abonnement Unibet Coolblue
pi_136101874
quote:
14s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:38 schreef Gray het volgende:

[..]

Daar moesten ze natuurlijk Griekse Yoghurt en Tzaziki mee maken. :+
Ja precies! :D
Ze verbouwde ook hun eigen tabak en daar rolde ze van die dikke sigaren van :7
pi_136101951
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Poeder?
Ik had gehoopt dat iemand tips heeft hoe het te eten (salade?). Ik heb helaas weinig ervaring met het maken van salades en ik weet niet waar je lijnzaadolie kan kopen. Gezien de essentiële vetzuren wil ik het vanaf nu gaan eten. Ik heb bovendien te horen gekregen dat ik te weinig vet eet dus ook wat dat betreft kan het geen kwaad.
Nou ja poeder, deze bedoel ik, in elk geval geen olie

pi_136101965
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Een ui en een tomaat bakken zou ik wel eens kunnen proberen bij de spruitjes, ik denk dat dat inderdaad al veel helpt.
Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.

Wel lekker om eens tomaat en ui, 1 op 1 in de pan te gooien op hoog vuur en flink doorroeren. Warm op een bruine boterham scheppen wanneer goudbruin. Moeders recept! O+

quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Poeder?
Ik had gehoopt dat iemand tips heeft hoe het te eten (salade?). Ik heb helaas weinig ervaring met het maken van salades en ik weet niet waar je lijnzaadolie kan kopen. Gezien de essentiële vetzuren wil ik het vanaf nu gaan eten. Ik heb bovendien te horen gekregen dat ik te weinig vet eet dus ook wat dat betreft kan het geen kwaad.
Salades?

Ik doe er altijd iets stevigs bij, als rijst, pasta, aardappels of avocado. Lekker wat vezels binnen. Wat brood erbij met kruidenboter kan ook. Verder wat vloeibaars om het wat sticky te maken, wat van alles van olie tot saus kan zijn. Of een zachte kaas. Verder wat knapperige groenten, eventueel geroosterd, en noten voor de bite. :9

quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja precies! :D
Ze verbouwde ook hun eigen tabak en daar rolde ze van die dikke sigaren van :7
Helden. :7
pi_136102075
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:

[..]

Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.

Wel lekker om eens tomaat en ui, 1 op 1 in de pan te gooien op hoog vuur en flink doorroeren. Warm op een bruine boterham scheppen wanneer goudbruin. Moeders recept! O+
Weet je wat ook lekker is? :D
Uien en champignons bakken (in olijfolie, maar misschien kan boter ook) en dan op lekker vers
wit brood :9 Bruin brood is vast gezonder, maar dit moet je echt op wit brood doen, veel zwarte peper
en een béétje zout...

Heeft niks met spruitjes te maken, maar tis wel vegetarisch :+
pi_136102098
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:

[..]

Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.
Oh? Ik zal het eens proberen.

quote:
Wel lekker om eens tomaat en ui, 1 op 1 in de pan te gooien op hoog vuur en flink doorroeren. Warm op een bruine boterham scheppen wanneer goudbruin. Moeders recept! O+
Een goed idee. Prima alternatief voor de chocoladehagelslag (voor 1 boterham dan gezien mijn verslaving). ;) ^O^
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136102138
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nou ja poeder, deze bedoel ik, in elk geval geen olie

[ afbeelding ]
Ah, dat zou ik dus in de kwark of yoghurt kunnen doen? Dan alleen nog even uitzoeken hoeveel gram ik per dag nodig heb.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136102168
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Weet je wat ook lekker is? :D
Uien en champignons bakken (in olijfolie, maar misschien kan boter ook) en dan op lekker vers
wit brood :9 Bruin brood is vast gezonder, maar dit moet je echt op wit brood doen, veel zwarte peper
en een béétje zout...

Heeft niks met spruitjes te maken, maar tis wel vegetarisch :+
Klinkt ook goed! :Y :9

quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Oh? Ik zal het eens proberen.

[..]

Een goed idee. Prima alternatief voor de chocoladehagelslag (voor 1 boterham dan gezien mijn verslaving). ;) ^O^
Zo voerde mijn moeder ons op koudere dagen wat warms tussen de middag, dat ook nog eens gezond was. :9

En lekker! Want de ui wordt zoet wanneer gebakken, en combineert daarmee goed bij de tomaat. ;)
pi_136102195
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Verzadigde vetzuren, dan heb ik liever wat andere extra vetten zoals lijnzaadolie als ik te weinig vet eet. ;)
Ik krijg al genoeg verzadigde vetzuren en transvetzuren binnen met roomboter, kaas en chocolade.
Ik zou dan eerder de chocolade schrappen ;) Maar goed, je hebt geluk dat koolzaakolie een beetje naar roomboter smaakt alleen dan niet de verzadigde vetten bevat.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_136102275
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:
Salades?

Ik doe er altijd iets stevigs bij, als rijst, pasta, aardappels of avocado. Lekker wat vezels binnen. Wat brood erbij met kruidenboter kan ook. Verder wat vloeibaars om het wat sticky te maken, wat van alles van olie tot saus kan zijn. Of een zachte kaas. Verder wat knapperige groenten, eventueel geroosterd, en noten voor de bite. :9
Ik probeer niet al te veel kaas te eten, af en toe eet ik fèta bij couscous en daar houd ik het bij buiten 40 gram kaas die ik op mijn brood doe.

Ik heb geen ervaring met het maken van salades en ik zou die meer moeten eten, het zou goed zijn als ik die standaard bij mijn broodmaaltijd eet: meer gespreide groente-inname, meer bladgroenten die ik nu nog te weing eet volgens een diëtiste en lagere glycemische index (minder snel trek tussendoor). Ik wil dus echt eens wat salades gaan maken maar ik kan dit nog niet buiten de bekende ijsbergsalade. ;)
Nu jij toch over de advocado begint, ook dat moet ik gaan eten wegens de vetten die daar in zitten maar ik heb ook met deze groente totaal geen ervaring. Waar kan je dat zoal in doen?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136102279
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ah, dat zou ik dus in de kwark of yoghurt kunnen doen? Dan alleen nog even uitzoeken hoeveel gram ik per dag nodig heb.
Jij eet wel echt op de komma's he? Zelf eet ik meer op gevoel. Wat overigens wel makkelijker is omdat ik niet een 100% vegetarier ben. Ik eet het alleen wanneer aangeboden of bij echte trek ernaar. Of per ongeluk, zoals in die tomatensoep van de week. 8-)
pi_136102316
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:53 schreef mjan het volgende:

[..]

Ik zou dan eerder de chocolade schrappen ;)
Geen optie wegens verslaving. Wel met zo'n hoog mogelijk cacaopercentage.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136102335
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:55 schreef Gray het volgende:

[..]

Jij eet wel echt op de komma's he?
In grote lijnen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136102500
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:57 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

In grote lijnen.
Heb je daar een speciale reden voor, zoals gezondheidsoverwegingen?
pi_136111540
Ik heb ondertussen Fasolada gemaakt, dat is Griekse Witte Bonensoep.
voor de liefhebbers hier het recept, het is een maaltijdsoep, dus best
wel lekker met dit weer, stevige kost, geen soepje vooraf zeg maar

750 gram witte bonen
Je kan zelf bonen weken en koken, maar dan moet je ze dus een avond van te voren in de week
zetten en érg lang laten koken, dus ik neem gewoon altijd één grote en één klein potje Hak Witte bonen, misschien is dat lui, maar dat is dan maar zo...

4 grote uien klein snijden en veel verse selderij ook kleinsnijden of scheuren

1 koffiekop met olijfolie, ik meet nooit alles zo precies af :@ soms moet er nog
een beetje bij.. dit keer heb ik er ook nog een bijna een half kopje erbij gegooid.

500 gram worteltjes in plakjes snijden

zwarte peper / zout

1 blik gepelde tomaten, beetje klein gesneden (of eventjes in de blender kan ook)
Tomatenpuree kan ook, dan 1 á 2 van die kleine blikjes , maar gepelde tomaten is beter.

1 á 2 theelepeltjes sambal of 1 of 2 rode pepertjes kleingesneden, dat kan ook.

1 Liter water

Doe het water en de olijfolie in een grote soeppan met de sambal, tomaten, zout en peper erbij.

Doe dan de gesneden uien en de plakjes worteltjes en de selderij erbij.

Aan de kook brengen en als de worteltjes zacht beginnen ten worden doe je
de witte bonen erbij en dan 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Deze foto is nog van de vorige keer, zat nog in mijn archiefje, scheelt weer een foto maken :D

pi_136111696
Zit er goed uit Fann!

Ik had gisteren deze schorsenerensoep met geroosterde knoflook en linzen. Ook een welkome stevige maaltijdsoep! Wel met veggieboullion gemaakt natuurlijk.
pi_136120703
Knolrapen, lof, schorseneren en prei!
Ja doei.
pi_136120768
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 23:21 schreef motorbloempje het volgende:
Knolrapen, lof, schorseneren en prei!

*O*
pi_136122178
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nu jij toch over de advocado begint, ook dat moet ik gaan eten wegens de vetten die daar in zitten maar ik heb ook met deze groente totaal geen ervaring. Waar kan je dat zoal in doen?
AVOcado, is een steenpitvrucht. Geen groente. ;)

Het combineert lekker met gekookt ei, zongedroogde tomaatjes of geitenkaas in bijvoorbeeld salades. Zelf maak ik soms lauwwarme avocadosoep, deze is met kokosmelk , limoen en een topping van cashewnoten. Voor de niet vegetariërs, ook lekker met zalm.
And the druids turn to stone...
pi_136123462
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 18:00 schreef Gray het volgende:
Heb je daar een speciale reden voor, zoals gezondheidsoverwegingen?
Je lichaam is je kostbaarste bezit, daar zorg je beter goed voor.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136123913
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2014 23:57 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

AVOcado, is een steenpitvrucht. Geen groente. ;)

Het combineert lekker met gekookt ei, zongedroogde tomaatjes of geitenkaas in bijvoorbeeld salades. Zelf maak ik soms lauwwarme avocadosoep, deze is met kokosmelk , limoen en een topping van cashewnoten. Voor de niet vegetariërs, ook lekker met zalm.
Dat klinkt goed maar wat doe je in die salade als alternatief voor kaas?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136127244
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 01:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat klinkt goed maar wat doe je in die salade als alternatief voor kaas?
Ik neem aan dat je helemaal zonder zuivel bedoeld? als je namelijk alleen de geit wil omzeilen werkt feta of roomkaas ook prima, natuurlijk.
Dat vind ik lastiger, maar mayonnaise maakt het ook smeuiïg, al zit daar ei in. en geen zuivel insinueërt veganisme, maar kan net zo goed allergie zijn natuurlijk.
Misschien hebben anderen in dit topic nog avocadotips?
And the druids turn to stone...
pi_136128070
Het is niet gezond om al te veel kaas te eten i.v.m. verzadigde vetten en transvetten. Je kan het wel dagelijks eten maar de hoeveelheid die je op je brood doet is bij verreweg de meeste mensen al genoeg. Af en toe een keer extra kaas eten is natuurlijk niet slecht maar als je dat bijv. 3 keer per week doet is het wellicht wat minder gezond.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136128171
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 10:16 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Misschien hebben anderen in dit topic nog avocadotips?
Avocado! Er liggen er hier weer twee klaar voor vanavond voor guacamole O+ voor bij de nachos con todo!

En speltwraps met avocado en restjes gegrilde kip, maar dat is niet zo vega. Al kun je tegenwoordig ook 'vegetarische kip' krijgen ofzo, dus als dat hetzelfde smaakt dan kan dat een optie zijn :P en dan met een likje knoflookmayo of creme fraiche!

En gegrillde portobello gevuld met blokjes avocado (in limoensap en rode peper gemarineerd) met eventueel wat garnalen als je wel vis/schaaldieren eet (pescetarian bent).

Avocado is awesome.
Ja doei.
pi_136128311
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 10:52 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Avocado! Er liggen er hier weer twee klaar voor vanavond voor guacamole O+ voor bij de nachos con todo!

En speltwraps met avocado en restjes gegrilde kip, maar dat is niet zo vega. Al kun je tegenwoordig ook 'vegetarische kip' krijgen ofzo, dus als dat hetzelfde smaakt dan kan dat een optie zijn :P en dan met een likje knoflookmayo of creme fraiche!

En gegrillde portobello gevuld met blokjes avocado (in limoensap en rode peper gemarineerd) met eventueel wat garnalen als je wel vis/schaaldieren eet (pescetarian bent).

Avocado is awesome.
Ja, ik vind de 'stukjes dès' van Quorn erg naar kip smaken. Zeker als je de stukjes nog iets zilter marineert met tamari oid. Zelf eet ik trouwens (met mate) wel vlees en vis en schaal/schelpdieren, en één van mijn favoriete lunches is een 'prutje' met garnalen, gekookt eitje, avocado en geitenkaas. Als ik het toch in huis heb ook lekker met tuinkers of alfalfa.
And the druids turn to stone...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')