Ik mis hem ook hoorquote:Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
Even heel erg off-topic, maar dat heb ik vooral met Sebasserquote:Op zondag 26 februari 2017 03:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nou ja ik zag zijn naam en dacht meteen "godverdomme"
Ja, maar dan moet ik ook weer daarheen...quote:Op zondag 26 februari 2017 03:06 schreef Isabeau het volgende:
Heel cul, maar niet kookboek gerelateerd heb ik wel een keer met Sebasser gepicknickt in het park En in een Indiaas restaurant gegeten. Maar misschien kunnen we dit gesprek beter voortzetten in de slowchat
quote:Op zondag 26 februari 2017 01:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..])
Ik zou het alleen al voor de kaft kopen
Het is ook héél leuk, beschrijft ook waarom de Engelsen (vooral de onderklasse) zo slecht aten. Doordat de landbevolking van het land geschopt werd door groot grondbezitters (die gingen massaal schapen houden) en de vroege industrialisering (met erbarmelijke huisvesting in de steden) had men geen toegang meer tot allerlei levensmiddelen en mogelijkheden te koken en had men simpelweg geen kennis meer van hoe je goed kookt.quote:Op zondag 26 februari 2017 02:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
O wat gaaf! Lijkt me geinig om door te lezen.
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.quote:Op woensdag 1 maart 2017 12:02 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,
ik ben binnenkort jarig en zou graag een kookboek vragen over het bakken van brood - zonder broodbakmachine maar gewoon in de oven. En dan vooral een basis zoals bruinbrood / volkoren enz
Heeft iemand goede tips?
Ik kwam deze tegen:
https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/
en
https://www.bol.com/nl/p/(...)5200%26itm_role%3Din
Is dat wat?
Tnx!
Tnx!quote:Op woensdag 1 maart 2017 12:04 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.
In het Engels zijn dit hele fijne:
https://www.bol.com/nl/p/tartine-bread/1001004009903320/
https://www.bol.com/nl/p/flour-water-salt-yeast/9200000001251007/
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oaquote:Op zaterdag 25 maart 2017 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Over de zin en onzin van de angst voor dierlijk vet, waar dit vandaan komt en waarom het onzin is.
Wetenschapsfraude, selectief onderzoek en manipulaties
Ik had die ook al gevonden, maar ga die pas lezen als ik het boek uit heb.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 09:21 schreef Trusten het volgende:
[..]
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oa
https://thescienceofnutri(...)l-review-part-1/amp/
Misschien wel pas lezen nadat je het boek met open vizier hebt gelezen
Gisteren pas laat gehaald, dus nee.quote:Op zondag 3 december 2017 12:20 schreef Molo het volgende:
Oe tof! Heb je er al iets uit klaargemaakt?
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uitquote:Op zondag 3 december 2017 12:43 schreef marcb1974 het volgende:
[..]
Gisteren pas laat gehaald, dus nee.
Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel
Wordt alleen maar beter in het boek zelf eigenlijkquote:Op zondag 3 december 2017 12:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit
Nicequote:Op maandag 22 januari 2018 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
Subtiel kickje van deze reeks:
[ afbeelding ]
The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenenquote:
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).quote:Op woensdag 14 februari 2018 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
Goede vraag.quote:Op woensdag 14 februari 2018 19:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).
Iets van Dr. Oetker toch?
Je bent wel slim veel tijd nodig (om het maar tot een ander Germanisme om te buigen)quote:Op woensdag 14 februari 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
Wellicht een gat in de markt?quote:Op zondag 25 februari 2018 14:17 schreef RobinOok het volgende:
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"
Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt?
http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
Geen idee of het een standaard is.quote:Op woensdag 14 februari 2018 20:05 schreef derLudolf het volgende:
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/
Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s?quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,
Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.
Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,
Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.
Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Eigenlijk alles, vanwege technieken etc. Zelf neig ik naar mediterraans, italiaans / oosters. Fotos omdat ik een recept wil kunnen zien voor ik het ga koken, omdat ik het lastig vind het in te beelden en ik een "doel" voor ogen heb.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s?
Bedankt voor de tips! Ik ga eens neuzen...quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 18:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes.
Je zou ook even naar de boeken van Donna Hay kunnen kijken (maakt niet eens zo heel veel uit welke, bijvoorbeeld "The new cook/de nieuwe keuken thuis" of "off the shelf"). Ook goede recepten met relatief weinig en gangbare ingrediënten én op elke pagina plaatjes. Op eBay zijn gebruikte exemplaren vaak voor weinig te krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |