hoe wil je met een appelboor een appel schillen?quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:05 schreef casper019 het volgende:
Weet iemand een goeie appelboor? Want met zon ding kan je toch heel snel de appelschillen en in plakjes snijdne (zijn die plakjes in dikte verstelbaar?)
zodat je ze dan heel snel klaar kan maken voor bijv stukjes appel in een appeltaart?
(liefst kopen bij bol)
http://www.bol.com/nl/p/w(...)um/9200000005802738/quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:27 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe wil je met een appelboor een appel schillen?
met zo'n ding haal je toch alleen maar snel het klokhuis eruit?
dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaartenquote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;
IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
o als je het zo bedoelt.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:10 schreef casper019 het volgende:
[..]
dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaarten
nu zijn er in september 3 verjaardagen, oktober 1, november 1, november 1
= 12 appeltaarten
Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de handquote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;
IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofdquote:Op woensdag 28 augustus 2013 14:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de hand
Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 14:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofd
gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaartquote:Op woensdag 28 augustus 2013 14:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.
Blokjes vind ik sowieso lekkerder dan schijfjes, dan heeft de appel nog wat bite (niet hard, maar ook niet helemaal appelmoes)
Ik ken iemand die deed er geraspte appel in, was veel sneller, maar ik heb dat nooit lekker gevonden. Dan krijg je echt appelmoestaart.
Ik heb de tarte tatin van Mary Berry eens gemaakt, dat waren ook schijfjes, met de schil er nog aan. Die waren behoorlijk zacht, maar daar paste het wel weer bij. Met een rough puff als bodemquote:Op woensdag 28 augustus 2013 14:52 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaart
Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
als ik blauwe bessen in cupcakes wil verwerken kan ik die zo door het deeg heen roeren? of moeten ze gepureerd? en hoeveel bessen op hoeveel deeg?
en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?quote:Op woensdag 28 augustus 2013 16:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.
Andere optie is er een stuk of wat per cupcake in te drukken nadat je de cupjes hebt gevuld, maar dan zullen er niet een paar kapot gaan en een mooie paarse kleur in je beslag achterlaten, dus ik zou voor het eerste gaan.
Oei nee, ik doe altijd maar wat als het op vulling aan komt. Gewoon een flinke hand vol op een standaardbeslag, daar heb je dus geen klap aanquote:Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
Ik heb laatst volgens mij 200 of 250 gram voor 12 cupcakes gebruikt. In elk geval een heel doosje bessen uit de diepvries van de Jumbo.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
waar heb je die crusus gevolgt??quote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.
[ afbeelding ]
Wauw!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.
[ afbeelding ]
BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 00:26 schreef casper019 het volgende:
[..]
waar heb je die crusus gevolgt??
Wat vind je van de cursus? Ik overweeg ook zoiets bij Robert, maar weet niet of ik het het geld wel waard vind..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:39 schreef SV-tje het volgende:
[..]
BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |