abonnement Unibet Coolblue
pi_130547910

* Welkom bij het topic voor recreatieve tennissers!



Pats hier met je ranking, achterhaal de ware identiteit van Fokkers, deel je Federer-FAN-momenten of roddel over je tegenstanders: alles kan je kwijt in dit topic!

Om je een beetje op weg te helpen hier wat nuttige links:
KNLTB
TennisDirect - Goedkope tennisspulletjes
TennisPro - Eveneens goedkope tennisspulletjes
TennisActueel.nl - Tennisnieuws van Nederland


steescarna.gifmeeuw2.jpgJoshai.gifChriz2k.jpgtekentje.jpgsmile.jpg


De ratings worden tegenwoordig bijgehouden in een open document op Google! Klik hier om jouw eigen rating bij te werken of te zien!. Om in de lijst met toptennissers te komen kun je je eigen avatar toevoegen aan de OP op Wiki.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24a | 24b | 25 |
29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41
45

De OP is hier te vinden!
Vergeet niet om effe het laatste deel toe te voegen!

Game on :).
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
pi_130548404
Mijn rating ook weer eens in de sheet bijgewerkt :)



[ Bericht 4% gewijzigd door detennismaster op 28-08-2013 12:43:05 ]
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 15:30:34 #3
21636 Feestkabouter
pi_130556116
Fok-clash-report.......

Ik speelde met een nieuw maatje. Eerder deze maand een pot tegen hem gesingeld, door zijn onvoorspelbare slagen toch nog flink moeten werken om die pot te winnen (niemand had verwacht dat ik daar 3 sets voor nodig had). Ik heb hem uitgenodigd om samen de HD6 te spelen, en gisterenavond mochten we dus tegen R-JL en een maatje dat ik nog niet eerder had ontmoet.
R-JL en mijn maatje kennen elkaar wel, ze hebben vorig jaar een verhitte finale HD7 tegen elkaar gespeeld!

Qua sfeer ging het gisteren prima, er was niks verhits aan, het was gewoon een mooie actieve pot met veel actie en dynamische rallys.
R-JL serveert simpelweg knoerthard, we kregen er wel een beetje vat op, maar zoals hij al wel vaker heeft gemeld houdt hij die knallen niet heel lang vol. Met zijn iets rustigere gespinde service heeft ie wel een mooie ace op mij geslagen, ik dacht echt dat ik de bal gewoon mooi vol zou raken, maar de bal vloog gewoon langs mijn racket. Vanaf dat moment beter naar de bal gekeken en geen problemen meer gehad met R-JL z'n service.
De service van zijn maatje is ook een verhaal apart, man wat een draai maakt die bal! Dat is echt redden wat er te redden valt! Niet dat de bal nou heel knoerthard komt, maar de kans is gewoon groot dat je letterlijk op je verkeerde been wordt gezet door de eerste helft van het traject dat de bal aflegt, en dan verkeerd staat als de bal daadwerkelijk bij je is.
Helaas voor R-JL en zijn maatje levert dat bij mij wel eens mazzel-returns op die zo ongelukkig vallen dat zij er dan weer weinig mee konden.

Mijn service staat deze dagen helemaal op scherp, vooral op het maatje van R-JL (zij zijn allebei linkshandig, behalve R-JL bij zijn service dan) kon ik de bal echt flink naar buiten op zijn backhand spelen. We hebben er maar weinig lastig teruggekregen.

We stonden al snel 3-0 achter, voor mijn maatje was het de eerste wedstrijd in de 6, we hadden niks te verliezen dus we bleven relaxt. Toen serveerde de maat van R-JL, die maakte in zijn eerste servicegame nogal wat dubbele fouten. En in de andere games kwamen mijn maat en ik ook goed op dreef, al snel was het ineens 4-3 voor ons!
Het bleef een mooie actieve wedstrijd, uiteindelijk hebben mijn maatje en ik met 6-4 7-5 gewonnen!! *O*
pi_130588882
Gewonnen gisteren. Eigenlijk verbazend makkelijk. 6-3 6-1
Tegen een jongen die een team lager zit. De druk lag bij mij en werd nog even een beetje opgevoerd door de verschillende mensen op de club.

De eerste set kwam ik 2-3 achter. Een beetje doordat ik wat moest wennen aan zijn spel. Hij slaat heel veel ballen terug, maar houdt er niet heel erg van om in de baan te komen en daarna het spel te dicteren. Dus ik heb vooral de bal rustig terug geslagen en op het moment dat er een kortere bal kwam het daarna over te nemen. Daarna doorgestoomd naar 6-3 en 2-0 voor.
Hij maakte nog 1 game en er zaten nog wat spannende games tussen, maar toen hij die verloor was zijn tegenstand gebroken waardoor ik de laatste 2 games heel makkelijk won.

Nu tegen wederom een club genoot die in een lager team speelt. Hij heeft gister een super lange wedstrijd gespeeld. 2 setjes en 2.5 uur op de baan. Terwijl het gewoon iets van 6-4 6-3 was ofzo. Wedstrijd tegen 2 mensen die alleen de bal terug brachten. Ik zit daar niet echt op te wachten, maar zal wel moeten :')
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_130594063
Gisteren lame potje in de dubbel 6 gewonnen met 6-0 6-2. eerste set 1 return uitslagen en mn maat miste 1 volley. was weinig spannend. vanavond in de mix 5 wss vol aan de bak
pi_130598296
Aankomende zaterdag revanche mogelijkheden in de finale van de clubkampioenschappen tegen de nr 3 van Nederland tot 12 jaar.

Verloor afgelopen zondag in een schitterende pot met 6-4 3-6 4-6 van hem. Had zeker meer met zijn servicegames moeten doen en uiteindelijk gaf ik op *4-5 mijn service weg. Zat er al een tijdje aan te komen ivm vermoeidheid, maar kon mijn eigen servicegames blijven houden.

Eerste set was ik nagenoeg foutloos, haalde mijn beste niveau van de afgelopen weken (echt niet lekker staan spelen afgelopen weken en last van mijn arm gehad). Had de wedstrijd en rally's echt in handen, hij wist het niet meer. Maar vergat door te drukken in zijn servicegames helaas.

Ongelofelijk hoeveel conditie dat ventje heeft (traint 2x 4uur per week in Almere icm conditie) en dan ook nog een uurtje of 5 gewoon zo.

Leuke rally's en dat maakt het toch minder zuur om uiteindelijk aan het kortste eind te trekken, gisteren won ik namelijk met 6-1 6-2 de andere pot en daar was totaal niks aan. Eens kijken of we er aankomende zaterdag weer zo'n leuke pot van konden maken.

Gisteren op het tennispark had nog iedereen het erover, meeste kijken ook nu alweer uit naar de finale. Die vast op een van de hoofdbanen gespeeld gaat worden. Ook leuk om te horen natuurlijk.
pi_130627560
Gisteren weer eens in de HD7 gewonnen. Eerste set zeer simpel gewonnen met 6-2 ondanks dat mijn eerste service totaal niet liep, gelukkig tweede service redelijk in de hoekjes kunnen plaatsen.

Tweede set was een stuk spannender, we werden allebei gebroken na dat we 4-1 voor stonden en konden helaas niet terug breken, 4-5 voor de tegenstander. Moet ik na mijn vorige dramatische serveerbeurt opnieuw serveren om in de set te blijven, sla ik gewoon mijn beste servicegame sinds lange tijd. L'Oeuf * game en dus 5-5. Wij breken daarna hun service om vervolgens weer teruggebroken te worden door een mislukte smash van mijn kant, rechtdoor het hek in.

Tie Break. 5-2 voorstaan, tegenstander komt terug met 2 mooie services naar 5-4. Ik mag weer serveren... dubbele fout. :( 5-5. Gelukkig 2e service een stuk beter en met 6-5 mag de tegenstander het weer proberen. Ik zeg nog tegen mezelf "kom op, 1 goede return", service richting mijn backhand. Sla ik toch een waardeloze backhand die recht op de netspeler afgaat, had hij zijn racket geheel open staan en zijn volley beland bij de buren op het veld! We lucky bastards!!

Net op tijd ook afgelopen want we stonden op een baan zonder licht en het begon al een beetje te schemeren.

*de term love voor nul punten vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in het Frans. De nul lijkt namelijk op een ei, l'oeuf in het Frans. De verbastering van dit woord heeft geleid tot love.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 11:03:30 #8
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_130628031
Vanavond tegen 2 mannekes die nog t/m 14 spelen. Ondertussen zijn ze wel 4 in zowel dubbel als single.
Wordt wel grappig. Zijn nog vrij kleine mannetjes. Terwijl mijn maatje en ik minimaal 1.90m zijn. Gaat een lekker contrast geven op de baan :')
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  zondag 1 september 2013 @ 01:47:48 #9
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_130692879
Ok dus gewoon verloren van die ukken |:( 6-4 7-6
Op zich speelden ze gewoon goed en was het terecht dat ze wonnen.

Wel een paar trieste momenten. Uiteraard ouders langs de kant die hun mond niet konden houden en jochies zelf met een veel te grote mond.
Eerst serveerde mijn maat naar mijn idee vol op de lijn. Die jongens geven hem uit en ik zei gelijk dat hij op de lijn was. Dus die ouders gelijk roepen dat de bal uit was.
Ik gelijk aan die ouders gevraagd of ze zich er niet mee willen bemoeien. Roept papa gelijk vanaf de kant "Wil je zeggen dat mijn zoon een leugenaar is?" Ik had gelijk zoiets van "wtf?" :?
Dus ik "nee hoor, ik denk alleen dat hij het verkeerd heeft gezien".
Uiteindelijk kon ik het niet goed zien of de bal nou echt goed was dus ook een 2de service laten spelen. De toon was in ieder geval gezet.

Even later komt er een rally, ik sla een korte bal en 1 van de jochies kan hem niet meer halen en slaat de bal na de 2de stuit. Ik kon het zelf niet zo goed zien en de bal ging over mij heen dus ik ren naar de bal en sla hem terug. Ondertussen stond mijn maatje al met zijn hand omhoog en riep dat hij 2 keer gestuit was. Andere jongen slaat mijn bal ook weer terug en toen had ik door dat mijn maatje aangeeft dat hij 2 keer gestuit was dus ik sla de bal een beetje lomp uit.
Zegt 1 van die mannetjes dat het punt voor hun is omdat ik door speelde. Terwijl mijn maatje duidelijk zei dat hij 2 keer gestuit was. :?
Dus mannetje gelijk "jij speelde door dus is het punt voor ons". Ik nog een keer zeggen dat ik niet gehoord had dat mijn maat dat zei.
Zegt hij "luister VENT!" Toen was ik er wel aardig klaar mee en ik liep naar het net en zei tegen hem dat hij zijn grote mond moest houden. Dat we ons hier normaal gedragen en niet mensen beledigen.
Daarna vroeg ik of hij nu uiteindelijk 2 keer gestuit was. Mannetje zei dat hij dat natuurlijk niet meer wist (wat een bullshit, je weet echt wel of je een bal nog hebt of niet als je op dat niveau speelt)
Maakte hem niets uit, hij wilde per se het punt hebben. Toen gezegd dat als hij het niet weet we een let spelen en dat hij het punt toch echt niet ging krijgen.
Na veel "welles/nietes" over en weer zeiden de ouders dat ze toch maar een let moesten spelen.

Na de wedstrijd wilde 1 vader niet meer met me praten en allebei de jochies niet. De andere vader ken ik een beetje en die zei nog wel dat ik goed speelde en dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken ondanks dat er wat onenigheid was.

Nu blijkt dat vandaag bij hun volgende wedstrijd het zo hoog op is gelopen dat de tegenstanders hebben opgegeven omdat ze er klaar mee waren. 1 van die 2 tegenstanders is een tennismaatje van me en ik weet dat hij echt nooit serieus kwaad is op iemand, maar die hebben ze moeten tegenhouden omdat die ouders hadden lopen schelden enzo.

Jammer genoeg was ik er zelf niet bij, maar van verschillende mensen hetzelfde verhaal gehoord. Toch best triest. Een keer een wedstrijd waar wat dingen verkeerd gaan zoals bij ons kan gebeuren. Ik had er ook wel vrede mee, maar dit slaat echt nergens op.
Ik heb vanmiddag 1 van die mannetjes zien enkelen en toen stond zijn vader ook de hele tijd aanwijzingen te geven enzo. Best wel irritant.

Morgen moeten ze nu finale spelen tegen een ander duo van onze club. Dat gaat er echt niet fijn aan toe kan ik me nu al voorstellen. Er zullen toch wel aardig wat mensen zijn die nogal geirriteerd zijn door die mannetje en aangezien het toernooi op onze club is en er een redelijk groot "wij" gevoel heerst zou het me niet verbazen als het wel hoog kan oplopen. Ik ben benieuwd....
Hopelijk gaan die mannetjes er gewoon dik af en is er verder niet al te veel gezeur, maar ik gok dat er nog wel een paar mensen vervelend gaan doen om die ventjes (en hun ouders :P ) aan het huilen te krijgen.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  zondag 1 september 2013 @ 03:06:54 #10
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_130693996
Iemand nog een goed idee om kleine jochies en hun ouders te jennen als je langs de kant zit? >:)

:+
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  zondag 1 september 2013 @ 06:12:55 #11
75556 erkel
back from Dagestan
pi_130694688
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 03:06 schreef Komakie het volgende:
Iemand nog een goed idee om kleine jochies en hun ouders te jennen als je langs de kant zit? >:)

:+
Gewoon met zo veel mogelijk man komen opdagen en bij elk punt compleet uit je dak gaan. Bij zowel mooi punt van duo van de club en nog meer bij fout tegenstander :7
Weisst
  zondag 1 september 2013 @ 08:42:08 #12
157428 GoodGawd
This is your captain speaking!
pi_130695099
Wat een verhaal :')

Ik heb gisteren iig voor het eerst in de HE5 meegedaan en met 6-1 6-4 gewonnen 1e ronde Vorig jaar won ik nog voor het eerst de HE7 en dit jaar 3x 2e geworden in de HE6, dus probeer weer een stapje hoger, ben blij met de vooruitgang :D
Blues ain't nothing but a good man feeling bad...
pi_130695229
Masters weer bereikt :)
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
  zondag 1 september 2013 @ 09:05:16 #14
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_130695270
quote:
1s.gif Op zondag 1 september 2013 08:59 schreef detennismaster het volgende:
Masters weer bereikt :)
Hier duurt dat nog een week. 2 teamgenootjes hebben al wel een brief gekregen dat ze bij de top 20 zaten. Een dame in de 6, en 1 heer in de 4.

Mixteam gisteren gelijkgespeeld, ik deed niet mee. Mochten uit tegen Bastion Baselaar op gravel, en daar hadden er een paar wat moeite mee. 2-2 dus.
Meteen op knltb site gekeken, en komen tegenstanders tegen van niveau 3 t/m 6.

Herenteam vrijdag weer met 4-0 gewonnen. Nu dus al 8 wedstrijden gewonnen, en nog geen set verloren. Herenteam zal waarschijnlijk wel kampioen worden.
  zondag 1 september 2013 @ 09:30:52 #15
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_130695545
Dit is echt een amateuritische zooi, in de HE4 zijn er twee schema's met ieder 3 spelers. De nummers 1 spelen finale tegen elkaar. Ik heb nu 1 potje gespeeld tegen een verkapte 6 (6-1 6-1 gewonnen), walkover gehad van nummer 2 geplaatst, finale ook walkover :').
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
  zondag 1 september 2013 @ 11:06:38 #16
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_130696981
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 06:12 schreef erkel het volgende:

[..]

Gewoon met zo veel mogelijk man komen opdagen en bij elk punt compleet uit je dak gaan. Bij zowel mooi punt van duo van de club en nog meer bij fout tegenstander :7
Ik heb het vermoeden dat het dat ook wel gaat worden. Aangezien er al bij ons best wel wat publiek was die de irritaties gezien hebben en gisteren zal er ook wel wat publiek zijn geweest.
Aangezien ze vandaag weer tegen 2 van onze club moeten en het op onze eigen club gaat gebeuren denk ik dat die jochies niet echt een fijne tijd tegemoet gaan.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_130724403
Vandaag HD6 gewonnen. 6-1 6-0, met daar tussen nog een verloren set. Vrouwenuitslag dus.
  zondag 1 september 2013 @ 22:34:39 #18
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_130726537
Shiiit, ik ben heel dicht bij de masters in de HE4, volgens mij sta ik 9e nu.
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
pi_130734434
Gisteren nog een dubbel-toernooitje gespeeld, gelukkig gewonnen. Ik ergerde me alleen kapot aan de ballen die ze daar gebruikten, ranzige Tretorn+ ballen, Die dingen waren alleen zo zacht dat je ze half in kon drukken en elke keer als je de bal raakte kreeg je zo'n bloep-geluid. Nooit geweten dat Tretorn ballen ook zacht konden worden.
Waardeloos.
  † In Memoriam † maandag 2 september 2013 @ 09:49:28 #20
21636 Feestkabouter
pi_130734635
Hey R-JL, ik heb je wel gezien gisteren, liep volgens mij nog vlak langs je, maar ik was een beetje druk. Sorry, ik heb je niet eens gegroet, excuus! Bij deze alsnog: hoi R-JL, leuk dat je er weer bent! :)
pi_130740070
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 22:34 schreef Salamando het volgende:
Shiiit, ik ben heel dicht bij de masters in de HE4, volgens mij sta ik 9e nu.
Welke regio?
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
pi_130743746
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 09:49 schreef Feestkabouter het volgende:
Hey R-JL, ik heb je wel gezien gisteren, liep volgens mij nog vlak langs je, maar ik was een beetje druk. Sorry, ik heb je niet eens gegroet, excuus! Bij deze alsnog: hoi R-JL, leuk dat je er weer bent! :)
Zag al dat je druk bezig was, altijd leuk die finale dagen :) .
Was weer een geslaagd toernooitje ondanks mijn mindere prestaties, volgend jaar beter.
  maandag 2 september 2013 @ 18:54:55 #23
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_130749673
quote:
1s.gif Op maandag 2 september 2013 13:40 schreef detennismaster het volgende:

[..]

Welke regio?
Brabant :P
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
  maandag 2 september 2013 @ 18:56:27 #24
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_130749718
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 18:54 schreef Salamando het volgende:

[..]

Brabant :P
Centraal Brabant?
  maandag 2 september 2013 @ 18:57:34 #25
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_130749756
quote:
1s.gif Op maandag 2 september 2013 18:56 schreef tja77 het volgende:

[..]

Centraal Brabant?
Oui
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')