Dank je!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
Wat herfstig zo!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:
[ afbeelding ]
Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 14:42 schreef xuryah het volgende:
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk!
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur isquote:Op donderdag 17 oktober 2013 14:51 schreef minilot het volgende:
[..]
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Ik ga het dit weekend eens proberen thanksquote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:07 schreef xuryah het volgende:
[..]
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen
+ goede weegschaalquote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken
goed punt!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 16:34 schreef loecje het volgende:
[..]
+ goede weegschaal
dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijkquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond.
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dusquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het is vooral heel erg plakkerig. Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.
Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. Waarom kan ik nooit wachten.
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het is vooral heel erg plakkerig. Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.
Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. Waarom kan ik nooit wachten.
quote:Oven voorverwarmen op 180 graden. 50 gram boter in de magnetron smelten en de gesmolten boter mengen met 100 gram rietsuiker en 75 gram witte basterdsuiker en het sap van een halve citroen. Dit mengsel in een ingeboterd cakeblik gieten. Daarop de ananas in plakken leggen
225 gram boter kloppen met 300 gram suiker, daarna 1 voor 1 2 eieren toevoegen. 380 gram zelfrijzend bakmeel rustig toevoegen, ik heb niet alles gebruikt, in het originele recept verdunde ze het een beetje met ananassap en dat had ik dus niet. Wel een beetje citroensap erbij gedaan.
En 45 minuten in de oven afbakken, testen of die gaar is. Even laten staan voordat je hem omdraait.
En een belangrijke waarschuwing, niet direct willen eten.
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:
[ afbeelding ]
Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het welquote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
[..]
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:
[..]
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel
Leuke site, ik volg!quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:
[..]
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel
Oh wat leuk die ga ik maken (wel in een verklend recept 18 is wat te veel!)quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:
[..]
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel
Schatten lukt mij niet Behalve de schatten in dit topicquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 12:57 schreef Mirjam het volgende:
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 13:06 schreef Lonely-girl het volgende:
[..]
Schatten lukt mij niet Behalve de schatten in dit topic
hahaha beste omschrijving van appeltaart maken ooitquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 13:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten.
Nee, sorry ben te lui om te googlen...quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
ja heb ik.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Je hebt al een recept waarschijnlijk, maar ik gooi deze link er even in, met allerlei sinterklaasreceptenquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
http://www.ah.nl/allerhan(...)netjes/?rq=speculaasquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 14:34 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Nee, sorry ben te lui om te googlen...
Het een is niet gezonder dan het ander, maar ik heb wel het idee dat het in pure vorm anders smaakt. Pure poedersuiker smaakt immers ook anders dan pure kristalsuiker, omdat het relatief meer contactoppervlak heeft. En basterdsuiker smaakt ook weer anders. Misschien merk ik uiteindelijk geen verschil, maar er is maar een manier om daar achter te komenquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:07 schreef Taartje het volgende:
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
Haha dat bedoel ik, 'in tegenstelling tot appeltaart'. Niet handig uitgedruktquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
Toch zitten er bij (bruine) rietsuiker andere stoffen die je niet vind in kristalsuiker (melasse).quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Hangt ook af van de hoogte van de vormquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:32 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen
Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand
inhoud van 2 liter..
is dat een 24cm of een 30cm cakevorm?
Of rekenen . pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:
[..]
Hangt ook af van de hoogte van de vorm
Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.
Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden
Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
Euh...ja...middelbare school is echt al heel lang geleden En formules waren nooit mijn ding. Jij hebt het nu wel over een ronde vorm. Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huisquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 15:34 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Of rekenen . pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.
thx voor dre replys ga zo de cake mkenquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:
[..]
Hangt ook af van de hoogte van de vorm
Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.
Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden
Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef kvd het volgende:
[..]
Jij hebt het nu wel over een ronde vorm.
Helemaal gelijk inquote:Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huis
Ik zou voor hand gaan. Maar ook meer omdat de schil daarvan mij op de een of andere manier beter voor het raspen lijkt en ik het sap meestal wat zoeter vind.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx voor dre replys ga zo de cake mken
nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht
maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken
heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is..
maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort....
want pers of hand is toch een vrij groot verschil..
ene meer sap ander meer vrucht
Als je appels overheb hou ik me aanbevolenquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 22:11 schreef Dragonberry het volgende:
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken
Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet Dus het deeg was een beetje heel erg plakkerig.. Morgen maar kijken hoe hij is geworden.
die hebben ze het hele jaar door bij de gewone kruiden liggen. blauw met wit plastic busjequote:Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.
[ afbeelding ]
Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgenquote:Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.
[ afbeelding ]
Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
je kan het ook zelf maken of op de markt (die van mij heeft een lekkere , sowieso een lekker kruidenkraampje)quote:Op zondag 20 oktober 2013 20:41 schreef casper019 het volgende:
[..]
Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen
[ afbeelding ]
ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht
Dille en kamille heeft ook speculaas kruiden zag ik van de week.quote:Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.
Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
vomar dekamarkt of dirk hebben die van silvo. die heb ik en die bevalt me erg goedquote:Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.
Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.quote:
Anders witte chocolade? Of stukjes ananas?quote:Op maandag 21 oktober 2013 15:08 schreef xuryah het volgende:
[..]
Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.
Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen?
Ik had ooit een recept van een kokos en ananas cake, die was met hazelnoten en chocoladevlokken en echt lekker. Dat lijkt me dus een leuke combinatie.quote:Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Jumbo heeft t wel.quote:Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.
Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Peren frituurschaal? Whut?quote:Op maandag 21 oktober 2013 21:07 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Ja, daar heb ik ze inmiddels gehaald. Binnenkort maar eens het verschil proeven.quote:
Alles borrelde in de suikersiroop en vet. Het smaakte trouwens ook erg vet.quote:
lekker. ik ga het ook weer snel maken, ik vind t ook lekker met koffie likeur dan smaakt t nog meer naar koffie.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 22:10 schreef Joosie200 het volgende:
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf
[ afbeelding ]
De belettering wou niet meewerken Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
Ja in een cheesecake, maar ook weleens een soort cake gemaakt op basis van slagroom ipv boter. Quiche maak ik ook met slagroom en dat schift niet.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Niet in taarten, maar heb het al wel in (cup)cakes gebruikt en dat gaat ook prima!quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:37 schreef xuryah het volgende:
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker
Wel kruimelig..
Fotootje:
[ afbeelding ]
Daar hoort natuurlijk een recept bij.quote:Op zondag 27 oktober 2013 16:43 schreef casper019 het volgende:
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!
[ afbeelding ]
Hierbij!quote:Op zondag 27 oktober 2013 16:47 schreef laiveneertiekje het volgende:
[..]
Daar hoort natuurlijk een recept bij.
Ik heb geen receptquote:Op donderdag 24 oktober 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
Je vind het niet leuk om zelf iets te maken?quote:Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle
afgelopen weekend ook de ricottacakejes met bessen en lemon curd gemaakt.quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....
[ afbeelding ]
Winkeltje in Assendorp waar je een taart kan laten maken: klik.quote:Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle
Ja he? Ik vond ze toen ze nog warm waren lekker genoeg om op te eten, maar inderdaad veel te compact.quote:Op maandag 28 oktober 2013 16:32 schreef loecje het volgende:
[..]
afgelopen weekend ook de ricottacakejes met bessen en lemon curd gemaakt.
het beslag was heerlijk, maar de cakejes zelf vielen erg tegen.
de smaak is lekker maar de cakejes zijn erg compact.
het zelfrijzende bakmeel lijkt nogal nutteloos. ik zie ook niet waarom ik het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag moest spatelen, van de luchtigheid van het begin is na het bakken niets meer van over.
ja echt jammer, het deeg was echt super lekker dus ik had hoge verwachtingen.quote:Op maandag 28 oktober 2013 19:40 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja he? Ik vond ze toen ze nog warm waren lekker genoeg om op te eten, maar inderdaad veel te compact.
Ook maar even het een en ander gekocht. Ik heb nu steranijs, kruidnagel, kaneelstokjes en vanille. Niet dat ik een van die dingen direct nodig heb, maar dan heb ik het maar vast in huis . Daarnaast ook een siliconen bakmat gekocht, kijken hoe zoiets bevalt.quote:Op maandag 28 oktober 2013 18:41 schreef Xaryna het volgende:
Ik was net bij de Lidl en ze hebben heel veel goedkope bakspulletjes! Tijdelijke producten zoals ingrediënten (cacao, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, hazelnoten, en nog wat dingetjes) en suikerversieringen, maar ook vormpjes. Ik had me een half jaar geleden sufgezocht naar een cakevorm onder de 25 cm die niet ook smaller was. Ze hebben nu dus een heel aantal kleine bakvormen, silicone vormen en wat andere accessoires.
Als t Vliegerhuys in Zwolle hun appeltaart nou eens gingen verkopen.. Of je neemt iedereen daarmee naartoequote:Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle
of iets frissers met aardbei of framboos door de crème, past goed bij alle drie de lagenquote:Op dinsdag 29 oktober 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:
Ik wil voor dit weekend een taart voor mijn oma gaan maken. Nu dacht ik aan 3 lagen. één laag vanille cake, in het midden een dunne laag meringue in gesmeerd met witte chocolade zodat het krokant blijft en een derde laag van brownie chocolade cake.
Wat voor vulling zou ik dan tussen de lagen doen? Ik dacht zelf een witte chocolade botercreme.
Ik zat ook al te denken dat het wel een beetje ( ) zwaar zou worden. Frambozen is misschien wel lekker.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 22:20 schreef kvd het volgende:
[..]
of iets frissers met aardbei of framboos door de crème, past goed bij alle drie de lagen
ik zou het doen.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 22:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zat ook al te denken dat het wel een beetje ( ) zwaar zou worden. Frambozen is misschien wel lekker.
ziet er goed uit, welk recept heb je gebruikt?quote:Op maandag 28 oktober 2013 21:38 schreef RunForrestRun het volgende:
Vanwege een paar bijna te rijpe bananen voor het eerst een bananenbrood gemaakt:
[ afbeelding ]
Ik vind de kleur een beetje gek, beetje grijzig (nu is de foto ook niet al te best want in het donker met flits), maar de smaak is erg goed. Volgende keer gaan er noten en misschien wat stukjes chocola in.
Voor 17 hotdogs (14 volgens de blogger)quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 23:28 schreef RockabeIIa het volgende:
A.s. vrijdag wil mijn zoon vanwege zijn verjaardag trakteren op school. En nu had ik dit willen maken: Hotdog Koekjes. Alleen het is mij onduidelijk hoeveel er van wat in gaat… Wie o wie kan mij verder helpen?
Graag gedaan. Ben benieuwd. Ziet eruit als leuke koekjes!quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 23:48 schreef RockabeIIa het volgende:
Ah dankjewel!!!
Als ik ze gemaakt heb zal ik ze komen showen
Er zijn zoveel dingen die niet veel tijd kosten om te maken. Waar hou je van?quote:Op woensdag 30 oktober 2013 08:50 schreef xuryah het volgende:
Hoii!
Mijn vriend en ik vieren dit weekend onze verjaardag. Nou leek het me leuk om zelf een taart te maken.
Ik zoek een recept voor iets lekkers, maar die niet heel veel tijd kost om te maken.
Weten jullie misschien iets? Alle ideeën zijn welkom!
Ik houd echt van alles, daarom is het ook zo lastig :pquote:Op woensdag 30 oktober 2013 08:51 schreef Myraela het volgende:
[..]
Er zijn zoveel dingen die niet veel tijd kosten om te maken. Waar hou je van?
Daar heb je gelijk in.quote:Op woensdag 30 oktober 2013 09:00 schreef Myraela het volgende:
Tsja, ik vind een taart persoonlijk nooit lang duren. Het enige wat echt lang duurt in de oventijd. Dus zolang je een taart maakt uit maar één deeg, is het altijd redelijk snel klaar. Van appeltaart tot cheesecake of slagroomtaart.
Neig je meer naar fruit, of naar chocolade, of naar slagroomtaart? Of heeft je vriend misschien wel een duidelijke voorkeur?
Voor hoeveel mensen moet het zijn? Kan je ook individuele dingen maken?quote:Op woensdag 30 oktober 2013 09:03 schreef xuryah het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in.
Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit.
Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn.
Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind.
Ongeveer 20 mensen denk ik.quote:Op woensdag 30 oktober 2013 09:24 schreef kvd het volgende:
[..]
Voor hoeveel mensen moet het zijn? Kan je ook individuele dingen maken?
Makkelijk is bv om fruitschelpjes (http://www.24kitchen.nl/recepten/exotische-vruchtenschelpjes) te maken, waarbij je eventueel nog kan smokkelen met de banketbakkersroom (http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=banketbakkersroom)
Van de AH, deze: klikquote:Op dinsdag 29 oktober 2013 22:58 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ziet er goed uit, welk recept heb je gebruikt?
Ik wou zeggen MonChou taart...Maarja, dat is én slagroom, én machtig....quote:Op woensdag 30 oktober 2013 09:03 schreef xuryah het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in.
Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit.
Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn.
Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind.
Waarom geen macarons?quote:Op woensdag 30 oktober 2013 21:09 schreef casper019 het volgende:
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor
weet iemand een goeie site voor recepten daarmee?
cakes enzo..
Geen zin inquote:
Monchou taart is wel erg lekker! Misschien dat ik dat toch maar ga doen danquote:Op woensdag 30 oktober 2013 19:10 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Ik wou zeggen MonChou taart...Maarja, dat is én slagroom, én machtig....
Maar wel lekker snel klaar
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=amandelmeelquote:Op woensdag 30 oktober 2013 21:09 schreef casper019 het volgende:
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor
weet iemand een goeie site voor recepten daarmee?
cakes enzo..
nee dat is niet helemaal wat ik zoek, ik wil meer een naturel of vanille of citroen, of kokos cake maken oid.quote:Op woensdag 30 oktober 2013 22:17 schreef kvd het volgende:
[..]
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=amandelmeel
eerste hit bij zoekopdracht...
http://www.foodbook.nl/recepten/251/luchtige-amandelcakequote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:12 schreef casper019 het volgende:
[..]
nee dat is niet helemaal wat ik zoek, ik wil meer een naturel of vanille of citroen, of kokos cake maken oid.
Ik zoek eigenlijk vooral een recept voor amandelmeel in combinatie met(geur en smaak loze) kokosolie, schijnt beide erg gezond te zijn dus lijkt me leuk daar een keer wat mee te maken
dus als iemand daar miss een recept voor weet? Of waar ik dat kan vinden?? AUB!!
Net gemaakt, Rozijnen-banaan cake (1e plakkie eraf)
[ afbeelding ]
Het is gingerbreaddeeg. Dat is inderdaad donkerder. En heel hard, zodat je dat huisje jarenlang kunt bewaren. Ook kun je het opeten hoor, maar ik houd 'm graag nog even heel. Tenzij m'n kinderen te erg zeuren (het Snoopyhuisje en het smurfenhuisje waren ook na een week opgegeten ).quote:Op vrijdag 1 november 2013 13:31 schreef lady-wrb het volgende:
waar is dat koekhuis eigenlijk van gemaakt? het is geen gewoon koekdeeg zeker? het is donkerder zo te zien. is het peperkoek ?
Klinkt als een perfecte lievelingstaart. Ik hou zooo van frambozen. En van meringue!quote:Op vrijdag 1 november 2013 13:37 schreef Myraela het volgende:
Meringue taartlaag staat in de oven. Verder heb ik frambozen voor de vulling. De brownie laag vervang ik door een extra normale biscuit. Meer is niet altijd beter.
Wowquote:Op vrijdag 1 november 2013 07:54 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm heerlijk al die appeltaarten! En die rozijnen-banaancake ziet er ook lekker uit.
Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik dacht het al. daar had ik vorig jaar die stapelkoekjeskerstboom van gemaakt.quote:Op vrijdag 1 november 2013 16:11 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Het is gingerbreaddeeg. Dat is inderdaad donkerder. En heel hard, zodat je dat huisje jarenlang kunt bewaren. Ook kun je het opeten hoor, maar ik houd 'm graag nog even heel. Tenzij m'n kinderen te erg zeuren (het Snoopyhuisje en het smurfenhuisje waren ook na een week opgegeten ).
En het is nog eens supergoed gelukt ook. Nog even botercreme maken en afsmeren, dan is die morgen fijn om te versieren. De biscuit was echt mooi luchtig maar stevig. Daarom kon ik hem ook prima halveren, normaal ging het daar fout.quote:Op vrijdag 1 november 2013 16:13 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Klinkt als een perfecte lievelingstaart. Ik hou zooo van frambozen. En van meringue!
WOW!quote:Op vrijdag 1 november 2013 07:54 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm heerlijk al die appeltaarten! En die rozijnen-banaancake ziet er ook lekker uit.
Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
doe's een gok..?quote:Op zaterdag 2 november 2013 11:49 schreef casper019 het volgende:
maar weet iemand miss hoeveel ik voor 1 ''glas'' kokosmelk moet rekenen?
Kijk eens aan!quote:Op zaterdag 2 november 2013 12:12 schreef casper019 het volgende:
[..]
ik twijfel tussen 200ml 225 of 250ml
En als je nou eens op google kijkt? Daar staat het gewoon...quote:Op zaterdag 2 november 2013 12:12 schreef casper019 het volgende:
[..]
ik twijfel tussen 200ml 225 of 250ml
Eindelijk tijd om te beginnen en ik heb nog een vraag.. Moet er geen bakpoeder bij in?quote:
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk het niet (anders stond het wel in het recept ). Bakpoeder zorgt voor het rijzen van een product. Je wilt een speciale vorm hebben (de hotdog) en vraag me af of die mooi in vorm blijft door het gebruik van bakpoeder.quote:Op zondag 3 november 2013 20:13 schreef RockabeIIa het volgende:
[..]
Eindelijk tijd om te beginnen en ik heb nog een vraag.. Moet er geen bakpoeder bij in?
De verhoudingen voor de koekjes zijn die voor shortbread en dat is vrij bros.quote:Op zondag 3 november 2013 20:24 schreef RockabeIIa het volgende:
Oke, maar dan wordt het alsnog wel een lekker bros koekje?
Succes/veel plezier, benieuwd naar het resultaat (ook of de verhoudingen goed zijn )quote:Op zondag 3 november 2013 20:29 schreef RockabeIIa het volgende:
Oke, ik ga es een poging wagen dan Dankjewel!
Perfect waren ze niet maar ze werden wel steeds 'beter'.quote:
Ik had er vanille extract bij gedaan. Mijn kids aten ze wel op dus ik denk dat het wel oke was, ikzelf vond het te boterig en spritskoekachtig.quote:Op maandag 4 november 2013 09:49 schreef Lienekien het volgende:
Niet lekker? Beetje saaie smaak?
Ze zien er wel erg geslaagd uit.
hoe is het met jouw cake afgelopen?quote:Op dinsdag 5 november 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
@rockabella wow die zien er inderdaad super uit!
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!quote:
En laat me raden...je had de dunnequote:Op dinsdag 5 november 2013 23:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!
ben er nog steeds niet achter wat ik fout heb gedaan, Miss de soort kokosmelk.. (want je heb dikkere en dunnere)
Ik ken maar een soort kokosmelk, eerlijk gezegd...quote:Op dinsdag 5 november 2013 23:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!
ben er nog steeds niet achter wat ik fout heb gedaan, Miss de soort kokosmelk.. (want je heb dikkere en dunnere)
Ik dacht ook dat er maar 1 soort was, maar er schijnt verschil in te zittenquote:Op woensdag 6 november 2013 08:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik ken maar een soort kokosmelk, eerlijk gezegd...
quote:Wat is het?
Het geraspte, witte vruchtvlees van een rijpe kokosnoot wordt gemengd en gekneed met warm water. Meestal gewoon water, soms het zogenaamde kokoswater uit de kokosnoot. Daarna wordt het mengsel in een kaasdoek uitgeknepen, het dikke, romige vocht noemt men kokosroom. Dit proces wordt herhaald, de kokospulp wordt dus voor een tweede keer gemengd met warm water, het vocht dat men er nu uitknijpt is minder dik en noemt men kokosmelk. Wat men in blikvorm verkoopt als kokosmelk is vaak een mengsel van die twee en kan enorm variëren in dikte/vetgehalte. Omdat verse kokosmelk al binnen een dag kan verzuren ging men het inkoken. Die blokken geconcentreerde kokosmelk (kokoscrème) kennen wij uit de Indonesische keuken en is vele maanden houdbaar.
je hebt kokosmelk das de dunnequote:
En je weet zeker dat je melk hebt gebruikt en geen kokoswater?quote:Op woensdag 6 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
je hebt kokosmelk das de dunne
en kokos creme (dat is ook een soort kokosmelk maar dan dikker) ik had de dunne inderdaad de melk want dat stond in het recept melk en niet creme
Het zou een fout van mij kunnen zijnquote:Op woensdag 6 november 2013 19:26 schreef casper019 het volgende:
staat er met grote letters op, kokosmelk
kokoscreme is volgens mij geen dikkere melk maar is een vast blokquote:Op woensdag 6 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
je hebt kokosmelk das de dunne
en kokos creme (dat is ook een soort kokosmelk maar dan dikker) ik had de dunne inderdaad de melk want dat stond in het recept melk en niet creme
Jammie.. en nog van harte!quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Danku!quote:
leuk receptquote:Op zaterdag 9 november 2013 16:08 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Danku!
Hij is trouwens ook erg goed te eten.
Vaak vind ik chocoladetaarten qua smaak tegenvallen. bijvoorbeeld erg 'zwaar' of helemaal niet zo chocolade-achtig, maar deze is erg goed. Het is dit recept: KitKat-M&M-taart van de AH.
Wat leuk! Lekker feestelijkquote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Gefeliciteerd! Goeie taart!quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Is ie zo lekker als ie eruit ziet??quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.quote:Op zaterdag 9 november 2013 16:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
leuk recept
heb jij de kitkats gehalveerd?
Ja ! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:23 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Is ie zo lekker als ie eruit ziet??
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.
[..]
Ja ! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
wat voor recept heb je gebruikt?quote:Op zaterdag 9 november 2013 22:16 schreef Qunix het volgende:
[..]
Gefeliciteerd! Goeie taart!
Ik ben nu jarig en heb voor de visite koekjes gebakken, onder andere kwarkbollen met krenten.
[ afbeelding ]
Erg lekker! Heeft een beetje weg van een oliebol met krenten, maar dan -niet- vet.
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?
ik ben vandaag in de weer geweest met de wilton cookie mold.
dat heeft zo weinig om het lijf dat ik het hier niet eens wil plaatsen
maar daar deed het me aan denken.
ik ben aan het testen hoe lang de oreo's in de cookies krokant blijven.
http://www.24kitchen.nl/recepten/kwarkbollen-met-krentenquote:
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakkenquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:44 schreef Qunix het volgende:
[..]
http://www.24kitchen.nl/recepten/kwarkbollen-met-krenten
Morgen ga ik Carrot cake maken, "honden koekjes" en spritzen:
http://www.24kitchen.nl/recepten/spritsen
http://www.24kitchen.nl/recepten/volkoren-carrotcake
http://www.24kitchen.nl/recepten/hondenkoekjes
Voor de collega's...
Ik heb 50 collega's.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:46 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakken
het is wel heel erg veel deeg. (ik weet niet voor hoeveel honden jij wilt bakken, maar ik kon de hele wijk van hondenkoekjes voorzien)
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar kartonquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:48 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ik heb 50 collega's.
Hmm... Misschien dan geen spritzen, wel cake, kokosbolletjes en hondenkoekjes.
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar karton
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.quote:Op zondag 10 november 2013 00:00 schreef Qunix het volgende:
[..]
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...
Hmmm... Misschien wel spritzen, en geen hondenkoekjes.........
Thanks dat je dit meldt!
Ah!quote:Op zondag 10 november 2013 09:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.
voor de baasjes zit er idd een recept voor een chocoladeglazuur bij.
dat heb ik niet geprobeerd, daar mijn koekjes ook echt voor de honden in mijn buurt waren
die waren dolenthousiast
Ziet er lekker uit zeg!!quote:Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ah!
Zojuist de Kokosbollen af:
[ afbeelding ]
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)quote:Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ah!
Zojuist de Kokosbollen af:
[ afbeelding ]
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:44 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.
Woow!quote:Op zondag 10 november 2013 14:00 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)
[ afbeelding ]
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt.quote:Op zondag 10 november 2013 14:14 schreef Qunix het volgende:
[..]
Woow!
Ik ga eerst een carrot cake maken en dan even kijken of spritzen kunnen, anders laat ik dat zitten. Ik dacht met de hondenkoekjes dat het vrij makkelijk was en lekker om uit te delen (wel met een andere vorm). Nu ik dit zo lees heb ik besloten om dat maar niet te bakken...
dat zei ik al ja ze smaken naar karton met pindageur.quote:Op zondag 10 november 2013 14:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt.
[ afbeelding ]
En een heeeel stuk lekkerder. Bedoel, die hondenkoekjes hebben geen suiker, zout, roomboter, eieren. Alles wat koekjes lekker kan maken kan er niet in omdat ze ook geschikt voor honden moeten zijn.
Heb ik ook wel gedaan hoor , ik vierde mijn verjaardag vrijdag maar had ook nog appeltaart gebakken, dus deze taart is niet helemaal opgekomen. En een dag later is toch de crunch uit de kitkat.quote:Op zondag 10 november 2013 14:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?
of is dat dan weer onhandig?
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htmquote:Op zondag 10 november 2013 20:28 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ook voor zoetigheid?
Ik vroeg mij af hoe je die fondant maakt van bijvoorbeeld de V&D.
Die hardere fondant. Niet die plak fondant.
Iemand suggesties?
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollenquote:Op zondag 10 november 2013 18:49 schreef casper019 het volgende:
wat zien die er lekker uit mag ik miss t recept? ben geeek op kokos!!
Gevonden. Zal 't van de week eens proberen.quote:Op zondag 10 november 2013 20:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htm
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindtquote:Op maandag 11 november 2013 22:09 schreef Qunix het volgende:
Morgen maar eens wat anders proberen. Spritsen sla ik over, ik denk http://www.24kitchen.nl/recepten/stroopkoeken te gaan bakken. Ziet er makkelijk uit, snel klaar en veel koeken.
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taart Je kan ook zo'n zak met Kitkat mini's nemen de volgende keer, dan hoef je ze zelf niet te brekenquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.
[..]
Ja ! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
Het waren mini's . Stond ook in het recept maar mijn taart werd niet zo hoog. Kwam ook omdat ik maar één taartvorm had die een stukje groter was dan ik eigenlijk moest gebruiken.quote:Op dinsdag 12 november 2013 16:56 schreef zakpatat90 het volgende:
[..]
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taart Je kan ook zo'n zak met Kitkat mini's nemen de volgende keer, dan hoef je ze zelf niet te breken
Ik ben een beetje expres perongeluk uitgeschoten met kaneel. Ze zijn best lekker! Wel breken ze snel, maar goed, gaat niet heel naar binnen.quote:Op maandag 11 november 2013 22:29 schreef kvd het volgende:
[..]
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindt
Vanavond gemaakt en ze zijn super lekker!quote:Op zondag 10 november 2013 22:27 schreef Qunix het volgende:
[..]
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollen
Ik gebruik altijd philadelphia (neutral en geen light) en dat smaakt prima.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik binnenkort eens mini cheesecakes maken, nu staat er overal roomkaas
is er 1 roomkaas die jullie miss aanraden qua smaak die ''het lekkerste'' is?
wat zit er dan wel in? (afgezien van havermout )quote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!
[ afbeelding ]
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dr zit natuurlijk wel suiker in die rijpe banaan die er in zit he en in de bessen.
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:39 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk.
Lady-wrb, ik heb het recept meegepost (klik het woord 'havermoutmuffins' in mijn post met foto aan).
Halfvolle melk. Het recept was voor 10 muffins, ik heb de helft extra gedaan (dus voor 15 muffins) en het over 12 vormpjes verdeeld. Dus zitten de vormpjes iets voller. Ik heb ze daarom ook een paar minuten extra in de oven gedaan.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:42 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.
grappig dat recept staat ook op mijn to do listquote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!
[ afbeelding ]
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.quote:Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
Ik heb het recept gevolgd. Verse dus.quote:Op woensdag 13 november 2013 16:41 schreef casper019 het volgende:
[..]
grappig dat recept staat ook op mijn to do list
heb je verse blauwe bessen of diepvries gebruikt?
en zijn ze zo lekker als ze eruit zien?
Lekker zeg! Ik heb volgens mij laatst een recept hiervan in de Allerhande gelezen. Klopt dat?quote:Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
quote:Op woensdag 13 november 2013 19:20 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.
Uit de allerhande inderdaad.quote:Op woensdag 13 november 2013 19:28 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Lekker zeg! Ik heb volgens mij laatst een recept hiervan in de Allerhande gelezen. Klopt dat?
Ik wou ze gister maken maar kon geen bluawe besen vinden, vandaag weer een poging!quote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 24 oktober 2013 15:55 schreef 180graden het volgende:
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin in plaats van geel te blijven, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk omdat de taart al te bruin was en ik geen zwarte taart wou hebben Maar korter had ik het ook niet kunnen bakken want dan was de binnenkant niet gaar geworden.Iemand een idee waardoor dit komt dat de bovenkant zo snel bakt? Misschien door een van de ingrediënten?
de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
edit: onee ik dacht dat ze daarom de oven omlaag had gedaan, goede vraag jaquote:Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
helemaal dicht maken of met luchtgaten? En bedoel je die dikke zilveren folie of de transparante?quote:Op donderdag 14 november 2013 20:04 schreef Dragonberry het volgende:
De temperatuur had je al verlaagd, dat moet ook als je hetelucht gebruikt. Controleer met een oven thermometer of de temperatuur echt klopt. Dek een taart de volgende keer gewoon af met wat folie. Wordt het ook niet bruin.
zilver folie en gewoon dicht. Transparant plastic folie smelt in de ovenquote:Op donderdag 14 november 2013 20:58 schreef 180graden het volgende:
[..]
helemaal dicht maken of met luchtgaten? En bedoel je die dikke zilveren folie of de transparante?
oja tuurlijk :p bedankt voor de tipquote:Op donderdag 14 november 2013 21:00 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
zilver folie en gewoon dicht. Transparant plastic folie smelt in de oven
dat ziet er lekkerrrr uitquote:Op vrijdag 15 november 2013 20:20 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt bakken, maar mijn oreo cheesecake is wel lekker.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 november 2013 20:20 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt bakken, maar mijn oreo cheesecake is wel lekker.
[ afbeelding ]
Koekjes gewoon in zijn geheel verpulverd. Voelt gewoon aan als kruimel. Bodem is hetzelfde, maar dan met een beetje boter zodat het hard word.quote:Op vrijdag 15 november 2013 20:35 schreef kvd het volgende:
[..]
heb je het koekgedeelte van de oreo's er overheen gestrooid?
Grappig dat je de vulling dan niet meer terug ziet daarinquote:Op vrijdag 15 november 2013 20:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Koekjes gewoon in zijn geheel verpulverd. Voelt gewoon aan als kruimel. Bodem is hetzelfde, maar dan met een beetje boter zodat het hard word.
Wacht even, niet als padddestoel en geen chocolade. Dus eigenlijk ga je gewoon eiwit schuimpjes maken?quote:Op vrijdag 15 november 2013 21:26 schreef Qunix het volgende:
[ afbeelding ]
http://kleinstukjedan.nl/paddestoel-schuimpjes/
Maar dan niet gespoten als een paddenstoel, gewoon plat. Wel met cacao en zonder chocolade.
Ben benieuwd. Ik verwacht dat ik het in stukken kan breken.
Jaquote:Op vrijdag 15 november 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wacht even, niet als padddestoel en geen chocolade. Dus eigenlijk ga je gewoon eiwit schuimpjes maken?
ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt
wij hadden ze bij de plus gekochtquote:Op vrijdag 15 november 2013 22:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er goed uit!
waar koop je pecannoten?
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:49 schreef Luxuria het volgende:
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag.
Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins?
Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn?
Ik was op internet naar vormen aan het zoeken (heb er nog geen) en het leek alsof de muffinvormen kleiner waren omdat daar nog een deel omhoog gaat. Maar kan zijn dat ik het niet goed gezien hebquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
In mijn bakboek staat dat een cupcakevorm 'minder diepe en vaak ook kleine holtes' heeft dan een muffinvorm, maar dat in NL doorgaans gewone muffinvormen gebruikt worden voor cupcakes.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:49 schreef Luxuria het volgende:
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag.
Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins?
Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn?
echt niet hierquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:28 schreef Myraela het volgende:
Volgens mij heeft elke supermarkt dat wel.
Het verschil tussen cupcakes en muffins zit in de ingredienten en daardoor hoe de bovenkant eruit ziet en de afwerking. Je hebt ze beide in allerlei maten.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratiequote:Op zaterdag 16 november 2013 16:13 schreef Kinga het volgende:
En ik word helemaal gek van mijn oven. De cupcakes willen gewoon niet lukken. Nou ja, ze smaken geweldig, alleen die bovenkant he! Ik wil ze echt plat eruit laten komen, maar de ene keer zien ze er in de oven fantastisch uit en als ik ze dan laat afkoelen zakken ze in! En die wat ik net gemaakt heb zijn geen cupcakes meer, maar ontplofte muffins. Help. Heb er al een thermometer in gehangen om de temperatuur elke keer te checken...
Oh ja! Dat trucje heb ik wel eens van gehoord maar helemaal vergeten... en ik maar met die temperatuur aan het spelen, pffff....quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:53 schreef laziness het volgende:
[..]
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratie
inderdaad een hete lucht oven, is dat niet goed dan?quote:Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
koekjesmix van de leuktste taartenshop doet het best goedquote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht .quote:Op zaterdag 16 november 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
echt niet hier
ik denk dat ik dan bij de notenkraam op de markt moet kijken
jammm recept??quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt
ik heb laatst het recept van Peggy Poschen (twijfel over de spelling van de achternaam) gebruikt. Vorm bleef erg goed. Reliëf in de koekjes wel iets minder goed,maar de vorm liep niet uit.quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
quote:
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)quote:Op zondag 17 november 2013 13:20 schreef Vicky het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
hoop dat ie leesbaar is
Hoogvliet hierquote:Op zondag 17 november 2013 13:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)
nopequote:Op zondag 17 november 2013 12:22 schreef Anne het volgende:
[..]
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |