abonnement Unibet Coolblue
pi_130995495
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 07:11 schreef Cobra4 het volgende:
Defensie verkoopt nieuw marineschip door bezuinigingen

Het grootste marineschip van Nederland, de Karel Doorman, wordt al verkocht voordat het af is in verband met een nieuwe bezuinigingsronde bij Defensie.

Dat meldt Trouw woensdag.

Het gaat om een bezuiniging van 330 miljoen euro, meldt de krant. Daarbij zullen ook andere onderdelen van Defensie worden geraakt: de landmacht verliest een bataljon, de luchtmacht schrapt zes á zeven F16's.

De maatregelen komen bovenop de bezuinigingen van 1 miljard euro, waarbij er al 12.000 functies bij Defensie verloren gingen. De nieuwe plannen zullen volgens Trouw tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt worden.

Bron: http://www.nu.nl/binnenla(...)p-bezuinigingen.html
pi_130996115
Te triest voor woorden.....
Waar wij moeten bezuinigen, geeft Amerika doodleuk 711 miljard dollar uit aan Defensie.... -O-
Ik schrik vogels af...
pi_131001575
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 19:31 schreef DeVogelverschrikker het volgende:
Te triest voor woorden.....
Waar wij moeten bezuinigen, geeft Amerika doodleuk 711 miljard dollar uit aan Defensie.... -O-
Ook in 'murica gaat de rem erop.
  maandag 9 september 2013 @ 23:21:09 #4
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131008695
Oke, wat ik heb begrepen uit wat gesprekken uit een bron met enigzins hoog niveau is dat er grote kans is dat onze focus op Afrika komt te liggen. Voor terrein en omstandigheden in die regio worden er veranderingen in de brigades aangebracht. Een brigade zou specifiek worden ingericht om daar te kunnen opereren. Dit met bushmaster voertuigen. Hierdoor krijgt 1 brigade CV90 en is dus gemechaniseerd, en de andere gemotoriseerd. Deze brigade is makkelijker in te zetten in het buitenland en financieel minder zwaar.

Hierdoor kunnen de cv90's die nu in beide brigades zijn uitgedeeld beschikbaar komen in de voertuigenpool. Zodat we net als vroeger teruggaan naar een pool waaruit je kunt beschikken als het moet, een strategische reserve. Maargoed, de andere keus is het verkopen, en daar werd het meteen op gegooid. Dat is nu eenmaal helaas traditie tegenwoordig in Nederland.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131011039
Wat is dan het nut van CV90's als de focus op Afrika komt te liggen, maar er geen CV90's naar toe worden gestuurd. Stuur een paar van die krengen die kant op, die zullen vast nog wel van pas komen als QRF. (op z'n minst)
  dinsdag 10 september 2013 @ 08:27:15 #6
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131013987
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 00:20 schreef Aapsoldaat het volgende:
Wat is dan het nut van CV90's als de focus op Afrika komt te liggen, maar er geen CV90's naar toe worden gestuurd. Stuur een paar van die krengen die kant op, die zullen vast nog wel van pas komen als QRF. (op z'n minst)
Ja, gewoon het idee van de gereeschapskist.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 10 september 2013 @ 08:58:25 #7
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131014520
Defensie verwerpt kritiek officieren

Het ministerie van Defensie herkent het beeld niet dat officieren van minister Hennis hebben. De officieren hebben steeds minder vertrouwen in de minister vanwege de voortdurende bezuinigingen.

Generaal-majoor buiten dienst De Jonge van de Werkgroep Defensiebeleid hekelde vanmorgen in Trouw het gebrek aan visie bij het kabinet. "Het is gewoon strepen tot de boekhouder tevreden is." Volgens hem is er "zo langzamerhand een volkomen onwerkbare situatie" ontstaan.

Vertrouwensband
De Jonge raadt Hennis aan te investeren in de vertrouwensband met haar personeel. De minister wil daar niet op reageren. Haar woordvoerder laat alleen weten dat Defensie "zich niet herkent in het beeld dat generaal De Jonge met zijn artikel oproept".

Defensie moet het dit jaar opnieuw met ruim 300 miljoen euro minder doen. Een marineschip en gloednieuwe pantservoertuigen worden verkocht.

Bron: http://nos.nl/artikel/549(...)tiek-officieren.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131014790
Goed, in de toekomst hoeven we het dus ook niet van de VVD te hebben, hier een tenenkrommend stuk van een stel jonge liberalen:

quote:
Jeanine, gooi het roer om!

Een strategie bestaat doorgaans uit drie vragen, de 'strategische driehoek': wat zijn je doelen, wat zijn je middelen en hoe wil je de doelen bereiken? Ambitieuze strategieën vereisen zowel gewaagde doelen als veel middelen; bij een bescheiden strategie passen juist eenvoudige doelen en weinig middelen.
Het hele artikel te lezen op Trouw.nl
pi_131014857
Wat op zijn beurt prima gefileerd wordt door M de Ruyter:

quote:
Tien misvattingen die onze defensie ondermijnen

In de aanloop naar de internationale Vredesweek doen veel organisaties hun best om hun ideeën over vrede en veiligheid voor het voetlicht te brengen en in een actueel perspectief te plaatsen. Vrede en veiligheid zijn namelijk nog steeds niet overal ter wereld uitbundig aanwezig. Op veel plekken is het een schaarstegoed waarvoor mensen nog altijd vaak bereid zijn het hoogste offer te brengen. In het al lange tijd relatief zeer veilige Nederland staan wij daar steeds verder vanaf. De ‘intellectuele bijdragen’ van VVD-jongeren in dagblad Trouw zijn een schrijnend voorbeeld van het egocentrisme dat mensen kenmerkt in diepe geestelijke nood.

De academisch gevormde kinderen van de grootste liberale partij in Nederland pleiten voor een kleine krijgsmacht met als hoofdtaak het bewaken van de territoriale integriteit. “Vergeet de veelzijdig inzetbare krijgsmacht”, zo vat Trouw het nieuwe dogma samen. De krant geeft de VVD-jongeren vervolgens royaal de ruimte om hun denkbeelden uit te werken. Een zegen voor de natie, omdat hierdoor des te duidelijker naar voren komt welke wanen de dag van vandaag regeren. Bedoeld of onbedoeld zet Trouw voor ons tien algemene misvattingen op een rij die onze defensie ondermijnen.


Rechts is toch voor het leger?


Dat Trouw in zo’n ruime mate een podium geeft aan het werkstukje van Ghassan Dahhan, Stephan de Vries en Marno de Boer is natuurlijk “omdat dit nieuws is”. De hardnekkige misvatting die hier achter steekt is dat ‘rechts’ traditioneel vóór het militaire apparaat is, tegenover een ‘linkse’ voorkeur voor pacifisme. De realiteit is echter dat door de hele wereldgeschiedenis heen zowel linkse als rechtse ideologen militaire middelen inzetten als verlengstuk van hun politiek. De begrotingsoverzichten van de afgelopen eeuw wijzen uit dat ‘links’ in Nederland structureel meer geld over blijkt te hebben voor interventies. Humaniteit en solidariteit en solidariteit zijn blijkbaar krachtiger ideologische drijfveren geworden dan het beschermen van handelsbelangen.

Misvatting 1: Wij geven te veel geld uit per militair

De oplettende calculerende burgers stellen vast dat “wij relatief veel geld uitgeven per militair”. De bedrijfskosten per Defensiemedewerker halen zij naar voren als een veelzeggende efficiencyratio. Ze signaleren een in hun ogen ongunstige trend: minder mensen zijn voor ons aan het werk, terwijl de productiekosten niet hard genoeg dalen. Wat een verschrikkelijk inefficiënt management moet Defensie wel niet hebben! Deze redenering gaat echter volledig voorbij aan de realiteit dat steeds meer menselijke arbeid wordt verricht door machines. Geavanceerde apparaten en automatiseringsoplossingen nemen werk uit handen, zorgen voor meer productiecapaciteit, borgen de kwaliteit en consistentie van de output. En in het geval van Defensie staat naast effectiviteit vooral ook het reduceren van gevaar voor personeel voorop: meer veiligheid, minder eigen slachtoffers. Een moderne krijgsmacht telt per definitie minder mensen dan een ouderwets apparaat. De realiteit is dat de Nederlandse Defensiebegroting al twintig jaar krimpt, terwijl de inzet zeker niet is verminderd. Boots on the ground en numeriek overwicht zijn steeds minder relevant geworden in de praktijk van het veiligheidswerk. Cyberspace heeft zich bovendien naast de fysieke ruimte – die uiteraard nog steeds bestaat – gepresenteerd als een nieuwe economische ruimte waar onze kwetsbaarheid ligt.

Misvatting 2: Wij hebben teveel officiersfuncties

Met hetzelfde gemak poneren de leergierige observatoren de stelling dat het Nederlandse leger naar verhouding veel te veel officieren heeft. Ook deze misvatting is gebaseerd op een achterhaald idee over de logische opbouw van een door mensen gevormde organisatiepyramide. Alsof het zo verstandig is om een laagopgeleide achter de joystick van een drone te zetten, omdat die zo goed is in computerspelletjes. De apparatuur wordt steeds slimmer, maar het is niet verstandig om mensen die ooit het ‘domme’ werk deden nu het slimmere werk te laten doen. Misschien moeten ‘operators’ (de nieuwe cyber-infanterie) juist wel hogere salarissen krijgen dan de oude ‘voetsoldaten’ en tankbemanningen, omdat ze hoger opgeleid werk moeten doen met veel meer verantwoordelijkheid. Als je het rangenstelsel wilt herzien is dat wat anders. Misschien willen we het werk ‘op officiersniveau’ geen ‘officiersfuncties’ meer noemen. De politiek is er gek genoeg voor om hiervoor nieuwe kreten te verzinnen.

Misvatting 3: Defensie is té ambitieus


Een derde hardnekkige misvatting die de VVD-jongeren zo eloquent articuleren luidt: De doelstellingen van Defensie zijn ambitieus. Onzin. Defensie stelt als organisatie geen uiteindelijk zelf geen politieke doelen. De ambitie wordt in onze democratische samenleving nog altijd gesteld door gekozen bewindslieden. De Nazi’s tegenhouden was ook ambitieus. De Holocaust stoppen was een bijzonder ambitieus plan. Was het nodig? Is het nu nodig om gifgasaanvallen op MENSEN te stoppen, waar ook ter wereld? Ambitieus… De VVD-jongeren veronderstellen een zekere onevenwichtigheid: dit kunnen wij niet aan. Dit denken gaat voorbij aan wat de tegenstander als autonome actor voor uitdagingen presenteert. Het verleden heeft duidelijk gemaakt dat niet alleen de ambitie van Nederlandse politici de effectiviteit van onze Defensie bepaalt. Het machtsevenwicht wordt ook beïnvloed door wat tegenstanders in stelling brengen. In het geval van “irreguliere” tegenstanders is het nog lastiger dan anders om een juiste inschatting te maken van de middelen die Nederland nodig heeft.


Misvatting 4: Onze veiligheid speelt alleen binnen onze territoriale grenzen


Een vierde misvatting is dat onze veiligheid zich afspeelt binnen de fysieke grenzen van het Koninkrijk der Nederlanden. Vitale belangen en het grondgebied moeten beschermd worden; de prioriteit moet daarbij liggen bij het beschermen van de territoriale integriteit… Een merkwaardige stellingname voor wie de handelseconomie ruim baan wil geven. In het belang van importerende en exporterende bedrijven doen we ons best voor open grenzen, voor een wereldwijd vrij verkeer van goederen en diensten, voor het aantrekken van buitenlandse investeerders, voor het naar binnen halen van vestigingen van fabrieken en dergelijke, of juist voor verplaatsen van productiefaciliteiten naar het goedkopere buitenland. Onze belangen liggen in het beschermen van wereldwijde fysieke en elektronische netwerken. De netwerken voor fysieke distributie van olie, gas, elektronica, voedsel, kleding enzovoort zijn wereldomspannend. In overtreffende trap geldt dit voor netwerken in het elektrische domein; telecommunicatie, TV/radio, computer software, cloud services. Een kreet als “het nationaal belang moet voorop staan” getuigt van weinig inzicht in de aard van de economie. Nederlandse bedrijven – ook in het MKB –zijn hartstikke afhankelijk van zaken uit het buitenland om überhaupt te kunnen produceren en veel zijn direct of indirect afhankelijk van export. Zelfs op het niveau van individuele huishoudens zijn de zegeningen merkbaar van de wereldhandel. Goedkope elektronica en kleding uit Azië. Goedkope brandstof uit het Midden-Oosten en Rusland. Voedingsmiddelen die voor nauwelijks meer dan een appel en ei dagelijks op ons menu verschijnen. De vrijheid die wij nodig hebben om onze levenswijze in stand te houden ontlenen wij niet aan parkwachters in een soort wildreservaat. Een tank bij de grens neerzetten is een achterhaald concept.

Misvatting 5: Nederland tast de internationale rechtsorde aan


Kortzichtig en naïef is ook de misvatting dat Nederland in feite het aantasten van de internationale rechtsorde steunt door achter Amerika aan te lopen en mee te doen met militaire interventies. Door de VVD-jongeren ongewilde betrokkenheid bij interventies in landen als Koeweit, Irak, Afghanistan et cetera worden hiermee veroordeeld als een ‘onrechtmatige daad’. Hierbij wordt wel even voorbijgegaan aan het feit dat totalitaire regimes (Irak) en extremistische ideologieën (te gemakkelijk gelabeld als Taliban?) weldegelijk hun territoriale grenzen hebben overschreden. Het maakt blijkbaar niet uit dat ze bovendien eerst humanitaire grenzen hebben overschreden en mensenrechten hebben vertrapt. Gruweldaden die buiten ons territorium plaatsvonden. En het gebeurt nog elke dag, zoals onlangs weer in Mali werd bewezen en in Syrië. Niet mee bemoeien? Zijn wij onze broeders hoeder? Welke ideologie rechtvaardigt een dergelijke desinteresse?

De ‘sjeik op de oliekraan’ is tegenwoordig niet meer zo’n populair beeld. En ook ‘de gek met zijn vinger boven een rode knop’ boezemt ons niet veel angst meer in. Maar het is al te gemakkelijk om te zeggen dat Defensie eigenlijk een goede vijand nodig heeft, of een lekkere concrete dreiging dicht bij huis. Dat zou een domme omkering van de feiten zijn. Er is sprake van onveiligheid. Er zijn concrete situaties van oorlogen, schendingen van de rechtsorde, van ernstige aantasting van de vrijheid van individuen en volkeren. We kunnen wel doen alsof we daar niets mee te maken hebben omdat die buiten ons territorium vallen, maar dat is kortzichtig en naïef.

Misvatting 6: Militaire interventies hebben geen duidelijk doel

Ten zesde stellen de jeugdige analisten in dit verband dat de militaire interventies in Afghanistan en dergelijke geen duidelijk militair doel hebben gehad. Het zou lachwekkend zijn als de materie niet zo ernstig was. Militaire interventies heten niet voor niets ‘missies’. Centraal staan voortdurend het ‘waarom’ en het beoogde eindresultaat. In onze democratie organiseren en ondernemen militairen niets voordat ze daartoe een expliciete opdracht hebben gekregen. Op strategisch, operationeel en tactisch niveau wordt nadrukkelijk naar uitvoerbare doelen toegewerkt: de ‘end state’. Dat de politiek vaak niet beschikt over het vermogen om het militaire instrumentarium adequaat te gebruiken is des te schrijnender. Onwerkbare ‘rules of engagement’ en mandaten die neerkomen op ‘afschrikken door aanwezigheid, zonder zelf geweld te gebruiken of te beantwoorden’ zijn geen uitzondering. Militairen hebben altijd concrete doelen voor ogen. Het is echter de politiek die beslist: Nou, doe toch maar liever niet. Niet in de laatste plaats omdat het afvuren van een raket en het zuiveren en beveiligen van een bepaalde sector in het operatiegebied zoveel geld kost.

Misvatting 7: Inzet moet binnen het bestaande budget voor opbouw en instandhouding


Inzet slaat grote gaten in de begroting van Defensie, stellen de heldere geesten, want interventies moeten wel binnen het bestaande budget worden gerealiseerd. Deze zevende misvatting gaat uit van het idee dat je kunt kiezen of het vrede is en of het veilig is in de wereld. Alsof wij in Nederland helemaal autonoom bepalen of de conditie waarin de wereld verkeert in orde is. Op het niveau van de individuele mens kunnen we het nog net overzien. Ieder weldenkend mens weet dat je gezondheid niet alleen maar afhankelijk is van je inkomen. En als het je eigen lichaam betreft, is het niet zo moeilijk om te kiezen of je wel of niet gaat behandelen met die dure medicijnen. De realiteit is dat Nederlanders zich prima voelen als het gaat om veiligheid. Ze worden niet ziek van wat er gebeurt in andere delen van de wereld. Het is blijkbaar een té grote intellectuele sprong om te snappen dat de kosten van inzet van militairen per definitie niet gefinancierd kunnen worden uit het budget voor onderhoud en instandhouding. Daar moeten andere financiële middelen voor beschikbaar komen. Het zou verstandig zijn om daar reserves voor op te bouwen. Maar ja, dan zijn we als Nederlanders nog meer kwijt aan onze overheid. En daar zijn ze bij de VVD-jongeren al helemaal niet van.


Misvatting 8: Expeditionair optreden is duurder dan territoriale beveiliging


De stellers van de Trouw-artikelen blijken allergisch voor het uitgeven van geld aan zaken die niet onmiddellijk betrekking hebben op onze eigen situatie en leefomgeving. Expeditionaire inzet is geldverslindend stellen zij als één van de slechtste eigenschappen van de huidige Nederlandse krijgsmacht. Zij schetsen de aard van onze Defensieorganisatie als een slang met twee koppen: De inzet is sowieso geldverslindend en expeditionaire inzet is dat in overtreffende trap. Echter, iedere polemoloog en econoom moet kunnen uitleggen dat geweldsescalatie veel duurder is. Ver van huis vroegtijdig ingrijpen is veel kostenefficiënter dan wachten tot de brand verder uitslaat.

Misvatting 9: Fuseren van Defensieonderdelen levert besparingen op

We leren het onze kinderen zelf: Als je meerijdt met iemand anders kun je de brandstofkosten delen en dan kom je goedkoper waar je wezen wilt. Als je krantenabonnement te duur wordt, deel je ’m toch gewoon met de buren? Dezelfde ijzeren logica volgend stellen de jeugdige VVD-ideologen dat het hoog tijd wordt om Defensie-onderdelen die ongeveer hetzelfde werk lijken te doen maar te laten fuseren. Dat de overheid bij uitstek niet succesvol is gebleken in het realiseren van besparingen op deze manier, wordt even vergeten. Dat fuseren daarentegen een uitstekende tactiek is gebleken om effectieve organisaties volledig te ontregelen en te ontkrachten, dat lijkt hen niet te deren. Als je agenda is om vervolgens de hele boel te ontmantelen, kun je je ook de moeite van het fuseren besparen. Hun betoog voert echter terug op de premisse dat inkrimpen en afschaffen eigenlijk wel een verstandig beleid zou zijn. Het reduceren van het aantal organisatorische eenheden is een logische eerste stap naar het afscheid nemen van bepaalde competenties. Fuseren is uitvoering geven aan het krimpscenario volgens een beproefd model.

Misvatting 10: De krijgsmacht kunnen we gerust vergeten

De VVD-jongeren doen precies wat we van VVD-jongeren mogen verwachten als het gaat om het formuleren van ideologie: pleiten voor een kleiner overheidsapparaat dat bovendien minder intervenieert. Knap van Trouw dat deze krant dit grote en belangrijke nieuws onder zo’n pakkende en veelzeggende kop heeft weten te vatten: “Vergeet de veelzijdig inzetbare krijgsmacht”. In vijf woorden weet de redactie drie frames samen te pakken: a) veelzijdigheid is duur, b) inzet(baarheid) is niet wenselijk, en c) een krijgsmacht is voor Nederland overbodig geworden. Knap, want ieder praktisch ingesteld mens weet dat multifunctionaliteit per definitie efficiënter is. Bovendien is het juist de feitelijke inzet die de relevantie aan het licht brengt en de ‘gebruikswaarde’ laat ervaren. En de gecoördineerde inzet van geweldsmiddelen is als politiek instrument is nog altijd aan de orde van de dag, ook al leven we in Nederland ver van het huidige front. Kortetermijndenken en kortzichtigheid zijn ons in het verleden al vaker duur komen te staan. Defensie is in het Nederlandse bestel geen ‘macht van het kwaad’, maar een ‘macht tegen het kwaad’ in de wereld. Wij stellen ons niet de vraag of wij geweld mogen gebruiken of willen gebruiken. Defensie is zoals wij onze krijgsmacht hebben georganiseerd juist het antwoord op geweld dat op ons afkomt; op ons Nederlanders en andere mensen van goede wil. Wij kunnen in de wereld staan als volk dat de vrede alleen voor onszelf wil, of als medemensen die vrede en veiligheid voor iedereen zouden willen. Misschien is het toch nog te vroeg om de krijgsmacht te vergeten. Misschien hebben wij als één van de rijkste landen in het vrije deel van de wereld ook nog wel een grotere verantwoordelijkheid.
  dinsdag 10 september 2013 @ 11:53:23 #11
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131018277
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 08:58 schreef Cobra4 het volgende:
De Jonge raadt Hennis aan te investeren in de vertrouwensband met haar personeel. De minister wil daar niet op reageren. Haar woordvoerder laat alleen weten dat Defensie "zich niet herkent in het beeld dat generaal De Jonge met zijn artikel oproept".
Goh.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131019311
Ik zag dat gister ook op t NOS journaal en dacht echt wtf, onder hoeveel stenen zitten ze daar.... IEDEREEN binnen defensie(en daarbuiten...) weet van de onvrede onder t personeel :X
  Moderator dinsdag 10 september 2013 @ 12:34:15 #13
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131020932
Ghehehe:
quote:
"Wie denkt dat de wereld veiliger is geworden moet zich laten nakijken", meent ook oud-Navochef Jaap de Hoop Scheffer.
Bron: trouw
  dinsdag 10 september 2013 @ 13:36:21 #15
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131020994
Daar doet ze het mee af? Op een klacht van formaat is het oke als die wordt beantwoord met: "we herkennen ons er niet in"

Moet ik eens doen op mijn werk. Puma, je verwaarloost de CV, je pist over de munitie heen en er zit een drol van je in de uitlaat.

Oh, echt? Nou ik herken me er niet in sherrif.
de groetjes.

fantastisch _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 10-09-2013 16:36:45 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 10 september 2013 @ 16:03:27 #16
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_131025863
:')
pi_131025934
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 13:36 schreef Pumatje het volgende:
Daar doet ze het mee af? Op een klacht van formaat is het oke als die wordt beantwoord met: "we herkennen ons er niet in"

Moet ik eens doen op mijn werk. Puma, je verwaarloost de CV, je pist over de munitie heen en er zit een drol van je in de uitlaat.

Oh, echt? Nou ik herken me er niet in sherrif.
de groetjes.

fantastisch _O-
:D

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 10-09-2013 16:46:51 ]
pi_131031505
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 08:27 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ja, gewoon het idee van de gereeschapskist.
Belachelijk, er is 1,2 miljard euro voor die krengen neergelegd, en dan worden ze niet eens ingezet wanneer de kans er is.
  Moderator dinsdag 10 september 2013 @ 19:02:53 #19
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131031629
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 13:36 schreef Pumatje het volgende:
Daar doet ze het mee af? Op een klacht van formaat is het oke als die wordt beantwoord met: "we herkennen ons er niet in"

Moet ik eens doen op mijn werk. Puma, je verwaarloost de CV, je pist over de munitie heen en er zit een drol van je in de uitlaat.

Oh, echt? Nou ik herken me er niet in sherrif.
de groetjes.

fantastisch _O-
:D _O-
pi_131031908
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 13:36 schreef Pumatje het volgende:
Daar doet ze het mee af? Op een klacht van formaat is het oke als die wordt beantwoord met: "we herkennen ons er niet in"

Moet ik eens doen op mijn werk. Puma, je verwaarloost de CV, je pist over de munitie heen en er zit een drol van je in de uitlaat.

Oh, echt? Nou ik herken me er niet in sherrif.
de groetjes.

fantastisch _O-
Maar wat doet jouw leidinggevende wanneer je via de media je onvrede uit?
Ik denk dat je dan eerst eens uitgebreid op je donder krijgt omdat je je organisatie in het openbaar te kakken zet en dat men daarna heel misschien eens gaat overwegen ook inhoudelijk naar je klacht te kijken. Het op deze manier spelen geeft nu eenmaal niet echt een grote kans op instemmend geknik van de hoogste baas.
  Moderator dinsdag 10 september 2013 @ 19:31:38 #21
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131032941
quote:
Kamer wil opheldering Hennis over kritiek op beleid
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) moet op korte termijn reageren op de kritiek die zij uit eigen gelederen krijgt op haar beleid.

De Tweede Kamer eist voor donderdagmiddag een brief van de bewindsvrouw. Een meerderheid steunde dinsdag een verzoek daartoe van Gert-Jan Segers (ChristenUnie).
Aanleiding is het opiniestuk dat generaal-majoor buiten dienst Harm de Jonge maandag schreef in dagblad Trouw. Hij stelde dat officieren van de krijgsmacht steeds minder vertrouwen hebben in de minister. De wijze waarop Hennis invulling geeft aan de bezuinigingen, getuigt volgens hem niet van visie.
"Het is gewoon strepen tot de boekhouder tevreden is gesteld zonder je al te veel af te vragen in hoeverre je nu nog de gewenste samenhang in de krijgsmacht overeind kan houden", schreef hij.

Opmerkelijk
De generaal eist dat Hennis op Prinsjesdag met een duidelijke 'stip op de horizon' komt voor het defensiepersoneel. Zijn kritiek is opmerkelijk, omdat militairen zelden publiekelijk kritiek leveren op hun minister.
Segers sprak van een "hele ernstige situatie" en wil eigenlijk een debat met de minister. Daarvoor kreeg hij te weinig steun. Wel moet Hennis voor donderdag 12.00 uur een brief sturen over de kwestie. Dat verzoek steunden ook de regeringspartijen VVD en PvdA. Mogelijk volgt dan alsnog een debat.
http://www.nu.nl/politiek(...)-kritiek-beleid.html

Ik ga donderdagmiddag die brief maar eens lezen.
  dinsdag 10 september 2013 @ 19:36:33 #22
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131033204
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:59 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Belachelijk, er is 1,2 miljard euro voor die krengen neergelegd, en dan worden ze niet eens ingezet wanneer de kans er is.
We gaan niet onze hele krijgsmacht afstemmen op Afrika. Lees wat beter ;)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131034493
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:09 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Maar wat doet jouw leidinggevende wanneer je via de media je onvrede uit?
Ik denk dat je dan eerst eens uitgebreid op je donder krijgt omdat je je organisatie in het openbaar te kakken zet en dat men daarna heel misschien eens gaat overwegen ook inhoudelijk naar je klacht te kijken. Het op deze manier spelen geeft nu eenmaal niet echt een grote kans op instemmend geknik van de hoogste baas.
Ik gok dat het intern al 10 jaar aangekaart wordt. Echter als er niet geluisterd wordt ga je het eens anders aanpakken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131035299
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:36 schreef Pumatje het volgende:

[..]

We gaan niet onze hele krijgsmacht afstemmen op Afrika. Lees wat beter ;)
Dat snap ik, zoals ik tot nu toe begrepen heb zal er mogelijk een mechbrig zijn, en een gemotoriseerde brig. Maar dan nog, de kans is er om ze in te zetten, juist ter bescherming van militairen die ergens naar Afrika wordt gestuurd, en dan worden ze niet gebruikt. Dat vind ik doodzonde.
pi_131035795
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik gok dat het intern al 10 jaar aangekaart wordt. Echter als er niet geluisterd wordt ga je het eens anders aanpakken.
Ook dit is al eerder geprobeerd. En ook dan staat de minister niet te juichen hierom. Instemmend reageren is politiek en hiërarchisch gezien natuurlijk uit den boze.
pi_131059916
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik gok dat het intern al 10 jaar aangekaart wordt. Echter als er niet geluisterd wordt ga je het eens anders aanpakken.
Ja, dan verlaat je de organisatie.
Ja, ik generaliseer.
  woensdag 11 september 2013 @ 16:40:20 #27
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131063322
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 15:11 schreef Northside het volgende:

[..]

Ja, dan verlaat je de organisatie.
Quatsch.
We hebben het over hoge officieren die hun complete leven aan Defensie gewijd hebben, en die nu aan de bel de trekken dat het echt niet meer verder kan zonder duidelijke visie.
Als dit een normaal overheidsbedrijf was geweest hadden ze tien jaar geleden al via stakingen hun ongenoegen duidelijk gemaakt, echter is dat voor een militair niet mogelijk.

Dat het van een baan voor het leven naar een flexibeler systeem moet, a la. Dat begrijp ik, daar kan ik enigszins mee leven. Maar dat nu pas het gemor naar buiten komt is niet meer dan logisch, voor het echt te laat is.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131063634
quote:
7s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:40 schreef Rave_NL het volgende:
Quatsch.
We hebben het over hoge officieren die hun complete leven aan Defensie gewijd hebben, en die nu aan de bel de trekken dat het echt niet meer verder kan zonder duidelijke visie.
Als dit een normaal overheidsbedrijf was geweest hadden ze tien jaar geleden al via stakingen hun ongenoegen duidelijk gemaakt, echter is dat voor een militair niet mogelijk.

Dat het van een baan voor het leven naar een flexibeler systeem moet, a la. Dat begrijp ik, daar kan ik enigszins mee leven. Maar dat nu pas het gemor naar buiten komt is niet meer dan logisch, voor het echt te laat is.
Zoals ze al sinds de jaren 90 aan de bel trekken? Er wordt al bijna 20 jaar geroepen dat het zo echt niet meer verder kan, door hoog en laag. Het maakt allemaal niet uit, defensie is een gedoemde organisatie, een zinkend schip. Niet voor mensen die het een paar jaar doen hoor, maar voor mensen die een serieuze carrière willen opbouwen is het een doodlopende straat. Maar dat wil men niet inzien.
Ja, ik generaliseer.
  woensdag 11 september 2013 @ 16:52:36 #29
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131063731
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:49 schreef Northside het volgende:

[..]

Zoals ze al sinds de jaren 90 aan de bel trekken? Er wordt al bijna 20 jaar geroepen dat het zo echt niet meer verder kan, door hoog en laag. Het maakt allemaal niet uit, defensie is een gedoemde organisatie, een zinkend schip. Niet voor mensen die het een paar jaar doen hoor, maar voor mensen die een serieuze carrière willen opbouwen is het een doodlopende straat. Maar dat wil men niet inzien.
En wat is jouw alternatief voor nationale en internationale veiligheid?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131063943
quote:
7s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:52 schreef Rave_NL het volgende:
En wat is jouw alternatief voor nationale en internationale veiligheid?
Oh, nee, ik ben helemaal geen voorstander van bezuinigingen op defensie. Als het aan mij ligt zou het budget dat aan defensie besteed wordt in de grondwet vastgelegd zijn. Maar de dingen zijn zoals ze zijn, Nederland geeft niet om nationale of internationale veiligheid. Ja, in woord, maar niet in daad. Op basis van die feiten moet je als persoon je carrièrekeuzes maken.
Ja, ik generaliseer.
  woensdag 11 september 2013 @ 17:45:43 #31
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131065350
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:59 schreef Northside het volgende:

[..]

Oh, nee, ik ben helemaal geen voorstander van bezuinigingen op defensie. Als het aan mij ligt zou het budget dat aan defensie besteed wordt in de grondwet vastgelegd zijn. Maar de dingen zijn zoals ze zijn, Nederland geeft niet om nationale of internationale veiligheid. Ja, in woord, maar niet in daad. Op basis van die feiten moet je als persoon je carrièrekeuzes maken.
En die worden ook zeker gedaan. Ondertussen is het glashelder dat niemand er voor lange tijd in wilt blijven. Loyaliteit krijg je alleen als je altijd achter je personeel blijft staan.

Maar goed, ze zijn nu ook juist erg aan het investeren in een reservistenleger om het verlies op te kunnen vangen. Dus stiekem komt het ze nog goed uit ook.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 11 september 2013 @ 17:58:20 #32
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_131065734
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:49 schreef Northside het volgende:

[..]

Zoals ze al sinds de jaren 90 aan de bel trekken? Er wordt al bijna 20 jaar geroepen dat het zo echt niet meer verder kan, door hoog en laag. Het maakt allemaal niet uit, defensie is een gedoemde organisatie, een zinkend schip. Niet voor mensen die het een paar jaar doen hoor, maar voor mensen die een serieuze carrière willen opbouwen is het een doodlopende straat. Maar dat wil men niet inzien.
Dit dus.

Je hebt het over beroepsofficieren die de organisatie niet verlaten ondanks alle bezuinigingen, Rave? Van alle KMA officieren die zo ongeveer met mij in dienst zijn gekomen, is er nog één over in mijn ouwe dienstvak, de rest is de afgelopen 10 jaar burger geworden. Bij de KMA officieren die er na zijn gekomen is het niet veel beter. Veel officieren die met een KVV contract binnen zijn gekomen mochten om die reden blijven als beroeps onbepaalde tijd, maar ook die overwegen nu op te stappen. Bij de onderofficieren niet veel beter, hoor! Ik was BOT, maar vertrok in 2000. Met mij vertrokken er meer.

En over nog eens 10-15 jaar vinden ze (bij ongewijzigde koers) ook niemand meer die dit werk wil opknappen om daarna verplicht reservist te worden. Alleen een Europese oorlog (internationaal) kan het tij keren. Dan is namelijk de illusie "het is altijd vrede" weggenomen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_131068233
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 16:49 schreef Northside het volgende:

[..]

Zoals ze al sinds de jaren 90 aan de bel trekken? Er wordt al bijna 20 jaar geroepen dat het zo echt niet meer verder kan, door hoog en laag. Het maakt allemaal niet uit, defensie is een gedoemde organisatie, een zinkend schip. Niet voor mensen die het een paar jaar doen hoor, maar voor mensen die een serieuze carrière willen opbouwen is het een doodlopende straat. Maar dat wil men niet inzien.
Er is natuurlijk wel een flink verschil tussen de begin jaren 90 en nu. Destijds kon er daadwerkelijk ook bezuinigd worden op defensie. We beschikten over een enorm (voor een land van ons formaat) leger en diens tegenstander was net uit elkaar gevallen. De laatste jaren gaat het pas echt de verkeerde kant op. We kunnen sinds de laatste bezuinigingen nagenoeg niks meer en zijn aan het gokken met onze veiligheid en onze positie in de wereld. En dan willen ze nu dus weer verder bezuinigen terwijl de wereld steeds instabieler word.
Dat er dus nu met harde bewoordingen de oude grens word overschreden is niet verwonderlijk.

En geloof me maar er lopen genoeg mensen weg bij defensie. Eigenlijk gaat iedereen die een serieus alternatief tegenkomt weg. Defensie heeft dan nog het geluk dat nu met de crisis er niet veel banen zijn. Trekt de economie aan dan begint naar mijn idee pas de ware uitstroom.
pi_131070423
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:14 schreef Isee het volgende:
Er is natuurlijk wel een flink verschil tussen de begin jaren 90 en nu. Destijds kon er daadwerkelijk ook bezuinigd worden op defensie. We beschikten over een enorm (voor een land van ons formaat) leger en diens tegenstander was net uit elkaar gevallen. De laatste jaren gaat het pas echt de verkeerde kant op. We kunnen sinds de laatste bezuinigingen nagenoeg niks meer en zijn aan het gokken met onze veiligheid en onze positie in de wereld. En dan willen ze nu dus weer verder bezuinigen terwijl de wereld steeds instabieler word.
Dat er dus nu met harde bewoordingen de oude grens word overschreden is niet verwonderlijk.
Of het al lang geleden echt de verkeerde kant op ging of recenter is een aparte discussie. Bezuinigingen hangen namelijk samen met ambities, en als je die maar laag genoeg stelt is geen enkele bezuiniging teveel.

Maar voor het personeel is het over. Wie wil er bij aan afbraakorganisatie werken waar je straks nooit meer het bos in mag omdat daar geen geld voor is? Waar je iedere regeerperiode weer een mes in de rug krijgt? Ik begrijp de brieven van de officieren, maar het maakt op mij geen indruk meer. Ze kunnen op de grote stapel soortgelijke brieven. Op gegeven moment tellen alleen nog daden.
Ja, ik generaliseer.
  woensdag 11 september 2013 @ 21:01:22 #35
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131072906
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2013 20:02 schreef Northside het volgende:

Op gegeven moment tellen alleen nog daden.
Laat dan de tanks maar rollen richting het Binnenhof! O wacht...
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131073654
quote:
9s.gif Op woensdag 11 september 2013 21:01 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Laat dan de tanks maar rollen richting het Binnenhof! O wacht...
MIJN PLANNEN VOOR EEN COUPE LIGGEN AL KLAAR!! VIVA LA POLDERCOUPE!
Bananenrepubliek der lagere Landen. Een stalen regime onder leiding van el presidente Fidel Samstro.
pi_131083340
quote:
9s.gif Op woensdag 11 september 2013 21:01 schreef Rave_NL het volgende:
Laat dan de tanks maar rollen richting het Binnenhof! O wacht...
Leegloop zou ook een teken zijn, of een paar opperofficieren die uit protest opstappen. Wat die daden dan ook precies zouden zijn, alles is beter dan dit zuchten en tandenknarsen. Van de vakbonden hoef je ook niets te verwachten, die herkauwen ook alleen de standaard protestbrieven...
Ja, ik generaliseer.
  donderdag 12 september 2013 @ 09:18:51 #38
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131086568
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 00:40 schreef Northside het volgende:

[..]

Leegloop zou ook een teken zijn, of een paar opperofficieren die uit protest opstappen. Wat die daden dan ook precies zouden zijn, alles is beter dan dit zuchten en tandenknarsen. Van de vakbonden hoef je ook niets te verwachten, die herkauwen ook alleen de standaard protestbrieven...
Maar een leegloop draagt niet bij aan een concrete oplossing. De enige manier om iets op te lossen is het door binnenuit te veranderen.

En die vakbonden, tsja.
De vakbonden kunnen hét machtsmiddel van vakbonden niet gebruiken: de staking. Waar andere vakbonden al lang betere arbeidsvoorwaarden voor elkaar wou knokken door massaal op het malieveld te staan mogen militairen niet staken.
De gentlemans agreement was dat defensie en de vakbonden net zo lang rond te tafel zullen zitten als nodig is, juist omdat ze niet mogen staken.
En laat defensie die agreement nu geschonden te hebben door weg te lopen bij het overleg over die ziektekostenregeling.. En de vakbonden kunnen niets anders doen dan protest aantekenen...

Dus niet kunnen staken, en niet op willen stappen voor wat voor reden dan ook niet. Dan blijft nog maar één ding over.
Morren.
En dat gebeurd, iedereen ziet het, iedereen weet het. En zeker in de ivoren toren, maar daar willen ze de oorzaak niet bij zichzelf zoeken...
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131089397
quote:
7s.gif Op donderdag 12 september 2013 09:18 schreef Rave_NL het volgende:
Maar een leegloop draagt niet bij aan een concrete oplossing. De enige manier om iets op te lossen is het door binnenuit te veranderen.
Hoe wil je van binnenuit iets veranderen, als externe partijen (de politiek) over je lot beslissen? En die externe partijen ook nog eens om de zoveel jaar wisselen. Defensie heeft totaal geen invloed op haar eigen toekomst.

quote:
De gentlemans agreement was dat defensie en de vakbonden net zo lang rond te tafel zullen zitten als nodig is, juist omdat ze niet mogen staken. En laat defensie die agreement nu geschonden te hebben door weg te lopen bij het overleg over die ziektekostenregeling.. En de vakbonden kunnen niets anders doen dan protest aantekenen...
Geen invloed en geen mogelijkheid tot ingrijpen. Dus wat is de conclusie dan? Personeel kan alleen maar lijdzaam toezien en wachten op de ontslagbrief?
Ja, ik generaliseer.
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 12:25:09 #40
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131090963
Defensie geeft Gulfstream op

Het door de Koninklijke Luchtmacht beheerde vipvliegtuig Gulfstream IV valt ten prooi aan de nieuwe defensiebezuinigingen. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen en rond Defensie. Het vliegtuig wordt gebruikt door politici, hoge opperofficieren en sporadisch het koningshuis.

Dit melden verscheidene bronnen binnen en rondom Defensie. Het wegsaneren van het vliegtuig betekent dat ministers, parlementariërs en generaals voortaan vaak commerciële lijnvluchten moeten boeken voor buitenlandse bezoeken. Voor de koninklijke familie zou hiermee het reservevliegtuig vervallen in geval het eigen regeringsvliegtuig niet beschikbaar is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Gulfstream_op__.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Moderator donderdag 12 september 2013 @ 12:27:42 #41
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131091029
quote:
14s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:25 schreef MaryMouse het volgende:
Defensie geeft Gulfstream op

Het door de Koninklijke Luchtmacht beheerde vipvliegtuig Gulfstream IV valt ten prooi aan de nieuwe defensiebezuinigingen. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen en rond Defensie. Het vliegtuig wordt gebruikt door politici, hoge opperofficieren en sporadisch het koningshuis.

Dit melden verscheidene bronnen binnen en rondom Defensie. Het wegsaneren van het vliegtuig betekent dat ministers, parlementariërs en generaals voortaan vaak commerciële lijnvluchten moeten boeken voor buitenlandse bezoeken. Voor de koninklijke familie zou hiermee het reservevliegtuig vervallen in geval het eigen regeringsvliegtuig niet beschikbaar is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Gulfstream_op__.html
Welja, doe die ook maar weg ;(
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 12:28:45 #42
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131091060
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:27 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Welja, doe die ook maar weg ;(
Prima, laat de ministers en andere politici maar gewoon economy class vliegen :)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Moderator donderdag 12 september 2013 @ 12:31:29 #43
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131091137
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Prima, laat de ministers en andere politici maar gewoon economy class vliegen :)
Tsja, de ministers en politici hebben al een 'eigen' toestel; het regeringsvliegtuig.
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 12:36:57 #44
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131091282
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:31 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Tsja, de ministers en politici hebben al een 'eigen' toestel; het regeringsvliegtuig.
Oh, ik dacht dat de Gulfstream het regeringstoestel was. Lees nu pas dat die nog een Fokker 70 bezitten.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131091551
ook een domme bezuiniging. Uiteindelijk ben je meer geld kwijt doordat je steeds privé vliegtuigen moet gaan afhuren, of heel veel tijd kwijt bent aan lijnvluchten/hotels. Of je moet grote vliegtuigen gebruiken. De KDC10 om de minister even ergens heen te brengen is een stuk duurder! Zeker als het snel moet, of je naar minder toegankelijke gebieden moet. Vanuit defensie logisch, de kosten van die gulfstream zouden ook niet volledig voor defensie moeten zijn.
pi_131092051
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Prima, laat de ministers en andere politici maar gewoon economy class vliegen :)
en hoe moeten de hoge gasten dan uit bijvoorbeeld Afghanistan gehaald worden? een paar jaar geleden waren er een aantal Afghanen in nederland vanwege de missie in Kunduz. Die zijn gehaald/gebracht met de Gulfstream.

Zie je het al voor je dat een lijnvlucht van de KLM ff die gasten oppikt voortaan?
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 13:16:48 #47
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131092227
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:10 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

en hoe moeten de hoge gasten dan uit bijvoorbeeld Afghanistan gehaald worden? een paar jaar geleden waren er een aantal Afghanen in nederland vanwege de missie in Kunduz. Die zijn gehaald/gebracht met de Gulfstream.

Zie je het al voor je dat een lijnvlucht van de KLM ff die gasten oppikt voortaan?
Met het regeringstoestel.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131092293
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:16 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Met het regeringstoestel.
Te groot, te traag en geen flares bijvoorbeeld.
Bovendien maakt t een erg goed indruk als je een aantal hoogwaardigheidspaxen ophaalt met een vliegende touringcar.
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 13:26:34 #49
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131092504
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:18 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Te groot, te traag en geen flares bijvoorbeeld.
Bovendien maakt t een erg goed indruk als je een aantal hoogwaardigheidspaxen ophaalt met een vliegende touringcar.
OK, ik was niet op de hoogte dat de Gulfstream uitgerust was met flares en andere defensieve zaken.

Als de 'vliegende touringcar' van de regering goed genoeg is voor Koning Willem Alexander dan zie ik niet in waarom die te min zou zijn voor andere hoogwaardigheidspaxen.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  donderdag 12 september 2013 @ 13:29:09 #50
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131092572
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 11:29 schreef Northside het volgende:

[..]

Hoe wil je van binnenuit iets veranderen, als externe partijen (de politiek) over je lot beslissen? En die externe partijen ook nog eens om de zoveel jaar wisselen. Defensie heeft totaal geen invloed op haar eigen toekomst.
Dat is dan ook het grote dilemma. Hoe kun jij als instituut iets dienen wat jou niet meer nodig denkt te hebben?

quote:
[..]

Geen invloed en geen mogelijkheid tot ingrijpen. Dus wat is de conclusie dan? Personeel kan alleen maar lijdzaam toezien en wachten op de ontslagbrief?
De 'zwijgplicht' doorbreken en de openheid zoeken, niet langer mooi weer spelen, en ja, duidelijkheid eisen dus in plaats van struisvogelpolitiek. Wat je nu dus ziet gebeuren.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131092580
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:10 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

en hoe moeten de hoge gasten dan uit bijvoorbeeld Afghanistan gehaald worden? een paar jaar geleden waren er een aantal Afghanen in nederland vanwege de missie in Kunduz. Die zijn gehaald/gebracht met de Gulfstream.

Zie je het al voor je dat een lijnvlucht van de KLM ff die gasten oppikt voortaan?
er kan een vliegtuig gecharterd worden van een commerciele maatschappij, of er kan van de KBX gebruik gemaakt worden.
pi_131092641
Ah en die chartervlucht laat je ff in Afghanistan landen zonder flares of andere zaken? en uiteraard moet er wel defensiepersoneel op vliegen want oorlogsgebied.

En dat regeringsvliegtuig kan wel geschikt zijn voor WA en zn familietripjes, maar een gulfstream maakt ook gewoon meer indruk als super luxe jet. En dat is ook wat de bedoeling is van zo'n ding, er worden ook niet de eerste de beste paxen mee vervoerd.
pi_131092697
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:18 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Te groot, te traag en geen flares bijvoorbeeld.
Bovendien maakt t een erg goed indruk als je een aantal hoogwaardigheidspaxen ophaalt met een vliegende touringcar.
Alsof de Gulfstream al die fratsen heeft. Als de Dash op en neer naar TK kan vliegen lukt dat ook wel met wat ander spul. En anders lijnvlucht/ KDC10 naar Kabul en binnenlands met de Herc, Transal oid.
pi_131092726
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:31 schreef Bouke-p het volgende:
En dat regeringsvliegtuig kan wel geschikt zijn voor WA en zn familietripjes, maar een gulfstream maakt ook gewoon meer indruk als super luxe jet. En dat is ook wat de bedoeling is van zo'n ding, er worden ook niet de eerste de beste paxen mee vervoerd.
Het wordt eens tijd dat de bezuinigingen ook voor de buitenwereld zichtbaar worden. Geld om indruk te maken is er niet meer. Dit zijn de consequenties.
Ja, ik generaliseer.
pi_131094083
ALs ze nu ipv die gulfstream de 3e DC10 behouden, zou dat niet verkeerd zijn. Of er kan een hercules worden bijgekocht van het geld dat vrijkomt.
pi_131094608
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:17 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Of er kan een hercules worden bijgekocht van het geld dat vrijkomt.
Hahaha. Of het geld wordt gewoon ingeleverd als onderdeel van die 333 miljoen. ;)
Ja, ik generaliseer.
pi_131094732
quote:
7s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:29 schreef Rave_NL het volgende:
Dat is dan ook het grote dilemma. Hoe kun jij als instituut iets dienen wat jou niet meer nodig denkt te hebben?
Antwoord is duidelijk. Niet.

quote:
De 'zwijgplicht' doorbreken en de openheid zoeken, niet langer mooi weer spelen, en ja, duidelijkheid eisen dus in plaats van struisvogelpolitiek. Wat je nu dus ziet gebeuren.
Niets dat ik de afgelopen 10 jaar nog niet heb zien gebeuren. Defensie zit in een vicieuze cirkel die door dit soort dingen niet doorbroken zal worden. Er is meer nodig, iets nieuws.
Ja, ik generaliseer.
  donderdag 12 september 2013 @ 14:49:23 #58
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131095112
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:34 schreef Northside het volgende:

[..]

Het wordt eens tijd dat de bezuinigingen ook voor de buitenwereld zichtbaar worden. Geld om indruk te maken is er niet meer. Dit zijn de consequenties.
Geen militairen meer voor Prinsjesdag.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 12 september 2013 @ 14:57:29 #59
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131095338
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:37 schreef Northside het volgende:

[..]

Antwoord is duidelijk. Niet.

[..]

Niets dat ik de afgelopen 10 jaar nog niet heb zien gebeuren. Defensie zit in een vicieuze cirkel die door dit soort dingen niet doorbroken zal worden. Er is meer nodig, iets nieuws.
En hoe doe je dat binnen de legale grenzen?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 12 september 2013 @ 15:00:58 #61
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131095429
....
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131095502
quote:
7s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:57 schreef Rave_NL het volgende:
En hoe doe je dat binnen de legale grenzen?
Ja, dat is de grote vraag. Een oproep aan alle in de afgelopen jaren ontslagen militairen om een dag naar het malieveld te gaan? 'zie hier de gevolgen van het beleid'? Ik weet het ook niet, maar daar zou hard over nagedacht moeten worden.
Ja, ik generaliseer.
  donderdag 12 september 2013 @ 15:05:11 #63
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131095539
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 15:03 schreef Northside het volgende:

[..]

Ja, dat is de grote vraag. Een oproep aan alle in de afgelopen jaren ontslagen militairen om een dag naar het malieveld te gaan? 'zie hier de gevolgen van het beleid'? Ik weet het ook niet, maar daar zou hard over nagedacht moeten worden.
Ik ken nog één mogelijkheid, die legaal is mits hij correct uitgevoerd wordt.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131095576
quote:
14s.gif Op donderdag 12 september 2013 15:05 schreef Rave_NL het volgende:
Ik ken nog één mogelijkheid, die legaal is mits hij correct uitgevoerd wordt.
De Amerikanen zullen het in ieder geval geen staatsgreep noemen, dat was het in Egypte immers ook niet. :P
Ja, ik generaliseer.
pi_131098592
quote:
13s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:58 schreef AchJa het volgende:
45 Painfbat opgeheven... -O-
Wel makkelijk: het RIOG van de Generaal Spoorkazerne laten verdampen en vervolgens de KMS in de leegstaande gebouwen van het RIOG plaatsen. Tadaa defensielogica ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_131100356
quote:
9s.gif Op donderdag 12 september 2013 16:50 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Wel makkelijk: het RIOG van de Generaal Spoorkazerne laten verdampen en vervolgens de KMS in de leegstaande gebouwen van het RIOG plaatsen. Tadaa defensielogica ^O^
Stoters => Havelte, Schoolbat Noord => Ermelo, :W Assen.
pi_131102107
Ik vrees met grote vreze... de volgende stap is het opheffen van de KLU als zelfstandig opco. De klu wordt met die paar vligtuigen en helis bij de CLAS ingeschoven. Kan de toren in Breda meteen verkocht worden en een gezamelijke staf op de kromhout. Mark my words....
  Moderator donderdag 12 september 2013 @ 18:54:24 #68
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131102231
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 18:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Ik vrees met grote vreze... de volgende stap is het opheffen van de KLU als zelfstandig opco. De klu wordt met die paar vligtuigen en helis bij de CLAS ingeschoven. Kan de toren in Breda meteen verkocht worden en een gezamelijke staf op de kromhout. Mark my words....
Dat zou een treurige dag zijn; ik hoop dat je ongelijk krijgt.
pi_131105678
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 15:11 schreef Northside het volgende:

[..]

Ja, dan verlaat je de organisatie.
Dat is nu dus ook en masse aan de hand.
Verder doe je dat niet, je probeert het te veranderen wanneer je bedrijf echt slecht geleid wordt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131107992
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:34 schreef Northside het volgende:

[..]

Het wordt eens tijd dat de bezuinigingen ook voor de buitenwereld zichtbaar worden. Geld om indruk te maken is er niet meer. Dit zijn de consequenties.
Goed punt.

Echter een vraag, waarom heeft belgie zoveel vliegtuigen voor staatshoofden en andere hotemetoten?
Moet elke taal er 3 hebben :?.

quote:
België
Voor het vervoeren van de koninklijke familie en de regering beschikt België over de volgende vliegtuigen van de 15de Wing Transport van de Air Component van het leger: een Airbus A330-300 in leasing (CS-TMT), een Airbus A310 gekocht van Singapore Airlines (een tweede vliegtuig van hetzelfde type en dezelfde oorsprong wordt gebruikt voor tweedehands stukken), twee Dassault Falcon 20 gemoderniseerd in 2004, een Dassault Falcon 900 voor het vervoeren van (V)VIP over zeer lange afstanden in buitengewoon comfort, twee Embraer ERJ 135 en twee Embraer ERJ 145.[6]
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131108128
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 18:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Ik vrees met grote vreze... de volgende stap is het opheffen van de KLU als zelfstandig opco. De klu wordt met die paar vligtuigen en helis bij de CLAS ingeschoven. Kan de toren in Breda meteen verkocht worden en een gezamelijke staf op de kromhout. Mark my words....
Gooi alles bij de m,arine dan hebben we weer een maritieme luchttak :') .
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 13 september 2013 @ 02:46:35 #72
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131117879
Krijgt Fortuyn toch zijn zin... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131119214
Het is een verloren strijd, dat hele defensie bezuinigingen tafereel. Denk dat alleen een concrete, directe, dreiging hoofden uit reten zal doen verschijnen bij de heren in den haag
pi_131119597
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 08:43 schreef samthegreat5 het volgende:
Het is een verloren strijd, dat hele defensie bezuinigingen tafereel. Denk dat alleen een concrete, directe, dreiging hoofden uit reten zal doen verschijnen bij de heren in den haag
Maar er is helemaal geen dreiging, wie wil ons nou wat aandoen? En ach als er wat gebeurd dan kunnen we toch niks en komt " europa" ons wel helpen! :6 :z
  vrijdag 13 september 2013 @ 11:43:15 #75
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_131123182
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 09:07 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Maar er is helemaal geen dreiging, wie wil ons nou wat aandoen? En ach als er wat gebeurd dan kunnen we toch niks en komt " europa" ons wel helpen! :6 :z
'Weet je nog in 1940? toen liepen de Duitsers ons ook in drie minuten onder de voet.'

Wat was daar ook alweer de hoofdreden voor? Oh ja, twee decennia bezuiniging door oa de ARP. Het zou na 1918 immers toch voor altijd vredig en stabiel blijven in de wereld.
  vrijdag 13 september 2013 @ 16:03:47 #76
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131131277
Ik probeer die vergelijking ook vaak te trekken, maar het gaat er gewoon niet bij ze in.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131141138
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 11:43 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

'Weet je nog in 1940? toen liepen de Duitsers ons ook in drie minuten onder de voet.'
Ja, precies! En zie je wel. Toen hielp het niet want we hadden een kutleger, dus laten we ons kutleger nou maar gewoon afschaffen. Ons leger kan toch niks uithalen.
pi_131143059
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 20:42 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Ja, precies! En zie je wel. Toen hielp het niet want we hadden een kutleger, dus laten we ons kutleger nou maar gewoon afschaffen. Ons leger kan toch niks uithalen.
Eigenlijk ben ik daar wel voor. Met wat we nu nog hebben kun je net zo goed de handdoek in de ring gooien en gewoon gelijk 6 miljard bezuinigen.

Ik bedoel ons leger kleiner dan dat van het eerste beste eiland uit ZO azie.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131143185
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:19 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Eigenlijk ben ik daar wel voor. Met wat we nu nog hebben kun je net zo goed de handdoek in de ring gooien en gewoon gelijk 6 miljard bezuinigen.

Ik bedoel ons leger kleiner dan dat van het eerste beste eiland uit ZO azie.
Klopt. Het is verschrikkelijk, diep triest. Zo'n ignorantie tentoongespreid door de politici, echt ongelofelijk.
pi_131144316
het grappige is natuurlijk als je defensie helemaal weg bezuinigd men erachter komt dat het geld helemaal niet bij defensie zit. De begroting van defensie is de kleinste van allemaal, 7 miljard.

Even een leuk plaatje om te zien waar de echte bodemloze put zit:

kijk eens naar de jaarlijkse stijging.
pi_131144443
  Moderator vrijdag 13 september 2013 @ 21:54:55 #82
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131144953
Maar dat is het dus ook, er valt zo weinig te halen bij Defensie. Een besparing op Volksgezondheid en Sociale Zaken zou meer bijdragen denk ik.
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 21:58:35 #83
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131145163
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:54 schreef jitzzzze het volgende:
Maar dat is het dus ook, er valt zo weinig te halen bij Defensie. Een besparing op Volksgezondheid en Sociale Zaken zou meer bijdragen denk ik.
Ik heb het plaatje vergeleken met de miljoenennota van vorig jaar. We gaan 3,3 miljard méér uitgeven, de drie grootste ministeries krijgen gezamelijk 5,9 miljard extra, alle andere ministeries leveren in.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 13 september 2013 @ 21:58:40 #84
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_131145169
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:54 schreef jitzzzze het volgende:
Maar dat is het dus ook, er valt zo weinig te halen bij Defensie. Een besparing op Volksgezondheid en Sociale Zaken zou meer bijdragen denk ik.
Verkoop dat maar eens aan je stemvee.
pi_131145192
http://www.trouw.nl/tr/nl(...).UjNX6IwtQI8.twitter

wel een aardig artikel van Rob de Wijk in trouw. Maargoed, zo het gaat iedere keer hetzelfde.
pi_131145210
Defensieuitgaven zijn 7.1 miljard, de totale uitgaven zijn 260.9 miljard. De defensieuitgaven maken 2.7/260.9 *100 = 2.7 procent van de totale uitgaven uit. Ja Den Haag, bezuinig maar lekker op defensie joh, bezuinig maar lekker op die 2.7 procent van onze uitgaven. Je wint er ABSOLUUT NIKS mee. Niks op de totale begroting en om te compenseren voor die 13.5 miljard euro die er in de uitgaven uit moet om de begroting kloppend te maken.. :')
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 22:06:11 #87
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131145642
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:59 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...).UjNX6IwtQI8.twitter

wel een aardig artikel van Rob de Wijk in trouw. Maargoed, zo het gaat iedere keer hetzelfde.
Goed artikel. Vrees alleen dat dit de jonge liberalen niet wakker zal schudden.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131145693
Die nieuwe bezuiniging van 300 miljoen op Defensie levert echt een miserabel percentage van 2.4 procent inhaalslag op het dichten van het 13.5 miljard euro grote begrotingsgat tot 13.17 miljard euro. Nou: whoop tie fucking doo.
  Moderator vrijdag 13 september 2013 @ 22:07:39 #89
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131145719
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:58 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Ik heb het plaatje vergeleken met de miljoenennota van vorig jaar. We gaan 3,3 miljard méér uitgeven, de drie grootste ministeries krijgen gezamelijk 5,9 miljard extra, alle andere ministeries leveren in.
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:58 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Verkoop dat maar eens aan je stemvee.
Het stemvee heeft helaas andere prio's.
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 22:08:07 #90
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131145746
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:07 schreef samthegreat5 het volgende:
Die nieuwe bezuiniging van 300 miljoen op Defensie levert echt een miserabel percentage van 2.4 procent inhaalslag op het dichten van het 13.5 miljard euro grote begrotingsgat tot 13.17 miljard euro. Nou: whoop tie fucking doo.
Daarom gaan we wel 5,9 miljard extra uitgeven aan de toch al drie grootste ministeries :')
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131145826
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:08 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Daarom gaan we wel 5,9 miljard extra uitgeven aan de toch al drie grootste ministeries :')
En daarmee wordt de inhaalslag op het begrotingstekort door de defensie bezuiniging meteen weer verschrikkelijk teniet gedaan :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 13 september 2013 @ 22:11:06 #92
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131145891
quote:
13s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:58 schreef AchJa het volgende:
45 Painfbat opgeheven... -O-
:{
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131145921
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:07 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

[..]

Het stemvee heeft helaas andere prio's.
Toch grappig omdat zelfs de OPHEFFING van het Ministerie van Defensie en alle militaire onderdelen die daaronder vallen niet zou compenseren voor het begrotingstekort :'). Maarja, Defensie blijven leegplukken terwijl je je regeertermijn rekt, de schijn ophoudt en een begrotingstechnische puinzooi achterlaat voor het volgende kabinet valt nou eenmaal goed bij de gemiddelde domme burger :')
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 22:12:04 #94
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131145947
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:07 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

[..]

Het stemvee heeft helaas andere prio's.
Ik geneer mij rot om te zien dat Onderwijs extra geld krijgt, als er ergens wel veel geld verkeerd gebruikt wordt is het in het hogere onderwijs. En dan heeft het personeel ook nog een salarisverhoging gekregen.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131145981
Geld pompen in ''belangrijke'' posten staat goed, bezuinigen op nutteloze posten staat ook goed. Win-win voor de politici en een zooi achterlaten voor het volgende kabinet, want dat is dan immers niet meer jouw probleem :')
pi_131146045
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:08 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Daarom gaan we wel 5,9 miljard extra uitgeven aan de toch al drie grootste ministeries :')
die ministeries (zorg en sociale zaken) kunnen gehalveerd worden. Als je je een beetje in deze begrotingen verdiept is het echt absurd waar al dat geld aan uitgegeven wordt. onze verzorgingsstaat is totaal uit de klauwen gelopen door allerlei bizarre uitkeringen, toelages en subsidies en rondpompen van geld ; er wordt echt maar een klein deel van dat geld nuttig besteed. Als je het schrappen van al die toelages en subsidies gebruikt om de belasting te verlagen heb je binnen no time je economie weer op poten.

Over een paar jaar gaat AL ons geld naar deze 2 ministeries als er niet drastische maatregelen genomen worden.
pi_131146133
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:13 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

die ministeries (zorg en sociale zaken) kunnen gehalveerd worden. Als je je een beetje in deze begrotingen verdiept is het echt absurd waar al dat geld aan uitgegeven wordt. onze verzorgingsstaat is totaal uit de klauwen gelopen door allerlei bizarre uitkeringen, toelages en subsidies en rondpompen van geld ; er wordt echt maar een klein deel van dat geld nuttig besteed. Als je het schrappen van al die toelages en subsidies gebruikt om de belasting te verlagen heb je binnen no time je economie weer op poten.

Over een paar jaar gaat AL ons geld naar deze 2 ministeries als er niet drastische maatregelen genomen worden.
Waar is er meer te vinden over de geldstromen binnen de verschillende posten precies?
pi_131147704
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:13 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

die ministeries (zorg en sociale zaken) kunnen gehalveerd worden. Als je je een beetje in deze begrotingen verdiept is het echt absurd waar al dat geld aan uitgegeven wordt. onze verzorgingsstaat is totaal uit de klauwen gelopen door allerlei bizarre uitkeringen, toelages en subsidies en rondpompen van geld ; er wordt echt maar een klein deel van dat geld nuttig besteed. Als je het schrappen van al die toelages en subsidies gebruikt om de belasting te verlagen heb je binnen no time je economie weer op poten.

Over een paar jaar gaat AL ons geld naar deze 2 ministeries als er niet drastische maatregelen genomen worden.
Het grootste probleem is dat de politiek in NL enkel iets geeft om het partij belang. De zorgkosten zijn op de termijn totaal onhoudbaar, kunnen we niet meer betalen. Maar ja ga je hierin flink hervormen en bezuinigen dan gaat de zorg staken en dat gaat je stemmen kosten. Geld weghalen bij defensie is een op het oog pijn vrije maatregel, het NLse volk is over het algemeen immers niet slim genoeg om te snappen hoe enorm dom en kortzichtig dit is.

Enige wat we met zekerheid kunnen stellen is dat deze bezuinigen op onze veiligheid ons uiteindelijk duur zal komen te staan. En je kan er donder op zeggen dat het dan nog de schuld gaat zijn van defensie ook volgens de NLse kiezer.
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 23:10:34 #99
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131148329
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:55 schreef Isee het volgende:

[..]

Het grootste probleem is dat de politiek in NL enkel iets geeft om het partij belang. De zorgkosten zijn op de termijn totaal onhoudbaar, kunnen we niet meer betalen. Maar ja ga je hierin flink hervormen en bezuinigen dan gaat de zorg staken en dat gaat je stemmen kosten.
Enige wat ik met zekerheid kan zeggen is dat sinds het 'ouderwetse' ziekenfonds/particulieren systeem is opgeheven, en de wijkverpleegster van de gemeentes naar de overheid gingen, en alles geprivatiseerd moest worden, ik meer en meer ben gaan betalen voor minder zorg :')
Oh, en dat overhevelen en privatiseren was één van de maatregels die uit de grote jaren '80 bezuinigingronden kwamen. De basis-ziektenkostenverzekering een stokpaardje van een bepaalde partij uit die tijd.
quote:
Geld weghalen bij defensie is een op het oog pijn vrije maatregel, het NLse volk is over het algemeen immers niet slim genoeg om te snappen hoe enorm dom en kortzichtig dit is.

Enige wat we met zekerheid kunnen stellen is dat deze bezuinigen op onze veiligheid ons uiteindelijk duur zal komen te staan. En je kan er donder op zeggen dat het dan nog de schuld gaat zijn van defensie ook volgens de NLse kiezer.
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 11:43 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

'Weet je nog in 1940? toen liepen de Duitsers ons ook in drie minuten onder de voet.'

Wat was daar ook alweer de hoofdreden voor? Oh ja, twee decennia bezuiniging door oa de ARP. Het zou na 1918 immers toch voor altijd vredig en stabiel blijven in de wereld.
Tuurlijk ligt het dan aan defensie, was indertijd ook de schuld van het ministerie van Oorlog, die hebben 'te laat' gereageerd op de toenemende dreiging vanuit Nazi-Duitsland.
De 'burger/politiek' kon toch niet weten dat we toen onze neutraliteit niet zouden behouden?

"Piraten bestrijden in Somalië, kom op zeg, dat is toch ver van mijn bed show. Waarom zouden we onze economische belangen moeten willen verdedigen, we hebben niets te zoeken in Afrika." Ik denk dat dat een antwoord is van de gemiddelde Nederlander t.a.v. onze bijdrage aan operatie Atalanta.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131149655
quote:
"Piraten bestrijden in Somalië, kom op zeg, dat is toch ver van mijn bed show. Waarom zouden we onze economische belangen moeten willen verdedigen, we hebben niets te zoeken in Afrika." Ik denk dat dat een antwoord is van de gemiddelde Nederlander t.a.v. onze bijdrage aan operatie Atalanta.
Je denkt dat het ze wel lukt om de link te leggen tussen piraterij en economische belangen? :D
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 00:00:48 #101
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131150093
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 23:47 schreef Royyy het volgende:

[..]

Je denkt dat het ze wel lukt om de link te leggen tussen piraterij en economische belangen? :D
Dat lukt mij toch ook :@
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131150191
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 00:00 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Dat lukt mij toch ook :@
Ben je nu jezelf aan het vergelijken met de gemiddelde stemmer? :X
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 00:08:45 #103
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131150339
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 00:03 schreef Royyy het volgende:

[..]

Ben je nu jezelf aan het vergelijken met de gemiddelde stemmer? :X
Uh, OK, de gemiddelde stemmer heeft inmiddels het IQ van Bonnie St. Claire :?
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131154414
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 00:08 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Uh, OK, de gemiddelde stemmer heeft inmiddels het IQ van Bonnie St. Claire :?
Mwa, de gemiddelde stemmer ziet alleen maar wat op korte termijn goed of slecht voor hem/haar zelf is (en dan heb ik het niet specifiek over defensie, maar in het algemeen). Wat de gevolgen op lange termijn van zo'n manier van denken zijn (in dit geval dus het effect op de economie als er niks aan het piraterijprobleem gedaan wordt)... het percentage mensen dat daar daadwerkelijk over nadenkt voordat ze hun stem uitbrengen is denk ik maar heel erg klein.
pi_131155031
Kazerne Assen sneuvelt

ASSEN -

De Johan Willem Frisokazerne in Assen sneuvelt in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteert.

Dat maakte commissaris van de Koning Jacques Tichelaar van Drenthe bekend, meldt Dagblad van het Noorden.

Tichelaar wil niet zeggen waar hij dat op baseert. Net als 2 jaar geleden verwacht hij groot protest bij de gemeente Assen, werkgevers, politiek en de burger.

Volgens Tichelaar schrapt minister Hennis-Plasschaert van Defensie de kazerne in Assen en verplaatst ze het bataljon luchtmobiele brigade naar de vliegbasis in Leeuwarden. Die zou deels nieuw gebouwd moeten worden voor de 700 militairen.

Voor Assen en omgeving zouden zeker 1400 banen verloren gaan. De kazerne heeft contracten met ruim 100 Drentse bedrijven.

Telegraaf
pi_131155058
Dit plan had ik ook al van de verwarmingsbuizen vernomen maar had verwacht dat het op zijn minst optie 24 zou zijn...

Het logische gevolg is dus dat de Klu vertrekt van Leeuwarden...
  Moderator zaterdag 14 september 2013 @ 10:00:59 #107
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131156081
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 09:14 schreef AchJa het volgende:
Kazerne Assen sneuvelt

ASSEN -

De Johan Willem Frisokazerne in Assen sneuvelt in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteert.

Dat maakte commissaris van de Koning Jacques Tichelaar van Drenthe bekend, meldt Dagblad van het Noorden.

Tichelaar wil niet zeggen waar hij dat op baseert. Net als 2 jaar geleden verwacht hij groot protest bij de gemeente Assen, werkgevers, politiek en de burger.

Volgens Tichelaar schrapt minister Hennis-Plasschaert van Defensie de kazerne in Assen en verplaatst ze het bataljon luchtmobiele brigade naar de vliegbasis in Leeuwarden. Die zou deels nieuw gebouwd moeten worden voor de 700 militairen.

Voor Assen en omgeving zouden zeker 1400 banen verloren gaan. De kazerne heeft contracten met ruim 100 Drentse bedrijven.

Telegraaf
Godverdomme.
  Moderator zaterdag 14 september 2013 @ 10:32:33 #109
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131156290
quote:
'Politie grootste werkgever van Nederland'
De politie heeft het grootste werknemersbestand van Nederland. Ondanks de crisis groeide het aantal banen vorig jaar met vijfhonderd naar ruim 63.000.

Volgens een onderzoek van de Volkskrant naar de grootste werkgevers zijn dat er tweeduizend meer dan Defensie, dat vorig jaar nog de grootste werkverschaffer was.

De politie bleef gespaard tijdens de miljardenbezuiningen. Het leger moest daarentegen 1.800 banen uit het werknemersbestand schrappen.

In de top vijf van grootste werkgevers zijn verder Rabobank, PostNL en de KLM te vinden.

Meeste banen

De meeste banen in Nederland zijn te vinden bij de overheid, de banken, in de bouw en de detailhandel. Dat biedt weinig hoop op een snel einde aan de oplopende werkloosheid, omdat deze belangrijkste werkgevers zuchten onder krimpende budgetten.

Hoewel er nog steeds bedrijven zijn die ondanks de economische malaise groeien, zijn de extra banen niet zo zeer te danken aan meer werk maar aan overnames. Zo moest de Rabobank de Friesland Bank redden.
http://www.nu.nl/economie(...)r-van-nederland.html

Dus de binnenlandse veiligheid is gewaarborgd, dus waar hebben we Defensie dan nog voor nodig? ;(
pi_131157948
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 10:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat Assen dicht zou gaan lag in de lijn der verwachting. Maar lumbl naar Leeuwarden was niet mijn gok.
Jammer,, ik hoop wel dat die mooie historische gebouwen gespaard zullen blijven. Voor de Vlb Leeuwarden is het gunstig, want geeft weer een stukje meer zekerheid over het voortbestaan van de vliegbasis. Het geeft wel weer voeding aan het gerucht dat de luchtmacht als zelfstandig krijgsmachtonderdeel op termijn zal verdwijnen.
  zaterdag 14 september 2013 @ 11:47:35 #112
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_131157992
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 10:21 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Godverdomme.
Is toch jouw stekkie?
pi_131158031
Als Assenaar vind ik het doodzonde
Voormalig garnizoensstad dus.

Het zal grote gevolgen hebben vrees ik.

Voor Assen hoop ik dat het niet doorgaat.
Zo wel dat ze dan de oude hoofdgebouwen sparen.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_131158579
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 11:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Jammer,, ik hoop wel dat die mooie historische gebouwen gespaard zullen blijven. Voor de Vlb Leeuwarden is het gunstig, want geeft weer een stukje meer zekerheid over het voortbestaan van de vliegbasis. Het geeft wel weer voeding aan het gerucht dat de luchtmacht als zelfstandig krijgsmachtonderdeel op termijn zal verdwijnen.
Als "vliegbasis" is het juist ongunstig... Leeuwarden zal hetzelfde lot ondergaan als vml vlb de Peel. Met de komst van lumbl naar Leeuwarden is het een kwestie van tijd voordat het een kazerne wordt.

De gehele luchtmacht zit straks in Brabant met een handjevol JSF'en op Volkel.
pi_131158646
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als "vliegbasis" is het juist ongunstig... Leeuwarden zal hetzelfde lot ondergaan als vml vlb de Peel. Met de komst van lumbl naar Leeuwarden is het een kwestie van tijd voordat het een kazerne wordt.

De gehele luchtmacht zit straks in Brabant met een handjevol JSF'en op Volkel.
daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
pi_131159098
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:08 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
Dit: F16's Leeuwarden tijdelijk op Volkel komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Dat is gewoon om te kijken of het allemaal wel past en logistiek technisch haalbaar is.

"Wegens onderhoud gesloten"... Yeah, right. Sinterklaas bestaat en Elvis leeft nog... :')
pi_131159227
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als "vliegbasis" is het juist ongunstig... Leeuwarden zal hetzelfde lot ondergaan als vml vlb de Peel. Met de komst van lumbl naar Leeuwarden is het een kwestie van tijd voordat het een kazerne wordt.

De gehele luchtmacht zit straks in Brabant met een handjevol JSF'en op Volkel.
Maar waarom plegen ze dan onderhoud aan de start- en landingsbanen? |:(
pi_131159464
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:30 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Maar waarom plegen ze dan onderhoud aan de start- en landingsbanen? |:(
Is in 2010 en 2011 ook al eens gebeurd. Daarbij is het "tienjaarlijks onderhoud" al lang en breed aanbesteed en betaald. Het past allemaal net iets te mooi inelkaar.

Als je wat verder leest willen ze ook een aantal bommen gaan ruimen... Tot dit jaar geen enkel probleem maar nu plotseling wel. :')


quote:
Tijdens de werkzaamheden wordt ook gezocht naar niet-ge-ëxplodeerde bommen uit de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek heeft aangetoond dat er 27 zogenaamde verdachte objecten onder de grond liggen. Dat kunnen bommen zijn. Die worden dan geruimd.
Omrop Fryslan

[ Bericht 18% gewijzigd door AchJa op 14-09-2013 12:44:29 ]
pi_131159539
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Is in 2010 en 2011 ook al eens gebeurd. Daarbij is het "tienjaarlijks onderhoud" al lang en breed aanbesteed en betaald. Het past allemaal net iets te mooi inelkaar.

Als je wat verder leest willen ze ook een aantal bommen gaan ruimen... Tot dit jaar geen enkel probleem maar nu plotseling wel. :')
Houdt dat in dat de start-en landingsbanen dus wel onderhouden blijven, of krijg je dan vlb Twente achtige toestanden?
pi_131159585
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:42 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Houdt dat in dat de start-en landingsbanen dus wel onderhouden blijven, of krijg je dan vlb Twente achtige toestanden?
Dat laatste, zie de Peel en Twenthe...
pi_131159664
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 12:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat laatste, zie de Peel en Twenthe...
Kutlui toch ook altijd, al iets bekend over hoe het zit met VustCo?
pi_131161046
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2013 22:55 schreef Isee het volgende:
Enige wat we met zekerheid kunnen stellen is dat deze bezuinigen op onze veiligheid ons uiteindelijk duur zal komen te staan.
Wat denk je dat er gaat gebeuren dan?
Ja, ik generaliseer.
pi_131168509
Dat nu heel defensie inelkaar zakt als een pudding? Nog minder geld betekend nog minder oefendagen, nog minder munitie, minder geld voor onderhoud aan voertuigen, uitstellen van de vervanging van wielvoertuigen enz enz.

Nog meer uitzenddruk voor diegenen die wel blijven, want je kan er wel vanuit gaan dat we binnenkort weer ergens aan mee moeten doen. het nut van het soort missies als Afghanistan en de anti piraterij missie is al vaak besproken hier op t forum geloof ik.

Ben ook benieuwd naar hoe t kwa personeelsvulling gaat zodra de economie een beetje aantrekt.
pi_131170364
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 17:38 schreef Bouke-p het volgende:

Ben ook benieuwd naar hoe t kwa personeelsvulling gaat zodra de economie een beetje aantrekt.
In deze economisch barre tijden moet defensie al alle zeilen bijzetten om nog enigszins volk binnen te krijgen... Zelfs nu loopt een groot deel van het zittend personeel weg.

En mocht de economie straks aantrekken dan zal er helemaal niemand meer op komen dagen.
pi_131172878
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 13:39 schreef Northside het volgende:

[..]

Wat denk je dat er gaat gebeuren dan?
Jezelf in een isolement plaatsen is niet erg verstandig met een import/export economie.
Zelf wel mee willen profiteren van de voordelen maar niet mee willen werken aan de stabiliteit zo werkt de wereld niet. Kan ons flink geld gaan kosten.
We zullen ons deel van het vuile werk moeten blijven doen en daarvoor heb je nou eenmaal een solide krijgsmacht nodig.

Om nog maar over onze veiligheid op de lange termijn te zwijgen.
pi_131175948
De volgende grote missie zal toch in Mali zijn??, er zit toch al een verkenning?? De PvdA link Koenders-Ploumen-Timmermans is duidelijk aanwezig hier.
pi_131176009
Verder is het een fabel dat rechts minder bezuinigd op Defensie dan links. Links wil om ideologische gronden vaak een defensie voor vredesmissies in stand houden. Rechts zegt altijd dat ze voor defensie zijn, maar in de praktijk is het juist de VVD die steeds de grootste bezuinigingen op Defensie doorvoert.
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 21:18:18 #129
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131176923
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 20:59 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Verder is het een fabel dat rechts minder bezuinigd op Defensie dan links. Links wil om ideologische gronden vaak een defensie voor vredesmissies in stand houden. Rechts zegt altijd dat ze voor defensie zijn, maar in de praktijk is het juist de VVD die steeds de grootste bezuinigingen op Defensie doorvoert.
Vorig jaar waren het (tijdens de verkiezingscampagnes) de CU en VVD die méér geld wilden voor defensie, D66 wilde dat het budget gelijk bleef. VVD was de eerste die ná de verkiezingen zijn toezeggingen t.a.v. defensie in het kiezersbedrogpotje gooide. En over de vreemde uitlatingen van de jongere liberalen vorige week zal ik het al helemaal niet meer hebben.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 14 september 2013 @ 21:25:11 #130
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131177254
Relativerend feitje van de dag:
Het complete budget voor de marine zit rond de 600 miljoen.
In 2012 utgekeerde bonussen aan bestuurders voor de, door staatssteun geredde, ING: 700 miljoen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 21:26:18 #131
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131177298
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 21:25 schreef Rave_NL het volgende:
Relativerend feitje van de dag:
Het complete budget voor de marine zit rond de 600 miljoen.
In 2012 utgekeerde bonussen aan bestuurders voor de, door staatssteun geredde, ING: 700 miljoen.
-O- :{ ;( :'(
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Moderator zaterdag 14 september 2013 @ 21:27:18 #132
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131177359
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 21:25 schreef Rave_NL het volgende:
Relativerend feitje van de dag:
Het complete budget voor de marine zit rond de 600 miljoen.
In 2012 utgekeerde bonussen aan bestuurders voor de, door staatssteun geredde, ING: 700 miljoen.
:X
pi_131180002
Overigens spreken de NOS bronnen de verhuizing van lumbl naar Leeuwarden ondertussen tegen:

quote:
'Kazerne Assen wordt toch gesloten'

De Johan Willem Frisokazerne in Assen wordt opgedoekt. Dat staat volgens commissaris van de Koning (CdK) Jacques Tichelaar van Drenthe in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteert.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag. De NOS meldt dat Haagse bronnen het nieuws bevestigen.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) zou het bataljon luchtmobiele brigade naar de vliegbasis in Leeuwarden willen verplaatsen. Daar zou voor de zevenhonderd militairen nieuwbouw moeten worden gerealiseerd. Overigens spreken de bronnen van de NOS dit tegen, maar waar het onderdeel dan wel naartoe zou gaan, is niet duidelijk.

Voor Assen en omgeving zouden ondertussen door de sluiting minstens 1400 banen verloren gaan. De kazerne heeft met 123 Drentse bedrijven contracten, meldt het Dagblad van het Noorden.

Tichelaar verwacht volgens de krant dat net als twee jaar geleden, toen sluiting van de kazerne ook dreigde, de gemeente Assen, werkgevers, de politiek en burgers massaal in verzet komen. Hij zou goede hoop hebben de sluiting nog tegen te kunnen houden.
nu.nl

Dan blijft mijn eerste en imo meest logische gok dus overeind. (mits waar natuurlijk)

45 opgeheven, lumbl => Havelte, schoolbat noord => Ermelo.
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 22:35:25 #134
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131180207
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 22:30 schreef AchJa het volgende:
Overigens spreken de NOS bronnen de verhuizing van lumbl naar Leeuwarden ondertussen tegen:

[..]

nu.nl

Dan blijft mijn eerste en imo meest logische gok dus overeind. (mits waar natuurlijk)

45 opgeheven, lumbl => Havelte, schoolbat noord => Ermelo.
Even goed een volgende nare slag voor Drente, die toch economisch gezien qua werkgelegenheid niet een van de sterkste provincies is.
Ik hoop dat de Drenten beseffen dat defensie niet alleen voor hun provincie en werkgelegenheid nuttig is maar ook in mondiaal verband, en in protest komen.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zondag 15 september 2013 @ 11:25:24 #135
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_131190942
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 22:35 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Even goed een volgende nare slag voor Drente, die toch economisch gezien qua werkgelegenheid niet een van de sterkste provincies is.
Ik hoop dat de Drenten beseffen dat defensie niet alleen voor hun provincie en werkgelegenheid nuttig is maar ook in mondiaal verband, en in protest komen.
Dat beseffen we wel degelijk..

http://steundekazerne.nl/
  zondag 15 september 2013 @ 11:33:44 #136
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_131191128
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 11:25 schreef eefje801 het volgende:
Dat beseffen we wel degelijk..

http://steundekazerne.nl/
Wat een verspilde moeite om nog zoiets op te zetten. _O-
pi_131191183
Tsja triest eigenlijk.... dat men pas actie onderneemt als de eigen portemonnee geraakt word.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 15 september 2013 @ 11:36:58 #138
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131191205
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:35 schreef Bouke-p het volgende:
Tsja triest eigenlijk.... dat men pas actie onderneemt als de eigen portemonnee geraakt word.
Het zijn net Nederlanders daar in Drente. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 15 september 2013 @ 11:45:50 #139
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_131191405
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:35 schreef Bouke-p het volgende:
Tsja triest eigenlijk.... dat men pas actie onderneemt als de eigen portemonnee geraakt word.
Ik heb inmiddels al twee keer door een bezuinigsronde een baan verloren, nergens een petitie te bekennen hoor. Veel Assenaren geven wel degelijk om wat er met de kazerne gebeurt, heeft lang niet altijd met eigen werkgelegenheid te maken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 15 september 2013 @ 11:47:51 #140
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131191447
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:45 schreef eefje801 het volgende:

[..]

Ik heb inmiddels al twee keer door een bezuinigsronde een baan verloren, nergens een petitie te bekennen hoor. Veel Assenaren geven wel degelijk om wat er met de kazerne gebeurt, heeft lang niet altijd met eigen werkgelegenheid te maken.
Waar heeft het dan mee te maken?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 15 september 2013 @ 11:56:34 #141
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_131191661
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:47 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Waar heeft het dan mee te maken?
Ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik word er persoonlijk niet door geraakt maar ken wel degelijk mensen die dat wel worden. Ofwel daar werkend, ofwel mkb of anders. Daarnaast de historie van de kazerne hier. Moet gewoon behouden blijven. Denk dat veel mensen er zo in staan. Assen is van oudsher een ambtenarenstad geweest, daar vallen militairen ook onder.

Ik kan me ook kwaad maken om andere bedrijven die hier weggaan, en dat gebeurt veelvuldig. Doet niets af aan zo'n petitie. De vorige keer hielp het, nu misschien niet, maar vind het wel mooi dat men in ieder geval zich laat horen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 15 september 2013 @ 11:58:15 #142
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131191691
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:56 schreef eefje801 het volgende:

[..]

Ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik word er persoonlijk niet door geraakt maar ken wel degelijk mensen die dat wel worden. Ofwel daar werkend, ofwel mkb of anders. Daarnaast de historie van de kazerne hier. Moet gewoon behouden blijven. Denk dat veel mensen er zo in staan. Assen is van oudsher een ambtenarenstad geweest, daar vallen militairen ook onder.

Ik kan me ook kwaad maken om andere bedrijven die hier weggaan, en dat gebeurt veelvuldig. Doet niets af aan zo'n petitie. De vorige keer hielp het, nu misschien niet, maar vind het wel mooi dat men in ieder geval zich laat horen.
Dat zeker. ^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131191781
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 22:35 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Even goed een volgende nare slag voor Drente, die toch economisch gezien qua werkgelegenheid niet een van de sterkste provincies is.
Ik hoop dat de Drenten beseffen dat defensie niet alleen voor hun provincie en werkgelegenheid nuttig is maar ook in mondiaal verband, en in protest komen.
Dat mondiale is allemaal wel heel erg indirect natuurlijk. Het enige wat we daar hier in Dremthe sinds WO2 echt van gemerkt hebben was de Amerikaanse basis bij Darp en misschien de kortstondige basketbal carrière van Desi Bouterse in Meppel :+. En een stevige dosis ptss gevallen wegens Srebrenica. Dat doet het als argument dus niet geweldig.
pi_131227470
Zoals al eerder in dit topic gezegd, Leeuwarden wordt een kazerne als LMB daarheen gaat. Dit gaat aardig wat impact hebben. De CLSK houdt op te bestaan en wordt een vliegende brigade onder de CLAS.
pi_131229541
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 07:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Zoals al eerder in dit topic gezegd, Leeuwarden wordt een kazerne als LMB daarheen gaat. Dit gaat aardig wat impact hebben. De CLSK houdt op te bestaan en wordt een vliegende brigade onder de CLAS.
Don't count on that.
De geruchten die eerder dit jaar gingen was dat de CLAS juist een volgende grote bezuiniging niet zou overleven (raar maar ok).
Maar goed de Klu heeft net als de marine een erg sterke lobby, dat heeft de KL minder.
  maandag 16 september 2013 @ 10:50:18 #146
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131230317
quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 10:17 schreef Isee het volgende:

[..]

Don't count on that.
De geruchten die eerder dit jaar gingen was dat de CLAS juist een volgende grote bezuiniging niet zou overleven (raar maar ok).
Maar goed de Klu heeft net als de marine een erg sterke lobby, dat heeft de KL minder.
De KL heeft juist de grootste lobby, waardoor de Klu en de KM gedwongen worden de handen ineen te slaan. Tel daarbij op dat de KL het grootste budget heeft en het meeste personeel, en het feit dat de twee nationale taken van defensie (waarborging luchtruim en het openhouden van handelsroutes naar R'dam) buiten de KL om gedaan worden, dan trekken beleidsmakers conclusies.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131230868
quote:
7s.gif Op maandag 16 september 2013 10:50 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

De KL heeft juist de grootste lobby, waardoor de Klu en de KM gedwongen worden de handen ineen te slaan. Tel daarbij op dat de KL het grootste budget heeft en het meeste personeel, en het feit dat de twee nationale taken van defensie (waarborging luchtruim en het openhouden van handelsroutes naar R'dam) buiten de KL om gedaan worden, dan trekken beleidsmakers conclusies.
En toch is de KL al jaren onevenredig groot de sjaak bij bezuinigingen. Deels te begrijpen maar deels heeft dat toch ook echt met de lobby te maken.

Zelf ga ik er vanuit dat NL niet zo diep zal zinken door een onderdeel weg te bezuinigen. Vraag me ook af of dat naar de internationale gemeenschap toe te verkopen is. Ik zie het dan eerder gebeuren dat de KLu en de marine nog veel verder samen gaan werken met Belgie.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 16 september 2013 @ 11:13:35 #148
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131230993
quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 11:09 schreef Isee het volgende:

[..]

En toch is de KL al jaren onevenredig groot de sjaak bij bezuinigingen. Deels te begrijpen maar deels heeft dat toch ook echt met de lobby te maken.

Zelf ga ik er vanuit dat NL niet zo diep zal zinken door een onderdeel weg te bezuinigen. Vraag me ook af of dat naar de internationale gemeenschap toe te verkopen is. Ik zie het dan eerder gebeuren dat de KLu en de marine nog veel verder samen gaan werken met Belgie.
Of de KL met Duitsland.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 16 september 2013 @ 21:18:01 #149
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_131255640
quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 11:09 schreef Isee het volgende:

[..]

En toch is de KL al jaren onevenredig groot de sjaak bij bezuinigingen. Deels te begrijpen maar deels heeft dat toch ook echt met de lobby te maken.
Is dat wel zo? Ik had juist begrepen dat de KL de bezuinigingscijfers flatteert (wij bezuinigen het meest!) door niet te melden dat zij een bovenmatig groot deel van de paarse organisatie runt.
quote:
Zelf ga ik er vanuit dat NL niet zo diep zal zinken door een onderdeel weg te bezuinigen. Vraag me ook af of dat naar de internationale gemeenschap toe te verkopen is. Ik zie het dan eerder gebeuren dat de KLu en de marine nog veel verder samen gaan werken met Belgie.
Met de huidige generatie politici, gespeend van elk historisch besef en dus zonder enig inzicht in het heden en de toekomst, kun je echt ALLES verwachten.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 17 september 2013 @ 10:55:02 #150
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_131272147
http://www.dvhn.nl/nieuws(...)l-blijft-in-Drenthe-

13 Luchtmobiel zou van Assen naar Havelte gaan volgens dit artikel.
pi_131273858
quote:
Honderden gedwongen ontslagen bij Defensie
Bij het ministerie van Defensie zullen honderden mensen gedwongen ontslagen worden als gevolg van nieuwe bezuinigingen. Dat meldden ingewijden dinsdag.
Foto: AFP

Het is een nieuwe klap voor het departement dat door eerdere bezuinigingen al twaalfduizend functies moest schrappen.

De bezuinigingen lopen op tot 348 miljoen euro. Naast de kazerne in Assen wordt ook de Van Ghentkazerne in Rotterdam gesloten.

Verder wordt de 45e Pantserinfanteriebataljon opgeheven en verdwijnt de compagnie mariniers die op Aruba is gestationeerd.

Andere maatregelen zijn de verkoop van het in aanbouw zijnde logistiek ondersteuningsschip Karel Doorman en het schrappen van zes tot zeven F-16's.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 12:03:37 #152
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131273937
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:00 schreef Befferton het volgende:

[..]

Graag de bron vermelden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131273952
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:03 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Graag de bron vermelden.
http://www.nu.nl/politiek(...)en-bij-defensie.html
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 12:06:05 #155
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131273998
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:05 schreef AchJa het volgende:
Nog eens 2300 man het hek over....

Bron live stream.
Werd zojuist ook op het NOS journaal gezegd.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131274139
Als Luchtmobiel naar Havelte gaat als aanvulling en niet als vervanging van wat er nu zit is dat wel relatief gunstig voor Drenthe.
pi_131274471
37 JSF's... moeten er daar ook nog een paar van in Amerika staan voor opleidingen, of wordt dat anders geregeld deze keer?
Ja, ik generaliseer.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 12:23:35 #158
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131274506
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:22 schreef Northside het volgende:
37 JSF's... moeten er daar ook nog een paar van in Amerika staan voor opleidingen, of wordt dat anders geregeld deze keer?
Er staan er toch al 2 ergens in een garage?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 17 september 2013 @ 12:27:28 #159
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 12:30:59 #160
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131274708
Veel meer banen weg bij Defensie

Bij het ministerie van Defensie verdwijnen nog eens duizenden banen extra. Volgens ingewijden gaat het om 2300 arbeidsplaatsen. Eerdere bezuinigingen leidden al tot het schrappen van 12.000 banen.

Dat nog meer mensen hun baan verliezen, heeft te maken met nieuwe bezuinigingen van zo'n 350 miljoen euro.

Karel Doorman
Naar verluidt worden naast de Johan Willem Frisokazerne in Assen ook de Van Ghentkazerne in Rotterdam en de Joost Dourleinkazerne op Texel gesloten. Het ondersteuningsschip Karel Doorman, dat in aanbouw is, wordt verkocht; de Amsterdam blijft langer in de vaart tot een goedkoper bevoorradingsschip is gevonden.

De compagnie mariniers op Aruba wordt opgeheven, net als het 45e Pantserinfanteriebataljon in Ermelo. De luchtmachtbasis Leeuwarden wordt een dependance van Volkel. De luchtmacht stoot de komende vier jaar 7 van de 68 F16's af.

Schiphol
Verder wordt de luchtverkeersleiding vanaf 2017 aangestuurd vanuit Schiphol. En het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen wordt in 2018 gesloten. Het regeringstoestel de Gulfstream wordt verkocht.

De betrokken manschappen zijn vanochtend geïnformeerd.

Bron: http://nos.nl/artikel/552(...)eg-bij-defensie.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131274797
Ze kunnen beter de hele Defensie opdoeken, wat een flikkers zijn het en die minister boeit het volgens mij ook niet, die laat alles gebeuren.
pi_131274837
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:34 schreef tjaptjoep het volgende:
Ze kunnen beter de hele Defensie opdoeken, wat een flikkers zijn het en die minister boeit het volgens mij ook niet, die laat alles gebeuren.
Whehe, ja echt een tijger zonder tanden wordt def zo.. :')
pi_131274842
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:34 schreef tjaptjoep het volgende:
Ze kunnen beter de hele Defensie opdoeken, wat een flikkers zijn het en die minister boeit het volgens mij ook niet, die laat alles gebeuren.
Wat verwacht je van haar dan? Ze is politica, geen militair.
Ja, ik generaliseer.
  dinsdag 17 september 2013 @ 12:36:22 #164
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_131274849
Dit is toch echt te treurig voor woorden...
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_131274917
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:35 schreef Northside het volgende:

[..]

Wat verwacht je van haar dan? Ze is politica, geen militair.
En ze is een politicus met een opdracht, net als overigens meer ministers die hard moeten snijden.
pi_131274918
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:36 schreef Vortix het volgende:
Dit is toch echt te treurig voor woorden...
Het wordt de komende jaren waarschijnlijk alleen maar treuriger
  dinsdag 17 september 2013 @ 12:39:31 #167
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_131274954
Ja, dat vrees ik ook. Het was al huilen met de pet op, maar dit ziet er niet goed uit. Ergens heb ik er steeds minder moeite mee dat ik eruit moest...
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 12:41:43 #168
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131275016
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En ze is een politicus met een opdracht, net als overigens meer ministers die hard moeten snijden.
Behalve de ministers van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Onderwijs die volgens de uitgelekte begroting méér geld krijgen.
Oh, en laat nu net al jarenlang daar het meeste geld naar toe gaan :')
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131275026
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En ze is een politicus met een opdracht, net als overigens meer ministers die hard moeten snijden.
Behalve dat snijden in het defensie budget niks oplevert begrotingstechnisch, reken maar na , simpel rekensommetje. Snijden in defensie is gewoon goed te verantwoorden aan de kiezers terwijl je investeert in de grote rotzooi die het ministerie van volksgez. is en aan het het volgende kabinet net zo'n rotzooi overlaat..
pi_131275210
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:42 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Behalve dat snijden in het defensie budget niks oplevert begrotingstechnisch, reken maar na , simpel rekensommetje. Snijden in defensie is gewoon goed te verantwoorden aan de kiezers terwijl je investeert in de grote rotzooi die het ministerie van volksgez. is en aan het het volgende kabinet net zo'n rotzooi overlaat..
klopt de grote klappers zitten in het minder laten stijgen van de zorgkosten, iets waar ook vol op in wordt gezet. Maar daarnaast moet op veel meer plaatsten gesneden worden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 13:01:01 #171
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131275477
'Personeel Defensie wordt geen rust gegund'

DEN HAAG -
Het personeel van Defensie krijgt geen tijd om op adem te komen. Dat zegt voorzitter Marc de Natris van de militaire vakbond GOV/MHB in een eerste reactie op de nieuwe bezuinigingen die het ministerie van Defensie dinsdag zal aankondigen.

Het departement moet honderden mensen gedwongen ontslaan omdat het bijna 350 miljoen euro moet bezuinigen. „De reorganisatie bij Defensie is nog niet eens voltooid of de volgende taakstelling ligt er al. Het personeel wordt geen rust gegund en komt wederom in een onzekere situatie terecht”, benadrukt De Natris.

Door bezuinigingen van Rutte-I moest Defensie al 12.000 functies schrappen. Daar komen nu nog eens meer dan 2000 bovenop

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oor_Defensie___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 13:03:13 #172
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131275541
Oud nieuws eigenlijk. Want dit speelt al sinds '90. :{
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 17 september 2013 @ 13:03:54 #173
309673 Yogaflame
Haters gaan Haten
pi_131275562
Ook leuk voor de mensen die met mij nu in de sollicitatieprocedure zitten. Wat een klucht zeg. Start vooral een nieuwe wervingscampagne voor die twee man en een paardenkop waar defensie straks uit bestaat. :|W
Don't sweat the petty things and don't pet the sweaty things.
pi_131275581
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:03 schreef Cobra4 het volgende:
Oud nieuws eigenlijk. Want dit speelt al sinds '90. :{
Dat is wel ellendig inderdaad als er geen rust gegund wordt.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 13:12:03 #175
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131275820
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:04 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat is wel ellendig inderdaad als er geen rust gegund wordt.
Juist. De ene reorganisatie/bezuinigingsronde is net bezig als de volgende al bekend gemaakt is.

Men krijgt binnen Defensie niet eens de tijd om een een vorige versie op een juiste manier af te ronden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131275947
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:42 schreef samthegreat5 het volgende:
Behalve dat snijden in het defensie budget niks oplevert begrotingstechnisch, reken maar na , simpel rekensommetje.
348 miljoen om precies te zijn.
Ja, ik generaliseer.
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 13:19:47 #177
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131276081
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:15 schreef Northside het volgende:

[..]

348 miljoen om precies te zijn.
Noop, het levert iets op als je daardoor geld overhoud.
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 21:58 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Ik heb het plaatje vergeleken met de miljoenennota van vorig jaar. We gaan 3,3 miljard méér uitgeven, de drie grootste ministeries krijgen gezamelijk 5,9 miljard extra, alle andere ministeries leveren in.
Edit: maar ik moet bekennen dat ik niet zo'n rekenwonder ben.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131276126
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:19 schreef MaryMouse het volgende:
Noop, het levert iets op als je daardoor geld overhoud.
Minder verlies is ook winst.
Ja, ik generaliseer.
pi_131276208
Wat een trieste bende maken ze er van.... de jaren 30 herleven weer :x

ik ga echt op zoek naar een burger baan, voor mij hoeft t niet meer.
  dinsdag 17 september 2013 @ 13:25:41 #180
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131276308
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:23 schreef Bouke-p het volgende:
Wat een trieste bende maken ze er van.... de jaren 30 herleven weer :x

ik ga echt op zoek naar een burger baan, voor mij hoeft t niet meer.
Als je het maar kut genoeg maakt heb je geen gedwongen ontslagen meer... ^O^
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131276331
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:27 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

ja, maar onduidelijk is nog of die twee onderdeel zijn van die 37.
35 nieuwe plus 2 test toestellen.
pi_131276488
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:25 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Als je het maar kut genoeg maakt heb je geen gedwongen ontslagen meer... ^O^
dat zal ook ongetwijfeld de bedoeling zijn. Vrijwillig vertrekken kost defensie niks :x
pi_131276639
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:15 schreef Northside het volgende:

[..]

348 miljoen om precies te zijn.
Slim hoor smartass :')
Reken nou maar eens na wat het begrotingstekort is, en hoeveel procent we daarop inhalen met de nieuwe defensie bezuinigingen en kom dan maar weer terug (of je zoekt gewoon even goed naar een post van mij in dit topic).
pi_131276687
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:34 schreef samthegreat5 het volgende:
Slim hoor smartass :')
Reken nou maar eens na wat het begrotingstekort is, en hoeveel procent we daarop inhalen met de nieuwe defensie bezuinigingen en kom dan maar weer terug (of je zoekt gewoon even goed naar een post van mij in dit topic).
Ik heb je cijfertjes gezien, maar je logica zit er gewoon naast. Overal een beetje maakt veel.
Ja, ik generaliseer.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 september 2013 @ 13:38:08 #185
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131276773
Aboutaleb boos om sluiting kazerne

ROTTERDAM -
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is woedend dat de Van Ghentkazerne in Rotterdam gesloten wordt.

„De minister van Defensie heeft geen historisch besef als het gaat om de betekenis van de Van Ghentkazerne. Ik vind het een onzalig idee. De minister heeft hier de verkeerde afslag genomen, maar wij gaan er via de Tweede Kamer alles aan doen om haar weer op het rechte pad te krijgen.”

De relatie tussen de stad Rotterdam en de marinierskazerne stamt al uit de zeventiende eeuw. „ Rotterdam is de enige stad waar mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog nog lange tijd de bruggen hebben verdedigd. Ik vind het als voorzitter van de veiligheidsregio ook wel een geruststellende gedachte dat er mariniers in de stad blijven, mocht er iets bijzonders in onze wereldhaven gebeuren. De Rotterdammers zijn trots op onze mariniers en dankbaar voor wat ze door de eeuwen heen voor ons hebben betekend.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)iting_kazerne__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131276994
:{
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
pi_131277077
Ach er zijn al zoveel kazernes gesloten die ook historische waarde hadden dus die vlieger gaat niet op.

en wederom, nu pas janken omdat ze t gaan voelen. Begin eens eerder en probeer eens wat aan die bezuinigingen te doen.

ow en die bruggen verdedigen werd ook gedaan door verbindelaren die hoewel slecht uitgerust en opgeleid itt de mariniers ook de moffen van een aantal bruggen heeft getrapt(oa 4leeuwenbrug) maar dat terzijde.
pi_131277514
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:35 schreef Northside het volgende:

[..]

Ik heb je cijfertjes gezien, maar je logica zit er gewoon naast. Overal een beetje maakt veel.
Baan die in deze tijd niet rechtstreeks door naar ssociale zaken?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131277594
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:35 schreef Northside het volgende:

[..]

Ik heb je cijfertjes gezien, maar je logica zit er gewoon naast. Overal een beetje maakt veel.
Mijn logica zit er nooit naast, never did never will :')

Structureel help het niks. Punt. Vooral niet als je aan andere hele grote ministeries zelfs meer gaat uitgeven.
pi_131277599
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:58 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Baan die in deze tijd niet rechtstreeks door naar ssociale zaken?
Slechts ten dele natuurlijk.
pi_131277628
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:00 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Mijn logica zit er nooit naast, never did never will :')

Structureel help het niks. Punt. Vooral niet als je aan andere hele grote ministeries zelfs meer gaat uitgeven.
Natuurlijk wel, als je voor een bepaald deel van de overheid de uitgaven structureel laat dalen dan helpt dat gewoon. Dat je er het begrotingstekort niet mee oplost is ook waar maar geen reden om dan maar niets te doen...
pi_131278066
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:00 schreef samthegreat5 het volgende:
Mijn logica zit er nooit naast, never did never will :')

Structureel help het niks. Punt. Vooral niet als je aan andere hele grote ministeries zelfs meer gaat uitgeven.
Misschien moet je het rekenwerk verder maar aan de grote mensen overlaten.
Ja, ik generaliseer.
pi_131278083
quote:
het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen wordt in 2018 gesloten
Wat. De. Neuk.
Blood Sugar Sex Magik
pi_131278246
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:15 schreef Northside het volgende:

[..]

Misschien moet je het rekenwerk verder maar aan de grote mensen overlaten.
Misschien is denk- en rekenwerk niet voor jou weggelegd en moet je het maar gewoon overlaten aan mensen zoals ik die dagelijks met meer dan 1+1=2 bezig zijn. :')
pi_131278733
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:20 schreef samthegreat5 het volgende:
Misschien is denk- en rekenwerk niet voor jou weggelegd en moet je het maar gewoon overlaten aan mensen zoals ik die dagelijks met meer dan 1+1=2 bezig zijn. :')
Ok, open anders even een apart topic waarin je je logica neerkriebelt. Kan iedereen je daar uitlachen zonder dit topic verder te verstoren.
Ja, ik generaliseer.
pi_131278799
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:36 schreef Northside het volgende:

[..]

Ok, open anders even een apart topic waarin je je logica neerkriebelt. Kan iedereen je daar uitlachen zonder dit topic verder te verstoren.
Ik ben niet diegene die hier voor lul staat. :')

quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 14:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Gaat naar Schiphol.
Hm, consolideren is the name of the game. ;(
  dinsdag 17 september 2013 @ 15:39:43 #198
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_131280828
De belangrijkste keuzes:

Zeestrijdkrachten
Verkoop Joint Support Ship, verwerving goedkopere tanker.32e Marinierscompagnie op Aruba opgeheven, taken naar roulerende eenheden marinine en landmacht.
Sluiting Van Ghentkazerne Rotterdam na oplevering marinierskazerne Vlissingen.
Sluiting Joost Dourleinkazerne Texel, blijft in gebruik als oefengebied.

Landstrijdkrachten
45ste Pantserinfanteriebataljon Ermelo opgeheven.
Johan Willem Frisokazerne Assen sluit, daar gelegerde eenheden naar Havelte en Schaarsbergen.
Gereedstelling luchtmobiele bataljons aangepast.

Luchtstrijdkrachten
F-35 vervangt vanaf 2019 de F-16; aanschaf in totaal 37 toestellen.
In 2014 aantal F-16’s teruggebracht met 7.
Status vliegbasis Leeuwarden verandert in 2015 naar Deployed Operating Base (minimale basis functionaliteiten, beperking overhead). Voornemen tot gezamenlijke bewaking luchtruim BENELUX met Belgen (QRA).
Verkoop Gulfstream.
Sluiting AOCS Nieuw Milligen.

Marechaussee
Taken blijven ongewijzigd.
Door maatregelen bij OPCO’s nemen militaire politietaken af.
Van territoriale indeling naar informatie gestuurd.

http://www.defensie.nl/ac(...)r_hennis_plasschaert
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 15:43:16 #199
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131280953
Meer info over de bezuinigingen en sluitingen/wijzingen in de extra defensiekrant
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 17 september 2013 @ 15:55:18 #200
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131281351
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 15:39 schreef Schild het volgende:
Gereedstelling luchtmobiele bataljons aangepast.
Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 17 september 2013 @ 15:57:42 #201
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_131281424
quote:
5s.gif Op dinsdag 17 september 2013 15:55 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Ook de overige eenheden, zoals het
Schoolbataljon, vertrekken dan uit
de Drentse hoofdstad met bestemming
Havelte of Schaarsbergen.
Voor de Koninklijke militaire kapel
‘Johan Willem Friso’ en het Korps
Nationale reserve is de nieuwe
locatie nog niet bekend.
Bushmaster
Voor de Luchtmobiele Brigade
tekenen zich meer veranderingen af.
Het besluit om de vraag naar
transporthelikopters in evenwicht te
brengen met de beschikbare capaciteit
heeft gevolgen voor de gereedstelling
van de drie luchtmobiele
bataljons.
taak
Twee bataljons worden volledig
gereedgesteld met behulp van
helikopters. Het derde luchtmobiele
bataljon wordt uitgerust met bushmasters,
waardoor deze eenheid
-hoewel basis luchtmobiel getraindook
kan optreden als gemotoriseerd
bataljon. Indien de luchtmobiele
capaciteiten een langere
inzet vragen, volgt een aanvullende
opleiding en training voor de
gereedstelling.
Hiermee vergroot de landmacht de
inzetmogelijkheden en verbetert het
operationele concept van de luchtmobiele
brigade.
  dinsdag 17 september 2013 @ 16:32:17 #202
403884 newguy3000
nieuwer dan 2000
pi_131282577
wat gebeurd er met die 120 mariniers? worden die ontslagen of herplaatst? lijkt me dat die lui te moeilijk vervangbaar zijn om 'gewoon' te ontslaan
kijk maar
  dinsdag 17 september 2013 @ 16:42:53 #203
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_131282997
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:32 schreef newguy3000 het volgende:
wat gebeurd er met die 120 mariniers? worden die ontslagen of herplaatst? lijkt me dat die lui te moeilijk vervangbaar zijn om 'gewoon' te ontslaan
Overplaatsen naar andere compagnieën met personeelstekort?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_131283109
Ik kan wel bijna huilen om het feit dat de JSS wordt afgestoten, ik wil echt niet zien hoe blij dalijk onze oosterburen zijn met ons schip :'(
Daarnaast snap ik ook echt niet waarom ze maar 7 F16's wegdoen...
Als we er nu 68 hebben, kunnen ze er beter 29 wegdoen, alvast ter oefening of je het gaat redden met 39 F 16's.
  dinsdag 17 september 2013 @ 16:56:57 #205
21467 franske19
Hit the deck!
pi_131283573
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:45 schreef KanGeenNaamVerzinnen1 het volgende:
Ik kan wel bijna huilen om het feit dat de JSS wordt afgestoten, ik wil echt niet zien hoe blij dalijk onze oosterburen zijn met ons schip :'(
Daarnaast snap ik ook echt niet waarom ze maar 7 F16's wegdoen...
Als we er nu 68 hebben, kunnen ze er beter 29 wegdoen, alvast ter oefening of je het gaat redden met 39 F 16's.
Pure geldverspilling. JSS wordt met dik verlies verkocht, nieuwe kleine bevoorrader valt uiteindelijk duurder uit. Netto levert het geen cent op. Korte termijn denkers die politici.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_131284842
Dit kabinet volgt de lijn 1930-1940 exact op de letter. En dat met een MP die geschiedenis heeft gestudeerd. Heeft hij dan echt niet op zitten letten in de collegebanken of stuurt hij bewust aan op WOIII?
pi_131284910
tjonge, het valt niet mee.Aocs dicht, mariniers weg, 3 kazernes dicht 45 painfbat weg, . LW in feite ook dicht, want het wordt straks niet meer dan een veredelde landingsstrip. Waarom maakt men niet een keer een echte keuze en heft men gewoon alles op. Men heeft er blijkbaar niets voor over..
pi_131284975
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:45 schreef KanGeenNaamVerzinnen1 het volgende:
Ik kan wel bijna huilen om het feit dat de JSS wordt afgestoten, ik wil echt niet zien hoe blij dalijk onze oosterburen zijn met ons schip :'(
Daarnaast snap ik ook echt niet waarom ze maar 7 F16's wegdoen...
Als we er nu 68 hebben, kunnen ze er beter 29 wegdoen, alvast ter oefening of je het gaat redden met 39 F 16's.
net als de oerdomme beslissing om de net gemoderniseerde orions af te stoten. Dat kost ons per saldo ook nog steeds meer dan het oplevert. Want de taken bleven, ze zijn alleen herbelegd met geleasde vliegtuigen. De Duitsers hebben er plezier van.
pi_131285020
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:56 schreef franske19 het volgende:

[..]

Pure geldverspilling. JSS wordt met dik verlies verkocht, nieuwe kleine bevoorrader valt uiteindelijk duurder uit. Netto levert het geen cent op. Korte termijn denkers die politici.
Ze weten het weer mooi uit te leggen over peilers die onder het bestaansrecht van dit schip vandaan vallen. In feite slaat het natuurlijk gewoon nergens op, want het zal uiteindelijk geen bezuiniging blijken te zijn.
pi_131285064
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:56 schreef franske19 het volgende:

[..]

Pure geldverspilling. JSS wordt met dik verlies verkocht, nieuwe kleine bevoorrader valt uiteindelijk duurder uit. Netto levert het geen cent op. Korte termijn denkers die politici.
we zijn niet anders gewend de laatste jaren..... het lijkt wel of we de incompetentie van onze politici steeds groter wordt. Men denkt alleen maar aan het electoraat bij de volgende verkiezingen, die tegenwoordig nu eenmaal om de 1 a 2 jaar zijn.
  dinsdag 17 september 2013 @ 18:27:39 #211
309673 Yogaflame
Haters gaan Haten
pi_131286702
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 17:34 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

we zijn niet anders gewend de laatste jaren..... het lijkt wel of we de incompetentie van onze politici steeds groter wordt. Men denkt alleen maar aan het electoraat bij de volgende verkiezingen, die tegenwoordig nu eenmaal om de 1 a 2 jaar zijn.
Welk electoraat kun je in godensnaam aanspreken met het castreren van de veiligheid van je land?

Misschien ben ik wel heel naïef of zo en ligt het gewoon aan mij. Ik kan me voorstellen dat je een bepaalde achterban warm maakt met uitspraken over ontwikkelingshulp, gezondheidszorg of bio-industrie of wat dan ook. Maar willens en wetens dit 'defensiebeleid' verkopen aan je electoraat? Wie kan daar nou voor zijn?
Don't sweat the petty things and don't pet the sweaty things.
pi_131286810
1vandaag doet n interview met de vice premier Asscher: die klootzak zegt letterlijk: een land heft een leger nodig! En schijnbaar maken die 2300 extra functies niet uit, want als je ontslagen word mag je gebruik maken van ons geweldige vangnet!
pi_131286962
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:31 schreef Bouke-p het volgende:
1vandaag doet n interview met de vice premier Asscher: die klootzak zegt letterlijk: een land heft een leger nodig! En schijnbaar maken die 2300 extra functies niet uit, want als je ontslagen word mag je gebruik maken van ons geweldige vangnet!
Men had er ook voor kunnen kiezen om het zorgbudget 50% te verlagen, dan zou hier nog ruim 40 miljard van overblijven, Als je alle verspilling weghaalt, is dit namelijk ruim voldoende. Die 40 miljard zouden verdeeld moeten worden voor Defensie,,BUZA en een generieke belastingverlaging.
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 18:40:21 #214
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131287025
45 painf wordt per 1-1-2014 opgeheven. :{

quote:
Dit is de videoboodschap waarmee de Commandant van de Koninklijke Landmacht, luitenant-generaal Mart de Kruif, vandaag zijn militairen en burgerpersoneel informeerde over de ingrijpende maatregelen die in de Nota 'In het belang van Nederland' bekend zijn gemaakt: "Goed nieuws brengen kan iedereen, slecht nieuws is voor de commandant." — in Ermelo, Gelderland.
Bron: videoboodschap de Kruif
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131287065
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:27 schreef Yogaflame het volgende:
Wie kan daar nou voor zijn?
Newsflash: niemand geeft ook maar één vliegende FUCK om Defensie en de jongens en meiden die onze veiligheid waarborgen en vaker dan we zouden willen mentaal verscheurd thuiskomen.

De gemiddelde burger geeft nergens een moer om behalve om datgene wat hem direct raakt. Veiligheid? Waarborgen van handelsbelangen? Bescherming? ''Wie gaat ons aanvallen, Duitsland?'' opperen onze alles voor lief nemende, makke zwijn-schaapjes met nul komma realistisch besef van hoe gevaarlijk de wereld ten heden dage is, daaraan dan nog toevoegend: ''En wat dan nog? Ons leger is toch prut, Duitsland heeft ons ook in 3 dagen verslagen!''.

Begrip van internationale politiek en hoe men ons zal behandelen en tegemoet zal komen als de shit daadwérkelijk internationaal een keer de ventilator raakt in een gewapend conflict? Al met al een gezond besef van realisme? Voorheen genoemde competenties missen de meeste kiezers...
pi_131287227
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:15 schreef Northside het volgende:

[..]

348 miljoen om precies te zijn.
Klopt maar het is dezelfde logica als iemand met schulden die om te bezuinigen een frietje minder eet in de week (a 5 euro) maar vervolgens wel 4 pakjes meer gaat roken.

Tuurlijk het levert 348 miljoen per jaar op maar je pakt er niet het probleem mee aan. Dat word per jaar nog altijd groter en groter zolang niet iets word gedaan aan de onbetaalbaar wordende zorgstaat. Bezuinigen is niet de oplossing maar flink hervormen, helaas zullen dit enorm inpopulaire maatregelen zijn (ook al is het op de lange termijn beter voor het land) en dat durft geen enkele partij aan in deze tijd van korte termijn denken en populistisch stemmen.
pi_131287283
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:48 schreef Isee het volgende:

[..]

Klopt maar het is dezelfde logica als iemand met schulden die om te bezuinigen een frietje minder eet in de week (a 5 euro) maar vervolgens wel 4 pakjes meer gaat roken.

Tuurlijk het levert 348 miljoen per jaar op maar je pakt er niet het probleem mee aan. Dat word per jaar nog altijd groter en groter zolang niet iets word gedaan aan de onbetaalbaar wordende zorgstaat. Bezuinigen is niet de oplossing maar flink hervormen, helaas zullen dit enorm inpopulaire maatregelen zijn (ook al is het op de lange termijn beter voor het land) en dat durft geen enkele partij aan in deze tijd van korte termijn denken en populistisch stemmen.
pi_131287307
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:48 schreef Isee het volgende:
korte termijn denken en populistisch stemmen.
En daar zit nou precies het probleem inderdaad.
pi_131287525
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 16:56 schreef franske19 het volgende:

[..]

Pure geldverspilling. JSS wordt met dik verlies verkocht, nieuwe kleine bevoorrader valt uiteindelijk duurder uit. Netto levert het geen cent op. Korte termijn denkers die politici.
Zie de verkoop van 2 lcw fregatten voor 2 korvetten.

Overigens zijn niet alle burgers hetzelfde hoor.

Dat gezegd hebbende zou er wel eens gekeken kunnen worden naar verspilling en de ambtenaren op het ministerie.

12000 bewapende militairen op 55000 totaal lijkt mij een erf scheve verhouding.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_131287743
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 17:27 schreef Ouder1 het volgende:
Dit kabinet volgt de lijn 1930-1940 exact op de letter. En dat met een MP die geschiedenis heeft gestudeerd. Heeft hij dan echt niet op zitten letten in de collegebanken of stuurt hij bewust aan op WOIII?
Hoe moet Rutte precies WO3 doen ontstaan? En wie gaat ons exact binnenvallen?
pi_131288901
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 17:27 schreef Ouder1 het volgende:
Dit kabinet volgt de lijn 1930-1940 exact op de letter. En dat met een MP die geschiedenis heeft gestudeerd. Heeft hij dan echt niet op zitten letten in de collegebanken of stuurt hij bewust aan op WOIII?
Buiten het feit dat je behoorlijk uit je nek kletst zou je inderdaad verwachten dat hij wel wat opgestoken zou hebben in die acht jaar studie.
pi_131289247
quote:
9s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:36 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Buiten het feit dat je behoorlijk uit je nek kletst zou je inderdaad verwachten dat hij wel wat opgestoken zou hebben in die acht jaar studie.
Misschien niet 30' - 40' maar waarschijnlijk doelt hij erop dat er in de decennia daaraan voorafgaand door de kabinetten Defensie structureel vrij verwaarloosd is..
pi_131289402
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:44 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Misschien niet 30' - 40' maar waarschijnlijk doelt hij erop dat er in de decennia daaraan voorafgaand door de kabinetten Defensie structureel vrij verwaarloosd is..
We leven in een heel andere tijd, maar het lijkt me duidelijk dat we inmiddels het lachertje van Europa zijn.
pi_131289511
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:47 schreef Sloggi het volgende:

[..]

We leven in een heel andere tijd, maar het lijkt me duidelijk dat we inmiddels het lachertje van Europa zijn.
True and true. Triest, echt zeer triest.
pi_131289939
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:48 schreef Isee het volgende:
Klopt maar het is dezelfde logica als iemand met schulden die om te bezuinigen een frietje minder eet in de week (a 5 euro) maar vervolgens wel 4 pakjes meer gaat roken.

Tuurlijk het levert 348 miljoen per jaar op maar je pakt er niet het probleem mee aan. Dat word per jaar nog altijd groter en groter zolang niet iets word gedaan aan de onbetaalbaar wordende zorgstaat. Bezuinigen is niet de oplossing maar flink hervormen, helaas zullen dit enorm inpopulaire maatregelen zijn (ook al is het op de lange termijn beter voor het land) en dat durft geen enkele partij aan in deze tijd van korte termijn denken en populistisch stemmen.
Je had toch niet echt verwacht dat onze politici ingrijpend zouden hervormen he? Je zegt het zelf, dat is politieke zelfmoord. Dus blijven we vooral hangen in symptoombestrijding. En 350 miljoen bezuinigd is dan toch weer 350 miljoen minder in de schulden.
Ja, ik generaliseer.
pi_131290090
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:59 schreef Northside het volgende:

[..]

Je had toch niet echt verwacht dat onze politici ingrijpend zouden hervormen he? Je zegt het zelf, dat is politieke zelfmoord. Dus blijven we vooral hangen in symptoombestrijding. En 350 miljoen bezuinigd is dan toch weer 350 miljoen minder in de schulden.
Uitgaven 2014: 267 miljard
Uitgaven 2013: 260,9 miljard
Uitgaven 2012: 257,4 miljard

Wat klopt hier niet?
pi_131290461
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:03 schreef Sloggi het volgende:
Uitgaven 2014: 267 miljard
Uitgaven 2013: 260,9 miljard
Uitgaven 2012: 257,4 miljard

Wat klopt hier niet?
Je hebt ze van hoog naar laag gezet? :P

Wat wil je met deze cijfers zeggen?
Ja, ik generaliseer.
pi_131290493
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:12 schreef Northside het volgende:

[..]

Je hebt ze van hoog naar laag gezet? :P

Wat wil je met deze cijfers zeggen?
Dat sommige mensen het analytisch denkvermogen van een pinda hebben? :P
pi_131290588
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:12 schreef Northside het volgende:

[..]

Je hebt ze van hoog naar laag gezet? :P

Wat wil je met deze cijfers zeggen?
We waren toch aan het bezuinigen?
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 20:20:23 #230
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131290795
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:15 schreef Sloggi het volgende:

[..]

We waren toch aan het bezuinigen?
Maar je kan meer uitgeven als je inkomsten hoger zijn :Y

Ow, wacht, we bezuinigen ivm onze staatsschuld toch?


bron: miljoenennota 2014
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131290974
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:15 schreef Sloggi het volgende:
We waren toch aan het bezuinigen?
Nu is het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267 miljard
Uitgaven 2013: 260,9 miljard
Uitgaven 2012: 257,4 miljard

Zonder 350 miljoen van defensie was het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267,6 miljard
Uitgaven 2013: 261,4 miljard
Uitgaven 2012: 257,8 miljard
(ok, ik ben wat scheutig met de rente geweest :) )

Bovenste rijtje is beter dan onderste rijtje, a.k.a. bezuinigen heeft zin.
Ja, ik generaliseer.
pi_131291128
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:24 schreef Northside het volgende:

[..]

Nu is het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267 miljard
Uitgaven 2013: 260,9 miljard
Uitgaven 2012: 257,4 miljard

Zonder 350 miljoen van defensie was het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267,6 miljard
Uitgaven 2013: 261,4 miljard
Uitgaven 2012: 257,8 miljard
(ok, ik ben wat scheutig met de rente geweest :) )

Bovenste rijtje is beter dan onderste rijtje, a.k.a. bezuinigen heeft zin.
Neemt het feit dat de bezuinigingen op defensie (cumulatief) structureel relatief erg weinig opleveren niet weg. Hoe kan het ook anders gezien het feit dat defensie tot de posten met de laagste uitgaven behoort. Met andere woorden: er moet grondig naar de geldstromen binnen de grote posten gekeken worden zoals het ministerie van VWS.
pi_131291203
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:24 schreef Northside het volgende:

[..]

Nu is het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267 miljard
Uitgaven 2013: 260,9 miljard
Uitgaven 2012: 257,4 miljard

Zonder 350 miljoen van defensie was het rijtje zo:

Uitgaven 2014: 267,6 miljard
Uitgaven 2013: 261,4 miljard
Uitgaven 2012: 257,8 miljard
(ok, ik ben wat scheutig met de rente geweest :) )
Gebruik dan geen kaasschaaf maar een pas geslepen bijl.

quote:
Bovenste rijtje is beter dan onderste rijtje, a.k.a. bezuinigen heeft zin.
Heeft bezuinigen zin?
pi_131291266
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:28 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Neemt het feit dat de bezuinigingen op defensie (cumulatief) structureel relatief erg weinig opleveren niet weg. Hoe kan het ook anders gezien het feit dat defensie tot de posten met de laagste uitgaven behoort. Met andere woorden: er moet grondig naar de geldstromen binnen de grote posten gekeken worden zoals het ministerie van VWS.
We geven komend jaar meer geld uit aan defensie dan in 2012, dus al die bezuinigingen hebben niets opgeleverd. Dat neemt trouwens niet weg dat er gereorganiseerd moet worden, want defensie is nog altijd een inefficiënte en bureaucratische organisatie.
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 20:32:35 #235
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131291301
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:28 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Neemt het feit dat de bezuinigingen op defensie (cumulatief) structureel relatief erg weinig opleveren niet weg. Hoe kan het ook anders gezien het feit dat defensie tot de posten met de laagste uitgaven behoort. Met andere woorden: er moet grondig naar de geldstromen binnen de grote posten gekeken worden zoals het ministerie van VWS.
Neu joh, dank zij de bezuinigingen op defensie kan er 348 miljoen naar VWS. en anders hadden ze 348 miljoen minder gehad op het bedrag wat ze nu al erbij krijgen.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131291353
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:31 schreef Sloggi het volgende:
Dat neemt trouwens niet weg dat er gereorganiseerd moet worden, want defensie is nog altijd een inefficiënte en bureaucratische organisatie.
Ook dit is zeker waar, vooral met de ervaring die ik binnen de organisatie in deze 2.5 jaar heb opgedaan.
pi_131291365
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:28 schreef samthegreat5 het volgende:
Neemt het feit dat de bezuinigingen op defensie structureel en cumulatief relatief erg weinig opleveren niet weg. Hoe kan het ook anders gezien het feit dat defensie tot de posten met de laagste uitgaven behoort. Met andere woorden: er moet grondig naar de geldstromen binnen de grote posten gekeken worden zoals het ministerie van VWS.
Maar voor de grote bezuinigingen zijn ingrijpende hervormingen nodig, en dat pikt het stemvee niet. Dus blijven ze de impopulaire ministeries beetje bij beetje afbreken. Niet dat dat op lange termijn de zaken houdbaar maakt, zoals te zien aan de blijvende tekorten, maar over een paar jaar zit er toch een andere regering, dus dat boeit nu niemand in Den Haag.
Ja, ik generaliseer.
pi_131291408
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Neu joh, dank zij de bezuinigingen op defensie kan er 348 miljoen naar VWS. en anders hadden ze 348 miljoen minder gehad op het bedrag wat ze nu al erbij krijgen.
VWS heeft er de afgelopen twee jaar 12,5% bij gekregen.
pi_131291485
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:31 schreef Sloggi het volgende:
Dat neemt trouwens niet weg dat er gereorganiseerd moet worden, want defensie is nog altijd een inefficiënte en bureaucratische organisatie.
Is even afwachten hoe het straks draait met 15,000 man minder he. Maar als volgende stappen; brigadeniveau loslaten, krijgsmachtstaven samenvoegen.
Ja, ik generaliseer.
  † In Memoriam † dinsdag 17 september 2013 @ 20:36:32 #240
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131291504
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:34 schreef Sloggi het volgende:

[..]

VWS heeft er de afgelopen twee jaar 12,5% bij gekregen.
Ach, wat is nu 12,5% op een begroting van 75 miljard.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131291514
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:33 schreef Northside het volgende:

[..]

Maar voor de grote bezuinigingen zijn ingrijpende hervormingen nodig, en dat pikt het stemvee niet. Dus blijven ze de impopulaire ministeries beetje bij beetje afbreken. Niet dat dat op lange termijn de zaken houdbaar maakt, zoals te zien aan de blijvende terkorten, maar over een paar jaar zit er toch een andere regering, dus dat boeit nu niemand in Den Haag.
En dat is inderdaad precies wat er mis is binnen de politiek:

- Het korte termijn denken
- Je eichen hachje redden
- Voornamelijk handelen op basis van wat je aan je electoraat kunt verkopen
- enz. enz.
pi_131291638
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:36 schreef Northside het volgende:

[..]

Is even afwachten hoe het straks draait met 15,000 man minder he. Maar als volgende stappen; brigadeniveau loslaten, krijgsmachtstaven samenvoegen.
Als het brigadeniveau wordt losgelaten is de krijgsmacht gedegenereerd tot het niveau van een kinderfeestje met een lachwekkend slechte clown.
  Moderator dinsdag 17 september 2013 @ 21:07:07 #243
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131293203
Volgende stap is de Klu en de Kmar bij de KL voegen. Dan heb je nog maar twee OpCo's.

Het KIM samenvoegen met de KMA en alle AMO's en EMMV's worden vanuit 1 locatie gedraaid.
pi_131293305
Het KIM en de KMA zijn al in zekere mate samengegaan. Het KIM heeft ook geen vlagofficier meer.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 september 2013 @ 00:52:37 #245
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131303237
Paniek bij Defensie: Faillissement dreigt!

den haag -
De bezuiniging van 348 miljoen euro die het kabinet de komende jaren op Defensie wil doorvoeren, dreigt onze krijgsmacht nagenoeg volledig uit te hollen. Door de besparingen gaan 2.400 banen verloren. Een faillissement ligt op de loer.

Daarvoor waarschuwt voorzitter Anne-Marie Snels van de militaire vakbond AFMP. De nieuwe bezuinigingsronde van bijna 350 miljoen is de tweede in korte tijd. In 2011 werden al 12.000 arbeidsplaatsen geschrapt. ,,Je kunt niet reorganisatie op reorganisatie stapelen en verwachten dat mensen gemotiveerd blijven en het vertrouwen in de defensietop houden. Onze leden zijn ernstig teleurgesteld in de leiding en de politiek. De lopende reorganisatie leidt nu al tot forse onderbezetting (teams niet op sterkte), een tekort aan materiële uitrusting, en de opleiding komt onder druk te staan. Bij een nieuwe bezuiniging zullen die gevolgen nóg groter zijn. We vragen topprestaties van de vrouwen en mannen van Defensie, terwijl er hard wordt bezuinigd. Dat gaat niet samen.”

In de troonrede benadrukte koning Willem-Alexander juist het belang van een sterke krijgsmacht. ,, Het recente geweld en de humanitaire noodsituatie in Syrië onderstrepen de noodzaak van een internationale rechtsorde met een sterke nadruk op het humanitaire recht", zo zei hij. ,,Onveiligheid en instabiliteit in kwetsbare regio's beïnvloeden onze vrijheid, veiligheid en welvaart. Dit vraagt om een krijgsmacht die op zijn taken berekend is en die in Nederland en het buitenland kan opereren om de belangen van ons land veilig te stellen.”

Snels vindt dat niet te rijmen met de aangekondigde bezuinigingen. ,,Fors schrappen op Defensie betekent dus ook dat de nationale veiligheid in het geding komt. De grote vraag is of er nog wel voldoende goed opgeleide manschappen en goed materieel beschikbaar zijn om in noodsituaties, bij rampen of een terroristische aanval, adequaat op te treden. Vierduizend mensen zouden klaar moeten staan om onze nationale veiligheid te waarborgen. Die mensen hebben we straks niet meer.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ensie_dreigt___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 september 2013 @ 01:03:06 #246
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131303380
Boosheid om sluiten kazernes

In de gemeenten waar legeronderdelen verdwijnen is teleurgesteld gereageerd op het besluit van het kabinet. In drie gemeenten wordt de kazerne gesloten en het 45e pantserinfanteriebataljon vertrekt uit Ermelo.

In Rotterdam is het de Van Ghentkazerne die dichtgaat, een breuk met de historie volgens de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. "Er zijn hier al 300 jaar mariniers in de stad aanwezig. Bovendien heb ik begrepen dat het in de rekensommen nauwelijks een bijdrage levert aan de bezuinigingen."

Aboutaleb maakt zich ook zorgen om de veiligheid. "Met alle petrochemie die we hebben is het goed om te weten dat we rugdekking hebben van de inzet van de krijgsmacht." De burgemeester hoopt via de Tweede Kamer de sluiting ongedaan te kunnen maken.

Onbestaanbaar
De gemeente Assen laat weten zich niet neer te leggen bij de sluiting van de Johan Willem Frisokazerne. Burgemeester Carry Abbenhues noemt het onbestaanbaar. De kazerne zou per 1 januari 2017 moeten sluiten. "Aan directe en indirecte werkgelegenheid gaan 1400 banen verloren."

De Joost Dourleinkazerne op Texel verandert in een oefenterrein. "We vinden die andere functie ontzettend jammer", zegt een woordvoerder van de gemeente. "De kazerne is een grote werkgever en draagt ook bij aan de diversiteit aan werkgelegenheid op Texel."

Gevolgen
Het is volgens de gemeente nog niet exact duidelijk wat de gevolgen van de sluiting zijn. "Mogelijk kan het personeel overgeplaatst worden naar Den Helder. En we weten ook nog niet of het materieel achterblijft. Dat wordt nu nog wel eens ingezet op het eiland, bijvoorbeeld als er iemand afgevoerd moet worden naar het vasteland."

Ook in Ermelo is teleurgesteld gereageerd op het verdwijnen van het pantserinfanteriebataljon. "We hebben een heel goede band met het bataljon, ze zijn ook altijd aanwezig bij onze 4 mei herdenking. En de werkgelegenheid zal met een paar honderd man achteruitgaan", zegt een woordvoerder.

Het 45e Pantserinfanteriebataljon werd in 2006 heropgericht. Defensie verdwijnt niet helemaal uit Ermelo, zo komt De Koninklijke Militaire School naar Ermelo.

Bron: http://nos.nl/artikel/552320-boosheid-om-sluiten-kazernes.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131304879
Al mijn (vorige) plaatsingen worden wegbezuinigd :')
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 september 2013 @ 08:16:06 #248
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131304980
Rotterdam moet 'zijn' mariniers laten gaan

ROTTERDAM -
De innige historische band tussen Rotterdam en het Korps Mariniers wordt verbroken. Met het besluit van het kabinet om de Van Ghentkazerne te sluiten, moet het Korps Mariniers door bezuinigingen op Defensie gedwongen zijn eeuwenoude stek verlaten. De eenheid verbleef al sinds de 17e eeuw in Rotterdam.

Het korps werd opgericht op 10 december 1665 en is daarmee een van de oudste militaire onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht. De eerste commandant was Willem Joseph baron van Ghent, de naamgever van de kazerne die nu tot verdriet en ergernis van de bestuurders en de inwoners van de stad dicht moet. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak in een eerste reactie al van gebrek aan historisch besef bij het kabinet. Op de kazerne zijn momenteel ruim 300 mensen werkzaam en is tevens een opleidingscentrum van het Korps Mariniers gevestigd.

Die historische verbintenis tussen de stad en het korps kreeg voor alles gestalte tijdens de meidagen van 1940, toen Duitse luchtlandingstroepen een aanval op Rotterdam ondernamen. De verdediging van met name de Maasbruggen leverde de mariniers een onuitwisbare faam van moed en kunde op. Door het hevige zet van de mariniers slaagden de Duitsers er niet in zo snel als gepland de stad in zijn geheel in handen te krijgen.

De onverschrokken inzet gedurende de meidagen werd beloond met het bekende Mariniersmonument, dat een plek kreeg op het Oostplein in Rotterdam. Het bronzen beeld van Titus Leeser, dat in juli 1963 werd onthuld door prins Bernhard, staat recht tegenover de plek waar bij het uitbreken van de oorlog de marinierskazerne stond.

Het complex ging tijdens het bombardement van de stad in de middag van 14 mei verloren. Deze luchtaanval was onder meer een gevolg van de door de mariniers ernstig vertraagde verovering van Rotterdam. De 'Rotterdamse' marinier Ben Schierboom stond model voor het in brons gegoten monument. Hij was ruim 2 maanden geleden nog aanwezig bij de afsluiting van het jubileumjaar van de Stichting Rotterdam en de Mariniers.

Het Korps Mariniers bestond oorspronkelijk uit infanteristen die aan de marine werden toegewezen. De initiatiefnemers daartoe waren niet de minsten, de toenmalige raadspensionaris Johan de Witt en luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Het korps telt vandaag de dag ongeveer 2700 soldaten, naast Rotterdam verdeeld over werkplekken in onder meer Den Helder, Doorn en op Texel, CuraOéao en Aruba. De Van Ghentkazerne biedt naast de opleiding ruimte aan de bekende marinierskapel.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ten_Rotterdam__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator woensdag 18 september 2013 @ 08:29:32 #249
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131305095
De eerste die over het belang van tradities begint te zemelen ga ik heel hard uitlachen.

Na het sluiten van Amsterdam (400 jaar) en Rotterdam (300 jaar) is overduidelijk gebleken dat tradities niet belangrijk zijn.
pi_131305130
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 08:29 schreef jitzzzze het volgende:
De eerste die over het belang van tradities begint te zemelen ga ik heel hard uitlachen.

Na het sluiten van Amsterdam (400 jaar) en Rotterdam (300 jaar) is overduidelijk gebleken dat tradities niet belangrijk zijn.
Tradities zijn IMHO minder belangrijk zolang de eenheden blijven bestaan.

Blijft natuurlijk eeuwig zonde dat die locaties dichtgaan.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Moderator woensdag 18 september 2013 @ 08:43:49 #251
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131305265
Had ik de sluiting van Luchtmachtbasis Soesterberg al genoemd? Geen honderden jaren oud, maar wel de geboorteplaats van de Nederlandse Militaire Luchtvaart.
pi_131305649
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:44 schreef samthegreat5 het volgende:
Misschien niet 30' - 40' maar waarschijnlijk doelt hij erop dat er in de decennia daaraan voorafgaand door de kabinetten Defensie structureel vrij verwaarloosd is..
Er zijn duidelijke linken tussen het beleid in 1930-1940 en nu. Zeker als je het iets ruimer trekt en de Duitse lijn van toen door Brüning in de vergelijking met Nederland nu door trekt. Daarvoor moet je wel iets verder kijken dan defensie alleen.

• rücksichtslos lasten blijven verzwaren
• daardoor stijgende werkeloosheid
• en stijgende armoede
• versobering van vangnetten (onder het mom van 'eigen verantwoording)
• afbraak van de zorgsector
• vergroting van de kloof arm-rijk
• dwangarbeid voor de armen (lees: bijstandsgerechtigden)
• sturing door anderen/buitenstaanders (toen geallieerden, nu Brussel)
• afdracht enorme bedragen aan het buitenland (toen Duitsland - geallieerden, nu Noord Europa - Brussel)
• groei populistische, nationalistische partijen (toen NSDAP, nu PVV)
• minimalisering defensie

Wat er toen in Duitsland gebeurde was een door verkiezingen overname door NSDAP. De haat jegens Joden sloeg over in de Kristalnacht. De rest is geschiedenis. Al lijkt Rutte dat niet te hebben geleerd op de universiteit.
pi_131305721
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:47 schreef Sloggi het volgende:
We leven in een heel andere tijd, maar het lijkt me duidelijk dat we inmiddels het lachertje van Europa zijn.
Pardon me.. Maar dat waren we al. Al lang. Met een regering die overal bij wil zijn maar geen enkel risico wil lopen en zich achter anderen verstopt/verschuilt. De gevolgen daarvan hebben we snoeihard mogen ondervinden in Srebrenica. Niemand is er bij gebaat en onze jongens zijn het slachtoffer ter eer en meerder glorie van de pluchezitters.
pi_131305864
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:05 schreef 99.999 het volgende:
Hoe moet Rutte precies WO3 doen ontstaan?
Zie eerdere post
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 september 2013 19:05 schreef 99.999 het volgende:
En wie gaat ons exact binnenvallen?
Was het maar zo simpel dat het ene land het andere land binnenvalt. Die tijd hebben we grotendeels gehad. Wat ons nu te wachten staat is veel lastiger. Oorlogen zullen veel meer binnen landsgrenzen af spelen. Zie de conflictzones van de laatste 10 jaar. Buur keert zich tegen buur, wijk keert zich tegen wijk, terroristische aanslagen, rassenzuiveringen, politieke moorden, godsdienstconflicten. Zoals we nu al zien gaan andere landen zich daar in mengen. Wanneer dit in Europa gebeurt is het einde niet meer te overzien en kan je spreken over een WOIII.
Ter voorkoming en mocht de vlam toch echt in de pan slaan, ter bestrijding (groepen uit elkaar houden, ontwapeningen) hebben we een veel sterker defensie nodig dan wanneer een ander land ons binnenvalt.
pi_131306137
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 20:39 schreef samthegreat5 het volgende:
Als het brigadeniveau wordt losgelaten is de krijgsmacht gedegenereerd tot het niveau van een kinderfeestje met een lachwekkend slechte clown.
Denk je dat Nederland op brigadeniveau in het buitenland zou kunnen opereren als dat nodig zou zijn?
Ja, ik generaliseer.
pi_131306827
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 08:43 schreef jitzzzze het volgende:
Had ik de sluiting van Luchtmachtbasis Soesterberg al genoemd? Geen honderden jaren oud, maar wel de geboorteplaats van de Nederlandse Militaire Luchtvaart.
Als je dan toch een "rijtje" militaire complexen wil hebben moet je hier eens kijken:

http://legerplaats.nl/
  Moderator woensdag 18 september 2013 @ 10:13:25 #257
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_131306969
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 10:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als je dan toch een "rijtje" militaire complexen wil hebben moet je hier eens kijken:

http://legerplaats.nl/
Ik hoef niet per se een rijtje te hebben; ik wil aangeven dat het gezeur over tradities haaks staat op het huidige beleid en dat de legerleiding daar best wel eens iets aan zou mogen doen.
pi_131307080
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2013 10:13 schreef jitzzzze het volgende:
Ik hoef niet per se een rijtje te hebben; ik wil aangeven dat het gezeur over tradities haaks staat op het huidige beleid en dat de legerleiding daar best wel eens iets aan zou mogen doen.
Hoe belangrijk zijn die tradities eigenlijk? Gaat het om traditie, of gaat het om belangenverstrengelingen? Volgens mij om dat laatste. Plaatsen waar kazernes liggen hebben vaak belang bij die kazernes i.v.m. werkgelegenheid en plaatselijke economie. Of die kazerne daar dan 80 of 300 jaar ligt maakt dan eigenlijk niet uit.

Neem Ede. Ede kende 3 grote werkgevers. Akzo, Defensie en AH (groothandel). Akzo en Defensie zijn weg en de werkgelegenheid is ingestort.
  woensdag 18 september 2013 @ 11:43:40 #259
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131309060
In hoeverre is een kazerne in een stad goed voor de plaatselijke werkgelegenheid? Verder dan de pompstations van woon-werkverkeer, boodschappen van kazerneplaatsers, en de plaatselijke horeca doordeweeks kom ik niet. En qua schoonmakers etc uit de regio zal het niet meer zijn dan een ander groot bedrijf.

De tijd dat de plaatselijke bakker/slager etc ervan kon profiteren is al een tijdje weg. En het merendeel die al verhuist naar de regio gaat niet in dezelfde stad wonen.
Is het niet vooral prestige?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131313628
Wisten jullie btw dat veva mensen met n technische richting nog steeds n bindingspremie van 2500 per jaar krijgen?

Zat van de week ff in t amar te kijken en zag t. Echt belachelijk. ..
  † In Memoriam † woensdag 18 september 2013 @ 16:08:24 #261
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131316592
Vertrek Defensie klap middenstand Ermelo
ERMELO - Ondernemers in Ermelo zeggen dat het opheffen van het 45 Pantserinfanteriebataljon een klap is voor de middenstand. Door de maatregel verdwijnen in de Generaal Spoor kazerne 650 banen. De gemeente krijgt wel 300 militairen terug doordat de Koninklijke Militaire School naar Ermelo komt.

Ondernemers Ermelo bang voor kaalslag na vertrek Defensie
Dick van Leeuwen van de Ondernemers Vereniging Ermelo zegt dat dit gevolgen heeft voor alle ondernemers in het dorp. 'Van de bakker tot de slager, eigenlijk geldt dit voor alle ondernemers in Ermelo. De vraag is of mensen moeten verhuizen. Als dat gebeurt, dan krijgt de winkelstraat weer een klap, bovenop de economische recessie.'
Ook restaurants en kroegen zijn bang voor een kaalslag. Vooral op de donderdagavond bezoeken veel militairen de lokale horeca. Ook dineren en lunchen militairen regelmatig in de lokale restaurants. Burgemeester Baars zei maandag al dat de bezuinigingen bij Defensie een mokerslag zijn voor het Veluwse dorp.

Bron: http://www.omroepgelderla(...)ddenstand-ermelo.htm
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131318508
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 08:29 schreef jitzzzze het volgende:
De eerste die over het belang van tradities begint te zemelen ga ik heel hard uitlachen.

Na het sluiten van Amsterdam (400 jaar) en Rotterdam (300 jaar) is overduidelijk gebleken dat tradities niet belangrijk zijn.
Als tradities niet meespelen in de overweging zeg ik: schaf de KL af. En ja, ik ben serieus.
  woensdag 18 september 2013 @ 19:44:08 #263
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131323454
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2013 17:05 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Als tradities niet meespelen in de overweging zeg ik: schaf de KL af. En ja, ik ben serieus.
Nee, dan kun je veel beter de Landmacht, Kmar en Luchtmacht afschaffen. Daar ben ik ook heel serieus in. Alles indelen bij de Marine.. Ben je heeeeel veel goedkoper uit dan nu.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131324795
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 11:43 schreef Rave_NL het volgende:
In hoeverre is een kazerne in een stad goed voor de plaatselijke werkgelegenheid? Verder dan de pompstations van woon-werkverkeer, boodschappen van kazerneplaatsers, en de plaatselijke horeca doordeweeks kom ik niet. En qua schoonmakers etc uit de regio zal het niet meer zijn dan een ander groot bedrijf.

De tijd dat de plaatselijke bakker/slager etc ervan kon profiteren is al een tijdje weg. En het merendeel die al verhuist naar de regio gaat niet in dezelfde stad wonen.
Is het niet vooral prestige?
Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar de kazerne ligt, in Rotterdam bv zal het wel meevallen maar in eoa kutgehucht zoals Assen is de impact een stuk groter. Het gaat niet alleen om de militairen die daar al dan niet wonen en de figuren die boodschappen in dat dorp doen. Maar je zit natuurlijk ook met de toeleveringsbedrijven, burger personeel werkzaam op de kazerne, etc.

Als je dat allemaal een beetje doorrekent scheelt dat best in de werkgelegenheid regionaal.
  woensdag 18 september 2013 @ 22:06:16 #265
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_131330825
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 14:27 schreef Bouke-p het volgende:
Wisten jullie btw dat veva mensen met n technische richting nog steeds n bindingspremie van 2500 per jaar krijgen?

Zat van de week ff in t amar te kijken en zag t. Echt belachelijk. ..
Dat is juist logisch. Want met de huidige vooruitzichten willen mensen met goede perspectieven op de arbeidsmarkt niet meer bij defensie komen werken!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 18 september 2013 @ 22:07:54 #266
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_131330935
Zo, vandaag kwam de C-LSK (LT-GEN Snitger) op Gilze langs om wat meer in detail te treden over de bezuinigingen. We wisten het natuurlijk al wel, maar zo in detail is het toch wel een aardige lijst :{
  woensdag 18 september 2013 @ 22:12:48 #267
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_131331280
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 15:39 schreef Schild het volgende:
De belangrijkste keuzes:

Zeestrijdkrachten
Verkoop Joint Support Ship, verwerving goedkopere tanker.32e Marinierscompagnie op Aruba opgeheven, taken naar roulerende eenheden marinine en landmacht.
Sluiting Van Ghentkazerne Rotterdam na oplevering marinierskazerne Vlissingen.
Sluiting Joost Dourleinkazerne Texel, blijft in gebruik als oefengebied.

Landstrijdkrachten
45ste Pantserinfanteriebataljon Ermelo opgeheven.
Johan Willem Frisokazerne Assen sluit, daar gelegerde eenheden naar Havelte en Schaarsbergen.
Gereedstelling luchtmobiele bataljons aangepast.

Luchtstrijdkrachten
F-35 vervangt vanaf 2019 de F-16; aanschaf in totaal 37 toestellen.
In 2014 aantal F-16’s teruggebracht met 7.
Status vliegbasis Leeuwarden verandert in 2015 naar Deployed Operating Base (minimale basis functionaliteiten, beperking overhead). Voornemen tot gezamenlijke bewaking luchtruim BENELUX met Belgen (QRA).
Verkoop Gulfstream.
Sluiting AOCS Nieuw Milligen.

Marechaussee
Taken blijven ongewijzigd.
Door maatregelen bij OPCO’s nemen militaire politietaken af.
Van territoriale indeling naar informatie gestuurd.

http://www.defensie.nl/ac(...)r_hennis_plasschaert
De KMAR ontspringt de dans keer op keer!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_131332187
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 19:44 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Nee, dan kun je veel beter de Landmacht, Kmar en Luchtmacht afschaffen. Daar ben ik ook heel serieus in. Alles indelen bij de Marine.. Ben je heeeeel veel goedkoper uit dan nu.
Ook goed. De taken van de Kmar naar de politie en de vliegtuigjes vallen onder de KM. Veel goedkoper en we worden beter inzetbaar.
  † In Memoriam † woensdag 18 september 2013 @ 22:26:57 #269
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131332265
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:12 schreef LXIV het volgende:

[..]

De KMAR ontspringt de dans keer op keer!
Die doen voor de burgers nog zichtbaar goede dingen, zoals wegafzettingen bij Project-X, assistentie politie bij drugsinvallen enzo.
Maar zou ook een goede bezuiniging zijn KMAR en de EOD onderbrengen bij de politie.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  woensdag 18 september 2013 @ 22:27:39 #270
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_131332298
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:26 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Die doen voor de burgers nog zichtbaar goede dingen, zoals wegafzettingen bij Project-X, assistentie politie bij drugsinvallen enzo.
Maar zou ook een goede bezuiniging zijn KMAR en de EOD onderbrengen bij de politie.
Dan raak je ook het budget daarvoor kwijt, dus dat maakt niet zoveel uit.
Grote voordeel voor de KMAR is dat het militairen zijn en dus onder de krijgstucht vallen, itt het theekransje dat de Nederlandse politie is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_131332355
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 20:18 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar de kazerne ligt, in Rotterdam bv zal het wel meevallen maar in eoa kutgehucht zoals Assen is de impact een stuk groter. Het gaat niet alleen om de militairen die daar al dan niet wonen en de figuren die boodschappen in dat dorp doen. Maar je zit natuurlijk ook met de toeleveringsbedrijven, burger personeel werkzaam op de kazerne, etc.

Als je dat allemaal een beetje doorrekent scheelt dat best in de werkgelegenheid regionaal.
Meer dan 100 toeleveranciers uit Drenthe voor de kazerne in Assen was het bericht.
  woensdag 18 september 2013 @ 22:31:07 #272
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_131332498
Als Defensie in dit tempo blijft bezuinigen, dan hebben we over 5 jaar nog 2 brigade's (1 licht en 1 mech), over 10 jaar nog 1 brigade met 3 batallions. En daarna kun je het gewoon opheffen eigenlijk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  † In Memoriam † woensdag 18 september 2013 @ 22:32:35 #273
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131332577
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:27 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan raak je ook het budget daarvoor kwijt, dus dat maakt niet zoveel uit.
Grote voordeel voor de KMAR is dat het militairen zijn en dus onder de krijgstucht vallen, itt het theekransje dat de Nederlandse politie is.
Gaat inmiddels allang niet meer om het budget, gaat erom dat de gemiddelde Nederlander niet 'zoveel' geld aan defensie uit wilt geven.
Als de gemiddelde nederlander wél bereid is meer geld te geven aan meer 'blauw' op straat, dan zou het overheven van de KMAR een oplossing op papier zijn. En probeer die het verschil maar uit te leggen tussen de 'rechten' en vooral plichten van militair vs. een politieagent.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  woensdag 18 september 2013 @ 22:43:59 #274
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131333177
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:31 schreef LXIV het volgende:
Als Defensie in dit tempo blijft bezuinigen, dan hebben we over 5 jaar nog 2 brigade's (1 licht en 1 mech), over 10 jaar nog 1 brigade met 3 batallions. En daarna kun je het gewoon opheffen eigenlijk.
Dat zeg ik ook al vaak over de huidige situatie. Hef het maar op, al is het alleen maar omdat ik benieuwd ben wat ze in hemelsnaam gaan doen in den-haag als Defensie er niet meer als sluitpost is van de begroting.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 18 september 2013 @ 22:57:42 #275
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_131333817
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Gaat inmiddels allang niet meer om het budget, gaat erom dat de gemiddelde Nederlander niet 'zoveel' geld aan defensie uit wilt geven.
Als de gemiddelde nederlander wél bereid is meer geld te geven aan meer 'blauw' op straat, dan zou het overheven van de KMAR een oplossing op papier zijn. En probeer die het verschil maar uit te leggen tussen de 'rechten' en vooral plichten van militair vs. een politieagent.
Gebeurt nu toch ook met de KMAR die steeds meer politietaken overneemt. Vooral nu ze ook hun begroting moeten gaan aanvullen met verkeerscontroles.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  † In Memoriam † woensdag 18 september 2013 @ 23:00:29 #276
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131333921
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:57 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Gebeurt nu toch ook met de KMAR die steeds meer politietaken overneemt. Vooral nu ze ook hun begroting moeten gaan aanvullen met verkeerscontroles.
Is toch wat ik zeg. Als het defensiebudget voor de KMAR + de taken van de KMAR naar de politie overgeheveld wordt zal denk ik de gemiddelde burger zich schijnveiliger voelen, en tevreden zijn dat er meer geld naar de politie gaat en er eindelijk 'wezenlijk' gesnoeid wordt in defensiebudget.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_131335153
Ik mis Esses in deze discussie :'(
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  † In Memoriam † woensdag 18 september 2013 @ 23:33:43 #278
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131335339
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 23:29 schreef Thaboel het volgende:
Ik mis Esses in deze discussie :'(
Serieus :?
Ow, wacht, ja met de KMAR posts wel. Wachten op Wijnand dan maar :)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  donderdag 19 september 2013 @ 09:00:46 #279
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_131339512
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 22:12 schreef LXIV het volgende:

[..]

De KMAR ontspringt de dans keer op keer!
Goh, zou dat misschien komen omdat ze in de begroting van Defensie snijden en zij vallen onder het potje Justitie?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_131339663
Ach, feitelijk is het gewoon zo simpel. Wanneer een commercieel bedrijf iemand ontslaat dan scheelt dat aan die werknemer 100% loonkosten. Wanneer een ambtenaar (militair) ontslagen wordt gaat de werkgever (het rijk) 70% van het laatst verdiende loon betalen in de vorm van een uitkering en komen daar nog allerlei toeslagen en subsidies bovenop (denk bv huursubsidie) die de ex-militair eerst niet had. Winst? Uitermate weinig. Gevolgen? Verzwakking defensie en verminderde koopkracht wat weer slecht is voor de economie.

Rutte is nooit de slimste geweest. |:(
  † In Memoriam † donderdag 19 september 2013 @ 09:46:37 #281
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131340297
quote:
15s.gif Op donderdag 19 september 2013 09:00 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Goh, zou dat misschien komen omdat ze in de begroting van Defensie snijden en zij vallen onder het potje Justitie?
Dat wist ik niet :@
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Moderator donderdag 19 september 2013 @ 09:57:30 #282
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 10:52:42 #283
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131341797
Defensie bekijkt nieuwbouw kazerne Vlissingen

AMSTERDAM -
Het ministerie van Defensie neemt de bouw van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen opnieuw onder de loep. Dat moet omdat het personeel van de te sluiten Van Ghentkazerne in Rotterdam onderdak moet krijgen in de Zeeuwse stad.

„De behoeftestelling moet opnieuw bekeken worden”, aldus een woordvoerder van Defensie woensdag . Hij kan niet uitsluiten dat de bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne vertraging gaat oplopen door de komst van de Van Ghentkazerne. De bouw zou in 2015 in Vlissingen beginnen. Twee jaar later zou het gebouw klaar moeten zijn.

Vlissingen gaat de marinierskazerne in Doorn vervangen. Daar werken ruim 1900 mensen. De kazerne in Rotterdam telt 320 man van wie 250 mariniers. Daarnaast verblijven er nog eens maximaal 700 mariniers in opleiding.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar Doorn onder valt, heeft zich fel verzet tegen de verhuizing. Defensie wil de mariniers verhuizen naar Zeeland omdat de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn ook na een renovatie te weinig ruimte zou bieden.

De nieuwbouw gaat tussen de 100 en 200 miljoen euro kosten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ne_Vlissingen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131342326
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:52 schreef Cobra4 het volgende:
Vlissingen gaat de marinierskazerne in Doorn vervangen.
Fuck. Gaat Doorn ook al dicht?!? :'(
pi_131342367
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 11:16 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Fuck. Gaat Doorn ook al dicht?!? :'(
Al een tijdje bekend. En als ik mariniers wel eens hoor dan is het ook nodig.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_131342429
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2013 11:18 schreef Thaboel het volgende:
Al een tijdje bekend. En als ik mariniers wel eens hoor dan is het ook nodig.
Tja.. Ik ben ook niet zo op de hoogte van de mariniers. Ik weet alleen dat ik vroeger toen ik in Doorn werkte, veel collegae had die een relatie hadden met een marinier.
Zelf weet ik meer van KLu omdat al mijn mannelijke familie daar zit of zat.
  † In Memoriam † donderdag 19 september 2013 @ 15:48:33 #287
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131350399
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 23:27:43 #288
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131368971
Defensie: Rapport Rekenkamer goede start

DEN HAAG -
Het kritische rapport van de Algemene Rekenkamer over de toekomstvisie van de krijgsmacht is een „goede start” en vormt een basis om op door te bouwen. Dat stelt het departement van minister Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag in een reactie.

Het departement is tevreden dat de Rekenkamer oordeelt dat de financiële onderbouwing voor de ambities van de krijgsmacht op dit moment de best mogelijke is. Ook het feit dat de aanschaf van de JSF als vervanger van de F-16 inpasbaar is in de begroting, stemt het departement positief

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_goede_start__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 23:28:47 #289
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131369006
Raadsprotest tegen sluiting Van Ghentkazerne

ROTTERDAM -
Rotterdam gaat een brief sturen aan defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert waarin haar wordt gevraagd af te zien van sluiting van de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De gemeenteraad ondersteunde donderdag een initiatief daartoe.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukte woensdag dat sluiting een onzalig idee is. Hij noemde het besluit van de minister een vorm van onbehoorlijk bestuur, omdat een jaar geleden de vorige defensieminister Hans Hillen nog beloofde dat de Van Ghentkazerne niet dichtgaat. „Dan verwacht je toch van het nieuwe kabinet een vorm van continuïteit”, aldus Aboutaleb.

Op Prinsjesdag werd duidelijk dat de kazerne dicht moet als onderdeel van een breder bezuinigingspakket. Volgens Aboutaleb kan de sluiting van de marinierskazerne maar een kleine bijdrage zijn, want de mariniers verhuizen. „Dan kan het hooguit gaan om de opstallen en de grond.” Hij noemde het kabinetsvoornemen een vorm van „onbehoorlijk bestuur”, omdat een jaar na dato een belofte ongedaan wordt gemaakt.

Hillen noemde de kazerne van belang in de beeldvorming van een veilige haven. Aboutaleb onderstreepte dat donderdag nog een keer tijdens de gemeenteraad, omdat het korps mariniers nog de enige interventiemacht is in de buurt van de haven om in actie te komen als dat nodig is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)iting_kazerne__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131379570
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 20:18 schreef AchJa het volgende:
Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar de kazerne ligt, in Rotterdam bv zal het wel meevallen maar in eoa kutgehucht zoals Assen is de impact een stuk groter. Het gaat niet alleen om de militairen die daar al dan niet wonen en de figuren die boodschappen in dat dorp doen. Maar je zit natuurlijk ook met de toeleveringsbedrijven, burger personeel werkzaam op de kazerne, etc.

Als je dat allemaal een beetje doorrekent scheelt dat best in de werkgelegenheid regionaal.
Vrouwen-van die in de omgeving werken, kinderen-van die op de lokale scholen zitten, etc.
Ja, ik generaliseer.
  vrijdag 20 september 2013 @ 14:05:39 #291
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131380690
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 23:28 schreef Cobra4 het volgende:
Raadsprotest tegen sluiting Van Ghentkazerne

ROTTERDAM -
Rotterdam gaat een brief sturen aan defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert waarin haar wordt gevraagd af te zien van sluiting van de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De gemeenteraad ondersteunde donderdag een initiatief daartoe.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukte woensdag dat sluiting een onzalig idee is. Hij noemde het besluit van de minister een vorm van onbehoorlijk bestuur, omdat een jaar geleden de vorige defensieminister Hans Hillen nog beloofde dat de Van Ghentkazerne niet dichtgaat. „Dan verwacht je toch van het nieuwe kabinet een vorm van continuïteit”, aldus Aboutaleb.

Op Prinsjesdag werd duidelijk dat de kazerne dicht moet als onderdeel van een breder bezuinigingspakket. Volgens Aboutaleb kan de sluiting van de marinierskazerne maar een kleine bijdrage zijn, want de mariniers verhuizen. „Dan kan het hooguit gaan om de opstallen en de grond.” Hij noemde het kabinetsvoornemen een vorm van „onbehoorlijk bestuur”, omdat een jaar na dato een belofte ongedaan wordt gemaakt.

Hillen noemde de kazerne van belang in de beeldvorming van een veilige haven. Aboutaleb onderstreepte dat donderdag nog een keer tijdens de gemeenteraad, omdat het korps mariniers nog de enige interventiemacht is in de buurt van de haven om in actie te komen als dat nodig is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)iting_kazerne__.html
Ik vind de Marns in rotjeknor ook wel belangrijk voor het imago en beeldvorming van de krijgsmacht.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131381149
Een simpele en effectieve manier van bezuinigen:

Laat mensen zolang op hun stoel zitten als dat ze willen/capabel zijn in plaats van het continue mensen her-trainen en nieuwe mensen aannemen.
pi_131384506
quote:
Due to new defence budget cuts, the Dutch Ministry of Defence is planning to sell 44 of its latest BAE Systems CV9035NL infantry fighting vehicles.

An earlier round of cutbacks in 2011 resulted in the Royal Netherlands Army (RNLA) discarding all of its remaining Leopard 2A6 main battle tanks, a limited number of PzH2000 self-propelled howitzers and 40 anti-tank configured Fenneks.

The latter have since been stored in a former United States Army Europe POMS (Prepositioned Organizational Materiel Site) site together with 116 Leopard 2s and some 32 PzH2000s.

The Dutch Defence Materiel Organisation aims to sell off most of the heavy equipment that it has stored in its facilities. However, a number of vehicles are being used as a source of spare parts, such as sustaining the remaining fleet of Leopard 2 based support vehicles like the Kodiak armoured engineering vehicle and the Buffel recovery vehicle.

Those vehicles stored will now be joined by CV90s and another 35 Krauss-Maffei Wegmann Fenneks of different versions.

The vehicles are still part of the inventory of the 45th Mechanised Infantry Battalion and will be put up for sale.

The Dutch minister of defence, Jeanine Hennis-Plasschaert, has announced the upcoming dissolution of the Ermelo-based infantry unit as part of a wider scheme of personnel and equipment reductions within all three services.

Hennis-Plasschaert aims to only retain defence forces that are fully funded and which are able to operate in the full spectrum of military operations. However, she also indicated that Dutch participation in missions ‘will sometimes have to be limited to shorter periods of time than was previously possible’.

Twelve new wheeled Boxer armoured vehicles which were destined for the infantry battalion but have yet to be delivered will now also be sold.

A total of 184 CV9035NL IFVs were ordered in 2004 to replace the ageing YPR765A1s together with eight CV90 driver training vehicles.

Deliveries commenced in 2009 and in mid-2012 the fourth and last mechanised infantry battalion started its transition to the new vehicle.

The RNLA had hoped to keep some of the CV90s to augment its vehicle set used for infantry training for troops after they complete basic military training. However, so far this has failed to materialise.
bron:http://www.shephardmedia.(...)tch-mod-sells-cv90s/
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 september 2013 @ 16:12:16 #294
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131384511
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 20 september 2013 @ 16:32:50 #295
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_131385130
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 16:12 schreef gerco94 het volgende:
Twelve new wheeled Boxer armoured vehicles which were destined for the infantry battalion but have yet to be delivered will now also be sold.
Whut. De Boxer moet nog geproduceerd worden maar is nu alweer in de verkoop. w/
  † In Memoriam † maandag 30 september 2013 @ 20:12:21 #296
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131718573
Vanavond op NL2 20:25 bij Levy
Geschikt/ongeschikt over de bezuinigingen bij defensie
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 30 september 2013 @ 23:02:53 #297
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131727207
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 20:12 schreef MaryMouse het volgende:
Vanavond op NL2 20:25 bij Levy
Geschikt/ongeschikt over de bezuinigingen bij defensie
Over levy

Het PERFECTE voorbeeld van wat ik altijd zeg, en waar ik me KAPOT aan erger.
Echt kapot. De godnondjanse tijd vertellen die officieren zodra er een camera bij komt het positieve "deschouderseronde" poep verhaal,die gaan weer jan de goede man uithangen
met hun positieve scheit. De man op de grond ( met beide benen ) , oftewel de monteurs vertellen gewoon hoe de vork in de steel steekt. Zelfs de minister van defensie heeft een eerlijker verhaal. Dit is echt een van de redenen waarom we al decennia lang worden vernaggelt door onszelf.
Die can do mentaliteit moet een keer afgelopen zijn. Al helemaal buiten het tactische verhaal.
Zeg gewoon dat het niet kan, zeg gewoon dat de F-16's allemaal naar de fuk zijn doordat er simpelweg geen geld vrij wordt gemaakt voor onderdelen. " Als ze niet op de plank liggen pakken we een onderdeel uit een F-16", Ja, inderdaad.. dat doe je. Dat is de handeling, maar waarom doe je dat? Zeg gewoon de fokkin waarheid Commandant Tankink. Niet het leuke verhaal dat we alles kunnen, want dat ga je nog herhalen als we met pijl en boog uit luchtbalonnen schieten. Bah.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † maandag 30 september 2013 @ 23:21:53 #298
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131728010
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 23:02 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Over levy

Het PERFECTE voorbeeld van wat ik altijd zeg, en waar ik me KAPOT aan erger.
Echt kapot. De godnondjanse tijd vertellen die officieren zodra er een camera bij komt het positieve "deschouderseronde" poep verhaal,die gaan weer jan de goede man uithangen
met hun positieve scheit. De man op de grond ( met beide benen ) , oftewel de monteurs vertellen gewoon hoe de vork in de steel steekt. Zelfs de minister van defensie heeft een eerlijker verhaal. Dit is echt een van de redenen waarom we al decennia lang worden vernaggelt door onszelf.
Die can do mentaliteit moet een keer afgelopen zijn. Al helemaal buiten het tactische verhaal.
Zeg gewoon dat het niet kan, zeg gewoon dat de F-16's allemaal naar de fuk zijn doordat er simpelweg geen geld vrij wordt gemaakt voor onderdelen. " Als ze niet op de plank liggen pakken we een onderdeel uit een F-16", Ja, inderdaad.. dat doe je. Dat is de handeling, maar waarom doe je dat? Zeg gewoon de fokkin waarheid Commandant luchtmachtbasis. Niet het leuke verhaal dat we alles kunnen, want dat ga je nog herhalen als we met pijl en boog uit luchtbalonnen schieten. Bah.
Even de 'cijfertjes' gecapt :{



Toen ING dat soort cijfers toonde werd het een staatsbank :X

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 30-09-2013 23:22:42 ]
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 30 september 2013 @ 23:23:30 #299
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_131728066
Mijnen ruimen zichzelf wel op. Je hoeft er alleen maar langs te varen.
  † In Memoriam † maandag 30 september 2013 @ 23:27:39 #300
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131728224
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2013 23:23 schreef Nibb-it het volgende:
Mijnen ruimen zichzelf wel op. Je hoeft er alleen maar langs te varen.
Goed plan :Y
Kunnen we de mijnenvegers van de KM ook 'verkopen' als schroot. Laat de handelaren die maar zelf opruimen :Y
Willen ten slotte toch ook al geruime tijd bewapende eigen personeel op hun schepen omdat de KM/KMarns te 'traag' zijn in hun inzetbaarheid.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 30 september 2013 @ 23:32:13 #301
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131728408
Jaaaa en dan noemen we hem zodra de camera's komen overtollig :o !!
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')