abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07:16 #1
91830 MaximusTG
pi_132223227
Hier alweer deel 4 van het grote kookboekentopic.

Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten!

CUL / Het grote Kookboeken-topic
CUL / Het grote kookboekentopic deel 2
CUL / Het grote kookboekentopic deel 3

Laatste paar aankopen uit het vorige topic:

marcb1974:



..-._---_-.-:



--H-I-M--:



Gripper:



bloempje-moi:



cookiebook:



[ Bericht 27% gewijzigd door MaximusTG op 16-10-2013 13:12:36 ]
  woensdag 16 oktober 2013 @ 13:08:43 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132223279
Die kip heb ik en vind 'm nogal tegen vallen. Uiteindelijk kookte ik er bijna niks uit.
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 13:14:27 #3
91830 MaximusTG
pi_132223462
OP aangepast; Dit kookboek bedoelt RobinOok:

Kip, John Torode
pi_132470479
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
pi_132479475
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132494674
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Ijstijd van Kees Raat
Ijs van Carlina de Lorenzo
pi_132498464
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.

Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn. :D
  woensdag 23 oktober 2013 @ 23:44:18 #8
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132499318
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional, erg leerzaam.
Siesta & Fiesta!
pi_132504823
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 09:37:49 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132505307
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y
Tof boek :9 Tiramiu-ijs :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132505523
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132505825
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 23:24 schreef Fixers het volgende:

[..]

Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.

Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn. :D
Daar was ik inderdaad al bang voor. Ik weet dat veel van de recepten vanuit de Franse patisserie komen. Maar jammer dat de echt Nederlandse boeken niet in het Engels beschikbaar zijn.
pi_132507660
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 10:01 schreef _Liek het volgende:

[..]

Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit :)
Er staan ook toffe (wel andere) ijsrecepten op David's blog:
http://www.davidlebovitz.com/category/recipes/ice-creams-and-sorbets/

Ik kan persoonlijk de Salted Butter Caramel en de Avocado Coconut aanraden :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_132510703
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
In het Nederlands bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra staan veel recepten van typisch Nederlandse koekjes/gebak, maar ik denk dat het niet in het Engels vertaald is. Als het puut om de recepten gaat moet je met googletranslate ook een heel eind kunnen komen.
pi_132510843
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
pi_132512195
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:26 schreef -banaan2- het volgende:

[..]

Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
Ja inderdaad, helemaal geweldig :) Alleen balen dat deze zo goed als nergens meer aan te komen is. Het wordt tijd voor een herdruk.

Bedankt voor het uitzoeken!
pi_132512740
@minilot Klinkt heerlijk! Ik heb een simpel boekje gekocht waarin ook Rocky Road ijs staat :Y

@Molleman Ik kwam op internet nog Dutch Baking and Pastry door H. Menkveld tegen. Helaas ook uit de jaren '80 en niet meer in de boekenwinkels te vinden..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132642452
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;

Plenty (ik ben geen vegetariër)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)

Wat zal ik kiezen?
pi_132644785
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 00:02 schreef AnnaNiem het volgende:
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;

Plenty (ik ben geen vegetariër)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)

Wat zal ik kiezen?
Plenty! Heerlijke bijzondere gerechten en de bonus is evt dat je er wat minder vlees door gaat eten, win-win! (Ben zelf 'flexitarier' zoals dat hoort te heten tegenwoordig)

Ottolenghi O+

Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk

Banketbakker heb ik ook veel goeds over geboord
pi_132644806
Plenty! :Y
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132645468
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]


Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk


Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
pi_132652095
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 08:13 schreef minilot het volgende:
Plenty! :Y
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast. :)
Plenty is leuk :Y Heb bij vrienden wat gerechten geproefd. En voor de liefhebber kwam ik deze tegen:

http://natriumarm.eu/winn(...)e-ottolenghi-plenty/
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132652156
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 09:06 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
Koop Plenty! O+ Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132653038
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:

[..]

Koop Plenty! O+ Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase! O+
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132653081
quote:
14s.gif Op maandag 28 oktober 2013 13:28 schreef roos85 het volgende:

[..]

:Y Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak. :9
pi_132653894
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

:Y Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak. :9
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....
pi_132654478
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 13:49 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....
Sumak is gemakkelijk verkrijgbaar bij de Turk. Za'atar is een mix en een stuk lastiger te verkrijgen. Ik heb het bij de Volkskruidentuin in Amsterdam vandaan. Anders zou ik het ook niet weten.
pi_132658837
Za'atar heb ik zelf gemaakt door diverse kruiden te mixen. Zal vanavond wel kijken of het recept nog kan vinden.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132659292
Google, een van de hits die ik tegen kwam: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=342841

Za'atar van Jonnie Boer is ook vanaf afgelopen maand verkrijgbaar bij de AH overigens:

Vanaf 7 oktober verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Jumbo en nog wat supermarkten..

Goed nieuws voor iedereen die wil koken met Euroma Original Spices by Jonnie Boer. Vanaf 7 oktober zijn er 14(!) varianten verkrijgbaar in het kruidenschap van jouw Albert Heijn. Geen Albert Heijn in je omgeving? Ook Jumbo, Vomar en Deen verkopen Euroma Original Spices. Daarnaast is het volledige assortiment ook te koop in Librije's Winkel. Klik hier voor meer informatie.

http://www.originalspices.nl/products/zaatar
pi_132660601
Het recept van de AH heb ik gebruikt en bevalt goed.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132667025
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

:Y Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak. :9
Die heb ik nog niet geprobeerd. van de week maar eens doen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 30 oktober 2013 @ 16:40:35 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132728850
Ik ken dat Indiase kookboek van Pushpesh Pant uit de OP niet, ik begrijp het dat traditioneel is?
Ik heb het nooit zo op die traditionele kookboeken, ik heb liever een keuken die met zijn tijd mee gaat.

Kijk, Kumar Mahadevan bijvoorbeeld. Een van de meest bekende Indiase chefs in Australië schreef een mooi kookboek:


Uit India van Kumar Mahadevan
pi_132733038
Ik heb gister Bep Vuyk op de kop getikt voor een euro.
Een exemplaar uit 1973 en nu zie ik net dat het boek in 1973 voor het eerst is uitgegeven. Zou ik gewoon een eerste druk hebben? :D
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132744843
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:00 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Ik heb gister Bep Vuyk op de kop getikt voor een euro.
Een exemplaar uit 1973 en nu zie ik net dat het boek in 1973 voor het eerst is uitgegeven. Zou ik gewoon een eerste druk hebben? :D
Mooie prijs :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132745391
Was pas bij een aantal kringloopwinkels waar ze boeken voor een euro per kilo verkochten. Dat is ook leuk shoppen.
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_133693149
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:

[..]

Koop Plenty! O+ Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase! O+
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...
  donderdag 28 november 2013 @ 10:35:20 #37
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_133703983
Maak de knoflooktaart!
Siesta & Fiesta!
pi_133704430
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 10:35 schreef Bramito het volgende:
Maak de knoflooktaart!
heeel lekker ja!
pi_133734446
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 22:17 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...
Heel goed! Ottolenghiboks! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_133934159
Deze kwam ik toevallig tegen voor weinig geld. Kon ik niet laten liggen :)

pi_134168756
Ik ben heel hard op zoek naar het kookboek Magnifico van Gino D'Acampo!
Heeft iemand het in de kast staan en doet er niks meer mee? Mij kan je er heel erg blij mee maken! (uiteraard tegen betaling)

Gr Heleen

pi_134169516
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 07:19 schreef Molleman het volgende:
Deze kwam ik toevallig tegen voor weinig geld. Kon ik niet laten liggen :)

[ afbeelding ]
Oh waar heb je die gevonden? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_134170491
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 22:04 schreef heleenbvb het volgende:
Ik ben heel hard op zoek naar het kookboek Magnifico van Gino D'Acampo!
Heeft iemand het in de kast staan en doet er niks meer mee? Mij kan je er heel erg blij mee maken! (uiteraard tegen betaling)

Gr Heleen

[ afbeelding ]

http://www.kookboekenshop.nl/bookpage.php?id=5854 ?


Nee, sorry. Tweedehands ook hartstikke duur.
pi_134171237
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen? :)
pi_134172891
quote:
1s.gif Op woensdag 11 december 2013 22:14 schreef Gripper het volgende:

[..]

Oh waar heb je die gevonden? :)
Lag gewoon bij de Bruna :)
pi_134176621
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen? :)
Beide leuk! Maar home made vind ik denk ik toch het tofst, als je van zelf basis dingen maken houdt zeker, thee, mosterd, kaas, brood, dat soort dingen
pi_134179824
Dat denk ik ook. Denk dat het boek van Bill Granger meer een boek is die je al overal tegen komt. Kleine tweaks op al lang bekende recepten. Home made lijkt mij inderdaad interessanter.

En daarnaast vind ik die programma's van Bill Granger geen zak aan.
pi_134217036
Het is geen echt kookboek, maar ik zou "Uitgekookt!" even willen aanraden. Er staan maar 6 recepten in, maar het staat vol met leuke kookgerelateerde weetjes. Veel vragen die we allemaal wel eens hebben gehad worden op een leuke manier beantwoord. Zijn bruine eieren gezonder?

  vrijdag 13 december 2013 @ 15:06:04 #49
24114 --H-I-M--
beyond redemption...
pi_134225996
Mijn eerste echte recept van mijn nieuwe kookboek, "modernist cuisine": de bacon-mushroom cappuccino. Veel teveel werk, maar wel een spectaculair geheel geworden!

In feite bestaat de koffie uit een heldere soep van paddestoelenjus, koffie en zelfgemaakte varkensbouillion. Het schuim bestaat uit gebakken bacon-schuim.

pi_134226982
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen? :)
Ik mocht ook kiezen, ik ben voor Easy gegaan, maar ik ben dan ook verliefd op Bill Granger O+
pi_134988020
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken dat Indiase kookboek van Pushpesh Pant uit de OP niet, ik begrijp het dat traditioneel is?
Ik heb het nooit zo op die traditionele kookboeken, ik heb liever een keuken die met zijn tijd mee gaat.

Kijk, Kumar Mahadevan bijvoorbeeld. Een van de meest bekende Indiase chefs in Australië schreef een mooi kookboek:

[ link | afbeelding ]
Uit India van Kumar Mahadevan
Mijn lief had toevallig op jouw site gezien dat ik mee had gedaan aan je wedstrijd en niet had gewonnen, en toen kwam -ie laatst met dit boek als kadootje op de proppen! >:) Dus alsnog dank! ;)

Heb alleen even geen vijzel momenteel (en evenmin de 'specerijenmolen' die in driekwart van de recepten genoemd wordt), dus dat wordt nog even improviseren. Ik ga er vanavond uit koken! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134988261
Verder had mijn moeder ergens 'Easy' van Bill Granger gewonnen en naar mij doorgeschoven wegens 'te exotisch', maar dat stelt toch wel heel weinig voor zeg! Toch wel het soort simpele, voor de hand liggende recepten waar je eigenlijk helemaal geen kookboek voor nodig hebt. Beetje de Allerhande. :N Er is natuurlijk best een doelgroep voor, maar een kookboek waarvan het gros van de recepten maar een handvol ingrediënten heeft, daar beleef ik weinig lol aan.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134988884
Ik heb Easy ingezien bij mijn schoonmoeder. Zij had die dus gekozen, ik ben uiteindelijk voor home made winter gegaan.
Ik vind het best een mooi boek, staan leuke ideetjes in. Met weinig ingrediënten toch iets moois op tafel zetten. Ja, mij bevalt dat wel :)
Ondertussen wacht ik nog op mijn eigen boek.. ben benieuwd!
pi_134990351
Heb mezelf ook Home made Winter cadeau gedaan. Erg leuk. Gisteren zelf boter gemaakt :)
  donderdag 2 januari 2014 @ 17:35:49 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134990429
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 16:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Mijn lief had toevallig op jouw site gezien dat ik mee had gedaan aan je wedstrijd en niet had gewonnen, en toen kwam -ie laatst met dit boek als kadootje op de proppen! >:) Dus alsnog dank! ;)

Heb alleen even geen vijzel momenteel (en evenmin de 'specerijenmolen' die in driekwart van de recepten genoemd wordt), dus dat wordt nog even improviseren. Ik ga er vanavond uit koken! :Y
Leuk!

Zonder vijzel vijzelen:
Marmeren blad of harde snijplank op grond leggen.
Specerijen op plank leggen.
Pan met zware bodem erop zetten.
Op pan gaan zitten.
Klaar.
pi_134990922
Ik bleek bij de Vriendenloterij nog een prijs gewonnen te hebben, dus toen heb ik ook maar Home Made Winter besteld, het is inderdaad een heel erg leuk boek! Ik heb de quinoa-appelcake al gemaakt en ga vanavond eens proberen zelf kaas te maken, ik ben benieuwd :)
  donderdag 2 januari 2014 @ 17:53:42 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134991118

Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134991666
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
Die kreeg ik voor kerstmis. Heel erg blij mee.
pi_134991988
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
Welke? Afbeelding doet t hier niet
  donderdag 2 januari 2014 @ 18:20:07 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134992014
quote:
17s.gif Op donderdag 2 januari 2014 18:10 schreef Deliah het volgende:

[..]

Die kreeg ik voor kerstmis. Heel erg blij mee.
Zoals ik tegen mijn bezoek zei, werk dat boek recept voor recept door en je kan beter koken dan ik.
Het is voor mij een boek waar ik al bijna 30 jaar keer op keer bij terug kom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134994079
Ik had nog geld van mijn oma gekregen voor de kerst met de plicht wat te kopen. Mijn verzameling is uitgebreid met de basis Home Made, deze staat nu naast de Plenty die ik van Sint heb gehad, op de plank. Ik heb echt een boekenkast in de keuken nodig, want nu wil ik Zomer en Winter natuurlijk ook nog....
pi_141564848
Ik kreeg deze vorige week voor mijn verjaardag. Gisteren groot ingeslagen bij de Volkskruidentuin. Ga er vanavond voor het eerst uit koken.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 16:03:13 #63
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_142991267
Ik zal het vast kunnen vinden als ik alle topics door lees, maar als ik meer vis en seafood wil koken maar daar echt helemaal geen ervaring mee heb, wel kookboek zouden jullie me dan aanraden?
***
pi_143009858
Ik heb veel kookboeken in de kast staan en diverse ebooks, maar ik gebruik ze nooit. Als ik een recept nodig heb zoek ik op internet.
pi_143010000
quote:
5s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:03 schreef Brighteyes het volgende:
Ik zal het vast kunnen vinden als ik alle topics door lees, maar als ik meer vis en seafood wil koken maar daar echt helemaal geen ervaring mee heb, wel kookboek zouden jullie me dan aanraden?
Zoek eens naar en boek van Rick Stein:

http://www.bol.com/nl/p/verse-vis/1001004001655740/

Deze heb ik. Heel fijn. Aangezien ik vermoed dat jouw engels wel ok is, zou ik ook even kijken of amazon.co.uk niet goedkoper is.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 3 augustus 2014 @ 10:14:04 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143010070


Geen kookboeken zoals je gewend bent, met een recept wat leidend is in wat je koopt en klaarmaakt, maar gaat uit van de vis/intvis/schaaldier beschrijft en en geeft de belangrijkste recepten wat je ermee kan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 10:37:50 #67
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143010336
Tx, mss voor in fase 2. Voor nu is de newbie aanpak wrsch de beste stap. :)

Pdehoog, ik heb hem bij amazon besteld. Voor 40 euro verschil reken ik wel wat recepten om if necessary en als het echt bevalt kan de nl versie altijd nog. :s) Tx voor de tip.
***
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:05:33 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143010723
Als je trouwens echt goed vis wilt eten, ga op vakantie naar zuid Dalmatie (Kroatie)
De vissers vissen daar snachts voor de kust en brengen hun vis smorgens naar de markt en verkopen het. Soms leeft het nog zo vers is het. De meest vreemde dingen kom je soms tegen.
Nergens heb ik beter vis gegeten als daar. Zat een dikke week met mijn zus in Trogier, aten iedere dag seafood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:15:37 #69
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143010859
Mijn man is al een paar keer in Kroatie geweest om te duiken en is dan idd ook altijd lyrisch over de vis. Zij zitten dan in Istrië.
Kroatië staat sindsdien hoog op de wenslijst voor een zomervakantie.
Onze wens voor meer vis en seafood kennis komt nu van een vakantie in Spanje. Wat een mooie dingen liggen er daar alleen al in de supermarkt in vgl met hier. :o
***
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:18:58 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143010920
Ik ga zelf liever in het voorjaar, dan is alles groen en in bloei of in de herfst, nazomeren, hier al guur, daar nog mooi en niet meer zo druk en heet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:22:05 #71
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143010976
Klopt, maar ja, we hebben twee schoolgaande blaagjes dus dan is er niet heel veel keus. Voor een week is het te ver rijden, dan zou het vliegend moeten. Anyway... Voor op de wensenlijst. :Y
***
pi_143011002
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 10:37 schreef Brighteyes het volgende:
Tx, mss voor in fase 2. Voor nu is de newbie aanpak wrsch de beste stap. :)

Pdehoog, ik heb hem bij amazon besteld. Voor 40 euro verschil reken ik wel wat recepten om if necessary en als het echt bevalt kan de nl versie altijd nog. :s) Tx voor de tip.
Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo he ;) Soort van encyclopedie. Ik bedoelde meer dat je kan zoeken op zijn naam en dan allerlei vis-boeken vind. Maar op zich wel een goede keuze :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:28:45 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143011078
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:22 schreef Brighteyes het volgende:
Klopt, maar ja, we hebben twee schoolgaande blaagjes dus dan is er niet heel veel keus. Voor een week is het te ver rijden, dan zou het vliegend moeten. Anyway... Voor op de wensenlijst. :Y
Voor rond de 700 euro vlieg je met twee volwassenen en twee kinderen van Düsseldorf of Köln Bonn naar Split heen en terug met Germanwings.
Daar lokaal een apartementje huren van een particulier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:29:42 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143011092
Anyway, terug naar kookboeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:51:47 #75
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143012820
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:23 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo he ;) Soort van encyclopedie. Ik bedoelde meer dat je kan zoeken op zijn naam en dan allerlei vis-boeken vind. Maar op zich wel een goede keuze :Y
Ja, maar dat zocht ik ook. Ik wil het zelf doen ipv een kant en klaar filetje kopen. :Y
***
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:52:24 #76
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143012836
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor rond de 700 euro vlieg je met twee volwassenen en twee kinderen van Düsseldorf of Köln Bonn naar Split heen en terug met Germanwings.
Daar lokaal een apartementje huren van een particulier.
^O^ *in gedachten houdt...
***
pi_143027726
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 12:51 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ja, maar dat zocht ik ook. Ik wil het zelf doen ipv een kant en klaar filetje kopen. :Y
^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_143043332
Vis!

Ik kreeg vorig jaar voor mn verjaardag al de zilveren lepel van mn schoonzus en haar man, en dit jaar deze erbij:

Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 16:09:41 #79
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143202818
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:23 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo he ;) Soort van encyclopedie. Ik bedoelde meer dat je kan zoeken op zijn naam en dan allerlei vis-boeken vind. Maar op zich wel een goede keuze :Y
Hij is binnen. Wat een heerlijk boek! O+
***
  dinsdag 2 september 2014 @ 18:46:50 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144108421

Vandaag binnengekomen en kan er niets uit maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144109061
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag binnengekomen en kan er niets uit maken
Waarom niet dan? -O-
  dinsdag 2 september 2014 @ 19:11:27 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144109353
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 september 2014 19:04 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Waarom niet dan? -O-
Kan niet kauwen, Donderdag voor mijn tweede wortelkanaal behandeling. Gelukkig heb ik penicilline van mijn D huisarts gekregen, NL artsen krijg je dat niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144110057
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan niet kauwen, Donderdag voor mijn tweede wortelkanaal behandeling. Gelukkig heb ik penicilline van mijn D huisarts gekregen, NL artsen krijg je dat niet
Awwww. Beterschap :*
pi_144112721
Ik ga mezelf deze kado geven:

pi_145668170
stupidity has become as common as common sense was before
pi_148732152
Stil hier, van vandaag:

stupidity has become as common as common sense was before
pi_148738233
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 22:58 schreef marcb1974 het volgende:
Stil hier, van vandaag:

[ afbeelding ]
Helemaal into het midden-oosterige gebeuren, Marc? :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 16 januari 2015 @ 09:23:03 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148739477


Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde.
Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 januari 2015 @ 09:26:07 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148739537


Claudia Roden schreef waarschijnlijk het best onderzochte werk naar de joodse keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148756105
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
dit boeken topic stond weer eens boven aan in CUL. Ff doorgelezen van afgelopen maanden en bovenstaand boek besteld.

Allerhande koken altijd leuk/lekker/snel, maar wel eens benieuwd om te werken aan kook technieken, want die heb ik verder nauwelijks :)
pi_148756316
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 07:21 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Helemaal into het midden-oosterige gebeuren, Marc? :D
Valt nog mee. Zocht eigenlijk naar een kookboek met Griekse gerecht :')
stupidity has become as common as common sense was before
  vrijdag 16 januari 2015 @ 19:47:00 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148756843
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 19:22 schreef trekker25 het volgende:

[..]

dit boeken topic stond weer eens boven aan in CUL. Ff doorgelezen van afgelopen maanden en bovenstaand boek besteld.

Allerhande koken altijd leuk/lekker/snel, maar wel eens benieuwd om te werken aan kook technieken, want die heb ik verder nauwelijks :)
Veel plezier ermee, het is echt heel erg goed.
Maar geen koffietafelboek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2015 @ 10:23:51 #93
24114 --H-I-M--
beyond redemption...
pi_148770518
Ik hoef eigenlijk na de aanschaf van Modernist Cuisine geen kookboek meer te kopen, maar toch heb ik het gedaan :)



Mede vanwege mijn reis naar Vietnam een aantal jaren geleden al lang op zoek naar een goed kookboek van hetgeen ik daar gegeten heb. Eindelijk deze gevonden!
  zaterdag 17 januari 2015 @ 10:26:56 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148770569
Die boeken en die covers O+
I wantz them allllll!!!

HIM, bevalt je modernist cuisine nog steeds? Kook je er vaak dingen uit en/of gebruik je technieken vaak?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148774307
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veel plezier ermee, het is echt heel erg goed.
Maar geen koffietafelboek
ik hou je op de hoogte. Meer 's avonds lekker door te nemen komende tijd.

Met een kindje van 1,5 jaar kun je nog weinig spannends koken qua smaak en tijdgebrek... :)
  zaterdag 17 januari 2015 @ 13:57:37 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148774678
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 13:44 schreef trekker25 het volgende:

[..]

ik hou je op de hoogte. Meer 's avonds lekker door te nemen komende tijd.

Met een kindje van 1,5 jaar kun je nog weinig spannends koken qua smaak en tijdgebrek... :)
Lastiger, tuurlijk, maar kindje gaat toch ook slapen en dan kun je 'avonds wat maken voor de volgende dag? Of in het weekend.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148775190
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 13:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Lastiger, tuurlijk, maar kindje gaat toch ook slapen en dan kun je 'avonds wat maken voor de volgende dag? Of in het weekend.
Meestal plof ik op de bank en vind vaak lezen over koken net zo leuk als echt iets maken :-)
  zaterdag 17 januari 2015 @ 15:18:47 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148776457
Vind na een lange dag werken en autorijden het juist heerlijk even wat anders te doen en wat lekkers te maken, aan tafel te eten (nooit bord op de knieen voor de tv hier, tv staat ook uit als we eten) en bij te praten. Daarna de afwas inruimen en dan met een borrel even een serie of film te kijken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 januari 2015 @ 20:32:04 #99
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_148886186


Deze komt morgen hopelijk binnen.
pi_148895208
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')