quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:29 schreef Soulagement het volgende:
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen
Coool!!!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:12 schreef dude1986 het volgende:
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site!
Ooh dat ziet er echt heerlijk uitquote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.
Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Tnx . Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 19:20 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ooh dat ziet er echt heerlijk uit
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.
Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Ben benieuwd . Bord is van Pip. Vond ik nooit wat, maar ze hebben een aantal leuke bordjes ertussen zitten.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 16:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten!
Ik had dat recept van Kayotic voor de rotiplaat zelf ook al eens gebruikt ja, was zeer succesvol! Ik was van plan binnenkort eens deze 'roti' met kokos (met maar drie ingredienten)te maken:http://globaltableadventure.com/2013/03/28/recipe-coconut-roti/, mocht het erg lekker zijn dan laat ik het weten.
Tevens: wat een lief bordje!
Enneh, vind je dat nou aan te raden, zo'n slow cooker?
Ik zie gewoon dat het lekker isquote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:11 schreef n0a het volgende:
[..]
Tnx . Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker.
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden .quote:Op donderdag 24 oktober 2013 19:09 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise inktvisjes (citroengras, galangal, kaffir blaadjes vissaus soja saus knoflook, koriander. Noem et maar op). Met een simpel bouillon met de pasta van de marinade als basis en wat zeekraal en champignon
Nou ik moet eerlijk zijn dat ik zeekraal en inktvisjes bij de visboer had gekocht en toen gekeken wat ik met de ingredienten thuis kon doen en had nog veel van dat soort thaise smaken Ik heb ook zowat in elk gerecht afgelopen week champignons geknald.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden .
Heerlijk!!quote:Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Honeysoy glaze chikiiin
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:44 schreef regnavetto het volgende:
Kip teriyaki met een courgette champignon stir fry.
[ afbeelding ]
Jammer dat Prego het er goor uit vind zien. http://www.foodnetwork.co(...)gs-recipe/index.html dit recept komt er wel goed in de buurt. Had het beetje uit de losse pols gedaan. Ik had er zelf nog wel wat hete chili peper bij gedaan. En heel de nacht gemarineerdquote:Op woensdag 30 oktober 2013 16:21 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Heerlijk!!
lekker gecarameliseerd. Heb je receptje?
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?quote:Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Dit krijg er nekpijn vanquote:Op vrijdag 1 november 2013 13:16 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?
Ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Draai je ze toevallig in mspaint? Bij mij blijven ze gedraaid ook al zet ik ze recht in paint dus nu gebruik ik lightroomquote:Op vrijdag 1 november 2013 14:54 schreef regnavetto het volgende:
Serieus? Bij mij staan ze gewoon recht lol.
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!quote:Op vrijdag 1 november 2013 10:15 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren lekkere ratatouille sandwiches gemaakt voor de lunch
oh das ook een goed idee erbij denk ik! Ik eet t graag met een soeppie maar daar past een wijntje natuurlijk ook bij. 😃quote:Op vrijdag 1 november 2013 17:19 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!
Bedankt! Wat betreft mijn foto's. Ik neem ze met met mijn iphone en upload ze geliojk naar tinypic.quote:
Beetje hetzelfde idee als ik ooit gemaakt heb. Was op mijn verjaardag overigens ook een succes. Ziet er overigens goed uit regnavetto!quote:Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Honeysoy glaze chikiiin
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.quote:Op maandag 4 november 2013 13:48 schreef Dragonberry het volgende:
Wat is er eigenlijk Spaans aan die eieren?
klinkt goed!quote:Op maandag 4 november 2013 13:56 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.
quote:Op zondag 3 november 2013 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)
(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.quote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Te laat! Lekker hoor, met verse vanille Bovenkant van zo'n brood droogt in de oven altijd een tikkie uit en op deze manier blijft -ie smeuïg. Is trouwens niet het soort glazuur dat hard wordt - hebben we in het Nederlands wellicht een beter woord voor zo'n soort plakkerig blijvende glaze?quote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeterquote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!quote:Op woensdag 6 november 2013 18:22 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ] kip
edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.
Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zoquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
OP basis hiervan:quote:Op woensdag 6 november 2013 18:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme choco . ziet er goed uit!quote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzzquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Tijd om er eentje op te sturenquote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes
[ afbeelding ]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..quote:Op donderdag 7 november 2013 10:09 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.quote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes
[ afbeelding ]
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruikt Maar ben benieuwd wat je ervan vindt, ze waren echt heel lekkerquote:Op donderdag 7 november 2013 13:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:13 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik maak ze wel als je volgende week komt
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?quote:Op vrijdag 8 november 2013 18:42 schreef regnavetto het volgende:
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden
[ afbeelding ]
Geen foto?quote:Op vrijdag 8 november 2013 18:46 schreef regnavetto het volgende:
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat
Ik wil het opetenquote:Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):
[ link | afbeelding ]
Bedankt voor de inspiratie !
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.quote:Op vrijdag 8 november 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?
blijft een grote homp gehakt he :-)quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:38 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe .quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
blijft een grote homp gehakt he :-)
Heb hem ook wel eens een paar keer gemaakt, maar ik vind het meer iets voor een midnight snack dan bij een maaltijd.
Kaas erin.quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe .
Was het lekker?quote:Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):
[ link | afbeelding ]
Bedankt voor de inspiratie !
Fraai! En wat een tof blog heb je!quote:Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry
Cappuccino cake
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai! En wat een tof blog heb je!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.quote:Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry
Cappuccino cake
[ afbeelding ]
Dankjewelquote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai! En wat een tof blog heb je!
quote:Op zaterdag 9 november 2013 13:49 schreef dude1986 het volgende:
[..]Ik zal het doorgevenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/quote:Op zaterdag 9 november 2013 18:43 schreef Bramito het volgende:
[..]
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.
Ja hij was echt heel lekker! Werd goed ontvangen zeg maar . Krenten smaakten er goed in. Denk dat iets van pecan- of walnoten er ook nog wel bij past.quote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
Ooo, ik vind gehaktbrood er altijd zo ontzettend onsmakelijk uitzien. Niettemin, in plakken op witte boterhammen, met een lik mayo:
[..]
Was het lekker?
Mijn dank is groot, die krijgt mijn schoonmoeder volgende week op haar verjaardag.quote:Op zondag 10 november 2013 00:11 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Dankjewel
[..]
Ik zal het doorgeven
[..]
Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/
Wel met salami dan, ik vond dit een beetje saai met hamquote:Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/
Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
Zo gezegd, zo gedaan.quote:Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/
Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
ja, hij is echt gigantischquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
traag internet? of ben je mobiel.quote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobielquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Vraagje aan jullie! Dat brood zag er zo heerlijk uit, dat ik maar 'ns 'n poging ben gaan doen. Liep alleen tegen wat probleempjes aan en daar hebben jullie vast meer ervaring mee! Allereerst het gist, ik heb van die zakjes instant gist en de omrekening leek niet helemaal te kloppen (active dry is toch wat anders?), dus de eerste poging kwam amper omhoog. De 2e keer ging dat al een stuk beter, maar mislukt het als ik teveel gist toe zou voegen? En mijn deeg was echt zo ontzettend plakkerig, heb er erg veel bloem extra bij moeten doen om het een beetje handelbaar te maken. Hadden jullie dat ook? Beide pogingen smaakten wel erg goed, dus wil liever nog verder gaan met dit recept zodat ik een beter gevoel krijg voor bakken met gist en de temp van mijn combi magnetron enzo In ieder geval bedankt voor de heerlijke inspiratie!quote:Op donderdag 7 november 2013 18:13 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen! Het deeg kwam idd van de kom af, maar er stond dat je het even kort door moest kneden en ik had dat gedaan voor de 1ste keer rijzen, toen plakte het echt zo enorm en zat alles vervolgens onder (probeer maar 'ns 'n kraan open te draaien met deeghandjes ).quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto's Zelfde soort aanrechtblad aan 1 kant, het bleef na het rijzen niet echt aan het blad plakken, maar mag dus best wat meer bloem gebruiken om dat ook goed te voorkomen! Vond het erg leuk om zo met dat deeg bezig te zijn en het te zien rijzen, laat van de week nog even weten of het met je aanpassingen beter gaat!quote:Op maandag 11 november 2013 19:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken .
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
quote:Op zondag 17 november 2013 12:46 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti Old Amsterdam, Cherry Tomaatjes en tijm
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:09 schreef Holyme het volgende:
Crappy foonpic, meteen uit de oven
[ afbeelding ]
Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed ). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto'squote:Op zondag 17 november 2013 15:43 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat.quote:
Ik vind al die groentechips recepten allemaal verrassend lekkerquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemenquote:Op donderdag 28 november 2013 13:52 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi.
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchipsquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...quote:Op donderdag 28 november 2013 18:21 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen
[..]
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips
Op de markt? Of bij een groenteboer? Ik zag laatst iemand die gewoon gesneden boerenkool uit een zak had genomen trouwensquote:Op zaterdag 30 november 2013 16:39 schreef bellabeauti het volgende:
[..]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...
Ik wil het, NUUUUquote:
Zien er heerlijk en mooi uit!quote:Op zaterdag 14 december 2013 10:51 schreef minilot het volgende:
Ik had net koekjes met chaithee-smaak:
[ afbeelding ]
Recept en info in het kerstdinertopic
Oh daar ben ik nog niet geweest, even kijkenquote:Op woensdag 18 december 2013 10:11 schreef minilot het volgende:
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net:
[ afbeelding ]
Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies.
[..]
Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten.
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?quote:Op donderdag 28 november 2013 19:00 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes.
quote:Op donderdag 19 december 2013 16:05 schreef DarkElf het volgende:
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken
[ afbeelding ]
Ik kook om eerlijk te zijn niet zo heel veel met recepten. Vulling was ricotta met krabvlees, flink wat peper, gedroogd pepertje, citroenrasp en een heel klein beetje sap (niet teveel anders wordt de ravioli zompig.) Dus het is vooral de krab laten 'shinen'. Dus krabverhouding vs ricotta mag best royaal zijn.quote:Op woensdag 18 december 2013 10:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?
Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker!
hmm deze ga ik binnenkort eens proberenquote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Die zien er supergoed uit.quote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.quote:Op maandag 23 december 2013 16:10 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil
Heb de eerste voor de helft gevuld en toen op elkaar geplakt. Die is erg dik... rest zoals jij deed en die zijn iets knapperiger. Heb er boter bijgedaan maar wilde ze nog dunner. Heb wel aci biber uit Adana erop gedaan. Foto ga ik zo uploadenquote:Op maandag 23 december 2013 16:13 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.
Jammie ben benieuwd.quote:Op maandag 23 december 2013 16:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Heb de eerste voor de helft gevuld en toen op elkaar geplakt. Die is erg dik... rest zoals jij deed en die zijn iets knapperiger. Heb er boter bijgedaan maar wilde ze nog dunner. Heb wel aci biber uit Adana erop gedaan. Foto ga ik zo uploaden
Hmm lekker. Ze zijn inderdaad wel dikker en het lijkt alsof je minder laagjes hebt. Misschien de volgende keer dunnere plakjes boter gebruiken (boter even in de friezer gooien) en een paar keer meer vouwen?quote:
Ga ze volgende x maar zo proberen. Wilde weten of dit lastig was maar het valt echt mee. Ik heb er 1 gegeten, rest mag een ander doen want ze zijn kcl rijk! Iig bedankt.quote:Op maandag 23 december 2013 16:53 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Hmm lekker. Ze zijn inderdaad wel dikker en het lijkt alsof je minder laagjes hebt. Misschien de volgende keer dunnere plakjes boter gebruiken (boter even in de friezer gooien) en een paar keer meer vouwen?
Zien er geweldig uit!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd . Smaken iets frisser.
Zal ongetwijfeld heerlijk smaken, maar euh, tis niet echt fotogeniekquote:Op zaterdag 4 januari 2014 10:31 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Het is geen culinair hoogstandje, maar ik vind het zelf wel enorm lekker. Kippenragout.
Vergeleken met de google afbeeldingen van ragout, vind ik dit nog een erg fotogenieke ragout.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 11:21 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Zal ongetwijfeld heerlijk smaken, maar euh, tis niet echt fotogeniek
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goede foto's! En bedankt voor de inspiratie: puur en alleen door deze post van jou eet ik vanavond homemade loempia's met eend en enoki.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd . Smaken iets frisser.
Lekker! Iemand die ik volg op Twitter maakte een tijd terug pulled pork loempia's. Lijkt me ook lekker.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 13:32 schreef minilot het volgende:
Ragout! Daar eet ik zo een halve kilo van op.
Het was ook één van de eerste dingen die ik probeerde zelf te maken toen ik voor mezelf begon koken, rond mijn achttiende, maar dat lukte heel lang voor geen meter. Altijd klontjes in de roux.
Maar dan toch opeten.
[..]
Goede foto's! En bedankt voor de inspiratie: puur en alleen door deze post van jou eet ik vanavond homemade loempia's met eend en enoki.
Die zijn idd erg lekker!quote:Op zaterdag 4 januari 2014 16:55 schreef n0a het volgende:
[..]
Lekker! Iemand die ik volg op Twitter maakte een tijd terug pulled pork loempia's. Lijkt me ook lekker.
ooooo.... die zien er nét zo lekker uit als de lekkerste die ik ken - van een Vietnamese dame die een kraam heeft op de Lindengrachtmarkt in Amsterdam op zaterdag. Toch maar eens zelf proberen te maken nu. M'n partner gaat volgende week alvast de glasnoedels halenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd . Smaken iets frisser.
De glasnoedels die ik nu had komen bij de AH vandaan, dus misschien wel makkelijk te vinden.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 22:45 schreef Aiko_ het volgende:
[..]
ooooo.... die zien er nét zo lekker uit als de lekkerste die ik ken - van een Vietnamese dame die een kraam heeft op de Lindengrachtmarkt in Amsterdam op zaterdag. Toch maar eens zelf proberen te maken nu. M'n partner gaat volgende week alvast de glasnoedels halen
Nee, heel stom, van een engels blog. (maar komt wel op 't zelfde neer)quote:Op zondag 5 januari 2014 16:45 schreef n0a het volgende:
[..]
Robin, zijn die naar recept van Levine? Heb laatst ook hamburgerbroodjes gemaakt. Echt blij met die mixer van de Aldi.
ow wowquote:Op zondag 5 januari 2014 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Homemade Hamburger:
[ link | afbeelding ]
Hamburger
Op een eigengemaakt broodje!
[ link |
Nee Ik ontdek dit topic nu pas en aangezien ik altijd foto's maak van mijn baksels heb ik nog een hele batch.quote:
Oeh, zien er goed uit! Die staan ook nog op mijn to-do lijstje.quote:Op maandag 6 januari 2014 17:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]
Half blondie, half brownie
RECEPT!!!!quote:Op zondag 5 januari 2014 17:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Dit topic ontdek ik nu voor het eerst
De opmaak is om te janken, maar geeft wel een goed beeld van mijn baksels.
Zelfgemaakte beef jerky
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Pitjes !quote:Op dinsdag 7 januari 2014 10:45 schreef Myraela het volgende:
Ik heb bagels gebakken.
[ link | afbeelding ]
Op aanwijzing van dit Youtubefilmpje gemaaktquote:
oeh lekker was het nog moeilijk te maken?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 10:45 schreef Myraela het volgende:
Ik heb bagels gebakken.
[ link | afbeelding ]
Neehoor, eigenlijk precies hetzelfde als normale broodjes. Alleen kook je ze een paar minuutjes voordat je ze bakt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 18:28 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
oeh lekker was het nog moeilijk te maken?
Oh myyyyyyyy.....quote:Op zondag 5 januari 2014 23:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chocoladetulband met witte chocoladesaus
Truttig.quote:
En dit is dus lekker eten wat er lekker uit ziet.quote:Op woensdag 8 januari 2014 13:15 schreef n0a het volgende:
Hier nog een burger met zelfgemaakte broodjes:
[ afbeelding ]
Heel toevallig die aflevering recent gezien.quote:Op donderdag 9 januari 2014 11:00 schreef etiket het volgende:
Na een oude 'Heroes'-aflevering eens geprobeerd om tomaatroosjes te maken...
Wat vinden jullie van het resultaat?
[ http://img839.imageshack.us/img839/8532/nr5m.jpg (copy/paste deze link) ]
(edit: waarom zie ik hier het prentje niet?)
Hier zie je hoe het moet (echt supergemakkelijk!):
Mooie broodjes! Recept?quote:Op maandag 6 januari 2014 17:03 schreef Redcoon het volgende:
Het was weer eens tijd voor hamburgers!
Gehakt gedraaid van runderriblap
[ afbeelding ]
Broodjes gebakken
[ afbeelding ]
Klaar voor de start...
[ afbeelding ]
Eindresultaat
(saus helaas te dun, achja dat mocht niet deren!)
[ afbeelding ]
Die van mij heb ik op oudjaarsdag gemaakt. Had de dag ervoor net mijn nieuwe fornuis binnen \o/.quote:Op donderdag 9 januari 2014 13:52 schreef RobinOok het volgende:
Zit iedereen hier elkaar nou aan te steken met die hamburgers of is het toeval? :-)
Ziet er heerlijk uit Ik maak al zo lang zelf hamburgers, maar nooit zelf het broodje gemaakt Ga jouw recept voor het broodje snel proberenquote:Op woensdag 8 januari 2014 13:15 schreef n0a het volgende:
Hier nog een burger met zelfgemaakte broodjes:
[ afbeelding ]
Ik vind ze erg leuk en goed gelukt Truttig is maar een tijdsgebonden begrip en toevallig vind ik de jaren '70 wel leukquote:Op donderdag 9 januari 2014 11:00 schreef etiket het volgende:
Na een oude 'Heroes'-aflevering eens geprobeerd om tomaatroosjes te maken...
Wat vinden jullie van het resultaat?
[ http://img839.imageshack.us/img839/8532/nr5m.jpg (copy/paste deze link) ]
(edit: waarom zie ik hier het prentje niet?)
Hier zie je hoe het moet (echt supergemakkelijk!):
Toeval, zal wel aan het weer liggen ofzoquote:Op donderdag 9 januari 2014 13:52 schreef RobinOok het volgende:
Zit iedereen hier elkaar nou aan te steken met die hamburgers of is het toeval? :-)
Het recept kan je hier vinden, succes!quote:
Die zijn hier vandaag ook weer uit de oven!quote:Op donderdag 9 januari 2014 16:20 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Het recept kan je hier vinden, succes!
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/hamburgerbroodjes/
Grappig. Die zijn ook van Levine, maar ander recept. Die wat ik deed leken wat handiger qua hoeveelheden.quote:Op donderdag 9 januari 2014 16:20 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Het recept kan je hier vinden, succes!
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/hamburgerbroodjes/
En ook echt een paar posts na de post waarin staat dat imageshack niet werktquote:Op donderdag 9 januari 2014 17:53 schreef regnavetto het volgende:
Rijst, Keema Matar en eigen naanbrood!
[ http://img844.imageshack.us/img844/1475/0hqi.jpg (copy/paste deze link) ]
edit: waarom werken de img tags niet?
edit 2:
zo dan:
[ afbeelding ]
Gemist :pquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:01 schreef Nezhi het volgende:
[..]
En ook echt een paar posts na de post waarin staat dat imageshack niet werkt
Ik denk dat veel thuisbakkers recepten van Levine gebruiken. Kleine wereld.quote:Op donderdag 9 januari 2014 19:56 schreef n0a het volgende:
[..]
Grappig. Die zijn ook van Levine, maar ander recept. Die wat ik deed leken wat handiger qua hoeveelheden.
Ja, nou moest ik ook.quote:Op donderdag 9 januari 2014 13:52 schreef RobinOok het volgende:
Zit iedereen hier elkaar nou aan te steken met die hamburgers of is het toeval? :-)
24 Kitchen-recept toevallig?quote:
Ik vind het wel lief hoor! Al zou ik het alleen durven neerzetten bij een toch al ironisch bedoeld retrogerechtquote:Op donderdag 9 januari 2014 11:00 schreef etiket het volgende:
Na een oude 'Heroes'-aflevering eens geprobeerd om tomaatroosjes te maken...
Wat vinden jullie van het resultaat?
[ http://img839.imageshack.us/img839/8532/nr5m.jpg (copy/paste deze link) ]
(edit: waarom zie ik hier het prentje niet?)
Hier zie je hoe het moet (echt supergemakkelijk!):
Haha yes! Ik bak echt praktisch nooit, vond dat daar wat verandering in mocht komen. Heb dat Rudolph boek gekregen dus vandaar het recept .quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
24 Kitchen-recept toevallig?
Is in elk geval een heel erg lekkere taart. Nooit zelf gemaakt, maar wel eens gegeten. Peer en frangipane:
Mooie vorm ook! Ik had helemala geen moeite gedaan ze plat te maken. Cool.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, nou moest ik ook.
Net uit de oven..
[ afbeelding ]
..en dat worden straks dubbele cheeseburgers.
(Broodjes zijn volgens het recept dat een paar posts hierboven gelinkt staat)
Yup, dat eet namelijk veel handiger met een hamburger. Vinnik.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooie vorm ook! Ik had helemala geen moeite gedaan ze plat te maken. Cool.
Oe, daar willen we het eindresultaat natuurlijk ook van zien Robin!quote:
dan ook metalen stokjes gebruiken.quote:Op zondag 12 januari 2014 14:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Varkensschouder, nachtje gepekeld in mengsel van suiker, zout en water.
Staat nu in de oven. Vanavond eten, op zijn Koreaans.
ziet er lekker uit!quote:Op zondag 12 januari 2014 15:37 schreef minilot het volgende:
Niet mooi op de foto gezet, maar wél erg lekker:
Maan porrial (hertenvlees en kokos) en mattar paneer (erwtjes en kaas), allebei uit dit kookboek
[ afbeelding ]
& naanbrood naar eigen recept, ingekwast met ghee.
vergeten, maar het was ook niet helemaal gelukt (deed maar wat met het deeg, op het oog). wel kunnen eten, dat wel. volgende x beter.quote:Op maandag 23 december 2013 13:01 schreef Bortecinem het volgende:
Dank je wel!
@Deeltjesversneller, succes en post het resultaat hier!
ziet er goed uitquote:Op maandag 13 januari 2014 20:52 schreef minilot het volgende:
Over RobinOok gesproken, ik maakte vanavond dit en dit:
[ afbeelding ]
(Het is steeds te donker buiten en ik heb 's avonds momenteel teveel honger vol goede foto's, maar het zij zo.
Het wordt vanzelf weer lente. )
Fack dat ziet er lekker uitquote:Op maandag 13 januari 2014 20:52 schreef minilot het volgende:
Over RobinOok gesproken, ik maakte vanavond dit en dit:
[ afbeelding ]
(Het is steeds te donker buiten en ik heb 's avonds momenteel teveel honger vol goede foto's, maar het zij zo.
Het wordt vanzelf weer lente. )
quote:Op zondag 12 januari 2014 16:32 schreef Nezhi het volgende:
[..]
ziet er lekker uit!
Ben benieuwd naar het resultaat RobinOok!
Cool!!!quote:
En het was lekker joh!quote:
O, echt? Was het een recept uit het Momofuku-kookboek toevallig?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 08:47 schreef RobinOok het volgende:
Bo Ssam
Vond het een beetje tegenvallen. Beetje saai.
Nee, nieuw Koreaans Kookboek. Binnenkort een recensie/beschrijving.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 08:50 schreef minilot het volgende:
[..]
O, echt? Was het een recept uit het Momofuku-kookboek toevallig?
Oe, jammer dat uit een kakelvers kookboek dan je bo ssäm tegenviel, want dat kan juist zo lekker zijnquote:Op dinsdag 14 januari 2014 08:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, nieuw Koreaans Kookboek. Binnenkort een recensie/beschrijving.
Koreaans koken in 3 stappen. Of zoiets.....
Vertaald uit het frans.
Zo dies mooi! Goed gelukt zeg. Soepje erbij en smullen maarquote:Op woensdag 15 januari 2014 17:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Focaccia met ui, oude kaas en rozemarijn.
Ik heb een cheap ass standmixer om te kneden. Echt heel fijn voor deeg.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 14:42 schreef minilot het volgende:
Oeeee, focaccia. Wel heel slap deeg altijd, ik vind dat moeilijk kneden. Knap dus!
Ik bakte ook brood vanmorgen, te weten witte puntjes met griesmeel:
[ afbeelding ]
Hoe ze smaken weet ik niet, want ze zijn door andere lui opgegeten.
quote:Op zondag 19 januari 2014 16:43 schreef Bluezz het volgende:
[ afbeelding ]
Samen met golfer een banaan-chocoladecake gemaakt met een ganache van pure chocolade eroverheen
Ja, nu wil ik dit opeten.quote:Op zondag 19 januari 2014 16:43 schreef Bluezz het volgende:
[ afbeelding ]
Samen met golfer een banaan-chocoladecake gemaakt met een ganache van pure chocolade eroverheen
quote:Op zondag 19 januari 2014 22:16 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week maakte mijn lief een grote bak kimchi, maar ja, wat moet je ermee?
Kimchi pannenkoeken bakken natuurlijk!
[ link | afbeelding ]
Kimchi jeon
Hmmmm heerlijk!quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:33 schreef minilot het volgende:
Gisterenavond laat: chirashizushi
[ afbeelding ]
Wauw! Zo die moet ik eens maken, heb je een recept?quote:Op zondag 19 januari 2014 16:43 schreef Bluezz het volgende:
[ afbeelding ]
Samen met golfer een banaan-chocoladecake gemaakt met een ganache van pure chocolade eroverheen
Zohee, die zijn voor een eerste keer wel héél erg goed gelukt! Prachtig!quote:Op donderdag 30 januari 2014 14:20 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste zelfgemaakte soesjes.
Tnx . Was bang dat het niet ging lukken, maar viel allemaal erg mee.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 08:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Zohee, die zijn voor een eerste keer wel héél erg goed gelukt! Prachtig!
Wij keken er wel wat anders bij hoorquote:Op woensdag 22 januari 2014 10:04 schreef Redcoon het volgende:
Wauw! Zo die moet ik eens maken, heb je een recept?
Doet me trouwens heel erg denken aan die chocoladetaart scene in de verfilming van Matilda!
[ afbeelding ]
Soesjesquote:Op donderdag 30 januari 2014 14:20 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste zelfgemaakte soesjes.
Klinkt goed, en een fijn simpel recept. (Al had ik er wat macadamia's doorheen gedaan omdat dat zo lekker is met witte chocolade.. )quote:Op zaterdag 1 februari 2014 11:19 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte blondies. Omnomnom.
[ afbeelding ]
Inderdaad lunch, maar ik denk niet dat ik de rest van de dag nog wat hoef In het pastagerecht zit trouwens aardig wat olie en ik ben van het recept afgeweken door er aan het einde een flinke kluit boter doorheen te roeren.quote:Op zondag 2 februari 2014 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
Toppie lunch Mini! (als het je lunch is)
Bij pasta (en rijst) mis ik alleen toch gauw een saus, pesto of olie wat alles bindt en waardoor het smeuïg wordt.
Ah altijd lekker!quote:Op zondag 2 februari 2014 15:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Inderdaad lunch, maar ik denk niet dat ik de rest van de dag nog wat hoef In het pastagerecht zit trouwens aardig wat olie en ik ben van het recept afgeweken door er aan het einde een flinke kluit boter doorheen te roeren.
Dankzij Robin (ander) Koreaans kookboel besteld, dus ik ga binnenkort ook eens met die keuken aan de slag.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |