abonnement Unibet Coolblue
pi_132099185
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg :)
pi_132099355
Simpelweg het ingedikte deel van een blik kokosmelk gebruiken volstaat vaak al prima als slagroomvervanger, zeker omdat je het (mits ijskoud) prima stijf kunt kloppen. :Y

O trouwens: zodra ik over een paar weken verhuisd ben ga ik me eens wagen aan het maken van plantaardige kazen van cashewnoten en zelfgekweekte rejuvelac (een licht zurige vloeistof die je krijgt door kiemende granen een paar dagen te laten fermenteren). ^O^
Heb nog erg veel quinoa op voorraad, en maak ik het wat sneller op (mijn lief lust het niet, dus ik eet het alleen zelf, als lunch ofzo).

Ik heb flink wat veganistische kazen van de natuurwinkel geprobeerd, maar ik vond tot ze tot nu toe allemaal erg onaangenaam smaken.

Als ik dan een recept als dit zien, dat ziet dat er wel erg vers en smakelijk uit:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2013/02/cashew-brie.html



Ik hou jullie op de hoogte. :)

Iemand van jullie al enige ervaring met zelf plantaardige kaas maken?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132099599
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:



TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Let me see you stripped down to the bone
pi_132101858
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:31 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg :)
:D ja die kwam ik toevallig tegen en dat dacht ik dus ook :+

Maar wat Minilot zegt, alleen de kokos zal ook wel lukken, maar dit leek me dan nét weer
extra lekker :9

Wil je voor mij even precies hier schrijven hoe je die pannenkoeken hebt gedaan? :@
De mijne waren mislukt :')

Dus precies de hoeveel van alles wat je hebt gebruikt, als je dat wil doen dan ga ik het nog een keer
proberen deze week. :P
pi_132101884
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:50 schreef minilot het volgende:
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:

[ afbeelding ]

TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Ik heb één keer kaviaar geproefd en ik vond het vies :') dus als het ongeveer hetzelfde smaakt
zal ik dit ook wel weer niet lekker vinden :+ maar wel een grappig idee, dat zelf de veganisten
of vegetariërs kaviaar kunnen eten :D
pi_132102016
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!

[ Bericht 0% gewijzigd door konyntje-mandaryntje op 12-10-2013 16:43:43 (Typo) ]
pi_132102033
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vorm fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
Dank dank dank !!!!!! :D
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 17:00:25 #209
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132102486
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
wow ziet er lekker uit. zal ik zeker eens proberen.

eigenlijk kom ik best lekkere dingen tegen, sprak de 1m52 grote flexitariër hihi
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132107788
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
pi_132109285
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:58 schreef Beerachtig het volgende:
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
pi_132109493
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
pi_132113072
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 22:04 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
Online winkels kan ook nog als je niks kan vinden :P

zelf bij EkoPlaza hebben ze het weet ik nu :D

https://webshop.ekoplaza.nl/nl/kaas/veganistische-kaas/

en hier...

http://www.veggiedeli.nl/(...)uh-kaas-classic-200g
pi_132164291
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagen :P dus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is. :+

Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.

Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.

Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn

Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.

Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken :D
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zo :P die wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen :') , maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel :+

Dus vanavond was het keftedes met patates en salade :D Ik had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.

Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt





Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.

en............. taddaaaaaaaaaaaaaa *O*

Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!

Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.

Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favoriete O+ toetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.





Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogen :') ik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.

Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
pi_132164745
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
pi_132164853
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:33 schreef Beerachtig het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
pi_132165261
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
pi_132165508
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:45 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
pi_132166125
quote:
11s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
pi_132166173
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
pi_132166219
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:03 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
Ah... ik stond met de Shoarma in mijn handen maar die heb ik teruggelegd omdat ik al zoveel had :D
Dan neem ik die de volgende keer dus wél :Y)
pi_132166338
De Amandelmelk van Alphro vind ik eigenlijk wel lekker, door mijn koffie verkeerd en
door mijn Smoothies :D Daar begin ik niet aan hoor om dat zelf te maken :@ :')

Maar wel leuk een recept voor mensen die dat wel willen natuurlijk :D
pi_132166710
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
pi_132168132
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:14 schreef Beerachtig het volgende:
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
Misschien vind ik het daarom wel zo lekker :D door de suiker die erin zit :')
ik zal eens gaan rondkijken naar andere soorten waar meer hazelnoot inzit, misschien wel
zo slim :P
pi_132175977
Even zo maar een grapje ....

Vegan explanation - Why you should not drink milk in "snatch" movie..


op 1 min. 20 sec "let me do you a favor"

:D moest ik erg om lachen :')
pi_132176167
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Ja doei.
pi_132180123
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:27 schreef motorbloempje het volgende:
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Klinkt inderdaad lekker, ook al ben ik niet zo weg van chutney. Kun je het recept hier neerzetten? De Hairy Bikers hebben sowieso geweldige recepten! (En zijn daarnaast volgens mij ook gewoon geweldige mensen)
pi_132187677
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:04 schreef Klusbaas het volgende:
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
pi_132189748
Wil zometeen boodschappen gaan doen, en dus ook ingrediënten halen voor de avondmaaltijd (van vandaag) maar heb totaal nergens zin in, of inspiratie voor.

Hebben jullie leuke, makkelijke ideeën?

aanwezig: pitabroodjes, currypasta, (rode) linzen, tomaten, worteltjes, lenteui, prei
niet aanwezig: Grillpan, goede oven (alleen combimagnetron)
And the druids turn to stone...
pi_132190441
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
Ik zou het eigenlijk toch ook wel eens willen proberen, maar wordt dat niet harstikke duur dan?
250 gram amandelen per liter is best prijzig volgens mij -O-

En dan de dadels nog...
pi_132191121
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
pi_132191228
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
pi_132191242
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:25 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
Hmmm ik weet die prijzen ook niet zo even 1, 2, 3 uit mijn hoofd, maar voor af en toe zal het best te
doen zijn denk ik, in ieder geval eens proberen of het lekker is kan geen kwaad :P

Zal ook best lekker zijn denk ik, maar om het verschil te weten van amandelmelk uit een pak of
zelf gemaakt is natuurlijk altijd leuk :D
pi_132191262
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Welkom! *O* en dank voor je recept!
pi_132192128
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Klinkt goed :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192153
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192365
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Iedereen weet dat al :@
pi_132192395
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Iedereen weet dat al :@
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192484
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:06 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
Ik heb nog nooit een wildvreemde te eten gehad :D dus ik zou het niet weten eigenlijk.
Ik denk ook niet dat ik iets van te voren zou zeggen, alléén misschien dat we ''Grieks'' eten,
dat klinkt meteen een stuk beter :P
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 16:10:42 #240
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132192522
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132192841
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:10 schreef IJsdraakje het volgende:

[..]

Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Nasi of Bami?

Rijst
Zakje Nasi of Bami groenten of verse groenten wokken ik olijfolie
Zakje Nasi of Bami kruiden of verse kruiden
eventueel ketjap, sambal, gebakken eitje, kroepoek.

of Macaroni kan je ook op 100 verschillende manieren maken net als
Spaghetti trouwens.

Googelen op Vegetarische Macaroni en je hebt zo een paar honderd
recepten of Spaghetti dus

http://receptentesten.blo(...)el-met-macaroni.html

Of iets met aardappel?

http://allrecipes.nl/rece(...)chotel-recepten.aspx

of Vegetarische Mousaka :P

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_5

o nee, ik de deze mousaka zitten toevallig linzen :D dus die niet :+
pi_132192956
Deze heb ik al vaker gemaakt is errug lekker en heeeeeeeeeel makkelijk en snel

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_1

Pasta met spinazie en boursin



200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Bereidingswijze

Bereiding: 10min › Klaar in:10min

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin® en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.

Ik ben nu even zuivelvrij aan het uitproberen, dus deze moet ik zelf helaas even overslaan :+
pi_132193167
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:


Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

Wat doe jij trouwens met de pulp dan?
Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Let me see you stripped down to the bone
pi_132193237
Ah, je mag ook geen noten? 8)7 nou ja, leuk recept voor andere mensen dan misschien :D
Dan wordt het macaroni met tomatensaus ofzoiets.



Vegetarische macaroni met kaas

Ingrediënten

Porties: 2

600 ml melk of sajamelk
60 gr boter of olijfolie
60 gr bloem
½ theelepel mosterd
zout en peper naar smaak
60 tot 90 gr kaas naar keus - geraspt of verkruimeld
200 gr macaroni
1 blik of pak gepelde tomaten, in plakjes (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min › Bereiding: 20min › Klaar in:25min

Kook de macaroni beetgaar en zet opzij.
Doe de melk, boter of olie, bloem, mosterd, zout en peper in een pan, roer, en laat 10-12 minuten sudderen. Roer af en toe, totdat dit sausje ingedikt is.
Roer de kaas en eventueel de tomaten erdoor en laat sudderen tot het door en door verwarmd is en de kaas gesmolten is. Voeg vervolgens de beetgare pasta toe aan de saus. Breng op smaak en verwarm tot alles goed heet is.
Als het te dik is, kun je wat meer melk toevoegen om de saus dunner te maken. Als je de saus juist dikker wilt, voeg dan minder melk toe.
pi_132193265
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

[..]

Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Dat ziet er ook héeeeeeeeeeeel lekker uit, nu heb ik honger :')
pi_132193432
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 17:09:56 #247
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132194168
Dank voor de ideetjes!
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132194808
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:43 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
And the druids turn to stone...
pi_132194928
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 17:33 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
Dat is wel een goeie optie, aangezien je vriend ook al vlees eet :Y
Maak je hetzelfde voor jezelf met een Vega burger, hebben ze misschien niet eens door :')
pi_132199897
Ik stap over op deze Amandelmelk.



Amandel Drink Ongezoet

Ingredienten

water
amandel * (7%)*
maïsmaltodextrine *
zeezout
* = afkomstig van biologische landbouw

Is wel duurder dan Alpro, maar ja wel 7% amandelen en geen suiker...

De soja is ook beter...

Bij de productie van Provamel-soja worden gegarandeerd geen genetisch gemodificeerde grondstoffen en ingrediënten gebruikt.

en het is balen dat heel veel supermarkten alleen maar Alpro verkopen, dat snap ik niet -O-

[ Bericht 12% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 15-10-2013 20:08:54 ]
pi_132201833
Inmiddels terug van de Marqt. Wél sorbetijs gevonden (dus met enkel fruit), maar geen vegan roomijs, helaas. De amandelmelk was óók op, dus ben ik maar voor de rijstmelk gegaan.

Als mensen hier komen eten weten ze vaak al dat ik vegetariër ben. Daarbij eet je gewoon wat de pot schaft als je op bezoek bent, naar mijn mening.

Zonet trouwens quinoa gekookt + quasi-appelmoes gemaakt als breakfast-prep. Ben serieus in staat om nu te gaan slapen zodat het sneller ontbijt-tijd is :').
pi_132202513
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 20:33 schreef Beerachtig het volgende:
Inmiddels terug van de Marqt. Wél sorbetijs gevonden (dus met enkel fruit), maar geen vegan roomijs, helaas. De amandelmelk was óók op, dus ben ik maar voor de rijstmelk gegaan.

Als mensen hier komen eten weten ze vaak al dat ik vegetariër ben. Daarbij eet je gewoon wat de pot schaft als je op bezoek bent, naar mijn mening.

Zonet trouwens quinoa gekookt + quasi-appelmoes gemaakt als breakfast-prep. Ben serieus in staat om nu te gaan slapen zodat het sneller ontbijt-tijd is :').

:D ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie :') dat is een verslaving geworden :P

Hmmm... geen Rijstijs bij de Marqt dus, dan MOETEN we wel af en toe langs de Ekomarkt,
daar hebben ze ook alles van Provamel gelukkig, ik had al wat toetjes ingeslagen :+
pi_132203713
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 20:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie :') dat is een verslaving geworden :P

Hmmm... geen Rijstijs bij de Marqt dus, dan MOETEN we wel af en toe langs de Ekomarkt,
daar hebben ze ook alles van Provamel gelukkig, ik had al wat toetjes ingeslagen :+
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!

Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten. :D
pi_132203996
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!

Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten. :D
dat heb ik allemaal in huis :D misschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik heb
deze al op :P

http://www.provamel.nl/NL(...)t_Blauwe_Bosbes/423/

een halve bak :')
pi_132204206
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

dat heb ik allemaal in huis :D misschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik heb
deze al op :P

http://www.provamel.nl/NL(...)t_Blauwe_Bosbes/423/

een halve bak :')
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt, :'). Wel de naturel versie though, die met smaakjes heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
pi_132204320
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:12 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt, :'). Wel de naturel versie though, die met smaakjes heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
Ik vind bijna alles lekker van dat spul :') dus ik moet een beetje dimmen :+

maar ik ga mijn avondwandelingetje maken dan loop ik het er wel weer vanaf :P
pi_132204543
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132204709
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Waar haal je vandaan dat ik dat denk? :?

Ik denk er juist helemaal niet bij na, ben al jaren vegetariër en heb nog nooit aangekondigd dat ik iets vegetarisch ging maken als er iemand kwam eten. Nu had ik toevallig een eter die mij van tevoren zei dat 'vegetarisch geen probleem was', zonder dat ik daar naar vroeg. Toen bedacht ik me dat dat dus voor sommige mensen een probleem kan zijn, anders zou ze het niet zeggen. Vandaar mijn vraag hier.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132209410
"Je proeft helemaal niet dat er geen vlees in zit" heb ik ook wel eens als opmerking gekregen. Ik zal het maar als compliment opvatten.
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 23:13:31 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132211166
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.
pi_132212236
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 23:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.
Heb jij een hekel aan Vegetariërs? :')
  woensdag 16 oktober 2013 @ 00:14:36 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132213795
Nee, hoezo? Alleen gemakzuchtig. En ik lees net dat het niet nodig is om mensen vooraf te informeren over wat je ze voor gaat zetten.
pi_132213851
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 00:14 schreef RobinOok het volgende:
Nee, hoezo? Alleen gemakzuchtig. En ik lees net dat het niet nodig is om mensen vooraf te informeren over wat je ze voor gaat zetten.
Oké
pi_132215196
Dit is dus gewoon BS want het staat heel vaak niet op het etiket

http://www.nu.nl/gezondhe(...)eid-gen-voedsel.html

Veel mensen zeggen bewust geen genetisch gemodificeerd voedsel te willen kopen, maar doen dit vaak wel. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft.

De afgelopen tien jaar zijn er talloze onderzoeken gedaan om uit te zoeken of consumenten genetisch gemodificeerde (GM) producten zouden kopen.

Via de verplichte etiketten op GM-producten, konden de onderzoekers van de TU Delft nu ook het werkelijke koopgedrag van consumenten vastleggen. Het onderzoek vond plaats in een aantal Europese landen: Tsjechië, Estland, Duitsland, Nederland, Polen, Slovenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van bacteriën, gisten of planten veranderd. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld bacteriën of planten, toegevoegd aan een ander organisme.
Vermijden
Slechts 30 procent van de ondervraagde consumenten zei het kopen van GM-producten te vermijden, maar 1 op de 4 van deze groep had toch een GM-product gekocht. Van de totale groep consumenten die producten met een GM-etiket hadden gekocht, dacht bijna de helft dat zij dat niet hadden gedaan. Twintig procent van hen dacht van wel en 30 procent wist het niet.

Volgens de onderzoekers geeft dat aan dat sommige consumenten het etiket niet lezen of dat het hen eigenlijk niet kan schelen of ze wel of geen GM-producten kopen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in GM Food & Crops.

:z
pi_132217438
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!

Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten. :D
Geniaal! Die ga ik dit weekend eens uitproberen :D
pi_132217833
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 01:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is dus gewoon BS want het staat heel vaak niet op het etiket

http://www.nu.nl/gezondhe(...)eid-gen-voedsel.html

Veel mensen zeggen bewust geen genetisch gemodificeerd voedsel te willen kopen, maar doen dit vaak wel. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft.

De afgelopen tien jaar zijn er talloze onderzoeken gedaan om uit te zoeken of consumenten genetisch gemodificeerde (GM) producten zouden kopen.

Via de verplichte etiketten op GM-producten, konden de onderzoekers van de TU Delft nu ook het werkelijke koopgedrag van consumenten vastleggen. Het onderzoek vond plaats in een aantal Europese landen: Tsjechië, Estland, Duitsland, Nederland, Polen, Slovenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van bacteriën, gisten of planten veranderd. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld bacteriën of planten, toegevoegd aan een ander organisme.
Vermijden
Slechts 30 procent van de ondervraagde consumenten zei het kopen van GM-producten te vermijden, maar 1 op de 4 van deze groep had toch een GM-product gekocht. Van de totale groep consumenten die producten met een GM-etiket hadden gekocht, dacht bijna de helft dat zij dat niet hadden gedaan. Twintig procent van hen dacht van wel en 30 procent wist het niet.

Volgens de onderzoekers geeft dat aan dat sommige consumenten het etiket niet lezen of dat het hen eigenlijk niet kan schelen of ze wel of geen GM-producten kopen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in GM Food & Crops.

:z
Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 16 oktober 2013 @ 11:48:00 #267
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_132220936
Heeft iemand die lupinestukjes enzo van Vivera al geprobeerd? Laatst zag ik ze voor 't eerst en heb de spiesjes geprobeerd. Ben er geen groot fan van maar mijn (vleesetende) vriend eet ze met bakken tegelijk, :'). Toch wil ik ze wel graag leren eten omdat er zoveel eiwitten en vezels inzitten, :).

[ Bericht 6% gewijzigd door ChipsZak. op 16-10-2013 11:58:34 ]
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_132221077
quote:
3s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 09:38 schreef Gray het volgende:

[..]

Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.
Tja, technisch gezien kan je niet eens meer ademhalen :') maar goed wat niet-biologische groenten en fruit vooral ongezonder maakt, zijn de chemische bestrijdingsmiddelen (pesticiden) die er overheen gespoten worden.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 16 oktober 2013 @ 11:54:27 #269
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_132221130
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagen :P dus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is. :+

Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.

Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.

Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn

Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.

Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken :D
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zo :P die wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen :') , maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel :+

Dus vanavond was het keftedes met patates en salade :D Ik had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.

Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.

en............. taddaaaaaaaaaaaaaa *O*

Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!

Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.

Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favoriete O+ toetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogen :') ik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.

Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zo :'). Ook de structuur vind ik zo.
Je kan ze hier in Groningen eten bij Eat2be dus daar had ik 'm geprobeerd *O*.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_132221710
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 11:54 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zo :'). Ook de structuur vind ik zo.
Je kan ze hier in Groningen eten bij Eat2be dus daar had ik 'm geprobeerd *O*.
Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niks :P veel te droog, de kroket heb ik nog niet geprobeerd
dus ik kan er nog niks over zeggen. Ik hoop wel heel erg dat de saucijzenbroodjes lekker zijn,
die heb ik al in járen niet meer durven te eten :D
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 16 oktober 2013 @ 12:13:07 #271
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_132221734
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niks :P veel te droog, de kroket heb ik nog niet geprobeerd
dus ik kan er nog niks over zeggen :D Ik hoop wel heell erg dat de saucijzenbroodjes lekker zijn,
die heb ik al in járen niet meer durven te eten :D
Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegeten :D :9.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_132221778
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:13 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegeten :D :9.
En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zal
iedereen het zelf maar eens moeten gaan proeven :+
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 16 oktober 2013 @ 12:15:39 #273
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_132221806
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zal
iedereen het zelf maar eens moeten gaan proeven :+
Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_132300428
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:15 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.
Ik zou toch verslag doen als ik weer iets nieuws van de Veg. Slager had geprobeerd?
Nou, gisteren hebben we de saucijnenbroodjes geprobeerd, we gingen film kijken en hadden trek :@
maar we vonden ze allebei vies :'( en ik had heel erg gehoopt dat ze lekker zouden zijn,
maar voor het zelfde geld vind jij die dus wel lekker hoor, dus eigenlijk kan je het niet zo goed
voor een ander proberen, wij vonden ze zuur smaken, toen heb ik maar toasjes met Hummus gegeten
en meneer blokjes Kaas :7

Ik had er gelukkig maar 2 gekocht, de Bitterballen, Kroketten en Bamihappen hebben we nog niet geprobeerd, dus ik ben benieuwd, gelukkig ook maar één pakje van elk gekocht.

Tot nu toe zijn hier alleen het rul Gehackt en het vers Gehackt goedgekeurd :+
pi_132301104
Ik hou niet zo van vleesvervangers met een vlees-textuur, maar ik vind de gehaktballen van de vegetarische slager wel lekker. Wel warm maken in jus, en veel jus er overheen tijdens het eten.
pi_132306049
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 18:05 schreef Jula123 het volgende:
Ik hou niet zo van vleesvervangers met een vlees-textuur, maar ik vind de gehaktballen van de vegetarische slager wel lekker. Wel warm maken in jus, en veel jus er overheen tijdens het eten.
Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil alles
minimaal 1x geprobeerd hebben, normaal at ik ook niet wekelijks of zelf maandelijks bitterballen
of kroketten en bamiballen eigenlijk nooit geloof ik, zelf geen ''vegetarische''' :+
Dus dat ga ik nu ook niet doen hoor, toevallig wel vandaag vegetarische Bami gegeten :D
Was lekker! :+
pi_132317697
Die kipstukjes van de Vegaslager zijn griezelig echt. Ze ruiken een beetje vaag zoetig maar ik vind ze qua textuur bijna niet van vlees te onderscheiden. Wel fijn voor een gerecht als ''kip'' tandoori ;)
pi_132317711
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 08:40 schreef Selestha het volgende:
Die kipstukjes van de Vegaslager zijn griezelig echt. Ze ruiken een beetje vaag zoetig maar ik vind ze qua textuur bijna niet van vlees te onderscheiden. Wel fijn voor een gerecht als ''kip'' tandoori ;)
Ja die kipstukjes zijn geniaal! :D
pi_132317725
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 20:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil alles
minimaal 1x geprobeerd hebben, normaal at ik ook niet wekelijks of zelf maandelijks bitterballen
of kroketten en bamiballen eigenlijk nooit geloof ik, zelf geen ''vegetarische''' :+
Dus dat ga ik nu ook niet doen hoor, toevallig wel vandaag vegetarische Bami gegeten :D
Was lekker! :+
Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.

Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
pi_132317796
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:

[..]

Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.

Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
Het is wel leuk om het eens te proberen hoor :D bij de Jumbo hebben ze inderdaad maar héél
weinig, bij de EkoPlaza hebben ze het gehele assortiment, ze hebben vestigingen door héél
Nederland, hier kan je kijken waar ze bij jou in de buurt zitten http://www.ekoplaza.nl/vestigingen/

Dat spul van Appie eet in niet meer :N verkeerde soja enzo en ik probeer even zoveel mogelijk
zuivelvrij te eten op het moment, (met een goede reden hoor), ik vind die kant en klaar burgers
ook eigenlijk helemaal niks meer sinds ik het gehackt van de Veg. Slager heb ontdekt, al is
het rauwgehackt dan ook weer niet helemaal zuivelvrij want er zit ei in, maar ik weet dat in elk
geval wel dat het Biologische eieren zijn en geen legbatterijeitjes uit Polen ofzo :P want als
je niet oplet kan het zo gebeuren dat je, zonder dat je het weet, iets zit te eten met zulke eieren erin.

Legbatterij eieren zijn wel verboden in Nederland, maar in heel veel landen nog niet namelijk,
dus de grote voedselbazen importeren ze gewoon en verwerken het in zo'n beetje alles.

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)it-legbatterij.dhtml

http://www.bnr.nl/incomin(...)nog-massaal-gebruikt

Legbatterij-eieren worden nog massaal gebruikt
15 april 2013

Eieren uit legbatterijstallen mogen sinds december niet meer worden verkocht in de Europese Unie, door landen uit de EU. Legbatterij-eieren komen echter nog massaal de grens over en de consument weet van niets.
pi_132317807
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 08:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Het is wel leuk om het eens te proberen hoor :D bij de Jumbo hebben ze inderdaad maar héél
weinig, bij de EkoPlaza hebben ze het gehele assortiment, ze hebben vestigingen door héél
Nederland, hier kan je kijken waar ze bij jou in de buurt zitten http://www.ekoplaza.nl/vestigingen/

Dat spul van Appie eet in niet meer :N verkeerde soja enzo en ik probeer even zoveel mogelijk
zuivelvrij te eten op het moment, (met een goede reden hoor), ik vind die kant en klaar burgers
ook eigenlijk helemaal niks meer sinds ik het gehackt van de Veg. Slager heb ontdekt, dus als
ik een Burger wil eten kan ik het nu makkelijk zelf maken, is veel lekkerder en je weet precies
wat er in zit.

Al is het rauwgehackt dan ook weer niet helemaal zuivelvrij want er zit ei in, maar ik weet dat in elk
geval wel dat het Biologische eieren zijn en geen legbatterijeitjes uit Polen ofzo :P want als
je niet oplet kan het zo gebeuren dat je, zonder dat je het weet, iets zit te eten met zulke eieren erin.

Legbatterij eieren zijn wel verboden in Nederland, maar in heel veel landen nog niet namelijk,
dus de grote voedselbazen importeren ze gewoon en verwerken het in zo'n beetje alles.

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)it-legbatterij.dhtml

http://www.bnr.nl/incomin(...)nog-massaal-gebruikt

Legbatterij-eieren worden nog massaal gebruikt
15 april 2013

Eieren uit legbatterijstallen mogen sinds december niet meer worden verkocht in de Europese Unie, door landen uit de EU. Legbatterij-eieren komen echter nog massaal de grens over en de consument weet van niets.
pi_132317809
oeps quote i.p.v. edit :@ sorry ...
pi_132318243
Ik vind het vegetarische spul van AH echt niet te eten, dat smaakt voor mijn gevoel zo fabrieksmatig... Brr. :N Gaat vaak ook om burger-achtige dingen die tien keer lekkerder zijn wanneer je ze zelf maakt

Ik vind een aantal producten van de Vegetarische Slager dan wel weer erg goed, ook omdat ik die van z'n lang zal ze leven niet zelf zou kunnen maken. :)

O, en na twee dagen vlees is het weer hoog tijd voor een poosje plantaardig.. Vanavond denk ik dat ik paprika's ga frituren! :D
Recept: http://www.zsusveganpantry.com/2013/09/food-trucks-vegan-seabirds-tacos.html
Ziet er tof uit!
Let me see you stripped down to the bone
pi_132318452
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 09:47 schreef minilot het volgende:
Ik vind het vegetarische spul van AH echt niet te eten, dat smaakt voor mijn gevoel zo fabrieksmatig... Brr. :N Gaat vaak ook om burger-achtige dingen die tien keer lekkerder zijn wanneer je ze zelf maakt

Ik vind een aantal producten van de Vegetarische Slager dan wel weer erg goed, ook omdat ik die van z'n lang zal ze leven niet zelf zou kunnen maken. :)

O, en na twee dagen vlees is het weer hoog tijd voor een poosje plantaardig.. Vanavond denk ik dat ik paprika's ga frituren! :D
Recept: http://www.zsusveganpantry.com/2013/09/food-trucks-vegan-seabirds-tacos.html
Ziet er tof uit!
oe... ja dat lijkt mij ook wel iets :D ik eet vanavond witte bonensalade want ik heb geen zin om te koken vandaag :+ Is lekker en heel snel klaar :P
pi_132318488
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:
Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
Oh, dat vond ik juist echt helemaal niets. :@
pi_132321596
Ik verbaas me soms hoeveel het in dit topic gaat over vleesvervangers. Ik eet al 2/3 jaar vegetarisch (technisch gezien flexetarisch maar what ever), maar ik heb in die tijd misschien 2 of 3 keer een vleesvervanger gekocht.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_132323244
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:58 schreef rijsttafel het volgende:
Ik verbaas me soms hoeveel het in dit topic gaat over vleesvervangers. Ik eet al 2/3 jaar vegetarisch (technisch gezien flexetarisch maar what ever), maar ik heb in die tijd misschien 2 of 3 keer een vleesvervanger gekocht.
Heb je ook gelijk in, is misschien ook niet goed, maar ik moet wel heel eerlijk erbij zeggen dat ik blij
ben het gehackt van de Veg. Slager omdat ik dat kan gebruiken voor mijn ''oude'' en dan vooral
Griekse recepten die ik altijd erg lekker vond en niet meer kon maken en nu dus weer wel,
maar dat wil niet zeggen dat ik het 3x per week gebruik, maar wel regelmatig.

Aan de andere kant is het dan wel weer handig voor mensen die wel vleesvervangers willen
gebruiken, ik zou er nou ook weer geen probleem van maken, die dingen zijn er nu eenmaal
en er zit een hoop rotzooi bij, is dan ook wel weer handig voor mensen om dat te weten.
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 14:14:51 #288
394975 Azorius
Momentje hoor
pi_132323394
Oh, dit topic ga ik volgen :D .
pi_132324894
Vervangers: bleh! Behalve heel soms Vegetarische Slager dus, want leuk en innovatief bedrijfje. O+

O, en het worden vanavond niet de taco's met gefrituurde paprika's want ik heb geen zin in frituren. Paprika's zijn in de miso-soep gegaan! Ook lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132401691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.
En inderdaad: zelf even proberen hoeveel water je erbij doet, sommigen willen het wat melkachtiger.

Over de prijs van amandelen: gemiddeld ¤12,50 per kilo op de markt of bij de Turk. Is dus inderdaad duurder dan Alpro, maar veel lekker. Die van Provamel ken ik nog niet.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 23 oktober 2013 @ 10:16:24 #291
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_132465847
Hihi, ik kwam net per ongeluk dit tegen. Dus als er vega's en/of vegans in Groningen iets willen doen rondom Halloween:

http://www.veganisme.org/(...)abriek-in-groningen/
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_132469480
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 18:11 schreef Klusbaas het volgende:

[..]

Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.
En inderdaad: zelf even proberen hoeveel water je erbij doet, sommigen willen het wat melkachtiger.

Over de prijs van amandelen: gemiddeld ¤12,50 per kilo op de markt of bij de Turk. Is dus inderdaad duurder dan Alpro, maar veel lekker. Die van Provamel ken ik nog niet.
Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezet :(
pi_132480455
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:24 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezet :(
Op 80 graden, de oven een stukje open laten staan, zodat het vocht eruit kan. Gemiddeld een uurtje of 3, dan is het wel droog. Dat is dus best lang, maar inderdaad: als je de oven te hoog zet dan bakt het aan.
Na het afkoelen nog even in de blender om het nog fijner te malen en klaar! Goed te bewaren in een tupperware bakje.
pi_132506754
Misschien ook leuk voor jullie, je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief
dan krijg je iedere week een nieuw recept en als er ''dingen'' worden georganiseerd
staat dat ook in de nieuwsbrief.

http://www.donderdagveggiedag.be/
  zondag 27 oktober 2013 @ 12:01:18 #295
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132611746
quote:
12s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 10:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Misschien ook leuk voor jullie, je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief
dan krijg je iedere week een nieuw recept en als er ''dingen'' worden georganiseerd
staat dat ook in de nieuwsbrief.

http://www.donderdagveggiedag.be/
ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktober ;)

zijn er veggie recepten voor Halloween? ik ben een heksje maar veel doe ik er nog niet rond.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 27 oktober 2013 @ 13:15:23 #296
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132614118
dit was mijn middageten:


Vegetarische Bicky Burger à la Kuikie ;) :9~ :9
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132614583
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 12:01 schreef sararaats het volgende:

[..]

ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktober ;)

zijn er veggie recepten voor Halloween? ik ben een heksje maar veel doe ik er nog niet rond.
Ja hoor die zijn er ;)

http://allrecipes.nl/recepten/label-805/halloween-recepten.aspx

  zondag 27 oktober 2013 @ 15:28:20 #298
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132619183
quote:
^O^ staat bij m'n bladwijzers (Google Chrome hier)

ik lust heel graag pompoensoep.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  maandag 28 oktober 2013 @ 15:28:44 #299
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_132657365
Wij hebben de loempia's van de Vegetarische slager sinds kort in het assortiment (werk in een gezondheidswinkel) en volgens mn collega zijn ze idd heerlijk. (Zit alleen wel suiker in, das dan weer jammer, want dat eet ik zo min mogelijk).
pi_132665447
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef NijntjesUk het volgende:
Wij hebben de loempia's van de Vegetarische slager sinds kort in het assortiment (werk in een gezondheidswinkel) en volgens mn collega zijn ze idd heerlijk. (Zit alleen wel suiker in, das dan weer jammer, want dat eet ik zo min mogelijk).
Die had ik nou nét niet gekocht :D omdat ik eigenlijk voor die ene keer dat ik een loempia eet
die Vegetarische loempia's van Mora of Vietnamese loempia's wel lekker vind, maar de bamischijven,
bitterballen en kroketten zijn allemaal al op. Bamischijven eet ik normaal nooit eigenlijk dus was
gewoon om te testen, die zijn gewoon lekker, de bitterballen zijn héél lekker, maar zit ook slagroom
in, dus dat ga ik normaal ook niet eten, krokketten zijn ongeveer hetzelfde maar met een iets harder
korstje daarom vond ik de bitterballen lekkerder :P

Kopen zal ik ze niet nogmaals want het is ook allemaal best wel prijzig, voor die ene keer
dat ik eens een broodje kroket wil eten hou ik me dan wel bij de groentecroquet van Dobbe
denk ik, die zijn ook érg lekker, maar het gehackt houden we erin :Y géén kant en klare
burgers meer of gehacktballen, en verder gebruik ik het gewoon door gerechten, ik weet inmiddels
al niet meer beter. Het is dan ook wel prettig dat je precies weet wat er door je eten gaat want gehakt
is toch al zo'n vaag produkt waar ze veel mee kunnen knoeien en dan heb je daar tenminste geen
last meer van. :+

edit; met dat laatste bedoelde ik dat vleeseters ook beter het gehackt van de veg. Slagers zouden kunnen gebuiken, want zelf had ik het al heeeeeeeeeeeeeel lang niet gegeten natuurlijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 28-10-2013 19:25:25 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')