Wat aardig! En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel.quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte!
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?quote:Op zondag 8 september 2013 12:35 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.quote:Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen.quote:Op zondag 8 september 2013 13:52 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.
Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestiequote:Op zondag 8 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker en bevat veel fructose.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangenquote:Op zondag 8 september 2013 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!quote:Op zondag 8 september 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose inquote:Op zondag 8 september 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.quote:Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada.quote:Op zondag 8 september 2013 14:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga makenquote:Op zondag 8 september 2013 13:46 schreef minilot het volgende:
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken!quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Gefeliciteerd!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Die 4-taart is leuk!!!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
die bestaan welquote:Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Die 4-taart is leuk!!!
Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
ziet er goed uit!quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
even makenquote:Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.
Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !
foto heb ik niet, sorry
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dusquote:Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
even maken zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).quote:Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:
[..]
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleurquote:Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.
Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren . Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?quote:Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart
[ afbeelding ]
Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:
[..]
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook.quote:Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)quote:Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.
Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson
Dan is het alleen geen boterkoek.quote:Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:
[..]
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte primaquote:Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan is het alleen geen boterkoek.
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.quote:Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:
[..]
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.quote:Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeurenquote:Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijkquote:Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:
[..]
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
het antwoord voor als je argumenten op zijn.quote:Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.quote:Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:
[..]
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.
ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtjequote:Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:
[..]
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordtquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoekquote:Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nlquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje
Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labgquote:Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken )
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?quote:Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,
maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...
maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)
heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?quote:Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
Ik kan het niet meer vinden...quote:Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..
maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaasquote:
dat mag altijd, is niet alleen om in december te etenquote:Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas
zeg even dat dat niet alleen in december mag
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!quote:Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
Nice. Die zou ik graag proeven.quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd...quote:
kijk, dat had ik nou nodig!quote:Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:
[..]
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebtquote:Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!quote:Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake hahaquote:Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!
Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat
Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
quote:Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
oooh heb je een recept?quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Jazekerquote:
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakkenquote:Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.mijn vanille cheesecake met bastognekoek bodem1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
hoe werkt de truck met alufolie precies?quote:Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).
Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
Wat je gister zelf al schreef, afdekken op het eind zodat te bovenkant niet te hard wordtquote:Op maandag 16 september 2013 13:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
hoe werkt de truck met alufolie precies?
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
gister estars!!quote:Op maandag 16 september 2013 14:22 schreef Holyme het volgende:
[..]
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?quote:Op maandag 16 september 2013 17:28 schreef casper019 het volgende:
[..]
gister estars!!
welke appel is dan het beste voor cake??
Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart
maar is die ook lekker in cake?
Nee er kwam plots bezoek en toen werd het een beetje laat, vanmiddag!! met goudeinetten!!!:)quote:Op dinsdag 17 september 2013 09:08 schreef Holyme het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?
kvd heeft me aangestokenquote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
tjonge die ziet er lekker uit..quote:Op dinsdag 17 september 2013 12:21 schreef Muck het volgende:
[..]
kvd heeft me aangestoken
[ afbeelding ]
Potverdorie, wat was ie lekker zeg
Je kunt het vergelijken met een kruimelig soort biscuitquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
tjonge die ziet er lekker uit..
wat is dat nou precies een shortcake??
Deeg. Dat heb ik gekneed van 250 g bloem, 75 g witte basterdsuiker en 175 g boterquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat voor een beslag had je gemaakt?
hier ligt nog steeds die van de vorige maandquote:Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan.
14 komop.. ik ben 25quote:Op dinsdag 17 september 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was.
Zo typ je gewoon. En de manier waarop je vragen stelt. Sorry.quote:
omdat ik dat lekker vindquote:Op dinsdag 17 september 2013 22:15 schreef PureEvil het volgende:
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn
Zou jij fondant gebruiken? Of iets anders?quote:Op woensdag 18 september 2013 07:00 schreef Bleie het volgende:
Ik had je ook een stuk jonger geschat dan 25, maar goed. Gefeli met je moeder. Voor de hartjesvorm ben ik t met Myraela eens (behalve de marsepein dan ).
Voor hulp bij je appelcake zou een foto misschien ook helpen. En ik zou m zelf niet met hetelucht doen, maar weet niet of je die optie hebt bij jouw oven.
Marsepein en fondant is ook nog te mixen, heb je een beetje van beide Ik vind ze zelf eigenlijk allebei niet lekker... Ook een idee is om de taart met ganache af te smeren en dan verder niet te bekleden met marsepein of fondant.quote:Op woensdag 18 september 2013 08:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zou jij fondant gebruiken? Of iets anders?
Ik vind fondant weer niet zo lekker.
Ik heb t idee dat taarten daarvan uitdrogen, maar dat kan ook aan mij liggen.quote:Op woensdag 18 september 2013 07:44 schreef Lienekien het volgende:
Wat is het bezwaar tegen hetelucht?
Ze vallen me een beetje tegen, maar ik ga toch de kokoschocotaart maken straks, denk ik.quote:Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan.
het word een klein hartjes taartje he!! en wat is frosting dan??quote:Op woensdag 18 september 2013 10:08 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb t idee dat taarten daarvan uitdrogen, maar dat kan ook aan mij liggen.
Ik zou een frosting op die taart doen, bijv iets met roomkaas en poedersuiker, of chocola. Fondant vind ik lekkerder dan marsepein, maar ook wel erg zoet. Je kan er ook nog een slagroomtaart van maken natuurlijk.
Ik krijg als ik dit zie trek in een lekker stukje Dudok appeltaart! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Dit receptquote:Op woensdag 18 september 2013 12:50 schreef Lusa het volgende:
[..]
Ik krijg als ik dit zie trek in een lekker stukje Dudok appeltaart! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
Bedankt!quote:Op woensdag 18 september 2013 13:10 schreef shomila het volgende:
[..]
Dit recept
http://www.smulweb.nl/recepten/1111975/Appeltaart
Juist een klein taartje is volgens mij wel geschikt om wat meer mee te doen. Dus bijv. een kapsel maken, dat doormidden snijden en er een lekker laagje tussendoen (kan heel eenvoudig wat botercreme en / of jam zijn) en dan helemaal besmeren met een laagje botercreme of glazuur. Wat vindt je moeder lekker?quote:Op woensdag 18 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
het word een klein hartjes taartje he!! en wat is frosting dan??
Mn ma houd nietzo van marsepein!
koekjesstempel?quote:Op woensdag 18 september 2013 16:34 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de koekjesstempel meegenomen van de ah, wat enorm cute en dat voor nog geen 4 euro
met 3 verschillende stempeldingesen!quote:Op woensdag 18 september 2013 16:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
koekjesstempel?
waarom weet ik dat niet?
hebben!
hier hadden ze hem nietquote:Op woensdag 18 september 2013 17:35 schreef Mirjam het volgende:
[..]
met 3 verschillende stempeldingesen!
Ja bij de ah had ik ook dat kleine hart bakvormpje gekocht!! en had ook het idee daar wat in te maken.. wel leuk een hart!!quote:Op woensdag 18 september 2013 16:33 schreef Bleie het volgende:
[..]
Juist een klein taartje is volgens mij wel geschikt om wat meer mee te doen. Dus bijv. een kapsel maken, dat doormidden snijden en er een lekker laagje tussendoen (kan heel eenvoudig wat botercreme en / of jam zijn) en dan helemaal besmeren met een laagje botercreme of glazuur. Wat vindt je moeder lekker?
Oh, en bij de AH hadden ze allerlei bakvormen in de bonus, dus ik heb een brownievorm en een boterkoekvorm meegenomen. Die moeten binnenkort maar eens getest worden...
ja Ik dacht dat alle appies hem wel zouden hebbenquote:Op woensdag 18 september 2013 18:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hier hadden ze hem niet
was het een ah xl misschien?
shit, die zit hier mijlenver vandaanquote:Op woensdag 18 september 2013 18:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja Ik dacht dat alle appies hem wel zouden hebben
ik heb net een beetje bij mn ma lopen ''informere'' ze heeft altijd al iets ala bruidtaart willen hebben..quote:Op woensdag 18 september 2013 18:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ja bij de ah had ik ook dat kleine hart bakvormpje gekocht!! en had ook het idee daar wat in te maken.. wel leuk een hart!!
Mn ma houd wel van alles.. dat met aardbei nogiets van de vorige blz leek me wel lekker!! en dan miss in combo met iets anders (zou het lekker zijn 2 lagen te maken?)
van jam ertussen houd mn ma niet zo
een kapsel is dat hetzelfde als een biscuit?
en aan de bovenkant miss icing wat iemand voorstelde of krijg je dan een rare smaakcombo?
en dan als het lukt erop decoreren iets van '' Mam 60''
Jammerquote:Op woensdag 18 september 2013 18:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
shit, die zit hier mijlenver vandaan
welnee, die van mij heeft alleen muffinvormpjes en dan houdt het op
wat staat er op de stempels?quote:
een hart, i biscuits, en iets van made with love geloof ikquote:Op woensdag 18 september 2013 19:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
wat staat er op de stempels?
ik heb er ondertussen al een behoorlijk aantal, en om nou voor dubbele al die moeite te gaan doen
Ja, er zitten 3 verschillende siliconen stempelrubbers bij iddquote:Op woensdag 18 september 2013 20:13 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wilde hem online bestellen, zie alleen deze afbeelding. Is dat hem?
wacht ffquote:Op woensdag 18 september 2013 20:19 schreef Myraela het volgende:
Jammer dat ik mijn boodschappen vandaag al binnen kreeg, als die nog niet weg is als ik de volgende keer bestel dan doe ik hem erbij. Ze hadden er wel een betere foto bij kunnen doen, als jij niets had gepost had ik nooit gedacht dat die tof was.
Ja dat is vooral mn goal, en miss een'' bruidstaart'' inde vorm van n hart dan?quote:Op woensdag 18 september 2013 19:11 schreef Myraela het volgende:
Je maakt het je voor jezelf wel erg lastig dan. Beter houd je het wat simpeler en zorg je dat het goed lukt, lekker smaakt en er lief uitziet. Dan enorm moeilijk te gaan doen en voor de helft falen zodat het er slordig uit gaat zien. Denk ik persoonlijk.
Taarten versieren, zeker bruidstaarten is echt een vak apart hoor.
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??quote:Op woensdag 18 september 2013 21:07 schreef Myraela het volgende:
Ik denk dat het te moeilijk is. Persoonlijk. Zoals ik al zei, taartdecoratie is een heel vak apart. Ben je überhaupt een beetje creatief, kan je een beetje knutselen? Zo'n marsepein of fondant bekleding maken en mooi strak neerleggen is al enorm lastig.
Ik heb eens met een groepje mensen een mini-workshop roosjes van marsepein maken gehad. Nouja, sommige mensen kunnen dat gewoon echt niet. Het is gewoon een priegel werkje. En als het slordig is, dan ziet het er meteen uit alsof een kind van 3 het gemaakt heeft.
Ik zou echt gewoon een cheesecake met rood fruit maken, is super simpel. Kan bijna niet fout gaan, super lekker en heeft een leuk kleurtje voor een hartje.
[ afbeelding ]
appelbol.quote:Op woensdag 18 september 2013 20:54 schreef Poekie1993 het volgende:
Iemand nog tips voor een speciale variatie op de good old appelflap?
Klinkt erg lekker, maar is dat niet heel machtig?quote:Op woensdag 18 september 2013 21:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
appelbol.
plakje bladerdeeg, appel schillen en kern eruitbore3n, op het plakje deeg zetten.
gaatja van de appel vullen met kaneel, suiker en rozijnen
tweede lapje eroverheenvouwen en vouw dan van de 2 lapjes 1 bol om de appel.
nog wat suiker en kaneel op de bovenkant, en in de oven.
ja, is machtig en lekkerquote:Op woensdag 18 september 2013 21:26 schreef Poekie1993 het volgende:
[..]
Klinkt erg lekker, maar is dat niet heel machtig?
Ga t zeker onthouden, maar t moet iets zijn wat makkelijk in de hand ligt, tis voor tijdens een avondje kaarten
My badquote:Op woensdag 18 september 2013 21:27 schreef Mirjam het volgende:
ja, is machtig en lekker
maar dat het handzaam moet zijn zei je er dan ook niet bij
Ik heb dat kleine hartjes taartje niet zelf gemaakt hoor, maar heb wel eerder cheesecake gemaakt. Ik gebruik altijd dit recept van een FOK!ker: CUL / Cheesecake !!quote:Op woensdag 18 september 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
[..]
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??
zoja mag ik dan het recept!!?? ik denk adt geweldig is..
Ik heb nog geen ervaring met marsepein/rolfondant dus miss dat dat eenbeter optie is dan.. en t ziet er SUPERBBB uit...
en dan kan i ker MAM 60 opzetten
Maar miss dat er 2 maak, die bovenstraande zoiezo..
en dan een poging tot marsepein probeer,
ZOu het dan mogelijk zijn 2 lagen te maken? en zoja wat is makkelijk/lekker?
tips?
quote:Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:
[..]
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.
2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water
- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.
Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
Me too!quote:
Die zien er goed uitquote:Op woensdag 18 september 2013 21:15 schreef laziness het volgende:
Mijn man is jarig dus als goede binnenkomer bij zijn nieuwe baan waar hij maandag begon, heb ik twee avonden gebakken.
Cheesecake, bananen toffee upside down cake en pineapple upside down cake.
[ afbeelding ]
Oehh dat klinkt goed!! Met alleen stukjes melkchocolade? Mijn favoriet is triple chocolate chip cookiesquote:Op woensdag 18 september 2013 22:35 schreef Myraela het volgende:
Boh, ik heb van die grote Amerikaanse chocolade chip koekjes in de oven staan.
je hebt de kleine vorm toch? hou versiering dan simpel,overdaad schaadt bij dat formaat.quote:Op woensdag 18 september 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
[..]
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??
zoja mag ik dan het recept!!? ik denk adt geweldig is..
Ik heb nog geen ervaring met marsepein/rolfondant dus miss dat dat eenbeter optie is dan.. en t ziet er SUPERBBB uit...
en dan kan i ker MAM 60 opzetten
Maar miss dat er 2 maak, die bovenstraande zoiezo..
en dan een poging tot marsepein probeer,
ZOu het dan mogelijk zijn 2 lagen te maken? en zoja wat is makkelijk/lekker?
tips?
aw yisssquote:Op donderdag 19 september 2013 13:24 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb het koekjesstempel
(en ik was bijna mijn fiets kwijt maar dat komt door die kutambtenaren van zaanstad )
echt idioot. nul komma nul plek voor fietsen op marktdag.quote:Op donderdag 19 september 2013 13:33 schreef Mirjam het volgende:
[..]
aw yisss
ze hebben daar een raar fietsparkeerbeleid he?
Nouja, fijn, je fiets en je stempel in the pocket
Ik heb deze vanmorgen ook gekochtquote:Op woensdag 18 september 2013 20:26 schreef Mirjam het volgende:
Anders blijf ik uitleggen
nu in de bonus, 3,74 euro of een paar centen meer.
Geen geld voor een stempel, zeker niet met 3 mallen erbij. En een koekjesvormsnijder ofzo, blikken ding.
[ afbeelding ]
Ik weet niet of stickers plakken uberhaupt zomaar mag, beetje jouw eigendom bekladden. Ik zou vervolgens een spuitbus verf op die ambtenaar leegspuiten mag ook niet zomaar!quote:Op donderdag 19 september 2013 13:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
echt idioot. nul komma nul plek voor fietsen op marktdag.
ik had al een rode sticker. gelukkig was ik niet lang weg, ik zag m geplakt worden.
dr stond overigens een andere straatnaam op dan waar hij stond.
is dat niet strafbaar?
ooh die tip met die bovenkant uitsteken vind ik goed dat ga ik doen!!quote:Op donderdag 19 september 2013 13:17 schreef kvd het volgende:
[..]
je hebt de kleine vorm toch? hou versiering dan simpel,overdaad schaadt bij dat formaat.
hou marsepein/fondant ook simpel,doe alleen de bovenkant, gebruik taartvorm als uitsteker. een lekkere creme aan de zijkant ofzo. een ronde taart met marsepein/fondant bekleden is al lastig,laat staan een hartvorm voor een eerste keer.
wat bedoel je met 2 lagen? 2 taartjes bovenop elkaar? denk dat de verhouding dan weg is,dat het dan te hoog wordt. dit taartje kan je denk ik 1 keer doorsnijden voor een vulling/laagje.
maak desnoods 2 of 3 aparte hartvormige taartjes. 1 met mam 60, de andere met een mooie bloem.
als je groter wilt werken of de hoogte in wilt,maak dan een ronde taart,bekleed die en doe er dan het hartvormige taartje met 'mam 60' bovenop.
ik heb de vorm gezien,dat lijkt mij veel te veel. denk dat 1 keer gaat lukken,2 niet.quote:Op donderdag 19 september 2013 19:41 schreef casper019 het volgende:
[..]
ooh die tip met die bovenkant uitsteken vind ik goed dat ga ik doen!!
en wat is dan lekker voor de zijkant??
met 2 lagen bedoel ik dat ik het taart in 3 stukken snij (horizontaal) zodat ik het met 2 dingen kan vullen
ik ga maa r1 taartje maken!!
of is 2 lagen teveel voor zon klein taart?
Staan er deze maand veel taarten in dan? Laatste die ik zag was het Italiaanse nummer en dat waren vooral toetjes.quote:Op donderdag 19 september 2013 20:02 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Ik ga toch wel wat taarten uit de allerhande proberen hoor!
Special met 45 taartreceptenquote:Op donderdag 19 september 2013 20:37 schreef remcoP het volgende:
[..]
Staan er deze maand veel taarten in dan? Laatste die ik zag was het Italiaanse nummer en dat waren vooral toetjes.
Ook niets mis mee.
Oe! Ga ik meteen halenquote:Op donderdag 19 september 2013 20:39 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Special met 45 taartrecepten
Net meegenomen bij Appiequote:Op donderdag 19 september 2013 20:39 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Special met 45 taartrecepten
OK dan hou ik het op 1 vulling, heb je miss een tip wat dan een lekkere vulling zou zijn?quote:Op donderdag 19 september 2013 19:52 schreef kvd het volgende:
[..]
ik heb de vorm gezien,dat lijkt mij veel te veel. denk dat 1 keer gaat lukken,2 niet.
zijkant een lekkere creme (botercreme met monchou,lekker fris). of een creme met een kleurtje maken. of gewoon creme en dan wat hagelslag/vlokken/nootjes of frambozen/aardbeien,ligt aan je vulling en wat voor kleur je gaat gebruiken voor de versiering
waar houdt je moeder van? doe daar wat mee. ik kan aarbei zeggen,maar als ze daar niet van houdt is dat ook zo raarquote:Op donderdag 19 september 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
OK dan hou ik het op 1 vulling, heb je miss een tip wat dan een lekkere vulling zou zijn?
Biscuit ... bovenkant marsepein (uitsteken met die hart) (hoe maak je dat marsepein trouwens ''vast'' aan de taart?) Ik zou de zijkant ook ''leeg'' kunnen laten of is dat niet lekker/mooi?
en wat zou miss een lekkere vulling zijn als je er voor 1 gaat?
@remcoP, ja dat van de allerhande ik had hetzelfde.. allemaal van die echt ervaren bakkers taarten.. waarom nergens wat simpelers?
qua gebak is mn ma gek op chipolata of aardbei vulling, miss dat ik daar wat lekkerst mee kan??quote:Op donderdag 19 september 2013 21:14 schreef kvd het volgende:
[..]
waar houdt je moeder van? doe daar wat mee. ik kan aarbei zeggen,maar als ze daar niet van houdt is dat ook zo raar
Het isjouw taart, dus jij kan doen wat je wilt. Als je niks aan de zijkant wilt, dan die je niks. als je wel 2 lagen vulling wilt,dan doe je dat...
om marsepein/fondant te laten plakken,kan je een dun laagje van de vulling gebruiken of een klein beetje abrikozenjam.
Grote vraag is...wat wil je zelf?
ttuutuurlijk smaakt dat lekker,waarom zou dat niet lekker zijn.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:59 schreef casper019 het volgende:
[..]
qua gebak is mn ma gek op chipolata of aardbei vulling, miss dat ik daar wat lekkerst mee kan??
Ik denk dat ik zelf het leukste vind
hartjes kapsel, dan 1 vulling (maar wel een gruwlijk lekkere!???? > daar tips voor iets met aardbei ? of chipolata?
dan aan de bovenkant marsepein.. en wat kleine mooie versieringkjes....
Zal er wel mooi uitzien dan denk ik, maar zou t ook lekker smaken?
je hebt ook leuke van yvon jaspers bij intratuin nu voor de helftquote:Op vrijdag 20 september 2013 11:50 schreef Mry het volgende:
Zandkoekjesdeeg is toch met ei? Bloem, basterdsuiker, snufje zout, boter, eigeel.
Anders dus eigeel toevoegen denk ik
Ik hoorde dat de hema ook koekjesstempels heeft maar die waren hier al op
quote:Op vrijdag 20 september 2013 16:59 schreef PM-girl het volgende:
Voor alle baktopic-fans een Fok!-koekstempel dan maar!
quote:Op zaterdag 21 september 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:
Ok mn taartje voor mn ma is aardig geslaagd, het marsepein erop doen was lastiger dan ik dacht maar toch ben ik best tevreden!
wat vinden jullie
het is een biscuit, en binnenin aardbeien jam (zelfgemaakte!) en banketbakkersroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ja die heb ik ook.quote:Op vrijdag 20 september 2013 11:50 schreef Mry het volgende:
Zandkoekjesdeeg is toch met ei? Bloem, basterdsuiker, snufje zout, boter, eigeel.
Anders dus eigeel toevoegen denk ik
Ik hoorde dat de hema ook koekjesstempels heeft maar die waren hier al op
wat heeft de hema voor stempels?quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:18 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja die heb ik ook.
heel toevallig zag ik ze liggen in een bak, klaar om in een schap te leggen. de zak moest zelfs nog open, dus dat heb ik toen maar even gedaan
ja maar die van de hema is een stukje kleiner.quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:23 schreef Mirjam het volgende:
fu, ook 1 met home made, die heb ik dus van suck.uk voor 15 euro
quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:00 schreef kvd het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
Ik verwachtte alleen een hartje
KLopt was ook het orginele plan, maar dat bakte niet mooi af (heb er mee getest, bij een ronde vorm bakt het toch mooier en egaler en lekkerder af, dus besloot ik het zo te doen)quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:00 schreef kvd het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
Ik verwachtte alleen een hartje
Handig om te weten dat het eventueel ook zonder ei kanquote:Op vrijdag 20 september 2013 13:08 schreef Brighteyes het volgende:
Nee, niet volgens mijn kookboek iig. 200 gr bloem, 100 basterdsuiker, 150 gr koude boter en een snufje zout.
Perfecte koekjes altijd.
Alleen lopen ze uit. Nu dus ook, ik heb prachtige rondjes in de oven liggen nu.
Bedankt voor de tip! Hier in de buurt zit geen intratuin dus ik ga even nadenken of ik iemand ken die er wel een in de buurt heeft.quote:Op vrijdag 20 september 2013 15:07 schreef MissHobje het volgende:
[..]
je hebt ook leuke van yvon jaspers bij intratuin nu voor de helft
Dat zou ik ook gedaan hebben denk ikquote:Op zaterdag 21 september 2013 20:18 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja die heb ik ook.
heel toevallig zag ik ze liggen in een bak, klaar om in een schap te leggen. de zak moest zelfs nog open, dus dat heb ik toen maar even gedaan
foto?quote:Op vrijdag 20 september 2013 15:07 schreef MissHobje het volgende:
[..]
je hebt ook leuke van yvon jaspers bij intratuin nu voor de helft
Niet slecht Casper! Ziet er lief uit zeg! Wat vond je moeder ervan?quote:Op zaterdag 21 september 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:
Ok mn taartje voor mn ma is aardig geslaagd, het marsepein erop doen was lastiger dan ik dacht maar toch ben ik best tevreden!
wat vinden jullie
het is een biscuit, en binnenin aardbeien jam (zelfgemaakte!) en banketbakkersroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik kom een tientje en 16 euro tegen....quote:Op zaterdag 21 september 2013 22:04 schreef Mirjam het volgende:
nu moet ik die van de intratuin ook, help
wat moeten die kosten?
zal het morgen weten, morgen middag hebben wel afgesproken!quote:Op zaterdag 21 september 2013 21:39 schreef Tinuviel het volgende:
Be, mooi. Waren ze lekker?
Joosie klinkt interessant, appel samen met kokos heb ik nog niet gegeten.
Casper, mooi geworden. Was de cake ook lekker?
Ik heb ook ambitieuze plannen over een week of twee weer bakken en decoreren.
volgens mij een tientje.quote:Op zaterdag 21 september 2013 22:04 schreef Mirjam het volgende:
nu moet ik die van de intratuin ook, help
wat moeten die kosten?
Beetje achterlijk voor één stempel zeg. Zo leuk vind ik hem dan ook weer niet.quote:Op zaterdag 21 september 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom een tientje en 16 euro tegen....
ik welquote:Op zondag 22 september 2013 14:56 schreef Myraela het volgende:
[..]
Beetje achterlijk voor één stempel zeg. Zo leuk vind ik hem dan ook weer niet.
K'ookquote:Op zaterdag 21 september 2013 21:49 schreef lady-wrb het volgende:
ow die is echt leuk!
en belangrijker: die heb ik nog niet
eens kijken of intratuin open is morgen
ik heb deze ook: http://www.k-ook.nl/pr412(...)-stamps#.Uj35ghCxmKw
vind ik ook. vooral omdat er geen intratuin hier in de buurt isquote:Op zondag 22 september 2013 16:02 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
K'ook
Bijzondere combinatie overigens: koekstempels van Yvon Jaspers bij de Intratuin...
Ennaast dat hij er goed uitzag (voor mn 1e beklede biscuit)quote:Op zaterdag 21 september 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:
Ok mn taartje voor mn ma is aardig geslaagd, het marsepein erop doen was lastiger dan ik dacht maar toch ben ik best tevreden!
wat vinden jullie
het is een biscuit, en binnenin aardbeien jam (zelfgemaakte!) en banketbakkersroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik vroeg een reclamecheque maar die gaven ze niet dus ik vrees dat t een op=op wasquote:Op vrijdag 20 september 2013 19:00 schreef kvd het volgende:
[..]
de stempel is hier volgens mij echt uitverkocht. heb alleen de puf niet om de stad door te gaan fietsen op zoek naar de stempels. dan volgende week maar voor het normale bedrag (wat eigenlijk dan ook nog niet heel duur is...)
Huh? Zou het?Zouden ze het dan in de reclame gooien met 25% korting?quote:Op zondag 22 september 2013 20:45 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ik vroeg een reclamecheque maar die gaven ze niet dus ik vrees dat t een op=op was
Heb dus wel rondgezocht en ergens de laatste gekocht
dan kan je beter even online kijken op appie. die geeft aan of het filiaal waar je heen wil dat ding verkoopt. zo kwam ik er ook achter dat ik helemaal naar zaandam moest en dat filiaal hier twee keer vallen vandaan het ding niet hadquote:Op zondag 22 september 2013 20:50 schreef kvd het volgende:
[..]
Huh? Zou het?Zouden ze het dan in de reclame gooien met 25% korting?
Ik ga hier morgen even een rondje fietsen, ben dan in de buurt van 4 AH's
Ik heb het donderdag via de app gedaan, op mijn boodschappenlijstje gezet, als iets niet verkocht wordt in de winkel waar ik altijd kom, dan wordt dat aangegeven. De stempels zouden wel worden verkocht mijn 'mijn' ah, ik heb de sticker met prijs ook gezien, maar hij was gewoon opquote:Op zondag 22 september 2013 21:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan kan je beter even online kijken op appie. die geeft aan of het filiaal waar je heen wil dat ding verkoopt. zo kwam ik er ook achter dat ik helemaal naar zaandam moest en dat filiaal hier twee keer vallen vandaan het ding niet had
Stroopkoekjes zijn toch 2 koeken op elkaar met stroop ertussen? of zijn dat andere koeken?quote:Op zondag 22 september 2013 20:26 schreef kvd het volgende:
Mijn 'bakkunsten' van vanmiddag
De stroopkoeken van 24kitchen, droog en uit elkaar vallend, smaak redelijk, maar ben bang dat die niet meer gemaakt gaan worden.
[ afbeelding ]
De stroopkoekjes van smulweb, heerlijk bros aan de buitenkant en een beetje zompig van binnen, heerlijk zoet en kaneelsmaak
[ afbeelding ]
Nadeel....ik heb nu echt een sh*tload aan koekjes en de hele week al geen zin in snoeperij gehad (vorige week ook maar 3 stukjes millionair shortbread gehad, de rest (15 stuks) heeft vriend op)...hoop dat vriendlief ook een beetje door gaat eten deze week
mag ik mis dat meringue recept van jequote:Op zaterdag 21 september 2013 23:09 schreef kvd het volgende:
Hier morgen een stroopdag
aan de stroopkoeken van 24 kitchen
[ afbeelding ]
en aan de stroopkoekjes
en van de overgebleven eiwitten maar kleine meringues maken denk ik...
Instapmodel zou ik heel blij mee zijn Dankjewelquote:Op zondag 22 september 2013 22:24 schreef Sjeen het volgende:
Ik hou van mijn Kenwood Chef, maar die is nou net in de prijsklasse die je niet wil. Kenwood heeft volgens mij ook wel een niet professioneel model, effe zoeken voor je
gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van!quote:Op zondag 22 september 2013 22:18 schreef RenRen- het volgende:
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines.
Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden.
Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eis Help?
Heb deze ook en werk er al een aantal jaar heel prettig mee.quote:Op zondag 22 september 2013 22:34 schreef Sjeen het volgende:
http://www.bobshop.nl/nl/(...)3godS28ATA#overzicht
Blijkbaar zijn er meerdere stroopkoekenquote:Op zondag 22 september 2013 21:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
Stroopkoekjes zijn toch 2 koeken op elkaar met stroop ertussen? of zijn dat andere koeken?
ze zien er wel lekker uit, mag altijd wel wat bij mij langsbrengen (purmerend) 'knipoog'
Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat, is voor een pavlova). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de meringues van het bakpapier afkomen.quote:Op zondag 22 september 2013 21:56 schreef casper019 het volgende:
[..]
mag ik mis dat meringue recept van je
hier ook een kenwood chefquote:Op zondag 22 september 2013 22:24 schreef Sjeen het volgende:
Ik hou van mijn Kenwood Chef, maar die is nou net in de prijsklasse die je niet wil. Kenwood heeft volgens mij ook wel een niet professioneel model, effe zoeken voor je
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.quote:Op zondag 22 september 2013 22:18 schreef RenRen- het volgende:
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines.
Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden.
Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eis Help?
Ik heb laatst meringues gemaakt met slechts 2 ingredienten: eiwitten en suiker. Vetvrij maken van kom en gardes heb ik met wat azijn en een keukenpapiertje gedaan. De meringues waren prima geluktquote:Op maandag 23 september 2013 08:10 schreef kvd het volgende:
[..]
[..]
Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de megringues van het bakpapier afkomen.
Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan
Je kan ook Franse meringue maken, dan moet je warme suikerstroop in het eimengsel gooien. Die heb ik nog niet geprobeerd.
Je kan er van alles mee doen, een lekkere pavlova maken (met slagroom en fruit) of ze gewoon zo opsnoepen of ze in een toetje doen (bv griekse yoghurt gemengd met slagroom en jam) of een eton mess maken.
De overlevering in de keuken wil dat een beetje zout er voor zorgt dat eiwitten beter opslaan. Net als een drupje citroensap.quote:
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?quote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
Yep, ze reageren over het algemeen behoorlijk snel op Facebook:https://www.facebook.com/ElectroStockAalstquote:Op maandag 23 september 2013 09:06 schreef Bleie het volgende:
[..]
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?
Ooooh! Wat mooi en leuk en zonde om op te eten!!quote:Op maandag 23 september 2013 09:33 schreef Spuuglokje het volgende:
Kitchenaid. Beste aanschaf ooit.
Ik had gisteren een fantastisch leuke dagworkshop bij de Koekenbakkers. We gingen zelf een paddenstoeluitsteker maken en daarmee onze eigen koekjes uitsteken en bakken. En verder gingen we al gebakken koekjes decoreren met icing die we zelf maakten. Dit is mijn resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
uit een post van lady-wrb:quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef Holyme het volgende:
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept?
Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!!
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?quote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
geen idee... Zou wel verklaren waarom ie in de aanbieding isquote:Op maandag 23 september 2013 10:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?
Ja! Dankjewelquote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
Dat moest ik dus vanochtend doen...langs de AH's...vergetenquote:Op maandag 23 september 2013 12:12 schreef PureEvil het volgende:
Ik hoop stiekem dat ze die koek stempels nog hebben bij de AH, heb net mn zusje opdracht gegeven om ze te kopen
Beste advies van dit topicquote:Op zondag 22 september 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van!
Kitchenaid vind ik vaak erg duur. Maar is Kenwood van ongeveer eenzelfde kwaliteit?quote:Op maandag 23 september 2013 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kenwood en Kitchenaid maken erg goede keukenmachines
Oh serieus? Ik vind het alsnog veel geld, maar ik ga er wel even naar kijken! Ik wil namelijk wel een Kitchenaid, maar misschien moet ik daar gewoon nog een paar jaar voor sparenquote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
hoe bedoel je dat? ik zou op mijn kenwood allerlei uitbreidingen kunnen kopen. (heb nu alleen zo'n glazen ding met messen onderin (geen idee hoe het heet en ik gebruik het nooit) maar ik wil ooit wel een pastamachine en macaronimaker dr op hebben.quote:Op maandag 23 september 2013 12:21 schreef Lienekien het volgende:
Kenwood is qua kwaliteit heel prima. Alleen heeft die geen opties om uit te breiden met allerlei hulpstukken zoals de KitchenAid dat wel heeft.
een paar topics terug ging het over recepten voor shortbread. dat zou ook niet uitlopen (ik heb het nog niet geprobeerd)quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef Holyme het volgende:
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept?
Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!!
Heb nu 2 ballen deeg in de koeling liggen, als dat recept niet goed werkt, dan zal ik die nog 'ns opzoeken. Thanks!quote:Op maandag 23 september 2013 14:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
een paar topics terug ging het over recepten voor shortbread. dat zou ook niet uitlopen (ik heb het nog niet geprobeerd)
Garde heet dat, en dingen komen vanzelf boven water, vooral als je een nieuwe koopt. Ik hield dat een jaar vol met de lader van mijn accu dyson. Na een jaar een nieuwe gekocht, Dyson weer in gebruik. Twee weken na de aanschaf van de nieuwe kwam de oude weer boven water.quote:Op maandag 23 september 2013 16:13 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb wel een keukenmachine maar doe eigenlijk alles met mijn mixer. alleen ben ik nu één van de klutsers kwijt boehoe!
eigenlijk kwam ik vooral even zeggen dat ik die koeken met icing ONWIJS mooi vind. wat superleuk!!!
d'oh, een garde...quote:Op maandag 23 september 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Garde heet dat, en dingen komen vanzelf boven water, vooral als je een nieuwe koopt. Ik hield dat een jaar vol met de lader van mijn accu dyson. Na een jaar een nieuwe gekocht, Dyson weer in gebruik. Twee weken na de aanschaf van de nieuwe kwam de oude weer boven water.
Wet van behoud van ellende heet dat
Op de Patisserie Kenwood passen iig geen pastamachine en vleesmolen, bijvoorbeeld.quote:Op maandag 23 september 2013 14:28 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe bedoel je dat? ik zou op mijn kenwood allerlei uitbreidingen kunnen kopen. (heb nu alleen zo'n glazen ding met messen onderin (geen idee hoe het heet en ik gebruik het nooit) maar ik wil ooit wel een pastamachine en macaronimaker dr op hebben.
wat heeft een kitchenaid nog meer dan?
volgens mij is het dit:quote:Op maandag 23 september 2013 17:45 schreef Crisisstudent het volgende:
Ik heb net een 'nieuwe' oven en hoopte dat jullie deze ietwat onconventionele icoontjes bij functie zouden kunnen noemen! http://imgur.com/meVUQsT
Jup, maar hoort het bij goudreinetten dan dat ze zo snel bruin kleuren? echt 2-3 minuten en totaaal bruin elsters doen dat pas na 30 minuten!quote:Op maandag 23 september 2013 17:38 schreef loecje het volgende:
klein beetje citroensap over de appels heen doen
volgens mij houdt dat verband met hoe zuur ze zijn. elstar is een stuk minder zuurquote:Op maandag 23 september 2013 18:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
Jup, maar hoort het bij goudreinetten dan dat ze zo snel bruin kleuren? echt 2-3 minuten en totaaal bruin elsters doen dat pas na 30 minuten!
Ik heb je foto's gemist....ik ben jaloersquote:Op maandag 23 september 2013 19:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Dank jullie wel, Isabeau KwakzOr en Holyme!
Foto's gemist? Die staan er als je een stukje naar boven scrollt. Of ehhh bedoel je het anders, dat ik niet meer zo vaak foto's post?quote:Op maandag 23 september 2013 19:59 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik heb je foto's gemist....ik ben jaloers
Nee, ze staan er wel, maar ze waren ondergesneeuwd in het kenwood kitchenaid verhaal enzo...dus ik had ze even niet gezien/gemist...quote:Op maandag 23 september 2013 20:19 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Foto's gemist? Die staan er als je een stukje naar boven scrollt. Of ehhh bedoel je het anders, dat ik niet meer zo vaak foto's post?
Tinuviel jij ook bedankt!
heeft het deeg gekookt?quote:Op maandag 23 september 2013 20:25 schreef -mandy- het volgende:
Wie weet wat ik kan doen om slagroomsoezen of eclairs te doen rijzen in de oven?
Vanmiddag had ik ze gemaakt en recept nauwkeurig gevolgd, met de smaak en kleur is niets mis mee, spul is alleen zo plat als wat. Waaraan zou dit kunnen liggen?
als ei gekookt heeft, rijst het niet meerquote:Op maandag 23 september 2013 20:36 schreef -mandy- het volgende:
hmm, da's een goeie idd. heb stap voor stap alles toegevoegd tot het deeg losliet van de kookpan. maar koken volgens mij niet.
als het daarom zou liggen.kookdeeg idd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |