abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 september 2002 @ 09:00:24 #1
7921 X-Ray
is opgekankerd
pi_5944653
quote:
HILVERSUM - Theo van Gogh is na twee optredens als columnist van het RTL5-programma Business Class ontslagen. Een woordvoerster van de Holland Media Groep vertelde dinsdagochtend dat het ontslag eenngevolg is van de publicatie van een internetcolumn van Van Gogh waarin een aantal onwaarheden staat en zijn weigering te willen meewerken aan een rectificatie over Mat Herben.


RTL5-programmaleider J. Hofman had Van Gogh gevraagd afgelopen zondag uitspraken te rectificeren die hij een week eerder in de uitzending van Harry Mens had gedaan. De columnist had beweerd dat ex-LPF-fractieleider bij het Nederlandse aankoopbesluit van de Joint Strike Fighter (JSF) steekpenningen heeft aangenomen. Volgens de woordvoerster heeft Hofman het programma van zondag vooraf gezien en was hij niet tevreden. Daarop heeft hij een aantal uitspraken van Van Gogh uit de uitzending gehaald en een geschreven rectificatie getoond.

In zijn internetcolumn van maandag haalde Van Gogh uit naar Hofman. Hij noemde hem een "onderkruipsel en een zwakke broeder". Ook president-directeur D. van der Graaf van RTL moest het ontgelden. Hij werd door Van Gogh bestempeld als "de pygmee op plateauzolen".

Van Gogh is in het verleden meerdere malen door verschillende media ontslagen als columnist.

Op RTL Nieuws beweerde van Gogh dat zijn ontslag te danken is aan Frits Barend, die hem al jarenlang van de buis wil zien verdwijnen en zijn collums het liefst zou verbieden.


Theo van Gogh is in mijn optiek toch wel 1 van de meest spraakmakende en beste collumnisten/debatters van Nederland. Hij was 1 vd 1e die de Politiek Correcte muur in Nederland heeft helpen afbreken, door keihard taalgebruik maar telkens wel correct in te gaan op de constante provocaties uit islamitische hoek, oa van Elatik. Theo weet meestal exact de juiste snaar te raken en is absoluut niet bang om ergens keihard tegenin te gaan of in het hol vd leeuw even zijn standpunt net zo hard te herhalen.

Ik hoop dat hij snel weer op een andere zender te zien is. BNN zal hem wel snel inlijven, dunkt me .

Theo's eigen reactie hierop:

quote:
Zaterdagavond om 11 uur werd ik gebeld door Harry Mens die me, na geïnformeerd te hebben of ik niet te dronken en/of stoned was, vertelde dat Jaap Hofman van RTL 5 naar de montage van "Bussinessclass" was gegaan om namens zijn omroep en de HMG-groep zijn verontschuldigingen aan te bieden voor mijn uitlatingen over Mat Herben (LPF) en de Joint Strike Fighter.
Hofman, vertelde Mens, beweerde 'We laten het programma intact'.
De volgende morgen zag ik in een schriftelijk voorafje bij het programma dat niet alleen de HMG-groep maar ook "Businessclass" excuses maakte aan de LPF en Herben. En bovendien was er geknipt in wat ik en wat staatssecretaris Van Eijk (LPF) van financiën gezegd hadden.
Bij mij was de uitlating "Niet pijpen Harry, ik rectificeer niks" weggehaald, en het moment waarop de heren het glas heffen op Herben terwijl ondergetekende kramp in zijn pols veinst en het glas laat staan. De staatssecretaris zei dat 'ie ook van het omkoopgerucht gehoord had: Weggeknipt.
Jaap Hofman vertelde aan Mens dat Frits Barend met 'de pygmee op plateauzolen' Dick van der Graaf, algeheel RTL-directeur, gebeld had om te melden dat de LPF geen gasten meer zal afvaardigen naar "Barend & Van Dorp" en dat 'die rat', ik dus, verwijderd diende te worden.
Vaak heb ik de indruk dat de dingen wat te snel gaan voor Frits, die al bewegend met zijn lippen als 't ware de woorden van degene tegenover hem opzuigt als een halve analfabeet achter de TV die de ondertiteling niet helemaal bij kan benen. Of 't nu toneelstukken betreft die hem niet welgevallig zijn of personen zoals ik, Frits staat klaar met het woord "antisemiet" ('Johan Derksen is een antisemiet', 'Waarom dan, Frits?', 'Dat voel ik zo', enfin).
't Heeft wel iets moois dat de directie van de RTL'en zich zo opwinden over mijn persoon'tje. Harry Mens, die zelf voor z'n uur betaalt, heeft alle reden om zich genaaid te voelen door ingrepen die RTL helemaal niet mag plegen. Mens vindt Jaap Hofman - ik vertaal in m'n eigen woorden - een onderkruipsel en een zwakke broeder, die briefjes moet schrijven voor Van der Graaf, een kleine man op te hoog uitgevallen zolen.
Mat Herben kwam laatst met staatssecretaris Poa (LPF) naar de uitzending van Barend's programma om Jan Mulder te vragen een brief te schrijven waarin zou staan dat 'ie met mij nooit over Mat's steekpenningen had gesproken en dat 'ie nooit met Winnie de Jong in gesprek was geweest.
Dat laatste klopt; Frits is bij Mevrouw De Jong geweest, die naar verluidt honderduit babbelde over Mat's betaling, in gezelschap van Ralf Engelsma, researcher.
Ik kreeg een lift van Mulder en zei dat ik over Herben zou gaan schrijven in "PIM", 'want ik hoor van iedereen dat Mat betaald is voor datvliegtuig.'
'Klopt', zei Mulder: 'Frits en Ralf zijn bij haar langs geweest en vertelden me wat een troep 't is bij die LPF.'
Volgde de quote over Herben's betaling.
Nu ja; Mulder heeft de brief op Herben's en Barend's verzoek geschreven, 'want ik moet ook door', en daarvoor heb ik begrip, al zou je kunnen zeggen dat een brief met meineed wat ver gaat om een vriend in het pak te naaien voor de rechter. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat als Mens niet bij Jeroen Pauw Barend's bron had weggeven - iets wat ik in mijn stoutste dromen niet vermoed had - Mulder enig gezeik bespaard was gebleven.
Ik werd gebeld door Jan en kreeg vervolgens Henk Van Dorp aan de lijn, aan wie ik uitlegde dat Mulder geen blaam trof en die mij vervolgens zijn misnoegen over Mens en mij zelve kenbaar maakte - ik heb beleefd geluisterd - enzovoort. Ik zal voor de rechter zeggen dat Mulder gelijk heeft met zijn brief, dat ik een andere Mulder en een andere Van Dorp gesproken heb.
Mijnheer Wijnschenk (LPF) ziet zich na zijn briljante optreden bij de Algemene Beschouwingen genoodzaakt de fractiediscipline aan te halen. Alle leden van de LPF-fractie hebben een document ondertekend waarin ze zeggen niet met mij of Harry Mens te hebben gesproken.
De twee leden in de fractie die mij van informatie voorzien, wier naam ik beloofd heb niet te noemen, hebben van harte mee getekend, alsook meneer Van As die met mij én Harry sprak; met mij over deals met Joep Van de Nieuwenhuizen, Wijnschenk en De Booy, alsook het gedrag van Herben toen het JSF-besluit er doorheen gejast moest worden in de fractie.
Ik zie met belangstelling uit naar het Kort Geding, tenminste, als 't doorgaat.
Ik verheug me op de brief van Mulder en zie blij uit naar meneer Wijnschenk en meneer Herben, die de vermoorde onschuld gaan spelen.
En verder?
Pfff wanneer gebeurt er 'ns wat nieuws?
Ik blijf ervan overtuigd dat meneer Herben gestiekt is en geen rechter veroordeelt dat uit m'n hoofd. Dat zelfs staatssecretaris Van Eijk van het gerucht gehoord had, verbaast me niet. De deal van Herben stinkt nu eenmaal, hoezeer Van Eijk ook zegt overtuigd te zijn van Mat's onschuld.
De enige over wie ik loop te peinzen is meneer Barend, die al jaren met dreigementen en veto's probeert mij het werken op TV onmogelijk te maken.
Waarom toch?
Verleden week was Frits zo kwaad dat toen mijn naam viel hij tijdens de uitzending hij bijna een fit kreeg. Ik mocht er graag naar kijken.
Mulder moest mij weer verdedigen en daar krijg ik 't ongemakkelijk onder.
Ik heb Jan vriendelijk verzocht 't niet meer voor me op te nemen.
't Is met deze Frits zo dat 'ie helemaal past in die typisch vaderlandse traditie uit 40-45: "Hoe geef ik mijn buurman aan voor een geeltje?
Als aangever bedoel ik.
't Mooie van vrijheid is dat juist een rat als Frits Barend net zo z'n zin krijgt als mijn persoon'tje; hij krijgt binnenkort weer mijn ontslag, U geniet op deze site mee van zijn zieligheid.
Laat ons hoffelijk buigen voor deze meneer, uit wiens naam ik binnenkort een rubriekje zal starten.

Theo van Gogh


[Dit bericht is gewijzigd door X-Ray op 24-09-2002 09:07]

Nou dag he allemaal
Niet te veel huilen he?
Gegen die Mauer und Abschießen
pi_5944670
-enkel een smiley voegt niks toe-

[Dit bericht is gewijzigd door Joker1977 op 24-09-2002 14:00]

“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_5944703
Tsja, Theo van Gogh

Ik mag hem wel, maar ik vind dat ie meer kan doen om zijn gelijk te bewijzen.

Alles wat ie heeft in dit geval is geroddel van die Winnie de Jong tegenover Jan Mulder die hem dat dan weer heeft verteld.
En die de Jong maakt op mij persoonlijk een indruk een jaloerse bitch te zijn. Op dit moment is het het woord van van Gogh die 'via via' iets gehoord heeft blijkbaar beter als dat van Herben. Alleen loopt van Gogh hem op TV te beschuldigen terwijl Herben zich niet kan verdedigen.

ZWAK Theo, ik ben beter van je gewend.

  dinsdag 24 september 2002 @ 09:19:37 #4
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_5944786
quote:
Theo van Gogh is in mijn optiek toch wel 1 van de meest spraakmakende en beste collumnisten/debatters van Nederland. Hij was 1 vd 1e die de Politiek Correcte muur in Nederland heeft helpen afbreken, door keihard taalgebruik maar telkens wel correct in te gaan op de constante provocaties uit islamitische hoek, oa van Elatik. Theo weet meestal exact de juiste snaar te raken en is absoluut niet bang om ergens keihard tegenin te gaan of in het hol vd leeuw even zijn standpunt net zo hard te herhalen.
Spraakmakend zeker... eerlijk gezegd vindt ik Theo van Gogh nogal ordinair. hoewel ik niet kan ontkennen dat ik respect voor hem heb. Ook al mag ik zijn stijl niet.

Die 'constante provocaties uit islamitische hoek' mag je me even uitleggen.

“There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”
― Warren Buffett
pi_5944795
Vanmorgen op 538: Theo weet dus helemaal niks van dat ontslag af, is dus weer een lulverhaal in de kranten volgens hem

Ook Harry Mens wist er niks van geloof ik, dit heb ik iets minder goed kunnen volgen (omdat ik ook nog m'n werk moet doen af en toe )

pi_5944802
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:08 schreef battlesickloner het volgende:
Alles wat ie heeft in dit geval is geroddel van die Winnie de Jong tegenover Jan Mulder die hem dat dan weer heeft verteld.
En die de Jong maakt op mij persoonlijk een indruk een jaloerse bitch te zijn. Op dit moment is het het woord van van Gogh die 'via via' iets gehoord heeft blijkbaar beter als dat van Herben. Alleen loopt van Gogh hem op TV te beschuldigen terwijl Herben zich niet kan verdedigen.
Winny de Jong moet sowieso snel geloosd worden door de LPF, dat mens spoort nog minder dan Van Gogh. Om een labiele paranoïde bron als haar te gebruiken om zware beschuldigingen over een politicus te doen, tsja... En verder over Van Gogh..., tsja...
quote:
Van Gogh is in het verleden meerdere malen door verschillende media ontslagen als columnist.
Zegt al genoeg denk ik. Triest dat hij nu weer rancuneus om zich heen meent te moeten slaan en zijn verrotte "onder de gordel" pijlen op Frits Barend meent te moeten richten.

Ik heb trouwens de indruk dat Theo flink gezopen had toen hij bovenstaande reactie schreef...

pi_5944853
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:21 schreef Kozzmic het volgende:

Winny de Jong moet sowieso snel geloosd worden door de LPF, dat mens spoort nog minder dan Van Gogh. Om een labiele paranoïde bron als haar te gebruiken om zware beschuldigingen over een politicus te doen.


Mijn gedacht.

Kijk, in een debat kan ik nog wel ooit genieten van van Gogh (bijvoorbeeld tegen Femke Halsema), aangezien er dan ook nog enige verdediging kan gebeuren (meestal komt die dan wel zwak over tegen de grove opmerkingen van van Gogh, maar daar kijken de meeste mensen wel doorheen denk ik)

Maar om op deze basis die integriteit van Herben in twijfel te trekken: zeer dubieus.

  dinsdag 24 september 2002 @ 09:33:58 #8
7921 X-Ray
is opgekankerd
pi_5944942
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:19 schreef wijsneus het volgende:

Die 'constante provocaties uit islamitische hoek' mag je me even uitleggen.


De aanvallen op de vrijheid die ook hun in staat stelt commentaar daarop te leveren. Met als voorbeelden de ruzies tussen Elatik, het verbieden van toneelstukken omdat die godslasterlijk zouden zijn, honden en varkenspraat die wij westerlingen zouden zijn, etc etc etc

Volg van Gogh eens en je weet waar hij het over heeft.

Nou dag he allemaal
Niet te veel huilen he?
Gegen die Mauer und Abschießen
pi_5944950
Wat betreft de Elatikthematiek vind ik hem wel weer erg goed.
  dinsdag 24 september 2002 @ 09:35:19 #10
7921 X-Ray
is opgekankerd
pi_5944953
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:20 schreef MobileRingtonez het volgende:
Vanmorgen op 538: Theo weet dus helemaal niks van dat ontslag af, is dus weer een lulverhaal in de kranten volgens hem

Ook Harry Mens wist er niks van geloof ik, dit heb ik iets minder goed kunnen volgen (omdat ik ook nog m'n werk moet doen af en toe )


Lijkt me erg sterk, aangezien hij op zijn eigen site erover schrijft.... .
Nou dag he allemaal
Niet te veel huilen he?
Gegen die Mauer und Abschießen
pi_5944995
De reactie van van Gogh op het hele gebeuren vind ik erg sterk.
Hij zegt, zoals gewoonlijk, waar het op staat..
Beetje hard, maar je weet dat als je Theo gaat lopen stangen je de wind van voren krijgt.
Ik geloof trouwens wel wat Theo v.G zegt.. Dat hele Herben verhaal stinkt idd een beetje boel.
Misschien was dat hele CIA complot niet eens zo heel gek.

[Dit bericht is gewijzigd door Dr.Daggla op 24-09-2002 09:40]

-
pi_5945007
De "partij van het vrije woord" blijkt soms toch wat moeite hebben als een ander ook van dat recht gebruik maakt.

Theo van Gogh was trouwens een aanwinst voor Business Class. Vaak zijn de gasten van die kleurloze figuren.

  dinsdag 24 september 2002 @ 09:39:54 #13
7921 X-Ray
is opgekankerd
pi_5945012
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:35 schreef battlesickloner het volgende:
Wat betreft de Elatikthematiek vind ik hem wel weer erg goed.
Ja meesterlijk .
quote:
Theo van Gogh heeft middels een advertentie in Het Parool gevraagd waar de aanklacht tegen hem blijft die Fatima Elatik en Sybren Piersema van de PvdA uit Amsterdam tegen hem zouden indienen.
quote:
Van Gogh zette op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen ook al een advertentie in Het Parool met de tekst: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA'. Hiermee refereerde Van Gogh naar een oude kwestie omtrent een afgelast toneelstuk over de profeet Mohammed. Elatik was indertijd blij met die afgelasting.

Sybren Piersma van de hoofdstedelijk PVDA en Fatima Elatik riepen naar aanleiding van die advertentie dat Van Gogh voor de rechter diende te worden gesleept. Piersema deed zulks op AT5, Elatik ging hem voor in Het Parool. Maar sindsdien is er niets meer van hen over de affaire vernomen.

Van Gogh zond eerder ook een open brief naar PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk, waarin hij om opheldering vroeg. Maar daarop heeft hij geen antwoord ontvangen, vandaar zijn nieuwe advertentie. In de brief schreef Van Gogh onderandere dat hij zich verheugd had op een treffen bij de rechter - vooral het weerzien met "gans" Fatima leek hem leuk - "en ik zou 't dan ook betreuren als jullie voornemen uit tactische overweging zou worden afgeblazen. Rick van der Ploeg vertelde me gisteren dat de Partij 't niet aandurft wegens de campagne".

De campagne van Van Gogh, die het PvdA raadslid al tijden stalkt in zijn columns, heeft Elatik overigens niet geschaad. De nummer 5 van de PvdA uit Amsterdam kreeg zeer veel voorkeurstemmen.


Nou dag he allemaal
Niet te veel huilen he?
Gegen die Mauer und Abschießen
pi_5945039
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:39 schreef Halinalle het volgende:
De "partij van het vrije woord" blijkt soms toch wat moeite hebben als een ander ook van dat recht gebruik maakt.
Heeft helemaal niets, in de verste verte niet met de LPF te maken.
pi_5945127
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:43 schreef battlesickloner het volgende:

[..]

Heeft helemaal niets, in de verste verte niet met de LPF te maken.


Niet?
Waarom zie ik de afkorting LPF dan zo vaak terugkomen in zijn betoog?!
De hoofdpersonen in zijn hele verhaal zijn een aantal PvdA-ers, Frits "de pygmee op plateauzolen, Barend en een aantal LPF-ers.
-
pi_5945172
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:50 schreef Dr.Daggla het volgende:

[..]

Niet?
Waarom zie ik de afkorting LPF dan zo vaak terugkomen in zijn betoog?!
De hoofdpersonen in zijn hele verhaal zijn een aantal PvdA-ers, Frits "de pygmee op plateauzolen, Barend en een aantal LPF-ers.


Het gaat over Mat Herben en Winnie de Jong (correct me if I'm wrong)

Harry Mensch is geen LPF'er

Dus wat heeft dit met de LPF te maken (als partij) ?

pi_5945208
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:43 schreef battlesickloner het volgende:

[..]

Heeft helemaal niets, in de verste verte niet met de LPF te maken.


Je hebt het stuk toch wel gelezen of op zijn minst de uitzending gezien?
pi_5945256
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:57 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Je hebt het stuk toch wel gelezen of op zijn minst de uitzending gezien?


Uitzending heb ik niet gezien nee.

Maar het is toch een redelijk individuele aangelegenheid of niet?
Heeft de LPF ook zogezegde steekpenningen ontvangen?

Is de affaire Sing Farma ook een bewijs GroenLinks corrupt is?
Zijn de uitspraken van Rob Oudkerk het PvdA partijstandpunt ?

Ik heb het over de LPF als partij, en niet over individuele LPFers. (naar aanleidinb van de uitspraak 'de partij van het vrije woord heeft moeite met het vrije woord' ; misschien dat JIJ dat eens moet onderbouwen)

pi_5945275
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 10:03 schreef battlesickloner het volgende:

[..]

Uitzending heb ik niet gezien nee.

Maar het is toch een redelijk individuele aangelegenheid of niet?
Heeft de LPF ook zogezegde steekpenningen ontvangen?

Is de affaire Sing Farma ook een bewijs GroenLinks corrupt is?
Zijn de uitspraken van Rob Oudkerk het PvdA partijstandpunt ?

Ik heb het over de LPF als partij, en niet over individuele LPFers. (naar aanleidinb van de uitspraak 'de partij van het vrije woord heeft moeite met het vrije woord' ; misschien dat JIJ dat eens moet onderbouwen)


Of Theo, want het waren zijn woorden.
Wat ik begrijp heeft de LPF als partij actie ondernomen tegen Theo van Gogh.
pi_5945281
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:38 schreef Dr.Daggla het volgende:
De reactie van van Gogh op het hele gebeuren vind ik erg sterk.
Hij zegt, zoals gewoonlijk, waar het op staat..
Dan zou hij dus ook het lef moeten hebben zijn fouten toe te geven middels een rectificatie. Als we roddels willen lezen kopen we de Privé wel.
O+. Ripley. O+.
  dinsdag 24 september 2002 @ 10:09:26 #21
7921 X-Ray
is opgekankerd
pi_5945300
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 10:06 schreef Smike het volgende:

[..]

Dan zou hij dus ook het lef moeten hebben zijn fouten toe te geven middels een rectificatie. Als we roddels willen lezen kopen we de Privé wel.


Hij is van mening dat hij niet fout zit.
Nou dag he allemaal
Niet te veel huilen he?
Gegen die Mauer und Abschießen
pi_5945318
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 10:05 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Of Theo, want het waren zijn woorden.
Wat ik begrijp heeft de LPF als partij actie ondernomen tegen Theo van Gogh.


Euh, dit staat niet in het artikel vermeld of kijk ik nou ff scheel?
pi_5945379
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 09:35 schreef battlesickloner het volgende:
Wat betreft de Elatikthematiek vind ik hem wel weer erg goed.
De hele stalk-kruistocht van Van Gogh tegen Fatima Elatik vind ik eigenlijk ook een goed voorbeeld van smakeloosheid die zo kenmerkend is voor Theo.

Je mag haar mening bekrompen vinden, daar gaat het niet om. Je mag haar mening met argumenten aanpakken, prima zelfs, maar daar gaat het mij ook niet om. Van Gogh komt echter niet met een inhoudelijk beargumenteerd verhaal, maar voert zijn strijd met flauwe demoniserende advertenties en columns waarin een uitspraak jaren geleden gedaan weer eens uitvergroot in de schijnwerpers wordt gezet.

Van Gogh had gewoon interviewer moeten blijven, zijn mening verkondigen in columns is vanwege zijn stuitende domheid, zijn rancuneuze aard en zijn groot gebrek aan vermogen tot inhoudelijke argumentatie ("pigmee op plateauzolen" is daarvan ook een goed voorbeeld) niet voor hem weggelegd.

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic op 24-09-2002 10:22]

pi_5945400
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 10:11 schreef battlesickloner het volgende:

[..]

Euh, dit staat niet in het artikel vermeld of kijk ik nou ff scheel?


Dat begreep ik uit de uitzending.
pi_5945402
quote:
Op dinsdag 24 september 2002 10:09 schreef X-Ray het volgende:

Hij is van mening dat hij niet fout zit.


Dat zijn de gemiddelde roddelbladen ook.

Prima dat je op iemand kritiek hebt, maar de manier waarop Theo van Gogh het verwoord vind ik zwaar overdreven en kinderachtig. Meneer kwam zeker weer eens wat aandacht tekort lijkt het wel...

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')