abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 december 2017 @ 12:46:32 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175467732
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 12:43 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Gisteren pas laat gehaald, dus nee.
Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel :9~
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 3 december 2017 @ 13:09:22 #277
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_175468283
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 12:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit :9
Wordt alleen maar beter in het boek zelf eigenlijk :)
stupidity has become as common as common sense was before
pi_175931715
besteld met kerstcoupon van werk
" " " " "
twee weken terug in rotterdam gekocht

Deze is onderweg


[ Bericht 100% gewijzigd door Sorella op 22-12-2017 21:14:57 ]
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:15:47 #279
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175931997
Die blik van die gast op dat laatste kookboek _O- _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_176676224
Subtiel kickje van deze reeks:


The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser :s)
pi_176677731
quote:
17s.gif Op maandag 22 januari 2018 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
Subtiel kickje van deze reeks:
[ afbeelding ]

The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser :s)
Nice ^O^
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_176677820

Prachtig boek, matige vertaling maar daar kan ik me wel overheen zetten.
pi_176790359
Er komt weer een nieuwe bakbijbel uit in augustus en ik sta nu al te trappelen *O*
De gewone bakbijbel van Rutger gebruik ik echt regelmatig om even wat na te kijken of een volledig recept dus deze wil ik echt hebben!


https://www.rutgerbakt.nl(...)sbijbel-komt-er-aan/
pi_177184711
Omdat het kan:

stupidity has become as common as common sense was before
  woensdag 14 februari 2018 @ 19:48:52 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177185122
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:33 schreef marcb1974 het volgende:
Omdat het kan:

[ afbeelding ]
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 19:53:33 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185227
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:33 schreef marcb1974 het volgende:
Omdat het kan:

[ afbeelding ]
Dat klinkt interessant
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 19:57:00 #287
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185317
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).

Iets van Dr. Oetker toch?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 14 februari 2018 @ 19:58:44 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177185351
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).

Iets van Dr. Oetker toch?
Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 20:05:48 #289
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185510
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/

Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 18 februari 2018 @ 23:15:09 #290
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177288806
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
Je bent wel slim veel tijd nodig ;) (om het maar tot een ander Germanisme om te buigen)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 25 februari 2018 @ 14:17:43 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177438242
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"

Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt? :D

http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
  zondag 25 februari 2018 @ 15:14:47 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177439527
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 14:17 schreef RobinOok het volgende:
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"

Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt? :D

http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
Wellicht een gat in de markt?
Schrijf een kookboek met recepten waarbij alles zo smaakt als bij de rode muur, tong ah of wokpaleis, rode zoetzure saus, dat soort werk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 februari 2018 @ 15:19:22 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177439651
Nou ja, daar is zeker vraag naar. Babi pangang als van de Chinees. Dus met tomatenpuree, suiker en natuurazijn. Maar die mensen verwacht ik op smulweb. :D

We hebben het er hier ook wel eens over gehad dat het net lijkt of al die curry's hier dezelfde basis hebben en ze alleen in finishing touch verschillend zijn. En dat blijkt dus gewoon echt zo te zijn. Zo'n restaurant maakt liters basiscurrysaus van ui, paprika, wortel en kool met basisspecerijen!
pi_177439765
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 20:05 schreef derLudolf het volgende:
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/

Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk :Y
Geen idee of het een standaard is.
In dit boek kan je wel heel veel vinden, met goede uitleg:

https://www.bol.com/nl/p/(...)le/9200000019665690/
stupidity has become as common as common sense was before
pi_177930466


Deze vorige week binnen gekregen, wat een hoop heerlijke recepten. Momenteel met vrienden een avond aan het plannen om een avond "Israelisch" te gaan koken.
pi_181038211
Vandaag gekocht:


En een tijdje geleden alweer:


Trouwens, ik ben nog op zoek naar meer goede (theorie)boeken over het zelfbedenken van gerechten. Ik heb nu naast Smaakvrienden, het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse, maar ik ben nog op zoek naar wat meer verdieping. Zelfde geldt ook voor het opmaken van borden.
Iemand nog tips?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181038302
Mezelf laatst Nopi van Ottolenghi kado gedaan O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_181255744
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Have fun...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 16:15:58 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181256091
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181259022
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes.

Je zou ook even naar de boeken van Donna Hay kunnen kijken (maakt niet eens zo heel veel uit welke, bijvoorbeeld "The new cook/de nieuwe keuken thuis" of "off the shelf"). Ook goede recepten met relatief weinig en gangbare ingrediënten én op elke pagina plaatjes. Op eBay zijn gebruikte exemplaren vaak voor weinig te krijgen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')