Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/
Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Microplane is een merk....quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx
want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me )
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor . Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
of een gezondheidswinkel/reformhuisquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane??quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de tokoquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurtquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
of een gezondheidswinkel/reformhuis
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zakenquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
ziet er zo op het plaatje uit als een prima rasp Vooral het handvat lijkt me best handig.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?quote:
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaanquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 20:06 schreef emil23 het volgende:
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
dank je . Klinkt heerlijk zo'n pompoencake, moet ik ook eens proberen.quote:
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:21 schreef Dragonberry het volgende:
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |