp van een all-star cast met onder andere Laurence Fishburne, Angela Bassett en een goede Cuba Cooding Jr. maakt Singleton een, qua verhaal, tijdloze film over hoe hard het leven in het ghetto is. Qua verhaal tijdloos maar qua beelden, muziek en algehele look zeker ook een typisch product van zijn tijd. Op dat gebied doet het wat gedateerd en moralistisch aan.
Goed voor een hoop copycats en parodieën maar er is maar één origineel,één echte. En die blijft ondanks z`n soms gedateerde feel toch nog altijd sterk overeind.

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 8,2/10
pi_133289124
Seizoen 2 van Boardwalk Empire zit er op! _O_


Dit weekend beginnen we aan seizoen 3, het is nog steeds een 9 :P
  vrijdag 15 november 2013 @ 21:50:44 #88
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133300004
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 08:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
Elysium

[ afbeelding ]

Recensie:
Waardeloos en zonde van de tijd die daaraan besteed is. Plot rommelig, karakters eendimensionaal zonder ontwikkeling, acteurs matig (Foster belachelijk), FX redelijk tot goed en daarom nog enigszins het kijken waard.

Hieronder een paar facepalms

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo zijn er vast nog wel meer, maar ik ben de film al weer half vergeten.

Oordeel:
4/10
Even wat toevoegen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 22:24 schreef Timo20 het volgende:
Boyz n the Hood
Eén van de eerste en beste films over het leven in the Hood, in South Central Los Angeles. Met de hulp van een all-star cast met onder andere Laurence Fishburne, Angela Bassett en een goede Cuba Cooding Jr. maakt Singleton een, qua verhaal, tijdloze film over hoe hard het leven in het ghetto is. Qua verhaal tijdloos maar qua beelden, muziek en algehele look zeker ook een typisch product van zijn tijd. Op dat gebied doet het wat gedateerd en moralistisch aan.
Goed voor een hoop copycats en parodieën maar er is maar één origineel,één echte. En die blijft ondanks z`n soms gedateerde feel toch nog altijd sterk overeind.

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 8,2/10
Ken je Menace II Society (1993) - IMDb ? Die is nog wat harder en ook enorm sterk.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  vrijdag 15 november 2013 @ 21:57:19 #89
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133300428
Red 2 (2013) - IMDb



Retired C.I.A. agent Frank Moses reunites his unlikely team of elite operatives for a global quest to track down a missing portable nuclear device.


Het is leuk vervolg op de eerste Red film, kan niet anders zeggen dat het een prima film is, de humor is leuk en met name de characters zijn erg leuk en goed gespeeld.
Niet te serieus nemen, gewoon popcorn erbij en genieten.

imdb: 6,8
Ikke: 7,5
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_133303533


Precious (2009)

Deze film gaat over een meisje, Precious, dat opgroeit in een achterbuurt van New York. Ze heeft een heel zwaar leven: wordt door haar beide ouders lichamelijk en geestelijk mishandeld, heeft al eens een kind gekregen van haar eigen vader en is nu opnieuw zwanger. Ze kan niet goed lezen en schrijven en is dus eigenlijk kansloos. Totdat ze van school wordt gestuurd omdat ze zwanger is en op een school terecht voor moeilijke gevallen. Daar bloeit ze op en kiest ze uiteindelijk voor zichzelf. Ik vond het best een zware film. Heel donker, veel huiselijk geweld, ik voelde echt de uitzichtloosheid van haar leven. Wel een mooi verhaal en fijn dat het uiteindelijk 'goed' komt.

Cijfer: 7,5/10
pi_133306120
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 08:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
Elysium

[ afbeelding ]

Recensie:
Waardeloos en zonde van de tijd die daaraan besteed is. Plot rommelig, karakters eendimensionaal zonder ontwikkeling, acteurs matig (Foster belachelijk), FX redelijk tot goed en daarom nog enigszins het kijken waard.

Hieronder een paar facepalms

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo zijn er vast nog wel meer, maar ik ben de film al weer half vergeten.

Oordeel:
4/10
Een brok ellende idd een 4 voor de ruimte beelden van de aarde.
Ik zwaai naar dieren.
pi_133308660
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 23:50 schreef Geerd het volgende:

[..]

Een brok ellende idd een 4 voor de ruimte beelden van de aarde.
waardeloos "vervolg" op District 9 die overigs wel geniaal is.
District 9 (2009) - IMDb
do you have the guts to smell my nuts?
  zaterdag 16 november 2013 @ 01:18:47 #93
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133308753
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 01:14 schreef OnderBroekenPoep het volgende:

[..]

waardeloos "vervolg" op District 9 die overigs wel geniaal is.
District 9 (2009) - IMDb
Dat is wel een underrated film ja al heef die een 8 op imdb toch is de film niet echt bekend.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_133308786
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 01:14 schreef OnderBroekenPoep het volgende:

[..]

waardeloos "vervolg" op District 9 die overigs wel geniaal is.
District 9 (2009) - IMDb
Die was idd super!!!
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 16 november 2013 @ 01:23:45 #95
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133308856
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 01:18 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Dat is wel een underrated film ja al heef die een 8 op imdb toch is de film niet echt bekend.
Was toch de hype van 2009 op internet? Stond in allerlei lijstjes.
Heb hem zelf nog niet gezien...
pi_133309051
Captain Phillips (2013)

De kaping van een vrachtschip voor de kust van somalie, zo op je scherm..

Goed gespeeld door tom hanks :Y
Heb mij er zeer mee vermaakt, had wel een erg patriotisme nasmaak, maar uiteindelijk mocht dat de pret niet drukken...
8/10
  zaterdag 16 november 2013 @ 09:07:07 #97
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_133310850
Ik kan helaas niets anders dan mezelf aansluiten bij bovenstaande reviews mbt Elysium. De film mist bezieling en weet je als kijker nooit mee te slepen. De eendimensionale karakters en het flinterdunne plot zijn daar grotendeels schuldig aan.
De CG ziet er prima uit, maar dat zijn we wel gewend tegenwoordig.
pi_133311706
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 01:18 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Dat is wel een underrated film ja al heef die een 8 op imdb toch is de film niet echt bekend.
Niet bekend? Dat was een dikke hype toen idd, zie op IMDB dat ik die een 6 heb gegeven, net voldoende om af te kijken.
  zaterdag 16 november 2013 @ 12:56:39 #99
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133314789
Bir zamanlar Anadolu'da (2011)



Once upon a time in Anatolia is een lekker lange uitgerekte film, die (denk ik dan) het Turkse leven laat zien zoals het is. In de eerste helft wordt een hele delegatie, bestaande uit een aanklager, een een dokter, twee verdachten en wat politie. Ze zijn 's nachts in de ruige omgeving op zoek naar een lijk. Het wil maar niet vlotten, ondertussen wordt de kijker op zijpaden gezet door allerlei andere dialogen. Soms is het ronduit grappig, de andere keer weer bittere ernst van wat men elkaar te vertellen heeft. Gaandeweg focust de film zich steeds meer op de band tussen de aanklager en de dokter, die nog een andere pijnlijke zaak oprakelen.

De film is heel mooi geschoten door Nuri Bilge Ceylan en het heeft wat weg van een Tarkovsky. Op de een of andere manier is het een heel rustgevende film, die je als kijker bezig houdt door de diverse vragen, die het oproept. Ik had dat niet van tevoren verwacht, dus dat is wel een positieve verrassing. Cijfer: 8

L'intrus (2004)
L'Intrus is een zeer vreemde film, die ik maar moeilijk kan typeren, laat staan ergens goed mee vergelijken. Een ouwe knakker wordt gevolgd in zijn doen en laten, maar zijn doel in de film interpreteerde ik als dat ie op zoek is naar zijn zoon in Tahiti. Echt veel wijzer werd ik er niet van, het is ook niet mijn kop thee dit soort onduidelijke films, al vond ik dit nou ook niet strontvervelend. Sommige scenes waren wel aardig namelijk en na het einde bleef ik met vragen en een bevreemdend gevoel achter. Als je dan naar meer info op zoek gaat voor wat meer uitleg, dan is dat toch positief te noemen. Cijfer: 5,5

Het teken van Zorro (1940)
Geinige en sfeervolle avonturenfilm is dit hoor. Het heeft niet zoveel om het lijf, maar het kijkt wel prima weg. Het vergelijkbare Robin Hood vind ik nog wel een tikkeltje beter. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 16 november 2013 @ 13:02:30 #100
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_133314998
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 november 2013 12:56 schreef Falco het volgende:

L'intrus (2004)
L'Intrus is een zeer vreemde film, die ik maar moeilijk kan typeren, laat staan ergens goed mee vergelijken. Een ouwe knakker wordt gevolgd in zijn doen en laten, maar zijn doel in de film interpreteerde ik als dat ie op zoek is naar zijn zoon in Tahiti. Echt veel wijzer werd ik er niet van, het is ook niet mijn kop thee dit soort onduidelijke films, al vond ik dit nou ook niet strontvervelend. Sommige scenes waren wel aardig namelijk en na het einde bleef ik met vragen en een bevreemdend gevoel achter. Als je dan naar meer info op zoek gaat voor wat meer uitleg, dan is dat toch positief te noemen. Cijfer: 5,5
Claire Denis heeft veel aanzien in bepaalde arthouse-kringen, ik begrijp niet goed waarom, al haar films hangen aan elkaar van die neppe artistieke moeilijkdoenerij.

Ok, ik begrijp eigenlijk wel waarom, het staat gewoon chique om te dwepen met dat soort gezwets.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_133328790
De eerate Hangover vond ik een abasluut hilarische film, de tweede was al een stuk minder, maar deze derde film was wel een heel gênant dieptepunt. Totaal hopeloze verhaallijn deze keer, waarbij niets boeiends gebeurt.

Wat zonde van de tijd, hangover 3. Een drie nog, voor mr Chow die zn best doet, en de mooie shots tijdens de parachutevlucht.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:07:44 #102
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_133330748
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 01:18 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Dat is wel een underrated film ja al heef die een 8 op imdb toch is de film niet echt bekend.
"underrated", en "niet echt bekend"???

Juichende kritieken en volgens mij een Oscarnominatie voor beste film. Hoezo underrated?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:11:28 #103
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_133330907
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 12:13 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

zijn ook maar overgewaardeerd. Alleen shaun of the dead was echt goed, de rest middelmatig.
Eens. Hot Fuzz viel zwaar tegen, en die Simon Pegg-rollen in MI en ST :|W

V.

[ Bericht 1% gewijzigd door V. op 16-11-2013 23:25:27 ]
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:17:13 #104
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133331110
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 november 2013 23:07 schreef Verbal het volgende:

[..]

"underrated", en "niet echt bekend"???

Juichende kritieken en volgens mij een Oscarnominatie voor beste film. Hoezo underrated?

V.
Ik bedoel meer bij het grote publiek, bijna niemand die ik persoonlijk ken kent Disctrict 9.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:42:23 #105
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_133331873
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 23:17 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Ik bedoel meer bij het grote publiek, bijna niemand die ik persoonlijk ken kent Disctrict 9.
Dat zou zomaar iets kunnen zeggen over de kennissenkring.
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:48:52 #106
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133332046
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 23:42 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Dat zou zomaar iets kunnen zeggen over de kennissenkring.
Tja niet iedereen die ik ken heeft 300+ films op de NAS staan.
De meesten kijken af en toe een filmpje en that's it. Het zijn geen film kenners en gaan 1x in de maand naar de bios en kijken af en toe een film op rtl 4 of zo.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_133332812
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 23:48 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Tja niet iedereen die ik ken heeft 300+ films op de NAS staan.
De meesten kijken af en toe een filmpje en that's it. Het zijn geen film kenners en gaan 1x in de maand naar de bios en kijken af en toe een film op rtl 4 of zo.
dude geef nou toe dat je fout zit, district 9 is sowieso wel een bekende film. Voor jou misschien niet, maar er zullen niet veel filmliefhebbers zijn die er nog nooit van gehoord hebben. Het heeft maar liefs 395000 votes op IMDB. Staat in de top 250 van IMDB. 4 oscar nominaties, 445 bekende critic reviews.. Je kan moeilijk stellen dat deze film zwaar underrated en onbekend is..
Veni, vidi, vodka.
pi_133333390
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 00:16 schreef dumble het volgende:
dude geef nou toe dat je fout zit, district 9 is sowieso wel een bekende film. Voor jou misschien niet, maar er zullen niet veel filmliefhebbers zijn die er nog nooit van gehoord hebben. Het heeft maar liefs 395000 votes op IMDB. Staat in de top 250 van IMDB. 4 oscar nominaties, 445 bekende critic reviews.. Je kan moeilijk stellen dat deze film zwaar underrated en onbekend is..
District hoeveel? :?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zondag 17 november 2013 @ 00:49:23 #109
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133333500
About Time
Tim krijgt van z`n vader te horen dat de mannen in zijn familie een aparte gave bezitten: ze kunnen tijdreizen (alleen naar het verleden,niet naar de toekomst). Eerst is hij huiverig maar nadat hij het een keer heeft uitgeprobeerd komt hij erachter dat het werkt en veel voordelen met zich meebrengt. Hij leert op zo de mooie Mary kennen (Rachel McAdams) en maakt daar ten volle gebruik van, uiteraard geen rekening houdende met de nadelen die er aan zijn gave zitten...
De nieuwste film van Richard Curtis (Love Actually) is een mooie en vermakelijke romantische comedy. Met een cast vol met bekenden, een leading man (Domhnall Gleeson) die geknipt is voor deze rol en een intens mooie Rachel McAdams (voor wie ik een ontzettend groot zwak heb) twee uur lang op het scherm is er veel te genieten. Het verhaal is grappig en bevat veel humor. Maar toch kleven er,zoals bij bijna iedere tijdreis film, wel wat nadelen aan dat tijdreizen. Het grootste euvel hier is dat het, naar mate de film langer duurt, de truc te veel uitgemolken wordt. Je hoopt eigenlijk steeds meer dat het verhaal gewoon eens door loopt in plaats van heen en weer in de tijd te springen. Het haalt het tempo en vooral de flow te erg er uit.
Genoeg te genieten dus maar jammer dat Curtis niet iets meer variatie er in heeft gebracht.

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 7,3/10

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
Toen ik `m een jaar of 5,6 geleden voor `t eerst zag kon één van Murnau`s bekendste films me eigenlijk helemaal niet bekoren. Vond `m maar saai en langdradig.
Dat was deze keer anders. Nu de Masters of Cinema blu-ray uit is was het een uitgelezen mogelijkheid `m nog eens een kans te geven. Gelukkig dat ik dat heb gedaan, want dit keer beviel de film een stuk beter dan destijds.
Overgoten met een creepy sfeer zijn er genoeg enge momenten die vooral sterk zijn door Murnau`s spel met licht en schaduw. De voor die tijd goede effecten, de atmospherische muziek (die voor de blu-ray in ere is hersteld) en een fantastische rol van Max Schreck als Count Orlock maken het geheel tot een sterke film die hele 95 minuten lang een heerlijke onderhuidse spanning heeft.
Het is, wat mij betreft, zeker niet Murnau`s beste film (hij mag bijvoorbeeld nog niet eens in de,hoe toepasselijk, schaduw staan van Sunrise) maar hij beviel dit keer gelukkig een stuk beter dan bij de eerste kijkbeurt.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 7,7/10
  zondag 17 november 2013 @ 01:22:24 #110
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_133334176
Elysium vond ik trouwens prima te doen.

7/10

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_133336559
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 00:44 schreef voederbietel het volgende:

[..]

District hoeveel? :?
District 9 (2009) - IMDb

Uitstekende orginele en beetje cult-achtige scifi film
  zondag 17 november 2013 @ 12:56:17 #112
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133339725
The Woman in the Window
Na het zien van Scarlet Street werd ik door SoK aangeraden om deze film van Fritz Lang te zien. De twee films passen wel leuk bij elkaar. Een schilderij geeft de aanleiding voor een spannend plot en ook hier geven Edward G. Robinson en een betoverende Joan Bennett acte de presence. Toch altijd wel een feest jaja. Anyway het plot zat wat knullig in elkaar, maar dat is ook eigen aan Robinson. Ik kan er wel mee leven. Scarlet Street vond ik desalniettemin wel beter. Cijfer: 7,5

Mr. Blandings Builds His Dream House
Doorsneekomedie met baas Cary Grant, die allerlei problemen op zijn hals haalt door te verkaasen van een New Yorks appartement en een droomhuis te bouwen. Dat loopt uiteraard niet allemaal op rolletjes. Het is dat hij de hoofdrol heeft, anders denk ik dat het een matigere film had gevonden. Met wat kleine aanpassingen in het script zou dit tegenwoordig moeiteloos geremaked kunnen worden bedacht ik me. Maar ik vrees dat ik het dan ook niet zo'n briljante film zou vinden. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 17 november 2013 @ 15:13:20 #113
8369 speknek
Another day another slay
pi_133343159
Vond District 9 zwaar overrated. Een leuk uitgangspunt waar vervolgens niks mee gedaan wordt. Weet zeker dat de schrijver/regisseur halverwege geen idee meer had hoe hij verder moest.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_133344185
Elysium (2013)

In tegenstelling tot de andere recensies hier vond ik dit wel een vette sci-fi. Er wordt een tof universum geschapen met awesome robots en dingen. En Matt Damon mag daar een beetje in gaan kutten. Verhaal is niet geweldig, maar maakt niet uit. Vond het zeer vermakelijk. Als je van sci-fi houdt kan je deze gewoon gaan kijken hoor.

7

Prisoners (2013)

Van deze film snap ik de 8.1 IMDb rating dan weer niet. Het verhaal is heel erg voorspelbaar, maar misschien was dat de bedoeling en is het meer een karakterfilm, ik weet het niet. De film zit verder wel goed in elkaar hoor, en de acteerprestaties uitstekend, goed sfeertje en soms lekker donker. Maar toch niet helemaal de thriller die ik verwachtte.

7
  zondag 17 november 2013 @ 16:06:02 #115
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_133344621
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 15:13 schreef speknek het volgende:
Vond District 9 zwaar overrated. Een leuk uitgangspunt waar vervolgens niks mee gedaan wordt. Weet zeker dat de schrijver/regisseur halverwege geen idee meer had hoe hij verder moest.
Dat gevoel had ik dus ook heel erg. Tot ongeveer halverwege een boeiend commentaar op hoe om te gaan met immigranten, maar daarna verzandde het in een 13 in een dozijn actiefilm. Erg jammer.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_133344880
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 16:06 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Dat gevoel had ik dus ook heel erg. Tot ongeveer halverwege een boeiend commentaar op hoe om te gaan met immigranten, maar daarna verzandde het in een 13 in een dozijn actiefilm. Erg jammer.
Ik snap ook niet waarom ie zo werd opgehemeld. Vond hem ook zwaar tegenvallen. Net als Elysium.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  zondag 17 november 2013 @ 16:28:44 #117
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_133345400
Les yeux sans visage (1960) - IMDb
Film waarvan ik kan zien dat hij erg invloedrijk is geweest op. Maar de film an sich heeft niet veel effect meer nu bij mij. Echt spannend of eng wilt het niet (meer) worden. Wel mooie plaatjes, dat dan weer wel. En een goed gebruik van een motief in de score.
cijfer: 6.8

Le million (1931) - IMDb
De liedjes en vooral- René Lefèvre zijn het beste aan deze aardige oude Franse musical over de jacht op een jas met daarin een winnend loterij-ticket.
cijfer: 7

Coeur fidèle (1923) - IMDb
Plot is simpel (Epstein schreef het dan ook in één nacht); vrouw wordt gedwongen tot een huwelijk met een gemene man, maar is eigenlijk verliefd op een andere man en hij op haar. De uitwerking is subliem.
Het blijft ontzettend indrukwekkend hoe in deze stomme film alleen via beeld, muziek, close-ups en een fantastische editing de emoties en gedachten van de personages worden overgebracht en tegelijkertijd een sfeer gecreëerd. Dit is het best te merken in het hoogtepunt van de film als tijdens een ritje in een draaimolen de editting steeds sneller gaat om de paniek en wanhoop van het vrouwelijk personage weer te geven.
Daarnaast heeft de film ontzettend mooie cinematografie.
cijfer: 8.5
  zondag 17 november 2013 @ 17:37:36 #118
8369 speknek
Another day another slay
pi_133347585
This Is the End (2013) - IMDb

Leuke film waar veel Hollywoodsterren zichzelf op de hak nemen, door 'zichzelf' te spelen tijdens de plotselinge apocalypse. Alle goede mensen worden meegenomen naar de hemel en uiteraard blijft daarom heel Hollywood achter op een aarde die langzaam naar de klote gaat. De film is op z'n best als de karakters met veel zelfspot zichzelf te kakken zetten; jammer genoeg kun je daar geen film op bouwen, dus halverwege zakt de film qua humor wat in als er een verhaal verteld moet worden. Desalniettemin zeker niet slecht, en ik heb een aantal keer goed gelachen. Aanrader. Wel is het denk ik de laatste keer dat Rogen weg kan komen met zijn drugs en piemelgrappen, dat begint nu wel oud te worden.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 17 november 2013 @ 17:57:38 #119
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133348130
Ik heb ook net This is the End gekeken. Heb er hard om kunnen lachen en kan alleen maar hopen dat de hemel echt zo is!
pi_133349489
PRISONERS



Ik had voor ik deze film ging kijken veel hele positieve recensies gelezen en ging met hoge verwachtingen kijken, maar in die zin viel hij iets tegen.
Het was een sterke film, maar zeker geen ''knaller''
De film gaat over 2 gezinnen waarvan allebei 1 kind word ontvoerd, er is een mogelijke verdachte..
en als die opgepakt word en dan vrijgelaten word vanwege tekort aan bewijs nemen de vaders het heft in eigen handen..
Het is opzich een spannnende en indrukwekkende film om te zien waar mensen tot in staat zijn voor hun kind, en ook het acteerwerk was erg sterk.
Maar toch miste het miss de ''WAAUUW'' factor waar ik op gehoopt had, zoals bijv bij jagten

Ondanks dat, toch een aanrader... Gewoon een sterke film
7.5
pi_133351362
Zero Charisma

Lach filmpie over een nerd die een beetje is blijven hangen in een bord spel en de realiteit uit het oog is verloren.
Wel geinig
7
pi_133367099
Keane ( 2004 )


Film gaat over de paranoïde schizofrene William Keane die het moeilijk heeft met de ( vermeende ) vermissing van zijn dochter.

Deze film is een pareltje qua acteerwerk. De hoofdrol speler zet het personage op dusdanige manier neer dat, had ik tenminste,je de ogen niet van hem af kan houden. Zonder al te veel woorden komt het duidelijk naar voren dat de kerel op het randje van waanzin leeft.
Het is een drama film waar vrij weinig in gebeurt qua gebeurtenissen. De film volgt William.
Wat ik vooral leuk vond is dat de film dingen openlaat voor eigen interpretatie en dat niet alles je wordt voorgeschoteld. Je hebt zeker nog iets over na te denken na de film.

8/10
Ze smelten de kazen!
pi_133367657
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:57 schreef Smash-it het volgende:
Ik heb ook net This is the End gekeken. Heb er hard om kunnen lachen en kan alleen maar hopen dat de hemel echt zo is!
'welcome to heaven motherfuckers'
  maandag 18 november 2013 @ 09:47:33 #124
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_133369029
Reality Bites, super coole coming of age film uit de grunge periode van de jaren '90 met een jonge Winona Ryder.
pi_133369662
Enter the Void (2009) - IMDb


Een film vol contrasten voor mij:
Hij duurt te lang - ik kan niet stoppen met kijken
Ik begrijp er helemaal niks van - ik heb geen vragen aan het einde van de film.
Ik krijg een heel naar gevoel van deze film - deze film is echt prachtig.

Enter the void valt goed te omschrijven als een langgerekte trip. Deels door drugsgebruik in de film maar vooral door de manier van filmmaken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik las een recensie over deze film die stelt dat het een rukfilm is bij gebrek aan verhaal. Ik ben het daar denk ik niet mee eens, deze film overstijgt het verhaal. Verhaal is helemaal niet relevant in deze film, want het is geen begin - einde film. Deze film gaat om de ervaring en ik heb het gevoel dat ik hem moet herkijken (ookal duurt hij lang) om een goede mening over deze film te hebben. Vooralsnog is die mening: wow.

[ Bericht 0% gewijzigd door Privileged op 18-11-2013 11:02:20 ]
pi_133369858
Druilerig kutweer, dus blockbusterweekend:

Prisoners (2013) - IMDb


De Dover's gaan met Thanksgiving eten bij de Birch's. Als hun jongste dochters buiten gaan spelen komen ze niet meer terug en gaat vader Dover (Jackman) alles op alles zetten om zijn dochter terug te vinden. Als het politieonderzoek niet snel genoeg gaat neemt hij het recht in eigen handen.

Lekker spannende film, heerlijk. Jackman is lekker bezig in de film, hoe hij van radeloos slachtoffer waar je medelijden mee hebt transformeert naar een bruut monster die het gewoon niet begrijpt, doet ie goed. Goed geschreven, lekker sfeertje, goed geacteerd en niet te voorspelbaar. Degelijke film. Tevens gaat het Gylenhaal goed af in deze film, ook een vermelding waard.

Ik: 8
Imdb: 8.1

Red 2 (2013) - IMDb


Iets met ouwe lullen die de wereld gaan redden terwijl andere ouwe lullen hun weer dood willen maken. En Anthony Hopkins.

Ja. Leuk. Gewoon deel 1, en nog meer actie en nog meer acteurs. Helen Mirren is leuk met grote automatische geweren, we get it. Vermakelijk.

Ik: 6+
Imdb: 6.7

Elysium (2013) - IMDb


Het is ergens halverwege de 22e eeuw, de hele wereld is een shantytown geworden en de rijken wonen in een habitat in een baan om de aarde, genaamd Elysium, waar alles kan en alles genezen kan worden (erg subtiel Neil _O- ). Mat Damon heeft een ongelukje op het werk waardoor hij dus naar Elysium moet om genezen te worden.

Ik snap de haat die deze film krijgt in dit topic totaal niet. Oke, het is geen District 9, maar nog steeds een aardige film, met mooie beelden, goede CGI en solide verhaal. Dat er hier en daar wat plotholes waren, kan best het is immers sci-fi soms moet je dingen gewoon aannemen voor wat het is. (Zelfde categorie als mafkezen die janken over natuurkundige wetten in een zombiefilm ofzo :') ). Vermakelijke actie, met misschien een beetje een simplistische politieke boodschap en bijbehorende karakters, maar dat zou niet de eerste keer zijn in een blockbuster en mag de pret totaal niet drukken. En sowieso is Sharlto Copley een baas als Afrikaanse huurmoordenaar/baas.

Ik: 7.5
Imdb: 6.8

The Wolverine (2013) - IMDb


Wolverine wordt opgeroepen door een stervende Japanner die hij het leven heeft gered, hij doet hem het aanbod om Wolverines 'vloek' van het eeuwige leven te genezen, zodat Wolverine als een man kan sterven (want hij is er sowieso een beetje klaar mee) en de Jappaner blijft leven. Daarna veel ninja's en shit.

Tja. Euhm, Wolverine en Ninja's en Samurai's want Japan. Leuker dan Origins, maar nog steeds een beetje meh. Wel vermakelijk, plus je moet wat als je wacht op de volgende X-men film, waar ik veel zin in heb. Wanneer gaan ze trouwens nou eens een R-rated Wolverine maken, want dit is bijna belachelijk, ik bedoel die kerel hakt alles doormidden en geen enkele druppel bloed te zien. _O-

Ik: 6.5
Imdb: 6.9
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 18 november 2013 @ 11:47:18 #127
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_133371267
quote:
Ik snap de haat die deze film krijgt in dit topic totaal niet. Oke, het is geen District 9, maar nog steeds een aardige film, met mooie beelden, goede CGI en solide verhaal. Dat er hier en daar wat plotholes waren, kan best het is immers sci-fi soms moet je dingen gewoon aannemen voor wat het is.
Wat mij betreft is het probleem precies dat het verhaal absoluut niet solide is en het stikt van de plotholes.
Het is allemaal veel te zwart/wit en veel actiescenes lijken geforceerd (een granaat afpakken in een vliegend voertuig?, op het einde komt de president op de proppen met bewakingsrobots maar waarom beschermen diezelfde robots het gebouw niet, terwijl we eerder hebben gezien dat ze ontzettend snel reageren op een invasie?)

Misschien was het wat te speculatief voor mij en de karakters wat te grillig.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_133373258
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 11:47 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat mij betreft is het probleem precies dat het verhaal absoluut niet solide is en het stikt van de plotholes.
Het is allemaal veel te zwart/wit en veel actiescenes lijken geforceerd (een granaat afpakken in een vliegend voertuig?, op het einde komt de president op de proppen met bewakingsrobots maar waarom beschermen diezelfde robots het gebouw niet, terwijl we eerder hebben gezien dat ze ontzettend snel reageren op een invasie?)

Misschien was het wat te speculatief voor mij en de karakters wat te grillig.
En erg jammer van de shaky-cam actiescènes. Die waren niet goed te volgen..
pi_133373974
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 11:47 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat mij betreft is het probleem precies dat het verhaal absoluut niet solide is en het stikt van de plotholes.
Het is allemaal veel te zwart/wit en veel actiescenes lijken geforceerd (een granaat afpakken in een vliegend voertuig?, op het einde komt de president op de proppen met bewakingsrobots maar waarom beschermen diezelfde robots het gebouw niet, terwijl we eerder hebben gezien dat ze ontzettend snel reageren op een invasie?)

Misschien was het wat te speculatief voor mij en de karakters wat te grillig.
Te speculatief kan ik nog volgen, grillig... meh. Zoals je zei, erg zwart-wit, dat was ook de bedoeling, maar bij genoeg andere films is het nog erger. Het is geen karakterdrama, maar een sci-fi actiefilm. Je gaat toch ook niet moeilijk doen als Rambo geen uitdieping krijgt? of als John McClane ineens besluit een dubbel gevoel te hebben over het uitmoorden van terroristen?

quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 13:05 schreef turance het volgende:

[..]

En erg jammer van de shaky-cam actiescènes. Die waren niet goed te volgen..
Niet lullig, maarre ik ben bij de laatste van de 3 bourne films de bios uitgewandeld omdat ik er misselijk van werd. Dit was echt geen probleem imho bij Elysium, prima te volgen.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_133374152
A Beautiful Mind (2001)



Ga er niet teveel over zeggen, ondanks dat het een oude film is heeft wellicht niet iedereen hem gezien en hoe minder je van te voren weet, hoe beter. In ieder geval gaat de film over een geniaal persoon die ziek wordt.

Steengoede film, werd me aangeraden als zeer realistisch door iemand die in dat vakgebied werkt. Minpuntje voor het feit dat de minder romantische dingen in zijn leven niet worden verteld door de film.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ondanks dat 8,5 waar IMDb een 8,1 geeft.

Crazy, Stupid, Love (2011)



Ben normaal niet zo van de romcom maar dit kon ik wel waarderen. Einde was ontzettend cheesy, maar rest van de film prima, met als hoogtepunt

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik 8
IMDb 7.4
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 18 november 2013 @ 13:52:53 #131
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_133374467

Over drie bodybuilders die het criminele pad op gaan om snel rijk te worden.
Het is een waargebeurd verhaal verpakt in een actie/comedy film, Het eerste stuk neemt de film zichzelf niet zo serieus en dan is het goed te doen, Helaas halverwege de tweede helft neemt de film zichzelf opeens een stuk serieuzer en wij zaten te kijken van deze film duurt eigenlijk iets te lang. The Rock speelt trouwens goed hij is een coke verslaafde christen junkie die niet goed bij zijn hoofd is. Dit speelt hij vol overtuiging, ook de grap dat Mark Wahlberg wel heel erg lijkt op Matt Damon komt ook weer voorbij. Al met al vermakelijk film die alleen net een halfuur tot drie kwartier te lang duurt.

Mijn cijfer een 6
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 18 november 2013 @ 14:04:42 #132
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_133374779
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 11:41 schreef JDx het volgende:
The Wolverine (2013) - IMDb

Na The World's End wederom een film waarbij ik het na een uur heb opgegeven en dat doe ik niet vaak (nieuwsgierig dat ik ben). Erg jammer, want bijvoorbeeld X-men en vooral prequel X-men First Class was erg leuk!

4.
Ik vond de laatste drie minuten na het einde van de film, leuker en mooier dan de hele film zelf was. In die paar minuten zat meteen een knijpende mysterieuze sfeer die heerlijk is.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_133374967
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 14:04 schreef davako het volgende:

[..]

Ik vond de laatste drie minuten na het einde van de film, leuker en mooier dan de hele film zelf was. In die paar minuten zat meteen een knijpende mysterieuze sfeer die heerlijk is.
Bedoel je die scrollende witte letters? :')
  maandag 18 november 2013 @ 14:12:13 #134
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_133375011
quote:
2s.gif Op maandag 18 november 2013 13:35 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Te speculatief kan ik nog volgen, grillig... meh. Zoals je zei, erg zwart-wit, dat was ook de bedoeling, maar bij genoeg andere films is het nog erger. Het is geen karakterdrama, maar een sci-fi actiefilm. Je gaat toch ook niet moeilijk doen als Rambo geen uitdieping krijgt? of als John McClane ineens besluit een dubbel gevoel te hebben over het uitmoorden van terroristen?
Grillige personages,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat het zwart-wit gehaalde bij andere films nog erger is ben ik zeker met je eens, maar dat is natuurlijk geen reden om het als acceptabel te aanvaarden.
Mooie beelden zijn wat mij betreft niet voldoende om van een goede film te spreken, enige inhoud vind ik toch wel noodzakelijk. De meningen hierover verschillen echter.

[ Bericht 5% gewijzigd door Mike op 18-11-2013 14:15:58 ]
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_133375107
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 14:12 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Grillige personages,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat het zwart-wit gehaalde bij andere films nog erger is ben ik zeker met je eens, maar dat is natuurlijk geen reden om het als acceptabel te aanvaarden.
Mooie beelden zijn wat mij betreft niet voldoende om van een goede film te spreken, enige inhoud vind ik toch wel noodzakelijk. De meningen hierover verschillen echter.
Dus als het dom vermaak is, is het geen goede film?

[ Bericht 7% gewijzigd door Mike op 18-11-2013 14:16:09 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 18 november 2013 @ 14:16:41 #136
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_133375169
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 14:11 schreef JDx het volgende:

[..]

Bedoel je die scrollende witte letters? :')
Dit bedoel ik
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  maandag 18 november 2013 @ 14:25:22 #137
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_133375442
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 14:14 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Dus als het dom vermaak is, is het geen goede film?
Nu heb ik Elysium nog niet gezien, maar het lijkt me dat de film met zijn maatschappij-kritische plot meer wilt zijn dan simpel domvermaak.
pi_133375881
Omdat ik mijn reactie niet meer kon veranderen dankzij een edit van Mike, en als uitgebreidere reactie op Lonewolf2003.

quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 14:12 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Grillige personages,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat het zwart-wit gehaalde bij andere films nog erger is ben ik zeker met je eens, maar dat is natuurlijk geen reden om het als acceptabel te aanvaarden.
Mooie beelden zijn wat mij betreft niet voldoende om van een goede film te spreken, enige inhoud vind ik toch wel noodzakelijk. De meningen hierover verschillen echter.
Natuurlijk, dat is ook helemaal zo. Anders gezegd dan, als jij je punt wil maken door eigenschappen en/of kenmerken van datgene wat jij als goed/slecht ziet uit te vergroten tot belachelijke proporties, is dat dan per definitie slecht?

Moet het altijd subtiel zijn, met een menselijk randje? Moet er altijd een inherente 'mensheid' meegegeven worden aan een slechterik. Dat hij vroeger mishandelt is als klein jochie door zijn opa, en DAAROM zo'n rotzak is geworden? Waarom niet gewoon een lul, omdat ie zo geboren is. Wat Golding in Lord of the Flies al vertelde.

Wil nog niet zeggen dat elk karakter dat moet doen, zoals je zelf al zegt, een karakter kan veranderen tijdens de film, andere niet. Net als in het echte leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_133381724
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 10:42 schreef HostiMeister het volgende:
Druilerig kutweer, dus blockbusterweekend:

Prisoners (2013) - IMDb
[ afbeelding ]

De Dover's gaan met Thanksgiving eten bij de Birch's. Als hun jongste dochters buiten gaan spelen komen ze niet meer terug en gaat vader Dover (Jackman) alles op alles zetten om zijn dochter terug te vinden. Als het politieonderzoek niet snel genoeg gaat neemt hij het recht in eigen handen.

Lekker spannende film, heerlijk. Jackman is lekker bezig in de film, hoe hij van radeloos slachtoffer waar je medelijden mee hebt transformeert naar een bruut monster die het gewoon niet begrijpt, doet ie goed. Goed geschreven, lekker sfeertje, goed geacteerd en niet te voorspelbaar. Degelijke film. Tevens gaat het Gylenhaal goed af in deze film, ook een vermelding waard.

Ik: 8
Imdb: 8.1

Vette movie, hij doet me een beetje denken aan The Lovely Bones
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Volgens mij overgenomen van de film hierboven mij :P

Bij deze film vindt er dan geen raping plaats.....
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_133383102
Red 2



Tegenvallende film, ik wil niet zeggen slecht.. Maar goed nee?
Matigjes!

Red 1 was een hele gave film, maar om niet met red 1 te gaan vergelijken.

De film heeft een vrij simpel verhaal, bruce moet met een paar vrienden een massavernietigingswapen opsporen, maar voordat ze opzoek gaan naar de bom moeten ze eerst de maken bevrijden, er zitten nog wat twists in het verhaal maar t blijft een simpel verhaal, maar dat is niet erg als de rest goed is.
De film zou een actie-komedie moeten zijn, maar er zat te weinig actie en te weinig komedie in.
De acteerprestaties waren allemaal OK, niet super niet slecht, beetje automatische piloot leek het wel van de meeste acteurs.
Nu klinkt dat erg negetief, en het is zeker geen super film.
Maar opzich, voor een avondje, verstand op nul.. Kijken en je toch vermaken en daarna weer vergeten is deze film prima
5.5
  maandag 18 november 2013 @ 19:24:58 #141
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_133384657
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
Red 2

[ afbeelding ]

Tegenvallende film, ik wil niet zeggen slecht.. Maar goed nee?
Matigjes!

Red 1 was een hele gave film, maar om niet met red 1 te gaan vergelijken.

De film heeft een vrij simpel verhaal, bruce moet met een paar vrienden een massavernietigingswapen opsporen, maar voordat ze opzoek gaan naar de bom moeten ze eerst de maken bevrijden, er zitten nog wat twists in het verhaal maar t blijft een simpel verhaal, maar dat is niet erg als de rest goed is.
De film zou een actie-komedie moeten zijn, maar er zat te weinig actie en te weinig komedie in.
De acteerprestaties waren allemaal OK, niet super niet slecht, beetje automatische piloot leek het wel van de meeste acteurs.
Nu klinkt dat erg negetief, en het is zeker geen super film.
Maar opzich, voor een avondje, verstand op nul.. Kijken en je toch vermaken en daarna weer vergeten is deze film prima
5.5
Heb 1 en 2 toevallig achter elkaar gekeken dit weekend. Maar veel verschil zat er niet hoor tussen 1 en 2.
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_133389403


The King's Speech (2010)

Iedereen heeft denk ik wel eens van deze film gehoord, over de prins die koning werd maar niet publiekelijk kon spreken. Het verhaal gaat over hoe hij zijn stotteren overwint in de periode dat hij koning wordt.
Ik vond het maar een saaie film. Er gebeurde nou niet echt iets spannends, het verhaal op zich was aardig maar om er nou een complete film aan te wijden...

Cijfer: 4/10
  maandag 18 november 2013 @ 21:03:59 #143
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_133389965
Die film draait toch vooral om de fantastische dynamiek tussen de 2 hoofdrolspelers.
Als je daar niks mee kan, houdt het snel op, ja.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_133390054
quote:
Er gebeurde nou niet echt iets spannends
:')
Conscience do cost.
pi_133394968
Tsja, meningen verschillen toch? Ik vond het geen mooie of boeiende film, prima als een ander er wel van kan genieten :)
  Redactie Games maandag 18 november 2013 @ 22:36:38 #146
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_133395941
The Raid Redemption (2011)



Wat een brute harde politiefilm _O_
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_133395958
quote:
2s.gif Op maandag 18 november 2013 21:03 schreef DO2 het volgende:
Die film draait toch vooral om de fantastische dynamiek tussen de 2 hoofdrolspelers.
Als je daar niks mee kan, houdt het snel op, ja.
Dit dus:

Fantastisch acteerprestaties van Firth en Rush. Volledig Terecht beloond met een Oscar
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_133396539
Nou ja, daarom kan ik het toch nog wel geen goede film vinden? Oscar of niet, het blijft een kwestie van smaak. De acteerprestaties kunnen natuurlijk heel goed zijn maar dat heeft toch niks te maken met hoe ik de film beleef?
pi_133397875
Hannah Arendt (2012) - IMDb

quote:
A look at the life of philosopher and political theorist Hannah Arendt, who reported for The New Yorker on the war crimes trial of the Nazi Adolf Eichmann.
Hele boeiende film. Het is eigenlijk niet eens echt een biografie, maar het meest belangrijke onderdeel uit haar leven. Beste film die ik in maanden heb gezien.

8,5
Dit, dus.
  maandag 18 november 2013 @ 23:26:33 #150
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133398306
Turbo
De nieuwe animatie film van Dreamworks heeft een heel leuk concept: het slakje Turbo is helemaal gek van autoracen en zijn grote droom is om zelf ooit mee te kunnen doen aan de Indy 500. Hij doet er dan ook alles aan om die wens uit te laten komen. Door stom toeval lijkt dit nog te gaan gebeuren ook!
Zoals het tegenwoordig, blijkbaar, een echte Amerikaanse animatie film betaamt is ook Turbo weer heerlijk moralistisch en heel voorspelbaar. Wat niet wegneemt dat ie wel vermakelijk is. Met veel humor en een leuke sterren cast die de stemmen doen is deze, ook dankzij de prachtige kleurrijke animaties, zeker het kijken waard. Vooral de kleinetjes zullen hier volop van genieten.

IMDB Cijfer: 6,3/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
  dinsdag 19 november 2013 @ 00:04:43 #151
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133399720
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 23:26 schreef Timo20 het volgende:
Turbo
De nieuwe animatie film van Dreamworks heeft een heel leuk concept: het slakje Turbo is helemaal gek van autoracen en zijn grote droom is om zelf ooit mee te kunnen doen aan de Indy 500. Hij doet er dan ook alles aan om die wens uit te laten komen.
[...]
Klinkt als het begin van Cars, wordt het daarna wel anders?
  dinsdag 19 november 2013 @ 00:12:52 #152
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_133399977
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 21:50 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Even wat toevoegen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

Ken je Menace II Society (1993) - IMDb ? Die is nog wat harder en ook enorm sterk.

Een klein beetje in hetzelfde genre ook is

Juice
Juice (1992) - IMDb
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  roze dinsdag 19 november 2013 @ 03:49:16 #153
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_133401996
Despicable Me, eerste deel en tweede deel. Echt zo leuk _O_ Sinds tijden me niet zo vermaakt om een film. En die minions zijn zo leuk O+

Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 19 november 2013 @ 10:04:46 #154
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_133404225
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 22:47 schreef Mazou het volgende:
Nou ja, daarom kan ik het toch nog wel geen goede film vinden? Oscar of niet, het blijft een kwestie van smaak. De acteerprestaties kunnen natuurlijk heel goed zijn maar dat heeft toch niks te maken met hoe ik de film beleef?
Het is natuurlijk een kwestie van smaak.Maar als je de King Speech niet goed vond nomdat er niks spannend gebeurde, is dat hetzelfde als dat je je biefstuk niet lekker vond omdat het niet naar zalm smaakte.
  dinsdag 19 november 2013 @ 23:38:31 #155
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133432930
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 november 2013 00:04 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Klinkt als het begin van Cars, wordt het daarna wel anders?
Ja vind ik wel, Cars is toch ietsje serieuzer.

Vanavond gezien:
Coming To America
Al ontzettend vaak op tv (en vroeger op VHS) gezien maar de dvd nog niet gezien sinds ik `m in de collectie heb, vanavond dus maar eens uit de kast gepakt.
Vind het nog steeds een uiterst vermakelijke comedy, uit de tijd dat Eddie Murphy wel nog grappig was en niet met dieren praatte. De bijrollen van James Earl Jones en John Amos zijn cool.
Ook de klassieke one-liners en dialogen doen het nog steeds goed.

IMDB Cijfer: 6,8/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_133433573
Sleeping Beauty ( 2011 )



Film gaat over een universiteits- student Lucy die een baantje neemt als een soort van escort girl om haar studie te kunnen betalen.

Ik kan deze film in 1 woord samenvatten.. Pretentieus.
Als ik eenmaal aan een film begin kijk ik die 99.9999999% helemaal af, ook als die heel slecht is. Deze viel bijna niet doorheen te komen. Ik heb hem met de vlc player op 2x de snelheid gezet en hij was nog saai.

2/10
Ze smelten de kazen!
  woensdag 20 november 2013 @ 13:54:39 #157
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_133445034
quote:
2s.gif Op maandag 18 november 2013 21:03 schreef DO2 het volgende:
Die film draait toch vooral om de fantastische dynamiek tussen de 2 hoofdrolspelers.
Als je daar niks mee kan, houdt het snel op, ja.
Ik vond hem ook beduidend minder dan ik na alle hype had verwacht. Mooie film, goed gespeeld. Ja, allemaal waar. Maar toch. Veel serieuze blikken, veel mist, veel gestotter.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_133445242
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 23:56 schreef Stickertje het volgende:
Sleeping Beauty ( 2011 )

[ afbeelding ]

Film gaat over een universiteits- student Lucy die een baantje neemt als een soort van escort girl om haar studie te kunnen betalen.

Ik kan deze film in 1 woord samenvatten.. Pretentieus.
Als ik eenmaal aan een film begin kijk ik die 99.9999999% helemaal af, ook als die heel slecht is. Deze viel bijna niet doorheen te komen. Ik heb hem met de vlc player op 2x de snelheid gezet en hij was nog saai.

2/10
Misschien leuker voor mannelijke kijkers? Aangezien ik Sucker Punch ook maar om één reden gekeken heb
pi_133445371
quote:
Ik heb hem met de vlc player op 2x de snelheid gezet en hij was nog saai.
_O-

ot:
Elysium (2013) - IMDb
Goed gemaakte film, met een prima acterende Matt Damon, en alles is ook mooi in beeld gebracht. Minder vond ik het vreselijke accent van Jodie Foster (wat voor een soort frans-amerikaans moest doorgaan) en de compleet over the top Sharlto Copely.
Verder is de film als metafoor voor het hele occupy wall street gebeuren veel te eenzijdig en ongenuanceerd, waardoor deze boodschap juist aan kracht verliest wat mij betreft.
Maar goed, prima kijkvoer.
7,5/10
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_133446882
Elysium (2013) - IMDb

Afschuwelijke film, die leuk gemaakt is, maar je gewoon totaal niet mee weet te nemen in het verhaal, op een gegeven moment was ik gewoon vergeten dat de film nog op stond, wel afgekeken, maar weet nu al niet meer hoe hij af liep.

En dat iedereen leuke CGI kan maken in de filmwereld weten we nu wel, het gaat nu weer om het verhaal jongens, net als met animatie films van tegenwoordig.

4.
pi_133455796
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 13:59 schreef turance het volgende:

[..]

Misschien leuker voor mannelijke kijkers? Aangezien ik Sucker Punch ook maar om één reden gekeken heb
Uhm.. Nee. Zoveel naakt zit er niet in de film. En als er naakt is zie je ook 80 jarige naakte kerels. En kleine tieten. Een film die je eigenlijk alleen moet zien als je ook van Gus van Sant en Lars von Trier films houd.
Ze smelten de kazen!
pi_133457385
Red 2 (2013) - IMDb
net als deel 1 weer enorm vermakelijke nonsens, waarbij de film het voornamelijk moet hebben van de duidelijk lol die de makers gehad hebben bij het schieten van de film.
En Byung-hun Lee is een enorme baas!

7,5/10
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_133469544
It's a free world (2007)



Film gaat over Angie die eruit wordt geknikkerd bij een uitzendbureau wegens ongewenst gedrag in openbaar en begint haar eigen bureau met vooral buitenlandse werknemers.

Soms vraag ik mezelf wel eens af waarom ik sommige films op mijn downloadlijst heb gezet. Dit is zo'n eentje.
Maar ik wil altijd de film het voordeel geven van de twijfel want hij kan immers een goede film zijn zonder het te weten ( heb ik eerder meegemaakt met een Zweedse film die ik per ongeluk had gedownload na de naam verkeerd in te typen ).
Maar dit was niet zo'n eentje.
Het gevoel wat ik bij deze film kreeg was dat het een overblijfsel was van een soap serie. Een verhaallijn die net iets te controversieel was om op tv te laten zien om 20.00 en de manier waarom het gefilmd is neemt dit totaal niet weg.
En het enige spannende in de film gebeurt in de laatste 15 minuten en duurt niet langer dan 5 minuten.
Aanrader? Nee.

4/10

[ Bericht 7% gewijzigd door Stickertje op 21-11-2013 16:31:49 ]
Ze smelten de kazen!
pi_133472451


Overal lees ik: Fellini, Fellini, Fellini. Nogal makkelijk om een product zo aan de man te brengen, denk ik dan. Ik zou eerder zeggen: Woody Allen, maar dan wel goed, en boven het pseudo-intellectuele uitstijgende. Er zitten mono- en dialogen in deze film die een dikke vinger zijn naar het geïmproviseer in La dolce vita en op gelijke hoogte staan als de dialoog in Otto e mezzo. Ach, waar haal ik Woody Allen vandaan, die lambal, de beelden in La grande bellezza doen qua spectaculariteit niet onder voor de nieuwe Michael Bay en de diepgang deed me pas beseffen wat voor aanfluiting die verschrikkelijk gesimplificeerde verfilming The Great Gatsby is. Enige minpunt is dat hij een vol half uur te lang duurt, anders was het perfect geweest.



Aangestoken door voorgaande, en na ooit al eens naar Il Divo te zijn geweest - waar ik toen helemaal niets van begreep - moest deze ook gezien worden; de titel is in ieder geval prachtig. Helaas blijkt het ondanks een interessante hoofdpersoon niet meer dan een ongeïnspireerd thrillertje en toen de aftiteling rolde voelde ik me goed voor de gek gehouden. Vrij lachwekkend en overbodig dit.



Like father, like son. Winnaar van de juryprijs in Cannes, enfin, dat zegt helemaal niets. Jullie kennen vast de volgende grap wel. Waarom skiet een Japanner de berg af met een propellerpetje op zijn hoofd en in zijn linkerhand een banaan? Omdat ze knettergek zijn. Serieus, elke keer als ik een film uit Azië kijk zie ik dingen die totaal krankzinnig zijn maar niet ironisch bedoeld worden. Hoe kun je zo'n film dan fatsoenlijk kijken? De culturele verschillen zijn interessanter dan het lullige plotje dat afgewikkeld wordt. Een kennis van mij is onlangs op zakenreis in Tokyo geweest en die vond het wel mooi dat ze allemaal zo netjes en zakelijk zijn. Ik snap er niets meer van.
pi_133475611
Gone Baby Gone

Een kind is vermist en haar familie schakelt een street-wise kerel in om de politie te assisteren. Meer vertellen is spoileren maar ik vraag me af waarom ik deze niet eerder gezien hebt. Casey Affleck vind ik eigenlijk altijd wel goed en de rest vd cast is ook niet mis (Ed Harris, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Titus Welliver). Bovendien alweer een prima resultaat van regisseur Ben Affleck die een sfeervol en vloeiend lopend verhaal vertelt. Verveelde mij geen minuut

8.8

The Iceman

Een familieman werkt ondertussen als hitman voor de maffia en onvermijdelijk is dat hij gepakt wordt in dit waargebeurde verhaal waarin Michael Shannon alweer schittert in de titelrol. Sinds Boardwalk Empire is dit één van mijn favoriete acteurs geworden en ook nu doet hij het weer geweldig. De film heeft ook veel, bekendere figuren in bijrollen die je in eerste instantie niet herkent: David Schwimmer met snor en paardestaart, Chris Evans, The Sopranos' Artie Bucco, Wynona Ryder, Ray Liotta en zelfs nog een cameo van
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Prima verfilming waar wellicht iets meer mee gedaan kon worden maar de setting en cast zorgt dat het nooit saai wordt.

8.0

The Wolverwine
Het voelt uiteindelijk aan als een tussendoortje, maar wel een zeer vermakelijke met leuke actie in een japanse setting. Door het ontbreken van 1 sterkte vijand voelt het alsof er iets ontbrak maar saai of slecht wordt het niet. Stukken beter dan de eerste solo film van Wolverine.

7.7

Despicable Me 2

Een vervolg dat voortborduurt op de successen van het eerste, en dan vooral de minions maar dat werkte in tegenstelling tot bijv de vervolgen van Ice Age en Shrek nog steeds goed. Gewoon weer een geinige film.

7.5

[ Bericht 3% gewijzigd door planethugo op 21-11-2013 09:54:25 ]
pi_133479729
WADJDA



Wat een indrukwekkende film!, de film geeft een reeel beeld hoe het er in een die samenleving aan toe kan gaan, wat de rollen van de mannen en vrouwen zijn en de gedachten die in zon samenleving spelen.
De film gaat over een meisje, die een ''verboden'' vriendschap heeft met een jongen, en daarnaast wil ze ook maar 1 ding supergraag: fietsen! iets wat in haar cultuur ECHT niet voor vrouwen is!
De film pakt vanaf het begin en is mooi en indrukwekkend, ook de acteerprestaties zijn erg sterk.
1 van de indrukwekkendere films van dit jaar
dikke 9
  donderdag 21 november 2013 @ 23:06:04 #167
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133501182
District 9



quote:
Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze Aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris wanneer deze hun biotechnologie ontdekt
deze net gekeken, en ik moet zeggen, wat ik er van verwacht had, was een redelijk leuke film maar meer ook niet.

maar het bleek 250% mee te vallen, ik vind het een zeer goede film zelf.
leuk en appart verhaal, en de spanning bouwt lekker op tot en met het einde

ik geef hem een 8.5
mee bekant vangde gin haas.
pi_133501312
a haunted house



Na een half uur weer afgezet, totaal niet grappig, superzoutloos zelfs. En ik had nog een behoorlijke joint op ook.

Dikke 3.2
  donderdag 21 november 2013 @ 23:14:42 #169
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_133501461
quote:
2s.gif Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Markster het volgende:
a haunted house

[ afbeelding ]

Na een half uur weer afgezet, totaal niet grappig, superzoutloos zelfs. En ik had nog een behoorlijke joint op ook.

Dikke 3.2
Na een half uur afgezet en dan toch nog tot op de decimaal nauwkeurig gewaardeerd.
Knap, hoor.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_133501485
quote:
14s.gif Op donderdag 21 november 2013 23:14 schreef DO2 het volgende:

[..]

Na een half uur afgezet en dan toch nog tot op de decimaal nauwkeurig gewaardeerd.
Knap, hoor.
Goed he, ouwe!
  donderdag 21 november 2013 @ 23:15:51 #171
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_133501503
Respect.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_133501622
quote:
14s.gif Op donderdag 21 november 2013 23:15 schreef DO2 het volgende:
Respect.
thx man.
pi_133505605
Voor de mensen die Gravity al gezien hebben:

Aningaaq



Deze short-film is geregisseerd door Jonás, de zoon van Alfonso Cuaróns die Gravity regisseerde.
Deze 7-minuten durende short benaderd een bepaalde scène uit Gravity vanuit een ander perspectief. Wat ik zelf erg tof vind!

Mooi in beeld gebracht en het brengt weer even de beelden en het gevoel terug van Gravity zelf.

IMDB: 7.3
Ik: 9

Je hoort in de video een deel van een conversatie uit Gravity, dus het bekijken van de video is misschien wel een kleine spoiler voor mensen die hem nog niet gezien hebben.
Hieronder een linkje:

https://vimeo.com/79991707
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  vrijdag 22 november 2013 @ 11:12:32 #174
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_133509165
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 13:59 schreef turance het volgende:

[..]

Misschien leuker voor mannelijke kijkers? Aangezien ik Sucker Punch ook maar om één reden gekeken heb
Dit!
Emily :9
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  vrijdag 22 november 2013 @ 11:18:38 #175
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_133509303
Carrie



Re-imaging van de film Carrie uit 1976.

Aardig gelukt om de film naar deze tijd te vertalen. Verhaal is vervolgens ongeveer gelijk aan het origineel. Een aantal kleine wijzigingen welke je snapt als je het boek ook hebt gelezen.
Kleine kanttekening: Chloë Moretz zet de rol van Carrie prima neer, echter door haar "looks" is het allemaal niet echt geloofwaardig. Desalniettemin een aardige film, met goede SFX.

IMDB: 6,3
Ik: 7,8
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_133510412
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 11:12 schreef jpg97 het volgende:

[..]

Dit!
Emily :9
Jij snapt 'em!

En ik snap ook waarom je Carrie hebt gekeken :P
  vrijdag 22 november 2013 @ 12:32:58 #177
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_133510985
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 12:10 schreef turance het volgende:

[..]

Jij snapt 'em!

En ik snap ook waarom je Carrie hebt gekeken :P
:P
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_133515090


ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
Young bloods everywhere....
  vrijdag 22 november 2013 @ 14:56:39 #179
8369 speknek
Another day another slay
pi_133515280
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
_O_
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_133516413
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 02:57 schreef Wootism het volgende:
Voor de mensen die Gravity al gezien hebben:

Aningaaq

[ afbeelding ]

Deze short-film is geregisseerd door Jonás, de zoon van Alfonso Cuaróns die Gravity regisseerde.
Deze 7-minuten durende short benaderd een bepaalde scène uit Gravity vanuit een ander perspectief. Wat ik zelf erg tof vind!

Mooi in beeld gebracht en het brengt weer even de beelden en het gevoel terug van Gravity zelf.

IMDB: 7.3
Ik: 9

Je hoort in de video een deel van een conversatie uit Gravity, dus het bekijken van de video is misschien wel een kleine spoiler voor mensen die hem nog niet gezien hebben.
Hieronder een linkje:

https://vimeo.com/79991707
Bedankt voor de tip, deze short ga ik vanavond maar eens kijken. Ben benieuwd.
pi_133517123
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
ik vin helemaal mooi :D
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 22 november 2013 @ 16:07:35 #182
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133517358
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
dit zijn de recensies waar je tenminste iets aan hebt _O_
mee bekant vangde gin haas.
pi_133523951
quote:
2s.gif Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Markster het volgende:
a haunted house

[ afbeelding ]

Na een half uur weer afgezet, totaal niet grappig, superzoutloos zelfs. En ik had nog een behoorlijke joint op ook.

Dikke 3.2
Ik heb de hele film met pijn en moeite afgekeken. :X

Daar was wel meer dan 1 joint voor nodig...
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_133523998
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
Beste recensie in tijden _O_
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_133524408
The Hunger Games: Catching Fire



De film gaat verder waar deel 1 gestopt is, met 2,5 uur is de film aan de lange kant maar in de praktijk is dit echt zo om. Absoluut niet het gevoel dat de film te lang duurt of dat sommige stukken zwaar lang gerekt worden.
Ik vond het een hele spannende, goede film met voldoende actie.
Daarnaast bleef de film boeien en vond ik de personage's weer zeer sterk uitgewerkt. :Y

Conclusie: Eensch met alle lovende recensies in kranten etc *O*

Vond je The Hunger Games deel 1 leuk? Zeker deze gaan kijken!

Cijfer:

IMDB: 8,2
Ik: 8,5

[ Bericht 14% gewijzigd door Morodeepdelver op 22-11-2013 23:19:23 ]
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:02:37 #186
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_133533351
Kilimanjaro (2013)


Film gaat over een jonge man rond de 25 die op het punt staat zijn relatie te beëindigen. Komen allerlei dagelijkse ervaringen aan te pas in het leven van een twintiger en dat maakt deze film zo goed. De wijze waarop een mobieltje tijdens een diner van grote invloed is geeft perfect het leven van de meeste twintigers weer. Het verhaal gaat verder over een trip die het hoofdpersonage wil ondernemen maar eigenlijk is dat bijzaak in de film. Het gaat meer over het dagelijks leven van een twintiger ;)

Goede film

cijfer: 8
pi_133538610
Elysium



Wat een fantastische film!
Even een opsomming van wat er allemaal in zit:

- Een boze Franse mevrouw die overduidelijk nagesynchroniseerd is met een tenenkrommende tongval.
(kom er net achter dat dit dus Jody Foster was die ze even een andere stem hebben gegeven)
- Matt Damon in een spinnenpak die allemaal belangrijke dingen aan zijn hoofd heeft en graag naar boven wil.
- Kei veel special effects die proberen het flinterdunne verhaal te verbloemen maar daar hard in falen.
- Een opgefokte ICT-Mexicaan die van schreeuwen houdt en heel veel schermen in zijn woonkamer heeft.
- Ohja, haha er klopte gewoonweg geen reet van die hele film.

Kortom: Ik kon echt helemaal niks met deze hoop stront.

IMDB: 6.7
IK: 2.5


edit: Zie nu pas dat ik de andere recensies in dit topic toch iets eerder had moeten lezen :')

[ Bericht 5% gewijzigd door Wootism op 23-11-2013 01:44:35 ]
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_133540131
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 01:34 schreef Wootism het volgende:
Elysium

[ afbeelding ]

Wat een fantastische film!
Even een opsomming van wat er allemaal in zit:

- Een boze Franse mevrouw die overduidelijk nagesynchroniseerd is met een tenenkrommende tongval.
(kom er net achter dat dit dus Jody Foster was die ze even een andere stem hebben gegeven)
- Matt Damon in een spinnenpak die allemaal belangrijke dingen aan zijn hoofd heeft en graag naar boven wil.
- Kei veel special effects die proberen het flinterdunne verhaal te verbloemen maar daar hard in falen.
- Een opgefokte ICT-Mexicaan die van schreeuwen houdt en heel veel schermen in zijn woonkamer heeft.
- Ohja, haha er klopte gewoonweg geen reet van die hele film.

Kortom: Ik kon echt helemaal niks met deze hoop stront.

IMDB: 6.7
IK: 2.5

edit: Zie nu pas dat ik de andere recensies in dit topic toch iets eerder had moeten lezen :')
Geen Nicolas Cage gezien?
pi_133540137
Hummingbird - laat maar liggen, weet standaard Statham - 5,0

R.I.P.D. - een prima cast en dan zo'n gedrocht van een film maken, wat een treurnis - 3,5
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_133541754
Ojah! Laatst ook The Conjuring gezien, WANT DAT ZOU DE ENGSTE HORROR SINDS TIJDEN zijn.

Wut? Die film is fucking saai en me vriendin en ik lagen gewoon te lachen in de bios man! Wat een aanfluiting.

Carrie was daarentegen wel ok, redelijk goed aan het origineel gebleven, kon alleen niet verhelpen dat ik elk moment verwachtte dat ze der paarszwarte pakkie ging aantrekken :')
pi_133541858
FRANCES HA



Ik hou van arthouse films en ik had veel positieve dingen over deze film gelezen dus ik hoopte op een mooie film, maar vond hem een beetje tegenvallen.
De film is in zwart-wit, wat opzich de film een leuke sfeer en effect kan geven, echter was het bij deze film geen toegevoegde waarde.
Het verhaal gaat over een vrouw die eerst samenwoont met haar beste vriendin maar nadat haar vriendin met een man gaat, terwijl zei alles voor haar opzei zet.. ontmoet ze andere mensen en is ze eigenlijk een beetje opzoek naar haar eigen geluk. - maar het verhaal wist me nergens echt te grijpen.
De soundstracks in de film waren wel erg mooi, en opzich de acteerprestaties ook.
Tis alleen jammer dat het verhaal niet pakkend genoeg is, en ook de sfeer het net niet is.
Tis niet gelijk een afrader, maar ook geen aanrader.
5
pi_133543885
De laatste week een vage-film bui, dus:

Upstream Color (2013) - IMDb



Ik had verwacht: oh dit gaat te vaag worden. De andere film van Carruth, Primer, die begreep ik namelijk niet zo goed en vond ik te lastig. Upstream color is een prachtige film waar ik veel uit kon halen. Moeilijk om te omschrijven waar deze film precies over gaat. Het gaat er in ieder geval over dat bepaalde mensen een manier hebben gevonden om totale controle over een ander mens te krijgen. Waar dat op uitdraait en wat er met die mensen gebeurt is wat er in upstream color wordt laten zien. Prachtige beelden, intrigerende muziek en goed acteerwerk. Ja, deze film is voor mij een van de beste van 2013.

Kynodontas (2009) - IMDb



Deze film dan, is weer heel vreemd op een heel ander level. Het gaat over een Grieks gezin, waarvan de ouders hun kinderen geïsoleerd laten opgroeien. Het gevolg is dat die kinderen van alles wijsgemaakt kan worden. Zo gooit de moeder af en toe een vliegtuigje de tuin in als er een echt vliegtuig over is gevlogen: kinderen, er is een vliegtuig gevallen in de tuin!! Ga hem snel zoeken!!
Hoewel dit lachwekkend klinkt (en soms ook is, vanwege de absurditeiten in de film waarvan de vliegtuig er maar eentje is van de velen) is het natuurlijk afschuwelijk wat er gebeurt. Dat maakt het wel een film die je aan het denken zet. Vooral ook omdat je als kijker bijna nieuwsgierig bent wat de gekke vader nu weer gaat verzinnen. Moeilijke film, knap dat hij gemaakt is. Vind het overigens niet per se een hele goede film, maar wel de moeite waard om te bekijken. Ook niet slecht dus. Tevens mijn eerste Griekse film.
pi_133548343
SAW II
pi_133549739
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
Lekker gejat van Kakhiel of niet dan?
pi_133549816
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 18:15 schreef Schuppie het volgende:

[..]

Lekker gejat van Kakhiel of niet dan?
_O_ Busted!
  zaterdag 23 november 2013 @ 18:59:41 #196
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
pi_133551050
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb gister Prisoners gezien dat was best een leuke film met die gast van johnny darko en met hugh jackman die zit ook in xmen. Nicolas Cage speelt niet in deze film en Jodie Foster ook niet tenminste ze kwamen geen een keer in beeld. Het gaat over 2 kinderen die ineens vermist worden nadat ze met een of andere retard op straat aan het stoepranden zijn en de vader van dat ene meisje gaat dan de hele tijd whiskey drinken en mensen op hun bek slaan. Ik zeg niet wie het gedaan heeft want dan is het niet leuk meer om te kijken. Er heerst de hele tijd een grimmige sfeer en het regent ook best vaak maar volgens mij hadden ze dat met de computer gemaakt of anders hadden ze gewoon een slechte dag uitgekozen om te gaan filmen.

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
Kneus :{w
  zaterdag 23 november 2013 @ 20:32:23 #197
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133553734
L'emploi du temps (2001) - IMDb
Solide film waarvan de premisse iets meer verwachtingen schept dan waargemaakt worden. Vader van het gezin raakt werkloos, maar vertelt tegen zijn familie dat ie zelf ontslag genomen heeft en een belangrijke functie vervult binnen de VN. Ondertussen tuigt ie een heel web van leugens op tegen zijn familie en vrienden en begeeft ie zich in de meer dubieuzere zaken om toch maar aan het geld te komen. Mededogen voor de hoofdpersoon hoeft je niet te hebben, want het is echt een oen. Had dus iets hogere verwachtingen van te voren van deze film. Met zo'n onderwerp als dit kun je wel iets pakkends maken, maar zo steengoed was het nou ook weer niet, wel onderhoudend. Cijfer: 7

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009) - IMDb
Whehe, redelijk bespottelijke actiefilm is dit. Denzel Washington regelt het metroverkeer en wordt geconfronteerd met John Travolta die een metrostel gijzelt en... tien miljoen dollar eist, oeeiii! Het is standaard actieshizzle met allerlei irrelevante dialogen er tussendoor. Het meest bizarre vindt plaats als Washington een belletje pleegt met zijn echtgenote voordat ie een helikopter instapt op weg naar Travolta. Zij vraagt hem of ie een groot pak melk meeneemt, als die terugkomt van werk. Heel grappig natuurlijk. Alles wat daarna gebeurt vond ik maar suf en ik zat maar te wachten op het eind, waar uitsluitsel gegeven zou worden op deze prangende vraag. Cijfer: 4,5

You Can Count on Me (2000) - IMDb
In het begin vond ik het nog even wennen aan Linney als hysterische alleenstaande moeder, maar als haar broer (Ruffalo) plompverloren langs komt en optrekt met haar zoontje, wordt You Can Count on Me toch een mooie film. Verschillende verhaallijnen worden netjes gevolgd en komen heel naturel over. Het leukste gedeelte zijn de activiteiten (een poolavondje bijvoorbeeld) die Ruffalo onderneemt met dat zoontje, die ik nogal op die blaag van Home Alone vond lijken. Check ik achteraf wie het is, blijkt het dus het broertje daarvan te zijn. Echt een :')-moment, maar goed dat terzijde. Cijfer: 7,5

I Walked with a Zombie (1943) - IMDb
Ai, de titel is leuker dan de film zelf doet vermoeden. Het is een erg mager horrorfilmpje, dat als enige pluspunt nog de sfeer heeft met wat bizarre voodoo-taferelen. Regisseur Tourneur heeft her en der nog wat mooie shots geschoten, maar verder heeft het erg weinig om het lijf. Cijfer: 6

The Ides of March (2011) - IMDb
George Clooney is een bijzonder progressieve presidentskandidaat die he tot president van de USA wil schoppen. Erg lollig om een potentiële president te horen over dat Amerika niet zijn kop in de zandbak van Saudi-Arabië en Irak moet steken en dat er voortaan alleen maar auto's rond mogen rijden die lopen op waterstof. Voordat het zo ver komt dient ie eerst wat appeltjes te schillen. Ryan Gosling, een gedreven jongeman binnen zijn campagneteam, speelt daarin een centrale rol.

Wat volgt is een prima verhaal met wat intriges, bedrog en een pijnlijk schandaal rond de voorverkiezingen. De cast doet het prima in deze thriller en het bleef boeiend hoe het plot zich ontvouwde. Achteraf had ik gehoopt op nog wat extra dubbele twists en dat soort dingen, maar het slot was uiteindelijk toch nog redelijk spectaculair. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_133560127
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 14:51 schreef wonton het volgende:
[ afbeelding ]

Naast pluspunten had de film ook minpunten:

minpunten:
-de dialogen waren allemaal in het engels
-ze schreeuwden de hele tijd
-johnny darko had een hipsterkapsel
-hij duurde veel te lang waardoor ik ‘m niet af heb kunnen kijken want ik moest naar de wc
-er zaten geen dieren in de film

pluspunten:
-jodie foster en nicolas cage zaten niet in deze film
-er werden vet vaak mensen op hun bek geslagen
-je weet de hele tijd niet wie het gedaan heeft (vooral hierdoor was het wel spannend)
-er zaten best veel scheldwoorden in
Geen dieren? Dan heb je dus niet gekeken he.
pi_133560332
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:02 schreef mr-green het volgende:
Kilimanjaro (2013)
[ afbeelding ]

Film gaat over een jonge man rond de 25 die op het punt staat zijn relatie te beëindigen. Komen allerlei dagelijkse ervaringen aan te pas in het leven van een twintiger en dat maakt deze film zo goed. De wijze waarop een mobieltje tijdens een diner van grote invloed is geeft perfect het leven van de meeste twintigers weer. Het verhaal gaat verder over een trip die het hoofdpersonage wil ondernemen maar eigenlijk is dat bijzaak in de film. Het gaat meer over het dagelijks leven van een twintiger ;)

Goede film

cijfer: 8
Goede film inderdaad, wel wat kort maar kijkt prima weg! Dank voor de tip.

Mijn cijfer: 7,5
Even a broken clock is right twice a day.
  zondag 24 november 2013 @ 00:15:02 #200
8369 speknek
Another day another slay
pi_133561869
The Way Way Back (2013) - IMDb

Leuk niemandalletje over zeer awkward jongentje dat tijdens een zomervakantie zichzelf en zijn plaats in de wereld leert kennen. Mooi nostalgisch geschoten met goede cast. Met de moeder van Little Miss Sunshine die hier ook weer de moeder speelde, en je moet de film ook een beetje in die richting zoeken, maar dan iets grappiger. Ook met Steve Carrell, maar die is opvallend gezien een onuitstaanbare eikel hier, wat hij ook goed kan. Wel vond ik dat het eindigde net toen het echt leuk begon te worden, waardoor ik een beetje onbevredigd achterbleef. Het is van de schrijvers van the Descendants, en alhoewel ik deze leuker vond had ik daar wel een beetje hetzelfde mee. Zo'n momentopname van een familie en er zit wel een resolutie e.d. in, maar toch heb je na afloop zoiets van okay was dat het.

7

[ Bericht 11% gewijzigd door speknek op 24-11-2013 00:27:19 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_133563457
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 05:58 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

Geen Nicolas Cage gezien?
Ook die had de film niet kunnen redden....

Wel jammer, Matt Damon vind ik doorgaand best een toffe acteur ;(
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  zondag 24 november 2013 @ 01:46:10 #202
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133564232
The Hunger Games: Catching Fire

Véél beter dan deel één. Hij mag dan zelfs beter zijn dan het boek, soms springt hij van de hak op de tak. Zonder het boek gelezen te hebben, mis je waarschijnlijk wat essentiële punten van het verhaal. Geen shaky-cam deze keer, waardoor alles een stuk beter te volgen is en het genieten is van de decors.
Jennifer Lawrence blijft goed, zo dramatisch waneer het moet, zo lekker ongedwongen waneer het kan.

IMDb: 8,3 (voorlopig)
Ik: 8
pi_133571376
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:45 schreef casper019 het volgende:
SPIJT

[ afbeelding ]

Zonder meer 1 van de betere nederlandse jeugd films, hoewel hij (ben zelf 25) zonder meer ook goed te zien is voor volwassenen.
Het acteer werk is over het algemeen prima, op een aantal scenes van Robin Boissevain na dan, vond hem af en toe een beetje nepperig spelen. Maar dat maakte de film niet minder sterk.
Want het verhaal in de film is ijzersterk, het gaat over een jongen in een klas in het begin van de middelbare school die gepest word.. en niemand doet er wat tegen, Terwijl die jongen eigenlijk gewoon een hele leuke kant heeft ook, maar dan komt hij niet meer thuis na een klassenavond..
De film geeft een aardige indruk hoe het er aan toe kan gaan in een klas, de sfeer en de onderlinge relaties, en wat de effecten van pesten kunnen hebben.
Kreeg zelfs kippenvel van het einde van de film, was ijzingwekkend sterk einde
Daarom een echte aanrader
8
inderdaad sterke film. Jaren terug het boek al eens gelezen. Kon me alleen niet herinneren dat het boek ook zo ging als de film :P . Wordt al heel snel onderschat wat pesten kan doen in the end. 'Ach, het is maar een grapje. Moet je wel tegen kunnen hoor. '
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_133578219
Machete Kills

Heerlijke film als je van bloed, geweld en belachelijke actie scenes houdt.
Je even lekker omwentelen in darmen en spattende hersenen met een vleugje sex op een zondagmiddag

pi_133579155
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief



Ik had een beetje een film ala harry potter verwacht, leuk en spannend.
Maar dat was deze film helemaal niet, het voelt erg aan als een MISLUKTE harry potter kloon.

De film gaat over een jongen die erachter komt dat hij een zoon is van een relatie van een god en een mens.. En daar blijken er meer van te zijn.. Dan gaat hij samen met een paar andere half goden opzoek naar de bliksem van zeus, want als die niet op tijd gevonden word word het goden oorlog!

Nou het klinkt leuk, maar de uitwerking is bagger... Het ziet er allemaal wel mooi uit.. Maar de spanning of diepgang is ver te zoeken, ook het verhaal verloop is heel saai gedaan.
Echt jammer, 4
pi_133585934
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 17:26 schreef casper019 het volgende:
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

[ afbeelding ]

Ik had een beetje een film ala harry potter verwacht, leuk en spannend.
Maar dat was deze film helemaal niet, het voelt erg aan als een MISLUKTE harry potter kloon.

De film gaat over een jongen die erachter komt dat hij een zoon is van een relatie van een god en een mens.. En daar blijken er meer van te zijn.. Dan gaat hij samen met een paar andere half goden opzoek naar de bliksem van zeus, want als die niet op tijd gevonden word word het goden oorlog!

Nou het klinkt leuk, maar de uitwerking is bagger... Het ziet er allemaal wel mooi uit.. Maar de spanning of diepgang is ver te zoeken, ook het verhaal verloop is heel saai gedaan.
Echt jammer, 4
Sla het 2de deel dan maar over, die was zowaar nog slechter
pi_133586475
Drinking Buddies

Kan je overslaan.

2.
pi_133586600
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 20:43 schreef JDx het volgende:
Drinking Buddies

Kan je overslaan.

2.
Zeker niet. Leuke film. :P
pi_133587519
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 20:34 schreef Schuppie het volgende:

[..]

Sla het 2de deel dan maar over, die was zowaar nog slechter
was ook niet van plan die te kijken, maar nog slechter, dan is het wel heel erg!
pi_133588059
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 20:43 schreef JDx het volgende:
Drinking Buddies

Kan je overslaan.

2.
Echt te saai voor woorden ja. Alsof ik naar een paar dagen in het leven van een paar random personen zat te kijken die gewoon niets boeiends meemaakten :')

Sure, er was een leuke klik tussen de hoofdpersonen en het acteerwerk was prima, maar er moet ook wel echt iets gebeuren in een film om het ook maar enigszins boeiend te maken :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_133618655
DESPUES DE LUCIA



WOW wat een film, wat een ongelooflijk beklemmende film, een film waar je gewoon boos word bij het zien van sommige scenes.
Het gaat over een meisje die samen met haar vader verhuist naar een nieuwe stad, daar maakt ze eerst nieuwe vrienden. Maar nadat een sexvideo (opgenomen met een mobiel) over de hele school verspreid word, krijgt ze een lading pesterijen over haar heen, ook haar ''vrienden'' doen mee (inclusief jalourse vriendinnen) en dan....

De sfeer is goed neergezet, en de acteerprestaties zijn top. Een zware film om te kijken, maar ook een ijzersterke film, zeker 1 van de beste in zn soort!
ABSOLUTE AANRADER 9-
  maandag 25 november 2013 @ 22:09:25 #212
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133625868
Is Despues de Lucia het vervolg op Lucia y el Sexo?
pi_133636285
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 23:56 schreef Stickertje het volgende:
Sleeping Beauty ( 2011 )

[ afbeelding ]

Film gaat over een universiteits- student Lucy die een baantje neemt als een soort van escort girl om haar studie te kunnen betalen.

Ik kan deze film in 1 woord samenvatten.. Pretentieus.
Als ik eenmaal aan een film begin kijk ik die 99.9999999% helemaal af, ook als die heel slecht is. Deze viel bijna niet doorheen te komen. Ik heb hem met de vlc player op 2x de snelheid gezet en hij was nog saai.

2/10
Nou ik heb deze ook geprobeerd te kijken. Ik heb vrijdagavond het eerste half uur gezien, vervolgens heb ik de film afgezet en heb gister weer geprobeerd de film af te kijken maar kwam tot een uur en heb hem vervolgens weer afgezet.

On-ge-lovelijk wat een slechte opbouw. De eerste 20 minuten gebeurt er echt he-le-maal niks.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een ongelooflijk traag verhaal. Ik snap niet dat filmmakers zo'n film kunnen produceren. Zonde van mijn tijd, zonde van het geld dat gemoeid is om zo'n film te maken en zonde van Emily Browning dat ze zich leent
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
in deze baggerfilm..

Ik heb de film niet af gezien maar toch geef ik een score (sue me!), ook ik geef 'em een 2
pi_133637507
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 22:09 schreef Lemans24 het volgende:
Is Despues de Lucia het vervolg op Lucia y el Sexo?
Nee heeft niets met elkaar te maken (als je ook mn beschrijving van de film leest kom je daar waarsch ook al achter)
maar tis echt een geweldig sterke film :) kijken :)
  dinsdag 26 november 2013 @ 11:45:53 #215
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133637778
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 11:35 schreef casper019 het volgende:

[..]

Nee heeft niets met elkaar te maken (als je ook mn beschrijving van de film leest kom je daar waarsch ook al achter)
maar tis echt een geweldig sterke film :) kijken :)
Ik heb ze beide nog niet gezien, vroeg het me gewoon af ;)
pi_133648380
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 19:30 schreef casper019 het volgende:
DESPUES DE LUCIA

WOW wat een film, wat een ongelooflijk beklemmende film, een film waar je gewoon boos word bij het zien van sommige scenes.
Het gaat over een meisje die samen met haar vader verhuist naar een nieuwe stad, daar maakt ze eerst nieuwe vrienden. Maar nadat een sexvideo (opgenomen met een mobiel) over de hele school verspreid word, krijgt ze een lading pesterijen over haar heen, ook haar ''vrienden'' doen mee (inclusief jalourse vriendinnen) en dan....

De sfeer is goed neergezet, en de acteerprestaties zijn top. Een zware film om te kijken, maar ook een ijzersterke film, zeker 1 van de beste in zn soort!
ABSOLUTE AANRADER 9-
Zo dan !! Bedankt voor de tip. Wat een sterke film. Je wil soms door je tv kruipen om op te treden.
Wat me opviel is dat de film erg stil is (geen muziek) dat wekt soms momenten op waarvan ik onbewust dacht, wat gaat er gebeuren.
Dat bleef tot aan het eind. Ik geef dit een dikke acht.
Tof dit topic ^O^
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_133655398
Children of Men (2006)



Ik kijk niet zo heel vaak sci-fi films, hoewel ik het wel een interessant genre vind. Zou ik vaker moeten doen, als ze allemaal zo goed zijn als Children of Men.

De film is een Britse productie, over een wereld waarin een generatie lang geen babies geboren zijn. Eén en ander leidt tot chaos in de wereld en in Engeland. Juist als de nood op zijn hoogst is, wordt er weer iemand zwanger. Die persoon moet in veiligheid gebracht worden.

Na een sterk begin vond ik het middenstuk wat afvlakken. Er werd daar geprobeerd wat verdieping te geven in de politieke situatie etc, had van mij wel wat korter gemogen. Maar het laatste deel is echt zeer sterk, ik denk dat ik nog nooit zo'n mooi in beeld gebrachte guerillaachtige strijd heb gezien. Je kan je zo voorstellen dat je ergens in Syrië staat. Met lange shots wordt dat nog eens extra benadrukt.

Het verhaal zelf is niet apart bijzonder, maar door de visuele prestaties is het een indrukwekkende film. Laatste deel krijgt van mij een 10, door het wat minder sterke midden en de hoofdacteur die wel erg veel dezelfde gezichtsuitdrukking gebruikt (hoewel niet heel storend), houd ik het bij een 8,7, waar IMDb een 7,6 geeft.
  dinsdag 26 november 2013 @ 22:59:57 #218
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133661421
net de docu Black Fish gezien



quote:
Overal ter wereld vergapen volle tribunes zich aan watershows met orka’s: schijnbaar zonder moeite doen de begeleiders de kolossale zwart-witte walvissen gracieus door de lucht vliegen. Maar de orka blijft een gevaarlijk roofdier: in Sea World beet de orka Tilikum maar liefst drie begeleiders dood. In de vrije natuur zijn orka’s niet agressief noch gevaarlijk voor de mens, wat bezielde dit ‘gedomesticeerde’ exemplaar dan?
goede docu over hoe mensen geld verdienen over de rug van "wilde" dieren
en ook alles doen om het zo in stand te houden,
niet alleen de "aanvallen"
maar ook hoe ze met de dieren omgaan daaro,
en de bezoekers voor de gek houden dat de dieren daar ouder worden als in het wild( in het park 25 tot 30 jaar terwijl in de natuur 80 tot 60 jaar)
, en dat 25% van de rug vinnen in de natuur ook geknikt zijn ( is eigenlijk ook maar 1%)
mee bekant vangde gin haas.
pi_133672352
Haunter (2013) - IMDb
Een thriller/horror over een tienermeisje die erachter komt dat er iets niet helemaal klopt in het huis waar zij en haar ouders wonen. De meeste enge scenes zie je aankomen en ik heb ook sterk het idee dat deze film bedoelt is voor andere tieners die zin hebben in een avondje griezelen. Net als bij de meeste horrorfilms stond ik toch weer versteld door de menselijke (domme) keuzes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Toch heeft het wél iets origineels, ik had de wending (ik ben ook niet het type kijker dat onverwachte wendingen gaat raden gedurende film, ik kijk gewoon rustig) aan het eind van de film, en de reden waarom de dingen gebeuren in dat huis, niet veracht

IMDb cijfer: 5.7
Mijn cijfer: 6.0


jOBS (2013) - IMDb
Leuke vermakelijke film over de (Apple)carrière van Steve Jobs. De film begint met een kippenvelmoment wanneer jObs de iPod introduceert. Tijdens deze scene dacht ik dat het beelden waren van de echte Jobs die in 2001 de iPod introduceerde, maar aan de stem van Ashton Kutcher en wanneer er ingezoomd wordt op Kutcher's gezicht kan je toch zien dat het de echte Jobs niet is.
De makers van jOBS hebben Kutcher echt goed gecast en opgemaakt en het is te zien dat Kutcher goed alle beelden heeft bestudeerd van de Steve Jobs. Zo is zijn loopje en het aanpakken van zijn kin goed herkenbaar en vaak te zien in de film.
De film gaat over hoe Jobs zijn eerste Apple pc in elkaar zet en verkoopt,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eigenlijk is de film een documentaire over hoe Jobs zijn Apple bedrijf opzet tot de jaren 90 maar dan in verhaalvorm.
Ik heb verder niks met Apple, toch heb ik me vermaakt met deze film. Alleen jammer dat het hoogtepunt, zoals beschreven, aan het begin van de film was.

IMDb cijfer: 5.7
Mijn cijfer: 6,5


The Kings of Summer (2013) - IMDb
Zomerfilm over drie middelbare scholieren die van huis weglopen en een huis in het bos bouwen en daar een paar weken in gaan wonen.
Leuke vermakelijke film, is vooral bekend bij tieners die vinden dat hun ouders vervelend doen. Dit is ook echt de onderliggende gedachte: De hoofdrolspeler zijn vader is alleen maar negatief en zet z'n zoon steeds voor schut. De andere hoofdrolspeler heeft té lieve ouders die alles leuk vinden watmeestal awkward situaties opleveren. Tijd om weg te lopen van huis dus!

IMDb cijfer: 7.2
Mijn cijfer: 7


This Is the End (2013) - IMDb
Zulk soort films vind ik altijd wel vermakelijk. Verstand op 0 en kijken maar!
Tijdens een feest in Hollywood, waar de meeste (slechte) comedyacteurs aanwezig zijn, vindt een apocalyps plaats. Er komen veel bekende acteurs in voor en het leuke is dat alle acteurs en actrices zichzelf spelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg gelachen!

IMDB cijfer: 7
Mijn cijfer: 7,5
pi_133680087
WILDERNESS



Aardige horror,

De film gaat over een groepje jonge criminelen dat naar een eiland gaat en daar blijkt iemand te zijn die op hun jaagt.
De film begint sterk, en ook het middenstuk is sterk, Leuke kills en spannend.
Hoewel het einde niet saai of slecht is, zakt het wel een beetje in, dat was wel jammer.
Maar op dat puntje na het ik me toch prima vermaakt met de film,

geen topper, maar wel een film waar je een leuk avondje mee heb en in die zin wel een aanrader
6.5
  donderdag 28 november 2013 @ 19:39:36 #221
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133718743
The Maltese Falcon



The Maltese Falcon was onlangs in het nieuws, vanwege de verkoop van het beeldje uit de film.
http://nos.nl/artikel/579321-4-miljoen-voor-maltese-falcon.html

Dit was een mooie aanleiding voor mij om de film eindelijk maar eens te gaan bekijken.

De ultieme film noir, met een geweldig mysterieus verhaal, dat had ik gehoopt. Doordat alles zich afspeelt in een paar kamertjes, waarin hoofdzakelijk gepraat wordt, komt het geheel op mij echter over als een drama en is van echte mysterie nauwelijks sprake. Humphrey Bogart acteert natuurlijk geweldig, evenals de meeste anderen in de film, dus aan de acteerprestaties ligt het zeker niet. Bovendien hangt er wel een broeierige sfeer, waardoor er toch steeds de hoop is dat er iets gaat gebeuren. Iets met The Maltese Falcon bij voorkeur. Maar nee, we zien gewoon een stukje uit het leven van de hoofdpersonen, die wat onenigheid hebben, en gaan daarna weer verder. Dat beeldje is nauwelijks relevant. Dat was vast de bedoeling, maar ik had op meer gehoopt.

IMDb: 8,2
Ik: 7

[ Bericht 0% gewijzigd door Lemans24 op 28-11-2013 19:50:30 ]
  donderdag 28 november 2013 @ 19:47:06 #222
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_133719041
The Maltese Falcon was één van de eersten binnen het genre, maar er zijn een hoop betere noirs. Hier werd de originele formule bedacht, maar ze werd in de decennia erna vrij vaak interessanter ingevuld.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  donderdag 28 november 2013 @ 22:39:12 #223
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133727746
The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Erg vermakelijke film hoor, al duurt het wel ff voordat die Hunger Games daadwerkelijk beginnen. Dat lijkt me toch het leukste van de film met al die leuk gevonden actiescenes, maar het begin was ook onderhoudend. Wel spijtig van al die emo-aanvallen van Jennifer Lawrence, dat werd op den duur wel suf. En ook jammer natuurlijk dat de film abrupt eindigt, maar goed daarvoor is deze film ook een tussendeel. Cijfer: 7,5

Beasts of the Southern Wild (2012)
Wel een aardig arthousefilmpje, maar alles schreeuwt dat Beasts of the Southern Wild een goede film wil zijn. Het heeft van alles wat: symboliek om over na te denken, droevigheid met effectbejag en wat dromerige shizzle. Dit sloeg niet helemaal bij mij aan, daarvoor vond ik het gewoonweg te opzichtig. Alleen de sfeer in de bathtub (een verpauperd dorpje diep in de Mississipidelta) vond ik tof neergezet. Cijfer: 7,5

Fantastic Mr. Fox (2009)
Leuk verhaal van Roald Dahl in een leuk animatiestijltje, dat je niet vaak zo ziet. Bij aanvang is het even wennen allemaal, maar na een tijdje slaat het toch nog aan. Cijfer: 7

Océans (2009)
Op zich een prima natuurdocumentaire voor op de zondagochtend. Tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat je zulke schitterende beelden ziet. Toch raak ik er niet blasé van en blijven sommige dingen er ronduit fascinerend uit, zoals een gevecht tussen een krab en een of andere vreemde kreeft of hoe de oceaan te keer gaat tijdens een storm. Het mooiste stuk vindt echter al vrij vroeg plaats, namelijk hoe een schol haringen te grazen genomen wordt door dolfijnen, zeemeeuwen en uiteindelijk komt er ook een grote potvis er zich mee bemoeien.

Het jammere alleen is de commentaarstem, die je als kijker een schuldgevoel probeert aan te praten. Telkens hamert hij erop dat dit prachtige natuurschoon bedreigd wordt door de mens en dat we in actie moeten komen enzo. Het is behoorlijk drammerig en moraliserend, maar gelukkig komt ie niet al te vaak aan het woord en blijven er minutenlange scenes over waar niks gezegd wordt. Wel is het dan eer jammer, dat je weer uitleg mist over wat je ziet. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_133739808
THE BURNING PLAIN



niet goed, niet slecht > redelijk

Een film die wel potentie had en waar meer in had gezeten. Maar het verhaal miste een echt ''verhaal''

Het gaat over een verschillende mensen met verschillende relaties en dat komt op het eind dan bij elkaar...
Maar het verhaal miste de echte spanning

Toch verveelt de film niet, en weet het toch vrij sterk te eindigen, en ook de acteerprestaties zijn prima.
Een redelijke film dus, waar meer ingezeten had.
6
pi_133740155
quote:
2s.gif Op donderdag 28 november 2013 22:39 schreef Falco het volgende:
The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Erg vermakelijke film hoor, al duurt het wel ff voordat die Hunger Games daadwerkelijk beginnen. Dat lijkt me toch het leukste van de film met al die leuk gevonden actiescenes, maar het begin was ook onderhoudend. Wel spijtig van al die emo-aanvallen van Jennifer Lawrence, dat werd op den duur wel suf. En ook jammer natuurlijk dat de film abrupt eindigt, maar goed daarvoor is deze film ook een tussendeel. Cijfer: 7,5

Beasts of the Southern Wild (2012)
Wel een aardig arthousefilmpje, maar alles schreeuwt dat Beasts of the Southern Wild een goede film wil zijn. Het heeft van alles wat: symboliek om over na te denken, droevigheid met effectbejag en wat dromerige shizzle. Dit sloeg niet helemaal bij mij aan, daarvoor vond ik het gewoonweg te opzichtig. Alleen de sfeer in de bathtub (een verpauperd dorpje diep in de Mississipidelta) vond ik tof neergezet. Cijfer: 7,5

Fantastic Mr. Fox (2009)
Leuk verhaal van Roald Dahl in een leuk animatiestijltje, dat je niet vaak zo ziet. Bij aanvang is het even wennen allemaal, maar na een tijdje slaat het toch nog aan. Cijfer: 7

Océans (2009)
Op zich een prima natuurdocumentaire voor op de zondagochtend. Tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat je zulke schitterende beelden ziet. Toch raak ik er niet blasé van en blijven sommige dingen er ronduit fascinerend uit, zoals een gevecht tussen een krab en een of andere vreemde kreeft of hoe de oceaan te keer gaat tijdens een storm. Het mooiste stuk vindt echter al vrij vroeg plaats, namelijk hoe een schol haringen te grazen genomen wordt door dolfijnen, zeemeeuwen en uiteindelijk komt er ook een grote potvis er zich mee bemoeien.

Het jammere alleen is de commentaarstem, die je als kijker een schuldgevoel probeert aan te praten. Telkens hamert hij erop dat dit prachtige natuurschoon bedreigd wordt door de mens en dat we in actie moeten komen enzo. Het is behoorlijk drammerig en moraliserend, maar gelukkig komt ie niet al te vaak aan het woord en blijven er minutenlange scenes over waar niks gezegd wordt. Wel is het dan eer jammer, dat je weer uitleg mist over wat je ziet. Cijfer: 7,5
Waren de actiescènes in the Hungergames in shakycam? Daar had ik me echt aan geërgerd in de eerste film.
  vrijdag 29 november 2013 @ 13:04:07 #226
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133740490
gisteren John Carter gezien,

leuke special effecten,
en dan houd het eigenlijk al weer op,
verhaal in grote lijnen was op zich wel goed, alleen sprong nogal van de hak op de tak
zoals heel die flashbacks ( waar sloeg dat op)

alleen van de mars bewoners totaal geen achter grond, van john carter trouwens ook niet.

ik geem hem een 6je
het was hem gewoon net niet ( vooral niet omdat dit best een groot opgezette film is)
mee bekant vangde gin haas.
  zaterdag 30 november 2013 @ 01:33:26 #227
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133766253
Melancholia



Net gezien op Nederland 2. Typisch zo'n film van een artistiek onderlegde regisseur die een wetenschappelijk onderwerp op zo'n manier brengt, dat een wetenschappelijk onderlegd persoon denkt: waar ben je mee bezig, meneer de regisseur. Pretentieus. Of, zoals ik net op IMDb las: "This movie is artsy fartsy crap".
Oh nee, het gaat natuurlijk niet over twee botsende planeten, maar 'gewoon' over depressies en verlies. Je wordt er uiteindelijk ook depressief van. De eerste helft is stomvervelend maar blijkbaar noodzakelijk, de tweede helft is erg interessant, maar uiteindelijk grote onzin. De muziek is passend bombastisch, de beelden zijn mooi, en Charlotte Gainsbourg acteert goed, in tegenstelling tot Kirsten Dunst.

IMDb: 7,1
Ik: een 5 voor de moeite.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lemans24 op 30-11-2013 01:49:01 ]
  zaterdag 30 november 2013 @ 13:03:08 #228
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133772028
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 12:50 schreef turance het volgende:

[..]

Waren de actiescènes in the Hungergames in shakycam? Daar had ik me echt aan geërgerd in de eerste film.
Viel wel mee, denk ik.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 30 november 2013 @ 13:05:15 #229
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133772078
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 november 2013 13:03 schreef Falco het volgende:

[..]

Viel wel mee, denk ik.
Geen shakey-cam inderdaad in Catching Fire.
pi_133777283
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 01:33 schreef Lemans24 het volgende:
Melancholia

[ afbeelding ]

Net gezien op Nederland 2. Typisch zo'n film van een artistiek onderlegde regisseur die een wetenschappelijk onderwerp op zo'n manier brengt, dat een wetenschappelijk onderlegd persoon denkt: waar ben je mee bezig, meneer de regisseur. Pretentieus. Of, zoals ik net op IMDb las: "This movie is artsy fartsy crap".
Oh nee, het gaat natuurlijk niet over twee botsende planeten, maar 'gewoon' over depressies en verlies. Je wordt er uiteindelijk ook depressief van. De eerste helft is stomvervelend maar blijkbaar noodzakelijk, de tweede helft is erg interessant, maar uiteindelijk grote onzin. De muziek is passend bombastisch, de beelden zijn mooi, en Charlotte Gainsbourg acteert goed, in tegenstelling tot Kirsten Dunst.

IMDb: 7,1
Ik: een 5 voor de moeite.
Dat vind ik echt een draak van een film, een 2

ELYSIUM



Erg matige film, Hoewel de film er mooi uit ziet en er goeie acteurs mee spelen (die helaas niet super, maar redelijk spelen). Valt het verhaal van de film erg tegen, het is vrij simpel.
De aarde schijnt vies en een slechte woonplek te zijn, en de rijke mensen wonen op een soort ruimteschip waar alles mooi is en moderne technologie.
En de mensen van aarde proberen op het ''mooie'' plekje te komen.
Het verhaal verloopt voorspelbaar zonder echte twists, en dat is niet erg als de actie goed en spannend is.. maar de film miste alle spanning en de actie die erin zat viel tegenen was vrij cliche..
De film is net leuk genoeg om af te kijken, maar zou hem zeker niet nog een keer kijken, 5+
  zondag 1 december 2013 @ 02:03:02 #231
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133793427
Piranha 3D (2010) - IMDb



Gezien in 2D.
Een bizar slechte B-film met een hoop functioneel bloot, veel gore en natuurlijk een hoop onbedoelde humor. En Richard Dreyfuss, uit Jaws, niet eens in een cameo.
IMdb: 5,6
Ik: 3

[ Bericht 9% gewijzigd door Lemans24 op 01-12-2013 02:14:50 ]
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 1 december 2013 @ 08:50:35 #232
78918 SeLang
Black swans matter
pi_133795748
Ik bezoek deze reeks eens in de zoveel tijd voor ideeën om mijn download queue te vullen :7

Gisteren gekeken: Prisoners (2013)
Ik vond deze film tegenvallen. Het is wel onderhoudend maar ik zat continue met gekromde tenen te kijken omdat beide hoofdrolspelers als een kip zonder kop rondrennen en zich als complete mongolen gedragen. Daardoor kon ik me er totaal niet mee identificeren. Daarnaast vond ik de film nogal rommelig.
6,5 (IMDb: 8,1)

House of Wax (2005)
Ik vond deze film na mijn vakantie op de video. Voorspelbare film maar het hoofdrol spelende meisje vond ik wel erg lekker dus ik heb de film toch uitgekeken. Overigens speelt Paris Hilton ook in deze film (normaal geen fan van maar in deze film best lekker).
6,0 (inclusief extra punt vanwege het meisje) (IMDb: 5,2)

In the Shadow of the Moon (2007)
Documentaire over de eerste maanlanding, verteld door de astronauten. Ik heb deze docu nu al een paar keer gezien en elke keer ben ik onder de indruk en kijk ik de documentaire in één adem uit. Waarschijnlijk waardeer ik het ook hoger vanwege persoonlijke interesses maar het blijft een geweldige documentaire
9,0 (IMDb: 7,9)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zondag 1 december 2013 @ 09:19:47 #233
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_133795940
Blackfish


Indringende documentaire over deze prachtige dieren die in dolfinaria hun treurige leven slijten en dat afreageren op hun verzorgers.

Veel talking heads van oud-verzorgers die inmiddels beter weten en de leugens van Sea World en soortgenoten zat zijn, maar ook heel veel origineel materiaal over de dieren zelf, hoe ze worden gevangen (hartverscheurend) en ook van de diverse aanvallen op hun verzorgers.

Hoofdzoogdier van de film is de orca Tilicum, die nog steeds 'optreedt', hoewel hij inmiddels drie doden op zijn naam heeft staan. Er wordt goed en uitermate pijnlijk duidelijk gemaakt hoe deze bijzondere dieren niet anders kunnen dan compleet knettergek en psychotisch worden onder deze omstandigheden.

Paar bloederige scènes, maar komt wat dat betreft niet in de buurt van The Cove (ook al zo'n goede docu). Meest adembenemend is de minuten durende scene waarin een orca 'speelt' met zijn verzorger en hem steeds weer onder water trekt voor langere perioden. Letterlijk: adembenemend.

IMDB: 8
Ik: 9

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 1 december 2013 @ 09:37:33 #234
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133796083
quote:
Ga hem meteen kijken na jouw post. Ben benieuwd!
  zondag 1 december 2013 @ 11:41:46 #235
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_133797966
Blackfish. Mooie, indrukwekkende documentaire! Zeer aan te raden!
  Moderator zondag 1 december 2013 @ 12:35:00 #236
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_133799220
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 11:41 schreef Smash-it het volgende:
Blackfish. Mooie, indrukwekkende documentaire! Zeer aan te raden!
Mee eens. Had er minder van verwacht, maar het was aangrijpend.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 1 december 2013 @ 15:04:36 #237
286575 Roces18
Chef de party
pi_133804987
Heb Blackfish ook gezien en ben ook in Loro Parque en Seaworld geweest, zeker verhelderend maar ik zou niet alleen de parken de schuld geven. Natuurlijk willen ze veel geld verdienen maar de OHSA die had al na de eerste dode al veel strengere regels moeten opstellen (Er wordt ook gewoon gelogen tijdens onder ede afgenomen verklaringen). Ze wisten ook geen moer hoe het er in die parken aan toe ging, managers die namen cruciale beslissingen terwijl ze geen verstand van die beesten hebben net zoals de trainers in het begin. Een groot circus dus.

Maar zo zijn er ook orca's zoals Morgan die in het wild nooit verder zouden kunnen leven. Trainers zijn ook schuldig aan al het leed ; http://www.piepvandaag.nl(...)rkas-in-loro-parque/

En ik zeg gewoon opdoeken van dit circus, het is net zoals stierenvechten en hanengevechten gewoon niet meer van deze tijd.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_133808892
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 15:04 schreef Roces18 het volgende:
Heb Blackfish ook gezien en ben ook in Loro Parque en Seaworld geweest, zeker verhelderend maar ik zou niet alleen de parken de schuld geven. Natuurlijk willen ze veel geld verdienen maar de OHSA die had al na de eerste dode al veel strengere regels moeten opstellen (Er wordt ook gewoon gelogen tijdens onder ede afgenomen verklaringen). Ze wisten ook geen moer hoe het er in die parken aan toe ging, managers die namen cruciale beslissingen terwijl ze geen verstand van die beesten hebben net zoals de trainers in het begin. Een groot circus dus.

Maar zo zijn er ook orca's zoals Morgan die in het wild nooit verder zouden kunnen leven. Trainers zijn ook schuldig aan al het leed ; http://www.piepvandaag.nl(...)rkas-in-loro-parque/

En ik zeg gewoon opdoeken van dit circus, het is net zoals stierenvechten en hanengevechten gewoon niet meer van deze tijd.
Ik heb de film ook gezien, eigenlijk weet je wel dat die beesten lijden in die parken.
Maar het schokkende is hoe het management van seaworld de misstanden onder het tapijt weet te vegen
  zondag 1 december 2013 @ 18:49:28 #239
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_133813612
Le voyage du ballon rouge (2007)
Hmm, wat is het doel van deze film vroeg ik me wel eens af bij het kijken hiervan. De Chinese regisseur Hou laat gewoon wat dagen uit het leven van Juliette Binoche (dit keer in een wat druk doende rol), haar zoontje en een Chinese oppas zien. Het kabbelt maar voort, nergens gaat de film naar toe. Ik kon er niet zo veel mee, maar vervelen deed ik ook weer niet.

De titel van de film (en de film zelf ook) refereert overigens naar Le ballon rouge, een korte film uit de jaren '50. Ook een rode ballon vliegt zo nu en dan voorbij in de film. Dit vond ik wel wat geforceerd en ik ben ook niet van plan een diepere betekenis achter die rode ballon te zoeken ;). Cijfer: 6,5

Surrogates (2009)
Het welbekende science-fiction-concept van 'robots in de samenleving' is weer eens onder handen genomen. Niet bijster origineel, maar het levert wel een geinig filmpje op met wat leuke actiescenes. Het is net I Robot, maar dan een wel betere versie. Cijfer: 6

Capturing the Friedmans (2003)
Erg sterk documentaire over de Friedmans, een dysfunctionerende familie, waarvan de vader en de jongste zoon beschuldigd worden van kindermisbruik. Maker Jarecki doet de hele geschiedenis op een boeiende manier uit de doeken en laat gaandeweg verschillende kanten van het verhaal zien. Hierdoor wordt het wel gecompliceerd voor je als kijker om een zorgvuldig oordeel te vormen. Dat hoeft echter ook niet, het geeft genoeg stof tot nadenken. Wat waarheid en niet de waarheid is, is bij dit soort zaken lastig vast te stellen, zeker als er verkeerde ondervragingstechnieken gebruikt worden. Of ook als je vermoedt dat familieleden niet het achterste van hun tong laten zien.

Het mooie van deze docu is dat Jarecki geholpen wordt door een utigebreide collectie van home-video-beelden van de Friedmans, die ogenschijnlijk laat zien dat het gezin gelukkig is. Als het proces van start gaat tegen de vader en vervolgens de zoon, blijven de twee oudere zoons door met filmen, wat nog een hoop interessante en indringende verwikkelingen binnen de familie oplevert. Uiteindelijk bleef ik min of meer verward achter na het zien van deze docu. Je blijft zoeken naar antwoorden naar het hoe en waarom van het gedrag van gezinsleden. Cijfer: 8,5

Sorry, Wrong Number (1948)
Lastig hoor om de hoofdrolspeelster (Stanwyck) alleen maar in het bed te laten liggen met een telefoon tot haar beschikking. Daarmee probeert ze wel een spannend moordcomplot te doorgronden met tussendoor ook allemaal flashbacks. Het kwam niet helemaal uit de verf vond ik, maar het einde (behoorlijk dramatisch aangezet) was wel weer tof gevonden. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_133815900
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 12:50 schreef turance het volgende:

[..]

Waren de actiescènes in the Hungergames in shakycam? Daar had ik me echt aan geërgerd in de eerste film.
Nee, volgens mij is dat anders vanwege de nieuwe cameraman of regisseur.
  maandag 2 december 2013 @ 00:24:33 #241
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133830293
quote:
7s.gif Op zondag 1 december 2013 19:41 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Nee, volgens mij is dat anders vanwege de nieuwe cameraman of regisseur.
Vanwege de kritiek na deel één, heeft de nieuwe regisseur het anders aangepakt. En daarnaast was het budget veel hoger, waardoor ze minder hoefden te verbloemen met de shaky-cam.
  maandag 2 december 2013 @ 00:42:21 #242
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_133830750
Super (2010) - IMDb



After his wife falls under the influence of a drug dealer, an everyday guy transforms himself into Crimson Bolt, a superhero with the best intentions, though he lacks for heroic skills.

Deze film was een beetje naar de achtergrond gedrongen door Kick-ass, wat helaas jammer is want deze film vind ik beter dan kick-ass.

Laat ik allereerst zeggen dat de humor erg goed is, leuke grappen en scenes waar je genoeg lol aan beleeft.
Maar damn....zonder al te veel te spoileren, dit is zeker geen kinderfilm, deze onschuldig lijkende film kan af en toe flink heftig zijn.

imdb: 6,7
Ikke: 7,5
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_133835247
Shutter Island (2010) - IMDb



Ik had Shutter Island in 2010 al in de bioscoop gezien, maar heb hem in het weekend voor de tweede keer gezien.
Deze film is echt geniaal, de jaren 50 sfeer wordt erg goed neergezet, mede door de ouderwets horende soundtrack. Goed acteerwerk van DiCaprio, Ruffalo en Kingsley. Het is moeilijk de film aan te prijzen zonder het plot te spoilen, maar het komt erop neer dat ik vind dat alles goed in elkaar zit en alle vragen aan het eind van de film beantwoord worden.
Enig minpuntje is dat de film misschien een beetje aan de lange kant is (+2 uur) en dat sommige scene's te langdradig zijn.

Deze film is goed voor een dikke avond spanning. Cijfer 8+
pi_133835651
Kick-Ass 2 (2013) - IMDb

De film speelt zich ongeveer 3 jaar af na Kick Ass. Dave is gestopt met het spelen van superheld, maar zijn acties hebben er voor gezorgd dat er overal superhelden rondlopen waaronder Mindy (Hit Girl), die van haar geadopteerde vader moet stoppen en zich naar haar leeftijd moet gedragen. Chris D'Amico (The Motherfucker) zweert op wraak op Kick Ass na het eerste deel.

Beetje voorspelbaar verhaal, met genoeg brute actie en (flauwe) humor. Beetje vreemd, want je hebt het verhaal van Mindy dat zich een beetje als Mean Girls afspeelt, met bijbehorende puberhumor en aan de andere kant r-rated supergeweld van de superhelden tegen de superschurken. Deselniettemin wel een vermakelijke film, superhelden/superschurken spul is goed, mean girls stukje is ook netjes gedaan.

Ik: 7
Imdb: 6.8

Alan Partridge: Alpha Papa (2013) - IMDb


Alan Partridge (Steve Coogan) is een lokale (omhooggevallen) DJ die door vernieuwingen in het management voor zijn baan vreest. Als hij de kans krijgt om een mede oudgediende (Colm Meaney) onder de bus te gooien om zijn eigen hachje te redden, verandert de sfeer op het radiostation helemaal.

Ik had geen idee waar deze film over ging, maar ik nam aan dat het misschien een beetje een The Boat That Rocks verhaal zou zijn. Niet dus. Hele flauwe (maar ook scherpe) Britse humor, zonder pauzes. Lang geleden dat ik zo heb gelachen om een film, precies mijn humor.

Ik: 8+
Imdb: 7.5
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 2 december 2013 @ 11:44:42 #245
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_133837239
Remember Me (2010) - IMDb

Mooie semi-kunsthuis film, wel eentje waar je naar blijft kijken en ondanks dat er niet echt heel veel gebeurd is het wel boeiend. Ik had deze een paar jaar geleden ook gezien maar kon het me niet meer goed herinneren dus de eind scene kwam weer even hard aan als eerst.

7
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_133837302
LE PASSE



Sterke film, gaat over een moeder die Een relatie krijgt met een andere man.. Die ook al een eerdere relatie had en dan krijgt de dochter het er moeilijk mee en blijkt er meer aan de hand te zijn.
het is wel een film die je goed moet volgen om alles te begrijpen, Het verhaal zit goed in elkaar en word naarmate de film vordert steeds spannender.
De acteerprestaties zijn ook erg sterk.
Toch miste ik op het eind een beetje een ''knaller'; een krachtig eind om daarna de film met een WOW gevoel uit te zetten.
Maar desondanks sterke film die zeker het kijken waard is
7.5
pi_133840479
Nieuwe hungergames.

Leuke vermakelijke film. Wel wat veel overeenkomsten met deel 1 maar vooruit.

7.3/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 2 december 2013 @ 21:51:10 #248
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_133858689
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 08:50 schreef SeLang het volgende:
Ik bezoek deze reeks eens in de zoveel tijd voor ideeën om mijn download queue te vullen :7

Gisteren gekeken: Prisoners (2013)
Ik vond deze film tegenvallen. Het is wel onderhoudend maar ik zat continue met gekromde tenen te kijken omdat beide hoofdrolspelers als een kip zonder kop rondrennen en zich als complete mongolen gedragen. Daardoor kon ik me er totaal niet mee identificeren. Daarnaast vond ik de film nogal rommelig.
6,5 (IMDb: 8,1)
Vond dit eerlijk gezegd de ontdekking van de laatste maanden. Steengoede film. Flink wat spanning ook.
  maandag 2 december 2013 @ 22:13:13 #249
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_133859633
Boardwalk Empire - Season 4
Steve Buscemi en co. zijn terug in het vierde seizoen Boardwalk Empire.
Over het algemeen genomen vond ik het een stuk beter dan het derde seizoen maar halverwege zaten er wel een paar (momenten in) afleveringen in waarbij ik het gevoel dat het allemaal wel iets sneller mocht, met wat meer spanning.
De verhaallijnen vond ik sterker en interessanter dan in het voorgaande seizoen, vooral die van het karakter Narcisse (een heerlijke rol van Jeffrey Wright) en van Gillian Darmody . Vond het ook erg goed hoe ze uiteindelijk alle verhaallijnen in elkaar laten vloeien.
De serie heeft zich duidelijk herpakt en met een season finale als deze kan ik niet wachten op het vijfde seizoen!

9,0/10
  maandag 2 december 2013 @ 22:25:22 #250
36326 Freezor
Cold as stone
pi_133860284
Disconnect (2012) - IMDb



Goede moderne film over facebook, social media en de gevaren er van. In de film worden vier op zich losstaande verhalen door elkaar heen verteld die hier en daar een cross-over hebben. Samen hebben ze gemeen dat ze tonen hoe mensen tegenwoordig met elkaar omgaan op, met en zonder het internet.

Ik vond hem goed weg kijken en de bijna twee uur dat die duurt zijn non-stop boeiend. De film is kleurrijk geschoten maar er hangt toch een beetje een donkere sfeer doorheen. De boodschap van de film komt hierdoor ook goed over. Toch heb ik een beetje het gevoel dat het einde, ondanks de onwijs mooie slow-mo shots, iets epischer had kunnen zijn. Wat mij betreft doet de IMDb rating de film eer aan.

7.5/10
Something for your mind, your body and your soul.
  dinsdag 3 december 2013 @ 00:53:45 #251
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133865598
Super (2010) - IMDb



Zeer gewelddadige, realistische superheldenfilm. Een buitenbeentje krijgt na tegenslag op tegenslag het idee om zich te verkleden als superheld en zo zelf de misdaad te bestrijden. Het verhaal komt inderdaad bekend voor en doet denken aan Kick-Ass. Maar 'Super' gaat op alle vlakken een stuk verder dan Kick-Ass, zowel qua geweld, taalgebruik als bizarre situaties; het is een gitzwarte actiecomedy.
Ellen Page had overigens wel wat meer waardering voor haar rol mogen krijgen, ze is geweldig in deze film.
De relatief onbekende regisseur James Gunn heeft de aandacht getrokken van Hollywood, want zijn volgende film zal Guardians of the Galaxy zijn, de Marvel-universe film die de overbrugging vormt tussen de beide delen van The Avengers.

IMDb: 6,7
Ik: 8
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 3 december 2013 @ 08:04:02 #252
78918 SeLang
Black swans matter
pi_133867406
Elysium (2013)
Mooie animaties en het idee is aardig maar het verhaal is bout en daardoor toch een beetje een :O film.
6,5

The Master 2012
Tegenvaller, ik had hier meer van verwacht. De film is veel te traag en er gebeurt eigenlijk weinig. Bij hele goede films is dat niet erg maar deze film hield m'n aandacht niet vast en ik dommelde af en toe weg tijdens het kijken dus ik heb hem een paar keer terug moeten spoelen.
6,0

The Iceman (2012)
Gezien in het vliegtuig. Aardige film maar niet zo goed dat je op het puntje van je stoel zit. Maar al met al de moeite waard.
7,0

The Great Gatsby (2013)
Aardige film, gebaseerd op een beroemd boek. Ik vond het tof hoe er moderne elementen zaten verwerkt in een film die speelt in de jaren '20. De film hield m'n aandacht goed vast, wat in mijn geval een indicatie is voor kwaliteit :+
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 3 december 2013 @ 08:18:51 #253
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133867520
John Dies at the End



quote:
Er is een nieuwe drug op de markt die de gebruiker een uittreding bezorgt. Op straat wordt het 'Sojasaus' genoemd en vele gebruikers zwerven al door de tijd en de dimensies. Maar sommigen die van de trip terugkomen, zijn niet menselijk meer. Een stille invasie vanuit een andere wereld blijkt in volle gang te zijn, en men zoekt een nieuwe held. Helaas zijn daar alleen John en David, twee jonge mannen die gestopt zijn met hun studie en nauwelijks een baantje kunnen aanhouden. Kunnen deze twee de mensheid redden van de aanstaande gruwelijkheden? Nee, dat kunnen ze niet...
gisteren deze gezien,
echt 1 van de meest wazigste films die ik ooit gezien heb.
je zou hem nog het meeste met fear en lothing in las vegas kunnen vergelijken.

echt een rara film, waarin je je eigen af zit te vragen wat the hell heb ik net gezien.
qua verhaal, tja .... valt eigenlijk niet veel over te zeggen, echt spannend word het gewoon niet
maar toch wil je hem verder kijken

er word op zich wel goed geacteerd

ik geef hem door zn wazig gehalte toch een 7.5
mee bekant vangde gin haas.
pi_133869006
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:04 schreef SeLang het volgende:
Elysium (2013)
Mooie animaties en het idee is aardig maar het verhaal is bout en daardoor toch een beetje een :O film.
6,5

Waarom geef je het dan een 6,5? En dan maar afvragen waarom ze zoveel bagger (blijven) produceren :')
pi_133869396
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 december 2013 08:18 schreef kawa4 het volgende:
John Dies at the End

[ afbeelding ]

[..]

gisteren deze gezien,
echt 1 van de meest wazigste films die ik ooit gezien heb.
je zou hem nog het meeste met fear en lothing in las vegas kunnen vergelijken.

echt een rara film, waarin je je eigen af zit te vragen wat the hell heb ik net gezien.
qua verhaal, tja .... valt eigenlijk niet veel over te zeggen, echt spannend word het gewoon niet
maar toch wil je hem verder kijken

er word op zich wel goed geacteerd

ik geef hem door zn wazig gehalte toch een 7.5
Overleeft John het nog?
  dinsdag 3 december 2013 @ 10:15:54 #256
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_133869429
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:14 schreef JDx het volgende:

[..]

Overleeft John het nog?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mee bekant vangde gin haas.
  dinsdag 3 december 2013 @ 10:39:49 #257
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_133869920
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 november 2013 20:32 schreef Falco het volgende:
The Ides of March (2011) - IMDb
George Clooney is een bijzonder progressieve presidentskandidaat die he tot president van de USA wil schoppen. Erg lollig om een potentiële president te horen over dat Amerika niet zijn kop in de zandbak van Saudi-Arabië en Irak moet steken en dat er voortaan alleen maar auto's rond mogen rijden die lopen op waterstof. Voordat het zo ver komt dient ie eerst wat appeltjes te schillen. Ryan Gosling, een gedreven jongeman binnen zijn campagneteam, speelt daarin een centrale rol.

Wat volgt is een prima verhaal met wat intriges, bedrog en een pijnlijk schandaal rond de voorverkiezingen. De cast doet het prima in deze thriller en het bleef boeiend hoe het plot zich ontvouwde. Achteraf had ik gehoopt op nog wat extra dubbele twists en dat soort dingen, maar het slot was uiteindelijk toch nog redelijk spectaculair. Cijfer: 7,5
Toevallig ook gezien, en ik vond t helemaal niks. Flinterdun ongeloofwaardig verhaal opgebouwd uit clichés. Allemaal platte karakters. Plotselinge "karakterontwikkeling" bij de hoofdpersoon. Volstrekt ongeloofwaardige twist op het einde. En ik weet niet hoe de regisseur het voor elkaar heeft gekregen, maar zelfs Philip Seymour Hoffman was niet overtuigend.
De "confrontaties" tussen bepaalde karakters waren echt lachwekkend. Gosling tegenover Giamati was al niet best, maar tussen Gosling en Hoffman gebeurde helemaal niks en de klapper was Gosling tegenover Clooney: "welles, nietes, welles, nietes".

Slechste film die ik ken in dit genre. Met zo'n cast zo'n gedrocht afleveren vind ik knap. Ik moest hardop lachen toen ik zag dat de film een oscarnominatie voor "screenplay" heeft gekregen.

Blue Jasmine (2013) - IMDb
Ik ben niet echt een grote fan van Woody Allen, ik kan niet zo goed tegen de dingen die karakters vaak plotseling doen zonder beweegreden. (Rome with Love vond ik niet zo boeiend, Scoop vond ik wel aardig en Matchpoint trok ik totaal niet.)
Ik las dat dit ging over een alcoholverslaafde zus, dus dat leek me wel een aardig gegeven. Cate Blanchett speelt een vrouw die getrouwd was met een ontzettend rijke man uit de financiële sector. Hij bleek een oplichter, ze verliest alles en ze beland bij haar "loser" zus. De film schakelt tussen heden en verleden, en dat werkt vrij goed. Cate Blanchett speelt de lege, arrogante vrouw fantastisch. Het verhaal rond haar klopt ook goed.
Enige mnpunt: de veranderingen die ze teweeg brengt in het leven van haar zus, vooral het einde, zijn weer erg Woody Allen, maar dat maakt zo'n klein deel uit van de film dat het me niet stoorde.
Aanrader.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_133869928
I Spit on Your Grave 2 (2013) - IMDb

Gisteren deze film geprobeerd te kijken, niet gelukt. Ik heb een beetje door zitten te skippen, m'n maag draaide bijna om.
1 woord: Ziek. ik snap niet dat filmmakers zulke films kunnen maken...
pi_133870877
La Grande Belleza.
Een van de meest ergerlijke films die ik ooit gezien heb. Hoe lang kan de tijd duren als je zit te wachten op de aftiteling? Héééél lang.
Ik kan voorlopig geen Italiaans meer horen.

Eén complimentje, de aftiteling was de moeite waard. Eindelijk eens een tijdje mooie plaatjes van Rome, waar in de recensies zo van opgegeven wordt maar die veel te weinig in de film zitten.

Heel slechte karikatuur van de kunstwereld. Zoals buitenstaanders denken dat het eraan toegaat.
pi_133871385
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:40 schreef turance het volgende:
I Spit on Your Grave 2 (2013) - IMDb

Gisteren deze film geprobeerd te kijken, niet gelukt. Ik heb een beetje door zitten te skippen, m'n maag draaide bijna om.
1 woord: Ziek. ik snap niet dat filmmakers zulke films kunnen maken...
helemaal mee eens

RIDDICK



Ik keek echt uit naar de film, Maar voor mij is dit de tegenvaller van het jaar.
Ik ben fan van diezel, en pitch black en the chronicles of riddick vond ik GEWELDIG.
Maar deze film, Het verhaal is slap... De dialogen (met name in het begin) zijn waardeloos...
En ook de actie is niet denderend...
Ik heb t gewoon 2 uur naar niks te hebben zitten kijken.
4 voor de mooie effecten in de film
  dinsdag 3 december 2013 @ 12:36:12 #261
8369 speknek
Another day another slay
pi_133872459
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:39 schreef ErikT het volgende:

[..]

Toevallig ook gezien, en ik vond t helemaal niks. Flinterdun ongeloofwaardig verhaal opgebouwd uit clichés. Allemaal platte karakters. Plotselinge "karakterontwikkeling" bij de hoofdpersoon. Volstrekt ongeloofwaardige twist op het einde. En ik weet niet hoe de regisseur het voor elkaar heeft gekregen, maar zelfs Philip Seymour Hoffman was niet overtuigend.
De "confrontaties" tussen bepaalde karakters waren echt lachwekkend. Gosling tegenover Giamati was al niet best, maar tussen Gosling en Hoffman gebeurde helemaal niks en de klapper was Gosling tegenover Clooney: "welles, nietes, welles, nietes".

Slechste film die ik ken in dit genre. Met zo'n cast zo'n gedrocht afleveren vind ik knap. Ik moest hardop lachen toen ik zag dat de film een oscarnominatie voor "screenplay" heeft gekregen.

Ik had niet jouw sterke reactie; om eerlijk te zijn nu je uitlegt wat er gebeurd was zit ik me alweer af te vragen of ik de film wel gezien heb, wat zeker zo is. Gewoon inderdaad een beetje niksig. Ik vond hem zeker niet slecht, wel leuk om te zien, maar gewoon een soort tussendoortje die niet beklijft.
De TV-film Game Change die vlak daarna uitkwam vond ik wel veel beter.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 3 december 2013 @ 12:47:36 #262
78918 SeLang
Black swans matter
pi_133872827
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 09:54 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Waarom geef je het dan een 6,5? En dan maar afvragen waarom ze zoveel bagger (blijven) produceren :')
Omdat ik me ondanks alles toch wel enigszins heb vermaakt met die film en niet in slaap ben gevallen. Dan zou het hypocriet zijn om lager dan 6,0 te geven.

Ik hanteer als regel dat 6,0 een voldoende is. Daaronder zou ik de film niet af kijken of achteraf verspilde tijd vinden. En dat is niet het geval.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 3 december 2013 @ 14:14:00 #263
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_133875393
Devil

Devil (2010) - IMDb

Aardig kort filmpje over 5 mensen in een lift waarvan 1 de duivel himself is.

1 voor 1 leggen ze het loodje en de vraag is natuurlijk. Wie is wie en wat hebben ze gemeen met elkaar. Einde was wel verrassend.

8/10
pi_133903704
UNIT 7



Ik hou van spaanse films, dus had goeie verwachtingen van de film maar helaas viel hij iets tegen.
De film gaat over een groep agenten die op een harde manier drugsbendes oprolt, en dan zie je hoe het gaat met hun werk en priveleven en wat voor effecten hun werk op hun leven heeft.
Maar het verhaal is lastig te volgen, en de film maakt soms rare tijdsprongen zodat het voelt alsnog je wat mist/gat in de film.
Er zit wel wat harde actie in, maar toch net niet knallend genoeg,
De film wist me niet helemaal te grijpen, te weinig diepgang en te weinig echte actie en een verhaallijn die niet helemaal ''lekker'' was
daarom tegenvaller.

4
  woensdag 4 december 2013 @ 21:20:16 #265
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_133923373
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 11:25 schreef Loekie1 het volgende:
La Grande Belleza.
Een van de meest ergerlijke films die ik ooit gezien heb. Hoe lang kan de tijd duren als je zit te wachten op de aftiteling? Héééél lang.
Ik kan voorlopig geen Italiaans meer horen.

Eén complimentje, de aftiteling was de moeite waard. Eindelijk eens een tijdje mooie plaatjes van Rome, waar in de recensies zo van opgegeven wordt maar die veel te weinig in de film zitten.

Heel slechte karikatuur van de kunstwereld. Zoals buitenstaanders denken dat het eraan toegaat.
:o :o :o :o :o :o :N :N :N :N :N
  woensdag 4 december 2013 @ 21:57:35 #266
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_133925204

Escape Plan
Sly en Ahnuld samen in een film, dan weet je wat je mag verwachten en dat krijg je dan ook voorgeschoteld. Plot is grotendeels overbodig, je wil gewoon die 2 ouwe lullen samen zien en na een ietwat moeizaam begin, komt de film ook pas echt op gang als het duo samen in beeld verschijnt. Stallone pakt het allemaal iets serieuzer en intenser aan, maar wordt weggespeeld door Schwarzenegger, die de show steelt met zijn tongue-in-cheek invulling van zijn rol. Ook nog een pluim voor de bijrol van de mij verder onbekende Faran Tahir, die hield zich goed staande tegenover de 2 vedetten. Persoonlijk vond ik de Expendables films en The Last Stand nog net iets leuker (al denk ik dat ik bij die laatste in de minderheid ben), maar het blijft natuurlijk wel allemaal erg vermakelijk.


Don Jon
Leuk regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt over een man die verslaafd is aan porno. Fris, origineel, grappig, etc.... Scarlett Johansson is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken, vooral de dry hump scene is..... prikkelend. Haar aantrekkingskracht zakt wel helemaal in elkaar als ze haar mond open doet, want er is weinig wat lelijker/dommer/idioter klinkt dan een Jersey-accent (en dat was al het geval voor Jersey Shore bestond, die maakten het alleen nog erger). Helaas begint de film hier en daar te struikelen wanneer Julianne Moore verschijnt. Normaal gezien kan ik die wel goed hebben, maar ze vult hier een wat vergezochte rol in, het past niet echt bij de rest van de film waardoor het slotakkoord ook bij een andere film leek te horen. Rare keuze.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_133926905
Pixote, A Lei do Mais Fraco (1981)



Pixote, de wet van de zwakste is een film die hoog op mijn lijstje stond nadat ik Cidade de Deus gezien had. Het is de spirituele voorganger van die film, ook in deze film gaat het over straatjongens die in een neergaande spiraal belanden van geweld en destructie. Pixote, de hoofdpersoon, is nog maar 10 jaar oud, maar is al weggelopen bij zijn ouders. Het enige familielid van hem dat in beeld komt is een opa, maar die lijkt niet erg geinteresseerd te zijn in zijn zoon. Wellicht ook niet zo verwonderlijk, hij zit in een jeugddetentiecentrum, verdacht van moord op een juridisch figuur, samen met zijn maten.

De wetten in Brazilië (tot op de dag van vandaag, las ik) zijn er om jongeren te beschermen. Onder hun achttiende bouwen ze geen strafblad op en komen ze niet in de gevangenis maar in een jeugdcentrum. Hoewel dat een corrupt systeem blijkt te zijn, zijn de jongeren zelf er erg blij mee, er wordt diverse keren aan gerefereerd: ze kunnen alles doen en laten zonder veel risico te lopen.

In ieder geval, Pixote wordt geterroriseerd door de leiding van het jeugdcentrum die vooral uit zijn op politiek gewin, dat loopt zo uit de hand dat hij uiteindelijk met drie vrienden ontsnapt. Even lijkt het leven mooi te zijn. Ze verdienen geld met een drugsdeal en vertrekken vanuit Sao Paulo naar Rio de Janeiro. Het strand, mooi weer, geld, ze hebben het allemaal. Het blijkt een klein lichtpuntje te zijn in deze film, die ontzettend grauw en depressief is. Ondanks dat Cidade de Deus ook gewelddadig en niet bepaald romantisch is, straalt er van die film nog een bepaald soort energie. In Pixote is dat totaal niet het geval.

De film eindigt dramatisch, met verwoeste levens door drugs, geweld en jaloezie, door een neergaande spiraal ingezet snel na de aankomst in Rio. Het verhaal van een straatkind in Brazilië.

Hoe realistisch deze film was, bleek een aantal jaren later. Pixote werd een internationaal bekende film en de jongen die Pixote speelde werd een beroemdheid in Brazilië. Door het uitbeelden van een straatkind leek Fernando Ramos da Silva aan de sloppenwijken te kunnen ontsnappen. Op basis van zijn succes kreeg hij rollen aangeboden in andere films en series. Helaas, afgezien van een enkele bijrol mag het niet zo zijn. Fernando Ramos da Silva was analfabeet en kon de scripten niet lezen en kon daardoor niet functioneren. Hij keerde terug naar zijn geboortegrond, had naar eigen zeggen last van het feit dat iedereen hem als Pixote zag en niet als Fernando Ramos da Silva. Hij raakte in het criminele circuit en op zijn 19e, één jaar nadat hij meerderjarig was geworden en dus voor de wet strafbaar, werd hij neergeschoten, in zijn huis, door politie, in een bijna angstaanjagende gelijkenis aan de film die hem beroemdheid gaf.

Pixote, A Lei do Mais Fraco is het meer indrukwekkende verhaal, Cidade de Deus duidelijk de betere film. Ondanks dat het kijken meer dan waard.

IMDb: 7,8
Ik: 8,2

Fast Five (2011)



Een film die totaal geen relatie heeft met de vorige, dacht ik, wellicht zelfs het tegenovergestelde is, ondanks dat de locatie eveneens Rio de Janeiro is. Afgelopen zaterdagavond hadden we zin in een lekkere popcornactiefilm en het werd Fast Five. Ik ben altijd al fan van de franchise geweest, maar de laatste paar jaar was ik ze wat uit het oog verloren.

Zondagochtend was het eerste wat ik las dat Paul Walker overleden was. Net zoals de acteur die Pixote speelde op een manier die veel gelijkenis had met de filmrol die hem beroemdheid gaf... Kinda creepy.

De film zelf is lang, 2 uur en 10 minuten. Vooraf was ik sceptisch, ik heb het idee dat films de laatste jaren langer worden en dat is niet altijd goed. Fast Five maakte het echter meer dan waar, met een uitstekende cast, met de meeste sterren die ook in de vorige delen voorkwamen, en Dwayne Johnson aka The Rock als speciale FBI agent (Vin Diesel is overigens niets vergeleken bij hem, ondanks dat die volgens mij vooral gecast wordt vanwege z'n spierbundels). Een goede setting, spetterende actie en een redelijk in elkaar zittend plot betekende dat de ruim twee uur voorbijvlogen, met de laatste breakout als hoogtepunt.

Verwacht geen ingewikkelde (pseudo)intellectuele diepgang, dat is niet wat deze film is. Wat deze film wel is, is een uitstekende actiethriller en daarvoor krijgt hij van mij een 8, tegenover een 7,2 van IMDb.
  donderdag 5 december 2013 @ 19:24:16 #268
413672 Munchlax
De pokémon van FOK!
pi_133954158


The hungergames: Catching fire!

Zeer mooie film, het was mijn lieveling van de boekenreeks en ik weet zeker dat dit ook zo gaat worden met de films. Het is heel mooi nagespeeld, soms had je wel momenten van 'Waarom hebben ze dat weggelaten?', maar ze kunnen natuurlijk niet alles in de film laten zien.
Persoonlijk is dit de beste film die ik ooit heb gezien ( :') , ja ikweet).

IMDb: 8,2
Ik: 8,8
Ik haat het als Snorlax me nakt.
pi_133958082
AINT THEM BODY SAINTS



Redelijke film, Film gaat over een man en een vrouw - vrouw is zwanger en man komt in de gevangenis en ontsnapt dan om naar zijn vrouw en kind te gaan.
Maar de film miste iets aan vaart, spanning, en had ook wel meer diepgang gemogen.
Er komen nu wel mooie beelden, maar het is het allemaal NET niet.
Het acteerwerk is wel prima,
Toch heeft de film me weten te boeien, en is het een aardige film om een avondje te zien, maar er had wel veel meer ingezeten.
daarom 5.5
pi_133971918
Upside Down (2012) - IMDb



Fuck physics :)

Er is een alternatief universum waar twee planten tegenover elkaar staan, zo dicht tegen elkaar aan dat de mensen die op beide planeten wonen, elkaar kunnen zien. :D Maar wacht, het wordt mooier: Alles en iedereen die van de ene planeet komt wordt door diezelfde planeet aangetrokken en vice versa :o

Het verhaal gaat over Adam en Eden die verlieft op elkaar zijn en op beide verschillende planeten leven. Eden woont op de rijke planeet, en Adam leeft op de arme planeet ertegenover. Adam gaat actie ondernemen om op de andere planeet te komen met de natuurkundewetten van zwaartekracht. Dit levert soms leuke beelden en gedachtes op.

Normaal gesproken zit ik altijd hoofdschuddend te kijken naar films die zo erg over te top zijn dat het gewoon niet meer kan.. Maar bij deze film had ik zoiets van "ach boeiend".. Misschien komt het door Kirsten Dunst waar ik een zwak voor heb, en in deze film ziet ze er wederom erg prettig uit.

De film heeft hele mooie beelden van beide steden die parallel aan elkaar staan, met mooie zonsondergangen en sterren aan de hemel. Eeh, wacht, zonsondergang.. Een planeet draait om de zon heen.. Maar beide planten staan tegenover elkaar en toch is het op dezelfde tijd dag en nacht en staan beide steden toch parallel aan elkaar.. Hmm oja:

Fuck physics

Ach zoals ik al zei: Het kan allemaal niet maar daar had ik tijdens het kijken van deze film schijt aan. Ik heb me redelijk vermaakt, vandaar dat de film toch een 7,0 krijgt
pi_133973785
Gisteren Kick Ass 2 gekeken.



Redelijke film, mits je Kick Ass 1 al gezien hebt.

De film borduurt verder op het eerste deel. Hier en daar wat grappige scene's, maar verder is het echt een film voor op een verloren zaterdagmiddag in december.

Geen must see, maar ook niet heel vervelend om te kijken! Heb deze een 5 gegeven op imdb.
Mee doen is belangrijker dan winnen!
pi_133974088
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 11:08 schreef dezomervoorbij het volgende:
Gisteren Kick Ass 2 gekeken.

[ afbeelding ]

Redelijke film, mits je Kick Ass 1 al gezien hebt.

De film borduurt verder op het eerste deel. Hier en daar wat grappige scene's, maar verder is het echt een film voor op een verloren zaterdagmiddag in december.

Geen must see, maar ook niet heel vervelend om te kijken! Heb deze een 5 gegeven op imdb.
Gister was het geen zaterdag :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 6 december 2013 @ 11:25:00 #273
78918 SeLang
Black swans matter
pi_133974155
Zero Charisma (2013)
Ik moest af en toe lachen, al ken ik die hele spelletjes wereld niet
6,5

The Best Offer (2013)
Wel redelijke film, maar ik heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant is het niet zo'n standaard film/ verhaal en dus interessant. Aan de andere kant vind ik het niet heel erg goed gedaan. Een aantal dingen zijn ongeloofwaardig en inconsistent, zelfs zodanig dat ik me afvroeg of ik ergens iets heb gemist. Ondanks dat heb ik me er goed mee vermaakt.
7,8

Into Thin Air: Death on Everest (1997)
Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en daardoor interessant. Helaas is de film niet erg overtuigend.
5,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Redactie Games vrijdag 6 december 2013 @ 11:59:00 #274
206706 crew  Racerblade
pi_133974979
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 11:21 schreef turance het volgende:

[..]

Gister was het geen zaterdag :P
Dat zegt hij dan ook niet.
pi_133977177
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 11:51 schreef casper019 het volgende:

helemaal mee eens

RIDDICK

[ afbeelding ]

Ik keek echt uit naar de film, Maar voor mij is dit de tegenvaller van het jaar.
Ik ben fan van diezel, en pitch black en the chronicles of riddick vond ik GEWELDIG.
Maar deze film, Het verhaal is slap... De dialogen (met name in het begin) zijn waardeloos...
En ook de actie is niet denderend...
Ik heb t gewoon 2 uur naar niks te hebben zitten kijken.
4 voor de mooie effecten in de film
Oei... klinkt als Elysium waarvan ik veel van verwachte maar die vies tegenviel..
Ja, ik moet Riddick nog zien dus. :{
  vrijdag 6 december 2013 @ 16:21:21 #276
286575 Roces18
Chef de party
pi_133983159
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 december 2013 13:29 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Oei... klinkt als Elysium waarvan ik veel van verwachte maar die vies tegenviel..
Ja, ik moet Riddick nog zien dus. :{
Die tetjes in Riddick zijn anders wel erg mooi.

melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 6 december 2013 @ 17:36:33 #277
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_133987069
Kick-Ass 2 (2013) - IMDb



De eerste Kick-Ass film was een complete verrassing, met zijn keiharde geweld met een knipoog. Het tweede deel doet het nog eens dunnetjes over, maar deze keer op de Hollywood manier. Er zitten een paar leuke actiescènes in, een paar geslaagde grappen, maar voor het grootste deel is het allemaal net wat te gelikt voor dit type film. Een leuk tussendoortje, meer niet.

IMDb: 6,8
Ik: 6
pi_133999801
Club Dread (2004) - IMDb

Altijd lachen, elk jaar weer! :D

7.
  zaterdag 7 december 2013 @ 14:50:57 #279
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_134016431
Copie conforme (2010) - IMDb
Bweuh, niet een heel briljante film uiteindelijk. De kijker volgt gesprekken op hoog intellectueel niveau tussen James Shimell en Juliette Binoche. Tussen hen zit chemie en af en toe (maar zeker niet altijd) is het ook best interessant wat ze elkaar te melden hebben. Zeker als er een vreemde verwarrende twist optreedt in de film, best geinig. Maar heel boeiend vond ik het geheel weer niet. De film zelf ziet door de plaatjes van Italië er nog wel leuk uit. Cijfer: 6

L'heure d'été (2008) - IMDb
Een erfenis opdelen door de nabestaanden kan natuurlijk een smeuïg familiedrama worden, maar Summer Hours laat niets van dat zien. Het is een droge en saai bedoening met kraak noch smaak. In het begin is het nog wel aan te zien, maar het is nergens verrassend of interessant. Cijfer: 5,5

Tarnation (2003)
Bijzondere docu van Jonathan Couette, die zichzelf als onderwerp heeft gebombardeerd. Zijn hele geschiedenis en die van zijn moeder wordt uit de doeken gedaan. Daaruit blijkt dat zijn moeder door elektroshock-therapie verknipt is geworden. Ook hijzelf heeft het nodige meegemaakt. In tussenstukjes met wat beelden van zijn leven en chille muziek spreekt hij ove zichzelf in de derde persoon. Je zou denken dat het een grote zelfverheerlijkingstoer is, maar ik vond het wel meevallen. Zijn liefde voor zijn moeder speelt ook een grote rol en voelt oprecht aan.

De film is niet overal altijd heel interessant, maar best aangrijpend en verontrustend zo nu en dan. Dit wordt versterkt door de manier waarop Couette de film in elkaar gezet heeft. Het zit vol psychedelische shizzle, flitsende montage, vertroebelde beelden en ga zo maar door. Het ziet er heel cheapy uit, maar ik vond zijn stijl wel tof om te zien. Al met al is het een erg unieke docu geworden. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_134029438


Staat al weken in mijn download lijst maar nooit aan begonnen,
Ondertussen geen boeiende films etc dus toch maar aan begonnen,

Sja wat moet ik zeggen, als je je kut voelt kijken!
Af en toen leuke humor, veel kleuren,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nog niet af gekeken maar nu al een 8 toppie!!
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 8 december 2013 @ 01:17:04 #281
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_134037969
Kick-Ass 2 (2013) - IMDb



Al een paar keer langsgekomen, en alweer vraag ik me af waarom ik geen geheime superheld ben.

The costumed high-school hero Kick-Ass joins with a group of normal citizens who have been inspired to fight crime in costume. Meanwhile, the Red Mist plots an act of revenge that will affect everyone Kick-Ass knows.

Laten we eerlijk zijn, het verhaal gaat voornamelijk om Hit-Girl en dat is prima want zij is de echte superheld vergeleken met de anderen.

Op zich prima verhaal, gewoon een leuke film zonder het echt een comedy te noemen.

En wie herkende Jim Carrey? Het duurde even maar toch zocht ik het even op en tot mijn verbazing was hij het.

imdb: 6,8
Ikke: 7,0
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_134045336
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 01:17 schreef ZodiaX het volgende:
Kick-Ass 2 (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Al een paar keer langsgekomen, en alweer vraag ik me af waarom ik geen geheime superheld ben.

The costumed high-school hero Kick-Ass joins with a group of normal citizens who have been inspired to fight crime in costume. Meanwhile, the Red Mist plots an act of revenge that will affect everyone Kick-Ass knows.

Laten we eerlijk zijn, het verhaal gaat voornamelijk om Hit-Girl en dat is prima want zij is de echte superheld vergeleken met de anderen.

Op zich prima verhaal, gewoon een leuke film zonder het echt een comedy te noemen.

En wie herkende Jim Carrey? Het duurde even maar toch zocht ik het even op en tot mijn verbazing was hij het.

imdb: 6,8
Ikke: 7,0
Ik wist al dat hij het was voor het kijken van de film door middel van een spoiler-trailer waarin ze bijna alles van de film laten zien... :{

Ik vond het ook een vette film, alleen vond de eerste vetter.
pi_134045344
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 20:54 schreef casper019 het volgende:
AINT THEM BODY SAINTS



Redelijke film, Film gaat over een man en een vrouw - vrouw is zwanger en man komt in de gevangenis en ontsnapt dan om naar zijn vrouw en kind te gaan.
Maar de film miste iets aan vaart, spanning, en had ook wel meer diepgang gemogen.
Er komen nu wel mooie beelden, maar het is het allemaal NET niet.
Het acteerwerk is wel prima,
Toch heeft de film me weten te boeien, en is het een aardige film om een avondje te zien, maar er had wel veel meer ingezeten.
daarom 5.5
Met m'n vriendin laatst zitten kijken maar op een 1/4 weggezapt en een andere film uitgekozen om te kijken. Precies om de redenen die jij opsomt(.. vaart, spanning, en had ook wel meer diepgang..)

Wat keken we dan?



Heel kort:

Een griezel film in de letterlijke zin van het woord en naarmate hij vordert ook steeds beter met vooral een zeer ontroerende! eindscène!

8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2013 13:26:18 ]
pi_134057071
Psycho

1960 - Leuke film 8
1998 - Niet eens zo heel slecht 7
pi_134067324
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 09:17 schreef turance het volgende:
Upside Down (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Fuck physics :)

Er is een alternatief universum waar twee planten tegenover elkaar staan, zo dicht tegen elkaar aan dat de mensen die op beide planeten wonen, elkaar kunnen zien. :D Maar wacht, het wordt mooier: Alles en iedereen die van de ene planeet komt wordt door diezelfde planeet aangetrokken en vice versa :o

Het verhaal gaat over Adam en Eden die verlieft op elkaar zijn en op beide verschillende planeten leven. Eden woont op de rijke planeet, en Adam leeft op de arme planeet ertegenover. Adam gaat actie ondernemen om op de andere planeet te komen met de natuurkundewetten van zwaartekracht. Dit levert soms leuke beelden en gedachtes op.

Normaal gesproken zit ik altijd hoofdschuddend te kijken naar films die zo erg over te top zijn dat het gewoon niet meer kan.. Maar bij deze film had ik zoiets van "ach boeiend".. Misschien komt het door Kirsten Dunst waar ik een zwak voor heb, en in deze film ziet ze er wederom erg prettig uit.

De film heeft hele mooie beelden van beide steden die parallel aan elkaar staan, met mooie zonsondergangen en sterren aan de hemel. Eeh, wacht, zonsondergang.. Een planeet draait om de zon heen.. Maar beide planten staan tegenover elkaar en toch is het op dezelfde tijd dag en nacht en staan beide steden toch parallel aan elkaar.. Hmm oja:

Fuck physics

Ach zoals ik al zei: Het kan allemaal niet maar daar had ik tijdens het kijken van deze film schijt aan. Ik heb me redelijk vermaakt, vandaar dat de film toch een 7,0 krijgt
Ik heb deze ook gezien nadat ik je review gelezen had, ik sluit me helemaal bij je aan.
Prima filmpje, leuk om te kijken.

7,5
pi_134073623
Catching fire!

Over het algemeen was de film iets minder dan deel 1, wat te verwachten viel, aangezien het het middelste deel is van een trilogie. De film begint goed, de intro is uitgebreid en daarmee is de film goed verbonden met deel 1. Naar mate de film vordert gaat het toch ineens een stuk sneller, op het einde kan het zelfs verwarrend zijn. Ik heb een beetje het idee dat ze een te groot deel van het verhaal in de laatste 20 minuten wilden proppen.

Echte actiescènes zoals in deel 1 zijn er beduidend minder in dit deel. Daar waar het in deel 1 toch vooral ging om de heroïsche actie van Katniss, komt in deze film de drama-kant van het verhaal meer aan de orde. Jennifer Lawrence is er niet minder door gaan spelen, in tegendeel. Ik vind haar in dit deel nog beter dan in deel 1 en bij vlagen ziet ze er echt prachtig uit, wat niet onbelangrijk is :P

Cijfer: 8/10
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 9 december 2013 @ 10:59:40 #287
78918 SeLang
Black swans matter
pi_134075140
Sucker Punch (2011)
Mwah... 0,5 punt extra vanwege het vrouwelijk schoon
6,5

The Hunger games (2012)
Goed mee vermaakt. En een geefbaar meisje :9
7,8
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gone baby Gone (2007)
Wel spannend en een verrassende conclusie
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_134078026
Man of Steel.

In het begin dacht ik echt wat een b film maar uiteindelijk werd hij vrij tof alhoewel het natuurlijk wel voor het grote publiek is gemaakt en bakken vol clichés zit. Toch wel vermakelijk.

7/10
pi_134078249
Open grave

Matige film uit het "horror" genre. 6/10

Riddick

Redelijk actief film. Ik hou ervan maar kan me goed indenken dat daar de meningen over verdeeld zijn. 7/10
pi_134078581
Frozen


in de voorpremiere gezien,erg leuke film, en uiteraard erg met een flinke dosis Disney eroverheen
als je daar niet van houdt kan je hem beter niet kijken..

ik heb mij er goed mee vermaakt, de animated short was ook erg leuk gedaan :Y
enige echte puntje van "kritiek":
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.9/10
  maandag 9 december 2013 @ 18:56:14 #291
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_134089042
Happy Gilmore (1996) - IMDb
Onnozel en schijtlollig Adam Sandler-vehikel. Alleen Carl Weathers en een bijrolletje van Richard Kiel zijn de moeite waard. Cijfer: 5

Big Daddy (1999)
Onnozel en schijt... pieslollig Adam Sandler-vehikel. Alleen een bijrolletje van baas Buscemi is de moeite waard. Cijfer: 4,5

The House of Mirth (2000)
The House of Mirth is een kostuumdrama dat zich afspeelt in Amerika rond 1900. Hoofdpersoon Gillian Anderson probeert zich staande houden in de hogere lagen van de bevolking, maar heeft grote schulden. Een oplossing is om te trouwen met een rijke vent! Zo eenvoudig gaat dit echter niet. Ik vond dit typisch langdradig kostuum-gedraal, wat er weliswaar wel mooi uitziet. Op acteerprestaties valt ook niks af te dingen. Maar toch, ik keek vooral uit naar het einde, dat min of meer in de lijn der verwachtingen lagen. Niet echt een bijzondere film dus. Cijfer: 6

George Washington (2000)
Mooi filmpje over vier jongeren, waarvan er één door een onbedoeld ongeluk sterft. De dader lijkt in het reine te komen door later een heldendaad uit te voeren en als een superman verder gekleed gaat. Dit alles speelt zich af in een verpauperde plaats ergens in North Carolina midden in de zomer. Met wat mooi geschoten scenes doet George Washington daardoor wat dromerig aan. Jammer alleen dat de film afdwaalt met onnodige zijplotjes, maar al met al kan dit toch op een ruime voldoende rekenen. Cijfer: 7

The Spiral Staircase (1945) - IMDb
Bijzonder griezelige thriller, die de kijker anno eind 2013 nog steeds angst kan inboezemen :Y. Wat betreft de sfeer zit het echt top met deze film. Het speelt zich af in een donker klassiek landhuis en de hele tijd regent, dondert en bliksemt het. Beetje cliché maar het is nog steeds effectief, ook al is het acteerwerk van de cast aan de theatrale kant.

Het hele huishouden in dat landhuis is in rep en roer door een seriemoordenaar die het de laatste tijd gemunt heeft op gehandicapten. De jonge Helen kan niet praten en iedereen is bang dat zij het volgende slachtoffer wordt. De rest laat zich wel min of meer raden, maar dat deert niet. Het is hoe dan ook een erg geslaagde film noir.Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 9 december 2013 @ 19:03:10 #292
348749 dikkedaniel
a.k.a. Big Dick Daniel (BDD)
pi_134089281
Showgirls (1995) van Paul Verhoeven met Elizabeth Berkley.
8/10

Pluspunten: blote tetten
"Zou Je Haar Geven?? :P"
pi_134105286
Speed (1994)



Een bus heeft een bom aan boord en mag niet onder de 50mph/80km/u komen, anders gaat de bom af. Ja, dat is het plot van deze actiefilm... Toch heeft deze film behoorlijk wat te bieden, ik had op basis van deze regel meer een soort actie/komedie verwacht, maar niets is minder waar. Zeker het openingsdeel is spannend en daarna houdt het eigenlijk nooit op.

Ook leuk is het om te lezen dat ze zo'n beetje alle stunts in de film ook echt gedaan hebben, dat is het voordeel van een actie van 20 jaar oud en niet een recente die veel met CGI gedaan zou hebben. Het komt daardoor soms wel wat gedateerd over en je kan soms ook door de scenes heenkijken, de bus gaat soms duidelijk langzamer dan 80km/u bijvoorbeeld.

Acteerwerk is prima, plot is interessant, maar wel met een paar behoorlijke gaten. Ondanks dat is het prima vermaak.

IMDb: 7,2
Ik: 7,5
pi_134108646
Ahhh vanwege Speed was ik altijd verliefd op Sandra Bullock (als 12 jarige ofzo dan)...

Red 2

Deel 1 nooit gezien, deze was wel geinig genoeg om af te kijken, maar zou hem niet aanraden.

6.
  dinsdag 10 december 2013 @ 09:39:21 #295
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_134108711


Prince Avalanche (2013)

Prince Avalanche dus. Een film met Paul Rudd en Emile Hirsch. Het verhaal speelt zich af in 1988 in Texas. De twee hoofdrolspelers werken daar aan de weg in de meest verlaten stukken van de staat. Ze houden zich bezig met lijnen trekken en paaltjes zetten etc en slapen in tenten langs de wegen.

Alvin (Paul Rudd) is de oudste en houdt zich vooral bezig met het schrijven van brieven naar zijn grote liefde en dat is dan weer de zus van Lance (Emile Hirsch). Lance is meer het losgeslagen type die op zoek wil naar feesten en vrouwen.

De film kabbelt maar voort en er gebeurt eigenlijk vrij weinig. Ik ben best een grote fan van deze twee acteurs en keek al een tijdje uit naar deze film, maar het is het allemaal niet voor mij. Mijn grootste probleem is dat ik beide figuren in de film onsympathiek vind, waardoor het moeilijk is om mee te leven...

IMDB: 6.4/10
Keano: 4.0/10

[ Bericht 7% gewijzigd door Keano op 10-12-2013 09:52:23 ]
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
pi_134113341


Insidious: Chapter 2.

Film waar ik naar uit heb gekeken sinds hij in de bios draaide. Helaas is mijn hoge verwachting over dit vervolg van een redelijk sterk eerste deel niet waar gebleken. De film begon aardig en bouwde wel wat spanning op alleen verviel al snel in teleurstelling. Dat je om je heen hoort dat de film goede schrikmomenten bevat snap ik niet, dan zal er wel een geest naast deze personen hebben gestaan tijdens het kijken van dit deel :'). Acteerprestaties in de film waren prima, uitwerking van het 2e deel helaas niet. Tegenvaller!

IMDB: 6.9
Ik: 5.3

[ Bericht 19% gewijzigd door NrSiX op 10-12-2013 23:28:45 ]
Zo niet.. dan toch!
pi_134139467
Perks of Being a Wallflower

Hier vaak voorbij zien komen met goede recensies, dus maar eens gaan kijken.

Goeie acteurs, maar daar is ook gelijk alles mee gezegd. Saaie film.

5/10
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_134139786
Gravity (2013) - IMDb



Na een tijdje eindelijk ook hier in de bios dus gister wezen kijken en vond het meer een beleving dan een film. Vaak is het verhaal of de cgi/actie die een film maakt of kraakt, vaak is het ook het een of het ander. In dit geval vond ik de actie het verhaal maken. Het heeft zo'n grote impact op de film dat zonder dergelijke CGI de beleving lang niet hetzelfde zou zijn. Lang geleden dat ik een film echt spannend vond, de IMAX en 3D zullen daar wel aan meegeholpen hebben.

IMDB: 8.5
Ik: 8.0
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 11 december 2013 @ 07:39:44 #299
78918 SeLang
Black swans matter
pi_134140254
Sleeping Beauty (2011)
WTF is dit? En er gebeurt helemaal niks spannends in deze film. Gaap. Wel een extra punt voor het meisje.
4

How I Live Now (2013)
Een soort apocalyps film, maar net iets anders dan de meeste. Helaas niet erg geloofwaardig gedaan, maar verder niet vervelend om naar te kijken.
6,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_134140389
Kan r niet zo een topic voor series gemaakt worden?
  Moderator woensdag 11 december 2013 @ 08:15:40 #301
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_134140490
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 08:00 schreef LelijKnap het volgende:
Kan r niet zo een topic voor series gemaakt worden?
Nee, de meeste series hebben wel hun eigen topic waar je al je reacties kwijt kunt.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')