abonnement Unibet Coolblue
pi_130414593
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan er van alles mee, bakken zoals je gewend bent, maar je krijgt dan geen krokant korstje zoals bij huid. Je kan hem aan stukjes snijden, room en parmazaanse kaas erover en in de oven zetten, pocheren in witte wijn
thnx
Ik ga er zalmpakketjes van maken met mosterd, wijn, creme fraiche en dille. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_130423433
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Alles is op gegaan, iedereen had voldoende!! Goede tip dus!!! ^O^ ^O^ ^O^
pi_130440382
Hi Piet,

Ik ben een beetje inspiratieloos m.b.t. het maken van een nieuw schouderkarbonade gerecht, heb er al veel standaard dingen meegedaan maar ook pulled-pork en bv. babi pangang mee gemaakt. Kan je me misschien helpen met een wat ongewoons mee te deoen?
  zondag 25 augustus 2013 @ 13:54:09 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130441531
Gooi hem in de denktank, als ik een idee heb kom ik terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 augustus 2013 @ 14:52:27 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130443546
Van die lapjes of een hele schouder?


Pork Shoulder


Varkensschouder
  zondag 25 augustus 2013 @ 14:54:45 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130443659
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Nee maar robin, krokante zwoerd? Ben je uit de kast?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:09:17 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130444289
Ik heb het niet opgegeten. :-)
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:10:01 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130444335
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het niet opgegeten. :-)
Zonde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:12:02 #84
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_130444472
Ik kom het wel afhalen de volgende keer. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:13:49 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130444561
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik kom het wel afhalen de volgende keer. :P
Zit bij jou natuurlijk om de hoek, hongerige wolf ligt niet in Groningen maar dwaalt door Rotjeknor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130447298
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesneden
  zondag 25 augustus 2013 @ 16:27:04 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130447329
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 16:26 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesneden
Zonde, braadstukken zijn altijd mooier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130452430
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 13:24 schreef regnavetto het volgende:
Hi Piet,

Ik ben een beetje inspiratieloos m.b.t. het maken van een nieuw schouderkarbonade gerecht, heb er al veel standaard dingen meegedaan maar ook pulled-pork en bv. babi pangang mee gemaakt. Kan je me misschien helpen met een wat ongewoons mee te deoen?
Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 25 augustus 2013 @ 19:13:19 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130452608
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 19:07 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!
Ik maak mijn varkenssate idd van procoreur, kipsate van ontbeende poten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:18:36 #90
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130525335
Ik heb nu 3 keer orecchiette pasta gemaakt met steeds hetzelfde resultaat: oneetbare pasta die van binnen rauw blijft, hoe lang je het ook kookt. Zelfs wanneer de buitenkant al helemaal glazig en papperig wordt. Ik gebruik Soubry griesmeel van harde tarwe:



Heb zowel deeg met ei als met water geprobeerd, kort (uurtje) en lang (meerdere dagen) drogen voor het koken, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik maak de oortjes vrij dun volgens mij, maar door de vorm zijn ze nog steeds dikker dan "gewone" pasta.

Moet ik toch proberen om ze nog dunner te maken, of zit het geheim ergens anders?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:22:10 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130525521
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:18 schreef Flurry het volgende:
Ik heb nu 3 keer orecchiette pasta gemaakt met steeds hetzelfde resultaat: oneetbare pasta die van binnen rauw blijft, hoe lang je het ook kookt. Zelfs wanneer de buitenkant al helemaal glazig en papperig wordt. Ik gebruik Soubry griesmeel van harde tarwe:

[ afbeelding ]

Heb zowel deeg met ei als met water geprobeerd, kort (uurtje) en lang (meerdere dagen) drogen voor het koken, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik maak de oortjes vrij dun volgens mij, maar door de vorm zijn ze nog steeds dikker dan "gewone" pasta.

Moet ik toch proberen om ze nog dunner te maken, of zit het geheim ergens anders?
Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,
Heb je het ook met spaghetti?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:24:48 #92
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130525653
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,
Heb je het ook met spaghetti?
Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 22:35:16 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130532812
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:24 schreef Flurry het volgende:

[..]

Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht :P
Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 08:01:32 #94
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130542682
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?
Yep :)

Wat me ook stoort is dat er tal van recepten en instructies op internet staan, maar niemand heeft het over het belang van het maken van dunne oortjes of dat ze daar problemen mee hebben. Het is net alsof ik de enige ben -O-
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 12:54:18 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130549800
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 08:01 schreef Flurry het volgende:

[..]

Yep :)

Wat me ook stoort is dat er tal van recepten en instructies op internet staan, maar niemand heeft het over het belang van het maken van dunne oortjes of dat ze daar problemen mee hebben. Het is net alsof ik de enige ben -O-
Gros van de recepten op interwebz en ook in kookboeken zijn overgetypt, en meestal niet door diegene wiens naam er onder staat (of op de cover) uitgeprobeerd. Meeste die beroemde tv kok kookboeken komen bij redacties vandaan en een Jamie verschijnt alleen op de fotoshoot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130568816
Ik heb geen verstand van oortjes of pasta, maar ik heb vandaag iets geleerd. Om tevreden te zijn, moet je het op je eigen manier doen. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130569230
En ik heb geen lekkkernij gekocht, wel gemaakt: apple fool. *O*
Maak een dikke moes van rabarber, appels of kruisbessen. Meng 1deel moes met 1 deel stijfgeklopte slagroom. :9~
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130634571
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  † In Memoriam † vrijdag 30 augustus 2013 @ 14:03:15 #99
91830 MaximusTG
pi_130634647
In de vriezer zacht? Ik bewaar altijd gember in de vriezer, die blijft keihard..
pi_130636210
Tsja bij mij niet.. Misschien inpakken in alu folie?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')