thnxquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan er van alles mee, bakken zoals je gewend bent, maar je krijgt dan geen krokant korstje zoals bij huid. Je kan hem aan stukjes snijden, room en parmazaanse kaas erover en in de oven zetten, pocheren in witte wijn
Alles is op gegaan, iedereen had voldoende!! Goede tip dus!!!quote:Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Nee maar robin, krokante zwoerd? Ben je uit de kast?quote:Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?
[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Zondequote:
Zit bij jou natuurlijk om de hoek, hongerige wolf ligt niet in Groningen maar dwaalt door Rotjeknorquote:Op zondag 25 augustus 2013 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik kom het wel afhalen de volgende keer.
Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesnedenquote:Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?
[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Zonde, braadstukken zijn altijd mooierquote:Op zondag 25 augustus 2013 16:26 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesneden
Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!quote:Op zondag 25 augustus 2013 13:24 schreef regnavetto het volgende:
Hi Piet,
Ik ben een beetje inspiratieloos m.b.t. het maken van een nieuw schouderkarbonade gerecht, heb er al veel standaard dingen meegedaan maar ook pulled-pork en bv. babi pangang mee gemaakt. Kan je me misschien helpen met een wat ongewoons mee te deoen?
Ik maak mijn varkenssate idd van procoreur, kipsate van ontbeende poten.quote:Op zondag 25 augustus 2013 19:07 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!
Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 20:18 schreef Flurry het volgende:
Ik heb nu 3 keer orecchiette pasta gemaakt met steeds hetzelfde resultaat: oneetbare pasta die van binnen rauw blijft, hoe lang je het ook kookt. Zelfs wanneer de buitenkant al helemaal glazig en papperig wordt. Ik gebruik Soubry griesmeel van harde tarwe:
[ afbeelding ]
Heb zowel deeg met ei als met water geprobeerd, kort (uurtje) en lang (meerdere dagen) drogen voor het koken, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik maak de oortjes vrij dun volgens mij, maar door de vorm zijn ze nog steeds dikker dan "gewone" pasta.
Moet ik toch proberen om ze nog dunner te maken, of zit het geheim ergens anders?
Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwachtquote:Op dinsdag 27 augustus 2013 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,
Heb je het ook met spaghetti?
Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 20:24 schreef Flurry het volgende:
[..]
Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht
Yepquote:Op dinsdag 27 augustus 2013 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?
Gros van de recepten op interwebz en ook in kookboeken zijn overgetypt, en meestal niet door diegene wiens naam er onder staat (of op de cover) uitgeprobeerd. Meeste die beroemde tv kok kookboeken komen bij redacties vandaan en een Jamie verschijnt alleen op de fotoshoot.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 08:01 schreef Flurry het volgende:
[..]
Yep
Wat me ook stoort is dat er tal van recepten en instructies op internet staan, maar niemand heeft het over het belang van het maken van dunne oortjes of dat ze daar problemen mee hebben. Het is net alsof ik de enige ben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |