abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 september 2013 @ 07:40:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976873
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:34 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediënt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
Als alternatief zou ik eerder Maizena dan patentbloem gebruiken, want geen gluten. Maar je zou ook aan bonenmeel kunnen denken. gemalen (gedroogde) witte bonen. Wordt veel gebruikt in de industrie omdat amandelen duur zijn. Denk alleen dat je dat zelf moet malen. De smaak krijg je met beide niet in de buurt van amandelen trouwens.
Experimenteer eens met Maizena, gebruik qua gewicht eerst eens de helft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130976906
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
  maandag 9 september 2013 @ 07:46:05 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976911
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:45 schreef Gwywen het volgende:
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130977169
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
  maandag 9 september 2013 @ 09:17:52 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130977962
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 08:17 schreef Gwywen het volgende:

[..]

En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130979124
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
  maandag 9 september 2013 @ 11:53:27 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981599
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 10:21 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
Ja, dat is idd precies bedoeling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130981713
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:07:09 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981909
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 11:58 schreef essnhills het volgende:
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
Neem een (ouwe) vork en prik die in een paprika, neem een gasbrander en steek die aan. Brand daarmee de paprika af, de huid wordt zwart. Niet schrikken.
Hou hem onder de kraan en spoel de geblakerde huid eraf.
Dit kan ook boven een gaspit op het fornuis, maar gaat wat minder goed. Met een elektrieke verfafbrander gaat het ook.
Gasbrander doet het ook goed met tomaten schillen trouwens en met een caramellaag maken op een pudding bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:09:10 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130981966
Als je niet de methode van Piet aandurft: paprika's in grove stukken, velletje insmeren met olie, onder de grill in de oven laten zwartblakeren. Daarna een tijdje in een afgesloten plastic zakje, kun je daarna vrij gemakkelijk het velletje erafhalen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130982035
Oké bedankt ^O^

Ik heb helaas geen gasbrander en met de gaspit op het fornuis weet ik niet of het goed gaat lukken..

Ik probeer eerst wel de manier van Lienekien :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:12:10 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982036
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:15:20 #188
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982100
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:21:06 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982254
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
Klopt, had ik geeneens aan gedacht, en die zijn eigenlijk veel lekkerder dan die blokkige paprika's uit het westland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:23:40 #190
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982307
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:26:45 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982377
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
Klopt, maar zoveel heb je ook niet nodig, een kwart sinaasappel is voldoende om scheurbuik te genezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 19:52:00 #192
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130997071
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 9 september 2013 @ 20:21:28 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130998585
quote:
6s.gif Op maandag 9 september 2013 19:52 schreef Skaai het volgende:
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Oven kan prima, braad hem eerst even aan in een koekenpan, en dan 2-3 uur bij 120 graden.
Voordeel van langzaam garen is dat de structuur mooier wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 22:19:26 #194
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_131005355
Dankjewel!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:20:01 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131035723
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 19:48 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
Heb vanavond pompoensoep gemaakt die door kan gaan voor een ragout.
Ongeveer een 1,5 kilo schoongemaakt pompoenvlees aan de kook gebracht met een liter kippenboullion klein beetje garem massala erbij, afgestreken theelepel, en wat zout.
Toen het gaar en zacht was de staafmixer erin en een pakje room, hierbij een pond kleine coquilles.
Goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131036826
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:55:34 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131038037
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
Heb geen goede ervaringen met staartstuk, hoor verhalen dat je het als steak kan eten, maar een paar keer taaie boel gehad en er uiteindelijk een (zeer smakelijk) stoofgerecht mee gemaakt.
Wat je zou kunnen proberen is hem op lage temperatuur langzaam te garen.
Aanbraden en dan een uur of 3 op 75 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131041421
Een staartstuk moet flink lang afgehangen worden wil je het als steak bakken. En dat is het in Nederland meestal niet. Nederlandse slagers snijden er rosbief van, taai als de neten.
pi_131043446
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:30:44 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131044362
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:15 schreef Sorella het volgende:
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
Nee, niet met die vetlaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')