Zelf maken misschien? Ik vond deze link, wie weet is dat wat! Vegetable shortening vind je bij Jumbo van het merk Crisco, corn syrup vind je bij de natuurwinkel.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 15:08 schreef chocolatelover het volgende:
oh, wat een schatjes
Ik heb een vraagje. Weet iemand waar ik cinnamon chips kan kopen? Ik heb wel een potje kaneelsuiker, maar die zijn veel te klein om te verwerken in gebak. Ik vind die "smaakexplosietjes"van kaneel wel lekker namelijk en ik vind ze alleen in webwinkels in amerika enzo (verzendkosten )
Heb je dan niet de verkeerde verhouding te pakken? Zou je niet al extra bloem moeten toevoegen aan het basisrecept?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:43 schreef chocolatelover het volgende:
Hoi, net scones proberen te maken. Vaker geprobeerd, al een paar keer gelukt toch wel maar iedere keer heb ik het probleem dat het deeg veel te vochtig is als ik het op bakpapier leg en in stukken snijd. Ik kan dan de stukken niet een beetje uit elkaar trekken. Om het deeg een beetje fatsoenlijk in een ronde vorm te krijgen moet ik al extra bloem toevoegen en om te snijden en uit elkaar te trekken heb ik dan nog meer bloem nodig en moet ik veel meer kneden (nadat ik alles al bij elkaar gedaan heb en gekneed). Hoe zit dat? Hebben jullie dat ook?
Wat is je recept dan?quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:19 schreef chocolatelover het volgende:
ik weet dus niet of dat zo hoort. Bij andere recepten die ik gemaakt hebt is het deeg ook altijd zo plakkerig, niet zo vast dat je aparte stukken kunt snijden en een beetje uit elkaar trekken. Ik ben bang dat ik het deeg verpest als ik er vantevoren 75 g bloem ofzo extra bij doe. Ik wil namelijk wel luchtige, gerezen scones, geen vaste schijven.
Heb je het deeg ook laten rusten in de koelkast?quote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
Ziet er echt uit als zo'n schaal die je in 1x opvreet en je dan schuldig voelt.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:29 schreef Qunix het volgende:
Ik heb cantuccini gemaakt, maar met mijn eigen mix. Verplaats rietsuiker heb ik kristalsuiker gebruikt uit een pot met vanille = vanillesuiker.
Ook heb ik alleen pistachenoten gebruikt met vlokken (wat je op je boterham doet). Het resultaat:
[ afbeelding ]
Na 30 minuten bakken, moet je het snijden en nogmaals 10 minuten bakken (drogen).
[ afbeelding ]
Ik heb dit al een keer eerder gemaakt en met succes. Het is zó lekker dat ik het nog een keer doe
En is dat ook dat merk bloem wat je hebt gebruikt? Want er schijnt nogal verschil te zitten in het gewicht van een cup bloem van verschillende merken (sommige soorten zijn licht en wegen maar 125 gram per cup, anderen zijn zwaarder en wegen) en of je het zeeft of nietquote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
recept zegt een half uur in de vriezer om goed onhoog te kunnen komen. niet in de koelkast.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:53 schreef chocolatelover het volgende:
@ KVD: nee, ik heb niet hetzelfde merk bloem gebruikt (en ik heb het trouwens ook niet in de koelkast gedaan). Ik zal het nog eens proberen met koelkast en misschien toch meer bloem. De smaak is trouwens wel lekker, want ik heb die niet gelukte portie natuurlijk wel opgegeten.
Binnenkort ook weer eens cantuccini maken, superlekker met amandel, pistach en cranberrys. Of hazelnoten en chocola, of amandel en wat sinaasappelsap en rasp. Ja lekker.
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uitquote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:50 schreef _Liek het volgende:
Hopelijk gaat t nu goed, net wat geprobeerd te posten en dat ging telkens mis...
@Qunix die cantuccini ziet er heeeerlijk uit!
Ik heb vandaag walnoot-wortel cupcakes gemaakt met cream cheese toef en gekarameliseerde walnoot:
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:57 schreef kvd het volgende:
[..]
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |