abonnement Unibet Coolblue
pi_130244585
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
  maandag 19 augustus 2013 @ 18:27:23 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130244766
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Nee hoor, bij het voorgerecht noem ik een franse wijn, en rood hierbij zou ik geen barolo of amarone drinken, te complex voor het scherpe sausje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130245690
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
hee hallo
  maandag 19 augustus 2013 @ 19:03:56 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130245933
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:56 schreef Scootermuisje het volgende:
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
Witbrooddeeg met wat meer zout volgens mij, maar heb nooit pizzas gebakken. Hier zitten de experts
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #18
En de ham verschilt denk ik per pizzaria
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 augustus 2013 @ 19:30:25 #30
224960 highender
Travellin' Light
pi_130246772
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Wat Piet zegt, en dan zou ik er een van Kaiken proberen.

http://www.kaikenwines.com/
pi_130247080
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is :P
hardcoholic
  maandag 19 augustus 2013 @ 20:19:37 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130248715
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:40 schreef Ferdii het volgende:
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is :P
Voorgerecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130248826
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht
Voorgerecht ja :P
hardcoholic
  maandag 19 augustus 2013 @ 20:26:28 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130249056
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:21 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Voorgerecht ja :P
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130254094
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm

Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
pi_130255597
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
Ik niet, het schrale mineralige van een fumé vind ik niet passen bij het vette van de gerookte zalm. Gaat ten koste van de wijn.

Beter in mijn ogen een vionier, pouilly-fuissé, verdejo of witte vacqueyras (grenache blanc)
hardcoholic
pi_130299984
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 08:07:36 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130303584
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 22:00 schreef regnavetto het volgende:
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm

Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
De Chocolate mousse, Rosewater jelly, Tonka bean marshmallow, en de Chocolate pipe kan je een dag van te voren maken, stijven ze ook goed op. De sorbet en de decoratie zou ik a la minute maken, zit een uur of 2 doorlooptijd in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 08:09:15 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130303599
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 00:24 schreef Hagelkaas het volgende:
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
Zou zeker de bereidingstijden goed proberen, je wilt scheermessen niet te gaar, dan worden ze taai, verder marinades zijn onzinnig, je wilt ze er levend op gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130305091
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.

Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
  woensdag 21 augustus 2013 @ 10:09:49 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130305338
Wat dacht je van Varkenswangetjes, peperen, aanbraden in geklaarde boter, blussen met rode wijn en fond, wat knoflook, rozemarijn, foelie en laurier erbij, laten stoven tot gaar, dan een handje zeekraal of 2-3 erbij en nog 10 minuten laten sudderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130320279
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 09:57 schreef arie_bc het volgende:
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.

Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
Of gewoon Boeuf bourgignon. Dat is heerlijk als je het zelf maakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130320370
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:06:47 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130320947
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:47 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321086
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:15:13 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130321260
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:10 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321405
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:19:34 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130321439
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:18 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Gewoon suiker erop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321494
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon suiker erop
Ook als ze onrijp zijn?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130321535
Ok, ik ga het proberen dit weekend. En anders kan ik er nog appels bij kopen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')