abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 26 oktober 2013 @ 07:13:33 #176
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132575650
PvdA krijgt „completer beeld” van JSF

DEN HAAG -
Een „completer en concreter beeld” heeft PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink deze week gekregen van de Joint Strike Fighter tijdens een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Haar partij stelt een aantal voorwaarden voor de aanschaf van het toestel en Eijsink speelt hierin als defensiewoordvoerder een cruciale rol.

Ze noemt het van „groot belang” dat ze een vollediger beeld heeft gekregen van het geavanceerde toestel. De vaste Kamercommissie voor Defensie sprak onder meer met de vliegtuigbouwer Lockheed Martin en luitenant-generaal Christopher

Bogdan die bij het Pentagon verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig.
„Het toestel is van alle kanten belicht, zowel financieel als kwalitatief”, zegt Eijsink telefonisch vrijdag vanuit El Paso in Texas. Alle vragen die ze had zijn „goed beantwoord”.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)eeld__van_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132604892
Maar wat is nu dat completer beeld? Daarover wordt niks geschreven.
pi_132605426
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 02:27 schreef thesystem het volgende:
Maar wat is nu dat completer beeld? Daarover wordt niks geschreven.
Er valt weinig te schrijven als er weinig gezegd wordt. Of het nou gaat om bv. Eijsink of om bv. Hennis, ze praten wel maar ze zeggen niks. Als je Eijsink een tijdje terug ook hoorde op die extra ledenvergadering van de PvdA, treurigheid ten top. Maar het geldt voor die hele poppenkast; in ruim tien jaar tijd meer dan 4000 kamervragen, nauwelijks zinvolle antwoorden.

Je laat de zaak onderzoeken en doorrekenen door de Rekenkamer, die conclusies bevallen je niet, zorg je ervoor dat het rapport afgezwakt wordt en je drukt je zin lekker door. En dan over een x-aantal jaar komen die problemen aan 't licht en dan is het weer van "met de kennis van nu hadden we destijds blablabla.."
pi_132605467
Het probleem met de politiek is dat ze geen eens kennis hebben over deze zaken. Veelal zijn geen defensie mensen en weten niet eens waar het over gaat. Het zelfde geld voor een rekenkamer. Je kunt niet berekenen wat een vliegtuig in zijn totaliteit gaat kosten door de jaren heen. Dat is onmogelijk, je kunt alleen schatten.

Het enige wat de PVDA doet is zieltjes winnen door eerst NEE te schreeuwen en dan stil ja te fluisteren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 november 2013 @ 08:27:05 #180
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132817031
JSF vuurt eerste geleide bom af op gronddoel

Een JSF heeft voor het eerst een geleide bom afgeworpen op een gronddoel. Het wapen raakte een tank bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Edwards in Californië. Het Pentagon heeft dat woensdag bekendgemaakt.



'Deze test laat zien dat de JSF een echt wapensysteem is geworden', aldus de vlieger Richard Rusnok, die het toestel dinsdag vloog. De Paveway II-bom die hij afwierp bevatte nog geen springstof.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)f-op-gronddoel.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 6 november 2013 @ 12:17:58 #181
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132956781
PvdA verstopt zich voor JSF
Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG -
De PvdA in de Tweede Kamer speelt verstoppertje met de JSF. De partij moet kleur bekennen na het kabinetsbesluit tot aanschaf van het toestel, maar verschuilt zich achter kritische vragen.

Terwijl PvdA-minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) de keuze tot koop hartstochtelijk verdedigt en zowat iedereen rond het Binnenhof ervan uit gaat dat de fractie toch wel door de pomp gaat, doet de fractie haar best vooral géén standpunt in te nemen over de 37 nieuwe jachtvliegtuigen.

PvdA-Kamerlid Eijsink wees er onlangs op dat het koopcontract toch pas in 2015 wordt getekend en dat haast dus niet nodig is. Vandaag debatteert de Kamer echter over de toekomst van de krijgsmacht. Voor die toekomst is volgens het VVD/PvdA-kabinet de JSF van wezenlijk belang. Volgende week bespreekt de Kamer de defensiebegroting.

Het gedraal van de sociaaldemocraten begint oppositiepartij CDA te irriteren. “De PvdA kan zich niet meer verschuilen”, zegt CDA-Kamerlid Knops. Hij wil nu de PvdA dwingen hom of kuit te geven en eist dat de Kamer zich nog dit jaar over de nieuwe straaljagers uitspreekt. Dat is nodig ook, al is het maar om onderhoudscontracten binnen te halen voor het Nederlandse bedrijfsleven. “De PvdA mag kiezen”, zegt de CDA’er. “Ze kan ook kiezen met de SP mee te gaan, die van de aanschaf wil afzien. Dan krijgen we chaos.”

Ook Kamerlid Hachchi van D66 vraagt zich af of er nou eens duidelijkheid komt van de PvdA. “In het regeerakkoord staat dat er dit jaar een besluit komt, maar volgens de Eijsink is 2015 vroeg zat. Wat is het nou?”

De ChristenUnie wil weten wat de coalitie met Defensie wil. De partij wil de PvdA en de VVD laten beloven de komende jaren niet verder te bezuinigen op Defensie. Kamerlid Segers: “Als ze dat niet aandurven, weten we dat Defensie bij deze coalitie niet in goede handen is.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)zich_voor_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132964387
Haha, de VVD en de christenvrinden zijn als de dood dat het kabinet valt voor 2015..

Overigens vind ik het heel verstandig om tot 2015 te wachten met het zetten van definitieve handtekeningen onder koopcontracten. Hou de druk er maar een beetje op bij de Amerikanen bij zowel DoD als LM e.a.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 november 2013 @ 10:50:04 #183
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132995607
Na 12 uur debat groene licht PvdA voor JSF

DEN HAAG -
Uren en uren overleg was er in de Tweede Kamer woensdag voor nodig, maar aan het eind van de avond gaf de PvdA uiteindelijk het verlossende woord: de sociaaldemocraten gaan definitief akkoord met de aanschaf van 37 Joint Strike Fighters als opvolger van de F-16 waarmee de luchtmacht sinds 1979 vliegt.

De partij had op 21 september tijdens een ledenraad in Zwolle zich al achter de koers van het kabinet geschaard. Wel moest het kabinet nog aan een aantal eisen gaan voldoen wilde het de zegen krijgen van de coalitiepartner. Het kabinet kwam ze woensdag één voor één tegemoet.

Eigenlijk was het overleg bedoeld om de toekomstvisie 'In het belang van Nederland' over de krijgsmacht van minister Jeanine Hennis-Plasschaert te bespreken. Dat kwam ook wel ter sprake, maar de hoofdmoot van het meer dan twaalf uur durende debat ging over de JSF ofwel F-35.

Het doel van de oppositie was vanaf het begin duidelijk: de PvdA moest zo snel mogelijk met de billen bloot. „PvdA, geef ons duidelijkheid”, vroeg Jasper van Dijk van de SP al in de ochtend. Hij kreeg bijval van andere partijen. Maar PvdA-defensiewoordvoerder Angelien Eijsink hield voet bij stuk; ze wilde eerst het antwoord van de minister afwachten.

Eijsink wilde alleen kwijt dat ze „voldoende argumenten ziet om op dit langdurig en lastig dossier een volgende stap te zetten”. Het is een moeilijke kwestie voor haar partij. De PvdA wisselde verscheidene keren van standpunt en wilde vorig jaar nog uit het project stappen

Onder meer op het gebied van internationale missies, de werkgelegenheid, de financiën en mogelijke geluidsoverlast stelde Eijsink eisen. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zegde toe dat niet meer dan 4,5 miljard voor het project zal worden uitgetrokken, terwijl minister Kamp (Economische Zaken) de verwachting uitsprak dat het Nederlandse bedrijfsleven tot 2065 zeker voor 24 miljard aan opdrachten zal binnenhalen.

Volgens Hennis kan ons land met 37 JSF's aan haar internationale verplichtingen voldoen. De samenwerking met de Belgen bij de bewaking van het luchtruim geeft hiervoor zelfs extra ruimte. En de geluidsnormen zullen voor de JSF niet worden opgerekt, verzekerde ze.

Even na 22.30 uur zei Eijsink „voldoende garanties” te hebben gekregen. „Het stoplicht kan op groen”, zei ze. Hennis verklaarde „dolbij” te zijn met de ruime meerderheid en de duidelijkheid die er nu komt voor de krijgsmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)A_steunt__JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 19 november 2013 @ 13:27:58 #184
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_133409139
PvdA-Kamerlid Jacobi stemt tegen aanschaf JSF

LEEUWARDEN -
PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi stemt dinsdag in de Tweede Kamer tegen de aanschaf van de Joint Strike Fighter (JSF). Dat liet ze desgevraagd weten aan het ANP. Het Friese Kamerlid stemt dinsdagmiddag voor een motie om het besluit rond de aanschaf uit te stellen. Volgens haar is er nog veel onduidelijk over het toestel, met name de geluidsoverlast baart haar zorgen.

Volgens Jacobi is het op dit moment niet duidelijk hoeveel hinder omwonenden van de vliegbases Leeuwarden en Volkel van de JSF zullen ondervinden. „Als deze risico's omtrent het geluid goed in kaart zijn, dan pas kan ik een ja of nee geven”, aldus Jacobi.

Het kabinet kondigde op Prinsjesdag aan 37 JSF's voor een bedrag van 4,5 miljard euro te gaan kopen. Ze gaan de F-16 vervangen waarmee de Koninklijke Luchtmacht sinds 1979 vliegt. Over de vervanging is meer dan 15 jaar gedebatteerd door de opeenvolgende kabinetten en Kamers.

De PvdA heeft een moeizaam verleden met de JSF. Als de partij in een kabinet zat was ze voor, terwijl ze in de oppositie juist tegen de aanschaf was. De kosten van het project van de Amerikaanse fabrikant Lockheed Martin liepen in de loop der jaren enorm op. Ook waren er grote vertragingen. Na ingrijpen van het Pentagon lijkt het project de afgelopen jaren beter onder controle.

In september kreeg de top van de PvdA al groen licht voor de komst van de JSF. Wel werden een aantal voorwaarden gesteld. Begin deze maand liet de fractie van de PvdA na een debat van meer dan 12 uur in de Tweede Kamer weten dat ze „voldoende garanties” had gekregen van het kabinet „om een volgende stap te zetten”.

De eerste JSF (of F-35) moet in 2019 voor de Koninklijke Luchtmacht gaan vliegen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_aanschaf_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 19 november 2013 @ 22:54:02 #185
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_133431069
Kamer wil geen kernwapentaak voor JSF

DEN HAAG -
De Joint Strike Fighter (JSF/F-35) moet geen kernwapens kunnen afwerpen. De Tweede Kamer nam dinsdag een motie van die strekking van de SP aan. De motie kreeg steun van PvdA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

De JSF wordt de opvolger van de F-16. Dat laatste toestel is wel geschikt om kernwapens af te gooien en moet in 2024 zijn vervangen door de JSF. Officieel ontkent het kabinet trouwens nog steeds dat er Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen op vliegbasis Volkel.

Volgens PvdA-leider Diederik Samsom staat de aangenomen motie los van de NAVO-taak in nucleaire kwesties. Het kabinet is voorstander van verwijdering van tactische kernwapens uit Europa, maar dan moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. En aan die voorwaarden lijkt voorlopig nog niet te kunnen worden voldaan.

De discussie over de NAVO-kernwapentaak staat los van de vervanging van de F-16, zegt VVD-fractieleider Halbe Zijlstra in een reactie. Het debat over de nucleaire taak moet volgens hem gevoerd worden met de minister van Buitenlandse Zaken. Hij zegt „altijd bereid te zijn tot een discussie”.
Vredesorganisatie IKV Pax Christi meent dat een kernwapenvrij Nederland nu „onomkeerbaar” is. „Geen nieuwe kernwapens en geen vliegtuig waarmee ze vervoerd en ingezet kunnen worden betekent op termijn een definitief afscheid van de nucleaire taak die Nederland in NAVO-verband uitvoert”, aldus Krista van Velzen.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zei onlangs in de Kamer dat de JSF technisch in staat is om een nucleaire bom af te werpen. Deze taak heeft bij de afweging om het toestel te kopen echter geen enkele rol gespeeld, voegde ze eraan toe.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ernwapens_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 19 november 2013 @ 23:22:32 #186
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_133432291
De kamer kan heel veel willen.
  woensdag 20 november 2013 @ 07:52:30 #187
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_133437055
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 23:22 schreef Nibb-it het volgende:
De kamer kan heel veel willen.
Als puntje bij paaltje komt wordt er toch echt daar besloten..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 20 november 2013 @ 12:32:14 #188
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_133442411
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 07:52 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Als puntje bij paaltje komt wordt er toch echt daar besloten..
maar ze willen nu ook al besluiten nemen over iets wat we officieel niet hebben ...
heitieh
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 27 november 2013 @ 12:55:18 #189
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_133672582
Opgetogen minister Hennis bezoekt F-35-detachement

27 november 2013, 6.52 uur

"Ik ben blij dat de beslissing over de aanschaf van de F-35 is gevallen. Geen onzekerheid meer voor de militairen hier en je ziet de opluchting bij hen. Ze kunnen vol aan de slag." Een tevreden minister Hennis-Plasschaert bracht gisteren op Eglin Air Force Base in Florida een kort bezoek aan het Nederlandse detachement dat daar wordt opgeleid op de F-35 Lightning II.



Zij sprak niet alleen met de eerste Nederlandse vlieger die op het nieuwe jachtvliegtuig wordt opgeleid, majoor Laurens Jan Vijge, maar ook met het technisch- en onderhoudspersoneel dat in opleiding is. In de hangaar van 58th Fighter Squadron poseerde zij vol trots met het luchtmachtpersoneel bij de F002, de tweede Nederlandse F-35 die ze eerder dit jaar in de fabriek van Lockheed Martin bekeek.

Toekomstbestendig

"Dit project heeft mijn warme belangstelling", zei ze lachend. "Een mooi moment, want we staan hier bij het perfecte toestel en het wordt in de toekomst door de internationale samenwerking alleen maar beter."

En dat is iets dat commandant luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger alleen maar kan beamen. "Hiermee zijn we als luchtmacht weer toekomstbestendig. Ik word het meest blij van de reacties van het personeel dat wordt opgeleid en er mee mag werken. Deze grijze driewieler is mooi, maar doet niets zonder de juiste mensen. Tegen sceptici zou ik zeggen: kom kijken. Hier staat het vliegtuig dat tot elke missie in staat is en alle andere toestellen doet verbleken."

Realistisch

Majoor Laurens Jan Vijge zit nu nog in de schoolbank en in de simulator, maar hoopt nog voor kerst zijn eerste solovlucht te maken met de F-35. Zenuwachtig is hij niet. "Zo'n 50 Amerikaanse vliegers gingen mij voor en ze zeggen dat ze dankzij de realistische simulator van de Lightning nog nooit zo goed voorbereid op pad zijn gegaan. Het liefst had ik gisteren al in het toestel gevlogen, maar dat was niet haalbaar. Ik heb wel altijd vertrouwen gehad in de goede afloop van de debatten rond de aanschaf. Het personeel is nu in opleiding en volgend jaar wordt een fantastisch jaar. Ik kijk niet om maar ben volop bezig met de toekomst."

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ekt_F_35_detachement
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_133682629
Wanneer mogen we 'm verwachten bij de Open Dagen?
Wie dit leest is gek
  woensdag 27 november 2013 @ 18:37:24 #191
104871 remlof
Europees federalist
pi_133682739
Het blijft een spuuglelijke kist.
  woensdag 27 november 2013 @ 18:50:51 #192
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_133683111
quote:
15s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:37 schreef remlof het volgende:
Het blijft een spuuglelijke kist.
Ik vind het wel wat hebben. De Raptor daarentegen :9
pi_133685141
Ik vind twin tail designs sowieso lelijk. F-22, F-15, Hornet, Superhornet, Su-27, MiG-29 maar de F-35 staat qua lelijkheid wat mij betreft nog een trede hoger. Maar het had nog lelijker gekund als Boeing het JSF-contract had gewonnen, de tering wat was hun X-32 prototype een gedrocht zeg...
pi_133692969
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:45 schreef Radegast het volgende:
Ik vind twin tail designs sowieso lelijk. F-22, F-15, Hornet, Superhornet, Su-27, MiG-29 maar de F-35 staat qua lelijkheid wat mij betreft nog een trede hoger. Maar het had nog lelijker gekund als Boeing het JSF-contract had gewonnen, de tering wat was hun X-32 prototype een gedrocht zeg...
Bij de X-32 moet ik altijd aan zo'n happy smiley denken, zo'n eentje zeg maar :D
  donderdag 28 november 2013 @ 00:13:38 #195
104871 remlof
Europees federalist
pi_133698297
De F-14 Tomcat vond ik wel een fraaie twintail.
  donderdag 28 november 2013 @ 00:26:55 #196
104871 remlof
Europees federalist
pi_133699163
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2013 00:13 schreef remlof het volgende:
De F-14 Tomcat vond ik wel een fraaie twintail.
Die enorme afstand tussen de motoruitlaten vind ik lelijk, Russische kisten hebben dat ook.
pi_133699195
quote:
Als 'ie z'n vleugels nou fully swept zou hebben, dan krijgt 'ie van mij een voldoende. Dan heeft 'ie veel weg van een deltawing namelijk..
pi_133730240
Ik vind het een programma met een naar toontje, maar volgende week gaat KRO Brandpunt Reporter over de JSF.. misschien het kijken waard.
http://reporter.incontxt.(...)everingen/05-12-2013
pi_133730380
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 23:30 schreef Radegast het volgende:
Ik vind het een programma met een naar toontje, maar volgende week gaat KRO Brandpunt Reporter over de JSF.. misschien het kijken waard.
http://reporter.incontxt.(...)everingen/05-12-2013
"Deelname aan het JSF-project zou Nederland duizenden banen en miljarden aan orders opleveren. Dat is het verkoopverhaal van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin. We onderzoeken wat er terechtkomt van die belofte."

Ik vrees nu al te moeten concluderen dat er van duizenden banen en miljardenorders geen kloten terecht komt.
Wie dit leest is gek
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')