abonnement Unibet Coolblue
pi_131233732
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:

[..]

Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor

dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!

of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...

snap je?
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).

Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
  maandag 16 september 2013 @ 12:47:43 #102
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_131233939
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mijn vanille cheesecake met bastognekoek bodem :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_131234880
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).

Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
hoe werkt de truck met alufolie precies?
pi_131235128
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 13:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

hoe werkt de truck met alufolie precies?
Wat je gister zelf al schreef, afdekken op het eind zodat te bovenkant niet te hard wordt
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=124669
http://www.3kleur.nl/inde(...)iew&id=415&Itemid=67

En misschien, maar ik weet niet zeker of dat kan...wat extra bloem?
En echt gewoon temperatuur lager en langer bakken, dat helpt vaak ook al.

Misschien kan Piet je helpen?
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #36
pi_131237335
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:

[..]

Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor

dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!

of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...

snap je?
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen :) Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?
pi_131244510
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 14:22 schreef Holyme het volgende:

[..]

Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen :) Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?
gister estars!!

welke appel is dan het beste voor cake??

Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart
maar is die ook lekker in cake?
pi_131269899
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 17:28 schreef casper019 het volgende:

[..]

gister estars!!

welke appel is dan het beste voor cake??

Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart
maar is die ook lekker in cake?
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan? :)
pi_131273014
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 09:08 schreef Holyme het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan? :)
Nee er kwam plots bezoek en toen werd het een beetje laat, vanmiddag!! :) met goudeinetten!!!:)
  dinsdag 17 september 2013 @ 12:21:50 #109
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_131274460
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
kvd heeft me aangestoken :@



Potverdorie, wat was ie lekker zeg :9~
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_131275742
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 12:21 schreef Muck het volgende:

[..]

kvd heeft me aangestoken :@

[ afbeelding ]

Potverdorie, wat was ie lekker zeg :9~
tjonge die ziet er lekker uit..
wat is dat nou precies een shortcake??
  dinsdag 17 september 2013 @ 13:34:37 #111
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_131276638
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

tjonge die ziet er lekker uit..
wat is dat nou precies een shortcake??
Je kunt het vergelijken met een kruimelig soort biscuit :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 17 september 2013 @ 13:41:32 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131276923
Wat voor een beslag had je gemaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 september 2013 @ 14:00:33 #113
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_131277586
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat voor een beslag had je gemaakt?
Deeg. Dat heb ik gekneed van 250 g bloem, 75 g witte basterdsuiker en 175 g boter
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 september 2013 @ 18:51:23 #114
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131287300
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_131290263
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan. :s)
hier ligt nog steeds die van de vorige maand :(
pi_131294177
Bwugh... Wou eerst een appel cake maken met goudrenettes maar die waren niet lekker/goed.. veels te onrijp (witte pitten) en echt 30sec nadat de appel geschitl was was hij helemaal aan t bruinkleuren (veel zetmeel?) dus dat leek me niet smakelijk voor mn cake..
na had nog een jonagld liggen denk na laat ik het eens proberen
maar na 80 minuten in de oven... en met 15 min de folie truck (ondertussen was mn bovenkant flink bruin) (ik bak hetelucht op 150-160 graden)
was het nog steeds TEEEEE nat van binnen...

dus poging 2 mislukt arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Als de goudrennetes reiper zijn poging, 3 SCHEEPSRECHT!!

nog andere vraag, ik ga voor mn ma dit weekend in een klein hart vorm (denk iets van 8 cm?)



iets maken, hebben jullie miss leuke/lekkere ideen daarvoor?
ze is 60 geworden en we vieren t wel met family en zei ook met collegas.. maar komend weekend willen we samen wat gezelligs gaan doen en komt ze bijmij langs en wil ik haar verrassen
pi_131294376
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was. :@
pi_131294423
En ik snap echt niet waarom je zo'n last hebt van natte cake, nooit problemen mee gehad. Heb je al eens wat meer bloem geprobeerd? Dan is de vocht verhouding misschien ook weer wat meer in balans.
pi_131294744
Misschien iets meer voor het taarten/cupcakes decoreren topic.. maar vond dat ze ook hier wel een plekje verdienden:



Vanmiddag frambozen cupcakes gemaakt! En aangezien ik nieuwe uitstekers had moesten die even uitgetest worden....
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_131297072
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 september 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was. :@
14 komop.. ik ben 25
pi_131297435
ik vond die schatting niet eens zo heel raar. dat is het nadeel van een forum; platte tekst en geen beeld.

welk recept gebruik je nu eigenlijk? die vraag is volgens mij al eerder gesteld maar ik heb nog geen recept voorbij zien komen.
  dinsdag 17 september 2013 @ 22:15:36 #122
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131297803
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn :?
pi_131298240
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 22:04 schreef casper019 het volgende:

[..]

14 komop.. ik ben 25
Zo typ je gewoon. En de manier waarop je vragen stelt. Sorry. :@

Maar gefeliciteerd met je moeder overigens. O+

Met zo'n hartjes vormpje zou ik overigens een normale biscuit maken, vulling van aardbeienroom tussen 2 lagen in. Mooi bekleden met wat marsepein en dan wat minimale decoratie.

Een mini cheesecake met frambozen zou ook super tof zijn.
pi_131300284
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 22:15 schreef PureEvil het volgende:
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn :?
omdat ik dat lekker vind ;)

@ myreale, sorry maar ik ben niet al te best inde nederlandse taal (en ligt dislecties)
pi_131302111
Veel fouten die je maakt zijn te voorkomen door gebruik te maken van een spellingscontrole (spreek uit ervaring)

Zonder recept kunnen we je niet echt verder helpen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')