ja die kwam ik toevallig tegen en dat dacht ik dus ookquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:31 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is
Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg
Ik heb één keer kaviaar geproefd en ik vond het vies dus als het ongeveer hetzelfde smaaktquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:50 schreef minilot het volgende:
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:
[ afbeelding ]
TÅNGKORN Zeewiertopping
..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig.
En het kost maar ¤ 1.99!
Dank dank dank !!!!!!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:
- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vorm fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van
Met dit recept lukte het bij mij!
wow ziet er lekker uit. zal ik zeker eens proberen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:
- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van
Met dit recept lukte het bij mij!
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordigquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 20:58 schreef Beerachtig het volgende:
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Merci!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig
Dit is voor Amsterdam
http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam
en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...
http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
Online winkels kan ook nog als je niks kan vindenquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 22:04 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Merci!
Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
Oké, dank je wel ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar dezequote:Op maandag 14 oktober 2013 19:33 schreef Beerachtig het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet.
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.quote:Op maandag 14 oktober 2013 19:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké, dank je wel ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder danquote:Op maandag 14 oktober 2013 19:45 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.
'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps )
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker.quote:Op maandag 14 oktober 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook
http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes
Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt
Ah... ik stond met de Shoarma in mijn handen maar die heb ik teruggelegd omdat ik al zoveel hadquote:Op maandag 14 oktober 2013 20:03 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker.
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
Misschien vind ik het daarom wel zo lekker door de suiker die erin zitquote:Op maandag 14 oktober 2013 20:14 schreef Beerachtig het volgende:
Shoarma is zeker een aanrader!
Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' .
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
Klinkt inderdaad lekker, ook al ben ik niet zo weg van chutney. Kun je het recept hier neerzetten? De Hairy Bikers hebben sowieso geweldige recepten! (En zijn daarnaast volgens mij ook gewoon geweldige mensen)quote:Op maandag 14 oktober 2013 23:27 schreef motorbloempje het volgende:
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt )
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.quote:Op maandag 14 oktober 2013 20:04 schreef Klusbaas het volgende:
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).
Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......
Ingrediënten
• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout
Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.
Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.
Bron: zelf amandelmelk maken
Ik zou het eigenlijk toch ook wel eens willen proberen, maar wordt dat niet harstikke duur dan?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.
Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat
Hmmm ik weet die prijzen ook niet zo even 1, 2, 3 uit mijn hoofd, maar voor af en toe zal het best tequote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:25 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet
Welkom! en dank voor je recept!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!
Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren
Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.
Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!
Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren
Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.
Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Iedereen weet dat alquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen?quote:
Ik heb nog nooit een wildvreemde te eten gehad dus ik zou het niet weten eigenlijk.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:06 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen?
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Nasi of Bami?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:10 schreef IJsdraakje het volgende:
[..]
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees.
En hoi, flexitarier ( ) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips?
Je kunt er heel veel mee doen!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Wat doe jij trouwens met de pulp dan?
Dat ziet er ook héeeeeeeeeeeel lekker uit, nu heb ik hongerquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes.
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar.
[..]
Je kunt er heel veel mee doen!
Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:43 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
Dat is wel een goeie optie, aangezien je vriend ook al vlees eetquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 17:33 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.
Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie dat is een verslaving gewordenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:33 schreef Beerachtig het volgende:
Inmiddels terug van de Marqt. Wél sorbetijs gevonden (dus met enkel fruit), maar geen vegan roomijs, helaas. De amandelmelk was óók op, dus ben ik maar voor de rijstmelk gegaan.
Als mensen hier komen eten weten ze vaak al dat ik vegetariër ben. Daarbij eet je gewoon wat de pot schaft als je op bezoek bent, naar mijn mening.
Zonet trouwens quinoa gekookt + quasi-appelmoes gemaakt als breakfast-prep. Ben serieus in staat om nu te gaan slapen zodat het sneller ontbijt-tijd is .
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie dat is een verslaving geworden
Hmmm... geen Rijstijs bij de Marqt dus, dan MOETEN we wel af en toe langs de Ekomarkt,
daar hebben ze ook alles van Provamel gelukkig, ik had al wat toetjes ingeslagen
dat heb ik allemaal in huis misschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik hebquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt, . Wel de naturel versie though, die met smaakjes heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
dat heb ik allemaal in huis misschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik heb
deze al op
http://www.provamel.nl/NL(...)t_Blauwe_Bosbes/423/
een halve bak
Ik vind bijna alles lekker van dat spul dus ik moet een beetje dimmenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:12 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt, . Wel de naturel versie though, die met smaakjes heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Waar haal je vandaan dat ik dat denk?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Heb jij een hekel aan Vegetariërs?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.
Okéquote:Op woensdag 16 oktober 2013 00:14 schreef RobinOok het volgende:
Nee, hoezo? Alleen gemakzuchtig. En ik lees net dat het niet nodig is om mensen vooraf te informeren over wat je ze voor gaat zetten.
Geniaal! Die ga ik dit weekend eens uitproberenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 01:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is dus gewoon BS want het staat heel vaak niet op het etiket
http://www.nu.nl/gezondhe(...)eid-gen-voedsel.html
Veel mensen zeggen bewust geen genetisch gemodificeerd voedsel te willen kopen, maar doen dit vaak wel. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft.
De afgelopen tien jaar zijn er talloze onderzoeken gedaan om uit te zoeken of consumenten genetisch gemodificeerde (GM) producten zouden kopen.
Via de verplichte etiketten op GM-producten, konden de onderzoekers van de TU Delft nu ook het werkelijke koopgedrag van consumenten vastleggen. Het onderzoek vond plaats in een aantal Europese landen: Tsjechië, Estland, Duitsland, Nederland, Polen, Slovenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van bacteriën, gisten of planten veranderd. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld bacteriën of planten, toegevoegd aan een ander organisme.
Vermijden
Slechts 30 procent van de ondervraagde consumenten zei het kopen van GM-producten te vermijden, maar 1 op de 4 van deze groep had toch een GM-product gekocht. Van de totale groep consumenten die producten met een GM-etiket hadden gekocht, dacht bijna de helft dat zij dat niet hadden gedaan. Twintig procent van hen dacht van wel en 30 procent wist het niet.
Volgens de onderzoekers geeft dat aan dat sommige consumenten het etiket niet lezen of dat het hen eigenlijk niet kan schelen of ze wel of geen GM-producten kopen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in GM Food & Crops.
Tja, technisch gezien kan je niet eens meer ademhalen maar goed wat niet-biologische groenten en fruit vooral ongezonder maakt, zijn de chemische bestrijdingsmiddelen (pesticiden) die er overheen gespoten worden.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 09:38 schreef Gray het volgende:
[..]
Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.
Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zo . Ook de structuur vind ik zo.quote:Op maandag 14 oktober 2013 19:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagen dus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is.
Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.
Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.
Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn
Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.
Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zo die wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen , maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel
Dus vanavond was het keftedes met patates en salade Ik had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.
Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.
en............. taddaaaaaaaaaaaaaa
Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!
Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.
Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favoriete toetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogen ik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.
Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niks veel te droog, de kroket heb ik nog niet geprobeerdquote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:54 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zo . Ook de structuur vind ik zo.
Je kan ze hier in Groningen eten bij Eat2be dus daar had ik 'm geprobeerd .
Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegeten .quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niks veel te droog, de kroket heb ik nog niet geprobeerd
dus ik kan er nog niks over zeggen Ik hoop wel heell erg dat de saucijzenbroodjes lekker zijn,
die heb ik al in járen niet meer durven te eten
En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zalquote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:13 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegeten .
Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zal
iedereen het zelf maar eens moeten gaan proeven
Ik zou toch verslag doen als ik weer iets nieuws van de Veg. Slager had geprobeerd?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:15 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.
Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil allesquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 18:05 schreef Jula123 het volgende:
Ik hou niet zo van vleesvervangers met een vlees-textuur, maar ik vind de gehaktballen van de vegetarische slager wel lekker. Wel warm maken in jus, en veel jus er overheen tijdens het eten.
Ja die kipstukjes zijn geniaal!quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:40 schreef Selestha het volgende:
Die kipstukjes van de Vegaslager zijn griezelig echt. Ze ruiken een beetje vaag zoetig maar ik vind ze qua textuur bijna niet van vlees te onderscheiden. Wel fijn voor een gerecht als ''kip'' tandoori
Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 20:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil alles
minimaal 1x geprobeerd hebben, normaal at ik ook niet wekelijks of zelf maandelijks bitterballen
of kroketten en bamiballen eigenlijk nooit geloof ik, zelf geen ''vegetarische'''
Dus dat ga ik nu ook niet doen hoor, toevallig wel vandaag vegetarische Bami gegeten
Was lekker!
Het is wel leuk om het eens te proberen hoor bij de Jumbo hebben ze inderdaad maar héélquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.
Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is wel leuk om het eens te proberen hoor bij de Jumbo hebben ze inderdaad maar héél
weinig, bij de EkoPlaza hebben ze het gehele assortiment, ze hebben vestigingen door héél
Nederland, hier kan je kijken waar ze bij jou in de buurt zitten http://www.ekoplaza.nl/vestigingen/
Dat spul van Appie eet in niet meer verkeerde soja enzo en ik probeer even zoveel mogelijk
zuivelvrij te eten op het moment, (met een goede reden hoor), ik vind die kant en klaar burgers
ook eigenlijk helemaal niks meer sinds ik het gehackt van de Veg. Slager heb ontdekt, dus als
ik een Burger wil eten kan ik het nu makkelijk zelf maken, is veel lekkerder en je weet precies
wat er in zit.
Al is het rauwgehackt dan ook weer niet helemaal zuivelvrij want er zit ei in, maar ik weet dat in elk
geval wel dat het Biologische eieren zijn en geen legbatterijeitjes uit Polen ofzo want als
je niet oplet kan het zo gebeuren dat je, zonder dat je het weet, iets zit te eten met zulke eieren erin.
Legbatterij eieren zijn wel verboden in Nederland, maar in heel veel landen nog niet namelijk,
dus de grote voedselbazen importeren ze gewoon en verwerken het in zo'n beetje alles.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)it-legbatterij.dhtml
http://www.bnr.nl/incomin(...)nog-massaal-gebruikt
Legbatterij-eieren worden nog massaal gebruikt
15 april 2013
Eieren uit legbatterijstallen mogen sinds december niet meer worden verkocht in de Europese Unie, door landen uit de EU. Legbatterij-eieren komen echter nog massaal de grens over en de consument weet van niets.
oe... ja dat lijkt mij ook wel iets ik eet vanavond witte bonensalade want ik heb geen zin om te koken vandaag Is lekker en heel snel klaarquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 09:47 schreef minilot het volgende:
Ik vind het vegetarische spul van AH echt niet te eten, dat smaakt voor mijn gevoel zo fabrieksmatig... Brr. Gaat vaak ook om burger-achtige dingen die tien keer lekkerder zijn wanneer je ze zelf maakt
Ik vind een aantal producten van de Vegetarische Slager dan wel weer erg goed, ook omdat ik die van z'n lang zal ze leven niet zelf zou kunnen maken.
O, en na twee dagen vlees is het weer hoog tijd voor een poosje plantaardig.. Vanavond denk ik dat ik paprika's ga frituren!
Recept: http://www.zsusveganpantry.com/2013/09/food-trucks-vegan-seabirds-tacos.html
Ziet er tof uit!
Oh, dat vond ik juist echt helemaal niets.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:
Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
Heb je ook gelijk in, is misschien ook niet goed, maar ik moet wel heel eerlijk erbij zeggen dat ik blijquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:58 schreef rijsttafel het volgende:
Ik verbaas me soms hoeveel het in dit topic gaat over vleesvervangers. Ik eet al 2/3 jaar vegetarisch (technisch gezien flexetarisch maar what ever), maar ik heb in die tijd misschien 2 of 3 keer een vleesvervanger gekocht.
Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.
Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat
Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezetquote:Op maandag 21 oktober 2013 18:11 schreef Klusbaas het volgende:
[..]
Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.
En inderdaad: zelf even proberen hoeveel water je erbij doet, sommigen willen het wat melkachtiger.
Over de prijs van amandelen: gemiddeld ¤12,50 per kilo op de markt of bij de Turk. Is dus inderdaad duurder dan Alpro, maar veel lekker. Die van Provamel ken ik nog niet.
Op 80 graden, de oven een stukje open laten staan, zodat het vocht eruit kan. Gemiddeld een uurtje of 3, dan is het wel droog. Dat is dus best lang, maar inderdaad: als je de oven te hoog zet dan bakt het aan.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:24 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezet
ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktoberquote:Op donderdag 24 oktober 2013 10:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Misschien ook leuk voor jullie, je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief
dan krijg je iedere week een nieuw recept en als er ''dingen'' worden georganiseerd
staat dat ook in de nieuwsbrief.
http://www.donderdagveggiedag.be/
Ja hoor die zijn erquote:Op zondag 27 oktober 2013 12:01 schreef sararaats het volgende:
[..]
ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktober
zijn er veggie recepten voor Halloween? ik ben een heksje maar veel doe ik er nog niet rond.
staat bij m'n bladwijzers (Google Chrome hier)quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja hoor die zijn er
http://allrecipes.nl/recepten/label-805/halloween-recepten.aspx
[ afbeelding ]
Die had ik nou nét niet gekocht omdat ik eigenlijk voor die ene keer dat ik een loempia eetquote:Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef NijntjesUk het volgende:
Wij hebben de loempia's van de Vegetarische slager sinds kort in het assortiment (werk in een gezondheidswinkel) en volgens mn collega zijn ze idd heerlijk. (Zit alleen wel suiker in, das dan weer jammer, want dat eet ik zo min mogelijk).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |