abonnement Unibet Coolblue
pi_134082502
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zou er gaatjes in prikken. Kan prima met een luizenkam.
:D
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2013 @ 21:31:30 #177
63722 z80
I fink you freaky
pi_134096596
Piet houd gewoon een winterslaap. net zoals alle anderen ijsberen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  maandag 9 december 2013 @ 22:04:20 #178
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_134098469
Ik heb net iets geweldigs bedacht, in plaats van een flesje knoflook-olie te kopen, ga ik enkele teentjes knoflook in een fles olijfolie doen. Maak ik zo mijn eigen knoflook-olie, bespaar ik weer wat geld en ben ik van mijn overschot knoflook af.

Lijkt me een puike plan, volgens mij heeft Piet ook gezegd dat dit geen kwaad kan. :)
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  maandag 9 december 2013 @ 22:12:53 #179
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134098933
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 15:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Gewoon niet doen.. smaakt niet lekker en extra vierge is gemaakt voor koude bereidingen, niet voor warme bereidingen en al zeker niet voor frituren (rookpunt 140 graden, gewone "niet-vierge"is 160graden)

Voor frituren gebruik je zonnebloemolie (rookpunt 190graden), pindaolie (rookpunt 240 graden dus al veel beter dan zonnebloemolie) of rijstolie (rookpunt 255 graden)
Hoe hoger het rookpunt hoe minder geur er vanaf komt en hoe heter je kan frituren.
(rode) palmolie is ook prima om mee te frituren, misschien wel een van de betere olien on in te frituren zelfs.
Boter mag je dus ook alleen koud gebruiken? Ik word een beetje gek van de rookpunt discussie omdat er geen fatsoenlijke data over te vinden is. Zo'n beetje alle bronnen spreken elkaar tegen. Hoe kom jij aan deze wijsheid?
Siesta & Fiesta!
  maandag 9 december 2013 @ 22:16:39 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134099147
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2013 22:12 schreef Bramito het volgende:

[..]

Boter mag je dus ook alleen koud gebruiken? Ik word een beetje gek van de rookpunt discussie omdat er geen fatsoenlijke data over te vinden is. Zo'n beetje alle bronnen spreken elkaar tegen. Hoe kom jij aan deze wijsheid?
Wiki.. http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point , bronnen staan erbij.
Alleen zonnebloemolie gaat hoger dan ik dacht, maar ligt ook aan de versie.

En boter kan je opzich prima in bakken maar het rookpunt ligt redelijk laag, 150 graden, dan kan je de boter beter eerst klaren.

[ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 09-12-2013 22:32:09 ]
pi_134099372
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 22:04 schreef ASSpirine het volgende:
Ik heb net iets geweldigs bedacht, in plaats van een flesje knoflook-olie te kopen, ga ik enkele teentjes knoflook in een fles olijfolie doen. Maak ik zo mijn eigen knoflook-olie, bespaar ik weer wat geld en ben ik van mijn overschot knoflook af.

Lijkt me een puike plan, volgens mij heeft Piet ook gezegd dat dit geen kwaad kan. :)
Ik zou daar érg mee oppassen, zie rechts
http://www.weckenonline.e(...)aken/olie_maken.html

Als je het toch persé wilt doen, zorg er dan voor dat je wat zuurs toevoegt (citroenzuur bijv.)
  maandag 9 december 2013 @ 23:13:54 #182
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134102032
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 22:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wiki.. http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point , bronnen staan erbij.
Alleen zonnebloemolie gaat hoger dan ik dacht, maar ligt ook aan de versie.

En boter kan je opzich prima in bakken maar het rookpunt ligt redelijk laag, 150 graden, dan kan je de boter beter eerst klaren.
Ben ik nou gek of staat daar bij extra virgen 191 graden ipv 140?
Kijk eens naar hetzelfde artikel in een paar andere talen, dan zie je andere getallen.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 10 december 2013 @ 11:13:55 #183
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134110489
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 15:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Gewoon niet doen.. smaakt niet lekker en extra vierge is gemaakt voor koude bereidingen, niet voor warme bereidingen en al zeker niet voor frituren (rookpunt 140 graden, gewone "niet-vierge"is 160graden)

Voor frituren gebruik je zonnebloemolie (rookpunt 190graden), pindaolie (rookpunt 240 graden dus al veel beter dan zonnebloemolie) of rijstolie (rookpunt 255 graden)
Hoe hoger het rookpunt hoe minder geur er vanaf komt en hoe heter je kan frituren.
(rode) palmolie is ook prima om mee te frituren, misschien wel een van de betere olien on in te frituren zelfs.
Vergeet reuzel(188°C) en ossewit(225°C) niet :9
pi_134111032
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 22:04 schreef ASSpirine het volgende:
Ik heb net iets geweldigs bedacht, in plaats van een flesje knoflook-olie te kopen, ga ik enkele teentjes knoflook in een fles olijfolie doen. Maak ik zo mijn eigen knoflook-olie, bespaar ik weer wat geld en ben ik van mijn overschot knoflook af.

Lijkt me een puike plan, volgens mij heeft Piet ook gezegd dat dit geen kwaad kan. :)
Lekker voor over de pasta van een dag te voren, als salade!
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 10 december 2013 @ 11:45:04 #185
414785 sirdanilot
pi_134111311
Je kunt ook hele tenen knoflook in een groente-ovenschotel doen (bijvoorbeeld ratatouille of zo). Gewoon ongepeld. De knoflook wordt dan heerlijk zacht en helemaal niet zo sterk van smaak. Na het bakken pellen en smullen maar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134112927
RIP Piet
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
  dinsdag 10 december 2013 @ 16:47:44 #187
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134120391
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 11:45 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt ook hele tenen knoflook in een groente-ovenschotel doen (bijvoorbeeld ratatouille of zo). Gewoon ongepeld. De knoflook wordt dan heerlijk zacht en helemaal niet zo sterk van smaak. Na het bakken pellen en smullen maar.
Hele bollen knoflook kan je op die manier ook in de oven doen, ook lekker op toastjes
pi_134122603
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 16:47 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Hele bollen knoflook kan je op die manier ook in de oven doen, ook lekker op toastjes
Op welke temperauur en hoe lang moeten de bollen in de oven?
pi_134122916
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 21:31 schreef z80 het volgende:
Piet houd gewoon een winterslaap. net zoals alle anderen ijsberen.
Hij moet gewoon weer lekker terugkomen, niemand die me zo lief kon uitschelden voor Vegavreter
dan Piet *;
  dinsdag 10 december 2013 @ 18:19:32 #190
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134123159
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 december 2013 18:00 schreef Klosje het volgende:

[..]

Op welke temperauur en hoe lang moeten de bollen in de oven?
Dat weet ik helaas niet meer, ik dacht 25 minuten onder 160 graden maar er zijn denk ik wel genoeg recepten voor gepofte knoflook te vinden op google.

Overigens kan je tenen knoflook ook heel zachtjes in olie stoven, gas moet dan wel écht laag met een stoofplaatje ertussen (knoflook mag niet bruin worden).
Hoe lang dat moet weet ik ook niet meer maar is denk ik ook vrij snel te vinden.
pi_134155469
Goedemiddag lieve mensen,

Ik was vandaag bij de Aziatische supermarkt in Beverwijk (altijd weer een feest). Nu heb ik deze keer onder andere een flesje Szechuanpeperolie gehaald. Ik had ergens in mijn hoofd zitten dat dit een interessant product was. Nu vraag ik me af wat ik er allemaal mee kan. Ik heb het even geproefd en vond het een interessante smaak hebben. Op internet lees ik dat men het met van alles combineert, dus daar word ik ook weinig wijzer van. Heeft iemand wat ideeën om mij met dit ingrediënt op weg te helpen?
pi_134156442
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 17:11 schreef Aad_Straat het volgende:
Goedemiddag lieve mensen,

Ik was vandaag bij de Aziatische supermarkt in Beverwijk (altijd weer een feest). Nu heb ik deze keer onder andere een flesje Szechuanpeperolie gehaald. Ik had ergens in mijn hoofd zitten dat dit een interessant product was. Nu vraag ik me af wat ik er allemaal mee kan. Ik heb het even geproefd en vond het een interessante smaak hebben. Op internet lees ik dat men het met van alles combineert, dus daar word ik ook weinig wijzer van. Heeft iemand wat ideeën om mij met dit ingrediënt op weg te helpen?
Ik neem dat altijd bij de wok, gewokte diamanthaas/jodenhaas met tauge boontjes en szechuan saus/olie.

Je zou er dus mee kunnen proberen te wokken?
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 11 december 2013 @ 17:54:19 #193
414785 sirdanilot
pi_134156849
Gewoon door een wokgerecht doen, lijkt me. Is dat spul niet extreem pittig of valt het wel mee?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134156894
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 17:54 schreef sirdanilot het volgende:
Gewoon door een wokgerecht doen, lijkt me. Is dat spul niet extreem pittig of valt het wel mee?
Nee dat valt wel mee. Het is niet echt pittig zelfs, geeft meer een apart verdovend gevoel in je mond. Schijnt wel vaak met hete pepers gecombineerd te worden.

Ik zal het idd eens door een wokgerecht gooien.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 11 december 2013 @ 17:57:58 #195
414785 sirdanilot
pi_134156969
Oh, dan zijn het van die chinese peperkorrels waar het mee gemaakt is, die hebben niets met hete (chili) pepers te maken. Toch verwarrend dat we het allemaal 'peper' noemen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134157078
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 17:57 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, dan zijn het van die chinese peperkorrels waar het mee gemaakt is, die hebben niets met hete (chili) pepers te maken. Toch verwarrend dat we het allemaal 'peper' noemen.
Ja klopt, die worden vaak Szechuan (Sichuan) pepers genoemd. Is idd verwarrend.
pi_134161554
Vandaag heb ik aardperen gekregen, morgen maar eens proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 11 december 2013 @ 20:30:11 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134162352
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 20:13 schreef krakkemieke het volgende:
Vandaag heb ik aardperen gekregen, morgen maar eens proeven.
Lekker. :Y Puree van maken - 50/50 aardappels/aardperen. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134162558
quote:
1s.gif Op woensdag 11 december 2013 20:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Lekker. :Y Puree van maken - 50/50 aardappels/aardperen. :9
Ik ga eerst een knol schoonborstelen, in plakken snijden en bakken in boter. Ik wil dat eerst puur proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_134162716
Ik laat het jullie weten, ik ga nu slapen, sorry.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')