Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Nee hoorquote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?
Extra puur lijkt me in dit geval niet nodig. In combinatie met zoete slagroom is chocola al redelijk snel bitter genoeg om een mooi tegenwicht te bieden, en ik denk dat je dat met 'normale' pure chocola ook al bereikt. Melk lijkt me wel te zoet.quote:Op woensdag 25 september 2013 22:14 schreef kvd het volgende:
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben).
is helaas een aanbieding van vorige week,quote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?
Jezus man kies gewoon chocola die je lekker vindtquote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
aanbieding is deze week ook nog, tenminste bij mijn ah wel.quote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
wat zeggen de recepten?wel of geen klop-fix?quote:Op donderdag 26 september 2013 13:13 schreef casper019 het volgende:
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig''
Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit)
blijft het 1-2 dagen lekker na het maken?
en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt)
thx
http://wakeupthecake.wordpress.com/2013/09/26/magic-custard-cake/quote:Op donderdag 26 september 2013 16:04 schreef Taartje het volgende:
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit!
Ditquote:Op zaterdag 28 september 2013 13:24 schreef loecje het volgende:
als het eruit komt zit de moorkop vol
gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt.
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:33 schreef casper019 het volgende:
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans
Ze blijven te plat, iemand tips aub??
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.quote:Op zaterdag 28 september 2013 13:30 schreef kvd het volgende:
[..]
Dit
+ je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan.
(en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |