abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_132042099
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:26 schreef Joosie200 het volgende:
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I say :P Ik heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel :)
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
pi_132042172
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.

Go hard or go home
pi_132042188
quote:
14s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:

[..]

Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijden :)
mag het weten
pi_132042277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.

[ afbeelding ]
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden? :Y
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132042320
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:44 schreef _Liek het volgende:

[..]

Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden? :Y
Ja tuurlijk. Hier!
Go hard or go home
pi_132042660
quote:
14s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:

[..]

Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Te droog gebakken door de dikte denk ik, nu ik het e.e.a. geproefd heb. De smaak is zoals je verwacht van kokosmakronen, lekkere kokosbite en nasmaak. Maar het heeft niet de structuur van een makroon zoals je zou verwachten. Ik zou het nu coco chip cookie willen noemen :P
mag het weten
pi_132042690
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.

[ afbeelding ]
Die cake is 10 min fietsen :o
Lijkt me heerlijk _O_

Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 10 oktober 2013 @ 18:01:00 #183
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132042733
Een Sachertorte?

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630

Dan ga ik ervan uit da amandelmeel hetzelfde is als ground almond, wat ik niet zeker weet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_132042777
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:01 schreef Lienekien het volgende:
Een Sachertorte?
Mary Berry's sachertorte :9 http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630
Idd met amandelmeel *) Goed plan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132042784
Zelfde recept opgezocht :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 10 oktober 2013 @ 18:03:36 #186
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132042790
Hahaha, ik was nog aan het editen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_132043236
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje: ik ga een taart maken. Deeg is denk ik Biscuitachtig met frosting uit eieren, suiker, water. Hij moet vrijdagochtend af zijn. Zit nu te dubben: vandaag of morgen avond de cake bakken en wanneer de vulling, frosting & decoratie doen?
Even in de herhaling. Weet iemand dit?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132046005
quote:
10s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Macarons?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132046151
quote:
10s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Die cake is 10 min fietsen :o
Lijkt me heerlijk _O_

Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dat is maar 30 min lopen!

Van amandelmeel maar ik vaak bananenbrood of van die gezonde muffins.
Kijk teveel naar die gezonde US paleo sites.
Go hard or go home
pi_132046869
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:21 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Even in de herhaling. Weet iemand dit?
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.
  donderdag 10 oktober 2013 @ 20:36:24 #191
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132047614
quote:
10s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
De frambozencakejes van Katie Quinn Davies. Die zijn goddelijk lekker! :Y
pi_132048051
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:14 schreef Bleie het volgende:

[..]

Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132048202
Je biscuit moet wel echt helemaal afgekoeld zijn voor je de frosting erop doet. Weet niet of je dat vanavond nog redt.
pi_132048231
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:45 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer
(Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?)
pi_132048431
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:49 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer
(Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?)
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132049459
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:54 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'.
Als je dat over de hele zijkant doet en dan de bovenkant gaat frosten, dan heb je kans dat je de hagelslag ook over de bovenkant gaat uitsmeren. Als je over die frosting iets van marsepein/fondant doet, dan zie je dat niet. Als je het bij die frosting laat, dan zie je de hagelslagjes dus zitten.
Als je een kartonnetje ofzo aan de onderkant doet (de maar kan je overtrekken van de springvorm-onderkant, kan iets kleiner maar zeker niet groter), dan kan je het biscuit daar op zetten, alles gaan frosten,de bovenkant doen en dan de taart oppakken en met de hand onder het karton de zijkant versieren met de andere hand.
Of je laat hem op de springvorm-onderkant, frost hem, versiert de bovenkant, zet de taart op een omgekeerde kom/schaal en doet de zijkant. Op die manier kan je de taart ook draaien tijdens het versieren van de buitenkant.
pi_132052931
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf!

Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132053196
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 22:25 schreef Tinuviel het volgende:
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf!

Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig?
stroop weet ik niet. vanille extract wel.
pi_132053456
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132053558
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 22:35 schreef Tinuviel het volgende:
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt.
heb je de kom goed ontvet?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')