abonnement Unibet Coolblue
pi_131707986
quote:
1s.gif
Op maandag 30
september 2013 14:02
schreef
Anosmie het
volgende:


[..]

Denk niet dat onze Son zich zo gauw aan de dodelijke afkortingen zal
wagen. Is zo lastig waar te maken.
Dat is idd ook weer zo.

Een vroegere vriendin van mij heeft ook ME en weet ik nog wat, dumpt haar kind overal maar kon nog wel lekker stappen.

Nu hoorde ik laatst dat ze haar dochter om de haverklap in een logeerhuis stopt en dat ze heeft verteld dat ze terminaal is :')

Het kind laat ze btw niet bij haar vader wonen want dan gaat ze er met haar uitkering en alle toeslagen flink op achteruit....
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_133325723
Sonja heeft een nieuwe afko gevonden. De bbz

Op buddymama.nl heeft ze haar nieuwe column!

Ik houd zelf wel van afkortingen. Het ouderwetse enz. en bv. Maar eerlijk gezegd doe ik ook mee met ff. En heel soms zelfs hvj. Maar bbz is een afkorting die ik niet kende en nooit had willen kennen. BuitenBaarmoederlijke-Zwangerschap. Ik voel me leeg. Ik wist gewoon dat het niet goed zat.
Omdat ik positief wilde blijven, hebben we het toch aan onze ouders verteld. Wat waren ze blij! Ook mijn zoontje van 8 kon niet wachten tot het zover was. En toch bleef ik gereserveerd. Ik durfde gewoon niet echt blij te zijn.
Toen ik 5 weken zwanger was, kreeg ik ’s avonds flinke krampen in mijn buik, aan de linkerkant. Ik kende deze pijn niet. Het straalde uit naar mijn linker lies en bovenbeen. Toen ik op een gegeven moment moest plassen, zat er bloed aan het toiletpapier. Ik schrok hier zo verschrikkelijk van, dat ik zonder te kijken snel alles wegspoelde. Ik wilde er gewoon niet aan. In denial… Ik heb meteen de verloskundige gebeld. Onze eerste echo stond pas over 2 weken bij 7 weken zwangerschap gepland. Maar volgens de echoscopiste had het geen nut om eerder te komen. “We kunnen op dit moment toch niets zien”. Gek genoeg lees ik op internet over best veel vrouwen die met 5 weken al een kloppend hartje gezien hebben, maar ik besluit het los te laten. Ze zal wel weten waar ze het over heeft, toch?
Door de bloeding vind ik het inmiddels nog moeilijker om blij te zijn met mijn zwangerschap. De wens voor een kindje is zo groot. Ik vraag mezelf af of ik nou echt voel dat het niet goed zit of dat het zelfbescherming is. Er zijn verschillende fora op het internet te vinden waar vrouwen fijn hun bevruchte ei kwijt kunnen over de angsten en onzekerheden die horen bij in verwachting zijn. Ook als het niet vanzelf gaat en na het verlies van een kindje kun je je hart luchten. Ik besluit me aan te melden bij zo een forum en vertel mijn verhaal. Ik krijg direct antwoord van bezorgde moeders-in-spe die vinden dat ik moet staan op het krijgen van een echo. Ik modder nog een paar dagen aan, maar als ik dan weer bloedverlies heb, trek ik de stoute schoenen aan en bel opnieuw met de echoscopiste. Ik vertel haar dat ik echt het gevoel heb dat het niet goed zit en vraag of de echo niet een week naar voren kan voor mijn gemoedsrust. Om een eventueel windei of zoiets uit te sluiten. Ik voel me al bijna een zeikerd als ze me weer vertelt dat het geen nut heeft en dat ik toch echt geduld moet hebben en moet wachten tot over 2 weken.
De volgende ochtend houd ik het niet meer. Ik doe nog een zwangerschapstest en het streepje is nu toch echt een stuk lichter. Ik weet inmiddels dat je HCG hormoon zicht per 2/3 dagen verdubbeld dus het streepje hoort juist donkerder te worden! Ongerust bel ik dan maar mijn huisarts en leg haar het verhaal voor. Ik mag meteen langskomen. Bij een miskraam gaat je baarmoedermond open staan om het vruchtje uit te kunnen drijven, maar bij mij zit hij nog potdicht. Ik uit mijn ongerustheid en loop vervolgens een half uur later met een verwijzing voor een echo de deur van het ziekenhuis in. Op de afdeling gynaecologie zit het natuurlijk vol met zwangere buiken. Ik ben gelukkig snel aan de beurt voor de echo. Mijn man is inmiddels aangekomen en gespannen turen we naar het venster. We zoeken, zoeken en zoeken nog wat meer, maar mijn baarmoeder is leeg… Niet eens een spoor van een zwangerschap. Als de echoscopiste linksaf slaat, zien we allemaal iets zitten. Ik word meteen naar het lab gestuurd voor een bloedtest die uit moet wijzen hoeveel van het HCG hormoon er nog in mijn bloed zit. Is dit boven de 2000 dan kan ik meteen naar de ok, vertelt de gynaecoloog waar ik inmiddels beland ben. Als ik naar de cafetaria loop van het ziekenhuis en mijn man, die inmiddels weer aan het werk was belt, dringt het allemaal pas tot me door. Wow… Ik had gewoon gelijk. Als ik niet naar mijn gevoel geluisterd had en nog 2 weken door had gelopen met mijn bbz dan had mijn eileider kunnen scheuren door het groeiende kindje en dan had de hele eileider er sowieso uit gemoeten. Dat kan nog gevaarlijk zijn ook! Wat een emotionele rollercoaster. Ik was nog redelijk rustig, maar nu wordt het allemaal even te veel. Gelukkig is Pyke vlakbij en zie ik hem alweer aankomen.

Bron: http://buddymama.nl/forum(...)a4e2c44649e1596e9392
  ESF Reporter zaterdag 16 november 2013 @ 20:34:23 #228
87554 Cee
Welluk?
pi_133325932
Mijn man = Pyke, toch? Sorry, ik moet deze wirwar van letters en woordspelingen ('hun bevruchte ei kwijt kunnen op fora' _O- ) goed kunnen verwerken.
pi_133326087
Ik zie een hele lap en na 3 zinnen ben ik al moe _O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_133326187
"Ik houd zelf wel van afkortingen"

Joh.
  zaterdag 16 november 2013 @ 20:47:20 #231
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_133326295
Er er een nieuwe in OUD bijgekomen in de twee weken voor die ziekenhuistweets?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_133326400
Heerlijke intro op buddymama:

Sonja Silva (36) is moeder van Damian(9) en heeft sinds 2 jaar een relatie met zanger Pyke Pos. Alle 3 de gezinsleden hebben AD(H)D. Na 2 jaar ziek thuis geweest te zijn door haar chronische ziekte ME, gaat Sonja weer aan het werk. Voor Buddymama schrijft ze openhartig over haar leven.
Fok!bejaarde
pi_133326424
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 20:47 schreef Leandra het volgende:
Er er een nieuwe in OUD bijgekomen in de twee weken voor die ziekenhuistweets?
Ik was ook al aan het speuren!
Fok!bejaarde
pi_133326595
Introductiecolumn

quote:
Niemand weet... dat ik voor Buddymama schrijf

Lieve buddymama's,Ik ben nu al een poosje aan het schrijven. In 2012 schreef ik bijvoorbeeld een column in weekblad Vriendin over mijn leven als ME patiente. Omdat ik heel veel lieve reacties kreeg van mensen die het jammer vonden dat mijn column ging stoppen, ben ik niet gestopt met schrijven.

En dat is maar goed ook, want er is weer zoveel moois en heftigs gebeurd in mijn leven. Ik heb de columns "Niemand Weet" genoemd omdat heel veel mensen denken dat ze weten wie ik ben en hoe ik in elkaar zit omdat ik toevallig een publiek persoon ben door mijn werk. Maar er zijn zoveel dingen die helemaal niemand weet! Ik heb nu eindelijk een platform gevonden waar ik mijn verhalen kwijt kan! We beginnen ergens in mei 2013 toen ik zwanger bleek te zijn... Welkom in de rollercoaster van mijn leuke en veelbewogen leven!

Veel leesplezier!
Sonja Silva
pi_133326625
Veur de volledigheid ook de tweede *O*
quote:
Niemand weet.. Dat ik zwanger ben
Nou ja, dat is niet helemaal waar. Pyke weet het. Ik heb het hem gisterenochtend (mei 2013) om half 7 verteld. Gisteren was mijn NOD dag (Niet-Ongesteld-Dag). In principe ben ik dus nog maar 1 dag overtijd. Ik kon niet meer wachten met testen. Bij Kruidvat heb ik testen gehaald, 2 voor 5 euro. Klinkt toch een stuk leuker dan die dure digitale testen van 13 euro. En ze zeggen in principe hetzelfde, toch? Nu is het alleen zo dat je bij de digitale test niet om de uitslag heen kunt. Er staat letterlijk ZWANGER of NIET ZWANGER. Je kunt zelfs zien hoever je bent tegenwoordig. Bij de Kruidvat test krijg je een pipetje, zo leuk! Vier druppels in het gaatje… 5 minuten wachten. Ik kijk naar het venster en er staat een streepje. Hij is weliswaar heel licht roze, maar hij staat er! Shit zeg, nu weet ik nog niets zeker. Ik ga morgenochtend de 2e test te doen met ochtendurine. Daar zit toch meer van het HCG hormoon in. Ik bel wel mama even, want ik moet het kwijt! Het lijkt me beter om nog even te wachten met Pyke inlichten, want ik ben er nog niet zeker van.
De volgende ochtend veer ik om 6 uur moeiteloos mijn bed uit. Ik kan niet meer slapen. Zachtjes kruip ik naar beneden. Ik doe de test, laat hem in de keuken liggen en kruip onder de deken op de bank - 06:08 uur. Ik moet tot 06:13 uur wachten, maar na 2 minuten hou ik het niet meer. Ik zie weer een streepje, deze keer iets duidelijker dan gisteren. Wow, ik geloof echt dat ik zwanger ben. Met de test in mijn vuistje klim ik weer in bed. Pyke kijkt me met 1 slaperig oog aan. Ik ratel: "Je moet even wakker worden, ik moet je iets laten zien, zie jij wat ik zie?" Pyke is meteen klaarwakker! En dat zegt wat, want normaal moet ik hem iedere ochtend zowat zijn bed uit roken. Hij is geen ochtendmens. "Ik zie ook een streepje", fluistert hij, duidelijk onder de indruk. "Ja, maar het is wel een beetje een lullig streepje", zeg ik. Samen staren we nog 10 minuten gebiologeerd naar het staafje.
Als ik op internet kijk, zie ik dat er gelukkig heel veel vrouwen zijn die een vaag lijntje hebben als de zwangerschap nog zo pril is. Maar een streepje is een streepje! Als je niet zwanger bent blijft de test spookachtig wit… Ik ben er nog niet helemaal gerust op, maar ik denk wel dat dit betekent dat ik zwanger ben. Heeeel pril nog, ik zou vandaag 4 weken en 3 dagen zijn. Voorzichtig probeer ik aan het idee te wennen. Vanochtend weer niet ongesteld geworden. Zou het dan echt zo zijn? Ik loop tijdens mijn boodschappenrondje even de Action in. Daar verkopen ze opeens ook testen, 2 voor 1,49. Beter! Ik hou zo van die winkel! Ik rijd snel naar huis en met een volle blaas en een bakje stap ik het toilet in. Deze test moet 5 seconden absorberen. Geen pipetje. Vreemd genoeg ben ik daar teleurgesteld over. Deze test duurt maar 3 minuten. Dat scheelt weer! Ik kijk, ik kijk nog eens goed. Ik doe het keukenlicht uit en kijk nog eens met natuurlijk licht.. Zucht. Dit lijntje is nog vager dan dat van Kruidvat. Getver. Zou je ook verslaafd kunnen raken aan zwangerschapstesten doen? My name is Sonja and I am a pregnancytestaddict??
Voorlopig moet ik het doen met het lichte streepje… Ik ga mijn best doen om pas na het weekend weer te testen. Ik zou het zo ontzettend leuk vinden. Een kindje van de liefde van mijn leven, nog voor mijn 37e verjaardag.
Die laatste zin is weer een pareltje
:')
Fok!bejaarde
pi_133326719
quote:
Bij Kruidvat heb ik testen gehaald, 2 voor 5 euro
Ik kan er echt niet over uit, die kneuterigheid :') Ja, zelfs een publiekelijk persoon is ook 'gewoon maar een mens', maar godallejezus zeg. We weten nog net niet welk inlegkruisje haar voorkeur heeft :')
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 16 november 2013 @ 21:03:32 #237
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_133326725
Alsof je in WOTS in OUD zit te lezen :Y
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Miss SHO zaterdag 16 november 2013 @ 21:04:47 #238
22592 crew  Ole
pi_133326771
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 20:43 schreef Clavis het volgende:
"Ik houd zelf wel van afkortingen"

Joh.
Ze heeft deze TT gezien
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 16 november 2013 @ 21:09:47 #239
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_133326943
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 21:03 schreef Leandra het volgende:
Alsof je in WOTS in OUD zit te lezen :Y
Ja dat ja! Echt exact. Zou ze stiekem meeschrijven met een kloon? :+
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_133327109
quote:
Ik bel wel mama even, want ik moet het kwijt! Het lijkt me beter om nog even te wachten met Pyke inlichten, want ik ben er nog niet zeker van.
Lekker logisch om wel je moeder alvast te bellen, maar de a.s. vader nog niet in te lichten omdat je er nog niet zeker van bent _O-
  zaterdag 16 november 2013 @ 21:24:46 #241
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_133327406
Huh, maar is ze nu weer Zwanger or NOD?

Mijn hemel, het onstelpbare exhibitionisme ook. :{

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 16-11-2013 21:39:33 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 16 november 2013 @ 21:33:32 #242
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_133327633
Ik vind het wel sneu dat ze naar beneden moet kruipen. Zo de trap af.
Maar dit speelt dus in mei. Wanneer kunnen we de ontknoping van de miskraam lezen? Volgend jaar februari?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_133327699
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2013 21:24 schreef Duderinnetje het volgende:

Mijn hemel, het onstelpbare exhibitionisme ook. :{
Ja dat :')
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 16 november 2013 @ 21:36:54 #244
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_133327725
Ik vind dat 'als publiek persoon' ook wel erg treurig, zo zonder carrière.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 16 november 2013 @ 23:43:20 #245
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_133331906
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2013 20:59 schreef Anosmie het volgende:
Veur de volledigheid ook de tweede *O*

[..]

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Pyke weet het. Ik heb het hem gisterenochtend (mei 2013) om half 7 verteld. Gisteren was mijn NOD dag (Niet-Ongesteld-Dag). In principe ben ik dus nog maar 1 dag overtijd. Ik kon niet meer wachten met testen. Bij Kruidvat heb ik testen gehaald, 2 voor 5 euro. Klinkt toch een stuk leuker dan die dure digitale testen van 13 euro. En ze zeggen in principe hetzelfde, toch? Nu is het alleen zo dat je bij de digitale test niet om de uitslag heen kunt. Er staat letterlijk ZWANGER of NIET ZWANGER. Je kunt zelfs zien hoever je bent tegenwoordig. Bij de Kruidvat test krijg je een pipetje, zo leuk! Vier druppels in het gaatje… 5 minuten wachten. Ik kijk naar het venster en er staat een streepje. Hij is weliswaar heel licht roze, maar hij staat er! Shit zeg, nu weet ik nog niets zeker. Ik ga morgenochtend de 2e test te doen met ochtendurine. Daar zit toch meer van het HCG hormoon in. Ik bel wel mama even, want ik moet het kwijt! Het lijkt me beter om nog even te wachten met Pyke inlichten, want ik ben er nog niet zeker van.
De volgende ochtend veer ik om 6 uur moeiteloos mijn bed uit. Ik kan niet meer slapen. Zachtjes kruip ik naar beneden. Ik doe de test, laat hem in de keuken liggen en kruip onder de deken op de bank - 06:08 uur. Ik moet tot 06:13 uur wachten, maar na 2 minuten hou ik het niet meer. Ik zie weer een streepje, deze keer iets duidelijker dan gisteren. Wow, ik geloof echt dat ik zwanger ben. Met de test in mijn vuistje klim ik weer in bed. Pyke kijkt me met 1 slaperig oog aan. Ik ratel: "Je moet even wakker worden, ik moet je iets laten zien, zie jij wat ik zie?" Pyke is meteen klaarwakker! En dat zegt wat, want normaal moet ik hem iedere ochtend zowat zijn bed uit roken. Hij is geen ochtendmens. "Ik zie ook een streepje", fluistert hij, duidelijk onder de indruk. "Ja, maar het is wel een beetje een lullig streepje", zeg ik. Samen staren we nog 10 minuten gebiologeerd naar het staafje.
Als ik op internet kijk, zie ik dat er gelukkig heel veel vrouwen zijn die een vaag lijntje hebben als de zwangerschap nog zo pril is. Maar een streepje is een streepje! Als je niet zwanger bent blijft de test spookachtig wit… Ik ben er nog niet helemaal gerust op, maar ik denk wel dat dit betekent dat ik zwanger ben. Heeeel pril nog, ik zou vandaag 4 weken en 3 dagen zijn. Voorzichtig probeer ik aan het idee te wennen. Vanochtend weer niet ongesteld geworden. Zou het dan echt zo zijn? Ik loop tijdens mijn boodschappenrondje even de Action in. Daar verkopen ze opeens ook testen, 2 voor 1,49. Beter! Ik hou zo van die winkel! Ik rijd snel naar huis en met een volle blaas en een bakje stap ik het toilet in. Deze test moet 5 seconden absorberen. Geen pipetje. Vreemd genoeg ben ik daar teleurgesteld over. Deze test duurt maar 3 minuten. Dat scheelt weer! Ik kijk, ik kijk nog eens goed. Ik doe het keukenlicht uit en kijk nog eens met natuurlijk licht.. Zucht. Dit lijntje is nog vager dan dat van Kruidvat. Getver. Zou je ook verslaafd kunnen raken aan zwangerschapstesten doen? My name is Sonja and I am a pregnancytestaddict??
Voorlopig moet ik het doen met het lichte streepje… Ik ga mijn best doen om pas na het weekend weer te testen. Ik zou het zo ontzettend leuk vinden. Een kindje van de liefde van mijn leven, nog voor mijn 37e verjaardag.
Die laatste zin is weer een pareltje
:')
[/quote]
Dit verhaal is neem ik aan nep? Oftewel op sarcastische wijze door iemand anders bedacht?!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 16 november 2013 @ 23:47:23 #246
22592 crew  Ole
pi_133332002
Nee is echt
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 17 november 2013 @ 00:07:05 #247
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_133332567
Arme Pyke.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  zondag 17 november 2013 @ 00:45:53 #248
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_133333429
Maar is ze nu dus zwanger?
Of was die tweede column een prequal van de BBZ?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_133333742
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2013 00:45 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar is ze nu dus zwanger?
Of was die tweede column een prequal van de BBZ?
Dat laatste
  zondag 17 november 2013 @ 01:09:28 #250
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_133333889
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 01:01 schreef KwadeAfdronk het volgende:

[..]

Dat laatste
Aha.
Dus in de volgende column krijgen we de ins en outs (en weer in en weer out en weer in) van de conceptie?
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')