abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_132847560
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 10:23 schreef Watuntrik het volgende:
Het wel of niet wachten op het stabiliseren van het biotoop in de bak is zeer afhankelijk van de gebruikte grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen een zware impact hebben op de waterkwaliteit. Deze kan zelfs schommelen met pieken en dalen door externe invloeden als licht en of temperatuur.
Gebruik je bv een substraat waar veel organische (mest)stoffen in verwerkt zijn dan zullen de eerste weken door een explosie van bacteriologische processen bepaalde waardes onaanvaardbaar gaan pieken. Soms zelfs zo erg dat een paar weken dagelijkse waterverversing nodig is om het weer stabiel te krijgen. Dit is dan een extreem voorbeeld, maar ook het gebruik van een stuk veenkienhout kan extreme gevolgen hebben en de zuurgraad explosief laten stijgen of bepaald gesteende deze laten dalen.

Daarom is het belangrijk om een bak eerst zonder visjes een tijdje in (quarantaine) de gaten te houden en dagelijks te meten (is weten) wat er nu precies gebeurd met de water kwaliteit. In een zulk klein biotoop als een aquarium kun je binnen een paar dagen soms zelfs uren door hele kleine invloeden zeer schommelende effecten hebben, hoe kleiner het biotoop hoe desastreuzer deze effecten kunnen zijn. Daarom is het ook heel erg belangrijk dat je je eerst goed inleest en informatie vergaard over de gewenste materialen en grondstoffen. En dan is er nog de geluksfactor dat er ook werkelijk dat in de verpakking zit wat er op staat. Er zijn namelijk voorbeelden zat dat een stuk hout verkocht als veenkienhout of mangrove etc. in het aquarium na een paar weken gaat schimmelen of rotten.

Nu kun je natuurlijk altijd geluk hebben en of de boel proberen te bespoedigen met chemische additieven om een biotoop sneller te stabiliseren. En zulk geval moet je heel erg goed weten wat je doet en welke soort levende wezens je erbij op het spel zet. Het gaat tien keer goed maar misschien ook een keer fout en die ene keer is eigenlijk een keer teveel.

Zie het ook eens een keer van de andere kant ;) je speelt immer voor god in je kleine bakkie. Draai de rollen eens om en stel je voor dat jij op goed geluk een kamertje wordt gestopt en men dan achteraf gaat bekijken hoe je het doet. En jij als mens bent ook best wel weerbaar en kun je ook wel enige tijd onder niet ideale omstandigheden redelijk overleven ook al voel je daarbij niet al te best. En zolang je nog redelijk beweegt neemt de observator aan dat het wel snor zal zitten. En op die feedback volgens geobserveerd gedrag gaat men dan de omstandigheden misschien aanpassen. En plots! Oh kijk!? *; Ze hapt naar lucht! Wat zou het toch zijn? -O-

Als je dan toch voor god wil spelen.. Doe het dan godverdomme met alle respect.

Succes.. :)
Amen!! ^O^
  Moderator zondag 3 november 2013 @ 12:18:20 #227
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_132848720
Binnenkort is het zover; ik hoop binnen twee á drie maanden toch eens te gaan kijken naar een ander aquarium. Als we dit project afgerond hebben dan is het de bedoeling dat in ons huis een aquarium komt te staan.

Mijn huidige (zoetwater)aquarium is nodig aan vervanging toe, de bak is alweer een jaar of 6 oud en blijkt helaas niet meer helemaal waterdicht te zijn. Die bak heeft een afmeting van 60x40x40.

De afmeting van de nieuwe bak (ook weer zoetwater) zou iets moeten worden van 100 cm of 110 cm breed x 40 cm diep x 40 cm hoog.

Zijn er eigenlijk bepaalde merken die goede kwaliteit aquariums in hun assortiment hebben ?
Het liefst heb ik een aquarium met een lichtkap die ik als het ware omhoog kan klappen en die dan ook vanzelf open blijft staan.

Mijn huidige bak heeft dat niet, die heeft gewoon een losse kunststof plaat boven op het aquarium liggen waar de verlichting weer aan gemonteerd is. Met als gevolg dat je iedere keer als je in het aquarium wilt werken je de volledige lichtkap bijna moet verwijderen omdat je anders niet fatsoenlijk kunt werken.

Met als gevolg dat je weer niks kunt zien :')

En ik merk ook dat aquarium meubels die er te krijgen zijn steeds moderner en strakker worden; iets wat helemaal niet past bij ons huis/inrichting.. -O-

Kortom tips zijn welkom !
  zondag 3 november 2013 @ 13:57:02 #228
131755 joekeloekes
Mijn hond is de liefste
pi_132851044
Ik heb een tijdje jouw topic gevolgd en heb respect voor je aanpak van dat project. Als er iemand is die het vakmanschap heeft om zelf iets moois te bouwen, dan denk ik dat jij dat bent :)

Waarom laat je niet een glasbak plakken in de maten die je wilt, en bouw je er zelf een mooi passend meubel omheen, inclusief scharnierende lichtbak?

Voedertijd: http://joekeloekes.nl/effe/vis4.mp4

[ Bericht 12% gewijzigd door joekeloekes op 03-11-2013 21:28:56 ]
Volg mijn Zweedse avonturen op www.zwederlander.nl
  Moderator zondag 3 november 2013 @ 21:30:36 #229
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_132869501
Mijn water werd toch wat troebel na een dag. Ik heb het zojuist even ververst en nu ziet het er weer helder uit. Vd week maar eens een testkitje halen. Maar voorlopig blijf ik nog dagelijks water verversen. Ik hoop op die manier zo veel mogelijk schadelijke stoffen uit mijn nieuwe achterwand te krijgen.

Als alles goed gaat volgend weekend leeg laten lopen en inrichten :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  maandag 4 november 2013 @ 01:32:36 #230
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_132879573
Deze reeks staat nog in mijn actives maar man wat ben ik blij dat ik van dat aquarium af ben. :D!

Succes met modderen en meten. Vissen horen in de natuur of op je bord. Good luck!
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  maandag 4 november 2013 @ 09:11:14 #231
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132881113
quote:
14s.gif Op maandag 4 november 2013 01:32 schreef Staal het volgende:
Deze reeks staat nog in mijn actives maar man wat ben ik blij dat ik van dat aquarium af ben. :D!

Succes met modderen en meten. Vissen horen in de natuur of op je bord. Good luck!
^O^
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  Moderator woensdag 6 november 2013 @ 21:45:32 #232
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_132981071
Hallo :W

Even weer een update van mij.

Ik heb er gisteren een stuk kienhout ingelegd, eerst uitgekookt en daarna in mijn aquarium geplaatst. Het gaf gelukkig niet af en mijn water blijft kraakhelder. Alleen mijn glas lijkt een beetje dof. Morgen even zo'n schraapmesje halen en daarmee het glas even schoon maken :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, ook nog een vraag omtrent het uitspuitstuk. Die zat vroeger altijd klem op de achterruit met van die zuignapjes. Aangezien ik een eigen achterwand heb, blijven die zuignapjes niet zitten ivm de oneffenheid van de achterwand. Ik wil dit ook niet vast lijmen of zo, maar heeft één van jullie daar toevallig een handige oplossing voor? Nu blaast ie alles naar het midden van mijn bak, wat ik straks toch wel wil voorkomen.

Ondertussen ook begonnen met het uitwassen van mijn zand. Morgen ga ik mijn bak inrichten. Na het werk even wat plantjes halen, gelukkig is er nu een uitverkoop dus dat komt mooi uit :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu lees ik alleen wel veel over een "plantenplan". Wat moet ik me daarbij voorstellen, en hoe zal ik zoiets aanpakken? Ik heb een Rio 240. Natuurlijk is het smaak afhankelijk hoeveel planten ik er in ga zetten, maar kan iemand misschien zo'n "plantenplan" nader toelichten?

Alvast bedankt :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Moderator woensdag 6 november 2013 @ 21:58:33 #233
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_132981978
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 13:57 schreef joekeloekes het volgende:
Ik heb een tijdje jouw topic gevolgd en heb respect voor je aanpak van dat project. Als er iemand is die het vakmanschap heeft om zelf iets moois te bouwen, dan denk ik dat jij dat bent :)

Waarom laat je niet een glasbak plakken in de maten die je wilt, en bouw je er zelf een mooi passend meubel omheen, inclusief scharnierende lichtbak?

Voedertijd: http://joekeloekes.nl/effe/vis4.mp4
Mwah, grootste reden is een gebrek aan tijd. :)
Na twee jaar klussen samen met mijn vader ben ik er eigenlijk wel klaar mee, en ik wil daarom geen maanden besteden aan het maken van een aquarium inclusief meubel.

Het liefst koop ik gewoon een mooie bak met meubel waarin ik een fabrieks-achterwand monteer :)
pi_132995043
Zou ik er nog 2 dwerggourami's bij kunnen doen? Ik vind die felblauwe ZO mooi!

heb een 60L bak met 15 vuurtetra's en 2 siamese algenetertjes.
pi_133004988
quote:
7s.gif Op woensdag 6 november 2013 21:45 schreef onlogisch het volgende:
Hallo :W

Even weer een update van mij.
* knip *
Leuk om je voortgang te volgen. Ben nu ook achtergronden aan het ontwerpen, en bedankt voor het werk dat ik me daarmee op de hals haal hè :P

Ik weet geen antwoord op je vraag over plantenplan.
Wat ikzelf gedaan heb is via meerdere websites (zodat je ervan kan uitgaan dat de info klopt) info over waterplanten uitzoeken zodat je uiteindelijk met een lijstje in de hand naar de dierenwinkel kan gaan. Op die manier heb ik een aantal Aziatische planten bij elkaar gesprokkeld die een mooi totaalplaatje geven.
Wat is het thema van jouw bak?

Heb nog wat geoefend met de nieuwe cam de afgelopen dagen.
Hemelse pareldanio's eten bijna alles wat voor hun neus voorbij komt, ook bloedwormen:


Deze jongens doen het het allerbeste, om de zoveel tijd moet je een aantal uit de bak halen anders worden het er teveel:


Het voorntje wordt steeds minder schuw.


Meneer vuurgarnaal


Myxocyprinus asiaticus


Hemelse pareldanio's






[ Bericht 9% gewijzigd door Nemephis op 07-11-2013 16:21:04 ]
pi_133011701
The maximum size reached by this fish is 1.35 m

Dat is een behoorlijk beest! Wat voor bak heb jij !
  donderdag 7 november 2013 @ 18:12:37 #237
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_133012509
quote:
2s.gif Op donderdag 7 november 2013 17:46 schreef Markster het volgende:
The maximum size reached by this fish is 1.35 m

Dat is een behoorlijk beest! Wat voor bak heb jij !
Zullen we er 80 tot 90 cm van maken :D? Maar inderdaad, heb je een mega bak, minimaal 250 cm, voor nodig.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_133039534
quote:
7s.gif Op woensdag 6 november 2013 21:45 schreef onlogisch het volgende:

Nu lees ik alleen wel veel over een "plantenplan". Wat moet ik me daarbij voorstellen, en hoe zal ik zoiets aanpakken? Ik heb een Rio 240. Natuurlijk is het smaak afhankelijk hoeveel planten ik er in ga zetten, maar kan iemand misschien zo'n "plantenplan" nader toelichten?

Alvast bedankt :)
Het is natuurlijk meer dan smaakafhankelijk en ook plantensoorten hebben hun specifieke wensen en verzorging nodig. Je zult er rekening mee moeten houden hoe groot een plant wordt en of hij gemakkelijk te snoeien is. Ook zal je het plantenbestand moeten aanpassen aan de hoeveelheid licht je gaat plaatsen boven de bak. Er zijn lichtbehoeftige soorten en minder lichtbehoeftige soorten. Hiermee gaat ook een behoefte aan voeding en substraatinhoud mee gepaard. :) Hier op deze site staat zowat alles wat je over aquariumplanten moet weten.

http://www.tropica.com/en/home.aspx

Bij het kopje Layouts kun je heel veel voorbeelden vinden over hoe je welke soorten met elkaar te combineren om tot een mooie inrichting te komen. Je kan bij het zoeken filteren op moeilijkheidsgraad.
  Moderator vrijdag 8 november 2013 @ 12:39:38 #239
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_133039680
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 12:34 schreef Watuntrik het volgende:

[..]

Het is natuurlijk meer dan smaakafhankelijk en ook plantensoorten hebben hun specifieke wensen en verzorging nodig. Je zult er rekening mee moeten houden hoe groot een plant wordt en of hij gemakkelijk te snoeien is. Ook zal je het plantenbestand moeten aanpassen aan de hoeveelheid licht je gaat plaatsen boven de bak. Er zijn lichtbehoeftige soorten en minder lichtbehoeftige soorten. Hiermee gaat ook een behoefte aan voeding en substraatinhoud mee gepaard. :) Hier op deze site staat zowat alles wat je over aquariumplanten moet weten.

http://www.tropica.com/en/home.aspx

Bij het kopje Layouts kun je heel veel voorbeelden vinden over hoe je welke soorten met elkaar te combineren om tot een mooie inrichting te komen. Je kan bij het zoeken filteren op moeilijkheidsgraad.
Dank! ^O^
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  vrijdag 8 november 2013 @ 13:13:05 #240
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_133040723
Ik heb voor mijn bak specifiek gezocht naar planten die weinig licht nodig hebben, ik heb planten gekozen die snel groeien, maar ook langzame groeiers, planten die makkelijk te stekken zijn.

Cryptocoryne O+. Ik heb al een aantal mooie stekken van mijn usteriana :). Nog wel klein, maar ze groeien hard.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_133042058
quote:
7s.gif Op woensdag 6 november 2013 21:45 schreef onlogisch het volgende:
Hallo :W

Nu lees ik alleen wel veel over een "plantenplan". Wat moet ik me daarbij voorstellen, en hoe zal ik zoiets aanpakken? Ik heb een Rio 240. Natuurlijk is het smaak afhankelijk hoeveel planten ik er in ga zetten, maar kan iemand misschien zo'n "plantenplan" nader toelichten?

Alvast bedankt :)
Wij hadden voordat we de bak gingen vullen de bodem van de bak op schaal getekend en in die tekening aangegeven waar we hoge, waar we lage en waar we middelhoge plantjes wilden hebben. Achtergrond- midden en voorgrondzone zeg maar. Vervolgens hebben we in een aquariumboek allemaal Z-A plantjes uitgezocht, wat namen opgeschreven en voor advies naar een aquariumspeciaalzaak gegaan. De eigenaar heeft ons toen geholpen met het beoordelen van ons beplantingsschema. Voordeel is dat we nu nog steeds goed weten welk platje waar staat waardoor we makkelijk dingen kunnen opzoeken.

Onze killersnails zijn kwijt. Nouja, we hadden er een maandje geleden 4 gekocht, Eentje daarvan zag ik laatst alleen nog maar het lege huisje van en een andere is gewoon onvindbaar.

Helaas vragen de winkels hier in de buurt zo'n beetje de hoofdprijs voor Helena's. Vier euro per stuk is geen uitzondering.

Iemand misschien wat Helena's over?
pi_133045269
Kun je via Marktplaats niks vinden? Daar heb ik de vuurgarnaaltjes ook vandaan: In de winkel 2 euro per stuk, via MP een fractie daarvan.
  vrijdag 8 november 2013 @ 16:13:59 #243
307755 Draai_kont
Nee heb je, ja kun je krijgen.
pi_133047498
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 13:51 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Wij hadden voordat we de bak gingen vullen de bodem van de bak op schaal getekend en in die tekening aangegeven waar we hoge, waar we lage en waar we middelhoge plantjes wilden hebben. Achtergrond- midden en voorgrondzone zeg maar. Vervolgens hebben we in een aquariumboek allemaal Z-A plantjes uitgezocht, wat namen opgeschreven en voor advies naar een aquariumspeciaalzaak gegaan. De eigenaar heeft ons toen geholpen met het beoordelen van ons beplantingsschema. Voordeel is dat we nu nog steeds goed weten welk platje waar staat waardoor we makkelijk dingen kunnen opzoeken.

Onze killersnails zijn kwijt. Nouja, we hadden er een maandje geleden 4 gekocht, Eentje daarvan zag ik laatst alleen nog maar het lege huisje van en een andere is gewoon onvindbaar.

Helaas vragen de winkels hier in de buurt zo'n beetje de hoofdprijs voor Helena's. Vier euro per stuk is geen uitzondering.

Iemand misschien wat Helena's over?
De helena's zitten waarschijnlijk gewoon onder de bodembedekking verscholen. Ze zijn bij mij tenminste als het donker wordt pas actief. Overdag is hij of zij soms nergens te bekennen.
Op woensdag 18 augustus 2010 15:37 schreef Schenkstroop het volgende:
Als een vrouw zich als een eikel gedraagt mag je dr als een eikel behandelen. gelijke rechten enzo.
  Moderator vrijdag 8 november 2013 @ 17:38:48 #244
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_133050692
Zo. Het begin is er :)



Eerst de bak helemaal leeg gemaakt, en vervolgens het zand erin.



Vervolgens de planten er gewoon los in gezet, en wachten totdat de "mist" gaat dalen :')




Gelukkig, een paar uur later was het al een stuk minder :)



Terrasje neemt ook goede vormen aan :) Hier heb ik overigens vanmiddag zwart grind voor gehaald. Heel fijn grind. Ik ga het terras vanavond bedekken met zwart grind. Ik hoop dat dat een mooi effect zal geven :) Het enige waar ik bang voor ben is dat tussen de naden het e.e.a. aan zwart grind naar beneden zal zakken. Iemand suggesties om dat op een slimme manier tegen te gaan?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_133050875
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 november 2013 17:38 schreef onlogisch het volgende:
Iemand suggesties om dat op een slimme manier tegen te gaan?
Stukjes plastic op maat knippen om een afscheiding van te maken, aan de achterkant tegen de stenen aan zetten.
  Moderator vrijdag 8 november 2013 @ 17:46:13 #246
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_133050927
Is het trouwens een absolute no-go om er cichliden in te zetten als je planten hebt? En dan bedoel ik eigenlijk dwergcichliden. Ik wil o.a. graag een koppeltje kersenbuiken erin :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_133053403
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 november 2013 17:46 schreef onlogisch het volgende:
Is het trouwens een absolute no-go om er cichliden in te zetten als je planten hebt? En dan bedoel ik eigenlijk dwergcichliden. Ik wil o.a. graag een koppeltje kersenbuiken erin :)
Tuurlijk kun je die erin houden, zet een halve kokosnoot of 2 op zijn kop in je bakje en het zullen vissen zijn die je bak compleet met rust laten. Tenzij ze jongen hebben, dan wil je GEEN bijvissen hebben. ( planten laten ze 100% met rust)

Oh en het zijn net guppen jongen zullen er komen en je raakt ze met de straatstenen niet kwijt.

Maar ze zijn leuk om naar te kijken ;)
pi_133053409
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 november 2013 17:46 schreef onlogisch het volgende:
Is het trouwens een absolute no-go om er cichliden in te zetten als je planten hebt? En dan bedoel ik eigenlijk dwergcichliden. Ik wil o.a. graag een koppeltje kersenbuiken erin :)
:) Cichliden is een soort van de baarsachtigen die wereldwijd voorkomen in landen rond de evenaar. Er zijn dus een massa aan verschillende soorten. Eigenlijk is het beste om een biotoop aquarium in te richten, w.w.z. dat je het aquarium zo natuurgetrouw mogelijk inricht zoals de vissen in de natuur ook leven. Dus dat je planten en vissen enkel combineert die in dezelfde wateren leven. Dan zit je zowat altijd in de goede richting wat betreft de algemene eisen van de soorten onderling.

Sommige cichliden vooral de Afrikaanse families leven in meren of wateren die van nature weinig beplanting kennen. Dus dan zal deze vis in een inrichting ook niet echt beplanting verlangen om zich thuis te voelen en zo kun je dan kiezen voor een rotsachtige inrichting zonder planten. Ook zijn bepaalde soorten erg agressief onderling. Kunnen onderling gevechten aan gaan en stuiven dan wild door het aquarium. Juist de beplanting moet het dan vaak ontgelden en wordt dan losgerukt. Maar wanneer je de juiste keuzes maakt kunnen bij alle cichliden ook planten zetten. Het zijn immers jagers en leven in het wild overwegend van levend aas, dus de planten zullen ze niet op eten. ;)

Kersenbuik (ook een afrikaan) is geen probleem met beplanting en een koppeltje is heel leuk. Vooral wanneer je ergens een beschut holletje maakt zullen ze snel gaan broeden. En dat wordt dan een heel mooi schouwspel om te observeren. Vrouwtje zal zich een tijdje in het holletje verschuilen terwijl het mannetje de wacht houd en alles wegjaagt wat in de buurt durft te komen. En op een dag komt mama dan naar buiten omringt door een zwerm kleine paarsachtige zwart gespikkelde babykersenbuikjes om zich heen. De hele groep zwemt dan een beetje robotisch schokkend door het aquarium terwijl de vader alles er omheen wegjaagt. Tegen het vallen van de avond neemt mama zoveel kleintjes in haar muil als ze maar kan om ze het holletje in te brengen om ze daar uit te spugen en weer andere te halen. Sommige eigenwijze baby's zullen dan weer het holletje uitzwemmen en zo zal mama en papa even bezig blijven. Voor dat je het weet heb je er dus teveel want ze broeden erg fanatiek. Je zou er voor kunnen kiezen om er bv een koppeltje maanvisjes bij te houden, dan zal het onderlinge broed niet zo snel overleven en gewoon langzaam aan opgepeuzeld worden. :)

Maanvisjes ook een cichlide bv leven in Zuid-Amerika en die verlangen juist veel beplanting omdat ze zich in het wild daar nu eenmaal ook graag ophouden ze leggen daar hun eieren en zoeken er beschutting. Het zijn net snoekjes, ze verschuilen zich opportunistisch in de bosjes om een nietsvermoedend voorbij zwemmend lekker hapje te kunnen vangen. Maar echt jagen doen ze niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 08-11-2013 19:14:49 ]
pi_133064506
Vorige week heb ik 10 kegelvlekjes gekocht, ze hebben het hele aquarium (voorlopig) nog voor zichzelf (110 liter) Ik heb pas sinds kort een aquarium dus weet nog niet precies wat normaal gedrag voor ze is. Ze lijken het prima naar hun zin te hebben maar het viel mij op dat, toen ik vanavond het glas aan de binnenkant algvrij had geschrobd, ze allemaal zeer actief werden! Ze hebben 2 uur lang geprobeerd tegen de stroom van de filterpomp in te zwemmen. Ze deden dit trouwens ook toen ik ze er net een uurtje in had zitten en een paar dagen later ook toen ik het water voor het eerst ververste en dit bewerkt had met een scheutje easy-life. Lijkt me dat dit gewoon speelgedrag is, toch? Of toch blinde paniek? :'(
pi_133065888
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 16:13 schreef Draai_kont het volgende:

[..]

De helena's zitten waarschijnlijk gewoon onder de bodembedekking verscholen. Ze zijn bij mij tenminste als het donker wordt pas actief. Overdag is hij of zij soms nergens te bekennen.
dat zou dan met 1tje het geval kunnen zijn. De andere is toch echt niet meer dan een leeg huisje.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')