abonnement Unibet Coolblue
pi_132952672
Tofu puffs? Eerst invriezen en dan frituren geloof ik.
pi_132952903
Dat zou het kunnen zijn! :Y
Ik eet heel weinig tofu omdat het juist zo compact is, maar dit was gewoon heerlijk luchtig! O+
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132953092
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
  woensdag 6 november 2013 @ 11:17:30 #29
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132954871
Ik heb één keer tofu gegeten en toen nooit meer. Tien jaar later kan ik het wel eens opnieuw gaan proberen ^O^
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_132955549
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 10:10 schreef douche-eendje het volgende:
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
Klopt idd. Google vertelt mij hetzelfde. :)
Binnenkort maar weer eens langs Oriental dan maar. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132960257
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 10:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,
dus vega of vleeseters hebben geen goede bloedwaardes? Wilde je dat zeggen?
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'

Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
And the druids turn to stone...
pi_132960852
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult. :9
pi_132962269
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:58 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'

Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
Bram is briljant (8>
pi_132977436
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Gray het volgende:
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult. :9
En zo lekker.. :9
pi_132985732
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
pi_132986325
Ik had laatst de courgette-rucola stamppot vande AH website gegemaakt. Daarbij de toscaanse carre, goede combinatie.
Stsmppot andijvie met cashewnoten, zongedroogde tomaat en krokant gebakken tofu. Of de versie uit de slanke vegetariër, met banaan en kaas :9
Paksoistamppot met aardappel-wortelpuree en blokjes rookkaas.

Mn favorieten momenteel :)
pi_132992545
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 23:03 schreef wasmachine01 het volgende:
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
Vierbonenstampot is ook lekker. Afgekeken van een magnetronmaaltijd van de AH. :P

Sperziebonen, snijbonen, doperwten en tuinbonen (technisch gezien dus drie bonen). Scheutje melk voor de romigheid, en wil je een beetje bite, dan doet wat versnipperde zongedroogde tomaten ook wonderen. :)
pi_132994651
Klinkt allemaal lekker, maar ik bedoelde meer: wat doen jullie bij oerhollandse stamppot? Gebakken tofu/tempeh is dus wel lekker? En hoe kruiden jullie het dan?

Ik hou niet zo van gedroogde tomaat en liever ook geen vleesvervangers (ook ivm budget).
pi_132994664
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.

Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ;)). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
And the druids turn to stone...
  donderdag 7 november 2013 @ 12:14:27 #40
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132999097
vandaag Veggie-dag *O*

ik heb vegetarische ballekes om te bakken *O*
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132999447
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 10:17 schreef Panthera1984 het volgende:
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.

Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ;)). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
pi_133003605
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 12:23 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
Zeg dat dan. :P

Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden. ;)

En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
pi_133006974
quote:
7s.gif Op donderdag 7 november 2013 14:12 schreef Gray het volgende:

[..]

Zeg dat dan. :P

Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden. ;)

En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
pi_133007845
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten. :)
pi_133008990
quote:
7s.gif Op donderdag 7 november 2013 16:01 schreef Gray het volgende:

[..]

Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten. :)
Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn, maar ik vind dat een groot deel van de gerechten wel vegetarisch/vegan kan worden gemaakt. Maar ik denk dat we het daarin oneens zijn ;)
pi_133010290
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je :P

http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html

quote:
24 okt 2013
Hoe de Vegetarische Slager de wereld over gaat



De grootste slager van de wereld wil hij worden, een vegetarische kiloknaller. Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft grote ambities. “Dit is de zwaarste klus die ik tot nu toe heb gedaan.”

Worsten, die zijn het moeilijkst. Al honderden heeft Jaap Korteweg (51) er geproefd. Vegetarische kopieën van braad- en rookworsten. Geen één was er goed genoeg. Laatst nog moest hij een delegatie Russen teleurstellen. Drie varianten vegaworst hadden ze meegenomen naar de winkel aan het Spui in Den Haag ter keuring. Helaas. Niet goed genoeg.

Toch is Korteweg optimistisch.
Rond de jaarwisseling ligt er worst in de winkel.
“De smaak hebben we te pakken. Nu de structuur en de kleur nog.”

Korteweg en zijn chef-kok Paul Bom ontwikkelen hun producten in samenwerking met externe slagers. Ze werken met het plantaardige lupine en soja als grondstof, maar het geheim van de smid zit hem in de verwerkingstechniek. Zelfs met erwten, wortelen, bloemkool en uien kun je een rundvleesstructuur nabootsen die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Net nieuw in het assortiment: biefstuk en bacon van honderd procent groente, vertelt hij trots. Hutspotbiefstuk? “Nee, je proeft rund. We voegen er smaak aan toe. Geen E-nummers, gewoon kruiden en bijvoorbeeld gistextract.”
Ik zit er ook op te wachten :D , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk :+ die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt



Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten :')

Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer :N maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool :+ misschien is het nostalgie O+ of gewoon lekker dat kan ook :')
pi_133014362
quote:
12s.gif Op donderdag 7 november 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je :P

http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html

[..]

Ik zit er ook op te wachten :D , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk :+ die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

[ afbeelding ]

Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten :')

Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer :N maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool :+ misschien is het nostalgie O+ of gewoon lekker dat kan ook :')
Ik zie je er vaker enthousiast over praten. Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?

Wel benieuwd naar zo'n vleesvrije rookworst. Gehakt en spekjes zijn natuurlijk lekker, maar voor mij gaat er niets boven een (rook)worst. Ben benieuwd.
pi_133019733
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:59 schreef wasmachine01 het volgende:
Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten

Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid :P , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi :D
pi_133023332
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 20:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten

Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid :P , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi :D
Ekoplaza zit tegenover de Albert Heijn. Dus eerst naar de AH en dan de laatste dingetjes kopen bij Ekoplaza. Is inderdaad erg duur en erg verleidelijk allemaal.
  vrijdag 8 november 2013 @ 09:58:43 #50
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_133034969
Wat zit er nou allemaal in zo'n vleesvervanger? Ik ben niet zo van de potjes en de zakjes.... Het komt mij een beetje voor als een kant en klaar maaltijd. Klopt dit?
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')