abonnement Unibet Coolblue
pi_130760341
quote:
1s.gif Op maandag 2 september 2013 22:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

bwah, ik vind Horner al jaren zo sterk rijden. Met alleen veel pech en blessures ertussen.

wel opvallend dat hij ondanks z'n leeftijd niet achteruit gaat qua prestaties ...
Bij deze reactie sluit ik me aan.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 2 september 2013 @ 23:32:04 #277
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_130764697
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef JohnDDD het volgende:
Wat thijs denk ik bedoelt is dat ze in het voetbal waarschijnlijk gewoon epo gebruiken
dat doen ze sowieso
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_130765354
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 23:32 schreef rubbereend het volgende:

[..]

dat doen ze sowieso
pas maar op, anders komt Steven weer aanzeiken, dat je het als een feit post en waar de bewijzen zijn.
pi_130769192
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 23:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

pas maar op, anders komt Steven weer aanzeiken, dat je het als een feit post en waar de bewijzen zijn.
Er imo genoeg aanwijzingen en ook bewijzen dat er EPO in het voetbal wordt gebruikt. Gezien de controles die worden uitgevoerd ook niet raar. Ik zal echter geen specifieke personen aanwijzen zonder concrete aanwijzingen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Steven184 op 03-09-2013 09:00:36 ]
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_130769734
Zelfs wielrenners vinden bloedtransfusies ingrijpend, een stap verder gaan dan de andere doping. Waarom zou je in een sport waar nauwelijks gecontroleerd wordt zoiets doen, als je ook prima wegkomt met flink doses steroiden en epo spuiten?

Denk inderdaad dat het wel meevalt met bloedzakgebruik in voetbal, shoot me. Laatst werd toch ook bekend dat het wsl om véél minder bloedzakken van voetballers ging bij Fuentes? Dat wil niet zeggen dat hij voetballers niet op een andere manier begeleidde.
pi_130769934
Bloedtransfusies zijn inderdaad verre van ideaal. Je moet eerst het bloed van jezelf afnemen, waardoor korte tijd daarna verzwakt bent, en je hebt er maar een week of 3 profijt van als je het weer inspuit.

Voor voetballers is er weinig nut om bloedtransfusies te gebruiken, ze hebben behalve de winterstop en de zomer geen periodes waarin ze niet constant wedstrijden spelen. Bloedtransfusies zijn vooral nuttig voor sporten waar je lange periodes geen competitie hebt, en dan een korte periode moet pieken. Voor het voetbal is het veel handiger om EPO te gebruiken, daarmee kan je maanden achter elkaar voordeel aan hebben. Aangezien ze de facto geen out of competition controles hebben in het voetbal, is het perfect mogelijk te voorspellen wanneer je de volgende kans hebt om getest te worden, met microdosis EPO is de kans om betrapt te worden dan verwaarloosbaar. Er zijn natuurlijk ook andere middelen waar voetballers veel voordeel aan hebben (spierversterkers).
pi_130770132
Omdat ze nou eenmaal willen uitblinken? Toch precies dezelfde motivatie als in het wielrennen, alleen het feit dat de concurrentie het wel / niet zou doen is al een argument om het zelf wel te doen om alsnog een voorsprong te pakken als de rest 'slechts' EPO neemt...

En sinds die filmpjes van Cannavaro en co. bij Parma met z'n allen vrolijk aan de infusen en zakken aan de muur, heb ik wat dat betreft weinig illusies. En Neymar die dit seizoen even klaar werd gestoomd met bloedtransfusies wegens 'bloedarmoede', lol. :)

Al is EPO an sich wel makkelijker ja, dat kan elke club wel opzetten / regelen, maar in de top trekken ze transfusies er ook wel bij lijkt mij. Zelfs Beckenbauer en co. deden dat al, al zouden ze met EPO-introductie er vanaf gestapt kunnen zijn, maar die kans lijkt mij klein.
Jack does it in real time...
pi_130770236
Zidane gebruikte bloeddoping maar dat was maar enkele malen per jaar.

Beckenbauer deed het al in de jaren 70 :

quote:
As for me personally, I have a special method to remain at top level: the injection of my own blood. Several times a month, my friend Manfred Köhnlechner draws blood from my arm, and re-injects it in my butt. This causes an artificial inflammation As a result, the amount of red and white blood cells goes up.
http://www.4dfoot.com/201(...)y-years-of-evidence/
http://www.cycling4fans.de/index.php?id=5022

Als er een voordeel valt te halen uit lastig opspoorbare middelen zal het zeker gebruikt worden. In een sport als voetbal liggen de belangen zo hoog dat ieder voordeel direct in klinkende munt kan worden omgezet. Zeker als ploegen systematisch doperen.
pi_130770419
Maar het willen behalen van een voordeel betekent niet dat automatisch alles gebruikt wordt, simpelweg omdat het praktisch gezien onmogelijk is om alles te gebruiken. Daarom moet je keuzes welke producten / methodes je wel en niet gebruikt. Het lijkt me niet voordehandliggend dat dan op grote schaal voor zoiets ingrijpends als het structureel doen van bloedtransfusies wordt gekozen.

Als ik een goed beeld heb van dopinggebruik in het wielrennen, werden daar de bloedtransfusies pas gemeengoed na de introductie van de EPO-test. In het voetbal moet de EPO-test nog geïntroduceerd worden...

Dat betekent natuurlijk niet dat niemand het doet / deed.
pi_130771337
Volgens mij waren er juist al bloedtransfusies in de jaren '80 in het wielrennen, zeker rond de Spelen van 1984 en daarvoor ook al regelmatig in het voetbal zoals Ericr ook aangeeft.

Toen werd EPO een makkelijkere manier en zonder EPO test waren de bloedtransfusies niet meer zo nodig en zijn ze daarna weer in beeld gekomen icm met microdoseringen EPO.

Dus dat bloedzakken zo nieuw en risicovol zijn geloof ik niet zo, ietwat meer gedoe, maar als wielrenners het al thuis kunnen, dan moeten voetbalclubs met miljoenen budget en doktoren wel 20 spelers bloed in kunnen brengen... Alleen EPO gebruiken is makkelijker, maar bloedzakken + EPO is nog meer voordeel. De hematocrietwaardes in de Bundesliga van > 50 zeggen wel genoeg, en telkens een zakje vers geprepareerd bloed erin is tijdens een seizoen weer sneller dan een kuurtje EPO moeten opbouwen. :P

Dat Barcelona openlijk toegeeft spelers naar specialisten toe te sturen om hun bloed te laten behandelen vind ik echt bizar trouwens, zelfs al geven ze een reden als 'bloedarmoede' aan (die al vakkundig debunked was, maar dat ter zijde). Dat geeft wel aan dat ze wel wat meer middelen aangrijpen dan wat ampullen EPO denk ik...
Jack does it in real time...
pi_130771779
De verhalen van Zidane en Beckenbauer duiden wat mij betreft niet op een cultuur van bloedtransfusies. Beckenbauer deed het bij een specialist (op een zeer inefficiente manier, zo lijkt het :D) en Zidane moest ervoor naar Zwitserland. En dat is dan de top, waar het eenvoudig op gestructureerde wijze zou kunnen gebeuren zoals je al aangeeft. Aan de andere kant is gestructureerd EPO-gebruik in het voetbal wel bekend.

Gechargeerd; Vergeet ook niet dat voetballers niet al te intelligente wezens zijn. Sneijder praat te pas en te onpas over alle spuiten die hij zet, van Persie vertelt doodleuk na vertrek bij Wenger, een eenzame strijder tegen doping in het voetbal, dat hij in een paar maanden tijd kilo's is aangekomen in spiermassa, veel sneller hersteld, en dat zonder extra te trainen of de voeding te veranderen :D. Ik heb het idee dat de teamartsen voetballers bijna alles wijs kunnen maken, maar als er massaal bloed wordt afgenomen en toegediend zelfs voetballers doorhebben dat het doping is. En dat maakt het toch meer risicovol. Ik denk dat aan bloedtransfusies toch erg veel nadelen kleven, en dat het gewoon vrij onnodig is omdat je elk product toch vrolijk naar binnen kan spuiten.

Maar goed, voor een CL-finale bij een paar sleutelspelers nog even een bloedzakje transfuseren, het zal vast wel gebeuren.
pi_130772275
In het voetbal wordt sowieso veel met pijnstillers gespeeld en je hoort genoeg verhalen dat er nog even een spuit vlak voor de wedstrijd wordt gezet om een licht geblesseerde speler te laten spelen.

Of er dan ook daadwerkelijk het legale middel dat de speler denkt te krijgen in die spuit zit weet alleen de ploegarts...
pi_130803653
inrng twitterde op woensdag 04-09-2013 om 08:36:15 La Gazzetta reports Giro stage winner's Mauro Santambrogio's case. Alleged EPO in A-sample... but not B-sample meaning he could be cleared reageer retweet
Volgend jaar gewoon nog een keer die bergen opvliegen _O_ :')
pi_130803681
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 08:55 schreef baggerbaas het volgende:
inrng twitterde op woensdag 04-09-2013 om 08:36:15 La Gazzetta reports Giro stage winner's Mauro Santambrogio's case. Alleged EPO in A-sample... but not B-sample meaning he could be cleared reageer retweet
Volgend jaar gewoon nog een keer die bergen opvliegen _O_ :')
Een Vroemenpje :D :')

Die gaat volgend jaar wel weer gepakt worden dan :') Of hij rijdt geen platte prijs.
  Moderator woensdag 4 september 2013 @ 08:58:28 #290
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_130803688
EPO-testen zijn nog steeds niet waterdicht dus. Santambrogio :')
pi_130803698
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 september 2013 11:31 schreef Sloggi het volgende:
In het voetbal wordt sowieso veel met pijnstillers gespeeld en je hoort genoeg verhalen dat er nog even een spuit vlak voor de wedstrijd wordt gezet om een licht geblesseerde speler te laten spelen.

Of er dan ook daadwerkelijk het legale middel dat de speler denkt te krijgen in die spuit zit weet alleen de ploegarts...
Uiteraard, maar dat is toch niet echt geheim? En het is ook niet echt voor het lichaam natuurlijk. Volgens mij wel eens van Sneijder gehoord dat ie hele periodes met spuit speelde :')

http://www.nu.nl/sport/2271729/sneijder-nooit-pijnvrij.html

Zo gaat het er daar dus aan toe :') Legaal: wellicht. Verstandig: zeker niet.
  woensdag 4 september 2013 @ 08:59:44 #292
14505 OProg
A Life in Music
pi_130803710
Wat dat betreft is het beter om je schuld vol te houden want dit kan ook nog steeds. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_130803752
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 10:48 schreef DeeBee het volgende:
Volgens mij waren er juist al bloedtransfusies in de jaren '80 in het wielrennen, zeker rond de Spelen van 1984 en daarvoor ook al regelmatig in het voetbal zoals Ericr ook aangeeft.

Toen werd EPO een makkelijkere manier en zonder EPO test waren de bloedtransfusies niet meer zo nodig en zijn ze daarna weer in beeld gekomen icm met microdoseringen EPO.

Dus dat bloedzakken zo nieuw en risicovol zijn geloof ik niet zo, ietwat meer gedoe, maar als wielrenners het al thuis kunnen, dan moeten voetbalclubs met miljoenen budget en doktoren wel 20 spelers bloed in kunnen brengen... Alleen EPO gebruiken is makkelijker, maar bloedzakken + EPO is nog meer voordeel. De hematocrietwaardes in de Bundesliga van > 50 zeggen wel genoeg, en telkens een zakje vers geprepareerd bloed erin is tijdens een seizoen weer sneller dan een kuurtje EPO moeten opbouwen. :P

Dat Barcelona openlijk toegeeft spelers naar specialisten toe te sturen om hun bloed te laten behandelen vind ik echt bizar trouwens, zelfs al geven ze een reden als 'bloedarmoede' aan (die al vakkundig debunked was, maar dat ter zijde). Dat geeft wel aan dat ze wel wat meer middelen aangrijpen dan wat ampullen EPO denk ik...
Dopingprogramma rond 84 is berucht. Uiteraard de uitblinkende Amerikaanse wielrenners ook. Alleen was bloeddoping schijnbaar niet verboden toen :')
pi_130806998
3 weken voordeel van een bloedzak klinkt ideaal om spelers die na een lang seizoen moe zijn wat extra fitheid te geven voor een EK of WK. Fitheid is daar erg belangrijk.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_130807555
quote:
15s.gif Op woensdag 4 september 2013 08:59 schreef OProg het volgende:
Wat dat betreft is het beter om je schuld vol te houden want dit kan ook nog steeds. :')
Ik zou voor je onschuld gaan ;).

Net zoals O'Grady (toch?) die snel voor dat Franse onderzoek even wilde bekennen om er toch wat beter vanaf te komen, maar vervolgens niet genoemd werd in het onderzoek :').
  woensdag 4 september 2013 @ 12:33:45 #296
14505 OProg
A Life in Music
pi_130809452
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik zou voor je onschuld gaan ;).

Lol, stomme fout. :D

quote:
Net zoals O'Grady (toch?) die snel voor dat Franse onderzoek even wilde bekennen om er toch wat beter vanaf te komen, maar vervolgens niet genoemd werd in het onderzoek :').
Dat was een kleine inschattingsfout inderdaad. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_130809684
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik zou voor je onschuld gaan ;).

Net zoals O'Grady (toch?) die snel voor dat Franse onderzoek even wilde bekennen om er toch wat beter vanaf te komen, maar vervolgens niet genoemd werd in het onderzoek :').
Die was inderdaad vrij briljant.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 4 september 2013 @ 12:43:47 #298
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130811372
quote:
GW gebruiken, terwijl de test al 9 maanden bestaat :')
  woensdag 4 september 2013 @ 14:25:57 #300
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_130812208
quote:
Anabole steroïden gevonden bij 'Sterkste Man van België'

Over de titel van de 'Sterkste man van België' bestaat geen twijfel. Die ging eind augustus voor het zesde jaar op rij naar 'Jimmy The Beast' Laureys. Net als de vorig jaren degradeerde de 32-jarige Laureys op de Grote Mark in Sint-Niklaas de verzamelde concurrentie tot meelopers (zie filmpje hierboven). Maar die laatste titel werd er één met een zure nasmaak voor 'The Beast', nu blijkt dat hij positief heeft getest op doping. Er hangen Laureys een schorsing van twee jaar en een geldboete boven het hoofd.

Iets in drinken?
"Het klopt dat er een erg kleine hoeveelheid van een anabole steroïde is gevonden", weert Laureys zich in Gazet van Antwerpen. "Het is mij een compleet raadsel hoe die 'bevuiling' in mijn bloed is geraakt. Even voor de wedstrijd in Sint-Niklaas zat ik op een paar internationale wedstrijden in Engeland en Nederland. Misschien heeft daar iemand iets in mijn drinken gedaan. Dat klinkt misschien stom, maar ik weet het gewoon niet."

Misdadiger
In het wereldje der sterke jongens kan Laureys nog op de nodige steun rekenen. "Ik ben al zeventien jaar met de sport bezig. Altijd ben ik grote tegenstander geweest van dopinggebruik, ik heb altijd negatief getest. Ik wou nog vier jaar verder doen en dan met 'pensioen' gaan. Nooit heb ik echte concurrentie gehad op 'De Sterkste Man', waarom zou ik dan nu nog naar doping grijpen? Ik zal een tegenexpertise eisen. Ik word plots behandeld als een misdadiger en dat voelt zwaar. Nu wordt me alleszins duidelijk wie mijn echte vrienden zijn."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')