abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_134212395
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:32 schreef habitue het volgende:

[..]

He snotneus, scheer je weg.
Jij eerst, Kloon.
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
  donderdag 12 december 2013 @ 23:48:20 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134212437
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:47 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Hij heeft weer eens een ban.
Afaik is die alweer afgelopen.
pi_134212445
kap 's met dat gehap
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_134212451
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Afaik is die alweer afgelopen.
Ok, fanboi
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
pi_134212460
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:48 schreef Mirjam het volgende:
kap 's met dat gehap
Heb honger.....
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
pi_134212480
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:49 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Heb honger.....
dan ga je wat eten, niet zo flauw doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_134212552
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dan ga je wat eten, niet zo flauw doen
Ik mieter zo wat blauwvistonijnkroketten in mn frituurpan (ossewit!!!) met een ganzelevermosterd met een lekker glaasje jever erbij!

Mja, broodje pindakaas zal t wel worden met euroshopperbier :W
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
pi_134212837
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef Bramito het volgende:
Zoals het hoort? (braaksmiley!) zo doen ze het bij jou thuis zeker? Voedseltradities bestaan alleen in hele algemene lijnen. Je denk toch niet dat ze daar vroeguh tijd voor hadden. Dichte mosselen weggooien is onzin. Niks mis met een mossel met een sterke sluitspier. Ennuh, ik denk niet da mosselen in witte wijn typisch Zeeuws is.....
Helemaal mee eens. Voedsel tradities zijn helemaal niet op recept niveau. Je kan beter spreken van traditionele ingrediënten die in een streek veel gebruikt worden. Recepten zullen altijd aangepast worden aan de voorhanden zijnde bereidingstechnieken en ingrediënten.
eten!!!
pi_134212904
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb voor een voorgerechtje zo'n zalmhaasje van de Lidl op het oog. Ik zag dat ze een TGT datum hadden van 18 december. Als ik die nu zou kopen en in de vriezer doe, blijven ze dan nog goed voor de kerstdagen?
Geen probleem, de kwaliteit zal wel iets achteruit gaan. Maar als je ze goed (zo snel mogelijk, dus niet op elkaar gestapeld met 4 kilo andere nog niet bevroren zooi in je vriezer mikken) invriest valt dat best mee. Maar waarom koop je ze niet vlak voor kerst vers?
eten!!!
pi_134213115
Piet mag wel opschieten met terugkomen, nu de volgende chef met kennis van zaken zich over het topic ontfermd heeft! :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 13 december 2013 @ 00:21:32 #236
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134213241
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 00:06 schreef janatwork het volgende:

[..]

Geen probleem, de kwaliteit zal wel iets achteruit gaan. Maar als je ze goed (zo snel mogelijk, dus niet op elkaar gestapeld met 4 kilo andere nog niet bevroren zooi in je vriezer mikken) invriest valt dat best mee. Maar waarom koop je ze niet vlak voor kerst vers?
Koop meestal wat dingen al van tevoren in, zodat het niet uitverkocht is op het moment dat ik het nodig heb! :D Maar waarschijnlijk haal ik ze dan wel rond de 20e of iets dergelijks
pi_134213305
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 00:21 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Koop meestal wat dingen al van tevoren in, zodat het niet uitverkocht is op het moment dat ik het nodig heb! :D Maar waarschijnlijk haal ik ze dan wel rond de 20e of iets dergelijks
Zalm is wel een heel courant stukje vis. Dat vind je rond de kerstdagen echt overal. Als je de vis rond de 20ste koopt zou ik hem sowieso nog invriezen. En dan kan je hem net zo goed morgen kopen.
eten!!!
pi_134213468
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 00:14 schreef Gripper het volgende:
Piet mag wel opschieten met terugkomen, nu de volgende chef met kennis van zaken zich over het topic ontfermd heeft! :)
:7
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 13 december 2013 @ 00:56:40 #239
414785 sirdanilot
pi_134213828
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 00:03 schreef janatwork het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Voedsel tradities zijn helemaal niet op recept niveau. Je kan beter spreken van traditionele ingrediënten die in een streek veel gebruikt worden. Recepten zullen altijd aangepast worden aan de voorhanden zijnde bereidingstechnieken en ingrediënten.
Voedsel tradities zijn niet op receptniveau, maar mensen weten meestal toch heel goed hoe het 'hoort' en hoe het 'niet hoort'. Dat beteknt niet dat het altijd fout is als je die regels in de wind slaat (kan zelfs heel lekker zijn), maar het is dan niet zoals het 'hoort'. Het is eigenlijk net als muziek maken: je hebt de harmonieleer, maar daar ga je natuurlijk vaak ook tegenin. Maar je moet wel die regels kennen, anders klinkt het nergens naar.

Dus: boter 'hoort' niet bij mosselen, maar als je het goed doet kan het er toch lekker bij zijn. Maar het is en blijft tegen de 'traditie' in.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134214204
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 00:56 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Voedsel tradities zijn niet op receptniveau, maar mensen weten meestal toch heel goed hoe het 'hoort' en hoe het 'niet hoort'.
Dat ben ik niet met je eens. Het gros van de mensen heeft geen flauw idee wat wel en niet hoort en komt niet verder dan een pak knor wereldgerechten.

quote:
Dat beteknt niet dat het altijd fout is als je die regels in de wind slaat (kan zelfs heel lekker zijn), maar het is dan niet zoals het 'hoort'.
Je moet een recept altijd bekijken in de context waarin het geschreven is. Er hoort geen boter bij de mosselen omdat boter gewoon veel te duur was en te weinig extra smaak op leverde om door je mosselen te gooien. Niet omdat het niet zou kunnen of niet lekker zou zijn.

quote:
Het is eigenlijk net als muziek maken: je hebt de harmonieleer, maar daar ga je natuurlijk vaak ook tegenin. Maar je moet wel die regels kennen, anders klinkt het nergens naar.
Uiteraard zijn er ook in het koken basis principes, maar die zijn onderhevig aan de beschikbare bereidingstechnieken en producten. In de tijd van Escouffier werd er echt heel anders gekookt dan nu. Als je nu een restaurant opent waar je alleen maar gerechten volgens de leer van Escouffier serveert ben je in no time failliet.

quote:
Dus: boter 'hoort' niet bij mosselen, maar als je het goed doet kan het er toch lekker bij zijn. Maar het is en blijft tegen de 'traditie' in.
De klassieker mosselen maken bestaat helemaal niet. Er is hoogstens een familie recept wat jij als Zeeuw hebt meegekregen van je moeder en dat is vast en zeker en heerlijk recept.

Een week of 3 geleden zat ik het programma op Nederland 1 over Zeeuwse mosselvissers terug te kijken. Maken ze aan boord een mosselpannetje klaar gooit die vent er een halve pot zout en bizar veel peper in _O-, zegt ie: Als je denkt dat er al veel in zit moet er nog net even wat meer bij. en hop nog een flinke schep zout erbij :X

Volgens jou hoefde er niet perse zout bij de mosselen. Volgens de mosselvisser juist heel veel. Maar wie heeft er nou het echte Zeeuwse mosselrecept?
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 13 december 2013 @ 12:00:15 #241
414785 sirdanilot
pi_134219689
Ach, die mosselvisser kwam uit Yerseke, die doen wel meer rare dingen :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134220900
Bij gebrek aan Piet: heeft er iemand een suggestie voor groenten bij een stoofvleesgerecht? Alleen aardappels en vlees lijkt me zo kaal...
Somebody that I used to know
pi_134220931
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2013 12:37 schreef Postbus100 het volgende:
Bij gebrek aan Piet: heeft er iemand een suggestie voor groenten bij een stoofvleesgerecht? Alleen aardappels en vlees lijkt me zo kaal...
Spruitjes!
  † In Memoriam † vrijdag 13 december 2013 @ 12:38:53 #244
91830 MaximusTG
pi_134220938
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 december 2013 12:38 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Spruitjes!
Dat gaan m'n gasten denk ik niet waarderen. Dus andere suggesties?
Somebody that I used to know
pi_134220953
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2013 12:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat gaan m'n gasten denk ik niet waarderen. Dus andere suggesties?
Dan rode kool, zoals gezegd.

Mensen die niet van spruitjes houden :N.
pi_134220955
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 12:38 schreef MaximusTG het volgende:
rode kool, wortels?
Wortels zat ik zelf ook al aan te denken. Rode kool is ook een goede optie. Thanks :)

(Tja, ik snap het ook niet van die spruiten -O- )
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † vrijdag 13 december 2013 @ 12:41:18 #248
91830 MaximusTG
pi_134221051
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 12:41 schreef MaximusTG het volgende:
Bietjes?
Ja, kan dat? Want ik weet wel dat dat het lievelingseten is van één van de twee gasten... :)
Somebody that I used to know
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 13 december 2013 @ 12:50:33 #250
414785 sirdanilot
pi_134221302
Rode kool met appel is toch wel heel erg lekker daarbij hoor ! Dat zou ik toch echt aanraden, persoonlijk.

Hoe maak je het stoofvlees klaar, met een lekkere donkere trappist erdoor, bv. westmalle dubbel? maar je kunt er ook leffe bruin doorheen doen, of ander bruin of oud bruin bier. Oud bruin maakt het vaak wel iets zoeter.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')