Jij eerst, Kloon.quote:
Ok, fanboiquote:
Heb honger.....quote:
Ik mieter zo wat blauwvistonijnkroketten in mn frituurpan (ossewit!!!) met een ganzelevermosterd met een lekker glaasje jever erbij!quote:Op donderdag 12 december 2013 23:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dan ga je wat eten, niet zo flauw doen
Helemaal mee eens. Voedsel tradities zijn helemaal niet op recept niveau. Je kan beter spreken van traditionele ingrediënten die in een streek veel gebruikt worden. Recepten zullen altijd aangepast worden aan de voorhanden zijnde bereidingstechnieken en ingrediënten.quote:Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef Bramito het volgende:
Zoals het hoort? (braaksmiley!) zo doen ze het bij jou thuis zeker? Voedseltradities bestaan alleen in hele algemene lijnen. Je denk toch niet dat ze daar vroeguh tijd voor hadden. Dichte mosselen weggooien is onzin. Niks mis met een mossel met een sterke sluitspier. Ennuh, ik denk niet da mosselen in witte wijn typisch Zeeuws is.....
Geen probleem, de kwaliteit zal wel iets achteruit gaan. Maar als je ze goed (zo snel mogelijk, dus niet op elkaar gestapeld met 4 kilo andere nog niet bevroren zooi in je vriezer mikken) invriest valt dat best mee. Maar waarom koop je ze niet vlak voor kerst vers?quote:Op donderdag 12 december 2013 16:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb voor een voorgerechtje zo'n zalmhaasje van de Lidl op het oog. Ik zag dat ze een TGT datum hadden van 18 december. Als ik die nu zou kopen en in de vriezer doe, blijven ze dan nog goed voor de kerstdagen?
Koop meestal wat dingen al van tevoren in, zodat het niet uitverkocht is op het moment dat ik het nodig heb! Maar waarschijnlijk haal ik ze dan wel rond de 20e of iets dergelijksquote:Op vrijdag 13 december 2013 00:06 schreef janatwork het volgende:
[..]
Geen probleem, de kwaliteit zal wel iets achteruit gaan. Maar als je ze goed (zo snel mogelijk, dus niet op elkaar gestapeld met 4 kilo andere nog niet bevroren zooi in je vriezer mikken) invriest valt dat best mee. Maar waarom koop je ze niet vlak voor kerst vers?
Zalm is wel een heel courant stukje vis. Dat vind je rond de kerstdagen echt overal. Als je de vis rond de 20ste koopt zou ik hem sowieso nog invriezen. En dan kan je hem net zo goed morgen kopen.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:21 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Koop meestal wat dingen al van tevoren in, zodat het niet uitverkocht is op het moment dat ik het nodig heb! Maar waarschijnlijk haal ik ze dan wel rond de 20e of iets dergelijks
quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:14 schreef Gripper het volgende:
Piet mag wel opschieten met terugkomen, nu de volgende chef met kennis van zaken zich over het topic ontfermd heeft!
Voedsel tradities zijn niet op receptniveau, maar mensen weten meestal toch heel goed hoe het 'hoort' en hoe het 'niet hoort'. Dat beteknt niet dat het altijd fout is als je die regels in de wind slaat (kan zelfs heel lekker zijn), maar het is dan niet zoals het 'hoort'. Het is eigenlijk net als muziek maken: je hebt de harmonieleer, maar daar ga je natuurlijk vaak ook tegenin. Maar je moet wel die regels kennen, anders klinkt het nergens naar.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:03 schreef janatwork het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Voedsel tradities zijn helemaal niet op recept niveau. Je kan beter spreken van traditionele ingrediënten die in een streek veel gebruikt worden. Recepten zullen altijd aangepast worden aan de voorhanden zijnde bereidingstechnieken en ingrediënten.
Dat ben ik niet met je eens. Het gros van de mensen heeft geen flauw idee wat wel en niet hoort en komt niet verder dan een pak knor wereldgerechten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:56 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Voedsel tradities zijn niet op receptniveau, maar mensen weten meestal toch heel goed hoe het 'hoort' en hoe het 'niet hoort'.
Je moet een recept altijd bekijken in de context waarin het geschreven is. Er hoort geen boter bij de mosselen omdat boter gewoon veel te duur was en te weinig extra smaak op leverde om door je mosselen te gooien. Niet omdat het niet zou kunnen of niet lekker zou zijn.quote:Dat beteknt niet dat het altijd fout is als je die regels in de wind slaat (kan zelfs heel lekker zijn), maar het is dan niet zoals het 'hoort'.
Uiteraard zijn er ook in het koken basis principes, maar die zijn onderhevig aan de beschikbare bereidingstechnieken en producten. In de tijd van Escouffier werd er echt heel anders gekookt dan nu. Als je nu een restaurant opent waar je alleen maar gerechten volgens de leer van Escouffier serveert ben je in no time failliet.quote:Het is eigenlijk net als muziek maken: je hebt de harmonieleer, maar daar ga je natuurlijk vaak ook tegenin. Maar je moet wel die regels kennen, anders klinkt het nergens naar.
De klassieker mosselen maken bestaat helemaal niet. Er is hoogstens een familie recept wat jij als Zeeuw hebt meegekregen van je moeder en dat is vast en zeker en heerlijk recept.quote:Dus: boter 'hoort' niet bij mosselen, maar als je het goed doet kan het er toch lekker bij zijn. Maar het is en blijft tegen de 'traditie' in.
Spruitjes!quote:Op vrijdag 13 december 2013 12:37 schreef Postbus100 het volgende:
Bij gebrek aan Piet: heeft er iemand een suggestie voor groenten bij een stoofvleesgerecht? Alleen aardappels en vlees lijkt me zo kaal...
Dat gaan m'n gasten denk ik niet waarderen. Dus andere suggesties?quote:
Dan rode kool, zoals gezegd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 12:39 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dat gaan m'n gasten denk ik niet waarderen. Dus andere suggesties?
Wortels zat ik zelf ook al aan te denken. Rode kool is ook een goede optie. Thanksquote:
Ja, kan dat? Want ik weet wel dat dat het lievelingseten is van één van de twee gasten...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |