Klopt idd. Google vertelt mij hetzelfde.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:10 schreef douche-eendje het volgende:
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'quote:Op donderdag 31 oktober 2013 10:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,
dus vega of vleeseters hebben geen goede bloedwaardes? Wilde je dat zeggen?
Bram is briljantquote:Op woensdag 6 november 2013 13:58 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'
Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
En zo lekker..quote:Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Gray het volgende:
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult.
Vierbonenstampot is ook lekker. Afgekeken van een magnetronmaaltijd van de AH.quote:Op woensdag 6 november 2013 23:03 schreef wasmachine01 het volgende:
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.quote:Op donderdag 7 november 2013 10:17 schreef Panthera1984 het volgende:
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.
Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
Zeg dat dan.quote:Op donderdag 7 november 2013 12:23 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).quote:Op donderdag 7 november 2013 14:12 schreef Gray het volgende:
[..]
Zeg dat dan.
Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden.
En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten.quote:Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).
Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor
Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn, maar ik vind dat een groot deel van de gerechten wel vegetarisch/vegan kan worden gemaakt. Maar ik denk dat we het daarin oneens zijnquote:Op donderdag 7 november 2013 16:01 schreef Gray het volgende:
[..]
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten.
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool metquote:Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).
Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor
Ik zit er ook op te wachten , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbalquote:24 okt 2013
Hoe de Vegetarische Slager de wereld over gaat
De grootste slager van de wereld wil hij worden, een vegetarische kiloknaller. Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft grote ambities. “Dit is de zwaarste klus die ik tot nu toe heb gedaan.”
Worsten, die zijn het moeilijkst. Al honderden heeft Jaap Korteweg (51) er geproefd. Vegetarische kopieën van braad- en rookworsten. Geen één was er goed genoeg. Laatst nog moest hij een delegatie Russen teleurstellen. Drie varianten vegaworst hadden ze meegenomen naar de winkel aan het Spui in Den Haag ter keuring. Helaas. Niet goed genoeg.
Toch is Korteweg optimistisch.
Rond de jaarwisseling ligt er worst in de winkel.
“De smaak hebben we te pakken. Nu de structuur en de kleur nog.”
Korteweg en zijn chef-kok Paul Bom ontwikkelen hun producten in samenwerking met externe slagers. Ze werken met het plantaardige lupine en soja als grondstof, maar het geheim van de smid zit hem in de verwerkingstechniek. Zelfs met erwten, wortelen, bloemkool en uien kun je een rundvleesstructuur nabootsen die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Net nieuw in het assortiment: biefstuk en bacon van honderd procent groente, vertelt hij trots. Hutspotbiefstuk? “Nee, je proeft rund. We voegen er smaak aan toe. Geen E-nummers, gewoon kruiden en bijvoorbeeld gistextract.”
Ik zie je er vaker enthousiast over praten. Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?quote:Op donderdag 7 november 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je
http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html
[..]
Ik zit er ook op te wachten , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
[ afbeelding ]
Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12
Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten
Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool misschien is het nostalgie of gewoon lekker dat kan ook
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijnquote:Op donderdag 7 november 2013 18:59 schreef wasmachine01 het volgende:
Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?
Ekoplaza zit tegenover de Albert Heijn. Dus eerst naar de AH en dan de laatste dingetjes kopen bij Ekoplaza. Is inderdaad erg duur en erg verleidelijk allemaal.quote:Op donderdag 7 november 2013 20:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn
http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |