quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben
Hij staat in de oven! Ben alleen de mascarpone vergeten heb geen mogelijkheid opnieuw naar de winkel te gaan.. Zit te denken om er alleen lemon curd tussen te smeren en er slagroom naast te serveren.. Even nadenken.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende: [..] was ook erg lekker vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken (basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd )
Ja, lichtbruin wordt meestal geel genoemd.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 19:45 schreef casper019 het volgende:
[..]
,maar bruine is dus donkere basterd suiker?
ik zou met een doodsimpele cake beginnenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
Heb je iets wat je meerdere keren gemaakt hebt met je vorige oven? Dan kun je het verschil misschien beter aanvoelenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 21:15 schreef Qunix het volgende:
Als ik mijn nieuwe oventje heb, wat zou ik (vooral on te testen) het eerste moeten bakken? Met een appeltaart kan je het goed testen, maar dat is iets wat ik niet wil maken. Heeft iemand een ideetje?
Net geen 3 gram.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:04 schreef casper019 het volgende:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??
ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol....
ooh thx voor de tip, dat ga ik vanmiddag gelijk ff kopenquote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:08 schreef Lienekien het volgende:
Heb je nog niet van die officiële maatlepels?
[ afbeelding ]
Ik heb zo'n ding, voor de theelepel- en eetlepelmaat. 5 euro bij een kookwinkel.
Als koekkruiden evenveel wegen als kaneel wel . Ik heb dus geen idee.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Ik zou meer doen. Ik heb laatst speculaasbrokken gemaakt. Daar had ik (met 200 gr bakmeel en 100 gram boter en 125 gr bruine suiker, dus minder droge ingrediënten dan jouw recept) 15 gram speculaas/koekkruiden voor nodig. Ik vond te smaak toen nog wat flauw moet ik zeggen.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, dus zeg, 4 eetlepels koek kruiden = 10 gram?
Heb je nog geen keukenweegschaal?quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)
als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?
kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
Ik eet eigenlijk altijd de halve beslagkom leeg nog voordat het de oven in gaat, zelfs als er rauw ei in zitquote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:27 schreef casper019 het volgende:
Als ik straks die maatlepels ga kopen (tja eerst ff de was ophangen zo en mn bed opmaken/verschonen.. droogt lekker snel met ditweer!)
als ik dan 4 van die theelepel maatlepels doe, heb ik dan gelijk genoeg?
kan stomweg niet proeven want er zitten rauwe eieren in (alhoewel ik me kan herinnenre dat ik vroeger met mn ma altijd rauw beslag at)
heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!quote:Op woensdag 21 augustus 2013 11:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je nog geen keukenweegschaal?
Ik zou wegen als het in grammen staat en afmeten met dergelijke lepels als het in theelepel of eetlepel staat aangegeven.
Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 12:15 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb de fiesta van blokker gekocht op aanraden van jou en ben er erg tevreden mee!!!
http://www.ah.nl/allerhan(...)ke/?rq=speculaascake
dat is het recept!!< (woot 15 min mixen!!!)
4 TL koek en speculaaskruiden staat er...
hoeveel gram zou ik daardan voor moeten rekenen??
haha doe ik dat, de vulling van appelkruimel maken is toch makkelijker ;P kan je proeven naar hoeveelheid de kaneelquote:Op woensdag 21 augustus 2013 12:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze zegt dat je moet wegen als er grammen staan en moet afmeten als er lepels staan. Oftewel, niet wegen maar meten.
Daarbij zou ik zulke dingen niet al te precies nemen, gooi er wat van dat spul in, bak je cake. De volgende keer weet je dan of je meer of minder moet gebruiken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |