Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:26 schreef Joosie200 het volgende:
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I say Ik heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijdenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Ja tuurlijk. Hier!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:44 schreef _Liek het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?
Te droog gebakken door de dikte denk ik, nu ik het e.e.a. geproefd heb. De smaak is zoals je verwacht van kokosmakronen, lekkere kokosbite en nasmaak. Maar het heeft niet de structuur van een makroon zoals je zou verwachten. Ik zou het nu coco chip cookie willen noemenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Die cake is 10 min fietsenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Mary Berry's sachertorte http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:
Even in de herhaling. Weet iemand dit?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje: ik ga een taart maken. Deeg is denk ik Biscuitachtig met frosting uit eieren, suiker, water. Hij moet vrijdagochtend af zijn. Zit nu te dubben: vandaag of morgen avond de cake bakken en wanneer de vulling, frosting & decoratie doen?
Macarons?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dat is maar 30 min lopen!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die cake is 10 min fietsen
Lijkt me heerlijk
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Even in de herhaling. Weet iemand dit?
De frambozencakejes van Katie Quinn Davies. Die zijn goddelijk lekker!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meerquote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:45 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer
(Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?)
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:54 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.
stroop weet ik niet. vanille extract wel.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:25 schreef Tinuviel het volgende:
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf!
Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig?
heb je de kom goed ontvet?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:35 schreef Tinuviel het volgende:
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |