abonnement Unibet Coolblue
pi_130393631
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:08 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat begrijp je goed ;). Je kan het natuurlijk ook zo als op de foto doen, maar vermoed dat je er dan wel iets anders mee moet doen, anders kan het wel eens zwart maken.

En je kan gewoon ook een springvorm gebruiken hoor. Het stuk heeft het ook over een cakevorm, als ik daarop google zie ik voornamelijk die langwerpige dingen. Die vorm maakt niet uit, en de bakvorm (of het een taart- of cake- of springvorm is) ook niet.

Een recept is niet altijd heilig, maar een leidraad. Tenminste, bij mij niet. En dat is ook de lol in het bakken (en koken).
Net zoals met de hoeveelheid koekkruiden gisteren. De ene wil veel speculaassmaak, de ander weinig. Je moet leren spelen met de ingrediënten zodat het wordt zoals jij het lekker vindt.
Hetzelfde geldt voor temperatuur en baktijd, het is een indicatie. Ik kan standaard 15 minuten bij een baktijd optellen, mijn oven is blijkbaar niet zo'n superoven.
En het geldt ook voor de vorm waarin je het maakt. Het is jouw keuze. (zo heb ik laatst pannenkoeken gemaakt in een siliconen cupcakvormpjes) Ik kan me wel voorstellen dat de baktijd wat kan veranderen als je een ander materiaalsoort gebruikt.

Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!
Dandoe ik het gewoon in mijn 24cm springvorm (of miss eens gek in een andere gekke vorm!)
pi_130393706
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:18 schreef casper019 het volgende:

[..]

Cool ok thx, en vooral voor t laatste stukje!!
Dandoe ik het gewoon in mijn 24cm springvorm (of miss eens gek in een andere gekke vorm!)
Het is je moeder dus een O+ , is zij ook weel blij ;)
pi_130399567
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 00:32 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

*O*

hoe is ie geworden? Was het nog lekker zonder mascarpone?
Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130400817
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

[ afbeelding ]
ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?
lijkt wel een giga macaron haha :)
pi_130406509
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Het probleem lostte zichzelf op doordat we die avond opeens weg moesten en we de cake/taart pas de volgende dag konden proeven, dus de volgende dag kon ik alsnog mascarpone halen.
Vind hem nu redelijk droog dus de mascarponelaag ertussen is wel erg lekker, maar hij is ook best donker geworden dus misschien is 't iets te hard gegaan in de oven. Ik ben hem nog aan het uitproberen zullen we maar zeggen :) .

[ afbeelding ]
ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar? :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_130406540
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:

[..]

ziet er wel lekker uit, is dat een cake of biscuit? en dan doormidden met mascarpone ertussen?
lijkt wel een giga macaron haha :)
hier is het recept *)
♥ scars make us who we are ♥
pi_130409513
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 01:57 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

ziet eruit alsof ie inderdaad iets te hard is gegaan of te lang in ieder geval, de eerste keer bij mij was ie ook droger dan de tweede keer, mascarpone en lemon curd mogen er wel lekker intrekken maar het was de tweede keer veel smeuïger bij mij ook. Beetje variëren met baktijd en dan komt het vast goed, hij is in ieder geval voor herhaling vatbaar? :9
Dat zeker, de smaak ik heel goed maar ik miste inderdaad de smeuïgheid. Ik ga hem zeker nog een keer proberen.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130412969
Vandaag ga ik vanille cupcakes maken. Ben de hele stad afgestruind voor vanille-extract, maar dat was nergens te vinden. Nu ga ik het proberen met vanille-aroma. De vrouw van de bakwinkel zei dat dat minder geconcentreerd was, dus ik ga er gewoon iets meer in gooien. Logischerwijs (hoewel mijn logica vaak niet klopt) komt het dan ook goed. Zo niet, dan horen jullie wel van mij haha.
Oh ja, ik ga ook nog zo'n mooi toefje bovenop maken. Dus zo'n spuit heb ik nu ook in huis. Yay.
pi_130413105
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:34 schreef Grutsk het volgende:
Vandaag ga ik vanille cupcakes maken. Ben de hele stad afgestruind voor vanille-extract, maar dat was nergens te vinden. Nu ga ik het proberen met vanille-aroma. De vrouw van de bakwinkel zei dat dat minder geconcentreerd was, dus ik ga er gewoon iets meer in gooien. Logischerwijs (hoewel mijn logica vaak niet klopt) komt het dan ook goed. Zo niet, dan horen jullie wel van mij haha.
Oh ja, ik ga ook nog zo'n mooi toefje bovenop maken. Dus zo'n spuit heb ik nu ook in huis. Yay.
Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 13:42:07 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130413135
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:40 schreef Snowbells het volgende:

[..]

Ligt gewoon bij de jumbo/c1000/zowat elke supermarkt?
Vanille-extract? Zeker niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130413520
Gewoon zelf maken met vanille stokjes en wodka :) veel lekkerder dan die nep vanille..
  Licht Ontvlambaar zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:21:08 #62
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130413988
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
Net een lekker recept (DENK IK) gevonden voor 1 van de taarten die ik wil maken op mn ma's verjaardag

http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

weet alleen iemand hoe je die appels zo mooi krijgt op de bovenkant?
De appels op die foto zijn niet geschild.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator zaterdag 24 augustus 2013 @ 15:49:38 #63
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130415817
Bakkers zijn luie flikkers, die snijden de klokhuizen niet goed weg, heb je van die harde stukjes er tussen :r
En mensen maar roepen "oh, een stukje schil", maar een schil wordt zo zacht, die proef je niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130415953
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:57 schreef Dragonberry het volgende:
Gewoon zelf maken met vanille stokjes en wodka :) veel lekkerder dan die nep vanille..
gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.
pi_130416618
Voor vanille-extract: Dille & Kamille!
Let me see you stripped down to the bone
pi_130416639
(Vanille-aroma is vies!)
Let me see you stripped down to the bone
pi_130417404
Tja, zoals hierboven al gezegd werd kwam ik er pas in de stad achter dat het nergens te koop was, zelfs niet in de bakwinkel. De cakejes zijn gelukt, al ga ik ze zeker weer maken met echt extract.
En dille & kamille zit hier helaas niet, maar ik zal er dan maar eens gaan shoppen als ik er een tegenkom :p
Bedankt voor de tips iedereen!
  Moderator zaterdag 24 augustus 2013 @ 16:57:12 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130417514
Vanilline, dat maken ze toch van oude kranten :')
Gewoon een vanillestokje uitschrapen, het hoeft allemaal niet zo overdreven te smaken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130417941
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
pi_130422592
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:55 schreef Trusten het volgende:

[..]

gaat niet meer lukken als ze het vandaag gaat maken. Moet prima lukken met het aroma. Je kan evt nog het merk uit een vanillestokje door het beslag doen.
Nu maken en over een paar maanden gebruiken inderdaad ;) Tip voor de toekomst dus. Ik moet zelf ook weer een fles gaan neerzetten, de oude is bijna leeg.

Is het baksel ondertussen al gemaakt eigenlijk?
pi_130422831
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
http://www.laplace.nl/con(...)appel-caketaart.html

ik had nog een paar vragen voor dat recept, hoop dat jullie me eruit willen helpen...

DIe bloem, is dat 'gewone'' patentbloem??
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/951/AH+Patent+tarwebloem
Die van de appie bijvoorbeeld?

En stel ik wil wat appels op de bovenkant doen, maar niet heel de bovenkant maar een stukje ..
houden die appels het rijzen van mijn caketaart dan niet tegen? en die appels drogen die dan niet uit opde top? ik zou bijv een M vorm (van mama willen maken)
Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maar :P
Als je wil dat de bovenkant niet uitdroogt kan je een beetje abrikozenjam kort verwarmen en met een kwastje over de cake smeren. Dan krijg je een gelei laagje.
pi_130422960
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:16 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Gewone tarwebloem inderdaad. Het cakebeslag zal tussen de appels door rijzen. De appels zakken een beetje weg zeg maar :P
Als je wil dat de bovenkant niet uitdroogt kan je een beetje abrikozenjam kort verwarmen en met een kwastje over de cake smeren. Dan krijg je een gelei laagje.
Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.
Kwak
pi_130423060
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:19 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Maar dat doe je na het bakken doorgaans toch? Ik dacht dat Casper bang was dat het zou uitdrogen in de oven.
O, verkeerd begrepen dan :@ Zal wel meevallen. Bij La Place is het ook niet te droog toch? ;)
pi_130425957
Ik heb een bak-aanval. Het begon met een summer pudding (oke, die hoefde niet gebakken te worden) toen volgde de perzik clafoutis en nu zit er nog een peach melba taart in de oven. En ik heb ook nog een soort courgette-feta burger achtige dingen gemaakt en die zijn fucking lekker.
En dan te bedenken dat ik vanmiddag al zin in taart had en toen maar een taart bij de ah gehaald heb (die nu op is) maar het lijkt er dus op dat ik de komende dagen door moet eten.
pi_130426837
Ik ben bonbons-achtige dingen aan het maken maar de candy melts die hier nog lagen willen niet melten.... wordt hem dus denk ik niet ;(

Edit --> candy melts weggegooit, lukte voor geen meter. Met gewone chocola ging het ook al niet lekker,de vormpjes staan nu in de koelkast, maar de chocola loopt gewoon naar beneden. Geen succes dus. De slagroom waar ik een ganache mee wil maken wilde ook al niet lekker kloppen, dus denk dat dat ook geen succes wordt.
Ik geloof dat mijn ex-collega uit Bonaire gelijk gaat krijgen, op bepaalde dagen in de maand moet een vrouw maar niet bakken...

[ Bericht 50% gewijzigd door kvd op 24-08-2013 22:38:22 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')