Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?quote:Op maandag 19 augustus 2013 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
Nee hoor, bij het voorgerecht noem ik een franse wijn, en rood hierbij zou ik geen barolo of amarone drinken, te complex voor het scherpe sausjequote:Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Witbrooddeeg met wat meer zout volgens mij, maar heb nooit pizzas gebakken. Hier zitten de expertsquote:Op maandag 19 augustus 2013 18:56 schreef Scootermuisje het volgende:
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
Wat Piet zegt, en dan zou ik er een van Kaiken proberen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Voorgerechtquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:40 schreef Ferdii het volgende:
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinkenquote:
Ik niet, het schrale mineralige van een fumé vind ik niet passen bij het vette van de gerookte zalm. Gaat ten koste van de wijn.quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
De Chocolate mousse, Rosewater jelly, Tonka bean marshmallow, en de Chocolate pipe kan je een dag van te voren maken, stijven ze ook goed op. De sorbet en de decoratie zou ik a la minute maken, zit een uur of 2 doorlooptijd in.quote:Op maandag 19 augustus 2013 22:00 schreef regnavetto het volgende:
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm
Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
Zou zeker de bereidingstijden goed proberen, je wilt scheermessen niet te gaar, dan worden ze taai, verder marinades zijn onzinnig, je wilt ze er levend op gooien.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 00:24 schreef Hagelkaas het volgende:
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
Of gewoon Boeuf bourgignon. Dat is heerlijk als je het zelf maakt.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 09:57 schreef arie_bc het volgende:
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.
Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 18:47 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeegquote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:10 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!quote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
Gewoon suiker eropquote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |