abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 25 oktober 2013 @ 13:56:51 #126
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_132547523
Hij schijnt zeker wel talent te hebben. Is bij Colombianen die niet veel in Europa zijn geweest altijd lastig in te schatten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 14:32:28 #127
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_132548415
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 11:51 schreef Mani89 het volgende:
Ik vind het wel een team voor Sjonnie eigenlijk.
Ja. Als je het voor je eerst ziet, heb je echt zoiets van (8>, maar eigenlijk kan hij daar best zijn ding gaan doen. Lekker aanvallen.
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 14:36:34 #128
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_132548553
quote:
Androni Giocattoli will have an 18-rider roster in 2014, with two further places remaining to be filled. Riders confirmed for 2014 include sprinter Mattia Gavazzi, Marco Frapporti, Emanuele Sella, Patrick Facchini, Matteo Di Serafino, Antonino Parrinello, Carlos Ochoa, Jackson Rodriguez and Diego Rosa.

Neo-pros include Yonder Godoy the Venezuelan Under 23 champion, Italy's Nicola Testi, Andrea Zordan and Gianfranco Zilioli.
Nu nog hopen dat José Serpa terugkomt van Lampre. Die deed het toch aanmerkelijk beter onder de vleugels van Savio dan dit seizoen bij Lampre.
That's...Montgomery Clift, honey!
pi_132549096
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 13:50 schreef TheArt het volgende:
Het is populair om broertjes van goede renners bij het team te halen, want Dayer Quintana rijdt volgend jaar voor Movistar. Nergens nog wat laten zien, maar wel bij een WT-team :')
Gewoon aardige uitslagen gereden bij Lizarte.
pi_132549279
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:52 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Gewoon aardige uitslagen gereden bij Lizarte.
Je zegt het goed, aardige uitslagen. Dit soort uitslagen kunnen veel meer renners overleggen. Peter van Dijk reed een paar jaar terug ook de ene na de andere korte uitslag in het Spaanse amateurcircuit. Wil nog niet zeggen dat zoiets een plek bij een WT-team rechtvaardigt. Hij mag er gewoon heen om zijn broer te pleasen, niet voor zichzelf.
pi_132550540
Johnny _O_
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_132557967
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:32 schreef Zelva het volgende:

[..]

Ja. Als je het voor je eerst ziet, heb je echt zoiets van (8>, maar eigenlijk kan hij daar best zijn ding gaan doen. Lekker aanvallen.
:Y

Beter op z'n plek dan by Wanty.
pi_132572854
quote:
Tinkov wil nieuwe superploeg met Cancellara

Oleg Tinkov, de schatrijke Rus die tot dit seizoen co-sponsor was van de wielerploeg Team Saxo-Tinkoff van Alberto Contador, wil een revolutie in het wielrennen ontketenen. In een interview met Cyclingnews vertelt de controversiële Tinkov dat hij in 2015 een gloednieuw topteam uit de grond wil stampen met een stevig jaarlijks budget van 15 miljoen euro. 'Ik wil de de Roman Abramovich van het wielrennen worden', droomt Tinkov.

Oleg Tinkov stapt eind dit jaar uit Team Saxo-Tinkoff na onenigheid met ploegmanager Bjarne Riis. De afgelopen weken deed het gerucht de ronde dat de Rus met zijn roebels naar Team Cannondale van Peter Sagan zou trekken, maar dat ontkent Tinkov. 'Op dit moment praten we met niemand meer. Ik wil geen team meer sponsoren, ik wil er voor 100 procent eigenaar van worden', is Tinkov duidelijk. De Rus, die eerder de voorloper van Team Katusha uit de grond stampte, is een controversiële dromer. Maar wel eentje met erg veel centen op zijn bankrekening.

'Als er iemand bereid is om zijn wielerploeg te verkopen, mogen ze mij altijd bellen. Maar laat me duidelijk zijn: ik ben niet geïnteresseerd in 55 of 75 procent van een ploeg. Ik wil enkel de volle 100 procent. Tinkoff Credit Systems (het kapitaalkrachtige bedrijf van Tinkov, nvdr.) is klaar voor een project op lange termijn. Ik heb het dan over een project van drie tot vijf jaar. We willen 15 miljoen euro per jaar spenderen.'

De kans dat die nieuwe wielerploeg er in 2014 komt is klein volgens Tinkov. Hij mikt eerder op 2015. 'Sommige teameigenaars willen hun ploeg misschien graag verkopen, maar ze zullen er veel geld voor vragen hoewel daar nog weinig echte waarde tegenover staat. We hebben geen haast. Het is misschien beter om te wachten tot 2015 wanneer de nieuwe regelingen en structuur van de UCI van kracht zijn', verklapt de flamboyante miljonair.

'Cancellara en Sagan'

'Ik wil de de Roman Abramovich (de schatrijke Russische eigenaar van voetbalclub Chelsea, nvdr.) van het wielrennen worden', droom Tinkov. 'Op dit moment ben ik op zoek naar mijn José Mourinho (de trainer) en mijn steraanvaller. Veel renners zitten momenteel nog onder contract maar als het zou kunnen zou ik graag Fabian Cancellara in mijn ploeg hebben. Ik hou van hem als renner en persoonlijkheid. Ook Peter Sagan is een groot talent. Ik wil met mijn nieuwe ploeg scoren in de grote rondes. Eigenlijk wil ik het overal goed doen. Van de klassiekers tot de Japan Cup.'

Tinkov wil ook sportieve touwtjes in handen

Oleg Tinkov heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij wil een eigen team waarbij het alle touwtjes strak in handen heeft. 'Voor mij is het fundamenteel belangrijk dat de eigenaar van het team diegene is die ook de loonbriefjes betaalt. Het probleem in het hedendaagse wielrennen is dat de ploegen geleid worden door voormalige renners en sportdirecteuren die geen eigen kapitaal hebben geïnvesteerd. Ze bedelen om sponsors binnen te halen. Die sponsors betalen 100 procent van de rekeningen, maar hebben geen enkele inbreng in de dagelijkse werking. Dat is absurd. Een teammanager moet zich bezig houden met het team en niet afgeleid worden door het budget. Als Bjarne meer tijd had gestoken in het coachen van Contador in plaats van te zoeken naar sponsors zou Contador misschien beter hebben gepresteerd in de Tour de France', trapt Tinkov nog eens stevig na naar Riis en Contador.

'Als ik tien miljoen euro betaal, dan wil ook waar voor mijn geld. Ik wil niet dat mijn merk vervuild wordt door andere sponsors of door slechte renners in mijn team. Ik wil mijn zegje doen omdat ik voor het geld zorg. Bovendien krijgen wielerteams momenteel geen percentage van de opbrengst uit televisierechten. Op dit moment zijn de ploegen louter afhankelijk van sponsors. Dat zorgt ervoor dat teammanagers proberen om geld te stelen, doping bij hun renners toelaten en die renners slecht behandelen wanneer het wat minder gaat. Dat moet veranderen', stelt Tinkov de zaken scherp.

'Contador had beter moeten doen'

De Rus ging de afgelopen maanden regelmatig in de clinch met de Riis en zijn Spaanse kopman Contador. Vooral op Twitter haalde Tinkov geregeld ongemeen hard uit naar Contador. 'Het is mijn Twitteracount en ik post daarop wat ik wil. Ik hou ervan om grapjes te maken op Twitter. Ik heb nooit direct klachten daarover gekregen van Bjarne en Alberto. Ik heb respect voor Contador, maar ik was niet blij met zijn prestaties in de Tour. Voor het salaris dat hij kreeg, had hij op zijn minst twee grote rondes moeten rijden en beter moeten doen dan zijn vierde plaats in de Tour.'
emo.gif
pi_132573857
Een mafkees is het wel.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 26 oktober 2013 @ 01:35:44 #135
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_132573967
Hahahaha.
pi_132575974
Mafkees is inderdaad wel een goede omschrijving.

Die Twitter berichtjes zijn leuk om te lezen maar verder moet de wielerwereld zo'n gast niet willen.
pi_132575993
'Lange termijn...3 tot 5 jaar...' :')

Verder wel een heerlijke mafkees. _O_

En Johnny, wat mooi. :D
Jack does it in real time...
pi_132594097
Deze regel ben ik het wel mee eens: "Bovendien krijgen wielerteams momenteel geen percentage van de opbrengst uit televisierechten. Op dit moment zijn de ploegen louter afhankelijk van sponsors."

Als teams zelf inkomsten krijgen zou je veel constantere teams krijgen. Nu heb je sterk fluctuerende budgetten, Als een sponsor kapt is het team weg, Met eigen opbrengsten, los van additionele bijdrages van sponsors, heb je ineens een veel betere basis.

Verder is het natuurlijk een eersteklas mafketel.
Niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 Regenbogen!
pi_132596902
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2013 21:15 schreef Sjiznit het volgende:
Deze regel ben ik het wel mee eens: "Bovendien krijgen wielerteams momenteel geen percentage van de opbrengst uit televisierechten. Op dit moment zijn de ploegen louter afhankelijk van sponsors."

Als teams zelf inkomsten krijgen zou je veel constantere teams krijgen. Nu heb je sterk fluctuerende budgetten, Als een sponsor kapt is het team weg, Met eigen opbrengsten, los van additionele bijdrages van sponsors, heb je ineens een veel betere basis.

Verder is het natuurlijk een eersteklas mafketel.
Volgens mij zijn de TV gelden op de Tour na te verwaarlozen.
Startgelden is voor veel organisatoren ook niet op te brengen.
pi_132599701
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2013 22:18 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Volgens mij zijn de TV gelden op de Tour na te verwaarlozen.
Startgelden is voor veel organisatoren ook niet op te brengen.
Zou heel goed kunnen, ik heb werkelijk geen idee. Maar met televisierechten bedoel ik ook die van de Tour. Sowieso is het prijzengeld daar in mijn ogen belachelijk. 450k voor de winnaar. Win een willekeurige grand slam of redelijk golf toernooi en je verdient meer. Maar goed, ik denk dat wat dat betreft wielrennen uiteraard minder populair is maar er ook veel moet gebeuren.

Er zijn zat mogelijkheden om er een beter verdienmodel aan te hangen. Ik denk alleen niet dat de wil er is bij een aantal belangrijke partijen en dat dit dus ook niet snel gaat gebeuren.
Niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 Regenbogen!
pi_132603993
Probleem is dat een wielerwedstrijd organiseren ook heel veep geld kost. Een groot aantal wedstrijden zijn er ook puur vanwege sponsors. Ploegen roepen dat organisatoren de winst maken, maar op ASO na is dat niet het geval. Een eendaagswedstrijd shijnt rond de twee ton te kosten, ik verwacht niet dat de ploegen dat willen delen...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 28 oktober 2013 @ 09:56:14 #142
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_132646411
De ASO stopt bovendien veel van het geld dat ze binnenhalen met de Tour weer in de andere koersen die ze doen.

Mooie stap hoor van Hoogerland, lekker beetje koersen in Italië, daar zijn toch wel lekkere wedstrijdjes voor hem. Niet meer naar die gekke Tour.

Tinkov _O_ dat wordt smullen een jaar lang de renners langs met een budget van 15 miljoen.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator maandag 28 oktober 2013 @ 11:20:28 #143
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_132648401
Juan José Lobato naar Movistar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_132649452
Laagvlieger Grabsch stopt er ook mee
pi_132666220
Calvin Watson rijdt volgend seizoen voor Trek.
  Moderator maandag 28 oktober 2013 @ 19:31:37 #146
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_132666449
Haha, wow, over renners die nog helemaal niets hebben laten zien gesproken. _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_132666929
Keizer naar Veranclassic - Doltcini, samen met Rick Ottema van De Rijke trouwens. Dat wordt nog best een aardig team trouwens met o.a. Bacquet, Brambilla en Stallaert.
  Moderator maandag 28 oktober 2013 @ 19:46:05 #148
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_132667108
Werd hij eerder niet in verband gebracht met Belkin en Garmin?

Pello Bilbao naar Caja Rural. Caja Rural krijgt best een leuk team volgend jaar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_132667167
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 19:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Werd hij eerder niet in verband gebracht met Belkin en Garmin?

Pello Bilbao naar Caja Rural. Caja Rural krijgt best een leuk team volgend jaar.
Jep, beide op niets uitgelopen.
  maandag 28 oktober 2013 @ 22:36:20 #150
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_132676622
Danilo Hondo ook naar Trek ... Hij wordt er 40 volgend jaar. Bijna op z'n top gekomen dus ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')