Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.mijn vanille cheesecake met bastognekoek bodem1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
hoe werkt de truck met alufolie precies?quote:Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).
Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
Wat je gister zelf al schreef, afdekken op het eind zodat te bovenkant niet te hard wordtquote:Op maandag 16 september 2013 13:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
hoe werkt de truck met alufolie precies?
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
gister estars!!quote:Op maandag 16 september 2013 14:22 schreef Holyme het volgende:
[..]
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?quote:Op maandag 16 september 2013 17:28 schreef casper019 het volgende:
[..]
gister estars!!
welke appel is dan het beste voor cake??
Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart
maar is die ook lekker in cake?
Nee er kwam plots bezoek en toen werd het een beetje laat, vanmiddag!! met goudeinetten!!!:)quote:Op dinsdag 17 september 2013 09:08 schreef Holyme het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?
kvd heeft me aangestokenquote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
tjonge die ziet er lekker uit..quote:Op dinsdag 17 september 2013 12:21 schreef Muck het volgende:
[..]
kvd heeft me aangestoken
[ afbeelding ]
Potverdorie, wat was ie lekker zeg
Je kunt het vergelijken met een kruimelig soort biscuitquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
tjonge die ziet er lekker uit..
wat is dat nou precies een shortcake??
Deeg. Dat heb ik gekneed van 250 g bloem, 75 g witte basterdsuiker en 175 g boterquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat voor een beslag had je gemaakt?
hier ligt nog steeds die van de vorige maandquote:Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan.
14 komop.. ik ben 25quote:Op dinsdag 17 september 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was.
Zo typ je gewoon. En de manier waarop je vragen stelt. Sorry.quote:
omdat ik dat lekker vindquote:Op dinsdag 17 september 2013 22:15 schreef PureEvil het volgende:
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |