abonnement Unibet Coolblue
pi_131475810

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
జ్ఞ‌ా
pi_131486418
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 11:56 schreef Tourniquet het volgende:
Omdat hier ook een aantal Bitstamp-gebruikers zitten... Hebben jullie dit meegekregen:

https://www.bitstamp.net/(...)cation-requirements/
Ah, nee, nog niet. Maar ik was sowieso al geverifiëerd wegens grote bedragen. Wat bank transfers betreft overigens een prima zaak ^O^ Hoe meer dat soort bedrijven zich aan regels voor financiële dienstverlening houden, hoe meer men geneigd is Bitcoin serieus te nemen.

Dat er voor Bitcoin transacties ook een verificatie nodig is lijkt me dan weer wat ver gezocht. Nou laat ik sowieso nooit grote kapitalen op een exchange staan (of op wat voor online wallet of website dan ook) maar laat ik voor de zekerheid maar even op tijd al mijn BTC tegoeden daar wegsluizen.

Overigens kon je bitstamp gebruiken als een soort laundry service: anoniem account registreren, coins naartoe depositen, even later de coins er weer af withdrawen, en die komen dan vanaf random andere adressen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Jace_TBL op 25-09-2013 10:40:32 ]
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_131556459
Op de onderstaande link is nog een leuk stukje te vinden van iemand die informatie heeft ingewonnen bij de belastingdient mbt de bitcoins.

http://phedny.wordpress.com/2012/09/05/bitcoin-en-belastingen/

Aanrader om even te lezen, dan zie je hoe "grijs" alles nog is.

Edit:
En wat goed nieuws vandaag, er is een beleggingsfonds in het leven geroepen om investeren in de bitcoin gemakkelijker te maken.

http://www.nu.nl/tech/358(...)gangbaar-maken-.html

Ik be wel beniuwd wat dit voor de koersen zal betekenen.. ik verwacht een impuls te gaan zien.

[ Bericht 36% gewijzigd door AlfredJKwak5 op 26-09-2013 11:12:09 ]
Er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal. Mijn kant en de verkeerde kant.
Geloof is voor in de kerk, niet voor een merk!
pi_131786443
bitcoin crasht op dit moment nogal, Silk Road is belaagd:
http://nation.time.com/20(...)m-in-bitcoin-seized/
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_131786567
:(
జ్ఞ‌ా
pi_131787030
Zo dit gaat wel heel hard naar beneden zeg.
Currency War, Trade War, Real War
pi_131787962
Goedkope coins! :9~
pi_131787997


Whoa. Eigenaar van SR.
జ్ఞ‌ా
pi_131788161
Goedkope coins *O*.
జ్ఞ‌ా
pi_131788486
DPR = eigenaar SR.

9,519,664BTC was generated in sales, 614,305BTC going directly to DPR in the way of "commissions". This comes to a total of 1,229,465 transactions.
జ్ఞ‌ా
pi_131788668
Waar kan ik bitcoins handelen zonder verificatie?
జ్ఞ‌ా
pi_131790152
quote:
3s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 20:06 schreef µ het volgende:
[ afbeelding ]

Whoa. Eigenaar van SR.
heb je meer info hierover?
pi_131790260
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 20:58 schreef julian6 het volgende:

[..]

heb je meer info hierover?
criminal complaint
జ్ఞ‌ా
pi_131790272
Heb zojuist ook de bitcoin client en de bitcoin GUIminer geinstalleerd.
Waarschijnlijk gaat dit topic alleen over de koers Bitcoin (die weer aardig omhoog gaat inmiddels) of ook over het programma bitcoin?
pi_131790289
Onderzoek naar de complaint op reddit. Mooie samenvatting hierrrr.
జ్ఞ‌ా
pi_131790338
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 21:01 schreef 0108daniel het volgende:
Heb zojuist ook de bitcoin client en de bitcoin GUIminer geinstalleerd.
Waarschijnlijk gaat dit topic alleen over de koers Bitcoin (die weer aardig omhoog gaat inmiddels) of ook over het programma bitcoin?
Meer de digitale kant:
DIG / Bitcoin Mining #6 | difficulty +25%?

Dit topic gaat meer over het handelselement.
జ్ఞ‌ా
pi_131790629
quote:
14s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 21:01 schreef µ het volgende:
Onderzoek naar de complaint op reddit. Mooie samenvatting hierrrr.
'
thx.. erg zonde :{
pi_131792241
quote:
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 19:28 schreef mike-amersfoort het volgende:
bitcoin crasht op dit moment nogal, Silk Road is belaagd:
http://nation.time.com/20(...)m-in-bitcoin-seized/
;)
pi_132100524
Waar kan ik bitcoins kopen? En dan bedoel ik niet via een marketplace maar gewoon iDeal betaling of bankbetaling en ontvangen op mijn personal key (of hoe het ook heet).
pi_132104404
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 15:29 schreef KolonelKhedaffi het volgende:
Waar kan ik bitcoins kopen? En dan bedoel ik niet via een marketplace maar gewoon iDeal betaling of bankbetaling en ontvangen op mijn personal key (of hoe het ook heet).
http://www.bitcoinspot.nl/links.html
జ్ఞ‌ా
pi_132123993
We zitten bijna weer op een 30d high :s).
జ్ఞ‌ా
pi_132124926
quote:
10s.gif Op zondag 13 oktober 2013 14:54 schreef µ het volgende:
We zitten bijna weer op een 30d high :s).
Netjes hersteld na de Silk Road dip :Y
pi_132133660
30d high gehaald ^O^.
జ్ఞ‌ా
pi_132135355
Goeie genade.
Buybuybuy!
జ్ఞ‌ా
pi_132138719
De 30d high was trouwens 145,81 zo rond begin deze maand, aldus bitcoinity. Maar als dit zo doorzet halen we die ook nog wel vanavond

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2013 21:47:56 ]
pi_132138849
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 21:47 schreef Loveless85 het volgende:
De 30d high was trouwens 145,81 zo rond begin deze maand, aldus bitcoinity. Maar als dit zo doorzet halen we die ook nog wel vanavond
Had er even bij moeten zetten dat ik op bitcoinity kijk.

Mtgox is niet representatief meer.
జ్ఞ‌ా
pi_132139043
quote:
2s.gif Op zondag 13 oktober 2013 21:50 schreef µ het volgende:

[..]

Had er even bij moeten zetten dat ik op bitcoinity kijk.

Mtgox is niet representatief meer.
Naar welke exchange? Volgens bitcoinity is de gox 30d high dus die 145,81
pi_132139113
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 21:54 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Naar welke exchange? Volgens bitcoinity is de gox 30d high dus die 145,81
Bitstamp :s).
జ్ఞ‌ా
pi_132141058
quote:
3s.gif Op zondag 13 oktober 2013 21:55 schreef µ het volgende:

[..]

Bitstamp :s).
Ah ok, bij Gox nu ook nieuwe 30d high. Nog steeds jammer dat het bij Gox zo'n rotzooitje is, anders kon je mooi arbitreren tussen Gox en Bitstamp, zit vaak zo'n 15$ verschil in prijs
pi_132167849
The Future of Competitive Gaming Has Arrived

LeetCoin allows you to compete in your favorite first-person shooters for bitcoins.
BTC is transferred from the losers to the winners instantly.

http://www.leetcoin.com/
జ్ఞ‌ా
pi_132169258
Gox koers al lekker rond/boven de $150
pi_132196878
Die koersen *G*.
జ్ఞ‌ా
  woensdag 16 oktober 2013 @ 06:38:51 #36
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_132216425
En alle Ideal BTC shops zijn ineens leeg...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_132217539
Ah, van daar, ik vroeg me al af waarom de koers ineens $10 hoger stond in 12 uur tijd ofzo. Gaat alweer richting de 6m (!) high op Gox.
  woensdag 16 oktober 2013 @ 09:25:56 #38
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_132217625
Wel een interessante combinatie...US op z'n gat....mainstream support voor BTC in China...China die liever olie in RMB verkoopt..
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  woensdag 16 oktober 2013 @ 09:29:00 #39
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_132217680
Go up up up up _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_132217800
=

[ Bericht 99% gewijzigd door AlfredJKwak5 op 16-10-2013 09:37:00 ]
Er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal. Mijn kant en de verkeerde kant.
Geloof is voor in de kerk, niet voor een merk!
  woensdag 16 oktober 2013 @ 09:44:04 #41
132191 -jos-
Money=Power
pi_132217933
Shit, waarom had ik nou ook alweer nog geen Bitcoins gekocht? :(
WEB / [HaxBall #64] Jos is God
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics.
  woensdag 16 oktober 2013 @ 12:15:02 #42
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_132235594
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 09:44 schreef -jos- het volgende:
Shit, waarom had ik nou ook alweer nog geen Bitcoins gekocht? :(
Dat zeg je over een paar weken weer :').

Koop er gewoon een paar.
జ్ఞ‌ా
pi_132311135
Boom! 6m high op Gox
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 00:18:46 #45
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_132314978
Degene die nu een fatsoenlijke Chinese exchange opzet harkt goud geld binnen. Jammer dat ik niet de knowhow en contacten voor heb.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_132320651
OOOOOOOOONE HUNDRED AND EIGHTY
pi_132321012
190 :')
pi_132321188
We gaan weer lekker 8-)
pi_132321348
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:30 schreef Loveless85 het volgende:
190 :')
Ja maar dat is MtGox, da's niet representatief.

In theorie kun je ze nog verkopen op MtGox voor dat geld, in de praktijk krijg je je centjes daar niet meer vandaan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132321710
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:47 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ja maar dat is MtGox, da's niet representatief.

In theorie kun je ze nog verkopen op MtGox voor dat geld, in de praktijk krijg je je centjes daar niet meer vandaan.
Schijnt wel beter te gaan, plus is het in volume nog steeds veruit de grootste exchange, dus hoezo 'niet representatief'? 46k op Gox vandaag vs 34k op bitstamp
pi_132322452
Ik trap er niet meer in, ik verkoop alles nu
pi_132322872
Whoa.
జ్ఞ‌ా
pi_132326577
Ik heb verkocht op 135 (Bitstamp) en durf niet meer terug te kopen. :')
Tot de volgende dip/crash dan maar. :P
pi_132327691
జ్ఞ‌ా
pi_132331001
Duizenden sells op mtgox :o
జ్ఞ‌ా
pi_132359499
WHAAAAA!!!

*probeer vreugdedansje doet*

Dus ik zit net mijn oude computer op te ruimen, kom ik daar een bitcoin wallet tegen met daarin 7,2 bitcoins. Jeej me! Gekocht in augustus 2012 voor ~7 euro per stuk met als doel illegale dingen van illegale plaatsen te kopen. Kwam er niet van, helemaal vergeten, en nu weer gevonden. FUCKYES!!
"Pools are perfect for holding water"
pi_132359684
Ow en een vraagje / discussiepuntje

- Wat denken jullie dat de impact van ASIC gaat zijn de komende paar maanden? Er worden heel wat ASIC computers verscheept eind van dit jaar / begin volgend jaar, en de hashrate gaat ongekend groeien. GPU miners zullen niet meer mee doen, en de difficulty gaat flink omhoog.

Wat gaat dit in jullie ogen met de prijzen doen? En wellicht ook leuk om te bespreken .. Wat gaat dit betekenen voor Litecoin (aangezien die niet met ASIC te minen zijn)?
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 20 oktober 2013 @ 15:17:37 #58
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_132359730
Behoorlijke mogelijkheden voor arbitrage zeg. Er zit een flink koersverschil tussen mtgox en de rest.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_132362303
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 15:12 schreef probeer het volgende:
WHAAAAA!!!

*probeer vreugdedansje doet*

Dus ik zit net mijn oude computer op te ruimen, kom ik daar een bitcoin wallet tegen met daarin 7,2 bitcoins. Jeej me! Gekocht in augustus 2012 voor ~7 euro per stuk met als doel illegale dingen van illegale plaatsen te kopen. Kwam er niet van, helemaal vergeten, en nu weer gevonden. FUCKYES!!
Gratz ^O^.
జ్ఞ‌ా
pi_132362339
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 15:16 schreef probeer het volgende:
Ow en een vraagje / discussiepuntje

- Wat denken jullie dat de impact van ASIC gaat zijn de komende paar maanden? Er worden heel wat ASIC computers verscheept eind van dit jaar / begin volgend jaar, en de hashrate gaat ongekend groeien. GPU miners zullen niet meer mee doen, en de difficulty gaat flink omhoog.
diff gaat flink omhoog en dat zal nog wel even zo doorgaan.
quote:
Wat gaat dit in jullie ogen met de prijzen doen? En wellicht ook leuk om te bespreken .. Wat gaat dit betekenen voor Litecoin (aangezien die niet met ASIC te minen zijn)?
Omhoog. Alleen maar omhoog.
జ్ఞ‌ా
pi_132363312
quote:
14s.gif Op zondag 20 oktober 2013 16:21 schreef µ het volgende:

[..]

diff gaat flink omhoog en dat zal nog wel even zo doorgaan.

[..]

Omhoog. Alleen maar omhoog.
Bij je 2e opmerking volg ik denk ik je denkwijze niet ... wil je die voor me toelichten?

Ik denk wel dat het ook erg positief uit gaat pakken voor de populariteit van litecoin. Een aantal bitcoin gpu-miners zal waarschijnlijk / hopelijk overstappen op een coin met een ander algoritme, die niet gemined kunnen worden mbv ASIC.
"Pools are perfect for holding water"
pi_132366837
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 16:49 schreef probeer het volgende:

[..]

Bij je 2e opmerking volg ik denk ik je denkwijze niet ... wil je die voor me toelichten?

Ik denk wel dat het ook erg positief uit gaat pakken voor de populariteit van litecoin. Een aantal bitcoin gpu-miners zal waarschijnlijk / hopelijk overstappen op een coin met een ander algoritme, die niet gemined kunnen worden mbv ASIC.
Prijzen gaan hoe dan ook imho. Spul wordt steeds schaarser. En de input (stroom + rigs) die nodig is om btc te maken werkt door in de prijs. Mensen gaan niet naar LTC overstappen denk ik.
జ్ఞ‌ా
pi_132388013
quote:
7s.gif Op zondag 20 oktober 2013 15:17 schreef star_gazer het volgende:
Behoorlijke mogelijkheden voor arbitrage zeg. Er zit een flink koersverschil tussen mtgox en de rest.
Klopt, probleem is alleen dat je het allemaal handmatig moet doen, geld overmaken naar bv bitstamp, coins kopen, coins transferren naar gox, verkopen, withdrawal. Gaat wat tijd overheen en daarmee ontstaat dus risico.

Paar maanden geleden had ik eens opgezocht wat het zou op kunnen leveren, en als je al het mogelijke volume arbitreerde zat je op 300$ ofzo, geen astronomische bedragen, maar misschien is dat nu anders met meer volume.
pi_132416160
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 15:12 schreef probeer het volgende:
WHAAAAA!!!

*probeer vreugdedansje doet*

Dus ik zit net mijn oude computer op te ruimen, kom ik daar een bitcoin wallet tegen met daarin 7,2 bitcoins. Jeej me! Gekocht in augustus 2012 voor ~7 euro per stuk met als doel illegale dingen van illegale plaatsen te kopen. Kwam er niet van, helemaal vergeten, en nu weer gevonden. FUCKYES!!
Gefeliciteerd!
pi_132416810
Waarom Bitstamp eigenlijk nog gebruiken voor een opname.
bitonic.nl is eigenlijk niet duurder..geen 0.5% fee en geen dollar naar euro conversie.
pi_132417070
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 15:16 schreef probeer het volgende:
Ow en een vraagje / discussiepuntje

- Wat denken jullie dat de impact van ASIC gaat zijn de komende paar maanden? Er worden heel wat ASIC computers verscheept eind van dit jaar / begin volgend jaar, en de hashrate gaat ongekend groeien. GPU miners zullen niet meer mee doen, en de difficulty gaat flink omhoog.

Wat gaat dit in jullie ogen met de prijzen doen? En wellicht ook leuk om te bespreken .. Wat gaat dit betekenen voor Litecoin (aangezien die niet met ASIC te minen zijn)?
Zelf minen met Ascis is nu echt wel voorbij, de tweede helft van alle bitcoins zal met veel pijn en moeite gedolven worden.
Koop dus ook geen nieuwe hardware meer! Althans geen Bitcoin Asics.
Ik zie wel toekomst voor Litecoin FPGA`s als de prijs daarvan daalt en de snelheid nog wat omhaag gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2013 01:50:49 ]
pi_132420087
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 23:23 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Zelf minen met Ascis is nu echt wel voorbij, de tweede helft van alle bitcoins zal met veel pijn en moeite gedolven worden.
Koop dus ook geen nieuwe hardware meer! Althans geen Bitcoin Asics.
Ik zie wel toekomst voor Litecoin Asics als de prijs daarvan daalt en de snelheid nog wat omhaag gaat.
Er zijn geen litecoin ASIC's en die komen er ook niet in de nabije toekomst, omdat litecoin gebruik maakt van een ander algoritme dat afhankelijk is van het RAM. Daarvoor zijn de CPU's die er nu al zijn al redelijk optimaal, en zal een ASIC vrij weinig winst opleveren. Daarbij wegen de enorme R&D en productiekosten niet op tegen de te behalen winst. Zeker niet met de huidige prijzen van litecoins. En anders gaan we sowieso eerst nog FPGA litecoin mining zien.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=117488.0

En dat bitcoin ASIC mining nu al voorbij is, ben ik ook niet met je eens. Het begint net pas, enkele grote producenten gaan nu / de komende maanden hun 1e batches leveren. Echter is het wel een pre-order markt, dus ben je nu al te laat. Als je vandaag nog een ASIC rig kan aanzetten loop je binnen, over enkele maanden (als ASIC wijdverspreid is) niet meer, want je winst is afhankelijk van je snelheid tov anderen.

[ Bericht 9% gewijzigd door probeer op 22-10-2013 00:50:53 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_132421338
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 00:37 schreef probeer het volgende:

[..]

Er zijn geen litecoin ASIC's en die komen er ook niet in de nabije toekomst, omdat litecoin gebruik maakt van een ander algoritme dat afhankelijk is van het RAM. Daarvoor zijn de CPU's die er nu al zijn al redelijk optimaal, en zal een ASIC vrij weinig winst opleveren. Daarbij wegen de enorme R&D en productiekosten niet op tegen de te behalen winst. Zeker niet met de huidige prijzen van litecoins. En anders gaan we sowieso eerst nog FPGA litecoin mining zien.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=117488.0

Ik bedoel fpga`s natuurlijk.
Deze zijn nu nog aardig prijzig en niet zo heel snel
quote:
En dat bitcoin ASIC mining nu al voorbij is, ben ik ook niet met je eens. Het begint net pas, enkele grote producenten gaan nu / de komende maanden hun 1e batches leveren. Echter is het wel een pre-order markt, dus ben je nu al te laat. Als je vandaag nog een ASIC rig kan aanzetten loop je binnen, over enkele maanden (als ASIC wijdverspreid is) niet meer, want je winst is afhankelijk van je snelheid tov anderen.
Exact wat ik dus zeg, nu geen mining spullen meer kopen.

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2013 01:52:19 ]
pi_132421390
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 01:47 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Ik bedoel fpga`s natuurlijk.
Deze zijn nu nog aardig prijzig en niet zo heel snel
Ok, mee eens. Als je een FPGA bitcoin rig draait, moet je je winst nu inmiddels wel binnen hebben, want daarmee is het wel zo'n beetje klaar nu de ASIC's hun intrede doen.

FPGA's en litecoin.. geen idee.. lijkt me zoals ik al eerder zei niet echt winstgevend met de huidige koers.
"Pools are perfect for holding water"
pi_132421411
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 01:51 schreef probeer het volgende:

[..]

Ok, mee eens. Als je een FPGA rig draait, moet je je winst nu inmiddels wel binnen hebben, want daarmee is het wel zo'n beetje klaar nu de ASIC's hun intrede doen.
Je doelt op een FPGA Litecoin rig?
Ding kosten 5000 dollar ex shipping en tax enzo.
pi_132421433
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 01:53 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Je doelt op een FPGA Litecoin rig?
Ding kosten 5000 dollar ex shipping en tax enzo.
excuses .. het is al laat .. die opmerking die je van me kwootte ging over bitcoins.

FPGA's en litecoin.. geen idee.. lijkt me zoals ik al eerder zei niet echt winstgevend met de huidige koers en het totale volume aan litecoins atm.
"Pools are perfect for holding water"
pi_132421461
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 01:55 schreef probeer het volgende:

[..]

excuses .. het is al laat ..

FPGA's en litecoin.. geen idee.. lijkt me zoals ik al eerder zei niet echt winstgevend met de huidige koers en het totale volume aan litecoins atm.
:Y mee eens.

Morgen maar eens een blockerupter op die Butterfly coins van Jerry laten lopen.
Had er al eens 1868 coins van gekocht op CoinEX voor 10 cent of zo :P
Kijken of dat een beetje loopt.
pi_132421541
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 01:57 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

:Y mee eens.

Morgen maar eens een blockerupter op die Butterfly coins van Jerry laten lopen.
Had er al eens 1868 coins van gekocht op CoinEX voor 10 cent of zo :P
Kijken of dat een beetje loopt.
Ik blijf bij bitcoins en litecoins. Momenteel staat er ergens in Australie een ASIC rig waarvan 200 Gh mijn bitcoins mined ^^ en litecoins koop ik wel gewoon ..

Ik ga iig niet zelf investeren in hardware. Huren is voor mij atm voordeliger, geen invoerkosten en verzendkosten, en niet nog weken / maanden hoeven wachten op levering (met alle gevolgen voor de difficulty van dien ..)
"Pools are perfect for holding water"
pi_132421556
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 02:02 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik blijf bij bitcoins en litecoins. Momenteel staat er ergens in Australie een ASIC rig waarvan 200 Gh mijn bitcoins mined ^^ en litecoins koop ik wel gewoon ..

Ik ga iig niet zelf investeren in hardware. Huren is voor mij atm voordeliger, geen invoerkosten en verzendkosten, en niet nog weken / maanden hoeven wachten op levering (met alle gevolgen voor de difficulty van dien ..)
Nice!
Met 200Gh ga je nu zeker wel wat verdienen?
Waar heb je shares gekocht? Dit is zeker geen Cloudhashing!

Erupters zijn toch waardeloos dus een vage altcoin minen voor de lol en lulz

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2013 02:06:36 ]
pi_132421594
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 02:03 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Nice!
Met 200Gh ga je nu zeker wel wat verdienen?
Waar heb je shares gekocht? Dit is zeker geen Cloudhashing!
Een kennis waarvan ik nog wat te goed heb, heeft met een stel anderen flink geïnvesteerd in hardware, en ik mag voor een vriendenprijsje iig een maandje meeliften. Dus toch cloudmining :)

.. maar nu zit ik wel aan wat ASICMiner PT shares te denken .. hmm ..

[ Bericht 6% gewijzigd door probeer op 22-10-2013 02:52:11 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_132421919
Wat vindt de rest hier van aandelen in ASIC mining bedrijven zoals ASICMimer, avalon, butterflylabs?
"Pools are perfect for holding water"
pi_132424278
Vorige TT: " Die $266 zien we nooit meer terug."
జ్ఞ‌ా
pi_132424807
205 alweer aangetikt op Gox :9
pi_132425041
Had in April of wat voor 100 Euro 0,77 BTC gekocht en zie dat die nu zo'n 103 Euro zou moeten doen, gelukkig sta ik niet meer op virtueel verlies :P
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:26:52 #80
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_132425087
Hij zakt weer in. 200 is de grens.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_132425790
Grens -> hobbeltje ;)
జ్ఞ‌ా
pi_132429483
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 18:56 schreef µ het volgende:
Duizenden sells op mtgox :o
Nee duizenden buys ^O^
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132429556
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 13:10 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Nee duizenden buys ^O^
En de kranten schrijven er niks over.
pi_132429683
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 13:13 schreef ZetaOS het volgende:
En de kranten schrijven er niks over.
Nee die kijken wel uit, die vallen onder de dictatuur van overheid en banken.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132429852
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 13:17 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Nee die kijken wel uit, die vallen onder de dictatuur van overheid en banken.
Zonder dollen dat lijk bijna echt zo.
Dit is absoluut nieuws waardig.
pi_132430517
Ik gok op een zelfde gebeuren als in april. Als je de spikes naast elkaar ziet, zie je eenzelfde patroon. In ieder geval dat de huidige spike over een periode van ~2wkn enorm stijl oploopt. Ik gok dus dat het zal gaan backfiren de komende paar dagen en BTC weer net zo hard terug knalt en voorlopig nog wel even op en neer zal gaan..
pi_132430943
జ్ఞ‌ా
pi_132431568
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 13:41 schreef Faazz het volgende:
Ik gok op een zelfde gebeuren als in april. Als je de spikes naast elkaar ziet, zie je eenzelfde patroon. In ieder geval dat de huidige spike over een periode van ~2wkn enorm stijl oploopt. Ik gok dus dat het zal gaan backfiren de komende paar dagen en BTC weer net zo hard terug knalt en voorlopig nog wel even op en neer zal gaan..
En voorzichtig de eerste 6 BTC verkocht (Even kijk of alles goed werkt), 5 daarvan in cash en 1 in een altcoins gestopt.
Gelukkig heb ik er nog een boel. Als ik wil kan ik morgen een mooie auto kopen :7

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2013 14:23:19 ]
pi_132433002
Waar verkoop je?
జ్ఞ‌ా
pi_132434161
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 14:50 schreef µ het volgende:
Waar verkoop je?
Ik op bitstamp. Maar verreweg de meeste verkoop ik niet, die hou ik voor de lange termijn.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132434311
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:52 schreef µ het volgende:
Vorige TT: " Die $266 zien we nooit meer terug."
Ik hoop dat we over een week op $300 zitten en dat het daarna wél echt waar is.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132436096
Koers corrigeert alweer :+.
జ్ఞ‌ా
pi_132437992
Dat de koers "corrigeert" is gezwam van technische analysten ;) Koffiedikkijkers die met weerstanden, correcties, fibonacci retracement levels en andere fantasie-kolder met terugwerkende kracht een koersverloop proberen te verklaren.

Bitcoin als geld- en betaalsysteem heeft een waanzinnig wereldwijd potentiëel, waar de huidige koers nog lang geen representatie van is. Dus de enige "correctie" ik op termijn zie gebeurd is keihard omhoog. Dat het tussentijds nog wel flink zal fluctueren, tja, zo werkt het met mensen en hun hebzucht versus paniek :)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_132438770
Ach je ziet altijd wel duidelijk na zo'n sterke stijging even een dagje dat hij stabiel blijft, of even paar dollar omlaag, om vervolgens weer door te stijgen, tenzij er paniek ontstaat en mensen gaan dumpen, dan is het eind zoek
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 17:53:33 #95
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_132439760
Ik heb intussen nog 1 BTC, rond de 20 LTC en wat klein grut over. Nu zoek ik eigenlijk een jonge altcoin om een beetje te minen en mee te spelen, zeg maar zoals bbq coins een tijdje terug, iemand ideeën?

Die BTC en LTC blijven lekker waar ze zijn, daarmee ga ik ook helemaal niet meer opletten wat betreft de koers, die blijven nog minimaal een jaar liggen, tenzij ik onverhoopt echt het geld nodig heb.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_132481118
Current Bitcoin price:EUR142.32¤ USD$213.00 ( as of 10/23/13 5:30 PM )
pi_132487299
200!

Op bitstamp.
జ్ఞ‌ా
pi_132488554
Begint een beetje op de beurskoers te lijken :P
Ben benieuwd hoelang het nog zo door blijft stijgen.
Currency War, Trade War, Real War
pi_132493731
Jongens, ik heb gisteren echt 10 verschillende sites bekeken (en gelezen) maar snap het nog steeds niet helemaal. Ik wil dus ook beginnen met Bitcoins
Heb 2 programma's gedownload, namelijk: 'Bitcoin' (jaja :') ) en 'Multibit'.

Volgens mij is Multibit gewoon een portemonnee?
En wat kan ik met 'Bitcoin' dan?
Staat nu al een tijdje te 'synchroniseren met netwerk: 110 weken achter' op dit moment :?

Verder zie ik in beide programma's niet direct de mogelijkheid om Bitcoins te kopen via (zoals hierboven) iDeal of Paypal bijvoorbeeld...
En verder begreep ik dat er zoiets is al minen, hoe ik het las krijg je dan gratis coins, maar hoe zit dit in elkaar? Ik vind de informatie op al die sites écht niet duidelijk, en ben toch best financieel onderlegd al zeg ik het zelf.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')