abonnement Unibet Coolblue
pi_132715010
quote:
FC Utrecht heeft een vijftal zakenlieden bereid gevonden om grootaandeelhouder Frans van Seumeren te helpen om de club overeind te houden. Deze Vrienden van Utrecht, die anoniem willen blijven, creëren een miljoenenpotje waaruit FC Utrecht kan putten als het voortbestaan van de club in gevaar komt.

De afgelopen jaren bungelde de eredivisionist geregeld op het randje van de afgrond. Soms konden de (spelers)salarissen niet worden betaald. Telkens stond clubeigenaar Van Seumeren garant, ook bij de jaarlijkse miljoenentekorten. Utrecht presenteert vandaag de jaarcijfers over afgelopen seizoen waarin het, wederom dieprode cijfers schrijft (7 miljoen).

De tekorten maken de noodzaak van een extra financieel vangnet noodzakelijk. Geld dat Utrecht, zo benadrukt algemeen directeur Wilco van Schaik, op termijn terug moet betalen, bijvoorbeeld als er winst uit transfers gemaakt wordt. 'De Vrienden van Utrecht krijgen geen aandelen of zo. Feitelijk gaan deze mensen, uit liefde voor de club, een bankfunctie voor ons vervullen. Het creëert rust. Vergelijkbaar met de jaren na het vertrek van Dirk Scheringa bij AZ. Als normaal bedrijf kun je als je even geen geld hebt, aankloppen bij een bank. Als voetbalclub mogen we nog geen euro rood staan. In het verleden was het altijd Van Seumeren die bijlapte en die situatie vonden wij, en hij ook, te eng.'
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_132715155
Ik weet niet wat ik van zo'n constructie moet denken.

Een "bank-functie" klinkt nou niet echt als iets positiefs, maar gewoon als een verkapte manier om op nog een plek een schuld op te bouwen....

Ik snap het financieel beleid van de FC echt niet, maar het zal wel aan mij liggen omdat ik "niet uit de voetbalwereld kom", "de voetbalwereld een bijzondere en heel eigen wereld is" en ik "als man uit het gewone bedrijfsleven niet kan begrijpen hoe de voetbalwereld in elkaar steekt".
pi_132716485
Tja, ik snap het ook niet hoor...

Hoewel deze constructie positief is in de zin dat je in ieder geval een vangnet hebt (en dat heeft Utrecht keihard nodig is wel gebleken). Hoe je jaar op jaar miljoenen in het rood kan (en mag) eindigen, ik snap het niet...
pi_132716545
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 20:46 schreef m0ridin het volgende:
Kozakken-Boys uit, altijd lastig :{
Wat een bagger was het weer, tegen een amateur club kunnen we zelfs al niks meer creeren :N
pi_132716792
Waar komen al die schulden en tekorten vandaan? Utrecht heeft de laatste jaren toch de ene na de andere speler voor een mooi bedrag verkocht.
pi_132716859
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 10:04 schreef wortel1981 het volgende:

[..]

Wat een bagger was het weer, tegen een amateur club kunnen we zelfs al niks meer creeren :N
Het was zeker slecht maar laten we niet gaan doen alsof Eredivisieclubs daar normaal met 0-10 winnen in de beker. Kijkend naar het verleden hebben ook topclubs daar maar net gewonnen.

En voor wat betreft de tekorten, volgens mij stammen die vooral nog uit de tijd van Van Dop & co., toen zijn veel langdurige contracten gesloten waar we nu nog ''de vruchten van plukken''
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_132717255
Van de officiele site:

quote:
FC Utrecht heeft de eerste stap op weg naar financieel herstel in het seizoen 2012/2013 gezet. Het resultaat zonder transfertransacties (het operationeel resultaat) is met 4 miljoen verbeterd ten opzichte van het seizoen 2011/2012. Een eerste stap, die de komende jaren gevolgd gaat worden door nog meer vooruitgang. Het operationele verlies zakte van 11 miljoen over het seizoen 2011/2012 naar 7 miljoen over het seizoen 2012/2013. Dit is een verbetering van vier miljoen. Wel blijft nog een aanzienlijk negatief resultaat na belasting over. Onderstaand lees je een samenvatting van het jaarverslag. Het volledige jaarverslag is hier vanaf 18 november te lezen.

Operationeel resultaat
De verbetering van het operationele resultaat van FC Utrecht is toe te schrijven aan stabilisatie van de inkomsten en een aanzienlijke daling van de kosten. Dit is mede tot stand gebracht door een stevig bezuinigingsbeleid, een strakkere begrotingsdiscipline en een scherper commercieel beleid.

De kosten die FC Utrecht in het seizoen 2012/2013 maakte, vielen 4 miljoen lager uit dan het seizoen ervoor. Een belangrijk teken van financieel herstel.

In het seizoen 2012/2013 daalden de totale salariskosten van FC Utrecht met 2 miljoen naar 9,3 miljoen euro, geheel volgens het nieuw opgestelde beleid van de club.

De verbetering van het operationele resultaat valt iets minder hoog uit, dan begroot. Het sportieve succes dat FC Utrecht vorig seizoen boekte, heeft namelijk bijgedragen aan aanzienlijke lasten in de vorm van premies en bonussen, én kosten die gepaard gaan met het spelen van de play-offs. Ook heeft de onverwachte extra werkgeversheffing, de zogeheten crisistaks, nadelige gevolgen gehad. De extra kosten die gemaakt zijn voor de nieuwe statuten en aandelenstructuur is hier eveneens debet aan. Hierbij komt dat de gewenste bezuiniging op salariskosten, door een vertrek van één van de duurdere spelers, niet werd gerealiseerd.

Het komende jaar dalen de totale kosten van FC Utrecht opnieuw. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden enkele langlopende afspraken, die in het verleden gemaakt zijn, opengebroken of anders ingevuld. Het vertrek van Jan Wuytens en Nana Asare draagt bij aan een daling van de salariskosten, evenals een mogelijk vertrek van Jacob Mulenga.

De omzet bleef in vergelijking tot het seizoen 2011/2012, in 2012/2013 met 12,9 miljoen euro nagenoeg gelijk. Dit is vooral te danken aan de hogere televisiegelden en opbrengsten uit merchandising. De inkomsten uit sponsoring en ticketing zijn iets teruggelopen. Dit is met name te wijten aan de economische recessie die ook FC Utrecht, het bedrijfsleven en de voetbalsupporter heeft getroffen.

Transferresultaten beïnvloeden eindresultaat
Het operationele resultaat van FC Utrecht is weliswaar met 4 miljoen verbeterd, het resultaat na belasting liep in het seizoen 2012/2013 terug naar 8,5 miljoen. Een jaar eerder was dit nog 4,5 miljoen. In het seizoen 2011/2012 is een positief transferresultaat opgenomen in de jaarrekening, waar in seizoen 2012/2013 sprake is van een negatief transferresultaat (resultaatdeelneming) van 1,4 miljoen euro. Dit is tot stand gekomen na afschrijvingen op spelersfondsen en vervroegde afboekingen op de met flinke verliezen verkochte spelers Alexander Gerndt en Daan Bovenberg. Dit beïnvloedt het uiteindelijke resultaat. De verkoop van Mike van der Hoorn valt niet in het boekjaar 2012/2013, maar in 2013/2014 en is dus niet verwerkt in deze cijfers.

Vermogenspositie
Het aansprakelijk vermogen van FC Utrecht is in het seizoen 2012/2013 licht gestegen ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit komt doordat schulden en achtergestelde leningen ter waarde van 10,6 miljoen euro omgezet zijn in agio. Het aansprakelijk vermogen bedraagt nu 1 miljoen euro en bestaat uit een negatief eigen vermogen van 4 miljoen euro en een achtergestelde lening van 5 miljoen euro.

De begroting van FC Utrecht is erop gericht om in 2015/2016 een break-even-resultaat te behalen. De positieve kasstroom die in de daaropvolgende jaren wordt verwacht, als ook de positieve kasstroom als gevolg van noodzakelijke transfers, worden aangewend om leningen af te lossen. De financiële herstructurering van FC Utrecht heeft hoge prioriteit. Belangrijke issues als balansversterking en het verkrijgen van de volledige transferrechten van de spelers heeft hierin prioriteit.

Liquiditeitssteun
Een vijftal individuen met een groot FC Utrecht-hart heeft een positief signaal afgegeven door FC Utrecht liquiditeitssteun te geven. Deze steun in liquiditeit draagt eraan bij dat FC Utrecht niet meer afhankelijk is van één individu in de persoon van Frans van Seumeren. Het betreft een langlopende lening die over meerdere jaren verspreid, terugbetaald dient te worden.

Het is weliswaar geen garantie dat de club financieel uit de problemen is, maar het geeft de mogelijkheid de gezondmaking van de club in een normaal tempo voort te zetten zodat de kwaliteit op het veld mede gewaarborgd blijft. Daarbij ziet de directie van FC Utrecht dit als een teken van vertrouwen van deze mensen in de toekomst van de club. De groep mensen achter FC Utrecht, met alle supporters en sponsors, groeit.

Herstructureren en investeren
In het seizoen 2013/2014, dat op dit moment in volle gang is, gaat FC Utrecht door met de herstructurering waarbij een verbetering van het operationele resultaat het doel is. Met de al ingezette bezuinigingen, de strakkere begrotingsdiscipline en de verwachte stijging van inkomsten is dit haalbaar. Het transferresultaat kan dit proces versnellen of vertragen.

De clubleiding van FC Utrecht heeft de overtuiging dat het businessmodel van de club anders ingericht moet worden om in de toekomst bestaansrecht te hebben. De inkomsten uit de verkoop van stoelen en kaarten alleen, vormen een te smalle basis voor de toekomst. Naast de zeventien tot twintig thuiswedstrijden die FC Utrecht speelt, is het voor de club belangrijk dat ook op andere momenten gedurende het jaar inkomsten worden verworven. Hierbij moeten de uitstraling van de club, het prachtige stadion en de fantastische locatie ervan optimaal worden ingezet en als vliegwiel fungeren. Partners van de club zien dit ook in, waardoor beweging zit in het herzien van grote doorslaggevende contracten die in het verleden werden gesloten.

Het proces van het financieel gezond maken van de club gaat nog minimaal twee tot drie jaar duren. Door dicht bij elkaar te blijven, te geloven in de aanpak en door creatief en betrokken te zijn, is de clubleiding van FC Utrecht ervan overtuigd dat dit gaat lukken.

De directie van FC Utrecht is ervan overtuigd dat de steun van supporters, businessrelaties en andere stakeholders, met het vertrouwen van de Raad van Commissarissen, verwordt tot hetgeen de club behoort te zijn: een uitdagende club met ambities, die meedoet aan de bovenkant van de subtop in de Eredivisie, waar een ieder in de regio trots op mag zijn.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_132722128
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 10:04 schreef wortel1981 het volgende:

[..]

Wat een bagger was het weer, tegen een amateur club kunnen we zelfs al niks meer creeren :N
Tweede helft was aanzienlijk beter dan de eerste, Mulenga begon ineens te rennen. Sjakie viel ook erg goed in vond ik zelf. Je zag wel dat de moeheid van de Kozakkenboys toenam naarmate de tweede helft vorderde.

Het was in ieder geval wel een leuk uitje, eerst belachelijk omwisselen bij de Galgenwaard (bijna niemand was op tijd), wedstrijd 15 minuten uitgesteld, letterlijk naast het veld staan, paraplu mee naar binnen zonder problemen, koffie met een gratis koek voor 1,50 en na afloop mekaar uit de modder helpen :D

En dat voor slechts 20,15!
pi_132780857
Cambuur uit volgende ronde :')
pi_132786167
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 23:35 schreef Thrills het volgende:
Cambuur uit volgende ronde :')
0-4
pi_132799479
Overmorgen hopelijk wel de thuispuntjes tegen hoerenveen. :)
gewoon boven die streep blijven.
pi_132804097
Ik zeg het niet graag, maar wat een aanfluiting was het 'waarderingsevent' :{

16:45 zaal open
17:50 eindelijk komt Wilco het podium op
17:55 einde zwetspraatje, start van filmpje met oude beelden
18:02 einde filmpje, spelers van weleer op het podium
18:10 spelers hebben allen gezegd dat supporters zo belangrijk zijn. En sjakie zegt 'goed'
18:11 zanger op podium
19:00 einde

De hapjes heb ik niet gezien, gelukkig wel een biertje en een cola op en de speld is wel mooi. Maar ze hadden hier veel, heel veel meer van kunnen en moeten maken...
pi_132805875
Ohja dat was vandaag... :')
pi_132807978
Het event duurde dus maar 20 minuten, wat een aanfluiting. :D
pi_132809818
Vraagje. Aanstaande zondag moet ik vanaf het stadion naar Utrecht CS (heenreis gaat met de auto). Moet je daarvoor een munt hebben of stoppen de lijnbussen bij het stadion rond dat tijdstip? En als je een munt nodig hebt, waar koop je die?
pi_132817411
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 22:06 schreef Oidipous het volgende:
Het event duurde dus maar 20 minuten, wat een aanfluiting. :D
En dan heb ik de tijden nog ruim genomen....
pi_132818868
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 20:29 schreef Tha_Duck het volgende:
Ik zeg het niet graag, maar wat een aanfluiting was het 'waarderingsevent' :{

16:45 zaal open
17:50 eindelijk komt Wilco het podium op
17:55 einde zwetspraatje, start van filmpje met oude beelden
18:02 einde filmpje, spelers van weleer op het podium
18:10 spelers hebben allen gezegd dat supporters zo belangrijk zijn. En sjakie zegt 'goed'
18:11 zanger op podium
19:00 einde

De hapjes heb ik niet gezien, gelukkig wel een biertje en een cola op en de speld is wel mooi. Maar ze hadden hier veel, heel veel meer van kunnen en moeten maken...
Dit laar inderdaad wel duidelijk zien hoe belangrijk ze de supporters vinden :N
pi_132820322
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 22:53 schreef Oidipous het volgende:
Vraagje. Aanstaande zondag moet ik vanaf het stadion naar Utrecht CS (heenreis gaat met de auto). Moet je daarvoor een munt hebben of stoppen de lijnbussen bij het stadion rond dat tijdstip? En als je een munt nodig hebt, waar koop je die?
Volgens mij koop je zo'n munt op centraal station. Denk bij zo'n iemand in een geel ding?
Anders achterin instappen als dat nog kan :P
pi_132861432
Pfff, belangrijke overwinning maar wat was het slecht zeg...

En die Mulenga, typisch dat hij bij de enige goal die hij scoorde geen enkel idee had wat er gebeurde. Over die goal btw, om buitenspel te staan moeten de spelers toch VOOR de bal staan? Ik had het idee dat ze allebei op 1 lijn met de bal stonden (dat het iig niet zo duidelijk buitenspel was als ze op EL laten lijken).

Anyway, absoluut niet klagen... Slechte pot, slechte scheids, goed resultaat.
pi_132863774
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:33 schreef m0ridin het volgende:
Over die goal btw, om buitenspel te staan moeten de spelers toch VOOR de bal staan? Ik had het idee dat ze allebei op 1 lijn met de bal stonden (dat het iig niet zo duidelijk buitenspel was als ze op EL laten lijken).

Anyway, absoluut niet klagen... Slechte pot, slechte scheids, goed resultaat.
Tegenwoordig nemen ze die buitenspelregel wel heel erg pietluttig, als je een millimeter voor de verdediger staat is het al buitenspel. Sowieso vind ik het in de herhaling zelfs nog heel moeilijk te zien of het echt buitenspel was.
Scheidsrechter was inderdaad echt dramatisch.
pi_132864501
Begin was wel ff slecht met die kansen van Hoerenveen, MAAR 3 puntjes _O_
Markiet werd ook echt aan alle kanten voorbij gelopen.

Belangrijk en volgende week Vite$$e. Punten daar zullen bonus zijn.

Mooie opmerking tijdens de wedstrijd: Mulenga kopt een bal weg en dan hoor je zo iemand roepen: Kijk hij moet verdediger worden :D
pi_132866073
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 19:45 schreef wortel1981 het volgende:

[..]

Tegenwoordig nemen ze die buitenspelregel wel heel erg pietluttig, als je een millimeter voor de verdediger staat is het al buitenspel. Sowieso vind ik het in de herhaling zelfs nog heel moeilijk te zien of het echt buitenspel was.
Scheidsrechter was inderdaad echt dramatisch.
Yup, stoort me dan altijd dat ze in de studio doen alsof het oh zo duidelijk is en schandalig is dat de scheids dat niet ziet... Terwijl ik ook in de herhaling niet overtuigd ben. Alsof ze eenmaal, als ze hun mening hebben, niet meer bij kunnen draaien.

Ah well... 3 puntjes in de pocket.
pi_132880543
Eerste helft was om te janken, tweede helft vond ik dat Utreg zich redelijk herpakte. Resulteerde in veel kansen (die Mulenga toch niet maakt, dus eigenlijk had je ze beter niet kunnen creëren) en je hebt niks meer weggegeven.

Scheids zat gewoon een keer mee, mag ook wel eens. We hebben al genoeg last van het arbitrale trio.

Die de Ridder, gaat dat nog wat worden? Werkt hard maar rendement is onder zeeniveau gedaald. Hij begon zo goed aan het seizoen.

Wat ik wel heel positief vond is hoe Ayoub zich herpakt heeft. Tegen Cambuur was hij de slechtste man van het veld, maar daar was nu niks meer van te merken. Stond er gewoon vol overtuiging. Uiteraard met foutjes, net als de rest, maar hij lijkt zich psychisch goed te houden en dat is wel fijn.
pi_132880809
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 08:12 schreef Tha_Duck het volgende:
Eerste helft was om te janken, tweede helft vond ik dat Utreg zich redelijk herpakte. Resulteerde in veel kansen (die Mulenga toch niet maakt, dus eigenlijk had je ze beter niet kunnen creëren) en je hebt niks meer weggegeven.

Scheids zat gewoon een keer mee, mag ook wel eens. We hebben al genoeg last van het arbitrale trio.

Die de Ridder, gaat dat nog wat worden? Werkt hard maar rendement is onder zeeniveau gedaald. Hij begon zo goed aan het seizoen.

Wat ik wel heel positief vond is hoe Ayoub zich herpakt heeft. Tegen Cambuur was hij de slechtste man van het veld, maar daar was nu niks meer van te merken. Stond er gewoon vol overtuiging. Uiteraard met foutjes, net als de rest, maar hij lijkt zich psychisch goed te houden en dat is wel fijn.
Ach, iedereen kan toch een slechte dag (of 2) hebben? Dus ook Ayoub, dat hij een keer een kak-wedstrijd speelt zegt natuurlijk niks... En de Ridder, verdedigers zullen nu wel meer rekening met hem houden, daarnaast heeft hij nu ook wel weer 1 of 2 panklare 'assists' gegeven (ok, die niet gemaakt werden maar daar kan hij weinig aan doen).
pi_132880863
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 08:45 schreef m0ridin het volgende:

[..]

Ach, iedereen kan toch een slechte dag (of 2) hebben? Dus ook Ayoub, dat hij een keer een kak-wedstrijd speelt zegt natuurlijk niks... En de Ridder, verdedigers zullen nu wel meer rekening met hem houden, daarnaast heeft hij nu ook wel weer 1 of 2 panklare 'assists' gegeven (ok, die niet gemaakt werden maar daar kan hij weinig aan doen).
Uiteraard kan iedereen een slechte dag hebben, ik meld het toch niet als verwijt? Ik vind het juist knap dat hij zo makkelijk over die dag(en) heen stapt en zich weer kan focussen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')